گلابی

گلابی

گلابی و خواص آن گلابی وحشی،گلابی شاه میوه،گلابی در بارداری،گلابی به انگلیسی،گلابی جنگلی،خواص گلابی

درمان بیماری ها با چوب میخک

درمان بیماری ها با چوب میخک

درمان بیماری ها با چوب میخک خواص چوب میخک,فواید چوب میخک,چوب میخک درمانی,خاصیت چوب میخک,خواص چوب میخک درمانی,خواص چوب میخک برای پوست,خواص چوب میخک برای مو,خواص چوب میخک برای جوانی,خواص چوب میخک …

زعفران تقویت کننده قدرت بینایی

زعفران تقویت کننده قدرت بینایی

زعفران تقویت کننده قدرت بینایی خواص زعفران,فواید زعفران,زعفران درمانی,خاصیت زعفران,خواص زعفران درمانی,خواص زعفران برای پوست,خواص زعفران برای مو,خواص زعفران برای جوانی,خواص زعفران برای بارداری,خواص خوردن زعفران,فواید زعفران خام,فواید زعفران پخته

خواص و فواید میوه درخت سپستان+سپستان و درمان بیماری ها

سپستان,سپستان+خواص,سپستان چیست,درخت سپستان,میوه سپستان,خاصیت سپستان,گیاه سپستان,فواید سپستان

بهتر است بدانید که درخت سپستان در نواحی جنوبی ایران، به‌ خصوص کرانه‌های خلیج فارس پراکندگی دارد.البته سپستان گیاهی است درختی که اندام‌های هوایی آن پوشیده از کرک وپرزهای خشن می‌باشد. در واقع برگ‌های آن متناوب و بدون گوشوارک بوده بی‌کرک، بیضوی منتهی به دمبرگ بلند، گل‌ها دوجنسی پنج‌پر تشکیل شدهاز ۲ برچه پیوسته با گلی قیفی مجتمع بصورت گرزن فاصله‌دار است. قابل ذکر است که میوه آن شفت است و میانبر چسبنده دارد. میوه شفت آن به بزرگی یک گیلاس می باشد.درختی است از تیره گاوزبان، زیبا و دارای میوه خوراکی. در ایران در کناره های خلیج فارس مخصوصاً در بندرعباس میروید و در این محل آنرا درخت انبو و در بقیه نقاط کشور سپستان می نامند.

سپستان,سپستان+خواص,سپستان چیست,درخت سپستان,میوه سپستان,خاصیت سپستان,گیاه سپستان,فواید سپستان

قابل ذکر است که میوه گیاه سپستان به اندازه یک آلوی کوچکی است و در درون آن شیره‌ای لزج و بی مزه‌ است که کاربرد و فواید دارویی دارد و علیه سرفه سودمند می باشد در پزشکی سنتی از سپستان به عنوان ملین، خلط‌آور و نرم‌کننده (به ویژه در رفع گرفتگی صدا) استفاده می‌ نموده اند و مفید بوده است.گیاه سپستان در نواحی گرم زمین میروید و در دو نوع می روید. یک نوع آن میوه درشت دارد و هنگام رسیدن میوه، گوشت میوه سپستان از دانه آن جدا میشود. نوع دیگر سپستان میوه کوچک دارد و هنگام رسیدن گوشت میوه از دانه سپستان جدا نمی شود. این نوع از نوع اول سپستان شیرینیش بیشتر ولی ماده لعابی اش کمتر می باشد. در صورتی که نوع اول سپستان ماده لعابی بیشتر و شیرینی اش کمتر دارد. میوه سپستان هر دو نوع خوشه ای شکل است و هنگام رسیدن زرد رنگ و پس از خشک شدن سیاه رنگ می شود. بهترین نوع سپستان در بحرین میروید و بلندی درخت سپستان آن به چند متر میرسد. ساقه درخت سپستان سفید رنگ و شاخه های آن سبز رنگ و برگ های سپستان مدور و بزرگ و کمی خشن می باشد. بیشتر میوه سپستان مصرف داروئی دارد. طبیعت آن معتدل است. افرادیکه ریه هایشان خشک و خشن شده و سرفه های خشک میزنند و افرادی که تارهای صوتی شان ورم کرده و صدایشان گرفته و افرادی که عطش مفرد دارند می توانند میوه این گیاه را در دهان گذاشته و بمکند و یا خیسانده و از مایع آن کم کم بنوشند یا به هر دو طریق عمل کنند. میوه سپستان در معالجه تبهای گرم مزاج صفراوی همراه داروهای دیگر بسیار مصرف میشود و در ناراحتی های روده ای که در اثر افراط در مشروبات الکلی یا مشروبات گازدار و یا مصرف ادویه های تند حاصل شده اند و سایر خراش های دستگاه گوارش، خوردن لعاب سپستان یا اضافه کردن سپستان به داروهای دیگر بسیار مفید است.

سپستان,سپستان+خواص,سپستان چیست,درخت سپستان,میوه سپستان,خاصیت سپستان,گیاه سپستان,فواید سپستان

بدنیست بدانید که سپستان همچنین موجب کاهش فشار خون شده و به راحتی از موسیلاژ آن در صنایع قرص‌سازی استفاده می‌گردد. واقعیت این است که افرادیکه ریه هایشان خشک و خشن شده و سرفه های خشک میزنند و افرادی که تارهای صوتی شان ورم کرده و صدایشان گرفته و افرادی که عطش مفرد دارند می توانند میوه سپستان را در دهان گذاشته و بمکند و یا خیسانده و از مایع آن کم کم بنوشند یا به هر دو طریق عمل کنند.قبل از پیدایش آنتی بیوتیک ها افرادی که مبتلا به سوزاک میشدند ضمن خوردن داروی اصلی سوزاک که امروزه نیز ارجحیت آن بر سایر داروها به اثبات رسیده، برگ های تازه سپستان را شب در آب خنک میخیسانیده اند و صبح آنرا له کرده و عصاره اش را ناشتا مینوشیده اند و از لعاب مینوشیده اند و از لعاب دانه آن نیز با آبدزدک در مجرای ادرار وارد میکرده اند در بهبودی سوزاک به داروی اصلی کمک مینموده است اما داروی اصلی سوزاک های کهنه داروئی است که با آبلیمو و تخم مرغ ساخته می شود که در قسمت های دیگر مجله پزشکی بی اس ام اس شرح داده خواهد شد.

سپستان,سپستان+خواص,سپستان چیست,درخت سپستان,میوه سپستان,خاصیت سپستان,گیاه سپستان,فواید سپستان

لازم به ذکر است که میوه سپستان در معالجه تبهای گرم مزاج صفراوی همراه داروهای دیگر بسیار مصرف میشود و در ناراحتی های روده ای که در اثر زیاده روی در مشروبات الکلی یا مشروبات گازدار و یا مصرف ادویه های تند حاصل شده اند و سایر خراش های دستگاه گوار خوردن لعاب سپستان یا اضافه کردن سپستان به داروهای دیگر بسیار مفید و نافع است.برگ و میوه سپستان حاوی آلکالوئیدهای پیرالوزیدین، کومارین ها، ساپونین ها، ترپن ها و استرول ها است. در برگ ها مقدار بالایی کروم هم وجود دارد.مواد مهم روغن دانه ها اسیداولئیک، اسیدلینولئیک، اسیدبِهِنیک، اسیدآراشیدیک، اسیداستئاریک و اسیدپالمیتیک است.برگ و میوه سپستان حاوی آلکالوئیدهای پیرالوزیدین، کومارین ها، ساپونین ها، ترپن ها و استرول ها است. در برگ ها مقدار بالایی کروم هم وجود دارد.مواد مهم روغن دانه ها اسیداولئیک، اسیدلینولئیک، اسیدبِهِنیک، اسیدآراشیدیک، اسیداستئاریک و اسیدپالمیتیک است.

سپستان,سپستان+خواص,سپستان چیست,درخت سپستان,میوه سپستان,خاصیت سپستان,گیاه سپستان,فواید سپستان

 دم کرده گیاه سپستان برای کاهش سرفه استفاده می شود.

سپستان تشنگی را برطرف می کند.

از عصاره پوست درخت سپستان برای تسکین قولنج روده ها استفاده می شود.

جوشانده پوست درخت سپستان برای رفع سوء هاضمه و کاهش تب موثر است.

برگ های پودر شده آن به صورت موضعی برای تسکین سردرد و التیام جراحت ها به کار برده می شود.

جوشانده گیاه سپستان برای قطع اسهال موثر است.

سپستان داروی امراض کلیوی می باشد.

جوشانده سپستان گرفتگی صدا را برطرف می کند.

مصرف میوه گیاه سپستان به بیماران ریوی و طحال تجویز می شود.

 پودر دانه این گیاه به صورت موضعی برای بیماری های قارچی پوست استفاده می شود.

سپستان,سپستان+خواص,سپستان چیست,درخت سپستان,میوه سپستان,خاصیت سپستان,گیاه سپستان,فواید سپستان

«سپستان» گیاهی مناسب امراض کلیوی سپستان گیاهی درختی، با برگ های بدون کرک و میوه ای به اندازه آلوی کوچک است. دردرون این میوه شیره ای لزج و بی مزه موجود است که کاربرد دارویی دارد. این گیاه از خانواده گاوزبان می باشد و در سواحل خلیج فارس، جزیره خارک، هند، چین و تایوان می روید. در این مطلب از سایت «ehow» به چند خاصیت این گیاه می پردازیم:

▪ از دم کرده این گیاه برای کاهش سرفه استفاده می شود.

▪ سپستان تشنگی را برطرف می کند.

▪ از عصاره پوست این درخت برای تسکین قولنج روده ها استفاده می شود.

▪ جوشانده پوست درخت سپستان برای رفع سوء هاضمه و کاهش تب موثر است.

▪برگ های پودر شده آن به صورت موضعی برای تسکین سردرد و التیام جراحت ها به کار برده می شود.

▪ جوشانده این گیاه برای قطع اسهال موثر است.

▪ سپستان داروی امراض کلیوی می باشد.

▪ جوشانده این گیاه گرفتگی صدا را برطرف می کند.

▪ مصرف میوه این گیاه به بیماران ریوی و طحال تجویز می شود.

 پودر دانه این گیاه به صورت موضعی برای بیماری های قارچی پوست استفاده می شود.

نام دیگر: سرپستان

نام علمی: Cordia myxa

سپستان,سپستان+خواص,سپستان چیست,درخت سپستان,میوه سپستان,خاصیت سپستان,گیاه سپستان,فواید سپستان

سپستان درختی پر برگ و بسیار زیبا با ارتفاع چهار تا پنج متر  است است. برگ‌هایش سبز روشن و گرد با دم­برگی طویل و کمی خشن است. میوه‌ی آن تخم‌مرغی شکل و به اندازه‌ی یک دانه‌ی آلو ست که در بعضی گونه‌ها کوچک‌تر یا بزرگ‌ تر است. در اوایل بهار سرشاخه‌ها برگ می‌دهند و در اردیبهشت ماه گل می‌کنند. گل‌هایش نسبتاً درشت به صورت خوشه‌ای طلایی است که عطری کم ولی مطبوع دارد. گل‌ها تا اواخر خرداد دوام دارند. بعدا” جای خودشان را به میوه‌های کمی بزرگ‌تر از نخود می‌دهند. در ماه تیر  تبدیل به میوه‌های رسیده­ی پرآب با طعمی شیرین می‌شوند. میوه‌ی سپستان بعد از خشک شدن تغییر رنگ می‌دهد و سیاه می‌شود. بهترین نوع آن در بحرین دیده شده است. درخت سپستان در کناره‌های خلیج فارس مخصوصا” در بندر عباس و در جیرفت کرمان می‌روید. در محل‌های مذکور آن را مانند سایر میوه‌ها میل می‌‌کنند. میوه‌ای ملین و خنک و پاک کننده‌ی معده و کبد است. از سپستان تازه ترشی درست می‌کنند که بسیار خوشمزه و مطبوع است. سپستان طبیعت سرد و تر دارد .

قسمت مورد استفاده:  میوه، برگ، پوست

 تصفیه‌ی خون: ده عدد سپستان را با ده عدد عناب و دو قاشق زرشک قرمز با دو لیوان آب سرد شب خیس کنید و صبح قبل از آفتاب یک لیوان و شب موقع خواب نیز یک لیوان از آن بنوشید.

 فشارخون بالا، حرارت بدن، صفرا: ده تا پانزده عدد سپستان را نیم‌کوب کنید و با ده عدد عناب نیم‌کوب و سه عدد آلوی خراسانی و یک لیوان آب سرد سر شب خیس کنید. صبح قبل از آفتاب آن را صاف کرده، ناشتا میل کنید.

 تب : ده عدد سپستان را  نیم­کوب کنید و آن را با چند عدد برگه‌ی هلوی خشک با یک لیوان آب سرد شب خیس کنید و صبح صاف کرده آن را ناشتا میل کنید.

 عفونت ریه: ده عدد سپستان نیم­کوب را با دو قاشق شکر تیغال آسیاب کرده و با یک لیوان آب سرد شب خیس کنید و صبح قبل از آفتاب صاف­کرده­ی آن را جرعه جرعه بنوشید. به مدت پنج تا شش روز این دستور را ادامه دهید.

سرفه: ده عدد سپستان نیم کوب را با بیست گرم گل زوفا و ده گرم خطمی سفید در یک لیوان آب جوش به مدت نیم ساعت دم کنید و بعد از صاف کردن بیست گرم گزنگبین در آن حل کنید و روزی سه مرتبه بنوشید. تا بهبودی این دستور را ادامه دهید.

 تاول و برفک در دهان: چند عدد سپستان نیم­کوب را دم کنید و بعد از صاف کردن در دهان غرغره کنید. تفاله‌های باقی­مانده را چند دقیقه در دهان نگه‌دارید و آن‌ها را بمکید و بیرون بریزید. تا بهبودی این ذستور را تکرار کنید.

 انگل و کرم روده و معده: ده عدد سپستان را خرد کنید و به مدت سه ساعت آن را خیس کنید و بعد روی شعله قرار دهید تا یک جوش بزند و سپس به مدت پانزده دقیقه آن را دم کنید. صاف­کرده­ی آن را میل کنید. غذای وعده‌ی بعد را آش آلو میل کنید.

 پاک‌سازی روده و معده (ازمشروبات الکلی): ده عدد سپستان را خرد کنید و به مدت سه ساعت آن را خیس کنید و بعد روی شعله قرار دهید تا یک جوش بزند و سپس به مدت پانزده دقیقه آن را دم کنید. آن را صاف کنید و بیست و پنج گرم ترنجبین صاف­کرده هم در آن حل کنید و بنوشید.

 حرارت بدن، خارش: بیست گرم برگ سپستان و بیست گرم عناب را با یک لیوان آب سرد روی شعله قرار دهید تا یک جوش بزند و پانزده دقیقه دم کنید. بعد آن را صاف کنید و ده گرم شیرخشت در آن حل کرده، صبح قبل از طلوع آفتاب ناشتا جرعه جرعه بنوشید. این عمل را یک روز در میان سه مرتبه بدون وقفه اجرا کنید.

 تورم مفاصل: مقداری برگ تازه‌ی سپستان را بکوبید و به مدت یک ساعت روی محل بگذارید و پس از آن بشویید.

 درد پا و کمر: مقداری پوست شاخه های باریک سپستان را پوست بکنید و بعد آن را خوب نرم کنید و بپزید و روی محل درد بگذارید.

 کولیت روده: مقداری پوست شاخه‌های باریک سپستان را بجوشانید و صاف کنید و آن را بعد از غذا بنوشید.

قبل از پیدایش آنتی بیوتیک ها افرادی که مبتلا به سوزاک میشدند ضمن خوردن داروی اصلی سوزاک که امروزه نیز ارجحیت آن بر سایر داروها به اثبات رسیده، برگ های تازه سپستان را شب در آب خنک میخیسانیده اند و صبح آنرا له کرده و عصاره اش را ناشتا مینوشیده اند و از لعاب مینوشیده اند و از لعاب دانه آن نیز با آبدزدک در مجرای ادرار وارد میکرده اند در بهبودی سوزاک به داروی اصلی کمک مینموده است اما داروی اصلی سوزاک های کهنه داروئی است که با آبلیمو و تخم مرغ ساخته می شود که در قسمت های دیگر مجله پزشکی دکتر سلام شرح داده خواهد شد.

لازم به ذکر است که برگ این گیاه، مقوی و تصفیه‌کننده خون و رافع التهابات مجاری ادراری است. در واقع مصرف جوشانده میوه خارخسک همراه با عناب و سپستان، تب‌بر خوبی می باشد. مصرف میوه خارخسک، در جمیع جهات، مانند عصاره گیاه عمل می‌کند و دم‌کرده میوه آن، رافع بیماری‌های کلیه و نقرس می‌باشد.قابل ذکر است که  مصرف نخود خیس‌شده در آب تازه خارخسک و پرورده‌کردن آن، موجب رفع نارسایی‌های جنسی می گردد؛ زیرا افزایش‌دهنده سطح تستوسترون می‌باشد. واقعیت این است که غرغره جوشانده آن، برای معالجه التهاب‌ها و برفک دهان، کاربرد دارد. البته مالیدن یا خوردن روغن خارخسک، به‌عنوان مسکن درد مفاصل و دردکمر و نیز درخشان‌کردن رنگ رخسار، مفید است.

لازم به یادآوری است که میوه خشک‌شده تاجریزی‌های رنگین (زرد، نارنجی و قرمز)، یکی از اقلام دارویی معروف “جوشانده یا خورده‌جوشانده” است که اغلب همراه با پرسیاوش، گل زوفا، گل بنفشه، ختمی خبازی، عناب و سپستان مورد استفاده فراوان قرار می‌گیرد. این داروی ترکیبی، در طب سنتی بسیار رایج می باشد و به عنوان تب‌بُر، مُسکّن و مُلیّن، به‌ ویژه برای کودکان به کار می‌رود.

اطباء سنتی معالجه سرخک را نظیر معالجه سرخجه، مزاج این بیماری را گرم دانسته و بیمار را از خوردن داروها و غذاهای گرم منع نموده‌اند. بعلاوه مصرف مسهل یا داروهای ملین را نیز بسیار مضر دانسته و نوشته‌اند که باید به این گرنه افراد داروهای سرد مزاج و قابض داده شود. مانند تخم خشخاش، تخم کاهو، تخم گشنیز، بنفشه، نیلوفر، عناب و سپستان از هر کدام برای خردسالان یک مثقال و برای بزرگسالان دو مثقال اخذ و جوشانده و روزی دو وعده و چند رو زبه مریض داده شود. برنج نیز غذای مناسبی برای درمان آن می‌باشد.

چون کهیر دارای مزاج گرم و صفراوی است، علاج آن با داروهای تنظیم‌کننده ترشحات صفراوی و داروهای سرد مزاج است. داروی روز اول منضجی است از گل بنفشه، تخم سبز خیار، تخم کاهو، تخم خشخاش، تخم گشنیز، نیلوفر، عناب و سپستان به مقدار دو مثقال از هر کدام که همه را جوشانده و روز اول (نصف را صبح و نصف را عصر) می‌خورند. مسهل آن مقدار پنج مثقال از پوست هلیله‌ی زرد است که در آب جوش ریخته و به مدت چهل و هشت ساعت می‌گذارند تا خوب خیسانده شود و سپس آن را فشرده و از پارچه‌ای صاف نموده و ناشتا یک وعده می‌خورند. روزی که مسهل خورده می‌شود، نباید نان خورده شود. البته این مقدار برای افراد بالغ است و افراد کوچک‌تر به نسبت کوچکی و یا خردسالی باید مقدار کمتری مصرف نمایند. ضمناً باید از خوردن غذاهای زیاد چرب و سرخ‌کرده و ادویه‌ها و غذاهای گرم مزاج بپرهیزند. از غذاهای ساده و آبمیوه‌های سرد مزاج و یا معتدل استفاده نمایند و جهت کاهش خارش بدن می‌توانند مخلوط نشاسته و کافور را در سرکه حل کرده و بر بدن بمالند و به منظور پیشگیری از بروز مجدد بیماری لازم است مدتی پس از بهبودی نیز پرهیز خود را نگه دارند.

درمان چربی خون ؛ ورزش کردن و دویدن، کاهش وزن، سیگار نکشیدن، مصرف روغن‌های خوب و مناسب(مثل روغن زیتون تصفیه شده، روغن حیوانی و روغن کنجد)، اجتناب از مصرف زیاد برخی مواد غذایی(مثل سیب زمینی، آرد، شکر، برنج سفید و…)، حجامت، استفاده از گوشت سفید، سیر، شوید، شاهتره، کاسنی، عرق خارشتر، عرق بید، عناب، قره قات، بنفشه، انار، اسپرزه، کدو، خیار، ترشک، بر هندی، کاهو و تخم کاهو، قدومه، سپستان و سماق.

منبع:fa.wikipedia.org

منبع: سلام دکتر

سپستان , خواص سپستان

آخرین بروز رسانی در : شنبه 23 مرداد 1395

12 دیدگاه

  • سمیه ژوئن 2016 در 13:36

    من سپستان رو نمیشناختم.اتفاقی تو سایت شما دیدم کلی خوشم اومد از این گیاه.

  • نیوشا ژوئن 2016 در 13:54

    سپستان نگو بلا بگو.ممنون از معرفی این میوه

  • علی ژوئن 2016 در 22:41

    ما تو حیاطمون داریم نمیدونستیم انقد خواص داره !
    بفرمایید سپستان

  • محسن ژوئن 2016 در 22:10

    سلاممن دوست دارم یکی شو تو حیاط بکارم

  • محسن ژوئن 2016 در 22:12

    سلام من دوست دارم یکی شو تو حیاط بکارم

  • مصطفی ژوئن 2016 در 01:16

    درختی است از تیره گاوزبان، زیبا و دارای میوه خوراکی. در ایران در کناره های خلیج فارس مخصوصاً در بندرعباس میروید و در این محل آنرا درخت انبو و در بقیه نقاط کشور سپستان می نامند.

  • عادل ژوئن 2016 در 01:16

    این گیاه در نواحی گرم زمین میروید و دو نوع است. یک نوع آن میوه درشت دارد و هنگام رسیدن میوه، گوشت میوه از دانه آن جدا میشود. نوع دیگر میوه کوچک دارد و هنگام رسیدن گوشت میوه از دانه جدا نمی شود. این نوع از نوع اول شیرینیش بیشتر ولی ماده لعابی اش کمتر می باشد. در صورتی که نوع اول ماده لعابی بیشتر و شیرینی اش کمتر دارد. میوه هر دو نوع خوشه ای شکل است و هنگام رسیدن زرد رنگ و پس از خشک شدن سیاه رنگ می شود. بهترین نوع این گیاه در بحرین میروید و بلندی درخت آن به چند متر میرسد. ساقه درخت سفید رنگ و شاخه های آن سبز رنگ و برگ های آن مدور و بزرگ و کمی خشن می باشد. بیشتر میوه این درخت مصرف داروئی دارد. طبیعت آن معتدل است. افرادیکه ریه هایشان خشک و خشن شده و سرفه های خشک میزنند و افرادی که تارهای صوتی شان ورم کرده و صدایشان گرفته و افرادی که عطش مفرد دارند می توانند میوه این گیاه را در دهان گذاشته و بمکند و یا خیسانده و از مایع آن کم کم بنوشند یا به هر دو طریق عمل کنند. میوه سپستان در معالجه تبهای گرم مزاج صفراوی همراه داروهای دیگر بسیار مصرف میشود و در ناراحتی های روده ای که در اثر افراط در مشروبات الکلی یا مشروبات گازدار و یا مصرف ادویه های تند حاصل شده اند و سایر خراش های دستگاه گوارش، خوردن لعاب سپستان یا اضافه کردن سپستان به داروهای دیگر بسیار مفید است.

  • شادی ژوئن 2016 در 01:16

    فواید و خواص دارویی انبو یا سپستان

    درختی است از تیره گاوزبان، زیبا و دارای میوه خوراکی. در ایران در کناره های خلیج فارس مخصوصاً در بندرعباس میروید و در این محل آنرا درخت انبو و در بقیه نقاط کشور سپستان می نامند.

    فواید و خواص دارویی انبو یا سپستان

    این گیاه در نواحی گرم زمین میروید و دو نوع است. یک نوع آن میوه درشت دارد و هنگام رسیدن میوه، گوشت میوه از دانه آن جدا میشود. نوع دیگر میوه کوچک دارد و هنگام رسیدن گوشت میوه از دانه جدا نمی شود. این نوع از نوع اول شیرینیش بیشتر ولی ماده لعابی اش کمتر می باشد. در صورتی که نوع اول ماده لعابی بیشتر و شیرینی اش کمتر دارد. میوه هر دو نوع خوشه ای شکل است و هنگام رسیدن زرد رنگ و پس از خشک شدن سیاه رنگ می شود. بهترین نوع این گیاه در بحرین میروید و بلندی درخت آن به چند متر میرسد. ساقه درخت سفید رنگ و شاخه های آن سبز رنگ و برگ های آن مدور و بزرگ و کمی خشن می باشد. بیشتر میوه این درخت مصرف داروئی دارد. طبیعت آن معتدل است. افرادیکه ریه هایشان خشک و خشن شده و سرفه های خشک میزنند و افرادی که تارهای صوتی شان ورم کرده و صدایشان گرفته و افرادی که عطش مفرد دارند می توانند میوه این گیاه را در دهان گذاشته و بمکند و یا خیسانده و از مایع آن کم کم بنوشند یا به هر دو طریق عمل کنند. میوه سپستان در معالجه تبهای گرم مزاج صفراوی همراه داروهای دیگر بسیار مصرف میشود و در ناراحتی های روده ای که در اثر افراط در مشروبات الکلی یا مشروبات گازدار و یا مصرف ادویه های تند حاصل شده اند و سایر خراش های دستگاه گوارش، خوردن لعاب سپستان یا اضافه کردن سپستان به داروهای دیگر بسیار مفید است.

    فواید و خواص دارویی انبو یا سپستان

    قبل از پیدایش آنتی بیوتیک ها افرادی که مبتلا به سوزاک میشدند ضمن خوردن داروی اصلی سوزاک که امروزه نیز ارجحیت آن بر سایر داروها به اثبات رسیده، برگ های تازه سپستان را شب در آب خنک میخیسانیده اند و صبح آنرا له کرده و عصاره اش را ناشتا مینوشیده اند و از لعاب مینوشیده اند و از لعاب دانه آن نیز با آبدزدک در مجرای ادرار وارد میکرده اند در بهبودی سوزاک به داروی اصلی کمک مینموده است اما داروی اصلی سوزاک های کهنه داروئی است که با آبلیمو و تخم مرغ ساخته می شود که در قسمت های دیگر مجله پزشکی دکتر سلام شرح داده خواهد شد.

  • روزبه ژوئن 2016 در 01:17

    «سپستان» گیاهی مناسب امراض کلیوی سپستان گیاهی درختی، با برگ های بدون کرک و میوه ای به اندازه آلوی کوچک است. دردرون این میوه شیره ای لزج و بی مزه موجود است که کاربرد دارویی دارد. این گیاه از خانواده گاوزبان می باشد و در سواحل خلیج فارس، جزیره خارک، هند، چین و تایوان می روید. در این مطلب از سایت «ehow» به چند خاصیت این گیاه می پردازیم:

  • آمین ژوئن 2016 در 01:17

    ز دم کرده این گیاه برای کاهش سرفه استفاده می شود.

    ▪ سپستان تشنگی را برطرف می کند.

    ▪ از عصاره پوست این درخت برای تسکین قولنج روده ها استفاده می شود.

    ▪ جوشانده پوست درخت سپستان برای رفع سوء هاضمه و کاهش تب موثر است.

    ▪برگ های پودر شده آن به صورت موضعی برای تسکین سردرد و التیام جراحت ها به کار برده می شود.

    ▪ جوشانده این گیاه برای قطع اسهال موثر است.

    ▪ سپستان داروی امراض کلیوی می باشد.

    ▪ جوشانده این گیاه گرفتگی صدا را برطرف می کند.

    ▪ مصرف میوه این گیاه به بیماران ریوی و طحال تجویز می شود.

    ▪ پودر دانه این گیاه به صورت موضعی برای بیماری های قارچی پوست استفاده می شود.

  • ناشناس می 2017 در 00:17

    درخت سپستان بزرگی داخل حیاط دارم .فصل میوه حداقل ۵۰ کیلو میوه میدهد

  • عباس جولای 2017 در 00:58

    سلام یکی از درختان بومی استان خوزستان است

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.