بیماری گلوکوم : وقتی فشار چشم بالا می رود

بیماری گلوکوم : وقتی فشار چشم بالا می رود

بیماری گلوکوم : وقتی فشار چشم بالا می رود گلوکوم,بيماري گلوکوم,گلوکوم در بارداري,علائم گلوکوم,درمان گلوکوم,درمان گلوکوم با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان گلوکوم,گلوکوم را چگونه درمان کنيم,گلوکوم در کودکان,گلوکوم در بزرگسالان,گلوکوم …

عرق اسطو خودوس جهت انواع سردرد

عرق اسطو خودوس جهت انواع سردرد

عرق اسطو خودوس جهت انواع سردرد خواص عرق اسطو خودوس,فواید عرق اسطو خودوس,عرق اسطو خودوس درمانی,خاصیت عرق اسطو خودوس,خواص عرق اسطو خودوس درمانی,خواص عرق اسطو خودوس برای پوست,خواص عرق اسطو خودوس برای …

چه افرادی بیشتر سرما می خورند؟

چه افرادی بیشتر سرما می خورند؟

چه افرادی بیشتر سرما می خورند؟ سرماخوردگی,بيماري سرماخوردگی,سرماخوردگی در بارداري,علائم سرماخوردگی,درمان سرماخوردگی,درمان سرماخوردگی با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان سرماخوردگی,سرماخوردگی را چگونه درمان کنيم,سرماخوردگی در کودکان,سرماخوردگی در بزرگسالان,سرماخوردگی در نوزادان,سرماخوردگی در …

آیا رابطه ای بین کم خونی و حالت تهوع وجود دارد ؟

 کم خونی و حالت تهوع ،کم خونی و حالت تهوع،کم خونی حالت تهوع،کم خونی باعث حالت تهوع میشود،رابطه کم خونی و حالت تهوع،علائم کم خونی و حالت تهوع،کم خونی باعث حالت تهوع میشه،ایا کم خونی حالت تهوع دارد،علائم کم خونی حالت تهوع،ایا کم خونی باعث حالت تهوع میشود،آیا کم خونی باعث حالت تهوع می شود،ایا کم خونی باعث حالت تهوع میشه،ایا حالت تهوع از علائم کم خونی است

 کم خونی و حالت تهوع ، کم خونی و حالت تهوع ، کم خونی حالت تهوع ، رابطه کم خونی و حالت تهوع

 

توضیحاتی در مورد کم خونی

کم‌خونی وضعیتی است که در آن تعداد یا اندازه گلبول‌های قرمز و یا مقدار هموگلوبین موجود در خون کاهش یافته و تبادل اکسیژن و دی‌اکسیدکربن بین خون و سلول‌هادچار اختلال می‌شود. از علل ایجادکننده کم‌خونی می‌توان کمبودهای تغذیه‌ای، خونریزی، ناهنجاری‌های ژنتیکی، بیماری‌های مزمن و یا مسمومیت‌های دارویی را نام برد. منظور از کم‌خونی‌های تغذیه ای کم‌خونی‌هایی است که در اثر دریافت ناکافی مواد مغذی ایجاد می‌شوند.فقر آهن یکی از شایع‌ترین اختلالات تغذیه‌ای در کشورهای در حال توسعه و مهم‌ترین علت کم‌خونی تغذیه ای در کودکان و زنان در سنین باروری است که با ایجاد گلبول‌های قرمز کوچک و کاهش میزان هموگلوبین مشخص می‌شود که این بیماری سبب اتلاف منابع و مراقبت‌های بهداشتی، کاهش بهره‌وری در اثر افزایش میزان مرگ و میر ابتلا به بیماری در مادران و کودکان و بالاخره کاهش ظرفیت جسمی‌ و روانی در بخش بزرگی از جامعه می‌شود.در این مطلب از سایت جسارت به بهترین ورزش برای لاغری شکم می پردازیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

علائم کم خونی

اگر به اندازه کافی می‌خوابید اما همیشه خسته هستید یا اگر برای انجام کارهای معمول و روزانه انرژی ندارید، ممکن است به کم‌خونی مبتلا باشید. کم‌خونی حتی ممکن است روی خلق‌و‌خو، حافظه و عملکرد ذهنی شما هم تاثیر بگذارد. درکل می‌توان گفت که علائم کم‌خونی از مسائل خفیف و جزئی تا مسائلی که می‌توانند زندگی را به‌ خطر بیندازند، متغیر است. علائم اصلی کم‌خونی عبارتند از: رنگ پریدگی دائمی زبان و مخاط داخل لب و پلک چشم، خستگی زودرس، سیاهی رفتن چشم، بی تفاوتی، سرگیجه، سردرد، بی اشتهایی، حالت تهوع، خواب رفتن و سوزن سوزن شدن دست و پاها و در مراحل پیشرفته تر کم خونی، تنگی نفس همراه با تپش قلب و تورم قوزک پا .افرادی که کم‌خونی دارند با کمبود اکسیژن در خون و اندام‌های بدن خود روبه‌رو هستند و درنتیجه قلب آنها بیشتر فعالیت می‌کند تا اکسیژن بیشتری به اعضا برساند. کم‌خونی مزمن می‌تواند باعث آریتمی (نامنظمی ضربان قلب) تنگی نفس و درد در قفسه سینه شود.

 

درمان کم خونی ناشی از فقر آهن

برای درمان کم‌خونی از چند روش استفاده می‌شود که بهترین و کم‌خطرترین آن‌ها استفاده از مکمل‌های خوراکی است. درمان با نمک‌های ساده آهن مثل سولفات فروی خوراکی کاملا موثر بوده و به شکل قرص، کپسول یا مایع است و باید مصرف آن‌ها تا چندین ماه ادامه یابد. چنانکه این قرص‌ها با معده خالی مصرف شوند جذب آن‌ها بهتر و بیشتر صورت می‌گیرد، ولی در این حالت سبب تحریک معده و بروز مشکلات گوارشی می‌شوند. عوارض گوارشی ناشی از مصرف آهن نظیر تهوع، دل پیچه، سوزش قلب، اسهال یا یبوست را می‌توان به حداقل رساند، به شرطی که آهن را با میزان بسیار کم مصرف کرده و به تدریج به میزان آن افزوده تا به حد مورد نیاز بدن برسد. بهتر است قرص آهن در آخر شب قبل از خواب استفاده شود تا عوارض ناشی از آن کاهش یابند.ویتامینC جذب آهن را افزایش می‌دهد. به همین دلیل معمولا مصرف ویتامین C به همراه آهن پیشنهاد می‌شود. علاوه بر درمان دارویی باید به میزان آهن قابل جذب در غذا نیز توجه کرد. جذب آهن غذا اغلب تحت تاثیر شکل آهن موجود در آن می‌باشد. آهن موجود در پروتئین‌های حیوانی مانند گوشت گاو، ماهی، پرندگان (آهن هم) بیشتر جذب می‌شود، در حالی که جذب آهن پروتئین‌های گیاهی مانند سبزی‌ها و میوه‌ها (آهن غیرهم) کمتر می‌باشد. باید توجه داشت که ویتامین C جذب آهن سبزی‌ها و میوه‌ها (آهن غیرهم) را بیشتر می‌کند. مصرف چای همراه یا بلافاصله بعد از غذا می‌تواند جذب آهن را تاحدصفر تا پنج درصد کاهش دهد. قهوه، تخم‌مرغ، شیر و لبنیات، نان گندم، حبوبات (حاوی اسید فیتیک) و فیبرهای غذایی جذب آهن را به علت تشکیل کمپلکس‌های نامحلول کاهش می‌دهند. بنابراین فرآورده‌های حاوی آهن، طی یک ساعت قبل یا دو ساعت بعد از مصرف هر یک از این مواد نباید مصرف شود.

درمان کم خونی و حالت تهوع

– استفاده از غذاهایی که غنی از آهن می‌باشند.
– استفاده از منابع غذایی حاوی ویتامین ث هر وعده غذایی جهت جذب بهتر آهن (مثل پرتقال، گریب‌فروت، گوجه فرنگی، کلم، توت فرنگی، فلفل سبز، لیمو ترش)
– گنجاندن گوشت قرمز، ماهی یا مرغ در برنامه غذایی.
– پرهیز از مصرف چای یا قهوه همراه یا بلافاصله بعد از غذا.
– برطرف کردن مشکلات گوارشی و یبوست.
– تصحیح عادات غذایی غلط (مثل مصرف مواد غیر خوراکی مانند خاک، یخ) که خود از علایم کم خونی فقر آهن می باشند.
– استفاده از نانهایی که از خمیر ورآمده تهیه شده‌اند.
– استفاده از خشکبار مثل توت خشک، برگه آلو، انجیر خشک و کشمش که منابع خوبی از آهن هستند.
– استفاده از غلات و حبوبات جوانه زده.
– شست و شو و ضد عفونی کردن سبزی‌هایی که استفاده می‌کنید.
– شستن کامل دستها با آب و صابون قبل از تهیه و مصرف غذا و پس از هر بار اجابت مزاج
– مصرف روزانه یک قرص آهن از پایان ماه چهارم بارداری تا سه ماه پس از زایمان در زنان باردار.
– مصرف قطره آهن همزمان با شروع تغذیه تکمیلی تا پایان ۲ سالگی در کودکان.

کم خونی و حالت تهوع

اسید سیتریک و اسید اسکوربیک یا ویتامین ث که در آلو، خربزه، ریواس، انبه، گلابی، طالبی، گل کلم، سبزی‌ها، آب پرتقال، لیمو شیرین، لیمو ترش، سیب و آناناس وجود دارند می‌توانند عوامل افزایش دهنده جذب آهن در بدن باشند. اسید مالیک و اسید تارتاریک که در هویج، سیب زمینی، چغندر، کدوتنبل، گوجه فرنگی، کلم پیچ و شلغم موجود است نیز سبب افزایش جذب آهن می‌شوند. محصولات تخمیری مثل سس سویا نیز در این دسته از عوامل گنجانده می‌شود. نکته: بدن مردان حدود ۴ گرم و بدن زنان حدود ۳ گرم آهن دارد (به ازای هر کیلوگرم وزن ۳۶-۶۰ میلی گرم آهن).۲/۳ این مقدار آهن در هموگلوبین و میوگلوبین موجود بوده و مابقی در کبد (بصورت فریتین و هموسیدرین)، مغز استخوان و طحال ذخیره میشوند. نکته: بدن آهن را بازیافت میکند.هنگامی که گلبولهای قرمز عمرشان به پایان میرسد، آهن آنها به مغز استخوان بازگردانده شده تا مجددا در ساخت گویچه های سرخ مصرف گردند. نکته:طول عمر متوسط گلبولهای قرمز ۱۲۰ روز میباشد.

درمان کم خونی و حالت تهوع

– در برنامه غذایی روزانه خود از مواد غذایی آهن دار مثل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخم مرغ، سبزیجات مثل جعفری و اسفناج و حبوبات مثل عدس و لوبیا استفاده کنند.

– همراه با غذا سالاد، شامل گوجه فرنگی، کاهو، کلم، فلفل سبزدلمه ای و یا سبزیجات تازه (سبزی خوردن) و بعد از غذا میوه بخصوص مرکبات که حاوی ویتامین ث می باشد استفاده کنند. ویتامین ث جذب آهن غذا را افزایش می دهد.

– اگر حتی مقدار کمی گوشت به غذاهای گیاهی اضافه کنند جذب آهن غذا افزایش پیدا می کند.

– کودکان و نوجوانان در برنامه غذایی خود از انواع خشکبار مثل توت خشک، کشمش و خرما … که منابع آهن می باشند به عنوان میان وعده استفاده کنند.

– هنگام استفاده از سویا، مقدار کمی گوشت به آن اضافه کنند تا آهن غذا بهتر جذب شود.

– از نوشیدن چای یک ساعت قبل از غذا و یک تا دو ساعت بعد از صرف غذا خودداری کنند.

– در برنامه غذایی از غلات و حبوبات جوانه زده استفاده کنند جوانه زدن غلات و حبوبات باعث افزایش جذب آهن به میزان تقریبا دو برابر می شود.

– برای تهیه نان از خمیر ورآمده استفاده شود نانی که از خمیر ورنیامده و با جوش شیرین تهیه شده باشد جذب آهن را کاهش می دهد اگر در خانه نان تهیه می کنید از خمیر ترش استفاده نمایید.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 18 شهریور 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.