کنجد و خواص آن
کنجد،خواص کنجد،کنجد در بارداری،کنجد عسلی،کنجد سفید،کنجد به انگلیسی
بهتر است بدانید که خوردن يك قاشق غذاخوري كنجد باعث تامين 14 درصد از نياز كلسيم خانمها شده و اگر آنها عادت به بلند كردن ناخنهايشان داشته باشند با مصرف كنجد ناخنهايشان محكمتر شده و ترك و شكنندگي بر روي اين عضو كه جزئي از زيبايي انگشتان است به چشم نخواهد کرد.جالب است بدانید که به علاوه مصرف 2 قاشق غذاخوري آن رساندن 5 ميليگرم روي را به بدن به ویژه پوست و مو و ناخنها آسان ميكند. بهتر است بدانيد كه كمبود روي چه اثراتي بر زيبايي دارد آكنه را كمتر ميكند و از نازك شدن موها جلوگيري ميكند و مانع ريزش موها خصوصا در خانمها ميشود و در ضمن به دليل توام شدن اين ماده مغذي با ويتامين E اين اثرات صد چندان شده و ميتوان از خواص ضدچروك و سفيدكنندگي (ضدلك) اين ويتامين استفاده نمود. حتما ميدانيد كه كنجد چربي بسياري دارد ولی اين چربي از نوع گياهي و چند باندي است. در واقع اين روغن داراي اسيدهاي چرب ضروری می باشد كه در ساختمان پوست به عنوان يك جز اصلي به شمار می رود. و در صورتي كه كمبودي از اين مواد مغذي ايجاد نشود پوست كاملا يكنواخت و نرم و لطيف به نظر ميرسد و جالب است بدانيد كه وجود همين چربيهاست كه اگر با يك منبع پروتئيني دريافت گردد (كنجد به همراه چربي پروتئين قابل توجهي دارد) به ترميم موهاي آسيب ديده پرداخته و از خشكي بيش از حد اين عضو نيز پیشگیری ميكند و باعث راحتي افرادي ميگردد كه سالهاست از خشكي مو رنج برده و همواره از شانه زدن و رنگ كردن موهاي خشكشان ميترسند.
جالب است بدانید که امروزه از روغن كنجد خصوصا كنجد سياه در تهيه انواع فراودههاي آرايشي و بهداشتي خصوصا محصولاتي كه براي رفع انواع خشكيها تجويز ميشوند استفاده ميگردد. اغلب در تركيب انواع كرمها و ماسكها و شامپوهاي ترميمي از اين روغن استفاده شده تا خاصيت درماني آنها چند برابر گردد. در انتها شما را با ماسكي كه با روغن كنجد تهيه ميگردد و براي تقويت موهاي خشك و آسيبپذير پیشنهاد ميشود آشنا مي نماییم.در واقع دانه های ریز، پهن و بیضی شکل کنجد، طعم مطبوع و خوشایندی به بیشتر غذاهای آسیایی می بخشد و از اجزای اصلی تاهینی(Tahini) و شیرینی خوشمزه ی خاورمیانه یعنی حلوا(Halva) می باشد. تاهینی، خمیری تهیه شده از دانه های آسیاب شده ی کنجد می باشد.لازم به ذکر است که کنجد در طول سال قابل دسترسی است و بسته به انواع آن در رنگ های مختلف به ویژه سفید، زرد، سیاه و قرمز پیدا می شود.بهتر است بدایند که کنجد از کهن ترین چاشنی های شناخته شده ای است که قدمت آن به 1600 سال پیش از میلاد مسیح بر می گردد. روغن کنجد به سختی تند می شود. نام علمی کنجد”Sesamun indicum” می باشد.
بهتر است بدایند که کنجد منبع غذایی بسیار با ارزشی است. در واقع علاوه بر این که منبع خیلی خوبی از منگنز و مس است. از نظر کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، ویتامین B1 ، روی و فیبرهای غذایی نیز منبع ارزشمندی به حساب می آید.
جالب است بدانید که کلسیم از املاح معدنی بااهمیت موجود در کنجد است.
در مطالعاتی که اخیراً انجام شده است نقش موثر کلسیم در موارد زیر به اثبات رسیده است:
حفاظت از سلول های روده در برابر مواد شیمیایی سرطان زا
پیشگیری از کاهش توده ئ استخوانی که در یائسگی یا بیماری های خاصی مانند آرتریت روماتوئید دیده می شود.
پیشگیری از سردردهای میگرنی
روی: حفظ سلامت استخوان ها
در واقع به دلیل تاثیر روی در چگالی املاح معدنی استخوان، به مردان سالمند توصیه می شود غذاهای غنی از “روی” را به طور مرتب در برنامه های غذایی خود بگنجانند.
گرچه تصور بر این است که پوکی استخوان معمولا گریبان گیر زنان سالمند می گردد، اما حقیقت این است که مردان سالمند نیز در معرض پوکی استخوان قرار دارند.در واقع تقریبا 30 درصد شکستگی های استخوان لگن در مردان اتفاق می افتد و از هر 8 مرد بالای 50 سال یک نفر شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه می کند.بهتر است بدانید که در مطالعه ای که بر روی 396 مرد در گسترده ی سنی 45 تا 99 سال انجام شد، مشخص شد که بین دریافت کم روی و کمبود املاح معدنی در بدن، با بروز پوکی استخوان در ناحیه ی لگن و ستون فقرات ارتباط روشنی وجود دارد.
ازم به ذکر است که سوخته میوه انجیر با روغن کنجد موهای سفید را مشکی می نماید
اگر کمردرد در اثر فشار (مثل برداشتن وزنه) باشد؛ جهت مداوای این درد در صورتیکه جابجایی مهرهها مشاهده شود، باید بدون آنکه به نخاع آسیبی برسد، آنها را به جا انداخت، استراحت کرد و کمر را بست. در غیر این صورت میتوان مقداری سالیسیلات را با نمک طعام مخلوط نموده و در آب گرم حل و ضماد کرده و با روغن زیتون و یا روغن کنجد به آرامی ماساژ دهند. اگر درد شدید باشد، علاوه بر آن میتوان یک قطعه پوست دمبه را گرم کرده و بر کمر ببندند و استراحت کنند.
در واقع برای تهیه روغن خارخسک، آب گیاه تازه را با روغن کنجد میپزند و دم میکنند. جالب است بدانید که خاصیت این گیاه در رفع ناتوانیهای جنسی درصورتیکه میوه آن را سهبار با شیر دم کنند و سپس میل کنید، بهمراتب قویتر خواهد بود. منظور از سهبار دمکردن با شیر، این است که پس از هر بار دمکردن، آن را خشک کرده و مجدد دم کنند. البته چنانچه دمکرده خارخسک با جوز ارقم (غدههای زیرزمینی زیره) خورده شود، برای برطرف کردن کرم معده، بسیار موثر است. ضماد خاکستر گیاه نیز برای کاهش دردهای روماتیسم، خوب و نافع است.
برای تسکین دندان درد؛ گذاشتن پنبهای با کمی روغن میخک در پشت دندان، قرار دادن پنبهای روی دندان که آغشته به مخلوطی از سس زنجبیل و فلفل باشد. محلول آب نمک(در هنگام عفونت)، مصرف دمکردهی نعناع، استفاده از آب اکسیژنه(در هنگام دندان درد به همراه بدمزگی دهان و تب، با تجویز پزشک)، استفاده از یخ(به عقیدهی گذشتگان وقتی یخی بین انگشت سبابه و شست قرار گیرد، اعصاب انگشت پیغام سرما را به مغز و سپس برای آرام شدن درد به دندان میرسد.)، چکاندن چند قطره از عصارهی وانیل بر روی محل درد، جویدن سیر، استفاده از صمغمر(بصورتیکه یک قاشق چای خوری از پودر مر در دو فنجان آب به مدت 30 دقیقه جوشانده و سپس خنک شود و برای هر بار استفاده، یک قاشق چای خوری از این دارو در یک فنجان آب ریخته و 5 تا 6 بار در روز غرغره شود.)، شستن دندان با محلول 30 قطره اسانس نعنا با یک چهارم لیوان آب بصورت سه بار در روز، استفاده از لیمو ترش، گذاشتن پیاز خورد شده روی دندان و مصرف کنجد.
درمان چربی خون ؛ ورزش کردن و دویدن، کاهش وزن، سیگار نکشیدن، مصرف روغنهای خوب و مناسب(مثل روغن زیتون تصفیه شده، روغن حیوانی و روغن کنجد)، اجتناب از مصرف زیاد برخی مواد غذایی(مثل سیب زمینی، آرد، شکر، برنج سفید و…)، حجامت، استفاده از گوشت سفید، سیر، شوید، شاهتره، کاسنی، عرق خارشتر، عرق بید، عناب، قره قات، بنفشه، انار، اسپرزه، کدو، خیار، ترشک، بر هندی، کاهو و تخم کاهو، قدومه، سپستان و سماق.