خواص و فواید ریواس
جالب است بدانید که ریواس گیاه بومی آسیاست و احتمال میرود اولین بار در سیبری یا هیمالیا برداشت شده باشد. حتی گفته شده است که چینیها پیش از میلاد مسیح به عنوان دارو از آن استفاده می نموده اند. در اروپا نیز کشت آن از قرن شانزدهم شروع شد. جالب است بدانید اهالی شرق ایران ریواس را با عنوان «رواش» میشناسند.در ضمن ریواس از دسته ترشکها به شمار می رود و در هوای خنک و فصل بهار میروید.
بهتر است بدانید که طبع ریواس از لحاظ طب سنتی سرد است اما اگر با مقداری شکر یا عسل مصرف کنید از سردی آن کاسته میشود.در واقع این گیاه منبع غنی از ویتامینها و املاح معدنی به حساب می آید و اثرات معجزه آسایی بر سلامت دارد.لازم به ذکر است که ریواس قابض است و سبب تقویت معده و کبد می گردد و برطرف کردن باکتریهای مضر از دستگاه گوارش می گردد.
خواص دارویی گیاه ریواس را بشناسید:
در واقع مقوی ملین و کرم کش است
در ضمن لوز المعده را وادار به ترشح انسولین کرده و قند خون را کاهش می دهد
بهتر است بدانید که برای رفع جوش بدن نافع است
در واقع برای بی اشتهایی-درد معده و بیماری های کبدی مفید است
موجب تقویت معده و روده شده و تنظیم کننده ترشحات و حرکات معده است
بدنیست بدانید که سستی و خماری را رفع میکند و مسرت بخش است
و برای امراض وبایی و اسهال نافع است
در واقع تصفیه کننده خون است
جالب است بدانید که چکاندن آب تازه ریواس در چشم سبب تقویت بینایی واز بین رفتن لکه های سفید چشم می شودد.
گفتنی است که ترکیب ریواس با آبلیمو و مالیدن آن به صورت سبب از بین رفتن جوش و لک میشود
برای تقویت موی سر مفید است
جالب است بدانید که اگر با حنا مخلوط شود رنگ مو را شرابی میکند
در واقع جوشانده برگ های ریواس سبب تمییزی ظروف آلومینیومی میشود.بدنیست بدانید که افزایش اشتها و یبوست مفید می باشد. مصرف ریواس برای مبتلایان به سنگ کلیه و ناراحتی های مثانه خطرناک است.بهتر است بدانید که شیر مادرانی که ریواس می خورند، در نوزادان تولید اسهال می کند. ریواس، مقوی قلب و اعصاب بوده و برای درمان بواسیر نافع است.لازم به ذکر است که مصرف جوشانده ریشه ریواس روی موها باعث طلایی شدن موهای قهوهای رنگ میشود. برای روشن شدن مو همچنین میتوانید 50 گرم ریواس را در یک لیتر آب به مدت 30 دقیقه بجوشانید. سپس این محلول را صاف کرده و موها را چندبار با آن خیس کنید.
منبع : پارسی طب
منبع : بیتوته