عوارض و موارد مصرف قرص فروس سولفات چیست

عوارض و موارد مصرف قرص فروس سولفات چیست

قرص فروس سولفات قرص فروس سولفات ,قرص فروس سولفات چیست,قرص فروس سولفات در بارداری,قرص فروس سولفات 300,قرص فروس سولفات برای چیست,قرص فروس سولفات برای کودکان توضیحاتی در مورد قرص فروس سولفات قرص …

بهترین زمان و روش مسواک زدن با جوش شیرین و در ماه رمضان

بهترین زمان و روش مسواک زدن با جوش شیرین و در ماه رمضان

مسواک زدن خواص مسواک زدن ,فواید مسواک زدن,مسواک زدن درمانی,خاصیت مسواک زدن,خواص مسواک زدن درمانی,خواص مسواک زدن برای پوست,خواص مسواک زدن برای مو,خواص مسواک زدن برای جوانی,خواص مسواک زدن برای بارداری,خواص خوردن …

درمان تومورهای سطحی مثانه

درمان تومورهای سطحی مثانه

درمان تومورهای سطحی مثانه تومورهای سطحی مثانه,بيماري تومورهای سطحی مثانه,تومورهای سطحی مثانه در بارداري,علائم تومورهای سطحی مثانه,درمان تومورهای سطحی مثانه,درمان تومورهای سطحی مثانه با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان تومورهای سطحی …

قرص ضد نفخ

قرص ضد نفخ ,قرص ضد نفخ خارجی,قرص ضد نفخ معده,قرص ضد نفخ روده,قرص ضد نفخ شدید,قرص ضد نفخ قوی,قرص ضد نفخ معده و روده,قرص ضد نفخ دایمتیکون,قرص ضد نفخ گیاهی,قرص ضد نفخ کلپرمین,قرص ضد نفخ شکم,قرص های ضد نفخ معده

قرص ضد نفخ

توضیحاتی در مورد قرص ضد نفخ

نفخ معده یا همان ایجاد گاز در روده‌ها از مشکلاتی شایعی است که گریبانگیر خیلی از افراد می شود و عمده‌ترین دلیل آن را هم می‌توان به یبوست نسبت داد♥ و یبوست هم به نوبه خود به دلیل تغذیه نادرست و عادات غذایی اشتباه مثل تند خوردن غذا ایجاد می‌شود. نفخ را می‌توان با برخی از داروهای گیاهی رفع کرد اما استفاده از برخی از انواع قرص ضد نفخ هم می‌تواند برای رفع این مشکل موثر باشد.در این مطلب از سایت جسارت به بهترین و قویترین قرص ضد نفخ شکم و معده خارجی می پردازیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

قرص ضد نفخ معده

برای رفع نفخ معده می‌توان از داروهایی همچون قرص ضد نفخ دایمتیکون استفاده کرد. علاوه بر این استفاده از مواد غذایی و گیاهانی مثل دارچین، زنجبیل و هل می‌تواند یک درمان گیاهی و خانگی مناسب برای رفع نفخ معده باشد.

قرص ضد نفخ شکم

ابتلا به نفخ شکم یکی از شکایات شایع گوارشی در افراد می‌باشد، بطوری که گفته می‌شود در حدود 20% از افراد در سنین 93-65 سالگی از اتساع شکم به دنبال نفخ رنج می‌برند. اقدامات درمانی گسترده و متنوعی همچون تجویز داروهای شیمیایی و تغییرات رژیم غذایی در جهت بهبود افراد مبتلا به نفخ صورت می‌گیرد که یکی از درمان‌های رایج، تجویز داروی دایمتیکون می‌باشد. از سوی دیگر اخیراً استفاده از داروهای گیاهی در درمان عارضه نفخ مورد توجه قرار گرفته است. این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی تصادفی شده دو سو کور( Double blind randomized controlled clinical trial ) بر روی 82 نفر که از عارضه نفخ شکم رنج می‌بردند، انجام گرفت. برای این منظور و پس از تعیین معیارهای ورود و خروج، افراد به طور تصادفی در دو گروه درمانی A ، شامل 42 نفر تحت درمان با داروی گیاهی کارمینت( Carmint ) و گروه B ، شامل 40 نفر تحت درمان با داروی شیمیایی رایج دایمتیکون( Dimeticone )، طبق پروتکل درمانی مشخص به مدت 2 هفته قرار گرفتند. سپس هر یک از افراد مورد مطالعه در فواصل زمانی یک و 3 هفته پس از شروع درمان، با مصاحبه تلفنی مورد بررسی قرار می‌گرفتند و اطلاعاتی در مورد شکایات مرتبط با عارضه نفخ در هر بار تمــاس، از افـراد پـرسیده می‌شـد. نهـایتاّ متغـیرهای گـرد‌آوری شـده در فــرمهای جمــع‌آوری اطــلاعات، توسط نرم افزار آماری( version 13 ) SPSS مورد آنالیز قرار گرفتند و از آزمون­های آماری Chi2 ، Paired t-Test ، Independent t-test ، Mann-Whitney u-test و Repeated Measurement استفاده شد. یافته‌ها: میانگین تغییرات وجود گاز در شکم(مقدار بهبودی)، پس از یک هفته از شروع درمان ـ بر اساس معیار اندازه‌گیری شده ـ در دو گروه A و B به ترتیب(08/1= SD )73/1 و(00/1= SD )15/1 واحد بود که این اختلاف بین دو گروه از نظر آماری معنی‌دار گزارش شد(019/0= P ). ضمناً میانگین تغییرات اتساع شکم(مقدار بهبودی) نیز پس از یک هفته از شروع درمان درگروه A (97/0= SD ، 21/1)، به طور معنی‌داری از گروه B (06/1= SD ، 73/0) بیش‌تر بود(01/0= P ). در حالی که پیگیری افراد پس از 3 هفته از شروع درمان و قطع پروتکل درمانی در دو گروه، نشان می‌داد که در اکثر موارد، اختلاف آماری معنی‌داری در عود شکایات در دو گروه A و B وجود نداشت. نتیجه‌گیری: داروهای گیاهی خانواده نعناع( Carminatives )، از قدیمی‌ترین درمان‌های گیاهی در افراد با شکایات گوارشی به شمار می‌روند. از سوی دیگر، داروی دایمتیکون نیز امروزه به طور گسترده‌ای در درمان عارضه نفخ شکم مورد استفاده قرار می‌گیرد، حال آن که برخی از مطالعات، اثربخشی دایمتیکون را در کاهش گاز شکم مورد سوال برده‌اند. نتایج مطالعه حاضر نیز نشان می‌دهد که اثرات درمانی کارمینت در بهبود شکایات نفخ شکم، بویژه در کوتاه مدت، از اثرات دایمتیکون بیش‌تر می‌باشد 

ضد نفخ های طبیعی

به تجمع گاز در دستگاه گوارش که با آماسیدن، بادکردن و آروغ زدن همراه است نفخ شکم گفته می‌شود. نفخ شکم از نشانه‌های سوء هاضمه است. عوامل متعددی بر روی نفخ شکم و آروغ زدن موثر بوده، نوع و نحوه تغذیه و ناراحتی‌های معده از مهمترین این عوامل است. علاوه بر این سردی مزاج معده از دلایل نفخ شکم در طب سنتی است. خوردن گرمی‌هایی مانند دمکرده نعنا، دارچین، زنجبیل و هل از شیوه‌های درمان خانگی نفخ شکم است. اگر مبتلا به نفخ معده شده‌اید باید از غذاهایی استفاده کنید که این نفخ را برطرف کند و البته مهمتر از آن این که از پرخوری و زیاده وری در خوردن غذا اجتناب کنید. برخی از غذاهای مفید برای درمان نفخ شکم شامل زیره سیاه، آب دم کرده پوست لیمو ترش، گوجه فرنگی، موز، گلابی، نارگیل، کره و عسل، شوید پلو، کباب برگ، گوشت مرغ و مربای بالنگ است

قرص ضد نفخ دایمتیکون

قرص دایمتیکون (Dimethicone) یا داروی ضد نفخ به دفع آسان کمک کرده و به مرور و نه یکدفعه نفخ را از بین می‌برد. سردرد و تهوع از عوارض قرص دایمتیکون است. این دارو با متصل شدن به موادی که در لوله گوارش هستند به دفع آنها کمک می‌کند و از این طریق نفخ را از بین می‌برد. بهترین تاثیر این دارو بعد از خوردن غذا و در هر ۸ ساعت مصرف می‌باشد. توجه داشته باشید که مواردی مانند تهوع و استفراغ شدید، سرگیجه شدید، ناراحتی‌های شنوایی و بینایی و همچنین تغییر رنگ بعضی نقاط پوست، جوش‌های ریز و متورم شدن لب‌ها که نشان دهنده آلرژی به این دارو است را حتما به پزشک اطلاع دهید. این دارو به شکل‌های قرص و قطره وجود دارد. عوارض قرص دایمتیکون شامل سردرد، حالت تهوع، استفراغ، اسهال و اختلال دستگاه گوارش می‌باشد.

قطره و قرص ضد نفخ کارمینت

قطره کارمینت (Carmint) یکی از بهترین داروهای گیاهی است که از سه گیاه اسانس‌دار نعنا، بادرنجبویه و گشنیز تهیه شده است. گرچه هر کدام از این گیاهان به تنهایی دارای اثر خوب می‌باشند، ولی تحقیقات نشان داده است فرمولاسیون مخلوط این سه گیاه با هم قدرت عجیبی در مهار نفخ و دل درد دارد، بطوری که در مدت 10 تا 15 دقیقه باعث تسکین کامل می‌شود. به طور معمول مقدار مصرف برای بزرگسالان 50 قطره در نصف استکان آب رقیق می‌باشد. این دارو دارای اثر سریع بوده و پس از پانزده دقیقه، درد، نفخ و اسپاسم تسکین می‌یابد. یکی از موارد استفاده مهم کارمینت در تسکین نفخ و دل دردهای دوران قاعدگی است که می‌توان هر چند نوبت بر حسب احتیاج در روز آن را مصرف نمود. توجه داشته باشید که قطره حتماً باید با آب، شیر،‌‌ آب میوه یا نوشابه رقیق و مصرف شود.

نفخ چیست

نفخ تجمع گاز در دستگاه گوارش است که با آماسیدن و بادکردن شکم، احساس‌پری و فشار در شکم پس از غذاخوردن و آروغ زدن مشخص می‌شود. نفخ از نشانه‌های سوء هاضمه است و معمولاً بر اثر خوردن برخی غذاها که بادزا و نفخ‌آورند پدید می‌آید.

علت و دلایل نفخ

دو مورد در تولید نفخ مؤثر می‌باشند. یکی بلعیدن هوا و دیگری گاز ناشی از تجزیه غذای هضم نشده. در مورد اول بلعیدن هوا باعث جمع شدن گاز درون معده می‌شود و می‌تواند به خاطر تند غذا خوردن یا نجویدن درست غذا رخ دهد و در حالت دوم بدن بعضی از قندها را در روده باریک هضم نمی‌کند و این مواد در روده بزرگ با برخی باکتری‌های بی ضرر واکنش داده و باعث ایجاد گاز می‌شوند

مصرف قرص ضد نفخ

نفخ شکم یکی از شکایات شایع گوارشی در افراد می‌باشد، بطوری که گفته می‌شود در حدود ۲۰٪ از افراد در سنین ۹۳–۶۵ سالگی از اتساع شکم به دنبال نفخ رنج می‌برند. اقدامات درمانی متنوعی همچون تجویز داروهای شیمیایی و تغییرات رژیم غذایی (کاهش مصرف حبوبات، تخم مرغ و افزایش مصرف میوه و سبزیجات) در جهت بهبود افراد مبتلا به نفخ صورت می‌گیرد. گاهی نیز از دارو مانند قرص دایمتیکون استفاده می‌شود. از سوی دیگر استفاده از داروهای گیاهی در درمان عارضه نفخ مورد توجه قرار دارد مانند خانواده نعناع (Carminatives)، کارمینت و کارمیناتیف. کسانی که غذا را تند می‌خورند و نمی‌جوند اغلب دچار نفخ شکم می‌شوند و حالت سنگینی و خمیری را بعد از صرف غذا در خود احساس می‌کنند. علاوه بر تندخوری و نجویدن غذا، پرخوردن، بدخوردن و زیاد نوشیدن هم این عارضه را ایجاد می‌کند. نوشیدن دمکرده سنبل ختایی ممکن است به درمان شکم و روده‌ها کمک کند، باید بیست گرم تخم یا برگ سنبل ختایی  را در یک لیتر آب جوش دم کنید و یک فنجان از آن را پس از هر وعده غذا بنوشید.

درمان طبیعی نفخ معده و شکم

اگر پس از خوردن هر وعده غذایی احساس می‌کنید نفخ کرده‌اید و باد زیادی در شکم، معده یا روده‌هایتان می‌پیچد، می‌توانید از مصرف دمنوش‌ها یا عرقیات گیاهی که خاصیت ضدنفخ دارند و به اصطلاح عامه، بادشکن هستند، استفاده کنید. دمنوش‌های زیره و نعناع، موثرترین دمنوش‌های بادشکن هستند. مصرف عرق نعناع و عرق بادرنجبویه هم برای درمان نفخ بسیار مفید و موثر است.اگر به مصرف سبزی خوردن علاقه دارید و با خوردن تربچه یا حتی تره و شاهی دچار نفخ و گاهی دل‌پیچه می‌شوید، سبزی‌های بادشکن و ضدنفخ مانند ریحان یا نعناع را در سبزی خوردن خود جای دهید. آویشن یکی از بهترین و پرخاصیت‌ترین سبزی‌های دنیاست که نوشیدن دمنوش آن در فصل سرد سال علاوه بر از بین بردن نفخ، باعث آرامش اعصاب و بهبود گلودرد ناشی از سرماخوردگی می‌شود. این گیاه، خلط‌آور است و به همین دلیل مصرف آن به افراد سرماخورده توصیه می‌شود. گیاه‌خواران می‌توانند مقداری پودر آویشن را برای از بین بردن نفخ سبزی‌هایی مانند نخودفرنگی یا کاهو به سس سالادشان اضافه کنند. حبوبات یکی از نفاخ‌ترین خوراکی‌ها هستند بنابراین باید آنها را حدود 24 تا 48 ساعت قبل از مصرف با آب ولرم خیس کنید. حتی بهتر است هر 12 ساعت یکبار، آب ظرف حاوی حبوبات را دور بریزید. برای بهتر از بین بردن نفخ حبوبات خیس‌خورده می‌توانید پیش از پختن، آنها را در دستمالی نخی و نازک به آرامی ماساژ دهید تا پوستشان جدا شود . بعضی‌ها به‌عنوان دسر میوه می‌خورند اما قند فروکتوز موجود در میوه‌ها می‌تواند باعث ایجاد نفخ شود اگر شما هم جزو این گروه هستید و از نفخ بعد از غذا رنج می‌برید، خوردن میوه‌هایی با قند کمتر را به شما توصیه می‌کنیم. میوه‌هایی مانند سیب، هلو، لیموشیرین و کیوی. گیاهی خوراکی و دارویی است که از قسمت‌ هوایی (برگ‌ها) و میوه آن در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی بهداشتی استفاده می‌شود. گشنیز از خانواده جعفری و دارای رایحه خوشی‌ است که بیشتر آثار گیاه عمدتا به آن ارتباط دارد. آثار این گیاه عبارتند از: مقوی معده، ضداسپاسم، ضددرد (دل‌درد)، ضدمیکروب، ضدقارچ، تقویت‌کننده قوای جنسی، هضم‌کننده غذا، صفراآور، آرام‌بخش، کاهش‌دهنده قندخون، کاهش‌دهنده چربی‌خون و کاهش‌دهنده فشار‌خون.

درمان نفخ با زردچوبه

زردچوبه یکی از پرخاصیت‌ترین ادویه‌هاست که هم می‌تواند باعث سم‌زدایی از کبد شود و هم نفخ مواد اولیه موجود در غذاها را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. بهتر است برای بهره بردن هرچه بیشتر از خاصیت‌های زردچوبه، این ادویه را حدود 15 دقیقه مانده به پایان زمان پخت به غذا اضافه کنید.

درمان نفخ با کدو سبز

خیلی از افراد به دلیل احساس نفخ و دل‌پیچه‌ پس از خوردن ماست، ترجیح می‌دهند دور مصرف این محصول لبنی پرخاصیت را خط بکشند در صورتی که اگر یک کدو سبز متوسط رنده شده را با چند برگ نعناع تازه و خردشده به ماست اضافه کنند، این مشکل تا حد زیادی حل خواهد شد. به جای نعناع می‌توان از پونه هم استفاده کرد.

درمان نفخ با توت‌ فرنگی

توت‌فرنگی و گریپ‌فروت قند فروکتوز پایین‌تری نسبت به سایر میوه‌ها دارند و می‌توانید با اضافه کردن توت‌فرنگی به ماست یا سالاد و آب گریپ‌فروت به غذاهای گوشتی، کمی نفخ موجود در مواد اولیه سالاد یا گوشت‌ها را بگیرید.

درمان نفخ با زنجبیل

اگر زیاد نفخ می‌کنید، یک تکه زنجبیل، کمی نمک و مقداری آب لیموترش را با هم مخلوط کنید. این معجون را داخل یخچال بگذارید و پس از هر وعده غذایی حدود 1 تا 2 قاشق غذاخوری از آن را میل کنید. معجون زنجبیل طعم خوبی ندارد اما در درمان نفخ، معجزه می‌کند!

بیشتر بخوانید : قرص دمیترون ♥ قرص خوشبو کننده دهان ♥ قرص دگزامتازون ♥ قرص دایجستیو قرص دیکلوفناک

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 7 اسفند 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.