توصیه هایی برای گوارش بهتر مواد غذایی

توصیه هایی برای گوارش بهتر مواد غذایی

توصیه هایی برای گوارش بهتر مواد غذایی ضعف دستگاه گوارش,بیماری ضعف دستگاه گوارش,ضعف دستگاه گوارش در بارداری,علائم ضعف دستگاه گوارش,درمان ضعف دستگاه گوارش,درمان ضعف دستگاه گوارش با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای …

عوارض چشمی تلویزیون های تازه وارد

عوارض چشمی تلویزیون های تازه وارد

عوارض چشمی تلویزیون های تازه وارد عوارض چشمی,بيماري عوارض چشمی,عوارض چشمی در بارداري,علائم عوارض چشمی,درمان عوارض چشمی,درمان عوارض چشمی با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان عوارض چشمی,عوارض چشمی را چگونه درمان …

پنج توصیه ی عجیب پزشکی

پنج توصیه ی عجیب پزشکی

پنج توصیه ی عجیب پزشکی توصیه ی عجیب پزشکی,بيماري توصیه ی عجیب پزشکی,توصیه ی عجیب پزشکی در بارداري,علائم توصیه ی عجیب پزشکی,درمان توصیه ی عجیب پزشکی,درمان توصیه ی عجیب پزشکی با طب …

تکرر ادرار

تکرر ادرار ,تکرر ادرار در بارداری,تکرر ادرار نشانه چیست,تکرر ادرار چیست,تکرر ادرار در مردان,تکرر ادرار در زنان,تکرر ادرار به انگلیسی,تکرر ادرار در کودکان

تکرر ادرار , تکرر ادرار در بارداری , تکرر ادرار نشانه چیست , تکرر ادرار چیست

توضیحاتی در مورد تکرر ادرار

تکرّرِ ادرار (به انگلیسی: Frequent urination) به معنی احساس نیاز به دفع ادرار بیش از حد معمول است. تکرّرِ ادرار از چکمیزک (بی‌اختیاری ادراری) و پرادراری متفاوت است، هرچند بسیاری اوقات با یکدیگر همراه‌اند. احساس فوریت در دفع ادرار را «اورژانسی» می‌گویند.

در این مطلب از سایت جسارت در مورد تکرر ادرار صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

بیماری تکرر ادرار

بیماری تکرر ادرار جز بیماری های عفونی مجاری ادرار است. علت تکرر ادرار متفاوت است و درمان تکرر ادرار با ورزش و داروهای گیاهی امکان پذیر است.

علل تکرر ادرار

علل مختلفی ممکن است موجب تکرّر ادرار شود. از جمله علل آن دیابت و التهاب مثانه، مشکلات مربوط به پروستات، بارداری، سرطان مثانه و سکتهٔ مغزی هستند. عفونت ادراری اغلب موجب سوزش ادرار و تکرّر ادرار می‌شود.

تکرر ادرار و بیماری دستگاه دفع ادرار

تکرر ادرار و تغییر غیر عادی در دفع ادرار نشانه‌ای از بیماری‌های دستگاه دفع ادرار و دیگر سیستم‌های بدن است. اگر در شرایطی، میزان مایعات دفع شده بدن بیشتر از مایعات جذب شده باشد باعث ایجاد مشکل در کارکرد کلیه و اعضای دیگر بدن می‌شود، در واقع در اثر کم شدن مایعات بدن، فشار خون نیز کاهش یافته و در پی آن درصد خون دریافت شده در کلیه کم شده و تغذیه خونی بافت کلیوی کاهش پیدا می کند و در نتیجه، اشکال در کارکرد کلیه ها و تکرر ادرار به وجود خواهد آمد. بی‌توجهی به این مسئله، می‌تواند در آینده تاثیر نامطلوب و جبران‌ناپذیری را بر جای گذارد. مسلما به وجود آمدن تغییر کمی در وضع دفع ادرار می‌تواند نشانه‌ای مهم و جدی باشد؛ نشانه‌­ای که نباید به آن بی­‌توجهی کرد. در بین این مشکلات، افزایش یافتن دفعات دفع ادرار یکی از شایع‌ترین و مهم‌ترین مشکلاتی است که می­‌تواند افراد را درگیر کند. این بیماری برای زن، مرد، کودک و بزرگسال اتفاق می­‌افتد. شاید شما خودتان این شرایط را تجربه کرده باشید یا بین دوستان و اطرفیان‌تان کسانی را بشناسید که به صورت دائمی باید برای دفع ادرار، خودشان را به دستشویی برسانند و از این مشکل رنج می‌برند

علت تکرر ادرار چیست

علت به وجود آمدن این اختلال موارد مختلفی می‌تواند باشد که در ادامه به طور کامل بررسی می‌شود. تکرر ادرار در واقع یک بیماری نیست بلکه علامت یک یا چند بیماری در بدن است. یکی از علت‌های آن در طول روز می‌تواند بیماری‌ها و درگیری­‌های فکری و عصبی و از سوی دیگر بروز این مشکل در شب­‌ها می‌تواند به دلیل بیماری‌های عفونی دستگاه دفع ادرار باشد. معمولا بیمار از سوزش ادرار، درد در ناحیه پایین شکم، سوزش و دید کم چشم، بوی تند ادرار، ضعف عمومی بدن، کدر شدن رنگ ادرار، وجود تب و لرز، درد در قسمت پایین کمر و فشارهای عصبی شکایت دارد. از علت‌­های دیگر می‌­توان به وجود عفونت‌ ادراری، عفونت‌های زنانه، بزرگ بودن غده پروستات، تجمع مدفوع، مصرف الکل و برخی از داروها، افسردگی شدید به مدت زیاد، توهم، شل و ضعیف شدن عضلات کف لگن و شکم اشاره کرد. به غیر از موارد بالا، موارد لیست زیر نیز علت تکرر ادرار هستند ضعیف شدن عضلات مثانه عفونت و بزرگ شدن پروستات عفونت مثانه، عفونت کلیه و یا واژن داروها و غذا­های مدر (ادرار آور) و مصرف زیاد ویتامین B2 و C و پرنوشی میگرن لوپوس اریتماتوز (لوپوس سیستمیک اریتماتوز یک بیماری خود­ایمنی مزمن است که اندام­های مختلفی مانند پوست، مفاصل، خون و کلیه را درگیر می‌کند ) پرکاری غده تیروئید گلومرولونفریت (نوعی بیماری کلیوی است که مشخصه­یآن التهاب گلومرول­‌ها، یا رگ‌های خونی کوچک در کلیه‌ها می‌باشد) کافئین موجود در قهوه یا چای هیپوآلدوسترونیسم (هیپرآلدوسترونیسم‌ یک‌ بیماری‌ غدد درون‌ریز است که‌ در اثر تولید بیش‌ از حد آلدوسترون‌ ایجاد می‌شود) تومور­های دستگاه دفع ادرار سرطان مثانه و اطراف آن اختلال در سیستم گردش خون وجود انسداد در سیستم ادراری تولید کم هورمون ضد ادرار تحریک کلیه به دلیل سرما بیماری ادیسون (بیماری آدیسون، ناشی از شکست نسبی یا کامل لایه بیرونی غده فوق کلیوی است) آسیب به کبد فشار رحم در حال رشد به مثانه در زنان باردار انتقال یافتن عفونت مقعدی به دستگاه دفع ادرار (بیشتر در بانوان) سنگ‌های مثانه و کلیه دیابت

انواع تکرر ادرار

استرسی: در این نوع از بیماری هنگام عطسه، سرفه، خنده و برخاستن از زمین، بی‌اختیار چند قطره ادرار خارج می‌شود. این حالت در خانم‌­ها شایع­‌تر است که معمولا به دلایل عفونت­‌های ادراری، تغییرات مجرای ادرار با افزایش سن یا زایمان‌های متعدد می‌­باشد. فوریتی: در این حالت حس ناگهانی و شدید برای دفع ادرار به وجود می­‌آید. اما قبل از رسیدن به دستشویی ادرار می‌ریزد. مثانه بیش‌فعال: در این حالت مثانه به دفعات زیاد و بازه زمانی کم پر می‌­شود و ادرار به صورت قطره‌قطره به‌طور غیرارادی می‌ریزد و زمانی که فرد برای دفع ادرار به دستشویی می‌رود ادرار به‌طور کامل خالی نمی‌شود. این مورد بیشتر در مردها به وجود می­‌آید که علت آن تنگ شدن مجرای ادرار به دلیل بزرگ شدن غده پروستات است.

اختلال تکرر ادرار

برای درمان این اختلال راه‌های مختلفی وجود دارد، از جمله ورزش‌هایی برای تقویت عضلات لگن و مثانه و راه‌های درمان گیاهی

درمان تکرر ادرار استرسی

درمان تکرر ادرار استرسی هر 2 ساعت برای دفع ادرار به دستشویی بروید. در طول روز 6 تا 8 لیوان آب و مایعات بنوشید. بعد از ساعت 8 شب از نوشیدن مایعات خودداری کنید. لباس‌های گشاد و راحت بپوشید. عضلات کف لگن را تقویت کنید. مثانه را تقویت کنید

درمان تکرر ادرار فوریتی

درمان تکرر ادرار فوریتی هر 2 ساعت برای دفع ادرار به دستشویی بروید. در طول روز 6 تا 8 لیوان مایعات بنوشید. بعد از ساعت 8 شب از نوشیدن مایعات خودداری کنید. برای رسیدن به آرامش تلاش کنید. از ورزش‌های سخت دوری کنید. از خوردن و آشامیدن قهوه، نوشابه‌های گازدار و غذاهای پرادویه خودداری کنید. مثانه را تقویت کنید. عضله‌های کف لگن را تقویت کنید.

تکرر ادرار , تکرر ادرار در بارداری , تکرر ادرار نشانه چیست , تکرر ادرار چیست

درمان تکرر ادرار با ورزش

درمان تکرر ادرار با ورزش 1-تقویت مثانه برای این کار سعی کنید به مرور مدت زمان بیشتری ادرارتان را نگه دارید. برای شروع هر 2 ساعت یک بار دفع ادرار کنید. کم کم سعی کنید این مدت زمان 2 ساعت را افزایش دهید. اینکه چه میزان این فاصله زمانی را افزایش می­‌دهید به خودتان بستگی دارد ولی باید به میزانی باشد که ادرار نریزد. به تدریج این فاصله را به 3 تا 4 ساعت برسانید. الزامی نیست که این تمرین را شب‌ها انجام دهید. با انجام این تمرین توانایی مثانه برای نگه داشتن ادرار افزایش می­یابد. 2-تقویت عضلات کف لگن تمرین اول: هربار که برای دفع ادرار به دستشویی می‌روید، چند بار به‌ صورت ارادی، ادرار کردن را شروع و قطع کنید. تمرین دوم: ناحیه مقعد را سفت نگه دارید مثل حالتی که می‌خواهید مانع دفع مدفوع شوید و این حالت را برای مدت 5 ثانیه حفظ کرده و بعد رها کنید. در طول انقباض نفس خود را حبس نکنید. این تمرین را چند­بار در طول روز تکرار کنید. تکرار تمرین باید به میزانی باشد که شما را خسته نکند. این تمرین را می‌توانید در هر حالتی از جمله ایستاده، نشسته یا خوابیده انجام دهید.

درمان تکرر ادرار با داروهای گیاهی

یک داروی گیاهی ویژه برای درمان تکرر ادرار وجود دارد که می‌توانید این دارو را با ترکیبی از سیاه دانه و عسل درست کنید. یک واحد سیاهدانه را بکوبید و با 3 تا 4 برابر آن، عسل مخلوط کنید و روزی چند بار به خصوص شب‌ها یک مرتبه آن را به اندازه یک قاشق میل کنید. راه دیگر درمان با داروی گیاهی این است که می‌توانید کمر و شکم خود را با روغن‌های گرم مثل روغن کنجد، سیاهدانه یا کوهان شتر چرب و گرم کنید. برای درمان این بیماری با اسانس یا عصاره گیاه خیلی تند هم یک پیشنهاد درمانی گیاهی وجود دارد که اثر آن بسیار سریع می­‌باشد و آن اسانس گزنه است که به شکل قطره‌ای موجود می‌باشد. می‌توانید این اسانس را همراه با روغن‌های گرم به کمر و شکم بمالید. ساکنان استان‌های شمالی کشور که رطوبت زیادی رامتحمل هستند می‌توانند برای درمان از گزنه خشک، در سوپ استفاده کنند یا زمانی که غذاهایی مثل ماهی شکم پر، مصرف می­‌کنند از گزنه‌ هم در ترکیب سبزیجات آن استفاده کنند. این گیاه گرم، سردی‌هایی که از مصرف غذاهای دیگر به وجود می­‌آید را مهار می‌­کند. پیشنهاد مفیدی هم برای کوهنوردان و ورزشکاران که دچار مشکلات دفع ادرار هستند وجود دارد که داروی خوبی برای گرم شدن بدن نیز هست. تهیه یک ترکیب غذایی با ترکیبی از فلفل و عسل به این صورت که فلفل سیاه یا قرمز (فرقی نمی‌کند) را پودر کنید و 2 واحد از آن را با 5 واحد عسل مخلوط کنید و یک قاشق مرباخوری از آن را میل کنید. این ترکیب برای درمان افسردگی و عصبانیت هم بسیار مناسب است.

تکرر ادرار کودکان

معمولا در کودکانی که مشکلات آناتومیک دستگاه مجاری ادراری یا مشکلات عصبی مثانه دارند، این مشکل نیز بروز خواهد کرد. همچنین اضطراب‌های کودکانه هم می‌تواند گاهی با تکرر ادرار نمایان شود. سنگ­های مثانه، بیماری‌­های عصبی، ضایعات مادرزادی نخاعی یا مشکلاتی که در سیستم عصبی مرکزی وجود دارد نیز می تواند کارکرد دستگاه ادراری را تحت تاثیر قرار دهد.

تکرر ادرار و مراجعه به پزشک

چه زمانی باید برای درمان تکرر ادرار به پزشک مراجعه کنید چنانچه موارد زیر را تجربه کردید به پزشک مراجعه نمایید: مشکل شما باعث ایجاد مشکل در خواب و فعالیت های روزانه‌­تان شده است. مشکلات مربوط به ادرار یا علائم آزاردهنده در دفع ادرار دارید. در صورت وجود خون در ادرار قهوه‌ای تیره و یا قرمز شدن رنگ ادرار دفع ادرار دردناک وجود درد در پهلوها و ناحیه پایین شکم یا کشاله ران سختی در دفع ادرار و تخلیه مثانه اضطرار همیشگی در دفع ادرار عدم توانایی کنترل مثانه تب

دلایل و علل تکرر ادرار

هنگامی که فردی از تکرر ادرار یا نیاز ناگهانی به دفع ادرار به پزشک شکایت می کند، تعدادی از دلایل بروز این مشکل توسط پزشک مد نظر قرار می گیرد. یکی از دلایلی که بسیار ساده به نظر می رسد، اضطراب است. استرس و اضطراب می تواند محرک انتقال هورمون های استرس به مناطقی خاص در بدن باشد، که مثانه یکی از آنها محسوب می شود، و زمینه ساز تغییرات فیزیولوژیکی شود. کسب آرامش و کاهش استرس اغلب موجب از بین رفتن تکرر ادرار می شود. از دیگر دلایل بالقوه تکرر ادرار می توان به موارد زیر اشاره کرد: عفونت دستگاه ادراری – عفونت در هر بخش از دستگاه ادراری – کلیه ها، حالب ها، مثانه، مجرای ادرار – می تواند به تکرر ادرار منجر شود. بیشتر عفونت ها در مثانه و مجرای ادرار شکل می گیرند. داروها – داروهای خاص از جمله ادرارآورها، می توانند به افزایش ادرار افزایش منجر شوند. پروستات بزرگ – بزرگ شدن پروستات می تواند به تکرر ادرار در آقایان منجر شود. عفونت غده پروستات – یک عفونت باکتریایی است که موجب تکرر ادرار می شود. عفونت کلیه – در کنار تکرر ادرار می تواند نشانه هایی مانند ادرار بد بو یا تیره نیز شامل شود. مثانه بیش فعال – نیاز ناگهانی به دفع ادرار را موجب می شود که فرد به واسطه انقباضات کنترل نشده و غیر قابل توضیح مثانه قادر به کنترل آن نیست. تومور یا توده در ناحیه لگن سیستیت بینابینی – التهاب دیواره مثانه است. سرطان مثانه اختلال عملکرد مثانه حفره غیر طبیعی در دستگاه ادراری بی اختیاری ادرار – در میان افراد مسن شایع است. دیورتیکولیت – التهاب در پوشش داخلی روده بزرگ را شامل می شود. دیابت – تکرر ادرار می تواند در نتیجه تلاش بدن برای خلاص شدن از شر گلوکز استفاده نشده از طریق ادرار شکل بگیرد. سکته مغزی یا بیماری های عصبی – این شرایط می توانند به اعصابی که در خدمت مثانه هستند، آسیب وارد کنند. تکرر ادرار در بانوان اغلب با عفونت های دستگاه ادراری مرتبط است. بنابر برآوردهای صورت گرفته، 60 درصد بانوان حداقل یک بار در زندگی خود عفونت دستگاه ادراری را تجربه خواهند کرد. البته، تکرر ادرار در زمان بارداری یکی دیگر از عوامل موثر است.

روش های درمانی تکرر ادرار

هنگامی که تکرر ادرار به موضوعی فراتر از یک مشکل موقت تبدیل می شود، نباید ناامید شوید و فکر کنید باید همواره در نزدیکی توالت حضور داشته باشید. در شرایطی که ممکن است درمانی قطعی وجود نداشته باشد، اما با برخی روشی های درمانی می توان شرایط تکرر ادرار را زیر کنترل درآورد. به عنوان مثال، اکر بیماری دیابت دلیل تکرر ادرار است، درمان ممکن است شامل مدیریت سطوح قند خون باشد. اگر فردی مثانه بیش فعال دارد، روند درمان می تواند با درمان های رفتاری، مانند نگه داشتن مثانه، اصلاحات رژیم غذایی، و تمرینات کگل آغاز شود. تمرین دادن مثانه به تدریج فواصل بین استفاده از توالت را افزایش می دهد و به مثانه کمک می کند مدت زمان بیشتری ادرار را نگه دارد. تمرینات کگل برای تقویت عضلات اطراف مثانه و مجرای ادرار کارایی دارند و کنترل بر مثانه را بهبود می بخشند. درمان تکرر ادرار می تواند شامل مصرف دارو نیز شود. برخی داروها به شکل قرص و برخی دیگر در قالب وصله قابل استفاده هستند. جراحی یکی دیگر از گزینه های درمان تکرر ادرار است، اما باید به عنوان آخرین راه حل مد نظر قرار بگیرد. در بسیاری از موارد، افراد در می یابند که نظارت بر میزان مایعات مصرفی می تواند در کاهش تکرر ادرار به واقع موثر باشد. به عنوان مثال، آنها متوجه می شوند در صورت پرهیز از نوشیدن مایعات پیش از خواب چندان با نیاز دفع ادرار مواجه نخواهند شد. به طور همزمان، پرهیز از مصرف برخی مواد غذایی مانند غذاهای تند، شکلات، شیرین کننده ها مصنوعی و دیگر غذاهایی که می توانند مثانه را تحریک کنند می تواند به کاهش تکرر ادرار کمک کند.

بیشتر بخوانید : عفونت ادراری ♥ سوزش ادرار ♥ پیچش بیضه ♥ درد تخمدانکیست تخمدان

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 21 مرداد 1397

57 دیدگاه

  • ثریا فوریه 2017 در 11:41

    هرگاه تعداد دفعات ادرار طی روز از 5 تا 7 بار بیشتر شود فرد اصطلاحا دچار تکرر ادرار شده است که این مساله می تواند نشانه بیماری باشد

  • رضا فوریه 2017 در 11:42

    چرا هنوز از توالت فاصله نگرفته، باز هم فکر دستشویی رفتن به سرتان می زند؟ مراجعه مکرر به دستشویی کلافه تان کرده؟ وقتی که قرار است برای چند ساعت از خانه فاصله بگیرید یا سفر بروید، استرس پیدا کردن توالت عمومی رهایتان نمی کند؟ در طول شب مجبورید بارها از خواب برخاسته و مثانه تان را خالی کنید؟همه اینها نشانه های ابتلای شما به تکرر ادرار است.مشکلی که می تواند جنبه های دیگر زندگی از جمله کار و فعالیت های روزانه، خواب و استراحت، سلامت روان و… را هم تحت تأثیر قرار می دهد.

  • بهار فوریه 2017 در 11:42

    تکرر ادرار با وجود همه آزاردهنده بودنش، بیماری شایعی است.

  • سما فوریه 2017 در 11:42

    زمانی که فردی با مصرف کم یا متوسط مایعات، به دفعات به دستشویی مراجعه کرده، هر بار حجم کمی ادرار را تخلیه و احساس کند هنوز تخلیه کامل انجام نشده، گفته می شود مبتلا به تکرر ادرار است. در حالت طبیعی در طول 24 ساعت باید 7 تا 8 بار برای تخلیه مثانه به دستشویی مراجعه شود، به علاوه در حالت طبیعی یک فرد جوان نباید در طول شب نیازی برای تخلیه مثانه احساس کند مگر آنکه مایعات زیادی مصرف کرده باشد. بنابراین فردی که هر نیم ساعت یکبار به دستشویی مراجعه کرده و شب ها مدام برای تخلیه مثانه بیدار می شود دچار تکرر ادرار است

  • شورانگیز فوریه 2017 در 11:43

    نشانه مهم تکرر ادرار، تعداد زیاد دفعات مراجعه به دستشویی و حجم کم ادرار است. کسی که مایعات زیادی مصرف کرده و هر بار حجم زیادی ادرار تخلیه می کند جزو مبتلایان به تکرر ادرار محسوب نمی شود.

  • غزال فوریه 2017 در 11:43

    تکرر ادرار به دو نوع حاد و مزمن تقسیم می شود؛ گاهی فرد به صورت ناگهانی و بدون سابقه قبلی به تکرر ادرار مبتلا می شود که این موضوع می تواند به دلیل عفونت های مثانه و مجرای ادراری باشد که بیشتر در خانم های جوان رخ می دهد. این نوع تکرر ادرار با مصرف آنتی بیوتیک درمان می شود. اما تکرر ادرار مزمن ماه ها یا سال ها در فرد وجود دارد و تقریباً همیشه او را تحت فشار قرار می دهد.

  • فاطمه فوریه 2017 در 11:43

    در برخی افراد مثانه کوچک است و نمی تواند حجم طبیعی ادرار را در خود نگه دارد. چنین افرادی با کمترین میزان ادرار باید مثانه را خالی کنند.

  • هما فوریه 2017 در 11:43

    کوچکی مثانه هم دلیل تکرر ادرار است و هم یکی از عوارض آن. کسی که مجبور است حجم کم ادرار را تخلیه کند به مثانه اجازه نمی دهد حجم پیدا کند و مقدار بیشتری ادرار را در خود نگه دارد، بنابراین رفته رفته مثانه کوچک می شود و بی اختیاری ادرار به وجود می آید.

  • سارا فوریه 2017 در 11:43

    گاهی با رفتاردرمانی می توان مثانه را بزرگ تر کرد؛ یعنی فرد هربار دقایقی ادرار را تحمل کند تا مقدار بیشتری در مثانه جمع شود. زمانی که مثانه خیلی کوچک باشد با جراحی بخشی از روده را به مثانه اضافه می کنند که این روش آخرین انتخاب برای درمان است.

  • کاملیا فوریه 2017 در 11:44

    گاهی مثانه به دلایل مختلف ازجمله ضخیم شدن آن نمی تواند کشش و افزایش حجم داشته باشد. در حقیقت مثانه نمی تواند به شکل بادکنکی بزرگ تر شده و ادرار بیشتری را نگه دارد. تا زمانی که شما از پس درمان مشکل اصلی برنیایید، نمی توانید میزان توالت رفتن ها و دفع ادرارتان را کاهش دهید.

  • دانا فوریه 2017 در 11:44

    با تمرین هایی می توان مثانه را بزرگ کرده و حجم آن را افزایش داد. لازم است فرد برای خود تعیین کند که مثلاً هر بار دقایقی در برابر احساس اجبار تخلیه مثانه مقاومت کند، بعد از مدتی زمان مقاومت در برابر تخلیه مثانه را بیشتر کند؛ هرچه فرد زودتر ادرار را تخلیه کند دیرتر درمان خواهد شد. اگر در انجام این تمرین ها جدی باشید، می توانید به هرچه زودتر برطرف شدن مشکلتان امیدوار باشید.

  • صدرا فوریه 2017 در 11:44

    مثانه برخی افراد لرزش های بیش از حد یا منقبض شدن های خودبه خودی دارد. در این مورد فرد به طور ناگهانی احساس نیاز به دستشویی احساس می کند و اگر سریع مراجعه نکند ممکن است لباس خود را خیس کند.

  • بابک فوریه 2017 در 11:44

    برای درمان این مورد ممکن است دارودرمانی در نظر گرفته شود؛ داروهایی تجویز می شوند که لرزش ها و انقباضات خودبه خودی را مهار کرده و تکرر ادرار را درمان می کنند. درصورتی که داروهای دیگری را مصرف می کنید از پزشکتان در مورد احتمال تداخل داروهای جدید با آنچه پیش از این مصرف می کردید سؤال کنید. اگر تکرر ادرار دارید، نباید خوددرمانی کنید یا سرسری از کنار آن بگذرید؛ اول باید با کمک پزشکتان علت را پیدا کرده و بعد درمان مناسب با آن را انتخاب کنید.

  • شیرین فوریه 2017 در 11:44

    بیماری های زمینه ای مثل MS، پارکینسون، سکته یا تومور مغزی، دیسک های درمان نشده، آسیب های نخاعی و… ممکن است سبب شوند مثانه تحت فشار قرار گیرد. درواقع این بیماری ها می تواند تحریک پذیری مثانه را بالا برده و موجب تکرر ادرار شود.

  • پریسا فوریه 2017 در 11:45

    با درمان یا کنترل بیماری های زمینه ای می توان فشار مثانه را کم کرد. گاهی ممکن است بر اساس علت بیماری زمینه ای و بررسی نوار مثانه، تجویز دارو یا جراحی نیاز باشد.

  • فهیمه فوریه 2017 در 11:45

    به طور طبیعی پس از پر شدن مثانه تا حجم 150 سی فرد احساس ادرار را درک می کند؛ در افرادی که به علت مثانه حساس دچار تکرر ادرار هستند احساس ادرار حتی با حجم 20 سی و چند قطره هم درک می شود.

  • سوگند فوریه 2017 در 11:45

    استرس و اضطراب

    مسائل روانی می توانند در ایجاد تکرر ادرار نقش داشته باشند. افرادی که مدام تحت استرس هستند نیاز بیشتری به دستشویی احساس می کنند و ممکن است به تکرر ادرار مبتلا شوند.

    راه حل

    مراجعه برای درمان و کنترل استرس می تواند مؤثر باشد. به علاوه فرد نباید بر ادرار خود تمرکز کرده و به لحاظ روانی، ذهن خود را به خاطر این مساله مغشوش کند. مشغولیت ذهنی نسبت به تکرر ادرار بیشتر این قضیه را تشدید می کند.

  • فرهاد فوریه 2017 در 11:45

    وسواس ادراری

    این علت هم به مسائل روانی برمی گردد و در افرادی که وسواس ادراری دارند، دیده می شود. باید بدانید هرچه به مثانه بیشتر متمرکز و حساس بوده و استرس داشته باشیم، مثانه تحریک پذیرتر خواهد بود. پس در این مورد هم خود شما هستید که به جای استفاده از داروها می توانید برای حل شدن این مشکل قدم بردارید.

    راه حل

    شخص باید با راهنمایی متخصص، وسواس خود را حل کرده و درک کند حساسیت بیش از حد نسبت به پاکی سبب مشکلاتی نظیر تکرر ادرار خواهد شد.

  • بابک فوریه 2017 در 11:46

    اگر با توالت قهرید حواستان باشد

    همیشه اشتباهاتی که در مراقبت از کلیه هایتان انجام می دهید، باعث مقیم شدنتان در توالت نمی شوند. گاهی شما چنین مشکلی که ساختار کلیه ها یا مثانه تان باعث آن شده است را به ارث می برید. اما در هر حال، نگه داشتن ادرار و قهر بودن با توالت هم نمی تواند در بیمار شدن کلیه ها و مثانه شما بی اثر باشد.

  • ایمان فوریه 2017 در 11:46

    تکرر ادرار و عکس آن کم ادراری هر دو به لحاظ تشخیص و درمان مهم است و باید نسبت به آنها آگاهی داشت. تکرر ادرار زمانی رخ می دهد که فرد کمتر از حد طبیعی ادرار می کند؛ یعنی در طول شبانه روز کمتر از 7 یا 8 بار و با حجم خیلی کم تخلیه مثانه دارد.

  • نوید فوریه 2017 در 11:46

    برخی افراد هم هستند که مایعات کمی می نوشند اما حجم ادرار خیلی زیاد است و اصطلاحاً به پرادراری مبتلا هستند. این افراد حتماً باید از لحاظ عملکرد کلیه مورد بررسی قرار گرفته و چکاپ شوند زیرا ممکن است اختلالات عملکردی کلیه ازجمله کم کاری کلیه وجود داشته باشد.

  • لاله فوریه 2017 در 11:46

    نارسایی های کلیوی درباره کم ادراری یا پرادراری نقش اساسی دارند. نارسایی های کلیوی در مراحل اولیه نشانه ای ندارند و فرد تا زمانی که 50 درصد یا بیشتر مورد تخریب یا نارسایی قرار نگرفته باشد علائمی ندارد. حتی گاهی عملکرد یک کلیه کاملاً از بین می رود اما فرد هنوز از آن بی اطلاع است.

  • هادی فوریه 2017 در 11:47

    زمانی که بیش از 50 درصد تخریب و نارسایی در کلیه به وجود می آید نشانه هایی مانند درد، زردی پوست، رنگ پریدگی، بی اشتهایی، کاهش وزن، خستگی مزمن و… خود را نشان می دهند که شاید این زمان برای درمان و پیگیری بسیار دیر باشد، بنابراین لازم است نسبت به این موضوع آگاه بود و توجه کافی داشت.

  • یگانه فوریه 2017 در 11:47

    ممنون از راهنمایی خوبتان و استفاده کردم

  • هادی فوریه 2017 در 11:47

    اشتباه نکنید تکرر ادرار تعداد زیاد احساس ادرار و رفتن به دستشویی ولی با حجم کم ادرار میباشد که خیلی ناراحت کننده میباشد و علتهای زیادی دارد ولی در مورد دیابت حجم ادرار زیاد میباشد

  • سجاد فوریه 2017 در 11:47

    من زیاد دستشویی میرم . شما چه داروییی پیشنهاد میکنید تا زودتر خوب بشم .

  • دریا فوریه 2017 در 11:48

    ایا امکان دارد در حین انزال اب منی خارج شده سرد باشد وهمینطوا ادرار ؟.علت سردی ادرار چیست؟ ایا از نشانه های پروستات هس یا نه؟ ممنون میشم راهنمایی کنین

  • میلاد فوریه 2017 در 11:48

    سلام من از مهر تا حالا ادرارم ب طور کامل تخلیه میشه و بعد ازبیرون امدن از دستشویی بی اختیاری ادرار دارم و ب صورت قطره ای از الت تناسلیم خارج میشه باید چکار کنم

  • دریا فوریه 2017 در 11:49

    من هم کاملا مشکل شمارو دارم چند تا داروی ضد عفونت خوردم ولی خوب نشدم خیلی عذابم میده

  • یگانه فوریه 2017 در 11:49

    تكرر ادرار از علت تا درمان‌-در صورتي كه تعداد دفعات ادرار طي روز از 5 تا 7 بار بيشتر شود فرد اصطلاحا دچار تكرر ادرار شده است كه اين مساله مي‌تواند نشانه بيماري باشد .

  • نفس فوریه 2017 در 11:49

    پزشكان معتقدند كه چنانچه مقدار مايعات‌ دفع شده از بدن بيشتر از مايعات جذب شده آن باشد باعث از بين رفتن كاركرد كليه در بدن مي‌شود. ديابت، پرنوشي، تحريك شدن كليه در اثر سرما و از همه مهمتر سن وجنس از دلايل تكرر ادرار است. هرگونه علائم مثل سوزش، تكرر ادرار و تغيير‌رنگ در ادرار كه باعث اختلال در ادرار شود حتما بايد جدي گرفته شده چرا كه عدم درمان به موقع اين گونه اختلالات باعث حاد شدن مشكل بيمار و نياز وي به دياليز و پيوند كليه است.در صورت وجود درد و سوزش هنگام ادرار‌كردن و يا در صورتي كه بعد از ادرار كردن همچنان احساس نياز به دستشويي رفتن داريد به پزشك مراجعه كنيد. اينها ممكن است علائمي از عفونت‌هاي ادراري باشند. عفونت‌هاي ادراري شايع‌ترين عفونت‌هاي باكتريال در زنان حامله هستند و در صورتي‌كه درمان نشوند مي‌توانند سبب عفونت كليه و زايمان زودرس شوند.

  • سما فوریه 2017 در 11:49

    پزشكان معتقدند تكرر ادرار اغلب نشانه ابتلا به يك بيماري است. يكي از دلايل رايج تكرر ادرار، عفونت دستگاه ادراري است. سوزش ادرار، ادرار بد بو، تب و درد لگني از نشانه‌هاي ابتلا به اين بيماري است.

  • بهار فوریه 2017 در 11:50

    مصرف مدرها (داروهاي ادرارآور) و برخي داروهاي ديگر ‌ ضعيف شدن ماهيچه‌هاي مثانه، مجرا و كف لگن و در مردان، بزرگ و يا

    عفوني شدن پروستات مي‌تواند منجر به تكرر ادرار بويژه در شب شود.

    درمان سرطان‌هاي نزديك مثانه كه به ديوار مثانه آسيب برسانند.

    سرطان مثانه و سنگ‌هاي مثانه و يا التهاب مثانه.

    زماني‌كه ديابت باعث مي‌شود كه قند زيادي خون در ادرار دفع شود، آب بافت‌هاي بدن جذب مي‌شود و نياز به ادرار را افزايش مي‌دهد.

    بيماري‌هايي كه موجب ضعف كليه مي‌شود.

    قلب ضعيف كه نمي‌تواند خون را به خوبي تخليه كند و موجب تجمع مايعات در بدن و تكرر ادرار مي‌شود.

  • سارا فوریه 2017 در 11:50

    اين حقيقتي است كه زنان حامله دائما نياز به دفع ادرار دارند. اكثريت مردم تصور مي‌كنند كه علت اين مساله فشار رحم در حال رشد به مثانه است. اين نكته قطعاً در بعضي از ماه‌هاي حاملگي كه رحم بزرگ شده است صدق مي‌كند. در واقع بسياري از زنان در طول حامگي دچار «بي‌اختياري فشاري» مي‌شوند. در اين نوع بي‌اختياري، هنگام سرفه، خنده، عطسه و بلند كردن اجسام سنگين مقداري ادرار از مثانه خارج مي‌شود. اين عارضه در 3 ماهه سوم شايعتر است.

    براي جلوگيري از اين عارضه بهتر است قبل از پر شدن بيش از حد مثانه، به دستشويي برويد.انجام ورزش‌هايي كه سبب تقويت عضلات كف لگن مي‌شود نيز مي‌تواند به كاهش بي‌اختياري فشاري كمك كند. بهتر است ورزش‌هاي لگن را در اوايل حاملگي شروع كنيد و تا بعد از زايمان ادامه دهيد. (در واقع اگر غير از زمان حاملگي نيز اين ورزش‌ها را انجام دهيد بسيار مفيد خواهد بود.) به خاطر داشته باشيد كه قبل از شروع ورزش مثانه خود را تخليه كنيد.

  • ایمان فوریه 2017 در 11:50

    تكرر ادرار به فاصله كوتاهي پس از زايمان برطرف مي‌شود. چند روز اول بعد از زايمان حجم و دفعات ادرار زياد مي‌شود زيرا بدن در حال دفع مايعات اضافي است كه در طول حاملگي در بدن جمع شده است. ولي بعد از چند روز وضعيت به حالت زمان قبل از حاملگي بر مي‌گردد.

  • مائده فوریه 2017 در 11:51

    علاوه بر استفاده از دارو كه با تجويز پزشك انجام مي‌شود سعي كنيد چاي و قهوه كمتر مصرف كنيد زيرا اين مواد تا حدي مدر (زياد كننده ادرار) هستند. همچنين براي اين‌كه تعداد دفعات دستشويي رفتن در شب را كم كنيد روزها مقدار زيادي آب بنوشيد ولي در ساعات قبل از خواب آب ننوشيد. يك راه ديگر اين است كه هنگام ادرار كردن كمي به جلو خم شويد تا مثانه كاملاً تخليه شود. بيشتر از اينها كار ديگري نمي‌توان كرد

  • رضوان فوریه 2017 در 11:52

    تکرر ادرار و تغییر غیر عادی در دفع ادرار نشانه‌ای از بیماری‌های دستگاه دفع ادرار و دیگر سیستم‌های بدن است. اگر در شرایطی، میزان مایعات دفع شده بدن بیشتر از مایعات جذب شده باشد باعث ایجاد مشکل در کارکرد کلیه و اعضای دیگر بدن می‌شود، در واقع در اثر کم شدن مایعات بدن، فشار خون نیز کاهش یافته و در پی آن درصد خون دریافت شده در کلیه کم شده و تغذیه خونی بافت کلیوی کاهش پیدا می کند و در نتیجه، اشکال در کارکرد کلیه ها و تکرر ادرار به وجود خواهد آمد. بی‌توجهی به این مسئله، می‌تواند در آینده تاثیر نامطلوب و جبران‌ناپذیری را بر جای گذارد.

  • ناتاشا فوریه 2017 در 11:52

    مسلما به وجود آمدن تغییر کمی در وضع دفع ادرار می‌تواند نشانه‌ای مهم و جدی باشد؛ نشانه‌­ای که نباید به آن بی­‌توجهی کرد. در بین این مشکلات، افزایش یافتن دفعات دفع ادرار یکی از شایع‌ترین و مهم‌ترین مشکلاتی است که می­‌تواند افراد را درگیر کند.

  • بهار فوریه 2017 در 11:52

    این بیماری برای زن، مرد، کودک و بزرگسال اتفاق می­‌افتد

  • رضوان فوریه 2017 در 11:53

    تکرر ادرار در واقع یک بیماری نیست بلکه علامت یک یا چند بیماری در بدن است. یکی از علت‌های آن در طول روز می‌تواند بیماری‌ها و درگیری­‌های فکری و عصبی و از سوی دیگر بروز این مشکل در شب­‌ها می‌تواند به دلیل بیماری‌های عفونی دستگاه دفع ادرار باشد.

  • یگانه فوریه 2017 در 11:53

    معمولا بیمار از سوزش ادرار، درد در ناحیه پایین شکم، سوزش و دید کم چشم، بوی تند ادرار، ضعف عمومی بدن، کدر شدن رنگ ادرار، وجود تب و لرز، درد در قسمت پایین کمر و فشارهای عصبی شکایت دارد.

  • برنا فوریه 2017 در 11:53

    ز علت‌­های دیگر می‌­توان به وجود عفونت‌ ادراری، عفونت‌های زنانه، بزرگ بودن غده پروستات، تجمع مدفوع، مصرف الکل و برخی از داروها، افسردگی شدید به مدت زیاد، توهم، شل و ضعیف شدن عضلات کف لگن و شکم اشاره کرد.

  • ناتاشا فوریه 2017 در 11:54

    موارد لیست زیر نیز علت تکرر ادرار هستند:

    ضعیف شدن عضلات مثانه
    عفونت و بزرگ شدن پروستات
    عفونت مثانه، عفونت کلیه و یا واژن
    داروها و غذا­های مدر (ادرار آور) و مصرف زیاد ویتامین B2 و C و پرنوشی
    میگرن
    لوپوس اریتماتوز (لوپوس سیستمیک اریتماتوز یک بیماری خود­ایمنی مزمن است که اندام­های مختلفی مانند پوست، مفاصل، خون و کلیه را درگیر می‌کند )
    پرکاری غده تیروئید
    گلومرولونفریت (نوعی بیماری کلیوی است که مشخصه­یآن التهاب گلومرول­‌ها، یا رگ‌های خونی کوچک در کلیه‌ها می‌باشد)
    کافئین موجود در قهوه یا چای
    هیپوآلدوسترونیسم (هیپرآلدوسترونیسم‌ یک‌ بیماری‌ غدد درون‌ریز است که‌ در اثر تولید بیش‌ از حد آلدوسترون‌ ایجاد می‌شود)
    تومور­های دستگاه دفع ادرار
    سرطان مثانه و اطراف آن
    اختلال در سیستم گردش خون
    وجود انسداد در سیستم ادراری
    تولید کم هورمون ضد ادرار
    تحریک کلیه به دلیل سرما
    بیماری ادیسون (بیماری آدیسون، ناشی از شکست نسبی یا کامل لایه بیرونی غده فوق کلیوی است)
    آسیب به کبد
    فشار رحم در حال رشد به مثانه در زنان باردار
    انتقال یافتن عفونت مقعدی به دستگاه دفع ادرار (بیشتر در بانوان)
    سنگ‌های مثانه و کلیه
    دیابت

  • لاله فوریه 2017 در 11:54

    استرسی: در این نوع از بیماری هنگام عطسه، سرفه، خنده و برخاستن از زمین، بی‌اختیار چند قطره ادرار خارج می‌شود. این حالت در خانم‌­ها شایع­‌تر است که معمولا به دلایل عفونت­‌های ادراری، تغییرات مجرای ادرار با افزایش سن یا زایمان‌های متعدد می‌­باشد.

  • هادی فوریه 2017 در 11:55

    فوریتی:در این حالت حس ناگهانی و شدید برای دفع ادرار به وجود می­‌آید. اما قبل از رسیدن به دستشویی ادرار می‌ریزد.

  • رضا فوریه 2017 در 11:55

    مثانه بیش‌فعال:در این حالت مثانه به دفعات زیاد و بازه زمانی کم پر می‌­شود و ادرار به صورت قطره‌قطره به‌طور غیرارادی می‌ریزد و زمانی که فرد برای دفع ادرار به دستشویی می‌رود ادرار به‌طور کامل خالی نمی‌شود. این مورد بیشتر در مردها به وجود می­‌آید که علت آن تنگ شدن مجرای ادرار به دلیل بزرگ شدن غده پروستات است.

  • صدرا فوریه 2017 در 11:55

    درمان تکرر ادرار استرسی:

    هر 2 ساعت برای دفع ادرار به دستشویی بروید.
    در طول روز 6 تا 8 لیوان آب و مایعات بنوشید.
    بعد از ساعت 8 شب از نوشیدن مایعات خودداری کنید.
    لباس‌های گشاد و راحت بپوشید.
    عضلات کف لگن را تقویت کنید.
    مثانه را تقویت کنید

  • افسانه فوریه 2017 در 11:55

    درمان تکرر ادرار فوریتی:

    هر 2 ساعت برای دفع ادرار به دستشویی بروید.
    در طول روز 6 تا 8 لیوان مایعات بنوشید.
    بعد از ساعت 8 شب از نوشیدن مایعات خودداری کنید.
    برای رسیدن به آرامش تلاش کنید.
    از ورزش‌های سخت دوری کنید.
    از خوردن و آشامیدن قهوه، نوشابه‌های گازدار و غذاهای پرادویه خودداری کنید.
    مثانه را تقویت کنید.
    عضله‌های کف لگن را تقویت کنید.

  • بابک فوریه 2017 در 11:55

    تقویت مثانه

    برای این کار سعی کنید به مرور مدت زمان بیشتری ادرارتان را نگه دارید. برای شروع هر 2 ساعت یک بار دفع ادرار کنید. کم کم سعی کنید این مدت زمان 2 ساعت را افزایش دهید. اینکه چه میزان این فاصله زمانی را افزایش می­‌دهید به خودتان بستگی دارد ولی باید به میزانی باشد که ادرار نریزد. به تدریج این فاصله را به 3 تا 4 ساعت برسانید. الزامی نیست که این تمرین را شب‌ها انجام دهید. با انجام این تمرین توانایی مثانه برای نگه داشتن ادرار افزایش می­یابد

  • ثریا فوریه 2017 در 11:56

    تقویت عضلات کف لگن

    تمرین اول: هربار که برای دفع ادرار به دستشویی می‌روید، چند بار به‌ صورت ارادی، ادرار کردن را شروع و قطع کنید.

    تمرین دوم: ناحیه مقعد را سفت نگه دارید مثل حالتی که می‌خواهید مانع دفع مدفوع شوید و این حالت را برای مدت 5 ثانیه حفظ کرده و بعد رها کنید. در طول انقباض نفس خود را حبس نکنید. این تمرین را چند­بار در طول روز تکرار کنید. تکرار تمرین باید به میزانی باشد که شما را خسته نکند. این تمرین را می‌توانید در هر حالتی از جمله ایستاده، نشسته یا خوابیده انجام دهید

  • لاله فوریه 2017 در 11:56

    يك داروی گیاهی ويژه برای درمان تکرر ادرار وجود دارد كه می‌توانيد اين دارو را با تركيبی از سياه دانه و عسل درست کنید. يك واحد سياهدانه را بكوبيد و با 3 تا 4 برابر آن، عسل مخلوط كنيد و روزی چند بار به خصوص شب‌ها يك مرتبه آن را به اندازه يك قاشق ميل كنيد.

  • بابک فوریه 2017 در 11:56

    برای درمان این بیماری با اسانس يا عصاره گياه خيلی تند هم يك پيشنهاد درمانی گیاهی وجود دارد که اثر آن بسیار سریع می­‌باشد و آن اسانس گزنه است كه به شكل قطره‌ای موجود می‌باشد. می‌توانيد این اسانس را همراه با روغن‌های گرم به كمر و شكم بماليد.

  • شهاب فوریه 2017 در 11:56

    ساكنان استان‌های شمالی كشور كه رطوبت زيادی رامتحمل هستند می‌توانند برای درمان از گزنه خشك، در سوپ استفاده كنند يا زمانی كه غذاهايی مثل ماهی شكم پر، مصرف می­‌کنند از گزنه‌ هم در تركيب سبزيجات آن استفاده كنند. اين گياه گرم، سردی‌هايی که از مصرف غذاهای ديگر به وجود می­‌آید را مهار می‌­كند.

  • لعیا فوریه 2017 در 11:56

    پيشنهاد مفیدی هم برای كوهنوردان و ورزشكاران که دچار مشکلات دفع ادرار هستند وجود دارد كه داروی خوبي برای گرم شدن بدن نیز هست. تهیه يك ترکیب غذايی با تركيبی از فلفل و عسل به این صورت که فلفل سياه يا قرمز (فرقي نمی‌كند) را پودر كنيد و 2 واحد از آن را با 5 واحد عسل مخلوط كنيد و يك قاشق مرباخوری از آن را ميل كنيد. اين تركيب برای درمان افسردگی و عصبانيت هم بسيار مناسب است.

  • بهمن فوریه 2017 در 11:57

    معمولا در کودکانی که مشکلات آناتومیک دستگاه مجاری ادراری یا مشکلات عصبی مثانه دارند، این مشکل نیز بروز خواهد کرد. همچنین اضطراب‌های کودکانه هم می‌تواند گاهی با تکرر ادرار نمایان شود. سنگ­های مثانه، بیماری‌­های عصبی، ضایعات مادرزادی نخاعی یا مشکلاتی که در سیستم عصبی مرکزی وجود دارد نیز می تواند کارکرد دستگاه ادراری را تحت تاثیر قرار دهد.

  • سجاد فوریه 2017 در 11:57

    چه زمانی باید برای درمان تکرر ادرار به پزشک مراجعه کنید

    چنانچه موارد زیر را تجربه کردید به پزشک مراجعه نمایید:
    مشکل شما باعث ایجاد مشکل در خواب و فعالیت های روزانه‌­تان شده است.
    مشکلات مربوط به ادرار یا علائم آزاردهنده در دفع ادرار دارید.
    در صورت وجود خون در ادرار
    قهوه‌ای تیره و یا قرمز شدن رنگ ادرار
    دفع ادرار دردناک
    وجود درد در پهلوها و ناحیه پایین شکم یا کشاله ران
    سختی در دفع ادرار و تخلیه مثانه
    اضطرار همیشگی در دفع ادرار
    عدم توانایی کنترل مثانه
    تب

  • سپهر سپتامبر 2017 در 01:03

    سلام.من خودم 7 سال تکرر ادرار داشتم و چندين دکتر رفتم
    آزمايش سونو وخون ونوار مثانه هم دادم وهيج مشکلي نداشتم
    وهمه ي قرص هارو امتحان کردم وخوب نشدم
    الان روزي دوساعت پياده روي ميکنم وکاملا خوب شدم
    فقد کافيه دوروز پشت هم 15 کيلومتر پياده روي کني تاثيرشو فرداي اون روز بفهمي
    قرص اکسي بوتينين هم کمک ميکنه

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.