آشنایی با خواص گرد غوره و کاربرد آن در آشپزی

آشنایی با خواص گرد غوره و کاربرد آن در آشپزی

آشنایی با خواص گرد غوره و کاربرد آن در آشپزی  خواص گرد غوره ،خواص گرد غوره و آبغوره،خواص گرده غوره ، طرز تهیه گرد غوره ، طرز تهیه رب غوره ، خواص …

گیاهان دارویی و از بین بردن سلول های سرطانی

گیاهان دارویی و از بین بردن سلول های سرطانی

گیاهان دارویی و از بین بردن سلول های سرطانی خواص گیاهان دارویی,فواید گیاهان دارویی,گیاهان دارویی درمانی,خاصیت گیاهان دارویی,خواص گیاهان دارویی درمانی,خواص گیاهان دارویی برای پوست,خواص گیاهان دارویی برای مو,خواص گیاهان دارویی برای …

درمان ورم پا با گیاهان دارویی

درمان ورم پا با گیاهان دارویی

درمان ورم پا با گیاهان دارویی خواص گیاهان دارویی,فواید گیاهان دارویی,گیاهان دارویی درمانی,خاصیت گیاهان دارویی,خواص گیاهان دارویی درمانی,خواص گیاهان دارویی برای پوست,خواص گیاهان دارویی برای مو,خواص گیاهان دارویی برای جوانی,خواص گیاهان دارویی …

چای

چای , خواص چای , نوشیدن چای , کشت چای , دم کردن چای , انواع چای , آیا نوشیدن چای ضرر دارد , خواص گیاهی و دارویی چای , چای برای درمان کدام بیماری مفید است

چای ، خواص چای , مضرات چای , چای در بارداری , چای در طب سنتی

همانطور که می دانید چای نام یک گیاه و نوشیدنی ساخته شده از این گیاه است. چای واژه‌ای است چینی که در چین و شمال هندوستان به کار می‌رود و تقریباً با همان تلفظ وارد زبان فارسی شده‌است. نام این گیاه در گویش چینی جنوبی چایی و در گویش چینی شمالی به صورت تِی تلفظ می‌شد و هردو تلفظی از یک واژه یگانه در چین قدیم هستند. مردم اروپای غربی نام این گیاه را از چینیان شمالی و مردم خاورمیانه و شمال آفریقا نام آن را از چینیان جنوبی آموختند. نوشیدنی چایی با دم کردن برگها، جوانه‌ها یا شاخه‌های فرآوری شده بوته چایی گونه Camellia sinensis به مدت چند دقیقه درآب داغ درست می‌شود. فرآوری آن می‌تواند شامل اکسیداسیون، حرارت دهی، خشکسازی و افزودن گیاهان، گلها، چاشنیها و میوه‌های دیگر به آن باشد. چایی یک منبع طبیعی از کافئین، تئوفیلین، تیانین و آنتی‌اکسیدان‌ها است، اما تقریباً بدون چربی، کربوهیدرات‌ها، یا پروتئین. آن دارای طعمی مطلوب است که کمی تلخ و گس می‌باشد. در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد چای صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان را جلب کند.

تاریخچه چای

بوته چایی برای نخستین بار در چین و در حدود پنج هزار سال پیش شناخته شد که به تدریج خواص درمانی آن کشف شد. علاوه بر آن از چایی برای مصارف رنگ‌آمیزی نیز استفاده می‌شده‌است. هلندی‌ها در سده هفدهم چایی را از چین به اروپا بردند. در اروپا چایی در مغازه‌های عطاری عرضه می‌شد. نیکولاس تولپ پزشک هلندی در کتاب خود تحت عنوان مشاهدات پزشکی در سال ۱۶۴۱ اعلام کرد: با نوشیدن چایی از همه بیماری‌ها در امان هستید و عمرتان طولانی می‌شود. در قرن ۱۸ زمانی که «آن» ملکه انگلیسی چایی را به جای آبجو انگلیسی به عنوان نوشیدنی صبحانه خود انتخاب کرد، مُد بر مباحث پزشکی غلبه کرد. نوشیدن چایی برای مدتی در مستعمرات انگلیس در آمریکا تحریم شد. زمانی که بریتانیایی‌ها بر خریداران چایی حتی برای اهداف درمانی، مالیات تحمیل کردند، مستعمره‌نشینان در برخی جوامع به اعتراض برخاستند، بعدها همین معترضان تندخو مخفیانه سوار کشتیهای بریتانیایی شدند و ۳۴۲ صندوق چایی را به «لنگرگاه بوستون» بردند و با بهای ارزان‌تری فروختند.

خواص چای برای قلب

نوشیدن چایی به بیماران قلبی توصیه می‌شود. این گیاه از ایجاد لخته‌های خطرناک خون که به حملات قلبی و سکته منجر می‌شود پیشگیری می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که سطح چربی خون و فشار خون بعضی مصرف‌کنندگان این گیاه پایین‌تر از دیگران است. دانشمندان روسی پس از اجرای طرح‌های تحقیقاتی گسترده روی بیماران دریافته‌اند که این گیاه، آثار نیرومندی برای به تاخیر انداختن پیشرفت تصلب شرایین و تقویت عروق مویین و رقیق کردن خون و کاهش فشارخون دارد. تحقیقات دیگر نیز آثار مفید این گیاه را در حمایت عروق قلبی تایید می‌کند. در اواخر سال‌های 1960 دانشمندان آزمایشگاه لارونس لیومور در دانشگاه کالیفرنیا میزان تصلب شرایین در شریان‌های قلب حدود 300 نفر از قفقازی‌ها که عادت به خوردن قهوه داشتند و 100 نفر چینی که چایی می‌نوشیدند را اندازه گیری کردند. نتایج این مطالعه 14 ساله نشان داد، گروهی که این گیاه می‌نوشیدند یک سوم کمتر از گروهی که قهوه مصرف می‌کردند دچار آسیب‌های قلبی و عروقی شده‌اند. همچنین این گیاه، مخصوصا این گیاه نه چندان پر رنگ، از تشکیل آتروما (تشکیل پلاک‌های انسداد عروقی) در آئورت جلوگیری می‌کند. نتیجه یک آزمایش که در آن تعدادی خرگوش به عنوان نوشابه چایی خورده‌اند، نشان داد که این خرگوش‌هایی که آب ساده خورده،اند کمتر دچار ناراحتی و آسیب آئورت شده،اند. تحقیقات ژاپنی‌ها در سال‌های 1980 نشان می‌دهد که این گیاه ، کلسترول و تری گلیسرید خون را کاهش می‌دهد.

تاثیر چای روی سوخت و ساز بدن

این گیاه یک نوشیدنی کم کالری است و یک فنجان چایی حدود چهار کالری دارد. به علاوه چایی متابولیسم را بیشتر می‌کند و با بالا رفتن سوخت و ساز بدن موجب می‌شود کالری بیشتری مصرف شود و چربی‌ها راحت‌تر و زودتر سوزانده می‌شوند. مصرف چایی موجب می‌شود آب بیشتری بنوشیم و آب از موادی است که برای شکسته شدن سلول‌های چربی لازم است. چایی به علت خاصیت ادرارآوری که دارد، به دفع سموم بدن کمک می‌کند. البته افرادی که اضافه وزن دارند بهتر است چایی را بدون قند و مواد شیرین کننده و چاشنی‌های پرکالری مصرف کنند.

مضرات چای داغ

چایی را خیلی داغ نخورید. دلایلی در دست است که خوردن مایعات خیلی داغ ممکن است به مخاط گلو و نای آسیب برساند و به بروز سرطان منجر شود. بررسی‌ها نشان داده است افرادی که چایی را خیلی داغ می‌نوشند بیش از دیگران مستعد ابتلای سرطان نای هستند. تا چند سال پیش دانشمندان تصور می‌کردند شاید چایی موجب سرطان نای می‌شود ولی بررسی‌ها نشان داده است که این ضرر چایی مربوط به داغ بودن آن است. بنابراین برای حفظ سلامت و استفاده بیشتر از فواید چایی بهتر است چایی خیلی داغ نخورید.

چای رویبوس مفید برای کبد

نوع دیگری از چایی با خواص آنتی اکسیدانی، چای رویبوس است یا چایی بوته قرمز که از گیاه Aspalathus linearis گیاه بومی آفریقای جنوبی به دست می‌آید. تحقیقات نشان می‌دهد اثرات آنتی اکسیدانی چایی رویبوس شبیه به چای سبز است اگر چه کاملا به قدرت آن نیست. یک تحقیق جدید روی مدل موش نشان می‌دهد که آنتی اکسیدانها در چای رویبوس ممکن است از کبد در برابر استرس اکسیداتیو محافظت کنند و این باعث می‌شود که این اندام انعطاف پذیری بیشتری در برابر آسیب داشته باشد. محققان این مطالعه متوجه شدند یافته‌ها نشان می‌دهد که چای رویبوس یا مکمل تغذیه‌ای رویبوس ممکن است اثرات تقویت کننده سلامتی مفیدی داشته باشد. نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان داد که مصرف روزانه چای رویبوس تخمیری یا مکمل تجاری بدست آمده از رویبوس می‌تواند برای سلامت انسان بوسیله تامین کبد با یک ظرفیت آنتی اکسیدانی بیشتر، مفید باشد تا از آسیب ایجاد شده بوسیله سموم جلوگیری کند. علاوه بر این رویبوس در کاهش فشار خون و آرامش تنش عضلات تحت تنش نیز موثر است که نشان می دهد که ماده تشکیل دهنده فعال در این مورد ممکن است یکی از فلاونوئیدها (رنگدانه‌ها) باشد که این چایی حاوی آن است: کریسواریول. برخلاف چای سبز یا سیاه، رویبوس حاوی کافئین نیست بنابریان همان اثرات تحریک کننده مشابه را ندارد. بنابراین نوشیدن این چایی به هنگام شب هم خوب است.

چای ، خواص چای , مضرات چای , چای در بارداری , چای در طب سنتی

محتویات چای

برگ چایی، دارای کلسیم، منیزیم، سدیم، پتاسیم، پیگمان‌های فلاونیک، بازهای پوریک، تئوفیلین، ویتامین، کلروفیل، تانن و کافئین است. • کافئین. • تئوفیلین: این ماده ساختاری همچون کافئین دارد که هم در چایی سبز و هم سیاه موجود می‌باشد. آثاری مانند شل کردن عضلات نایژه‌های ریه، افزایش جریان خون کلیه‌ها، افزایش انقباض پذیری و کارایی عضلات قلب، افزایش ضربان قلب، کاهش فشار خون و آثار ضد التهابی دارد. • تانین: یک پلی فنول تلخ مزه است. که اثر آن در بدن آرام بخشی سیستم عصبی مرکزی است. • تیانین: در چای چند آمینواسید وجود دارد اما بیشترین میزان اسید آمینه چایی را تیانین تشکیل می‌دهد. عمده طعم چای به خاطر وجود همین ماده است. • کاتچین: این ماده بسیار مفید بوده و برای سلامتی بسیار سودمند است. کاتچین در چایی سبز و سیاه وجود دارد اما میزان آن در چایی سبز بیشتر است. این ماده ضد سرطان است، موجب کاهش کلسترول خون شده و یک آنتی‌بیوتیک و آنتی‌ویروس قوی است و همچنین از افزایش فشارخون و افزایش قند خون جلوگیری می‌کند. • ویتامین‌های E و Cو ویتامین‌های گروه B: ویتامین E یک آنتی‌اکسیدان قوی است که برای بدن بسیار مفید است. ویتامین C کاهش‌دهنده استرس بوده و علایم سرماخوردگی را کاهش می‌دهد. ویتامین‌های گروه B هم به متابولیسم کربوهیدرات‌ها کمک می‌کند. • فلوراید و فلووانوئید: فلوراید در استحکام دندان و فلووانوئید از ایجاد بوی بد دهان پیشگیری می‌کند. • همچنین چایی حاوی فیبر، کربوهیدرات، لیپید و کاراتنوئید است.

رابطه چای و جذب آهن

مصرف چایی بعد از غذا، به هضم غذا به ویژه غذاهای چرب کمک می‌کند. تانن موجود در چایی از جذب آهن پیشگیری می‌کند، به همین دلیل نوشیدن روزانه یک فنجان چایی به بیماران مبتلا به هموکروماتوز توصیه می‌شود نوشیدن چایی 2 ساعت بعد از غذا باشد.

خواص چای برای پوست

200 میلی لیتر چایی، 44 میلی گرم کافئین دارد که دریافت این مقدار کافئین می‌تواند در رفع خستگی بدن و به ویژه پوست به عنوان عضوی بسیار فعال کمک کند. خواص ضد سرطانی چایی نیز از جمله مواردی است که می‌تواند در حفظ سلامت پوست موثر باشد، به طوری که ترکیبات پلی فنلی موجود در چایی مانع فعالیت ترکیبات سرطان زا به ویژه ترکیبات نیتروزی می‌شود که در فراورده‌های گوشتی وجود دارد و این خواص آنتی اکسیدانی، پیری زودرس پوست را به تاخیر می‌اندازد. مطالعات نشان داده‌اند که بالا بودن چربی خون از عواملی است که فرایند پیری را در بدن تسریع می‌کند و نوشیدن چایی به خصوص چایی سبز به دلیل فلاونوئیدهائی که دارد سطح چربی خون به خصوص کلسترول بد را کاهش می‌دهد. به علاوه چایی، به دلیل کافئین بالائی که دارد، یک محرک بوده و جریان خون را در سطح پوست افزایش می‌دهد و موجب دفع مواد زاید می‌شود که این کار، هم خستگی پوست را کاهش می‌دهد و هم موجب تغذیه بهتر آن می‌شود و موجب می‌شود سلول‌ها شادابی خود را حفظ کنند.

تاثیر چای روی قند خون

دانشمندان ژاپنی ماده ای از چایی سبز و سیاه جدا کرده‌اند که قند خون را کاهش می‌دهد. دانشمندان ژاپنی در عین حال که خواص بسیار خوبی را برای چایی عنوان کرده‌اند معتقدند که هیچ یک از این خواص ناشی از یک ماده خاص در چایی نیست، بلکه تاثیر مجموعه‌ای از انواع شفابخش موجود در چایی است که به طور توام و با هم در یک مجموعه این آثار را دارند.

علائم و جدول و میزان قند خون بالا پایین بعد از غذا در بارداری

طرز دم کردن چای

روش دم کردن چایی در عطر، طعم و رنگ چایی موثر است. طریقه دم کردن چایی به روش چینی به این صورت است که آب را در سماور می‌جوشانند به ازای هر فنجان چایی، یک قاشق چایی خوری چای خشک را در قوری ریخته و کمی‌آب جوش روی آن می‌ریزند. مدت دو دقیقه در کناری گذاشته و پس از دو دقیقه آب آن را خالی می‌کنند. سپس قوری را از آب جوش پر کرده سه تا پنج دقیقه روی سماور می‌گذارند تا دم بکشد، با این کار چایی مقدار زیادی از عناصر مضر خود را از دست می‌دهد. چگونگی دم کردن چای سیاه: آب را به درجه جوش رسانده (100 درجه سانتی گراد) سپس روی چایی می‌ریزیم. زمان دم کشیدن نباید کمتر از 30 ثانیه و طولانی تر از پنج دقیقه شود. زیرا پس از آن تانین چایی به تدریج آزاد شده و اثر محرک کافئین را خنثی و طعم چایی را نیز تلخ می‌کند. چگونگی دم کردن چایی سبز: دمای آب در این حالت باید 80 تا 85 درجه سانتی گراد باشد. به طور معمول هر چه کیفیت چایی سبز بالاتر باشد، دمای آب هم کمتر است. بهتر است قوری چایی پیش از دم کردن با قرار دادن قوری درون یک کاسه حاوی آب داغ، گرم شود.

مضرات چای کهنه دم

چایی جوشیده دارای رنگ سیاه، بو و مزه‌ای نامطبوع است و مصرف آن موجب بروز یبوست در افراد می‌شود. چایی جوشیده سرشار از مواد قابضی به نام تانن است که بر اثر جوشیدن چایی وارد آن می‌شود و رنگ و مزه چایی را تغییر می‌دهد. چایی که بیشتر از ۱۰ دقیقه دم بکشد، کهنه به شمار می‌رود و نوشیدن این چای کهنه موجب افزایش خستگی در فرد خواهد شد. چایی کهنه دم ترشح اسید معده را تحریک می کند و به دلیل ماهیت اسیدی در بروز زخم معده موثر است. به دلیل وجود مواد مصنوعی در چایهای کیسه ای، این قبیل چایها در مدت زمان کمتری نسبت به چایی معمولی رنگ می دهند. از عوارض مصرف چایی کیسه ای و کهنه دم می توان به ریفلاکس و مشکلات گوارشی اشاره کرد. این موارد در مورد دمنوش های گیاهی آماده نیز صدق می کند و دمنوش باید با استفاده از ترکیبات گیاهی و توسط خود فرد تهیه شود.

چای سبز بهترین چای برای مغز

چایی سبز یکی از بهترین چایها و نوشیدنی مشهور در تمام جهان است که بخاطر خواص دارویی‌اش سالهای سال است که مورد ستایش قرار گرفته است. تحقیقات اخیر چند تا از این فواید را ثابت کرده است که نشان دهنده این است که چایی سبز ممکن از وجوه مختلف سلامتی ما محافظت کند. برای شروع لازم است بدانید، این نوشیدنی برای بهبود عملکرد شناختی، مورد توجه قرار گرفته است با یک تحقیق مربوط به کارکرد بهتر حافظه، بر اساس یک پایه روز به روز به دست آمده است. تحقیقات انجام شده از بیمارستان دانشگاه بازل در سوئیس نشان داد که افرادی که با مصرف یک نوشیدنی سبک حاوی ۲۷/۵ گرم عصاره چایی سبز مصرف کردند، فعالیت شدیدتری در ناحیه مغز مرتبط با حافظه کارکردی نشان دادند. به عبارت بهتر شرکت کنندگانی که عصاره چایی سبز را مصرف کردند ارتباط بهتری میان لوب پیشانی و پارتیال مغزشان برقرار کردند که دو ناحیه اصلی موثر بر وجوه یادگیری فرایند حافظه و تصمیم گیری هستند. فواید سلامتی به دست آمده توسط چایی سبز مربوط به وجود پلی فنلهای آنهاست که ریز مغذی‌هایی همراه با خواص آنتی اکسیدانی هستند. به صورت آنتی اکسیدان، این مواد می‌توانند از عملکرد رادیکالهای آزاد که نوعی از صدمه سلولی مرتبط با افزایش سن را باعث می‌شوند، جلوگیری کنند. یک تحقیق منتشر شده در مجله آمریکایی جامعه شیمی در سال ۲۰۱۷ نشان داد که یکی از پلی فنلهای موجود در چایی سبز به نام اپی گالوکاتچین گالات، ممکن است کاهش دهنده خطر بیماری آلزایمر بوسیله واکنش با بلوکهای ساختاری ناشی از پلاکهای بتا آمیلوئید است. ایجاد این پلاکها در مغز، نوعی از این بیماری است و باعث می‌شود که سینگنال فرستادن سلولهای مغز را تخریب کند. اپی گالاکتوکاتچین گالات در این تحقیق نشان داد که می‌تواند بتا آمیلوئد را از تشکیل درون پلاکها بازدارد که به طور بالقوه به جلوگیری از آلزایمر در مراحل اولیه کمک می‌کند. این همان پلی فنل چای سبز است که گفته شده باعث کاهش رشد سلولهای تومور از انواع خاصی از سرطان همچون سرطان پانکراس جلوگیری می‌کند. تحقیقاتی که بوسیله موسسه تحقیقاتی بیوشیمی لوس آنجلس انجام شد، نشان داد که اپی گالاکتوکاتچین گالات می‌تواند متابولیسم سلولهای سرطانی را تخریف کند از این روی، رشد آنها را دچار اختلال می‌کند.

چای هیبیسکوس بهترین چای برای فشار خون

آنهایی که از طعم یک نوشیدنی ترش لذت می‌برند باید با چایی گیاهی هیبیسکوس یا همان چایی قرمز آشنا باشد، یک گیاهی که گلهای آن را می‌توان استفاده کرد اما تنها به عنوان به عنوان نوشیدنی تقویت کننده استفاده نمی‌شود بلکه طعم لطیفی به سالاد یا تزئین بادمجان برای غذاهای مجلسی می دهد. نوع مشهور این چای که بیشتر استفاده می‌شود، Hibiscus sabdariffa است که به عنوان روزل هم شناخته می‌شود. در در مورد این چای یا به طور صحیح تیسان (چایی گیاهی) معمولا از کاسبرگ آن استفاده می‌شود اگر چه بخشهای دیگر گیاه هم شامل برگها، دانه‌ها و ریشه‌ها برای مصرف بی خطر هستند. تحقیقات نشان می‌دهد که عصاره بدست آمده از کاسبرگ هیبیسکوس و برگهای هیبیسکوس اثرات آنتی اکسیدانی و ضد تومور دارند. به عبارت بهتر، آنها می‌تواند در مقابل اثرات پیری ناشی از رادیکالهای آزاد در سطح سلولی و به همان ترتیب برای مبارزه با انواع خاصی از سلولهای سرطانی سرطان خون، محافظت کنند. چایی هیبیسکوس با فواید قلبی عروقی مرتبط است و به تنظیم فشار خون سیستولیک و دیاستولیک یعنی به ترتیب فشار خون در طول نبض و در میان نبضها کمک می‌کند. اگر چه استفاده از این چای به عنوان نوشیدنی چندان معمول نیست اما برگهای هیبیسکوس هم به مراتب از فواید سلامتی بسیاری برخوردار هستند. بنابراین با توجه به تحقیق انجام یافته در سال ۲۰۱۵، پلی فنلهای موجود در برگهای هیبیسکوس ممکن است به القا مرگ سلول تومور در سرطان پوست کمک کند. مطالعه دیگری در همان سال نیز استدلال کرد که عصاره برگهای هیبیسکوس می‌تواند سلول‌های سرطانی پروستات را مهار کند.

چای ، خواص چای , مضرات چای , چای در بارداری , چای در طب سنتی

خواص درمانی چای

* پیشگیری، تسکین علایم و تسریع بهبود سرماخوردگی و آنفولانزا * ضد عفونی کننده و پیشگیری از بوی بد دهان * پیشگیری و کاهش اثرهای دیابت نوع دوم * حفظ تعادل آب و الکترولیت های بدن * رفع خستگی و استرس * پیشگیری و التیام درد بیماری آرتروز * کاهش علایم مواد حساسیت زا * کاهش علایم عارضه پارکینسون * بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن و کند کردن گسترش عفونت ویروس اچ.آی.وی در بدن * پیشگیری از پوکی استخوان * کند کننده روند پیری * جلوگیری از لخته شدن خون و رسوب چربی در رگ های خونی * تصفیه خون و کنترل فشار خون و کلسترول * بهبود عملکرد مغز و افزایش هوشیاری * افزایش متابولیسم و کمک به کاهش وزن * افزایش کارایی سیستم ایمنی بدن * آثار ضد التهابی * رفع لک و آکنه از روی پوست

خواص چای بر روی اعصاب

بعضی‌ها چایی می‌نوشند چون معتقدند چای خاصیت آرام‌بخش دارد اما بعضی‌ها هم می‌گویند چایی شادی‌آور و نشاط‌آور است. واقعیت این است که هر دوی این صحبت‌ها درست است. چای تا پیش از دو دقیقه از دم کشیدن اثر محرک دارد اما پس از مدتی به تدریج از خاصیت محرک بودن آن کمتر شده و خاصیت آرام‌بخشی آن بیشتر می‌شود. پس از گذشت 5 دقیقه از دم کشیدن چایی، بیشتر کافئین چای خارج می‌شود.

خواص چای برای کلیه

سلول‌های کلیه بیشترین تماس را با رادیکال‌های آزاد دارند و چای به دلیل داشتن آنتی اکسیدان از سلامت کلیه محافظت می‌کند. پلی فنول‌های موجود در چای سبز عملکرد کلیه را در بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه بهبود می‌بخشند. پلی فنل‌ها، آنتی اکسیدان‌هایی هستند که سلول‌های انسان را از آسیب محافظت می‌کنند. چای دارای مقادیر کم سدیم و مقدار زیادی پتاسیم است و از آنجا که بیماران مبتلا به بیماری کلیوی در مرحله پایانی باید مصرف پتاسیم خود را محدود کنند، به این مسئله توجه داشته باشند.

خواص ضد میکروبی چای

چایی به دلیل داشتن انواع تانن که به آن طعم مخصوصی می‌دهد، بدون تردید یک ضد باکتری و ضد ویروس است. دانشمندان آمریکایی کشف کرده اند که تانن نوعی ویروس آنفولانزا را مختل می‌کند. همچنین تانن چای، ویروس تب خال را مهار می‌کند. تحقیقاتی که در کانادا انجام شد، نشان داد چایی در لوله‌های آزمایش تعداد زیادی از انواع ویروس‌های بیماری‌زا را غیر فعال می‌کند.

چای یاسمن مفید برای افزایش عمر

آن چیزی که ما به عنوان چایی یاسمن به آن اشاره می‌کنیم در واقع نوعی نوشیدنی بر پایه چایی سبز است که گلهای یاسمن هم برای عطر بیشتر به آن اضافه شده است. اما فواید چایی یاسمن تنها به دلیل اثرات آنتی اکسیدانی چای گیاهی نیست، بلکه گلهای یاسمن خواص دارویی خود را هم به این چایی ترکیبی می‌دهند. در کتاب «راز ژاپنی برای یک زندگی طولانی و شاد» نویسنده، هکتور گارسیا و فرانسیس میرالز متوجه می‌شود که ساکنان یک جامعه سالم با زندگی طولانی در استان اوکیناوای ژاپن از طرفداران نوشیدنی Sanpin-cha، یعنی یک ترکیب ویژه از چایی سبز و یاسمن هستند. طبق نوشته آنها «مردم اوکیناوا سانپین چا یعنی ترکیبی از چایی سبز و گلهای یاسمن را نسبت به چایهای دیگر بیشتر می‌نوشند» که نشان می‌دهد این ترکیب ممکن است نقش مهمی در حفظ مردمان اکیناوا از لحاظ سلامتی و ذهنی در دوران پیری ایفا کند. این ممکن است به این دلیل باشد که گلهای یاسمن همانند گیاه چایی حاوی آنتی اکسیدانهایی هستند که از سلولها در برابر آسیب‌‌های ناشی از افزایش سن محافظت می‌کنند. یاسمن خودش با سلامت جسمانی ارتباط دارد و گفته شده که اثر استرس را کاهش می‌دهد. به همین دلیل است که بعضی محققان ترکیبات مشتق شده از این گیاه را در تحقیق درمانهای بهتر آزمایش کرده اند. برای مثال پروفسور الیزر فلشر از دانشگاه تل آویو متوجه شد که متیل یاسمونات که یکی از ترکیبات بدست آمده از اسید یاسمونیک، موجود در گیاه یاسمن است که باعث مرگ سلولهای سرطانی گردن رحم می‌شود. و اگر شما از نوشیدن یاسمن لذت می‌برید چون عاشق بوی آن هستید، واقعا دلیلی برای این موضوع وجود دارد. تحقیقات منتشر شده در مجله اروپایی فیزیولوژی کاربردی بیان می‌کند که بوی خوش چای یاسمن تسکین دهنده است، قادر به آرام کردن اعصاب است و می‌تواند به تنظیم خلق کمک کند.

چای به لیمو بهترین چای برای لاغری

چایی گیاهی دیگری که خواص دارویی آن به میزان زیادی به رسمیت شناخت شده است، چای بدست آمده از به لیمو با نام علمی Aloysia citrodora است. این گیاه پسرعموی گیاهانی با طعم مرکبات است که سالها برای ایجاد طعم مورد استفاده قرار می‌گرفتند یعنی وربن یا Verbena officinalis. طعمهای ایجاد شده با به لیمو برای کسانی مثل من که طعم مرکبات را در نوشیدنی‌های داغ دوست دارند، عالی است و طعم آن قوی‌تر از طعم لیمویی اسانس‌های چایی پرتقال تجاری است. نخستین بار که من از این چای خریدم به عنوان یک چای گیاهی کاهش وزن در یک فروشگاه محصولات ارگانیک به فروش می‌رسید. در حقیقت تحقیقات نشان می‌دهد که پلی فنلها در این گیاه می‌تواند تشکیل اسیدهای چرب را کاهش دهد که استفاده بالقوه از آن را در درمان بافت سالم مربوط به شکم امکان پذیر می‌سازد. تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که عصاره به لیمو می‌تواند به کاهش سطوح نشانگر التهاب در خون افراد مبتلا به ام اس کمک کند. نویسنده تحقیق نتیجه گرفتند «نتایج نشان می‌دهد که مکمل‌های عصاره به لیمو ممکن است بر روی نمایه‌‌های سیتوکین (مارکرهای التهابی) بسته به زیرگروه بالینی اثر بگذارد». انتخاب یک فنجان چای یا چای گیاهی ممکن است راهی خوشایند برای جلوگیری از تمایل به غذاهای نامناسب باشد و تحریک سلامت بدن و ذهن است. اما همیشه به یاد داشته باشید همانطور که می‌گویند یک روزه کاری درست نمی‌شود، فواید سلامتی بالقوه این چای‌ها وقتی به بهترین شکل منجر به سلامتی می‌شوند که شما نیز سبک زندگی سالمی را در پیش گیرید.

چای ، خواص چای , مضرات چای , چای در بارداری , چای در طب سنتی

خواص چای برای دهان و دندان

چای برای سلامت دهان و دندان مفید است. بررسی‌های اخیر پژوهشگران دانشگاه شیکاگو نشان داده است پلی فنل موجود در چای سیاه با غیر فعال کردن آنزیم‌های باکتری‌های دهانی, موجب عدم فعالیت آنها شده و در نتیجه پلاک‌های دندانی غیر فعال شده و از پوسیدگی دندان‌ها پیشگیری می‌شود. البته در این بررسی چای سیاه به صورت یک دهان شویه استفاده شده است اما نوشیدن چای هم به از بین بردن پلاک‌ها کمک می‌کند. چای به علت داشتن مقدار قابل ملاحظه‌ای تانن و فلوئوراید، از فساد، پوسیدگی و ایجاد حفره در دندان‌ها جلوگیری می‌کند. بررسی‌های دانشمندان ژاپنی نشان داده کودکانی که چای می‌نوشند خیلی کم به پوسیدگی و کرم خوردگی دندان دچار می‌شوند. ژاپنی‌ها به تازگی یک نوع خمیردندان ساخته و به بازار عرضه کرده‌اند که پایه ساخت آن تانن است. شاید علت این تصور غلط مواد قندی و شیرین کننده‌هایی است که همراه چای مصرف می‌شود و موجب پوسیدگی دندان‌ها می‌شود. بهتر است چای را بدون قند بنوشید، یا قند یا شکر را به صورت حل شده در چای مصرف کنید و برای جلوگیری از پوسیدگی و رنگ گرفتن دندان‌ها بعد از صرف چای دهان و دندان‌هایتان را با آب بشویید.

خواص ضد سرطان چای

چای 30 نوع آنتی اکسیدان دارد و بررسی‌ها نشان داده است که مصرف چای احتمال ابتلا به سرطان کلیه را کاهش می‌دهد و افرادیکه در روز یک فنجان چای می‌نوشند در مقایسه با افرادی که چای نمی‌نوشند 15 درصد کمتر دچار سرطان کلیه می‌شوند. فلاونیدها گروهی از پلی‌فنل‌ها هستند که به طور طبیعی در چای وجود دارند. به نظر می‌رسد سطوح بالای این پلی‌فنل‌ها در بدن می‌تواند علاوه بر ویروس‌ها با سرطان‌های لوزالمعده، کولون، مثانه، پروستات، و سینه نیز مقابله کند. در ژاپن خوردن حداقل 10 فنجان چای در روز با کاهش خطر سرطان معده همراه بوده است. همچنین مطالعات متعددی در ارتباط با تاثیر مثبت چای در پیشگیری از سرطان ریه و رحم انجام شده است. محققان ژاپنی معتقدند در میان مواد طبیعی ضد سرطان چای رتبه اول را دارد. عده ای از دانشمندان درجه اول موسسه ملی ژنتیک ژاپن طی گزارشی اعلام کردند که در چای سبز ژاپن نوعی تانن وجود دارد که خاصیت ضد موتاسیون سلولی دارد و در نتیجه از عوامل ضد سرطان است. میان صدها نوع گیاهی که محققان ژاپنی در یک برنامه وسیع مطالعاتی به منظور یافتن بهترین و موثرترین گیاه ضد موتاسیون سلولی مورد بررسی قرار دادند، چای سبز در آزمایشگاه موثرترین ماده بوده است. بررسی‌ها نشان داده است افرادی که اغلب چای سبز می‌نوشند احتمال ابتلا به سرطان معده در آنها کمتر از دیگران است.

تاثیر چای روی حافظه

نوشیدن مرتب چای، حافظه را تقویت کرده و راه جدیدی برای پیشگیری و درمان آلزایمر است. آلزایمر، بیماری تحلیل برنده اعصاب است که در آن ماده ای شیمیایی به نام استیل کولین در مغز کم می‌شود. چای با مهار آنزیم کولین استراز، روند آلزایمر را به تاخیر می‌اندازد.

راه ها و روشهای تقویت حافظه کوتاه مدت و بلند مدت

حقایقی تلخ در مورد چای

1- بوته چایی جزو معدود گیاهانی است که به دلیل وجود سموم فراوان در بافت آن، در طبیعت هیچ آفت جدی به جز انسان ندارد! مزارع این گیاه نیاز به سمپاشی ندارند و هیچ چرنده، پرنده، حشره و… به آن نزدیک نمی‌شود. اگر در بین علوفه چهارپایان (هر نوع که باشند) حتی کمی برگ چای باشد، حیوان به محض جویدن آن‌ها را از دهانش بیرون می‌ریزد! ۲- در بسیاری از مناطق کشاورزی، برای آنکه احشام و سایر حیوانات به مزارع و کشتزارهای مختلف نزدیک نشده و زراعت را خراب نکنند، اطراف آن‌ها را بوته چای می‌کارند. حیوانات با مشاهده بوته چای به مزرعه نزدیک نمی‌شوند! ۳- اولین وارد کننده تخم این گیاه به ایران در اوایل دوره قاجار انگلیسی‌ها بودند که با همکاری عناصر خودفروخته‌ای در دربار قاجار، کشت این گیاه و نوشیدن دم کرده آن را در ایران رواج دادند. عکس العمل علماء و حکمای سلیم النفس آن دوران در برابر این حرکت پلید استعماری شدید بود.۴- موادی که در اصطلاح علم شیمی ساختار مولکولی حلقوی دارند (مواد آروماتیک) سرطان زا هستند. «پلی فنول» یکی از مواد آروماتیک است که چایی هم این ماده را دارد.۵- مصرف چایی (خصوصاً پس از غذا که سال هاست عادت بسیاری از ایرانیان شده است) جلوی جذب آهن معدنی موجود در غذا‌ها توسط بدن را می‌گیرد که در نتیجه منجر به بروز بیماری کم خونی مزمن در مصرف کنندگان می‌شود. ۶-‌‌ همان گونه که گفته شد چای دارای ماده‌ای است به نام تانن. این ماده بسیار مدر است و به همین خاطر مایعات بدن را دفع کرده و پلاسما غلیط می‌شود. ۷- گیاه چای دارای ماده‌ای است به نام اگزالیک اسید، که مسموم کننده بوده و اختلالات متابولیسمی ایجاد می‌کند. این ماده در کلیه رسوب کرده و سنگ‌های کلیوی اگزالیک را موجب می‌شود. ۸- مصرف زیاد چای دندان‌ها را لک دار و سیاه می‌کند. ۹- چای ترشح اسید معده را تحریک می‌کند و همچنین به دلیل ماهیت اسیدی خود، در بروز زخم معده مؤثر است. ۱۰- در هر فنجان چای بین ۶۰ تا ۷۵ میلی گرم «کافئین» وجود دارد که LDL خون را افزایش می‌دهد و عاملی می‌شود برای انفارکتوس‌های قلبی و مغزی، ولی البته آرام بخش است و در دراز مدت اعتیاد ایجاد می‌کند! ۱۱- به دلیل وجود مقدار زیادی از ماده کافئین در چای، براى عده اى باعث تحریک اعصاب و یا تپش قلب می‌شود. همچنین نوشیدن چاى پررنگ براى خانم‌ها احتمال ابتلا به سرطان سینه را افزایش مى دهد. ۱۲- ماده آرام بخش دیگری در چای وجود دارد به نام «تئین» که محرک سیستم اعصاب سمپاتیک است و موجب افزایش ترشح آدرنالین می‌شود. تئین موجب کاهش مقدار منیزیم داخل سلول‌ها می‌شود. منیزیم ماده‌ای است که در سلول قرار دارد تا با انواع سرطان‌ها مبارزه کند و با نوشیدن چای این ماده مفید از بدن خارج می‌شود. ۱۳- به نظر شما چرا اغلب افراد چایی خور جدی، هنگامی که تصمیم به ترک چای می‌گیرند با علایمی مشابه با علایم معتادان مواد مخدر در هنگام ترک مواد مذکور (همچون سردرد، بی‌خوابی، بی‌حوصلگی، آشفتگی روحی و…) مواجه می‌شوند؟! ۱۴- چند نفر معتاد به مواد مخدر را می‌شناسید که سیگاری نباشند؟ و چند نفر سیگاری را می‌شناسید که چای خورهای قهاری نباشند؟! چای به دلیل مواد افیونی طبیعی که در خود داشته و مواد شیمیایی که در فرآیند تولید توسط بسیاری از تولیدکنندگان به آن اضافه می‌شود، مقدمه‌ای برای آمادگی بدن جهت پذیرش انواع اعتیاد‌ها به مواد مضر دیگر است. ۱۵- اگر دقت کنید قریب به اتفاق مواد سمی در طبیعت دارای طعم تلخ می‌باشند. شاید پروردگار مهربان با این گونه خلقت خواسته است به موجودات هشدار دهد که چه موادی خوراکی نیستند و باید از آن‌ها پرهیز کنند. چای یکی از تلخ‌ترین گیاهان موجود در طبیعت است که البته با روش‌های مختلف سعی در کاهش این تلخی و صد البته عادت دادن ذایقه مردم به آن دارند. ۱۶- همه این‌ها که گفته شد برای چای سبز که خشک شده سریع برگ سبز چای می‌باشد صادق است. چای سیاه که دم کرده مضرتری از چای سبز است با انبار کردن برگ سبز چای در مکان‌های گرم، پوسیده شدن و تخمیر این برگ‌ها، تغییر رنگ آن‌ها به قهوه‌ای و سیاه (مشابه عملی که باغبانان در وسط باغ با بر روی هم تلنبار کردن برگهای درختان انجام می‌دهند تا پوسیده شده و تبدیل به کود گردند)، سپس خشک کردن این برگهای پوسیده بدست می‌آید! ۱۷- بد‌تر از چای سبز و چای سیاه، چای‌های جدید طعم داری هستند که دارای اسانس‌های شیمیایی مختلف بوده و تمامی مضرات دو نوع چای قبلی را دارند بعلاوه مضرات مواد شیمیایی عطری و طعم دهنده‌های مصنوعی! (هرچه خوبان همه دارند تو یک جا داری!!) ۱۸- یکی از موارد مرسوم در جامعه ما (خصوصا در مراسم، جشن‌ها، سمینار‌ها و…) مصرف بسیاری از نوشیدنی‌ها در لیوان‌های یک بار مصرف پلاستیکی است. این ظروف به خصوص در مجاورت با نوشیدنی‌های داغ به سرعت مواد فوق العاده سمی و خطرناک نفتی را آزاد می‌کنند. ۱۹- در انواع چای‌های بسته‌ای (معروف به Teafix یا Lipton)، ضایعات/ته مانده‌های چای که قابل ارایه به شکل عادی نیستند در بسته‌های کاغذی که برای جلوگیری از وارفتن آن‌ها در آب جوش، پروسه‌های شیمیایی مختلفی روی آن‌ها انجام شده و آغشته به انواع مواد مضر هستند قرار می‌گیرند. پاره‌ای از مواد شیمیایی موجود در کاغذ مذکور در آب جوش حل شده و وارد بدن مصرف کننده می‌شوند! ۲۰- می‌دانیم که انصافاً دین اسلام کامل‌ترین دین است و حتی در مورد جزیی‌ترین موارد زندگی شخصی و اجتماعی ده‌ها و صد‌ها حدیث و روایت در کتب دینی ما نقل شده است. حال با فرض اینکه ادعاهای بوق‌های تبلیغاتی تبلیغ کننده مصرف چای صحیح باشد و مصرف این گیاه باعث آن همه منافع ادعایی آن‌ها باشد، آیا به نظر شما عجیب نیست با وجود آنکه گیاه چای از پنج هزار سال قبل شناخته شده بوده است حتی یک مورد هم از معصومین و بزرگان دینی درباره خواص چای و توصیه به مصرف آن مطلبی در هیچ کتاب معتبری به ما نرسیده است؟! برعکس،‌‌ همان گونه در بالا هم اشاره شد، علما و حکمای هوشیار ما اولین اقشاری بودند که در مورد ورود چای به کشور عکس العمل منفی نشان داده و به مخالفت برخاستند. ۲۱- ابو علی سینا (نابغه طب اسلامی) در طب سنتی از چای به عنوان ماده پست غذایی نام می‌برد و از آن فقط برای مصارف درمانی در شرایط خاص استفاده می‌کرده است. ۲۲-ممکن است علیرغم خواندن موارد فوق به دلیل تبلیغات زیادی که در قالب مقالات و اخبار مختلف شبه علمی به خورد جامعه داده می‌شود، هنوز باور نکرده باشید که مصرف این نوشیدنی همه جا تا این حد مضر است. بسیاری می‌پرسند که اگر واقعاً چای مضر است پس چرا این قدر در رسانه‌ها از آن تعریف شده و در همه جا مصرف می‌شود؟ ۲۳- البته بوته چای یکی از بهترین گیاهانی است که می‌تواند هوا را از انواع آلودگی‌ها پاک کرده و حجم زیادی اکسیژن تولید کند. دلیل آنکه هوای مزارع چای بسیار مطبوع است نیز همین واقعیت می‌باشد.۲۴-اگر می‌پرسید که چه باید کرد، عرض می‌کنم: اولاً اطلاع رسانی وسیع در بین همه آن‌ها که دوستشان داریم. ثانیاً رواج ده‌ها دم کرده طبیعی خوش طعم، مفید و باصرفه که جانشینان بسیار مطلوبی برای چای مضر هستند در سطح جامعه (برای شروع از خانه خود و نزدیکانتان شروع کنید).

بیشتر بخوانید : چای سبزقهوهقهوه سبزدارچینهل

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 20 تیر 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.