طریقه مصرف و خواص و مضرات عرق آویشن در بارداری چیست

طریقه مصرف و خواص و مضرات عرق آویشن در بارداری چیست

عرق آویشن عرق آویشن ,عرق آویشن برای لاغری,عرق آویشن برای چی خوبه,عرق آویشن در بارداری,عرق آویشن برای سرماخوردگی,عرق آویشن برای پوست,عرق آویشن چه خاصیتی دارد توضیحاتی در مورد عرق آویشن عرق آویشن …

خاصیت های دارویی هل

خاصیت های دارویی هل

خاصیت های دارویی هل خواص هل,فواید هل,هل درمانی,خاصیت هل,خواص هل درمانی,خواص هل برای پوست,خواص هل برای مو,خواص هل برای جوانی,خواص هل برای بارداری,خواص خوردن هل,فواید هل خام,فواید هل پخته

خواص و مضرات دمنوش بادرنجبویه خشک در دوران بارداری

خواص و مضرات دمنوش بادرنجبویه خشک در دوران بارداری

بادرنجبویه بادرنجبویه ,بادرنجبویه خواص,بادرنجبویه چیست,بادرنجبویه کوهی,بادرنجبویه به انگلیسی,بادرنجبویه و فشار خون,بادرنجبویه و قاعدگی,بادرنجبویه در بارداری توضیحاتی در مورد بادرنجبویه ساقه‌های گیاهان این سرده راست و چهار گوش بوده و پوشیده از کرک …

قره قاط

قره قاط ,قره قاط چیست,قره قاط به انگلیسی,قره قاط از کجا بخریم,قره قاط چیست,قره قاط خشک,قره قاط و لاغری,قره قاط سیاه,قره قاط و دیابت,قره قاط+خواص

قره قاط , قره قاط چیست , قره قاط از کجا بخریم , قره قاط خشک

توضیحاتی در مورد قره قاط

قره‌قات یا قارا قات (Redcurrant) با نام علمی Ribes rubrum و گونه دیگر آن با نام Ribes orientalis میوه‌ای جنگلی است که بومی اروپای غربی و شمال کشورهای ایتالیا، اسپانیا، لهستان و پرتغال است. ارتفاع بوته قره قات ۱–۱٫۵ متر است و گاهی تا به دو متر نیز می‌رسد. شکوفه‌ها، بعلت رنگ زرد مایل به سبز شان تا حدی نامرئی هستند. میوه‌ها در خوشه‌های آویخته پدید می‌آیند. هر خوشه ۳–۱۰ میوه قرمز شفاف با قطر ۸–۱۲ میلیمتر را شامل می‌شود. هر درختچه ۳–۴ کیلو میوه در سال می‌دهد. میوه‌ها در اواسط تابستان می‌رسند. در این مطلب از سایت جسارت در مورد قره قات صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

قره قاط یا سیاه گیله

قره قات نباید با سیاه گیله (Blueberry) اشتباه شود. آن میوه‌ها طعمی مایل به شیرین دارند. متأسفانه این اشتباه اسامی، بعلت نایابی نسبی قره قات و شناخته شدن بلوبری از طریق ارتباط با جهان غرب، حتی در محیطهای آکادمیک شیوع پیدا کرده است. توصیفی که یک منبع سنتی تر از قره قات می‌کند، به واقعیت نزدیکتر است: «اسم ترکی من «قره قاط» است به من قراقات و قراطاط هم گفته‌اند، عده ای از گیاه شناسان قدیم ایران از جمله بغدادی مرا نوعی زغال اخته و عده ای دیگر نوعی زرشک می‌دانند…»

کشت قره قاط

کشت قره قات در قرن هفدهم در بلژیک و شمال فرانسه شروع شد. در زمان معاصر گونه‌های مختلفی برای کشت انتخاب شده‌اند. یکی از معروفترین این گونه‌ها white currant است که مزه شیرینتری دارد

قره قاط , قره قاط چیست , قره قاط از کجا بخریم , قره قاط خشک

کاربرد قره قاط

طعم میوه قره قات ترش است. این میوه در کشورهای اروپایی برای درست کردن مرباهای نسبتاً گران‌قیمت مورد استفاده قرار می‌گیرد. علی‌رغم اینکه کاشت و نگهداری قره قات چندان سخت نیست، این میوه حتی در اروپا نیز کمیاب است. در ایران، خشک شده قره قات در عطاری‌ها یافت می‌شود. دم کرده قره قات را برای رقیق کردن خون تجویز می‌کنند و اعتقاد بر آن است که خوردن آن از سکته قلبی ممانعت می‌کند. قره قات بهترین دارو برای تنظیم و کاهنده فشار خون می‌باشد.

قره قاط چیست

قره قاط (قره قات) که با نام محلی قره گیله یا سیاه گیله نیز شناخته می‌شود، دارای بیش از ۴۵۰ گونه مختلف بوده که چهار جنس آن بیشتر از بقیه مشاهده میشود. به دلیل کمیاب بودن این میوه در کشور ما، بسیاری آن را با بلوبری اشتباه میگیرند. در ایران این میوه بیشتر در جنگل‌های شمال ایران می‌روید. در شهرهای رشت و بندر انزلی با نام «سیاه گیله»، در امام زاده ابراهیم، فومن و شَفت با نام «سیاه دار» و در تالش و روستاهای اطرافش با نام‌های «سیاه مامْنی» و «سِرَ‌مامنی (قره قاط قرمز)» شناخته می‌شود. میوه و برگ این گیاه از گذشته در طب سنتی این مناطق کاربرد داشته است. خواص قره قاط که امروزه شناسایی شده است بسیار گسترده بوده، شامل خاصیت ضد سرطان، پایین آورنده چربی خون، ضد میکروب، ضد چسبندگی پلاکتها، آنتی هیستامین و دارای خاصیت آنتی اکسیدان است.

گیاه شناسی قره قاط

گیاه قره قاط به صورت درختچه کوچکی است و بسته به جنس آن به ارتفاع تقریبی ۱۰ تا ۶۰ سانتی متر دیده میشود و میتواند دارای برگهای همیشه سبز یا برگ ریزان باشد. این میوه‌ جنگلی بومی اروپای غربیو شمال کشورهای ایتالیا، اسپانیا، لهستان و پرتغال است. میوه این گیاه به صورت خوشه‌ای، گرد و به قطر ۰/۵ تا ۱/۵ سانتی متر با ته تاجی شکل همانند ازگیل است که در ابتدا سبز روشن و در زمان رسیدن به رنگ آبی کبود تا سیاه رنگ در می آید. بعضی از انواع آن نیز دارای رنگ قرمز روشن تا کبود میباشند. طعم آن شیرین و کمی ترش بوده به طعم زغال اخته شباهت زیادی دارد.

قره قاط و دیابت

یکی از مهمترین و اصلی ترین فواید درمانی مصرف قره قاط پیشگیری و کمک به درمان فشار خون بالا، افزایش چربی خون و مرض قند یا دیابت است.

خواص درمانی قره قاط

قره قاط از نظر طبیعت سرد و خشک است و دارای خواص درمانی فراوانی است که مهمترین آنها کاهش قند خون در بیماران دیابتی و کاهش فشار خون است. سایر خواص قره قاط به طور خلاصه عبارتند از: یکی از مهمترین و اصلی ترین فواید درمانی مصرف قره قاط پیشگیری و کمک به درمان فشار خون بالا، افزایش چربی خون و مرض قند یا دیابت است. از خواص قره قاط برای چشم میتوان به استفاده از آن برای درمان کاتاراکت پیری چشم، مشکلات شبکیه چشم در بیماران دیابتی، بهبود دید در شب و مشکلات نزدیک بینی چشم اشاره نمود. از قره قاط در طب سنتی برای درمان اسهال‌های خفیف استفاده می‌شود. از خواص قره قاط بهبود فعالیت های مغزی میباشد و از همین رو مصرف آن برای درمان فراموشی و پیشگیری از آلزایمر مفید است. میوه این گیاه تأثیر مفیدی در تنظیم عمل دفع و جلوگیری از عفونی شدن مواد زاید دفعی در متبلایان به بواسیر دارد. مصرف قره قاطتأثیرات بالقوه‌ای در محافظت از دندان و درمان امراض لثه و بافت استخوانی آن داشته باشد و از بیماری‌های لثه جلوگیری کند. همچنین مصرف آن باعث التیام التهاب های دهان و گلو می‌گردد. کمک به درمان عفونت ادراری مزمن از دیگر خواص قره قاط است. کاهش بسیاری از مشکلات و ناراحتی های قبل از قاعدگی یا سندروم پیش از قاعدگی از خواص قره قاط است. به طور کلی مصرف میوه قره قاط به پیشگیری از سرطان و بیمای های قلبی کمک میکند.

مضرات قره قاط

لازم است بدانیم مصرف مقادیر درمانی و مقدار زیاد قره قاط بایستی با تجویز پزشک صورت گیرد. مصرف میوه قره قاط به مقدار معمول در دوران بارداری و شیردهی بلامانع است ولی خوردن ترکیبات دارویی و به ویژه برگ آن توصیه نمیشود. استفاده از ترکیبات دارویی قره قاط در بیماران مبتلا به ناراحتی های کبدی و افرادی که از داروهای ضد انعقادی استفاده میکنند، بایستی با احتیاط همراه باشد. مقدار اگزالات موجود در قره قاط نسبتا بالا میباشد، از این رو مصرف آن برای افراد با سابقه سنگ کلیه یا سنگ کیسه صفرا ممنوع بوده و این افراد از زیاده روی در مصرف آن باید اجتناب کننند. مصرف مقدار زیاد قره قات ممکن است مشکلات روده ای و معده ای مانند اسهال ایجاد کند.

ترکیبات قره قاط

حاوی حدود 88 درصد آب است. بقیه مواد شامل آنتوسیانین که در میوه های تازه 1/0 تا 25/0 درصد در نوسان بوده، ولی در عصاره غلیظ شده ی این میوه، 25 درصد می باشد. اکثر این آنتوسیانین ها به شکل گلوکزید هستند و تنها مقدار کمی در طبیعت و در این گیاه به صورت آزاد می باشند. حدود 15 آنتوسیانوزید که اجسام فعال گیاه می باشند، در این گونه از قره قات شناسایی شده است، بعضی گیاهان دیگر از جمله گونه های دیگر قره قات، Ribes nigrum و انگور دارای آنتوسیانین های مشابهی هستند. میوه ی هر سه گیاه مذکور در اروپا به صورت دارویی مصرف می شود. ترکیبات دیگر قره قات شامل تانن ها(که عمدتا از نوع کاتشول می باشند)، تری ترپنوئیدها، کربوهیدرات به مقدار حدود ده درصد، مقدار کمی پروتئین، فیبر، اسید های آسکوربیک (2 تا 10 میلی گرم در صد گرم)، سیتریک، مالیک، کینیک و مقدار کمی بنزوئیک و گلوکورونیک، گلوکزید لیپتوزین، مقدار کمی آلکالوئید، پکتین و فلاونوئیدها هستند.

قره قاط و اثرات ضدمیکروبی

آزمایش های کلینیکی زیادی در مورد اثرات ضدمیکروبی مجاری ادرار با آب قره قات انجام شده که نتایج بسیار خوبی را به دنبال داشته است.به طور مثال یک گروه شامل 9 مرد و 29 زن سال خورده با این روش تحت درمان قرار گرفتند.در آزمایش دیگری کاهش شدید عفونت ادراری زنان به مدت طولانی با مصرف خوراکی عصاره به شکل کپسول مشاهده شده است.در یک آزمایش 10 زن جوان با روش دابل بلایند (دوسوکور) با 400 میلی گرم عصاره به طور خوراکی در روز، در مقایسه با دارونما انجام شد که نتایج آن چشم گیر بود.پی گیری این مسئله نشان داد که کاهش قابل ملاحظه ی پ هاش ادرار باعث از بین رفتن بسیاری از باکتری ها می شود.

همه چیز درباره قره قاط

1- میوه های گونه های مختلفی از این گیاه در نقاط مختلف جهان مصرف دارویی دارد که به نظر می رسد اکثرا دارای مواد و اثرات مشابهی باشند. قره قات مورد مصرف در ایران از گیاه Vaccinium جمع آوری و مورد استفاده قرار می گیرد. 2- طبق کتاب جناب آقای دکتر امین، قره قات که با نام علمی Caucasian whortleberry معرفی گردیده است به دو نوع اردبیلی و کلیبری در ایران وجود دارد، که هر کدام به شرح زیر هستند:این قره قات در برگیرنده ی میوه هایی تقریبا کروی به رنگ قرمز تیره یا کم رنگ و دارای پوسته ی سخت و چروکیده است که دمی در قسمت پایین آن ها قرار دارد. داخل این میوه ها تعدادی دانه های براق وجود دارد. گیاه مزبور با نام علمی Vaccinium arctostaphylos از تیره ی Ericaceae (تیره ی قره قات) می باشد که درختچه ای تا دو متر با برگ های پهن بیضی شکل و بدون دم برگ است. گل های قره قات، سفید مایل به سبز و گاهی صورتی هستند. میوه های این گیاه از نوع سته می باشند. این درختچه در جنگل های اسالم، خلخال و ارتفاعات اردبیل رویش دارد. قره قات به صورت دم کرده در طب سنتی ایران به عنوان کاهش پُرفشاری خون و کاهش قند خون مورد استفاده قرار می گیرد.این قره قات شامل میوه های کروی با پوسته ی قرمز تیره و چروکیده ی بدون دم یا با دم کوتاه و بزرگ تر از قره قات اردبیلی است که از درختچه ای با نام عملی Ribes biebersteinii به دست می آید. این درختچه تا دو متر ارتفاع داشته و دارای برگ های قلبی شکل با پنج لوب استاندارد است. گیاه، مربوط به تیره ی Grossulariaceae (تیره ی انگورک) بوده و در جنگل های ارسباران و کلیبر رویش دارد. 3- با توجه به این که قره قات اردبیلی و کلیبری مربوط به دو گیاه کاملا متفاوت از نظر جنس، گونه و خانواده هستند بعید به نظر می رسد که دارای اثرات مشابهی باشند. البته ممکن است هر دو در بعضی ترکیبات و اثرات یکسان باشند ولی باید ذکر کرد که قره قات اصلی همان نوع اردبیلی است که اثراتی مشابه، با انواع خارجی دارد. 4- با توجه به مطالعات انجام شده بر روی قره قات اردبیلی، شباهت زیادی بین ترکیبات نوع ایرانی و انواع خارجی وجود دارد؛ لذا اکثر اثرات ذکر شده برای گونه های خارجی می تواند در مورد نوع ایرانی صادق باشد؛ ولی مطالعات کامل تری را می طلبد که باید به صورت کلینیکی انجام شود. به 5 گرم از خرد شده ی میوه ها یک لیوان آب سرد می افزاییم، آن گاه حدود 10 دقیقه می گذاریم بماند و سپس آن را به حد جوش می رسانیم و باز هم مدت 10 تا 15 دقیقه به حال خود می گذاریم و گرما گرم صاف می کنیم؛ صاف شده را میل می کنیم.تعدادی داروی گیاهی به شکل صنعتی از آن در بازار موجود است. بعضی از این داروها مربوط به مشکلات چشم می باشد.مصرف مقدار زیاد قره قات ممکن است مشکلات روده ای- معده ای مانند اسهال ایجاد کند.

قره قاط , قره قاط چیست , قره قاط از کجا بخریم , قره قاط خشک

قره قاط در ایران

قره قات که با نام علمی Caucasian whortleberry معرفی گردیده است به دو نوع اردبیلی و کلیبری در ایران وجود دارد، که هر کدام به شرح زیر هستند: این قره قات در برگیرنده ی میوه هایی تقریبا کروی به رنگ قرمز تیره یا کم رنگ و دارای پوسته ی سخت و چروکیده است که دمی در قسمت پایین آن ها قرار دارد. داخل این میوه ها تعدادی دانه های براق وجود دارد. گیاه مزبور با نام علمی Vaccinium arctostaphylos از تیره ی Ericaceae (تیره ی قره قات) می باشد که درختچه ای تا دو متر با برگ های پهن بیضی شکل و بدون دم برگ است. گل های قره قات، سفید مایل به سبز و گاهی صورتی هستند. میوه های این گیاه از نوع سته می باشند. این درختچه در جنگل های اسالم، خلخال و ارتفاعات اردبیل رویش دارد. قره قات به صورت دم کرده در طب سنتی ایران به عنوان کاهش پُرفشاری خون و کاهش قند خون مورد استفاده قرار می گیرد.این قره قات شامل میوه های کروی با پوسته ی قرمز تیره و چروکیده ی بدون دم یا با دم کوتاه و بزرگ تر از قره قات اردبیلی است که از درختچه ای با نام عملی Ribes biebersteinii به دست می آید. این درختچه تا دو متر ارتفاع داشته و دارای برگ های قلبی شکل با پنج لوب استاندارد است. گیاه، مربوط به تیره ی Grossulariaceae (تیره ی انگورک) بوده و در جنگل های ارسباران و کلیبر رویش دارد.

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 24 مهر 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.