خواص و عوارض مصرف عصاره گیاه جینکوبیلوبا در کاهش بینایی چیست
خواص پونه
خواص پونه خواص پونه,فواید پونه,پونه درمانی,خاصیت پونه,خواص پونه درمانی,خواص پونه برای پوست,خواص پونه برای مو,خواص پونه برای جوانی,خواص پونه برای بارداری,خواص خوردن پونه,فواید پونه خام,فواید پونه پخته
خودداری از مصرف چای سبز برای این افراد
خودداری از مصرف چای سبز برای این افراد خواص چای سبز,فواید چای سبز,چای سبز درمانی,خاصیت چای سبز,خواص چای سبز درمانی,خواص چای سبز برای پوست,خواص چای سبز برای مو,خواص چای سبز برای جوانی,خواص …
جوز هندی و رفع لکه های جوش صورت
جوز هندی و رفع لکه های جوش صورت خواص جوز هندی,فواید جوز هندی,جوز هندی درمانی,خاصیت جوز هندی,خواص جوز هندی درمانی,خواص جوز هندی برای پوست,خواص جوز هندی برای مو,خواص جوز هندی برای جوانی,خواص …
جینکوبیلوبا
جینکوبیلوبا ,جینکوبیلوبا چیست,جینکوبیلوبا ویکی پدیا,جینکوبیلوبا در ایران,جینکوبیلوبا ریتالین,جینکوبیلوبا داروکده,جینکوبیلوبا اس تی پی,جینکوبیلوبا ویتارمونیل
توضیحاتی در مورد جینکوبیلوبا
کُهَندار یا جینکو (نام علمی: ginkgo biloba) یک گونه از سردهٔ کهندار Ginkgo و تیره کهنداریان Ginkgoaceae است. درختی بزرگ و خزانپذیر با برگهای بادبزنی شکل است. این درخت دوپایه و بومی چین است و نوعی فسیل زنده بهشمار میآید. کهندار یکی از قدیمیترین گونههای درختی روی زمین است. این درخت خزانکننده در بسیاری از قسمتهای معتدل دنیا به ویژه مناطق معتدله مرطوب بهخوبی رشد میکند و به محدوده وسیعی از اقلیمها و شرایط نامساعد مقاومت دارد؛ کهندار در خاکهای عمیق با زهکش خوب و لومی شنی و حاصلخیز رشد مناسبی دارد. ژینکو به منظور استفاده از خواص دارویی بذر و به خصوص برگ پرورش مییابد. کهندار گیاه دارویی ارزشمندی است که برای اهداف دارویی متنوعی مورد استفاده قرار میگیرد؛ کهندار به منظور استفاده از بذر و به خصوص برگ پرورش مییابد. بذرهای کهندار هزاران سال است که در طب سنتی چین استفاده میشود. فراوردههای کهندار که امروزه در دسترس میباشند از برگ آن بدست میآید. در نهالستانهای پرورش برگ، درختان ژینکو بهصورت متراکم کشت شده و برگها برای تهیه عصاره برداشت میشوند تا مورد فرآوری قرار گیرند. عصاره برگ ژینکو یکی از مهمترین گیاهان دارویی رایج در دنیا میباشد. در پاییز زرد شده و در عرض یک شب میریزند. حداکثر بلندی: ۲۵متر و گستردگی۸ متر نیازها:مکان سایه_آفتاب حداقل دمای مورد تحمل: -۱۰سانتی گراد ازدیاد:از طریق قلمه .در این مطلب از سایت جسارت در مورد جینکوبیلوبا صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
خواص جینکوبیلوبا
بذرهای کهندار برای بیش از ۱۰۰۰ سال است که در طب سنتی چین، بهعنوان داروی قابض برای ریه استفاده میشود تا آسم و سرفه را درمان کند. همچنین آن را تصفیهکننده خون، کمککننده هاضمه، ضد کرم، تب بر و آنتیبیوتیک میدانند. اولین کاربرد برگها در چین، در سال ۱۴۳۶ برای درمان بیماریهای پوست و زخمهای سر گزارش شد. عصاره برگ ژینکو، فعالیت بیولوژیکی وسیعی دارد. عصاره خالص برگ گیاه از نظر داروشناسی، دارای عمل بازکنندگی عروق شریانی و فعالکننده گردش خون در شرائین است که خود موجب رساندن خون بیشتر به بافتها میشود. عصاره برگ کهندار جریان خون را به مغز افزایش میدهد و در نتیجه حافظه و توانایی فکری بهبود مییابد. عصارههای استاندارد شده برای انواع بیماریها و نارساییهای ذهنی و فیزیکی مرتبط با سن استفاده میشود و در درمان آلزایمر، اسکیزوفرنی، پارکینسون، نقص حافظه مرتبط با سن (AAMI)، ناتوانی مغزی، افسردگی و اضطراب بکار میرود. عصاره برگ کهندار همچنین در درمان طنین مزمن گوش یا زنگ گوش، لنگی متناوب، سرگیجه مزمن، نارساییهای جنسی، درد معده، بیماریهای پوستی، ایجاد لخته در رگ و سایر اختلالات قلبی، عروقی و اعصاب مرکزی مؤثر است.
روشهای ازدیاد جینکوبیلوبا
روشهای معمول ازدیاد این درخت از طریق بذر، پیوند و قلمهاست. ازدیاد از طریق بذر در خاک سبک شنی، در شاسی سرد در پاییز و زمستان صورت میگیرد. ازدیاد این درخت بوسیله پیوند و کوپیوند نیز میتواند صورت گیرد. روش قلمه زدن برای تولید گیاهانی با جنسیت مشخص استفاده میشود. استفاده از هورمون IBA و سیستم مهپاشی، ریشهزایی را تسهیل میکند. از ریزازدیادی نیز برای تکثیر کهندار استفاده میشود
درخت و گیاه جینکوبیلوبا
این روزها اسم دو گیاه دارویی با نامهای جینسنگ و جینکوبیلوبا در داروخانهها، عطاریها و … شنیده میشود که ما را ترغیب میکند تا درباره خاصیت، ویژگیها، کاربردها و عوارض احتمالی این گیاهان اطلاعاتی را کسب نماییم. در این مقاله سعی داریم شما را با گیاه جینکوبیلوبا آشنا کنیم. جینکوبیلوبا؛ گیاهی کهنسال از سرزمین چین درخت این گیاه با عنوان فسیل زنده معروف است. جینکوبیلوبا تنها گیاهی است که قدمت آن به 150 میلیون سال قبل بازمیگردد. اکثر درختهای این گیاه بیشتر از 2500 سال عمر دارند و در حقیقت این گیاه قدیمیترین گونه گیاهی به جای مانده در جهان میباشد و خصوصیتهای منحصر به فردی دارد. قطر آن حدود یک متر و ارتفاعش تا 200 متر میرسد. بر گ های آن بسیار ظریف و زیبا و به شکل بادبزن هستند. میوه جینکوبیلوبا دارای قسمت گوشتی آبدار با بوی بد بوده و دانهای در وسط آن است. این دانه شبیه دانه بادام میباشد. این درخت بومی کشور چین بوده و در ژاپن نیز گسترش دارد. کشت جینکوبیلوبا در سالهای اخیر در مناطق مختلفی از جمله ایران نیز معمول گشته است.
اثرات درمانی جینکوبیلوبا
گیاه جینکوبیلوبا سرشار از فلاوونوئیدها و ترپنوئیدها میباشد که از جمله آنتی اکسیدان های محافظتکننده در برابر آسیب رادیکالهای آزاد میباشند. قسمت مورد استفاده جینکوبیلوبا برگ های آن میباشد که ترکیباتش به شدت تحت تأثیر فصل برداشت آن است که بیشترین مقدار آن در فصل پاییز است. در این گیاه 4 درصد پروتئین، 38 درصد کربوهیدرات، الکلها، کتونهای آلکالوئید، اسیدآمینه، گلوکزیدهای سیانوژنیک و فنلها به وفور دیده میشوند و همین مواد موثر مسئول اثرات درمانی این گیاه میباشند. در حقیقت این مواد آنتیاکسیدانی در خنثی کردن رادیکالهای آزاد ایجادشده در سلولهای بدن بالاخص اسیدهای چرب نورونهای عصبی نقش مهمی دارند.
درمان آلزایمر با جینکوبیلوبا
معمولترین کاربرد این گیاه به منظور افزایش حافظه و پیشگیری از فراموشی میباشد. هم چنین این گیاه اثرات مفیدی در درمان آلزایمر نشان داده است. تحقیقات اخیر اثرات موثر این گیاه بر پیشگیری از جنون، اضطراب، شیزوفرنی و افسردگی را نشان میدهند. جینکوبیلوبا باعث تحریک گردش خون مغزی میشود و در نتیجه مشکلات ناشی از نارسایی گردش خون در مغز که میتواند باعث دلهره، استرس، کمی حافظه، مشکلات شنوایی و کاهش تمرکز گردد را بهبود میبخشد. بهبود تفکر، بهبود رفتارهای اجتماعی، بهبود زوال عقل در آلزایمر و تسکین علائم اضطراب که در نتیجه جریان خون ناکارآمد به سمت مغز باشد؛ با مصرف این گیاه گزارش شده است.
منع مصرف جینکوبیلوبا
موارد منع مصرف و عوارض احتمالی: 1. افرادی که دارای اختلالات گردش خون میباشند، یا افرادی که ضد انعقاد مصرف میکنند ممکن است اثرات جانبی آزاردهندهای را بعد از مصرف این گیاه تجربه کنند. 2. اگر داروی ضد افسردگی مصرف میکنید از این گیاه اجتناب کنید؛ زیرا اثر این داروها را کاهش میدهد. 3. عوارض عمومی چون تهوع، اسهال، سرگیجه، سردرد، دل درد، خارش و استفراغ که بعد از مصرف بسیاری از گیاهان دارویی مشاهده میشود، بعد از مصرف این گیاه نیز گزارش شدهاند.
زمان مصرف جینکوبیلوبا
به منظور اثربخشی، از جینکوبیلوبا برای چه مدت باید استفاده کرد؟ آزمایشهای کلینیکی نشان داده است به منظور اثر بخشی، مصرف این گیاه را باید تا 80 هفته ادامه داد. البته در مواردی پس از دو تا سه هفته تأثیر آن در افراد ظاهر میشود. برگهای خشکشده گیاه میتوانند برای تهیه چای استفاده شوند و نیز از عصاره برگ جینکوبیلوبا فرآوردههای صنعتی مختلفی از جمله قرص، کپسول و قطره تهیه شده که توصیه میشود به جای استفاده از برگ گیاه و دم کرده یا جوشانده آن، از اینگونه محصولات استاندارد استفاده شود. جینکوبیلوبا، بیخطر نیست: در تحقیقی که اخیراً منتشر شده است اعلام گردیده که پرفروشترین مکمل گیاهی آمریکا، گیاه جینکوبیلوبا میباشد و این گیاه در مقادیر بالا و با مصرف طولانی، باعث ابتلا به سرطان تیروئید، کبد و نیز ایجاد تومور بینی در حیوانات گردیده است. این تحقیقات بسیار تعجبآور هستند، زیرا استفاده از این گیاه قدمتی به اندازه تاریخ بشر دارد. اداره غذا و دارو آمریکا این گیاه را از لیست مواد مغذی خود حذف نموده است. بسیاری از شرکتهای تولیدکننده مواد غذایی نیز این گیاه را از لیست مواد اولیه خود حذف نمودهاند. به نظر میرسد بهتر است تا مشخص شدن نتیجه تحقیقات دیگر منتظر ماند تا خطرناک بودن این گیاه برای انسان تأیید یا رد شود. توجه: این گیاه به علت پیوندهای بلند آلکیل فنلی دارای خاصیت زیاد آلرژیزایی است. در نتیجه افرادی که سابقه حساسیت به سایر مواد گیاهی را دارند ممکن است به جینکوبیلوبا نیز حساس باشند. در نتیجه توصیه میشود چنین افرادی از مصرف آن خودداری نمایند. بینه خشنودی راد
جینکوبیلوبا یا چهل سکه
جینکوبیلوبا یا چهل سکه کهنسالترین گیاه جهان است. درخت این گیاه با عنوان فسیل زنده معروف است. جینکوبیلوبا تنها گیاهی است که قدمت آن به ۱۵۰ میلیون سال قبل بازمیگردد. اکثر درختهای این گیاه بیشتر از ۲۵۰۰ سال عمر دارند و در حقیقت این گیاه قدیمیترین گونه گیاهی به جای مانده در جهان است و خصوصیتهای منحصر به فردی دارد. قطر آن حدود یک متر و ارتفاعش تا ۲۰۰ متر میرسد. برگ های آن بسیار ظریف و زیبا و به شکل بادبزن هستند. میوه جینکوبیلوبا دارای قسمت گوشتی آبدار با بوی بد بوده و دانهای در وسط آن است. این دانه شبیه دانه بادام است. این درخت بومی کشور چین بوده و در ژاپن نیز گسترش دارد. کشت جینکوبیلوبا در سالهای اخیر در مناطق مختلفی از جمله ایران نیز معمول گشته است.
ترکیبات جینکوبیلوبا
گیاه جینکوبیلوبا سرشار از فلاوونوئیدها و ترپنوئیدها است که از جمله آنتی اکسیدان های محافظتکننده در برابر آسیب رادیکالهای آزاد میباشند. قسمت مورد استفاده جینکوبیلوبا برگ های آن میباشد که ترکیباتش به شدت تحت تأثیر فصل برداشت آن است که بیشترین مقدار آن در فصل پاییز است. در این گیاه ۴ درصد پروتئین، ۳۸ درصد کربوهیدرات، الکلها، کتونهای آلکالوئید، اسیدآمینه، گلوکزیدهای سیانوژنیک و فنلها به وفور دیده میشوند و همین مواد موثر مسئول اثرات درمانی این گیاه میباشند.
عوارض جینکوبیلوبا
– این دارو ممکن است با داروهای ضد افسردگی از دسته مونوآمینواکسیدازها تداخل منفی پیدا کنند. مکمل جینکو مانند هر داروی دیگری باید پس از ارزیابی صحیح و با مشورت متخصص، مصرف شود. – عوارض جانبی جینکوبیلوبا در زنان حامله یا شیرده به وضوح دیده میشود. بنابراین اگر شما جز این افراد هستید باید در مصرف این ماده مکمل دقت نمائید. – این گیاه به علت پیوندهای بلند آلکیل فنلی دارای خاصیت زیاد آلرژیزایی است. در نتیجه افرادی که سابقه حساسیت به سایر مواد گیاهی را دارند ممکن است به جینکوبیلوبا نیز حساس باشند. در نتیجه توصیه میشود چنین افرادی از مصرف آن خودداری نمایند.– از عوارض جینکوبیلوبا، میتوان به تهوع، بی قراری، اسهال، سرگیجه و سردرد اشاره کرد. هنگام مصرف فرآورده های این گیاه به این علائم توجه نموده و در صورت لزوم دوز آن را قطع کنید. – اگر شما دچار اختلالات انعقادی هستید، ممکن است جینکوبیلوبا میزان خونریزی را بیشتر نماید. – کودکان ممکن است به این گیاه حساسیت داشته باشند بنابراین بدون مشورت با پزشک آن را برای کودکان تجویز نکنید. – از جمله عوارض دیگر این گیاه، ایجاد مشکلات رودهای- معدی، ورم و خارش شدید است.
مضرات مصرف جینکوبیلوبا
یک محقق طب سنتی معتقد است: مصرف گیاه جینکوبیلوبا در مقادیر بالا و به مدت طولانی، باعث ابتلا به سرطان تیروئید و کبد میشود. دکتر حسن اکبری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه علوم پزشکی تهران، اظهار کرد: بسیاری از شرکتهای تولیدکننده مواد غذایی به دلیل نیاز به تحقیقات در زمینه مصرف طولانی مدت، این گیاه را از لیست مواد اولیه خود حذف کردهاند لذا تا مشخص شدن نتیجه تحقیقات به منظور اثبات بی خطر بودن مصرف این داروی گیاهی باید از استفاده طولانی مدت آن پرهیز شود. وی با اشاره به اینکه مواد آنتیاکسیدانی گیاه جینکوبیلوبا در خنثی کردن رادیکالهای آزاد ایجاد شده در سلولهای بدن به خصوص اسیدهای چرب نورونهای عصبی نقش مهمی دارند، تصریح کرد: درمان شب ادراری، افزایش توان جنسی، آرام کردن دردهای مثانه، درمان کرمهای رودهای، درمان سوزاک و درمان انعقاد خون از جمله اثر درمانی گیاه جینکوبیلوبا است. اکبری با بیان اینکه معمولترین کاربرد این گیاه به منظور افزایش حافظه و پیشگیری از فراموشی است، افزود: جینکوبیلوبا باعث تحریک گردش خون مغزی میشود و در نتیجه مشکلات ناشی از نارسایی گردش خون در مغز که میتواند باعث دلهره، استرس، کمی حافظه، مشکلات شنوایی و کاهش تمرکز شود را بهبود میبخشد. بهبود تفکر، رفتارهای اجتماعی، زوال عقل در آلزایمر و تسکین علایم اضطراب، در نتیجه اصلاح جریان خون ناکارآمد به سمت مغز است. دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: با توجه به گرم بودن طبع، این گیاه دارویی میتواند باعث افزایش قوای سلولی و عملکرد سلولی شود که برای درمان دیابت بسیار اثر بخش است اما داروهای گیاهی که دارای ویژگی بومی بودن، قابل دسترس و ارزان هستند باید برای درمانهای طب سنتی مورد توجه جدی قرار گیرند. میتوان با همراه کردن گیاهان بومی و ارزان مانند زردچوبه، زنجبیل و زعفران در کنار مصرف گیاه جینکوبیلو از مصرف انحصاری که منجر به کاهش اثر بخشی میشود، پرهیز کرد. اکبری با بیان اینکه گیاه جینکوبیلوبا سرشار از فلاوونوئیدها و ترپنوئیدها است، تاکید کرد: گیاه جینکوبیلوبا دارای آنتی اکسیدانهای محافظتکننده در برابر آسیب رادیکالهای آزاد است که با توجه به قسمت مورد استفاده گیاه جینکوبیلوبا که برگهای آن است، ترکیبات به شدت تحت تأثیر فصل برداشت آن هستند. این گیاه 4 درصد پروتئین و 38 درصد کربوهیدرات دارد، همچنین حاوی الکل، کتونهای آلکالوئید، اسیدآمینه، گلوکزیدهای سیانوژنیک و فنلها فراوان است که از اثرات درمانی این گیاه است. این متخصص آسیب شناسی با اشاره به اینکه مصرف گیاه جینکوبیلوبا به همراه داروی ضد افسردگی باعث کاهش اثربخشی آنها میشود، یادآور شد: عوارض عمومی از جمله تهوع، اسهال، سرگیجه، سردرد، دل درد، خارش و استفراغ که بعد از مصرف بسیاری از گیاهان دارویی مشاهده میشود، بعد از مصرف گیاه جینکوبیلوبا نیز گزارش شده است و به علت پیوندهای بلند آلکیل فنلی دارای خاصیت زیاد آلرژیزایی است. در نتیجه افرادی که سابقه حساسیت به سایر مواد گیاهی را دارند نیز ممکن است به گیاه جینکوبیلوبا حساس باشند.
جینکوبیلوبا یک گیاه دارویی
جینکو بیلوبا یک گیاه دارویی است که در درمان بیماری هایی مانند مشکلات گردش خون سرخرگی، تصلب شرائین مغزی، ادم مغزی، نارسایی عروق مغزی، ناشنوایی گوش داخلی، کاهش بینایی و شنوایی در اثر نارسایی عروق، اختلال در حافظه یا قدرت تمرکز، لنگی متناوب پاها در نتیجه انسداد عروق و نرسیدن خون کافی به آنها، رتینوپاتی (اختلال در شبکیه چشم)، سرد شدن انتهای دست ها و پاها به دلیل نرسیدن خون کافی به رگ های محیطی، تضعیف حافظه کوتاه مدت، زنگ زدن گوش ها (با منشاء عروقی)، بیماری های عروقی، سرگیجه (با منشاء عروقی) موثر است .