طرز پخت و خواص و مضرات سیب زمینی شیرین برای نوزادان

طرز پخت و خواص و مضرات سیب زمینی شیرین برای نوزادان

سیب زمینی شیرین سیب زمینی شیرین ,سیب زمینی شیرین از کجا بخرم,سیب زمینی شیرین برای نوزادان,سیب زمینی شیرین و لاغری,سیب زمینی شیرین غذا,سیب زمینی شیرین نوزاد توضیحاتی در مورد سیب زمینی شیرین …

آشنایی کامل با خواص سماق و چربی خون و کاهش کلسترول

آشنایی کامل با خواص سماق و چربی خون و کاهش کلسترول

آشنایی کامل با خواص سماق و چربی خون و کاهش کلسترول  سماق و چربی خون ،سماق چربی خون،سماق برای چربی خون،خواص سماق برای چربی خون،تاثیر سماق بر چربی خون،خواص سماق چربی خون …

خواص و مضرات هسته ازگیل وحشی و ژاپنی در دوران بارداری چیست

خواص و مضرات هسته ازگیل وحشی و ژاپنی در دوران بارداری چیست

ازگیل ازگیل ,ازگیل ژاپنی,ازگیل وحشی,ازگیل چیست,ازگیل به انگلیسی,ازگیل در جدول,ازگیل جنگلی,ازگیل هندی,ازگیل خواص,ازگیل جنگلی شمال,ازگیل ژاپنی ویکپدیا توضیحاتی در مورد ازگیل ازگیل ده هزار سال پیش در جنوب دریای مازندران در مناطق …

قدومه

قدومه شیرازی ,قدومه شیرازی در طب سنتی,قدومه شیرازی خواص,قدومه شیرازی در بارداری,قدومه شیرازی برای پوست,قدومه شیرازی نام علمی,قدومه شیرازی خاصیت

قدومه شیرازی , قدومه شیرازی در طب سنتی , قدومه شیرازی خواص , قدومه شیرازی در بارداری

توضیحاتی در مورد قدومه

قدومه (نام علمی: Alyssum) (در متون طب سنتی تودری) یکی از گیاهان است. در فارسی تاجیکی به آن چشم بلبل می‌گویند.قدومه در ایران از جمله در بلندی‌های بالای ۲۵۰۰ متر در استان کهگیلویه و بویراحمد می‌روید.گیاهی است یک ساله به بلندی ۱۰–۵ سانتی‌متر، شاخه‌های آن از قسمت پایینی گیاه منشعب شده و انشعابات به صورت افراشته و بسیار شکننده هستند. برگ آن کشیده، قاشقی، دارای نوک کند و دندانه‌های کوتاه در نصفه بالایی برگ است. دمبرگ پوشیده از کرک‌ها و پرزهای ستاره‌ای شکل است. میوه خورجینک تخم مرغی پهنا نوکدار، بدون کرک دارای بال و کرکدار در حالت رسیدن قرمز رنگ پوشش میوه پهن و نامساوی است. با خاصیت گیاه قدومه بیشتر آشنا شوید.در این مطلب از سایت جسارت در مورد قدومه صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

دانه‌ ها قدومه

دانه‌ها بخش دارویی گیاه را تشکیل می‌دهند. دانه‌ها گرد، پهن و خاکستری هستند. دارای پوشش نازک لیزابی (موسیلاژی) هستند که در کناره‌های دانه به صورت بال کوتاه و سفیدرنگ مشهود است. در زمان رسیدن کامل میوه که پوسته آن به رنگ زرد دیده می‌شود جمع‌آوری می‌شود. اکثر دانه‌های این جنس حاوی ترکیبات گلوکز اینولاتی هستند. انتشار عمومی این‌گونه در کشورهای مصر، عربستان، فلسطین، ایران، پاکستان و عراق است. از قدومه عمدتاً به عنوان نرم‌کننده سینه، برطرف کننده سرفه و ملین استفاده می‌شود. با خاصیت گیاه قدومه بیشتر آشنا شوید

قدومه در طب سنتی

در طب گذشته از قدومه به عنوان خلط آور و ضدالتهاب استفاده می‌کرده‌اند. دانه‌های قدومه حتماً می‌بایست با آب کافی مصرف شوند. در افراد مبتلا به انسداد روده نبایستی به کار رود. در ظروف در بسته و در محلی خشک و به دور از رطوبت باید نگهداری شود.آنچه تحت نام قدومه در بازار دارویی ایران ارائه می‌شود عبارت است از: قدومه شیرازی و قدومه شهری. در مصرف مقادیر زیاد ممکن است به‌طور موقتی باعث نفخ و بزرگی شکم شود و حتی خطر انسداد روده هم وجود دارد. با خاصیت گیاه قدومه بیشتر آشنا شوید

قدومه شیرازی , قدومه شیرازی در طب سنتی , قدومه شیرازی خواص , قدومه شیرازی در بارداری

قدومه شیرازی

طبیعت قدومه گرم و تر است. خواص دارویی این گیاه به طور خلاصه عبارتند از: درمان ورم‌های سفت مثل ورم بیضه، ورم پستان، ورم بیخ گوش و جوش‌های سرطانی از خواص قدومه شیرازی است. به این منظور قدومه را در آب خیس کنید (غلیظ) و به صورت ضماد روی آن بگزارید. برای چاق شدن قدومه را در کمی سرکه دم و میل کنید. خوردن جوشانده قدومه باعث باز شدن عروق ریز مخصوصا عروق کرونر می‌شود. برای قطع اخلاط خونی قدومه را با عسل مخلوط و روزی یک قاشق مرباخوری با کمی آب گرم بنوشید. از خواص قدومه شیرازی صاف کردن صدا و از بین بردن التهابات گلو است، به این منظور 4 گرم قدومه را در 300 سی‌سی آب جوش دم کنید و آرام آرام بنوشید. برای باز شدن رنگ چهره از دم کرده قدومه استفاده می‌شود. یکی از خواص قدومه شیرازی درمان سرفه‌های خشک و خونی است، به این منظور 10 گرم تخم قدومه را در 1 لیتر آب بجوشانید و در طول روز میل کنید. برای زیاد شدن اشتها 3 گرم قدومه را در 300 سی‌سی آب جوش نیم ساعت دم کنید و روزی 3 فنجان بنوشید. برای دفع شن یا سنگ کلیه قدومه را 12 ساعت در گلاب خیس کنید، صبح ناشتا با کمی آب و سکنجبین بنوشید. برای کولیت کبدی و کلیوی از قدومه می‌توان استفاده کرد، ابتدا آن را خیس، سپس بجوشانید و پس از سرد شدن میل کنید. از دیگر خواص قدومه شیرازی که در قدیم از آن استفاده می‌شده است، خنثی کردن سم ناشی از گزیدگی جانوران است. با خاصیت گیاه قدومه بیشتر آشنا شوید

مضرات قدومه

مصرف مقادیر زیاد قدومه ممکن است به طور موقتی باعث نفخ و بزرگی شکم شود و حتی خطر انسداد روده را دارد، همچنین بایستی کسانی‌که بیماری گواتر دارند، از خوردن قدومه خودداری کنند.

طرز تهیه شربت قدومه

طرز تهیه شربت قدومه: ۳۰ گرم گل تودری، ۲ گرم شیرین بیان در یک لیتر آب جوشانده تا دو سوم آن بخار شود، سپس با ۲۰۰ گرم عسل و ۲۵۰ گرم شکر سرخ مخلوط نموده با حرارت غیر مستقیم آن را گرم نموده تا غلیظ شود، روزی یک تا دو قاشق مرباخوری از این شربت میل کنید.دانه‌های قدومه حتما می‌باست همراه با آب زیاد مصرف شوند. در افراد مبتلا به انسداد روده نیز نبایستی مصرف شود.قدومه باید در ظروف دربسته و در محلی خشک و به دور از رطوبت نگهداری شود.در طب سنتی قدومه را هم راه بارهنگ، سه پستان و به دانه به عنوان چهار تخمه استفاده می کردند.

گیاه شناسی قدومه

قدومه گیاهى است از تیره شب‌بوییان، علفى، یکساله یا چند ساله که ارتفاع آن تا 60 سانتی‌متر نیز می‌رسد. قدومه داراى گل‌هاى کوچک و زرد رنگ می‌‏باشد و معمولًا در کنار جاده‌ها روئیده می‌‏شود. در قدومه اسانس گوگرد دارى وجود دارد. دانه‏‌هاى قدومه به عنوان ضد اسکوربوت، مدر و خلط ‌آور به صورت شربت یا دم کرده مصرف می‌‏شود، میوه گیاه دارویی قدومه “خورجین” نام دارد. اندام مورد استفاده این گیاه دارویی میوه آن است که حاوی ترکیبات شیمیایی زیادی از جمله موسیلاژ، تانن و مقداری چربی است. آنچه تحت نام قدومه در بازار دارویی ایران ارئه می‌شود عبارت است از: قدومه شیرازی و نوعی دیگر آن قدومه شهری است که از قدومه شیرازی کوچکتر است. اسم‌های مرسوم گیاه دارویی قدومه شامل قدومه شیرازى، تودرى، تودری سرخ و سفید، قصیصه و گیاه آوازخوان‌ها و تعدادی دیگر است.

خواص دارویی قدومه

خواص دارویی این گیاه به طور خلاصه عبارتند از: درمان ورم‌های سفت مثل ورم بیضه، ورم پستان، ورم بیخ گوش و جوش‌های سرطانی از خواص قدومه شیرازی است. به این منظور قدومه را در آب خیس کنید (غلیظ) و به صورت ضماد روی آن بگزارید. برای چاق شدن قدومه را در کمی سرکه دم و میل کنید. خوردن جوشانده قدومه باعث باز شدن عروق ریز مخصوصا عروق کرونر می‌شود. برای قطع اخلاط خونی قدومه را با عسل مخلوط و روزی یک قاشق مرباخوری با کمی آب گرم بنوشید. از خواص قدومه شیرازی صاف کردن صدا و از بین بردن التهابات گلو است، به این منظور 4 گرم قدومه را در 300 سی‌سی آب جوش دم کنید و آرام آرام بنوشید. برای باز شدن رنگ چهره از دم کرده قدومه استفاده می‌شود. یکی از خواص قدومه شیرازی درمان سرفه‌های خشک و خونی است، به این منظور 10 گرم تخم قدومه را در 1 لیتر آب بجوشانید و در طول روز میل کنید. برای زیاد شدن اشتها 3 گرم قدومه را در 300 سی‌سی آب جوش نیم ساعت دم کنید و روزی 3 فنجان بنوشید. برای دفع شن یا سنگ کلیه قدومه را 12 ساعت در گلاب خیس کنید، صبح ناشتا با کمی آب و سکنجبین بنوشید. برای کولیت کبدی و کلیوی از قدومه می‌توان استفاده کرد، ابتدا آن را خیس، سپس بجوشانید و پس از سرد شدن میل کنید. از دیگر خواص قدومه شیرازی که در قدیم از آن استفاده می‌شده است، خنثی کردن سم ناشی از گزیدگی جانوران است.

آشنایی با گیاه قدومه

این پژوهشگرگیاهان دارویی در خراسان‌جنوبی، با اشاره به ترکیبات شیمیایی ای گیاه تصریح کرد: در دانه گیاه مواد لعابی وجود دارد و مواد موسیلاژ‌، پکتین، دکسترین، میروزین و گلی کوزیدهای قلبی نیز در آن گزارش شده است. پویان با اشاره به خواص دارویی و درمانی این گیاه اظهار کرد: دانه گیاه در طب گیاهی مورد استفاده قرار می‌گیرد. وی تاکید کرد: قدومه خلط‌آور، مدر، مقوی و سنگ شکن است و احتقان مجاری تنفسی را کاهش و برای تنگی نفس و اسکوربوت از آن استفاده می‌شود. این پژوهشگرگیاهان دارویی در خراسان‌جنوبی، با اشاره به نحوه و میزان مصرف این گیاه، خاطرنشان کرد: از قدومه سه بار در روز و هر بار 2-4 گرم می‌توان استفاده کرد.

قدومه شهری

قدومه شهری گیاهی است علفی، یکساله یا چندساله که ارتفاع آن تا 60‌سانتی‌متر می‌رسد. برگ‌های قسمت پایین گیاه به صورت لب‌های نازکی تقسیم شده‌اند و برگ‌های قسمت وسط در بالای ساقه به شکل دایره یا بیضی هستند که ساقه را احاطه می‌کنند و به نظر می‌رسد که ساقه از وسط برگ عبور کرده است. قسمت‌های بالای ساقه به وسیله گل‌های زردرنگ کوچک و زیادی احاطه شده که حدود یک یا دو میلی‌متر طول دارند. میوه گیاه به شکل بیضی مسطح و به قطر حدود 4 میلی‌متر است که داخل آنها دو عدد دانه بیضی‌شکل قهوه‌ای رنگ با پوششی از موسیلاژ (لعاب) وجود دارد. این دانه‌ها که قسمت مورد استفاده گیاه می‌باشند، در ایران به نام قدومه شهری مشهورند. این گیاه بومی اروپا و آسیا است، ولی در نقاط مختلف جهان رویش دارد و در بیشتر نقاط جنوب و مرکز ایران نیز می‌روید.

طبع قدومه

طبع آن گرم و تر است. اشتهاآور می‌باشد ۳ گرم در ۳۰۰ سی‌سی آب‌جوش نیم ساعت دم‌کرده روزی ۳ فنجان بنوشید. برای بازشدن صدا برای آواز ۴ گرم تودری را در ۳۰۰ سی‌سی آب‌جوش و کمی نبات دم‌کرده جرعه‌جرعه بنوشید. جهت قطع اخلاط خونی تودری را با عسل مخلوط کرده روزی یک قاشق مرباخوری با کمی آب گرم بنوشید. برای درمان ورم بیضه‌ها تودری را به صورت ضماد بگذارید. تودری را به صورت ضماد بگذارید. جهت جوش‌های سرطانی تودری را با آب و عسل مخلوط نموده بمالید. برای ورم بیخ گوش تودری را به صورت ضماد بگذارید. برای خروج اخلاط غلیظ از ریه و سینه ابتدا تودری را خیسانده سپس جوشانده در کیسه‌ای کوچک ریخته داخل خمیر بگذارید و خمیر را بپزید آن‌گاه میل کنید. جهت کولیت کبدی و کلیوی از قدومه می‌توان استفاده کرد ابتدا خیس نموده سپس جوشانده و میل شود. ضد سرفه ، نرم کننده سینه ، ملین ، رفع درد گلو ، گرفتگی صدا ، درد سینه و نرم کنندگی سینه و گلو است.

قدومه شیرازی , قدومه شیرازی در طب سنتی , قدومه شیرازی خواص , قدومه شیرازی در بارداری

انواع قدومه

قدومه (نام علمی: Alyssum) (در متون طب سنتی تودری) یکی از گیاهان است. در فارسی تاجیکی به آن چشم بلبل می‌گویند. قدومه در ایران از جمله در بلندی‌های بالای ۲۵۰۰ متر در استان کهگیلویه و بویراحمد می‌روید. گیاهی است یک ساله به بلندی ۱۰–۵ سانتی‌متر، شاخه‌های آن از قسمت پایینی گیاه منشعب شده و انشعابات به صورت افراشته و بسیار شکننده هستند. برگ آن کشیده، قاشقی، دارای نوک کند و دندانه‌های کوتاه در نصفه بالایی برگ است. دمبرگ پوشیده از کرک‌ها و پرزهای ستاره‌ای شکل است. میوه خورجینک تخم مرغی پهنا نوکدار، بدون کرک دارای بال و کرکدار در حالت رسیدن قرمز رنگ پوشش میوه پهن و نامساوی است. دانه‌ها بخش دارویی گیاه را تشکیل می‌دهند. دانه‌ها گرد، پهن و خاکستری هستند. دارای پوشش نازک لیزابی (موسیلاژی) هستند که در کناره‌های دانه به صورت بال کوتاه و سفیدرنگ مشهود است. در زمان رسیدن کامل میوه که پوسته آن به رنگ زرد دیده می‌شود جمع‌آوری می‌شود. اکثر دانه‌های این جنس حاوی ترکیبات گلوکز اینولاتی هستند. انتشار عمومی این‌گونه در کشورهای مصر، عربستان، فلسطین، ایران، پاکستان و عراق است. از قدومه عمدتاً به عنوان نرم‌کننده سینه، برطرف‌کننده سرفه و ملین استفاده می‌شود. در طب گذشته از قدومه به عنوان خلط‌آور و ضدالتهاب استفاده می‌کرده‌اند. دانه‌های قدومه حتماً می‌بایست با آب کافی مصرف شوند. در افراد مبتلا به انسداد روده نبایستی به کار رود. در ظروف در بسته و در محلی خشک و به دور از رطوبت باید نگهداری شود. آنچه تحت نام قدومه در بازار دارویی ایران ارائه می‌شود عبارت است از: قدومه شیرازی و قدومه شهری. در مصرف مقادیر زیاد ممکن است به‌طور موقتی باعث نفخ و بزرگی شکم شود و حتی خطر انسداد روده هم وجود دارد. 

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 24 مهر 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.