عوارض و موارد مصرف قرص والسارتان 40  و 80 و 160 برای چیست

عوارض و موارد مصرف قرص والسارتان 40 و 80 و 160 برای چیست

قرص والسارتان قرص والسارتان ,قرص والسارتان برای چیست,قرص والسارتان 40,قرص والسارتان 160,قرص والسارتان ۱۶۰,قرص والسارتان ۴۰,قرص والسارتان 80 برای چیست,قرص والسارتان ١۶٠ توضیحاتی در مورد قرص والسارتان قرص والسارتان با نام لاتین …

لاغر کننده های گیاهی

لاغر کننده های گیاهی

لاغر کننده های گیاهی خواص لاغر کننده های گیاهی,فواید لاغر کننده های گیاهی,لاغر کننده های گیاهی درمانی,خاصیت لاغر کننده های گیاهی,خواص لاغر کننده های گیاهی درمانی,خواص لاغر کننده های گیاهی برای پوست,خواص …

6 عاملی که فشار خون را بالا می برند

6 عاملی که فشار خون را بالا می برند

6 عاملی که فشار خون را بالا می برند فشارخون بالا عبارت است از افزایش فشار وارده از جریان خون به دیواره رگ‌های خونی فشارخون بالا به نام قاتل خاموش هم خوانده …

کمر درد

کمر درد ،کمر درد در اوایل بارداری،کمر درد در بارداری،کمر درد کا علاج،کمر درد بعد از انزال،کمر درد قبل از پریودی،کمر درد نشانه سرطان،کمر درد بعد از بی حسی نخاعی،کمردرد در اوایل بارداری نشانه چیست،کمر درد در اوایل بارداری چگونه است،کمر درد در اوایل بارداری خطرناک است،کمردرد در اوایل بارداری طبیعی است؟

کمر درد ،کمر درد در اوایل بارداری،کمر درد در بارداری،کمر درد کا علاج،کمر درد بعد از انزال

همانطور که می دانید کمردرد ممکن است دردی طولانی مدت و پایدار و یا ناگهانی و شدید باشد. کمر درد حاد به طور ناگهانی اتفاق می افتد و معمولا از چند روز تا چند هفته طول می کشد. اگر بیش از سه ماه طول بکشد، کمر درد مزمن نامیده می شود. مصرف داروهای ضد درد و استراحت می تواند برای کمردرد کمک کننده باشد. با این حال، ماندن در رختخواب بیش از ۱ یا ۲ روز می تواند آن را بدتر کند. درمان کمردرد بستگی به نوع درد و آنچه که باعث آن می شود دارد، ممکن است شامل کمپرس های گرم و یا سرد، ورزش، دارو، تزریق، مکمل های درمانی و گاهی جراحی باشد.در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد کمر درد صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان را جلب کند.

کمر درد چیست

کمردرد (به انگلیسی: Low Back Pain) مشکل و شکایت شایعی است که بسیاری از افراد در طول زندگی با آن روبرو می‌شوند. آمار نشان می‌دهد که ۸۰٪ از افراد در دوران زندگی خود حداقل یک مرتبه به علت کمردرد به پزشک مراجعه کرده‌اند. اگرچه علت کمردرد در بسیاری از بیماران ازطریق شکایت بیمار، آزمونهای بالینی و آزمایشگاهی و همچنین بخش تصویر برداری پزشکی قابل شناسایی است، ولی به دلیل شایع بودن دردهای ناحیه کمر و عوامل مختلفی که در ایجاد آن نقش دارند، تشخیص علت اصلی به وجود آورنده کمردرد مشکل است. در ستون فقرات، درصورت ضایعه و درگیرشدن عناصر حساس به درد همانند ماهیچه‌ها و تاندون آنها، رباط‌ها، فاسیا، مفاصل بین مهره‌ای پشتی (مفاصل فاست یا آپوفیزیال)، اعصاب نخاعی و ریشه‌های آنها، عروق خونی و طناب نخاعی به هر دلیلی، احتمال ایجاد درد وجود دارد که ممکن است در همان ناحیه یا نقاط دورتری به شکل دردهای تیرکشنده احساس گردند.

علل کمر درد

گاهی کمردرد می‌تواند نشانه‌ای از یک بیماری بسیار حادتر در بدن مانند سرطان باشد. مثلاً بعد از انجام معاینات پزشک مشخص می‌شود که علت کمردرد یک متاستاز و انتشار سرطان از یک نقطه دیگر بدن مثل پروستات و تخمدان و.. باشد حال‌آنکه تا آن زمان سرطان اولیه علائم ایجاد نکرده است. چیزی که مهم است و بیماران باید به آن اهمیت بدهند این است که علت درد کمر یک علامت است و اگر احساس می‌کنند ظرف چند روز از شدت آن کاسته نمی‌شود باید به یک متخصص طب ورزش یا طب فیزیکی و توان‌بخشی مراجعه کنند تا در مرحله اول علت کمردرد شناسایی شود . علل کمردرد متعدد است و خود انواعی دارد مانند: کمردرد سیاتیک یا مکانیکال ، کمردرد عصبی ، کمردردهای التهابی و ارجاعی. کمردرد شغلی

کمر درد مکانیکی

کمر درد مکانیکال ازجمله مهم‌ترین علل کمردرد محسوب می‌شود. یعنی کمردردهایی که با فعالیت تشدید می‌شود و با استراحت بهتر می‌شود که عموماً 85 % علت کمر دردها را شامل می‌باشد.از علت‌های گرفتگی کمر می‌توان به بد نشستن یا طولانی نشستن ، برداشتن اجسام سنگین، سن و سال، ژنتیک، آمادگی جسمانی، طریقه خوابیدن، وزن بدن فرد و بسیاری از عوامل دیگر اشاره کرد. انجام فعالیت سنگین بدن فرد را مستعد ایجاد این کمر درد می‌کند و در یک زمانی ناگهان این کمردردها ایجاد می‌شود. انواع دیسک کمر و فتق یا پارگی دیسک، فاصله مهره‌ها، واژه‌هایی مانند لیزیس و لیستزیس و دردهای سیاتیکی کمر همه جزئی از کمردردهای مکانیکال محسوب می‌شوند.

کمر درد التهابی

کمردردهای التهابی یکی از دلایل کمردرد است که اغلب با استراحت تشدید می‌شود و بیمار صبح که از خواب بلند می‌شود، دارای درد شدیدی در ناحیه کمر است. درحالی‌که درد کمر در حین فعالیت‌های روزانه بیمار اغلب بهتر می‌شود. البته باید توجه کنید در فاز حاد و تحریکی دیسک کمر و حملات آرتروز کمر هم با دردهای مقطعی که صبح تشدید می‌شوند مواجه هستیم. در این نوع کمر درد بیماران به‌هیچ‌وجه به دلیل تشدید درد در صبح قادر به انجام فعالیت‌های روزمره نیستند. همچنین در کمرهای التهابی گاهی علت می‌تواند روماتیسم مفاصلی باشد که روماتیسم خود در اکثر موارد علت ژنتیکی دارد و از والدین به فرزندان منتقل می‌شود. اگر علت کمردرد عفونت هم باشد با همین تظاهرات التهابی خود را نشان می‌دهند. یعنی مثلاً بیماری که به دلیل تب مالت در حال حاضر درد ناحیه کمر دارد عمدتاً کمردرد وی در صبح و اصولاً با استراحت تشدید می‌شود. بسیاری از انواع سرطان‌ها و تومورهای نخاعی هم ممکن است خود را به‌صورت درد شبانه نشان دهند. البته مجموعه درد التهابی کمردرد یعنی تمام انواع کمر دردهای دارای منشأ روماتیسم، عفونی و سرطانی مجموعاً 10 تا 15 % علل کمر درد را بیشتر تشکیل نمی‌دهند.

درمان و داروهای ضد التهاب کمر و دیسک کمر و مفاصل کمر چیست

کمر درد عصبی

در این حالت اغلب عصبی شدن و ناراحت شدن فرد موجب اسپاسم عضلانی و ازجمله اسپاسم کمر می‌شود و به همین دلیل پاتولوژی موجود در کمر را تشدید می‌کند. از طرف دیگر گاهی کمردرد عصبی ممکن است نوعی رفتار عادتی باشد که بیمار را به سمت مرخصی و استراحت‌های خانگی بکشد.

رابطه نزدیکی و کمر درد

یکی از سؤالاتی که اکثر بیماران مبتلابه کمردرد دارند و اغلب از درمیان گذاشتن آن با پزشک امتناع می‌کنند رابطه بین کمردرد و خصوصاً دیسک کمر با مقاربت جنسی می‌باشد. به‌طور سنتی و عامه جامعه به ارتباط مستقیم بین توانایی‌های جنسی افراد و کمر اعتقاد دارند. در بسیاری از بیماران هم که کمردرد دارند بعد از انجام رابطه جنسی کمردردشان تشدید می‌شود اما واقعیت ماجرا این است که آنچه موجب تشدید کمردرد می‌شود پوزیشن‌های هنگام مقاربت می‌باشد. خصوصاً در بیمارانی که سندرم فاست دارند یا سرخوردگی مهره و لغزندگی مهره دارند (اسپیندلولایزیس) خم شدن به عقب موجب تحریک التهاب و مشکل آن‌ها می‌شود. البته فراموش نشود در بعضی از موارد دیسک کمر خصوصاً در سندرم دم اسب یا موارد مشابه فشارهایی روی اعصاب مسئول عصب‌دهی نواحی ادراری -تناسلی ایجاد می‌شود که حس و قدرت جنسی فرد را کاهش می‌دهد و یا به کل از بین می‌برد؛ ولی این موارد درصد کوچکی از طیف کمردردها را شامل می‌شود.

کمر درد همراه با تب و کاهش وزن

در این مورد علل عفونی کمر درد مانند استئومیلیت بیشتر مطرح است. بیمار مبتلا به استئومیلیت دچار درد مداوم بوده که در حال استراحت نیز ادامه یافته و با حرکت تشدید پیدا می کند. در معاینه معمولاً دچار کاهش حرکت مفصلی، اسپاسم عضلانی و حساسیت روی ستون فقرات بوده و تب در 58% بیماران دیده می‌شود. در تصاویر رادیوگرافی که 1 تا 2 ماه پس از ابتلا انجام شود معمولاً بافت استخوانی کاهش یافته، فضای دیسک باریک می گردد و تعیین حدود تنه مهره به سختی امکان پذیر می باشد. در صورتی که رادیوگرافی طبیعی باشد، استفاده از اسکن استخوانی توصیه می گردد. اسکن استخوانی حساس بوده ولی اختصاصی نمی باشد. سی تی اسکن قبل از بروز شواهد عفونت در رادیوگرافی به تشخیص کمک خواهد کرد. مفید ترین روش بررسی استئومیلیت ام آرآی است. تشخیص قطعی با بیوپسی (برداشت بافت زنده برای آزمایش) ضایعه استخوانی مسجل می گردد. کشت خون نیز می‌تواند کمک کننده باشد. درمان استئومیلیت مهره ها شامل تجویز آنتی بیوتیک، استراحت و عدم تحرک می باشد.

کمر درد هنگام خواب

تومورهای ستون فقرات اولین عامل مطرح در درد هنگام خواب یا وضعیت دراز کش است. افزایش فشار و جریان خون در حین وضعیت دراز کش عامل بروز درد می باشد. استوئید استوما مثالی از عامل درد هنگام خواب است. ضایعات متاستاتیک به استخوان ها شایع ترین ضایعات سرطانی استخوان ستون فقرات می باشد. مهره های کمری در 46% سینه ای در 49% و گردنی در 5% گرفتار ضایعات متاستاتیک می‌شوند. در بیماران با سن بالای 50 سال که بدون سابقه آسیب دچار درد ستون فقرات شده اند باید احتمال وجود ضایعات متاستاتیک را در نظر داشت. در معینه بالینی حساسیت موضعی روی ستون فقرات و اختلال عملکرد عصبی ناشی از تومور دیده می‌شود. رادیو گرافی کمری و سینه ای کمک کننده است. وجود یک ضایعه شفاف (رادیولوسنت) با قطر 5/1 سانتی مترعلامت بسیار مشخصی (پاتوگنومونیک) برای استوئیداستوما می باشد. در صورت منفی بودن رادیوگرافی استفاده از اسکن استخوانی و سی تی اسکن توصیه می‌شود. ام آرآی خیلی در سرطان های اولیه کمک کننده نیست. در تصاویر رادیوگرافی سرطان های متاستاتیک می‌توان ضایعات استئولیتیک، استئوبلاستیک و ضایعات مخلوط استئولیتیک و استئوبلاسیک را مشاهده نمود. ضایعات استئولیتیک در ریه، کلیه، پستان و تیروئید بروز میکنند. ضایعات استئوبلاستیک در پروستات، پستان، کولون و برونشیال کارسینوئید دیده می شمند. ضایعات مخلوط لیتیک و بلاستیک در پستان، ریه، پروستات و مثانه بروز می کنند. نکته قابل توجه این است که دیسک بین مهره ای در متاستازها دچار آسیب نشده و چنانچه ضایعات مهره همراه با دیسک بین مهره ای باشد احتمال وجود عفونت ها مطرح می گردد. ضایعات متاستاتیک زمانی در رادیو گرافی قابل تشخیص است که 30 تا 50% استخوان تخریب شود؛ بنابراین تشخیص ضایعات رادیو گرافی در مراحل اولیه متاستاز امکان پذیر نخواهد بود. اسکن استخوان حساس تر از رادیوگرافی بوده و ضایعه استخوانی را تا 85% موارد نشان می دهد و مفید ترین روش در تشخیص افتراقی ضایعات خوش خیم و بد خیم می باشد. در بیمارانی که اسکن استخوانی مثبت ولی رادیو گرافی منفی دارند باید سی تی اسکن انجام گیرد. ام آر آی برای تشخیص تهاجم تومور به کانال نخاع می‌تواند کمک کننده باشد. نمونه برداری تشخیص قطعی را بویژه در بیمارانی مسجل می سازد که منشا متاستاز در آنان مشخص شده باشد. درمان ضایعات خوش خیم برداشتن ضایعه در زمان نمونه برداری است در مان متاستازهای بد خیم کمکی می باشد.

کمر درد ،کمر درد در اوایل بارداری،کمر درد در بارداری،کمر درد کا علاج،کمر درد بعد از انزال

علائم کمر درد

علائم و نشانه های کمردرد عبارتند از:

درد عضلانی

درد تیر کشنده یا ضربان دار

دردی که به پا انتشار پیدا کند.

انعطاف پذیری محدود یا محدودیت حرکت کمر

عوامل تشدید کننده کمر درد

هر کسی می تواند به کمر درد دچار شود حتی کودکان و نوجوانان. تحقیقات هنوز ثابت نکرده است که چه چیزی باعث کمر درد می شود. با این حال، این عوامل ممکن است شما را در معرض خطر ابتلا به کمردرد قرار دهند: # سن کمردرد با افزایش سن شایع تر می شود مخصوصا حدود ۳۰ یا ۴۰ سالگی . # عدم فعالیت فیزیکی عضلات ضعیف و استفاده نشده در کمر ممکن است علت ایجاد کمردرد باشند. # اضافه وزن اضافه وزن بیش از حد استرس و فشار اضافی بر روی کمر قرار می دهد. # انواع آرتروز و سرطان برخی از انواع آرتروز و سرطان می توانند منجر به کمر درد شوند. # بلند کردن های نا به جا استفاده از کمر به جای پاها برای جابه جایی اجسام ممکن است منجر به کمر درد شود. # شرایط روحی به نظر می رسد افراد مبتلا به افسردگی و اضطراب بیشتر به کمر درد مبتلا می شوند. # سیگار کشیدن سیگار می تواند باعث شود بدن مواد مغذی کافی به دیسک در کمر نرساند .

کمر درد ناشی از تغییرات هورمونی

جالب است بدانید دلایل کمر درد هرچه باشد در خانم‌ها در دوران عادت ماهانه تشدید می‌شود و بسیاری ممکن است علت کمردرد در زنان را پریود بودن بدانند درحالی‌که این عامل تنها تشدیدکننده است.

کمر درد شغلی

تمام افراد حداقل یک‌بار در طول عمر دچار کمردردهای شغلی می‌شوند و 20% مردم سالی یکبار به این نوع کمردردها دچار می‌شوند. کمردرد شغلی یک واقعیت است و شایع‌ترین شکایت شغلی است و علت بیشترین ساعت کار ازدست‌رفته می‌باشد. کمردردهای شغلی درمجموع پرهزینه‌ترین مشکل بهداشتی محیط کار می‌باشد و در هر مقطع از زمان 2% از جمعیت زیر 45 سال را ناتوان می‌کند و در مجموع در آمریکا سالی 50 بیلیون دلار فقط هزینه اجتماعی دارد.

عوامل بروز درد کمر در کمر درد شغلی

اعمال فشار و نیروی اضافی

وضعیت ایستا ( خصوصاً نشستن طولانی) و به ویژه رانندگی

خم شدن مکرر در حین برداشتن وسایل

پیچش کمر در حین حمل وسایل

ارتعاش

ساعت کار طولانی و شیفت‌های پشت سر هم

مشکلات روحی و عصبی حین کار

نشستن بدون تکیه‌گاه

کمر درد در بارداری

به موازات افزایش وزن جنین، کمردرد در دوران بارداری هم تشدید می‌شود از یک طرف هم در دوران حاملگی هورمونی به نام ریلکسین در بدن ترشح می‌شود و همچنین افزایش هورمون پروژسترون از یک طرف سبب شلی لیگامانی تشدید کمردرد در دوران بارداری می‌شود. بسیاری از خانم‌ها قبل از دوران حاملگی دارای کمر دردهای گاه‌وبیگاه و بعضاً شدید می‌شوند که باید قبل از اقدام به حاملگی در پی درمان کمردرد خود باشند و در غیر این صورت به‌احتمال قریب به یقین دچار کمردرد در حاملگی خواهند شد. درمان کمردرد در دوران بارداری بسیار مشکل‌تر از درمان کمر درد خارج از این دوران می‌باشد. چون از یک طرف بسیاری از دستگاه‌های فیزیوتراپی برای بیماران ممنوعیت دارد و از طرفی نمی‌توان چندان به بیماران دارو برای درد کمر داد و حتی ورزش در دوران بارداری و برای کمردرد دوران بارداری محدودیت‌های خاص خود را دارد و نمی‌توان به بیماران هر ورزشی را داد. از طرفی بعضی از ورزش کمر درد در بارداری سه‌ماهه اول مناسب است درحالی‌که ممکن است همان ورزش‌ها در سه ماهه سوم ممنوع باشد.

کمر درد خطرناک

در کمردرد، پزشکان متخصص یک سری از علایم تحت عنوان پرچم قرمز دارند که نشان می‌دهد منشأ این کمر درد مهم‌تر از یک درد ساده و زودگذر می‌باشد و نیاز به مطالعات تشخیصی بیشتر یا پیگیری‌های جدی‌تر دارند. علائم پرچم قرمز عبارت‌اند از: کلیه کودکان زیر 18 سال و کلیه افراد بالای 55 سال با درد کمر باید تحت بررسی‌های جدی قرار بگیرند. کمردردهایی که بعد از ضربات شدید مانند تصادف یا افتادن یا زمین خوردن ایجاد می‌شوند. کمردردهایی که ماهیت درد مکانیکال را ندارند مانند کمردردی که با فعالیت تغییری ندارد و یا درد بیمار در شب و موقع خواب زیاد می‌شود. کمر درد در بیمارانی که سابقه استفاده زیاد از کورتون دارند. کمر درد در بیماری که سابقه سرطان دارد . کمر درد در بیماران دارای نقص ایمنی مانند بیماران دارای ایدز. کمردرد در بیماری که دارای ضعف عمومی یا تعریق شبانه و یا کمردرد بیمار همزمان با یک کاهش وزن جدی در بیمار می‌باشد. کمردرد در بیماری که پزشک در معاینه فیزیکی خودش در بیمار یک دفورمیتی مانند انحراف ستون فقرات شک می‌کند. در بیمارانی که خشکی کمر و یا کمردرد صبحگاهی شدید دارند . کمردرد بیماران که دردهای ارجاعی شدید به پاها دارد و به نوعی جزئی شدید از کمر درد سیاتیک شدید می‌باشد و یا درد کمر که با نقص پیش‌رونده عصبی دارند یا معاینات عضلات آن‌ها ضعیف می‌باشد. کمردرد در بیمارانی که سابقه بیماری‌های روماتیسمی یا درگیری مفاصل محیطی دارند.

کمر درد موضعی ستون فقرات

شگستگی جسم مهره با گشادی فضای مغز استخوان باعث پیدایش درد موضعی در ستون فقرات می‌شود. هر روند سیستمیک که باعث کاهش ترکیبات معدنی استخوان شود مانند پوکی استخوان، پرکاری پاراتیروئید و بیماری پاژه یا بیماریهایی که موجب جایگزینی سلول های التهابی یا سرطانی بجای سلو ل های مغز استخوان شود و در نهایت باعث ضعف استخوان مهره ها و سر انجام شکستگی آن ها می گردند. بسیاری از این بیماری ها با ایجاد شکستگی های خود به خود دچار درد حاد شده، ولی پوکی استخوان با بربروز شکستگی های ریز باعث ایجاد درد مزمن می گردد. در هنگام معاینه بالینی، لمس ناحیه آسیب دیده باعث ایجاد درد شده و اسپاسم عضلانی نیز وجود دارد. بررسی های رادیو گرافیک در مراحل اولیه می‌تواند طبیعی باشد، زیرا جهت تشخیص در تصاویر رادیو گرافی باید حداقل 30% کلسیم استخوانی از بین رفته باشد. شکستگی های ریز رویت نخواهند بود. اسکن استخوانی، سی تی اسکن و ام آرآی می‌تواند در تشخیص کمک کننده باشد. درمان بیماری بستگی به بیمار زمینه ای داشته و استفاده از داروهای مسکن توصیه می‌شود.

کمر درد و خشکی صبحگاهی

خشکی صبحگاهی طولانی در کمر درد مکانیکی نیز دیده می‌شود. ولی طول مدت آن کوتاه بوده و کمتر از یک ساعت است، در حالیکه اگر بیش از یک ساعت طول بکشد علل غیر مکانیکی خواهد داشت. در معاینه بالینی این بیماران کاهش حرکت مفصلی در مفاصل کمری خاجی دیده می‌شود. در رادیوگرافی کاهش لوردوز کمری (خم شدن کمر به جلو) ، ساییدگی (اروزیون) یک سوم تحتانی مفصل ساکروایلیاک (مفصل متصل کننده ستون فقرات به لگن) و مکعبی شدن تنه مهره ها دیده می‌شود. سی تی اسکن جهت تشخیص حساس تر از رادیو گرافی است. درمان این بیماران شامل ترکیبی از مسکن های غیراستروئیدی و فیزیوتراپی و مهار کننده های فاکتور نکروز تومور می باشد.

علت و درمان کمر درد صبحگاهی در بارداری و درمان با داروهای گیاهی

کمر درد مکانیکی

علت ضرب دیدگی نامشخص است ولی علل احتمالی آن شامل آسیب رباط ها و عضلات، فشار مکانیکی ناشی از وضعیت نامطلوب، می باشد. در صورتی که فشار وارده خیلی زیاد باشد باعث انقباض عضلانی و درد می گردد. در نهایت، ضعف و خستگی عضلات اطراف ستون فقرات بروز کرده و آتروفی (تحلیل رفتن) عضلاتی ناشی از بی حرکتی به دلیل ترس از بروز درد و نیز ایجاد رفلکس های مهاری حرکتی بوجود می آید. بیماران مبتلا به ضرب دیدگی کمر، دچار درد محدود به منطقه مربوط شده و یا درد ارجاعی پیدا می کنند. حرکت و فشار بر عضلات در گیر موجب بروز یا تشدید درد می‌شوند. در معاینه، هر حرکت فعالی که مقاومتی در برابرآن ایجاد شده باشد، درد عضلانی بوجود می آید. عضلات مربوطه سفت شده و قوام آنها افزایش میابد ولی معاینات عصبی طبیعی خواهند بود. درمان ضرب دیدگی، شامل فعالیت فیزیکی کنترل شده، داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی و شل کننده های عضلانی می باشد. فعالیت فیزیکی باید تا جایی ادامه یابد که بیمار توانایی تحمل آن را داشته باشد.

کمر درد ،کمر درد در اوایل بارداری،کمر درد در بارداری،کمر درد کا علاج،کمر درد بعد از انزال

مراجعه به پزشک برای کمر درد

برخی کمردرد ها به تدریج با درمان خانگی و مراقبت از خود، معمولا ظرف دو هفته بهبود می یابند. اگر کمر درد شما شدید باشد یا بعد از سه روز بهبود نیابد، بهتر است یه یک پزشک مراجعه کنید. اگر دردتان ویژگی های زیر را دارد با پزشک خود تماس بگیرید: شدید است و با استراحت بهبود نمی یابد. به یک یا هر دو پا انتشار پیدا کرده است ، به ویژه اگر درد به زیر زانو انتشار پیدا کرده باشد. باعث ضعف، بی حسی یا سوزن سوزن شدن در یک یا هر دو پا شده باشد. همراه با کاهش وزن غیر قابل توضیح باشد.در مواردی نادر، کمردرد می تواند یک مشکل جدی پزشکی را نشان دهد. اگر کمر درد شما باعث مشکلات زیر شد فورا به پزشک مراجعه کنید : ۱- کمردرد به همراه تب در این نوع کمردرد علل عفونی باید بررسی شود. ۲- کمردرد با درد شبانه کمردردی که با درد شبانه همراه باشد در واقع شب هنگام خواب، درد بیمار تشدید شود. در این موارد بدخیمی ها بررسی می شود. ۳- کمردرد با خشکی صبحگاهی اگر شخص مبتلا صبح ها پس از برخواستن دچار خشکی صبح گاهی می شود واین خشکی طول می کشد از لحاظ بیماری های روماتیسمی یا سر خوردگی و لغزندگی مهره ها بررسی شود. ۴- کمردرد با علایم نورولوژیک درد و خواب رفتگی پاها، کاهش قدرت پاها و انگشتان ۵- کمردرد به دلیل ضربه به دنبال سقوط، ضربه به کمر و یا آسیب دیگر باشد. ۶- کاهش وزن غیر قابل توضیح کمردرد همراه با کاهش وزن ناگهانی می تواند خطرناک باشد. ۷-از دست رفتن کنترل روده یا مثانه اگر همراه با کمردرد کنترل ادرار و مدفوع خود را نیز از دست داده اید.همچنین اگر کمر دردتان برای اولین بار پس از ۵۰ سالگی شروع شده است یا سابقه سرطان، پوکی استخوان، مصرف استروئید، یا مصرف مواد مخدر یا الکل داشته باشد، به پزشک خود مراجعه کنید.

درمان کمر درد با استراحت

استراحت حتی در شدیدترین نوع کمر درد مانند کمردرد سیاتیک حداکثر 3 روز به‌صورت مطلق توصیه می‌شود و بیشتر از آن می‌تواند موجب ضعیف شدن عضلات کمر شود. هرچند بسته به شرایط بیمار و تحت نظارت پزشک دوران استراحت می‌تواند کاهش یا افزایش یابد.

درمان کمر درد با توپ تنیس

این روش همراه با ماساژ، طب فشار و بازتاب شناسی بهتر جواب می دهد. با فشار دادن توپ تنیس در قسمت عضلات کشاله ران و پا ها درد کاهش پیدا می کند. به نقل از نیوزویک همچنین این ورزش به افزایش گردش خون در پاها کمک می کند .

علل کمر درد

کمر درد ممکن است به طور ناگهانی و کمتر از شش هفته (حاد) ایجاد شود، که ممکن است ناشی از سقوط یا بلند کردن جسم سنگین باشد. کمر دردی که بیش از سه ماه طول می کشد (مزمن) کمتر از کمر درد حاد شایع تر است. اغلب کمردرد بدون علت خاصی ایجاد می شود که پزشک می تواند با یک آزمایش یا عکس از کمر، علت آن را تشخیص دهد. شرایطی که معمولا با کمردرد مرتبط هستند عبارتند از:فشار عضله یا رباط-دیسک های ترک خورده یا بیرون زده-آرتروز-بی نظمی های اسکلتی-پوکی استخوان

درمان کمر درد با پوست درخت بید سفید

پوست این درخت تسکین دهنده درد است . از دمنوش پوست این درخت استفاده کنید.پوست درخت بید تسکین دهنده درد کمر است.پوست درخت بید تسکین دهنده درد کمر است

درمان کمر درد با داروهای کمر درد

داروهای ضدالتهابی غیر التهابی NSAID با دوز صحیح و به مدت مناسب تحت نظر پزشک  متخصص توصیه می‌شود.

داروهای شل‌کننده عضلات کمر در موارد اسپاسم‌های عضلانی استفاده می‌شود. این داروها در درمان برخی انواع کمردرد مانند باکلوفن و قرص متوکاربامول از این دسته دارویی هستند.

داروهای مرتبط با دردهای نوروپاتیک مانند ضدافسردگی سه حلقه‌ای (T.C.A) و گاباپنتین

پمادهای موضعی با هدف تسکین درد

داروی تزریقی هیدروکورتیزون و داروهای مشابه این دسته اطراف ریشه‌های کمری جهت کاهش التهاب حاد 

درمان کمر درد و سیاتیک با چای

دو یا سه برش نازک زنجبیل همراه با یک قاشق مربا خوری پودر زنجبیل و یک قاشق مربا خوری عسل طبیعی و کمی آب لیمو به یک لیوان آب جوشیده اضافه کنید و بگذارید کمی بماند و سپس میل کنید. این چای را سه بار در روز مصرف کنید.

خواص و مضرات چای در بارداری و طب سنتی

فشار عضله یا رباط از علل کمر درد

بلند کردن مکرر اجسام سنگین یا حرکتی ناگهانی ممکن است به عضلات کمر و رباط های نخاعی فشار وارد کند. اگر در وضعیت فیزیکی ضعیف هستید، فشار ثابت روی کمر ممکن است موجب اسپاسم عضلانی دردناک شود.

درمان کمردرد با کمپرس گرم و سرد

این روش یکی از رایج ترین و موثرترین روش های درمان سیاتیک است. ابتدا هر روز به مدت یک هفته قسمت موثر را 20-15 دقیقه کمپرس سرد کنید. سپس در همان ناحیه و به همان مدت کمپرس گرم انجام دهید. این کار، تورم در اطراف بافت ها و به تدریج درد را کم می کند.

درمان کمر درد با شاک ویو تراپی

شاک ویو تراپی برای درمان اختلال‌های مزمن تاندون‌هاو عضله‌ها، تسکین درد گردن و کمر و نقاط ماشه‌ای به کار برده می‌شود. شاک ویو تراپی کارآمد و سریع‌ بوده و نتایج آن در دراز مدت چشمگیر است. التیام یافتن آسیب ها چند روز زمان می‌برد و بسیاری از بیماران پیش از پایان یافتن هفته دوم متوجه بهبودی قابل ملاحظه می‌شوند.

درمان کمردرد با زردچوبه

زردچوبه خاصیت ضد التهابی دارد. این ادویه تورم و درد را کاهش می دهد. یک قاشق مربا خوری زردچوبه را با یک فنجان شیر مخلوط کنید و بگذارید به مدت یک یا دو دقیقه بجوشد. مقداری عسل نیز اضافه کنید و بنوشید.

فواید و خواص زردچوبه برای لاغری و پوست و عسل چیست

دیسک های ترک خورده یا بیرون زده از علل کمر درد

دیسک ها به عنوان بالشت بین استخوان ها (مهره ها) در ستون فقرات عمل می کنند. مواد نرم در داخل یک دیسک می تواند پاره یا بیرون زده شود و بر روی یک عصب فشار وارد کند. با این حال، می توانید یک دیسک ترک خورده و یا بیرون زده داشته باشید که باعث کمر درد نشود. بیماری دیسک اغلب به طور تصادفی هنگام عکس گرفتن با اشعه ی ایکس از ستون فقرات به دلایل دیگر تشخیص داده می شود .

درمان کمر درد با داروهای گیاهی دیگر

درمان کمردرد و سیاتیک با شنبلیله یک قاشق چای خوری دانه شنبلیله را یک شب کامل در آب خیس کنید و روز بعد ناشتا میل کنید. درمان کمر درد و سیاتیک با روغن خردل سه قاشق غذا خوری روغن خردل و سه حبه سیر خرد شده را با کمی تخم زنیان حرارت دهید. اجازه دهید روغن خنک شود و بعد از آن روی قسمت های موثر ماساژ دهید. درمان کمردرد و سیاتیک با ترب کوهی ترب را به شکل ضماد در بیاورید و در قسمتی که درد می کند بمالید و روی آن را بپوشانید .بعد از یک ساعت ضماد را بردارید . ترب کوهی برای درمان کمردرد و سیاتیک مفید است درمان کمردرد و سیاتیک با حمام نمک اپسوم این نمک بدن را سم زدایی و سیستم عصبی را آرام می کند.به یک وان آب دو پیمانه نمک اضافه کنید. گرمای آب به گردش خون کمک می کند و اسپاسم عضله را کم می کند .درمان کمردرد و سیاتیک با انگور انگور میوه ای است باخاصیت ضد التهابی که داروی خانگی قوی برای رفع سیاتیک به حساب می آید.

درمان کمر درد با کشش ستون فقرات

درمان کمر درد با کشش ستون مهره‌ها می‌تواند به صورت دستی یا مکانیکی انجام گیرد که به تشخیص پزشک و ترجیح بیمار بستگی دارد. با این روش هر گونه فشاری روی دیسک‌ها یا مفاصل ستون فقرات آزاد می‌شود و مهره‌ها به جایگاه اصلی خود در امتداد ستون فقرات برگردانده می‌شوند. کلنیک پیشگام یکی از جدید ترین دستگاه های جدید کشش کمر تحت عنوان دکامپرسیون تریتون از کشور شآمریکا خریداری کرده که بیماران کمردرد می توتنند از آن استفاده کنند.

آرتروز از علل کمر درد

استئوآرتریت می تواند بر پایین کمر تاثیر بگذارد. در بعضی موارد، آرتروز در ستون فقرات می تواند منجر به محدود شدن فضای اطراف نخاع شود، وضعیتی که تنگی کانال نخاعی نامیده می شود.

علائم و راههای درمان آرتروز کمر و گردن و زانو با ورزش

درمان کمر درد با طب سوزنی

یک روش بسیار مؤثر و بی‌خطر در کنترل در کمردرد خصوصاً درد پایین کمر و اندام‌های تحتانی و خصوصاً دردهای با منشأ سیاتیک می‌باشد. این روش توسط سازمان غذا و دارو آمریکا F.D.A در این نوع دردها مورد تأیید قرارگرفته است. این روش خصوصاً در کمردرد سیاتیک بسیار مؤثر است. طب سوزنی همچنین در خانم‌های باردار مبتلا به کمردرد نیز می‌تواند مورداستفاده قرار بگیرد. تحقیقات نشان داده که طب سوزنی علاوه بر کاهش دردهای کمر در بارداری می‌تواند به کاهش ورم و پادرد در دوران حاملگی نیز کمک کند. در خانم‌های باردار بین 5 تا 7 جلسه درمان طب سوزنی می‌تواند تأثیرگذار باشد. اما بسیاری از بیماران حتی بعد از اولین جلسه نیز کاهش درد و بهبودی را احساس می‌کنند. بااین‌وجود لازم است که بیمار دوره درمانی را کامل کند تا درد دوباره عود نکند.

بی نظمی های استخوانی از علل کمر درد

اگر انحناهای ستون فقرات غیر طبیعی باشد، ممکن است کمردرد رخ دهد. اسکولیوز، وضعیتی است که در آن ستون فقرات شما به یک طرف منحرف می شود، ممکن است منجر به کمر درد شود. اما معمولا فقط اگر اسکولیوز شدید باشد ایجاد می شود.

درمان کمر درد با اوزون درمانی

یکی از روش های اصلی و نوین کمردرد استفاده از ازن درمانی می باشد در اوزون تراپی التهاب کم می شود و بافت های صدمه دیده ترمیم می شود.

پوکی استخوان از علل کمر درد

اگر استخوان های شما متخلخل و شکننده باشند، در مهره های ستون فقرات شکستگی های فشرده ای ایجاد می شود .

درمان و علائم پوکی استخوان در جوانی چیست و درمان آن

تشخیص کمر درد

اگر برای کمر درد خود به یک پزشک مراجعه کنید، او کمر شما را معاینه خواهد کرد و توانایی شما در نشستن، ایستادن، قدم زدن و بلند کردن پاها را ارزیابی می کند. همچنین ممکن است از شما بخواهد درد خود را در یک مقیاس از صفر تا ۱۰ قرار دهید و به شدت آن امتیاز دهید و با شما در مورد چگونگی عملکرد با دردتان صحبت کند. این ارزیابی ها تعیین می کند که درد از چه زمانی شروع شده، درد چه میزان فعالیت های قبلی شما را تحت تاثیر قرار داده و یا اینکه اسپاسم عضله دارید یا خیر .

درمان کمر درد با ورزش

به‌عنوان درمان اصلی و نگه‌دارنده بیمار می‌باشد اما ورزش پس از طی فاز حاد و توسط پزشک متخصص برای هر بیمار باید به‌صورت خاص تجویز شود. توصیه می‌شود ورزش‌های دینامیک بعد از ورزش‌های استاتیک باشد. در قسمت ورزش‌های مخصوص کمردرد، نرمش‌ ها و تمرینات کششی برای کاهش کمر درد گفته‌شده است اما بهتر است آموزش ورزش با نظر یک متخصص طب فیزیکی صورت بپذیرد.

راههای تشخیص کمر درد

عکس با اشعه ایکس این تصاویر همسانی استخوان های شما را نشان می دهد و اینکه آیا آرتروز یا شکستگی استخوان دارید یا خیر. این تصاویر به تنهایی مشکلات در نخاع، عضلات، اعصاب و دیسک را نشان نمی دهد. ام آر آی یا سی تی اسکن این اسکن ها می توانند تصاویری ایجاد کنند که ممکن است فتق دیسک یا مشکلات استخوانی، ماهیچه ها، بافت، تاندون ها، اعصاب، رباط ها و عروق خونی را نشان دهند. آزمایش خون این آزمایش می تواند به تشخیص وجود عفونت یا شرایط دیگر که ممکن است باعث درد شما شده باشند کمک می کند. اسکن استخوان در موارد نادر، پزشک ممکن است از اسکن استخوان استفاده کند تا تومورهای استخوانی یا شکستگی های فشرده ناشی از پوکی استخوان را پیدا کند. مطالعات عصبی (الکترومیوگرافی یا نوار عصب و عضله) این تست پالس های الکتریکی تولید شده توسط اعصاب و پاسخ های عضلات شما را اندازه گیری می کند. این آزمایش می تواند فشار بر روی عصب ناشی از فتق دیسک یا تنگی کانال نخاعی را تأیید کند.

درمان کمر درد

اغلب کمردرد حاد با چند هفته درمان خانگی بهبود می یابد. داروهای ضد درد و استفاده از کمپرس گرم یا سرد ممکن است بسیار مفید باشند . استراحت در تخت زیاد توصیه نمی شود. فعالیت های خود را تا اندازه ای که می توانید تحمل کنید، ادامه دهید. فعالیت های سبک مانند پیاده روی و فعالیت های روزمره زندگی خود را انجام دهید. فعالیت هایی که باعث افزایش درد می شوند را متوقف کنید، اما به علت ترس از درد از فعالیت های خود اجتناب نکنید. اگر کمر درد با درمان های خانگی بعد از چند هفته بهبود نیابد ، پزشک ممکن است داروهای قوی تر یا سایر داروها را پیشنهاد کند.

درمان دارویی دیسک کمر

بسته به نوع کمر درد ، پزشک ممکن است موارد زیر توصیه کند: ۱) دارو های ضد درد بدون نسخه داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند داروهای ایبوپروفن یا ناپروکسن سدیم ممکن است به کمر درد حاد کمک کنند. این داروها را طبق دستور پزشک مصرف کنید، زیرا مصرف بیش از حد آن ها می تواند عوارض جانبی جدی ایجاد کند. ۲) آرامبخش های عضلانی اگر درد خفیف تا متوسط ​​کمر با داروهای ضد درد را بهبود پیدا نکند، پزشک ممکن است یک آرامبخشی عضلانی نیز تجویز کند. آرامبخش های عضلانی می توانند باعث سرگیجه و خواب آلودگی شما شوند. ۳) تسکین دهنده های موضعی درد این داروها شامل کرم، یا پماد هستند که به ناحیه ای که درد می کند باید مالیده شوند . ۴) مسکن ها بعضی از داروها مانند کدئین یا هیدروکودون ممکن است برای مدت کوتاهی با نظارت دقیق پزشک مورد استفاده قرار گیرد. ۵) داروهای ضد افسردگی برخی از انواع داروهای ضد افسردگی، مخصوصا داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای مانند آمیتریپتیلین، برای برخی از انواع کمر درد مزمن ، مستقل از تأثیر آن بر افسردگی استفاده می شوند. ۶) تزریقات اگر سایر اقدامات درد شما را تسکین ندادند و درد به پاها نیز انتشار پیدا کرده است، پزشک ممکن است کورتیزون (دارو ضد التهابی) یا داروهای خفیف را در فضای اطراف نخاع (فضای اپیدورال) تزریق کند. تزریق کورتیزون به کاهش التهاب در اطراف ریشه های عصبی کمک می کند، اما کاهش درد معمولا کمتر از چند ماه طول می کشد.

علائم و درمان و ورزش برای دیسک کمر و رابطه زناشویی چیست

درمان کمر درد با فیزیوتراپی و ورزش

فیزیوتراپی یکی از بهترین درمان های کمر درد است. یک فیزیوتراپیست می تواند درمان های مختلفی نظیر گرما، اشعه فراصوت، تحریک الکتریکی و تکنیک های انتشار عضلانی را به عضلات کمر و بافت نرم برای کاهش درد اعمال کند. همانطور که درد بهبود می یابد، درمانگر می تواند تمریناتی را به شما آموزش دهد که می تواند انعطاف پذیری شما را افزایش دهند، عضلات شکم و کمر شما را تقویت کنند، و وضعیت شما را بهبود ببخشند. استفاده منظم از این تکنیک ها می تواند به جلوگیری از بازگشت درد نیز کمک کند.

درمان کمر درد با عمل جراحی

افراد کمی نیاز به جراحی برای کمر درد دارند. اگر درد ناخوشایند شدید با انتشار به پا یا ضعف پیشرفته عضلانی ناشی از فشار بر روی عصب داشته باشید، ممکن است جراحی برایتان مفید باشد . در غیر این صورت، جراحی معمولا برای درد ناشی از مشکلات ساختاری، مانند تنگی کانال نخاعی یا فتق دیسک ، که به سایر درمان ها پاسخ نداده است، مناسب است.

درمان های جایگزین برای کمر درد

تعدادی درمان جایگزین ممکن است علائم کمر درد را کاهش دهند. قبل از شروع هرگونه درمان جایگزین جدید در رابطه با مزایا و خطرات آن پزشک خود مشورت کنید زیرا این درمان ها شاید برای شما مضر باشد. # طب سوزنی در طب سوزنی سوزن های فولادی ضدزنگ را به پوست در نقاط خاصی از بدن وارد می کنند. برخی افراد مبتلا به کمردرد گزارش می دهند که طب سوزنی کمک می کند تا علائمشان از بین برود. # ماساژ اگر کمردرد شما ناشی از فشار عضلات یا اضافه وزن باشد، ممکن است ماساژ کمک کند. # یوگا یوگا می تواند ماهیچه ها را تقویت کند و موقعیت آن ها را بهبود بخشد.

راههای پیشگیری از کمر درد

ممکن است شما قادر به پیشگیری از کمر درد و یا عود آن با بهبود وضعیت فیزیکی خود و یادگیری و تمرین مناسب باشید. برای حفظ سلامتی و قوی شدن کمر خود کار های زیر رازانجام دهید: ورزش فعالیت های هوازی با شدت کم که فشار کمتری به کمر وارد می کنند ، می توانند قدرت و استقامت کمر را افزایش دهند و عملکرد عضلات را بهتر کنند. پیاده روی و شنا، انتخاب های خوبی هستند. با پزشک خود مشورت کنید که کدام فعالیت برای شما بهتر است. افزایش قدرت عضلانی و انعطاف پذیری تمرینات مربوط به عضلات شکم و کمر به شکل گیری این عضلات کمک می کند تا با یک دیگر به از کمر محافظت کنند. انعطاف پذیری در ناحیه مفصل لگن و پاها باعث می شود که عملکرد کمر بهبود پیدا کند. پزشک یا فیزیوتراپیست شما می تواند تعیین کند که کدام تمرین ها برای شما مناسب است. حفظ وزن سالم اضافه وزن باعث ایجاد فشار بر روی عضلات کمری می شود . اگر اضافه وزن دارید، کاهش وزن می تواند از درد کمر جلوگیری کند. درست ایستادن در ایستادن های طولانی لگن خود را در موقعیتی خنثی نگه دارید. اگر برای مدت طولانی می ایستید، یک پا را پایین پای دیگر قرار دهید تا قسمت کوچکی از فشار را از روی کمر کم کنید. سپس پاها را جا به جا کنید . حالت خوب می تواند استرس و فشار بر عضلات کمر را کاهش دهد. نشستن درست هنگام نشستن یک صندلی با پشتی خوب انتخاب کنید . قرار دادن یک بالش در کمر برای حفظ منحنی طبیعى بدن مناسب است. زاویه لگن و کمر خود را حفظ کنید. موقعیت خود را حداقل هر نیم ساعت، تغییر دهید. بلند نکردن اجسام سنگین در صورت امکان از بلند کردن اجسام سنگین اجتناب کنید و اگر امکان آن نیست جسم سنگین را پاى خود هل دهید. از آنجا که کمر درد بسیار رایج است، محصولات متعددی وجود دارند که تضمین مى کنند کمر درد شما را از بین مى برند. اما شواهدى قطعی وجود ندارد که کفش های ویژه، لژ کفش، حمایت های پشتی، طراحی مبلمان خاص بتوانند کمک کنند. علاوه بر این، به نظر نمی رسد که یک نوع تشک باشد که برای افراد مبتلا به کمر درد مناسب باشد.

بیشتر بخوانید : گرفتگی کمر ♥ گودی کمر ♥ درد فیله کمر ♥ درد یک طرفه کمرکمر درد و حالت تهوع

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 18 تیر 1397

50 دیدگاه

  • سما فوریه 2017 در 13:55

    کمردرد یکی از شایعترین بیماری های انسان بوده و تقریباً همه افراد حداقل یکبار در طول زندگی خود دچار کمر درد میشوند.

  • باران فوریه 2017 در 13:56

    شیوع آن در زن و مرد یکسان است و گرچه در هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد ولی بیشتر در سنین 50-30 سالگی دیده میشود.

  • قمر فوریه 2017 در 13:56

    کمردرد میتواند شدید یا خفیف باشد. کوتاه مدت یا مزمن باشد.

  • غریبه فوریه 2017 در 13:56

    . دائم یا گاهگاهی باشد. با این حال در اکثر اوقات بطور خودبخودی بعد از چند هفته خوب میشو

  • دانا فوریه 2017 در 13:56

    کمردرد از علل عمده مرخصی های درمانی و غیبت از کار است و بروز آن در قشر فعال جامعه هر ساله موجب آسیب ها فراوان اقتصادی میشود.

  • ناهید فوریه 2017 در 13:57

    کمردرد علل بسیار زیادی دارد. با این حال مهمترین علل کمردرد عبارتند از :

    1- دیسک بین مهره ای طبیعی 2- دیسک پاره شده 3- دیسک برجسته شده 4- دیسک هرنی شده 5- نازک شدن دیسک 6 و 7- استئوآرتریت مهره

  • افسانه فوریه 2017 در 13:58

    وارد آوردن فشار زیاد به ستون مهره از علل شایع کمردرد است. وقتی اسباب کشی میکنید، به مسافرت میروید، خانه تکانی شب عید میکنید، در یک صبح سرد زمستانی یک اتومبیل را که استارت نمیزند هل میدهید و یا به خرید میروید و مقدار زیادی اسباب خرید را به خانه میکشید و … عضلات و لیگامان های اطراف ستون مهره خود را تحت فشار زیاد و ناگهانی قرار داده اید.

  • قادر فوریه 2017 در 13:58

    کمر شما ممکن است آمادگی برای تحمل این فشارها را نداشته باشد. نتیجه آن کشیده شدن عضلات و لیگامان ها و بدنبال آن ایجاد پارگی های کوچک و میکروسکوپی است. بدنبال آن تورم و درد در این بافت ها ایجاد میشود و شما آنرا بصورت کمردرد و خشکی کمر احساس میکنید. احساس میکنید کمرتان خشک شده و نمیتوانید آنرا به راحتی خم و راست کنید. این محدودیت حرکت قدری به علت درد و قدری به علت انقباض عضلات اطراف ستون مهره است که خارج از اراده شما صورت میگیرد و به آن اسپاسم هم میگویند. این نوع کمردرد معمولاً با چند روز استراحت خوب میشود.

  • رز فوریه 2017 در 13:58

    وقتی بوجود میاید که فشار بیشتری از آنچه در حالت قبل ذکر کردیم به کمر وارد کنیم یا ستون مهره آنقدر ضعیف باشد که با همان فشارهایی که گفتیم دچار آسیب دیسک شود. در هر حال این وضعیت از حالت قبل شدیدتر بوده و نشانه آسیب بیشتر به ستون مهره است. این آسیب ممکن است به دو صورت ایجاد شود.

  • سما فوریه 2017 در 13:58

    پاره شدن دیسک Disc tear : بر اثر فشار به ستون مهره قسمت حلقوی دور آ ن یا آنولوس فیبروزوس پاره میشود. این پارگی ممکن است خفیف یا شدید باشد. ممکن است به ناگهان و بدنبال یک فشار ناگهانی به کمر ایجاد شود و یا ممکن است به تدریج و در طی سالیان براثر وارد شدن فشارهای خفیف ولی مداوم ایجاد شود. معمولاً با افزایش سن این پارگی ها بتدریج در همه انسان ها بوجود میاید. این جزئی از روند پیری است. در بعضی ها این پارگی ها ممکن است بدون علامت و بدون درد باشد.

  • بابک فوریه 2017 در 13:58

    هرنی دیسک Disk herniation : هرنی دیسک بین مهره ای یا دررفتن دیسک. در این وضعیت پارگی قسمت حلقوی محیطی دیسک ( آنولوس فیبروزوس) شدید بوده و قسمت مرکزی ( نوکلئوس پولپوزوس) از بین شکاف پارگی به بیرون راه پیدا میکند. این قسمت بیرون زده را هرنی یا فتق میگویند. مهمترین مشکلی که در فتق دیسک بوجود میاید اینست که قسمت بیرون زده به اعصابی که در حال بیرون آمدن از نخاع و مهره هستند فشار آورده و همین فشار موجب بروز بسیاری مشکلات از جمله درد اندام است. درد در باسن و ران و ساق احساس میشود. به این درد سیاتیک Sciatica میگویند. هرنی یا فتق دیسک معمولاً بعد از فعالیت هایی مانند بلند کردن یا هل دادن جسم سنگین یا خم شدن یا چرخیدن ناگهانی بوجود میاید.

  • باران فوریه 2017 در 13:59

    با بالا رفتن سن بتدریج در دیسک بین مهره ای پارگی های خفیف و متعدد بوجود میاید و به مرور دیسک چروکیده و خشکیده و کوچک میشود و قدرت ارتجاعی خود را از دست میدهد. براثر کوچک شدن دیسک ارتفاع آن هم کم شده و در نتیجه مهره ها به هم نزدیکتر میشوند. نزدیک شدن مهره ها موجب سایش مفاصل بین مهره ای به یکدیگر میشود که ایجاد سائیدگی و در نتیجه درد و خشکی میکن1

  • لیلا فوریه 2017 در 13:59

    بر اثر ضعیف شدن یا پاره شدن لیگامان هایی که در اطراف مهره قرار گرفته اند، مهره به سمت جلو میلغزد. این حرکت نامناسب مهره را اسپوندیلولیستزی مینامند و ممکن است روی اعصاب نخاع فشار وارد کنند.

  • کاملیا فوریه 2017 در 13:59

    در این عارضه کانال نخاعی تنگ میشود و فضا برای نخاع کم شده و در نتیجه به آن فشار وارد میشود. تنگی کانال نخاعی معمولاً به علت استخوان های اضافه ایست که در اطراف زوائد مهره و مفاصل بین مهره ای به تدریج و با افزایش سن ایجاد میشود. ممکن است لیگامان های اطراف مهره هم بتدریج و با افزایش سن کلفت شده و موجب تنگ شدن کانال نخاعی شوند.

  • ارمان فوریه 2017 در 14:00

    اسکولیوز یا انحراف جانبی ستون مهره عارضه ایست که معمولا در سنین نوجوانی بوجود میاید. این عارضه ممکن است موجب کمردرد و حتی فشار به اعصاب کمری و سیاتیک شود.

  • پونه فوریه 2017 در 14:00

    بسیاری عوامل دیگر هم میتوانند کمردرد ایجاد کنند ولی شیوع آنها کم است. این علل به اختصار عبارتند از :

    • تومورهای نخاع یا تومورهای خوش خیم یا بدخیم یا متاستاتیک مهره ها
    • شکستگی مهره
    • پوکی استخوان
    • روماتیسم مانند اسپوندیلیت انکیلوزان
    • عوامل روانی مانند هیستری یا تمارض
    • بیماری های مفصل ران یا التهاب مفصل ساکروایلیاک در لگن
    • بیماری های زنان مانند تومور ها یا عفونت های رحم یا اندومتریوز
    • بیماری های پروستات
    • بیماری های کلیه مانند عفونت یا سنگ دستگاه ادراری
    • مشکلات دستگاه گوارش مانند پارگی زخم معده یا پانکراتیت
    • انسداد یا آنوریسم آئورت یا شریان های لگن
    • بیماری های عفونی عمومی مانند آنفلوانزا، حصبه و تب مالت
    • عفونت های مهره.

  • نفس فوریه 2017 در 14:00

    فهرست مقالات مرتبط
    بسته به اینکه علت کمر درد چیست و چه مدت طول کشیده است درمان آن متفاوت است. کمردرد بندرت نیاز به جراحی دارد حتی اگر علت آن هرنی دیسک باشد. اگر یکبار کمردرد گرفته اید احتمال آن هست که باز هم بگیرید. پس گرچه درمان کمردرد مهم است ولی مهم تر از آن مدیریت Management آن است. باید یاد بگیرید چگونه مانع از بروز مجدد کمردرد شوید. مهم ترین روش های پیشگیری از بروز کمردرد اینست که عضلات کمر و شکم خود را قوی نگه دارید، خوب بایستید، یاد بگیرید که چطور زندگی کنید و چگونه استرس را مهار کنید

  • یگانه فوریه 2017 در 14:00

    کمردرد حاد به کمردردی میگویند که از شروع آن کمتر از سه ماه گذشته است. علت عمده این کمردرد ها وارد آمدن فشار زیاد به قسمت های پایینی ستون فقرات است. کارهایی مانند بلند کردن یا هل دادن اجسام سنگین، حرکات نا متعادل و چرخشی ستون مهره یا انجام ورزش های جدید بدون داشتن آمادگی میتوانند موجب کمردرد حاد شود.
    البته علل دیگری مانند شکستگی های مهره، عفونت یا تومور های مهره هم میتوانند موجب کمردرد حاد شوند ولی شیوع آنها کمتر بوده و درمان آنها در قسمت های دیگر بررسی شده است.

  • رضا فوریه 2017 در 14:00

    اکثر کمردردهای حاد در عرض چند هفته خوب میشوند.

  • پونه فوریه 2017 در 14:01

    اگر درد شما تازه شروع شده است بهترین راه درمان مصرف دارو است. استفاده از استامینوفن، بروفن یا ناپروکسن یا دیگر داروهای ضد التهابی مفیدند. از داروهای شل کننده عضلانی هم در درمان کمردرد های حاد استفاده میشود. این داروها را روزانه در وعده های منظم مصرف کنید. به کار روزانه خود ادامه بدهید.

  • یاسین فوریه 2017 در 14:01

    اگر درد زیاد است 2-1 روز استراحت کنید ولی نه بیشتر. استراحت بیش از دو روز ممکن است به علت ایجاد مشکلات روحی و به علت کاهش قدرت انقباضی عضلات کمر، درد را بیشتر کند. همچنین با استراحت طولانی مدت خطر لخته شدن خون در ساق پا افزایش میابد پس فرد دچار کمردرد باید هرچه زودتر فعالیت معمول روزانه را شروع کند. برای 2-1 روز در وضعیتی که راحت هستید استراحت کنید. به پشت بخوابید و یک بالشت زیر زانو های خود بگذارید تا کمی خم شوند یا به پهلو بخوابید و یک بالشت بین پاهایتان بگذارید. برای مدت طولانی در یک وضعیت نخوابید. هر 3-2 ساعت حدود 20-10 دقیقه قدم بزنید و دوباره دراز بکشید.

  • ثریا فوریه 2017 در 14:01

    هر 3-2 ساعت یکبار کمر خود را به مدت 20-15 دقیقه گرم کنید. با کیسه آب گرم یا حوله برقی. دوش آب گرم هم مفید است. برای بعضی افراد سرد کردن بهتر از گرم کردن موجب کاهش درد میشود. میتوانید به همین تعداد و مقدار ذکر شده محل درد را سرد کنید و امتحان کنید که آیا سرد کردن موضع برای شما مفید است یا خیر. معمولا وقتی بعد از یک فعالیت بدنی شدید کمردرد ایجاد میشود در چند روز اول سرد کردن محل درد مفید است و بعد از گذشت چند روز ممکن است گرما مفیدتر باشد.

  • اشکان فوریه 2017 در 14:01

    بستن کمر با هر چیزی که بتواند کمر را گرم نگه دارد مفید است. میتوانید برای چند روز از یک کمربند طبی استفاده کنید و یا حتی یک شال به دور کمر خود ببندید.

  • نفس فوریه 2017 در 14:02

    کمر درد مزمن به کمردردی میگویند که از شروع آن بیش از سه ماه گذشته است.
    مهمترین روش درمان کمردرد های مزمن عبارتست از

    تقویت عضلات کمر با استفاده از نرمش های خاص طبی

    تغییر روش زندگی : به این معنی که باید یاد بگیریم چگونه بایستیم، بنشینیم، چگونه اجسام را بلند کنیم، چگونه رانندگی کنیم و …

    گرم نگه داشتن کمر با پوشیدن لبای گرم یا بستن یک شال به دور کمر

    استفاده از دارو : درد مزمن ایجاد بیخوابی و بی تحرکی میکند و متعاقب آن فرد تحریک پذیر و مضطرب و دچار افسردگی میشود. بوجود آمدن این حالت عصبی درد را بیشتر میکند. این یک سیکل معیوب است که موجب تشدید خودش شده و برای درمان باید شکسته شود. درد هم روی بدن و هم روی ذهن تاثیر میگذارد پس باید با روش های کنترل استرس و مشاوره روانشناسی وضعیت را بهتر کرد.

  • سما فوریه 2017 در 14:02

    روش های دیگری هم برای درمان کمردرد وجود دارد که ممکن است در صورت ناموفق بودن درمان های ذکر شده پزشک معالج از آنها استفاده کند. این روش ها تاثیر ثابت و قابل اطمینانی در همه افراد ندارند. به زبان دیگر ممکن است در یک فرد تاثیر خوبی داشته باشند و در فرد دیگر بیفایده باشند. این روش ها عبارتند از استفاده از مانیپولاسیون کمر، طب سوزنی، بیوفیدبک، کشش، TENS و اولتراسوند.

  • ناشناس فوریه 2017 در 14:35

    روش های دیگری هم برای درمان کمردرد وجود دارد که ممکن است در صورت ناموفق بودن درمان های ذکر شده پزشک معالج از آنها استفاده کند. این روش ها تاثیر ثابت و قابل اطمینانی در همه افراد ندارند. به زبان دیگر ممکن است در یک فرد تاثیر خوبی داشته باشند و در فرد دیگر بیفایده باشند. این روش ها عبارتند از استفاده از مانیپولاسیون کمر، طب سوزنی، بیوفیدبک، کشش، TENS و اولتراسوند.

  • فاطمه فوریه 2017 در 14:36

    کمر درد که برای عده زیادی از مردم هم اتفاق می افتد ناشی از گرفتگی عضلات کمر و فشار به ستون فقرات است، این درد اغلب با سیاتیک همراه است .راه های زیادی برای درمان کمر درد وجود دارد و اگر هیچ یک از این کارها موثر نباشد باید اقدام به جراحی کرد.

  • بهراد فوریه 2017 در 14:36

    درد ممکن است مداوم باشد، یا تنها زمانی رخ دهد که بدن در وضعیت خاصی قرار گیرد. امکان دارد درد با سرفه یا عطسه ، خم شدن ، یا چرخاندن بدن بدتر شود.

  • پروانه فوریه 2017 در 14:37

    خشکی و انعطاف پذیری کمر, فعالیت بدنی همراه با فشار یا بلندکردن جسم سنگین, ضربه یا سقوط شدید, مشکلات ستون فقرات در کمر, عفونت ها, دیسک کمر, مشکل در عصب, پوکی استخوان, تومورها, اسپوندیلوز (خشک و انعطاف ناپذیر شدن ستون فقرات ), مشکل مادرزادی در کمر, زایمان, توجه داشته باشید که اغلب علت واضحی وجود ندارد.

  • پریسا فوریه 2017 در 14:37

    عللی که باعث ایجاد کمر درد می شوند شامل:

    بلند کردن وزنه های سنگین به شکلی نا مناسب

    فعالیت های سنگین ناگهانی

    پرت شدن از بلندی، تصادف، ورزش های حرفه ای یا سنگین

    وضعیت بد هنگام خوابیدن یا لمیدن

    بد نشستن و بد ایستادن

    طولانی خم شدن به سمت جلو

    نگه داشتن گوشی تلفن با شانه (کسانیکه به خاطر شغلشان این کار را هر روز و طولانی مدت انجام می دهند.)

    حمل کیف یا کوله سنگین وزن یا به مدت طولانی

    کشیدگی و صدمه دیدن عضلات کمر

    شکستگی ستون فقرات

    سرطان ستون فقرات

    سیاتیک

    فتق دیسک

    تنگی کانال نخاعی

    انواع آرتروز

    شرایط فیزیکی که می توانند منجر به کمر درد شوند عبارتند از:

    ضعف عضلانی

    اضافه وزن

    بارداری

  • سجاد فوریه 2017 در 14:37

    عوامل افزایش دهنده خطر

    عوامل خطر بیومکانیک

    شغل های مستلزم پشت میز نشینی

    باغبانی و سایر کارهای مشابه (مزرعه داری و غیره )

    شرکت در فعالیت های ورزشی و نرمشی ، به خصوص اگر به طور نامنظم باشد.

  • لعیا فوریه 2017 در 14:38

    آزمایشات تشخیصی ممکن است شامل آزمایش خون برای بررسی وجود بیماری زمینه ساز، عکس ساده از ستون فقرات ، سی تی اسکن ، یا ام .آر.آی باشند.

  • علی فوریه 2017 در 14:38

    از تشک سفت استفاده کنید (در صورت لزوم ، یک تخته زیر تشک خود بگذارید).

  • عسل فوریه 2017 در 14:38

    گذاشتن کیسه یخ یا انجام ماساژ سرد، یا گذاشتن حوله گرم یا شیشه آب گرم ، روی ناحیه ای که درد دارد.

  • سما فوریه 2017 در 14:38

    بیمار باید چند روز در منزل استراحت کند. البته استراحت بیش از دو روز ممکن است به علت ایجاد مشکلات روحی و به علت کاهش قدرت انقباضی عضلات کمر، درد را بیشتر کند. همچنین با استراحت طولانی مدت، خطر لخته شدن خون در ساق پا افزایش میابد پس فرد دچار کمردرد باید هرچه زودتر فعالیت معمول روزانه را شروع کند.

  • محمد فوریه 2017 در 14:39

    استراحت در رختخواب به مدت طولانی تر بستگی به شدت بیماری دارد. تحقیقات اخیر نشان داده اند که برای مشکلات کمر، فعال ماندن بهتر از استراحت طولانی مدت در رختخواب است . برای 2-1 روز در وضعیتی که راحت هستید استراحت کنید. به پشت بخوابید و یک بالشت زیر زانو های خود بگذارید تا کمی خم شوند یا به پهلو بخوابید و یک بالشت بین پاهایتان بگذارید. برای مدت طولانی در یک وضعیت نخوابید. هر 3-2 ساعت حدود 20-10 دقیقه قدم بزنید و دوباره دراز بکشید.

  • دانا فوریه 2017 در 14:39

    هر 3-2 ساعت یکبار کمرتان را به مدت 20-15 دقیقه گرم کنید. با کیسه آب گرم یا حوله برقی. دوش آب گرم هم مفید است. برای بعضی افراد سرد کردن بهتر از گرم کردن موجب کاهش درد میشود. میتوانید به همین تعداد و مقدار ذکر شده محل درد را سرد کنید و امتحان کنید که آیا سرد کردن موضع برای شما مفید است یا خیر. معمولا وقتی بعد از یک فعالیت بدنی شدید کمردرد ایجاد میشود در چند روز اول سرد کردن محل درد مفید است و بعد از گذشت چند روز ممکن است گرما مفیدتر باشد.

  • اشکان فوریه 2017 در 14:39

    پزشک معالج از داروهای ضد التهاب مانند بروفن یا سلکسیب و از داروهای شل کننده عضلانی برای کاهش درد استفاده میکند. گاهی اوقات لازم میشود پزشک معالج علائم بیماری را با تزریق کورتیکوستروئید در کمر شما کاهش دهد. این کار معمولاً در صورتی انجام میشود که بعد از گذشت شش هفته از انجام اقدامات ذکر شده قبلی مشکلات بیمار همچنان باقی باشد. تزریق معمولاً در نیمی از موارد موفق است.

  • ستایش فوریه 2017 در 14:39

    داروهایی مثل آسپیرین یا استامینوفن برای رفع دردهای خفیف ،امکان دارد داروی ضددرد قوی تر یا شل کننده عضلانی تجویز شود.

  • شکوه فوریه 2017 در 14:39

    توجه :داروها باعث تسریع التیام ضایعه نمی شوند. آنها فقط به کاهش علایم کمک کنند.

  • هانیه فوریه 2017 در 14:40

    متخصص فیزیوتراپ با اقداماتی نظیر گرم کردن، تحریک الکتریکی، استفاده از میدان های الکتریکی، کشش و دیگر تمهیدات، میتواند درد بیمار را کاهش دهد.

  • ترانه فوریه 2017 در 14:40

    بعد از کاهش علائم بیماری زیر نظر فیزیوتراپ شما نرمش های کششی و تقویتی را یاد خواهید گرفت و انجام خواهید دارد که تاثیر بسیار مهمی در درمان قطعی شما دارند. بدون انجام این نرمش ها درمان شما ناقص بوده و عارضه ممکن است بزودی عود کند. این نرمش ها باید هرچه زودتر بعد از فروکش کردن درد حاد شروع شوند.

  • باران فوریه 2017 در 14:40

    کمردرد (به انگلیسی: Low Back Pain) مشکل و شکایت شایعی است که بسیاری از افراد در طول زندگی با آن روبرو می‌شوند. آمار نشان می‌دهد که ۸۰٪ از افراد در دوران زندگی خود حداقل یک مرتبه به علت کمردرد به پزشک مراجعه کرده‌اند.[۱] اگرچه علت کمردرد در بسیاری از بیماران ازطریق شکایت بیمار، آزمونهای بالینی و آزمایشگاهی و همچنین بخش تصویر برداری پزشکی قابل شناسایی است، ولی به دلیل شایع بودن دردهای ناحیه کمر و عوامل مختلفی که در ایجاد آن نقش دارند، تشخیص علت اصلی به وجود آورنده کمردرد مشکل است.

  • یاسین فوریه 2017 در 14:41

    اگر کمر درد دارید و این علائم را مشاهده می کنید. با یک پزشک مشورت نمایید:

    احساس کرختی یا به سختی حرکت دادن دست و پا

    اگر مشکلاتی در کنترل ادرار خود دارید یا بی نظمی هایی مشاهده می کنید

    اگر تب و سر درد دارید و در حال پیشروی است

    اگر سن شما بیش از 60 سال است و به مدت طئلانی استروید مصرف کرده اید

    اگر در دست چپ یا سینه احساس درد دارید.

    حامله هستید

    پس از 72 ساعت و انجام خود درمانی بهبودی حاصل نشد

    اگر شما یا یکی از اعضای خانواده تان دچار درد خفیف در قسمت پایین کمر خود هستید که علی رغم خوددرمانی ، حداقل 4-3 روز است که ادامه دارد.

    اگر کمر درد شدید است یا دوباره عود کرده است .

    اگر دچار علایم جدید و غیرقابل کنترل شده اید. توجه داشته باشید که داروهای مورد استفاده در درمان ممکن است عوارض جانبی به همراه داشته باشند.

  • سما فوریه 2017 در 14:41

    در ستون فقرات، درصورت ضایعه و درگیرشدن عناصر حساس به درد همانند ماهیچه‌ها و تاندون آنها، رباط‌ها، فاسیا، مفاصل بین مهره‌ای پشتی (مفاصل فاست یا آپوفیزیال)، اعصاب نخاعی و ریشه‌های آنها، عروق خونی و طناب نخاعی به هر دلیلی، احتمال ایجاد درد وجود دارد که ممکن است در همان ناحیه و یا نقاط دورتری به شکل دردهای تیرکشنده احساس گردند.

  • لادن فوریه 2017 در 14:42

    عوامل مختلفی در ایجاد درد کمر نقش دارند و تقسیم بندی‌های گوناگونی ازنظر مولفان در این ارتباط وجود دارد. سندرم بی تحرکی یکی از مهم ترین عوامل ابتلا به بیماری های مزمن و ناتوانی جسمانی حرکتی از جمله کمر درد به شمار می آید. به نظر پزشکان بیش از 85 درصد علل درد های عضلانی مربوط به بی تحرکی است. صرف نظر از عواملی چون چاقی و نوع شغل، مهمترین علل کمردرد عبارتنداز:

    درد مکانیکیکمر
    درد کمر با منشاء درون وندی
    درد کمر التهابی
    درد به دلیل عفونت
    درد ناشی از تومورها(Tumors)
    درد کمر با منشاء عروقی
    درد کمر با مبدا روانی

    از میان علت‌های فوق، دردهای مکانیکی شایعترین علت کمردرد هستند.

  • فاطمه فوریه 2017 در 14:42

    درصد دردهای کمری از نوع مکانیکی است بسیاری از از این اختلالات مکانیکی نیز در قسمت پایین فقرات کمری ایجاد می‌شود. درحقیقت ناحیه کمری-خاجی(Lumbosacral)شایعترین محل دردهای کمری است.

  • بهار فوریه 2017 در 14:42

    مهمترین علل دردهای مکانیکی ناحیه کمر عبارتنداز:

    کشیدگی عضلانی (Strain)
    پیچ خوردگی (Sprain)ها
    آسیب مفاصل بین مهره‌ای پشتی(Facet Joints)
    فتق دیسک بین مهره‌ای[۱۲]
    لغزش مهره (Spondylolistesis)کمری
    انحراف جانبی ستون فقرات(Scoliosis)
    آرتروز(Osteoarthritis)
    تنگی مجرای نخاعی[۱۳]
    شکستگی‌ها(Fractures)
    دررفتگی‌ها(Dislocation)

  • رویا فوریه 2017 در 14:43

    گاهی دردهای کمری درارتباط با ساختارهای ستون فقرات نبوده و از بافت‌های دیگری ایجاد می‌گردند که ممکن است مبدا درون وندی داشته باشند. به طورکلی، به دردهایی که به علت ارتباطات عصبی مشترک در دستگاه عصبی مرکزی در ناحیه دیگری غیراز منطقه اصلی خود احساس گردند، درد ارجاعی[۱۴] می‌نامند. بیماری‌های دستگاه گوارش همانند زخم دوازدهه، پانکراتیت و زخم معده ممکن است باعث کمردرد گردند. به همین ترتیب اختلالات دستگاه ادراری همانند سنگ کلیه، مشکلات حالب‌ها، تومور پروستات، پروستاتیت (التهاب پروستات) و بیماری‌های دستگاه تناسلی در خانم‌ها مثل اندومتریوز و تومور رحم نیز می‌توانند باعث ایجاد درد ارجاعی در ناحیه کمر گردند.

  • سجاد فوریه 2017 در 14:43

    برخی از بیماری‌های روماتیسمی که باعث ایجاد پدیده التهابی در بافت‌های بدن می‌گردند، ممکن است عامل کمردرد باشند، که شدت درد و محل آن به نوع بیماری بستگی دارد. دردهای التهابی ناشی از یک بیماری روماتیسمی، به هنگام استراحت افزایش و در زمان‌های فعالیت کاهش می‌یابند (برخلاف درد مکانیکی کمری). در بسیاری از این بیماران به هنگام صبح، درد باعث بیداری فرد می‌گردد که پس از مدتی فعالیت کاهش می‌یابد

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.