داروی گیاهی ضد ورم معده و عثنی عشر

داروی گیاهی ضد ورم معده و عثنی عشر

داروی گیاهی ضد ورم معده و عثنی عشر خواص داروی گیاهی,فواید داروی گیاهی,داروی گیاهی درمانی,خاصیت داروی گیاهی,خواص داروی گیاهی درمانی,خواص داروی گیاهی برای پوست,خواص داروی گیاهی برای مو,خواص داروی گیاهی برای جوانی,خواص …

روغن هل کاهش دهنده اضطراب

روغن هل کاهش دهنده اضطراب

روغن هل کاهش دهنده اضطراب خواص روغن هل,فواید روغن هل,روغن هل درمانی,خاصیت روغن هل,خواص روغن هل درمانی,خواص روغن هل برای پوست,خواص روغن هل برای مو,خواص روغن هل برای جوانی,خواص روغن هل برای …

چوب طبل سرشار از آهن

چوب طبل سرشار از آهن

چوب طبل سرشار از آهن خواص چوب طبل,فواید چوب طبل,چوب طبل درمانی,خاصیت چوب طبل,خواص چوب طبل درمانی,خواص چوب طبل برای پوست,خواص چوب طبل برای مو,خواص چوب طبل برای جوانی,خواص چوب طبل برای …

بالنگ

بالنگ ,بالنگوی سیاه,بالنگو چیست,بالنگ خشک,بالنگو نام علمی,بالنگو و یبوست,بالنگو شیرازی,بالنگوی شیرازی,بالنگوی شهری,بالنگو طب سنتی,بالنگو در طب سنتی

بالنگ , بالنگوی سیاه , بالنگو چیست , بالنگ خشک

توضیحاتی در مورد بالنگ

بالنگ با نام علمی Citrus medica cedrata میوه‌ای خوراکی از تیرهٔ مرکبات (Rutaceae) می باشد. از آن در مرباسازی استفاده می‌شود. در این مطلب از سایت جسارت در مورد خواص و فواید مصرف بالنگ خشک شده در بارداری چیست صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

خواص درمانی بالنگ

خواص زیادی برای این میوه شمرده شده است که می توانیم به رفع خون‌ریزی لثه، تقویت کبد، خنک‌کننده و آرام بخش، رفع یبوست معده اشاره کنیم. همراه با گلاب برای اسهال خونی و نیز اسهال‌های روده‌ای سودمند است. بالنگ در کتب طب سنتی با نام «اترج کبیر» آمده‌است. میوه آن را به فارسی بالنگ گویند و از نظر گیاه‌شناسی زیرگونه‌ای از بادرنگ است. این درختچه دارای میوه‌هایی است که گاهی به وزن یک کیلوگرم نیز می‌رسد. نوع دیگری از بالنگ را به فارسی «بادرنگ» می‌نامند و در کتب طب سنتی با نامهای بادرنج، باذرنج و اترج صغیر آمده‌است. بالنگ درختچه‌ای است به شکل غیر منظم، برگ آن با کمی اختلاف شبیه سایر مرکبات ولی میوه آن به کلی متفاوت و نوع کبیر آن در ابعاد یک خربزه کوچک است. شکل آن دراز از یک طرف متصل به شاخه کمی پهن و از طرف دیگر به نوک بارکی ختم می‌شود. پوست آن به رنگ زرد طلایی خیلی ضخیم، موج دار و دارای برآمدگی‌هایی مانند تاول درشت است. قسمت عمده میوه را با پوست زرد و گوشت سفید داخل پوست را گرفته و تقریباً جای برای گوشت ترش غیر خوراکی وسط آن باقی نگذارده‌است. گل آن سفید می‌باشد. بالنگ دارای پوست زرد رنگ طلایی، با بوی معطر، به خصوص نوع کوچک آن که پوستش صاف است، معطرتر است. قسمت گوشتی سفید متصل به پوست خارجی آن ضخیم و کمی شیرین و قسمت گوشت وسط آن که در میان پرده‌های ضخیم طولانی واقع شده‌است، دارای الیاف و غلاف‌های پر از مایعی است که در بعضی انواع شیرین و در برخی ترش می‌باشد. تخم‌های آن که در قسمت گوشتی آن واقع است کمی دراز و در غلاف سفیدی واقع و مغز، سفید و کمی تلخ است. از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی پوست زرد آن کمی گرم و خشک است و شحم آن یا به عبارت دیگر قسمت گوشت سفید داخلی متصل به پوست زرد آن در ارقامی که این قسمت شیرین است از نظر طبیعت سرد و تر و خشک و برگ و شکوفه آن گرم وخشک است. از نظر خواص معتقدند که پوست زرد آن برا ی تقویت قلب و دماغ و کبد، سرد و معده احشای داخل شکم مفید است و برای تحلیل بادها و نفخ و کمک به هضم غذا مؤثر می‌باشد. بخصوص مربای آن با عسل؛ البته با خوردن مربای آن اسراف نباید شود زیرا هضم آن مشکل می‌شود. دم کرده پوست زرد خشک شده آن مسکن قی صفراوی و جویدن آن خوشبوکننده دهان است. اگر پوست و گوشت سفید خشک شده آن را درلابه لای لباس‌ها بگذارند مانع بید زدن می‌شوند.

بالنگ در طب سنتی

بالنگ خواص بسیاری دارد، به طوری که در طب سنتی از آن به عنوان دارو نیز استفاده می‌کردند. از خواص بالنگ می‌توان به تقویت جگر، تسکین عطش، درمان اسهال، تقویت کبد و آرامش بخش بودن اشاره کرد. در کشور چین، ریشه و پوست بالنگ را می‌جوشانند و به عنوان داروی ضد سرفه مصرف می‌کنند. همچنین بعضی معتقدند این میوه برای تسکین سردردهای میگرنی نیز مفید است.

مربا بالنگ خشک شده

مواد اولیه برای تهیه این مربا به شرح زیر است. مواد لازم بالنگ خشک 1/5 کیلوگرم شکر 2 برابر وزن بالنگ پس از جوشاندن آبلیمو تازه نصف استکان سفیده تخم مرغ 1 عدد دستور تهیه: بالنگ را از ۲۴ ساعت قبل در آب خیس کنید تا کاملا نرم شود. سپس با یک چاقوی تیز مقدار کمی از پوست آن را بتراشید، پوست آن را به کلی نگیرید، زیرا باعث می‌شود عطر آن کم شود. دو مرتبه بالنگ را در آب جوش بجوشانید تا مغز آن کاملا نرم شود. سپس برای مدت ۱۰ الی ۱۲ ساعت آن را در آب سرد خیس کنید و دو الی سه مرتبه آب آن را عوض نمایید تا تلخی نداشته باشد. یک پارچه تمیز روی میز پهن کنید و بالنگ‌ها را روی آن بچینید تا آب اضافی آن‌ها گرفته شود. سپس آن‌ها را وزن کنید، مقدار شکر باید دو برابر وزن بالنگ‌ها در این مرحله باشد. فرض می‌کنیم در این مرحله وزن بالنگ‌ها یک و نیم کیلوگرم است، بنابراین به سه کیلوگرم شکر احتیاج داریم. طرز تهیه مربا بالنگ شکر را در یک قابلمه با سایز متناسب بریزید و شش لیوان آب به آن اضافه کنید. سپس یک عدد سفیده تخم مرغ را نیز به آن بیفزایید. پس از آنکه شربت شکر جوشید، آن را از یک پارچه نازک رد کنید تا شربت تمیز شود. در ادامه بالنگ‌ها را که آماده کرده بودید به شربت اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید. زمانی که شربت به غلظت رسید، آبلیمو تازه را به آن اضافه کنید. چند جوش که زد آن را از روی شعله اجاق گاز بردارید. مربا آماده است، صبر کنید تا سرد شود و سپس آن را داخل شیشه بریزید و در یخچال نگهدارید.

مربا بالنگ تازه

مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه این مربا را در جدول زیر مشاهده می کنید. مواد لازم بالنگ تازه 1/5 کیلوگرم شکر 2 برابر وزن بالنگ پس از جوشاندن آبلیمو تازه نصف استکان سفیده تخم مرغ 1 عدد دستور تهیه: بالنگ‌ها را به چهار قسمت تقسیم کنید و بخش لیز وسط آن به همراه هسته‌ها را جدا نمایید. سپس آن‌ها را به پهنای ۳ الی ۴ سانتیمتر به صورت لوزی، مربع یا هر شکل دیگری که تمایل دارید، برش بزنید. سپس دوبار آن‌ها را بجوشانید، مغز آن‌ها که نرم شد، حدود ۲۴ ساعت در آب سرد خیس کنید و چند مرتبه آب آن‌ها را عوض نمایید تا تلخی بالنگ‌ها گرفته شود. سپس آنها روی یک پارچه تمیز قرار دهید تا آب بالنگ‌ها گرفته شود. همانند روش قبل شربت شکر را آماده کنید و آن را از یک پارچه نازک رد کنید. سپس شربت صاف شدن را همراه با بالنگ‌ها روی حرارت قرار دهید. زمانی که شربت غلیظ شد، آب لیمو تازه را به آن اضافه نمایید و پس از آنکه چند جوش زد، مربا را از روی حرارت بردارید. اجازه دهید تا مربا بالنگ سرد شود و سپس آن را داخل شیشه بریزید و در یخچال نگهداری کنید. طرز تهیه مربا بالنگ و نکاتی برای بهبود طعم آن چند نکته: بادرنگ نوعی بالنگ است که اندازه ی بزرگتری دارد و می‌توان برای مربا نیز از آن استفاده کرد. پس از آنکه بالنگ را به مدت ۲۴ ساعت در آب سرد خیس کرده و چند مرتبه آب آن را عوض کردید، حتما بچشید تا مطمئن شوید، تلخی بالنگ از بین رفته است. در زمان طبخ مربا باید درب قابلمه باز باشد، در غیر اینصورت رنگ آن تیره خواهد شد. بالنگ‌هایی را که برای تهیه مربا انتخاب می‌کنید، باید بدون لکه و کاملا سالم باشند. توجه داشته باشید که شربت مربا باید کاملا قوام بیاید، به این معنی که وقتی مربا آماده شد، مقداری از شربت آن را درقاشق بریزید، زمانی که سرد شد باید شربت به سختی و کش دار از قاشق بریزد. میزان شکر ذکر شده در این مطلب به اندازه استاندارد است، اما اگر ترجیح می‌دهید مربا زیاد شیرین نباشد میزان آن را کاهش دهید. در صورتی که مربا بعد از مدتی شکرک زد، دلیل آن جوشیدن زیاد آن و کم بودن آبلیمو است. برای رفع این مشکل کمی آب جوش در مربا بریزید واجازه دهید یکی دو جوش بزند و سپس مقداری آبلیمو به آن اضافه کنید و از روی حرارت بردارید. اگر مربا کپک زد، یعنی شربت شکر به اندازه کافی غلیظ نبوده است. مربا بالنگ علاوه بر خواص زیادی که به آن اشاره شد، مربای بالنگ طعم و ظاهر خوبی نیز دارد. این مربا را تهیه کرده و همراه کره یا خامه برای صبحانه یا عصرانه استفاده کنید. به این ترتیب هم از خواص بی شمار این ماده غذایی بهره‌مند می‌شوید و هم از میل کردن یک مربای خوش طعم و خوش عطر لذت می‌برید.

بالنگ یا بادرنگ

میوه این گیاه را به فارسی بالنگ می‌گویند و از نظر گیاه شناسی گونه‌ای از بادرنگ محسوب می‌شود. تحویلیان افزود: بادرنگ دارای درختچه‌ای است به شکل نامنظم و برگ‌های آن با کمی اختلاف شبیه سایر انواع مرکبات است. این متخصص فارما سیوتیکس در خصوص خواص دارویی این گیاه اظهار کرد: بالنگ طبق نظر حکمای طب سنتی دارای خواص متعددی است که بر حسب عضو مورد استفاده متغیر است. به گفته تحویلیان، از بالنگ می‌توان جهت تقویت جگر، معده و جهت تسکین حرارت احشاء و تشنگی و اسهال صفراوی و کبدی استفاده کرد. وی تصریح کرد: جوشانده پوست خشک بالنگ نیز مسکن قوی صفراوی است و جویدن آن نیز موجب خوشبو شدن بوی دهان می‌شود. تحویلیان پوست زرد بالنگ را برای تقویت قلب، مغز، کبد، معده و احشای داخل شکم مفید دانست و اظهار کرد: مربای آن نیز به همراه عسل برای نفخ و کمک به هضم غذا موثر است.

بالنگ و تقویت قلب

به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از بالنگ جهت تقویت قلب، کبد و درمان نفخ شکم، درد مفاصل و نقرص نیز استفاده می‌شود. وی تصیرح کرد: همچنین از این گیاه در درمان بیماری‌های ریوی و گوارشی، اسهال، کاهش اسید معده، تحریک فعالیت کبد و درمان نفخ و تهوع نیز استفاده می‌شود. این متخصص فارماسیوتیکس اظهار کرد: در برخی از منابع علمی نیز به اثر این گیاه در درمان سردرد بویژه سردردهای میگرنی اشاره شده است. تحویلیان در پایان هشدار داد: با توجه به اینکه برخی از گیاهان می‌توانند با داروها واکنش‌های ناخواسته‌ای ایجاد کنند، پیشنهاد می‌شود قبل از مصرف این گیاه جهت هر نوع بیماری با پزشک مشورت شود.

آشنایی با بالنگ

بالنگ در کتب طب سنتی با نام”اترج کبیر” آمده است. میوه آنرا به فارسی بالنگ گویند و از نظر گیاه شناسی واریته از بادرنگ است. این درختچه دارای میوه های زشتی است که گاهی به وزن یک کیلو گرم نیز می رسد. نوع دیگری از بالنگ را به فارسی “بادرنگ” می نامند و در کتب طب سنتی با نام های بادرنج، باذرنج و اترج صغیر آمده است. بالنگ درختچه ای است به شکل غیرمنظم، برگ آن با کمی اختلاف شبیه سایر مرکبات ولی میوه آن به کلی متفاوت و نوع کبیر آن در ابعاد یک خربزه کوچک است. شکل آن دراز از یک طرف متصل به شاخه کمی پهن و از طرف دیگر به نوک بارکی ختم می شود. پوست آن به رنگ زرد طلایی خیلی ضخیم،موج دار و دارای برآمدگی هایی مانند تاول درشت است. قسمت عمده میوه را با پوست زرد و گوشت سفید داخل پوست را گرفته و تقریبا جای برای پولپ ترش غیر خوراکی وسط آن باقی نگذارده است.

گل بالنگ

گل آن سفید است. بالنگ دارای پوست زرد رنگ طلایی، با بوی معطر، به خصوص نوع کوچک آن که پوستش صاف است، معطرتر است. قسمت گوشتی سفید متصل به پوست خارجی آن ضخیم و کمی شیرین و قسمت پولپ وسط آن که در میان پرده های ضخیم طولانی واقع شده است،دارای الیاف و غلاف های پر از مایعی است که در بعضی انواع شیرین و در برخی ترش است. تخم های آن که در قسمت پولپ آن واقع است کمی دراز و در غلاف سفیدی واقع و مغز، سفید و کمی تلخ است.

ترکیبات شیمیایی بالنگ

بالنگ حاوی مقادیر زیادی سیترونلال است که یک ترکیب آرامش دهنده بوده و در درمان بیماران مبتلا به افسردگی و بیماری های روانی کاربرد دارد. همچنین در پوست میوه بالنگ اسانس لیمونن، گاما، ترپینن، ژرانیال و نرال است.

بالنگ از نظر طبیعت

از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی پوست زرد آن کمی گرم و خشک است و شحم آن یا به عبارت دیگر قسمت گوشت سفید داخلی متصل به پوست زرد آن در ارقامی که این قسمت شیرین است از نظر طبیعت سرد و تر و خشک و برگ و شکوفه آن گرم وخشک است. از نظر خواص معتقدند که پوست زرد آن برا ی تقویت قلب و دماغ و کبد، سرد و معده احشای داخل شکم مفید است و برای تحلیل بادها و نفخ و کمک به هضم غذا موثر می باشد. بخصوص مربای آن با عسل; البته با خوردن مربای آن اسراف نباید شود زیرا هضم آن مشکل می شود. دم کرده پوست زرد خشک شده آن مسکن قی صفراوی و جویدن آن خوشبو کننده دهان است. اگر پوست و گوشت سفید خشک شده آن را درلابه لای لباسها بگذارند مانع بید زدن می شوند. روغن بالنگ از نظر طبعیت گرم وخشک است ومالیدن آن برای رفع بی حسی،فلجی، لقوه، رعشه و در مفاصل، سیاتیک،امراض سرد عصبی و درد کلیه، مثانه و خوشبویی عرق نافع است. روغن شکوفه آن نیز همین اثر را دارد و روغن برگ آن قویتر است. خوردن قسمت گوشت سفید متصل به پوست زرد خارجی آن خیلی ثقیل است و دیرهضم می شود و مصرف آن باید به صورت مربا با شکر و یا با عسل باشد. آب قسمت مغز ترش مزه بالنگ اگر با غذا خورده شود برای مالیخولیا حاصل سودا نافع است و چون ترشی آن برای اشخاص سوداوی مضر است باید با شکر و قند شیرین شود و سپس خورده شود. ضماد پخته تمام میوه بالنگ در سرکه برای درد مفاصل و نقرس و ورم های مختلفه نافع است. در چین از خوشانده ریشه وپوست بالنگ به عنوان ضدسرفه، نرم کننده سینه ورفع ناراحتی لومباگو استفاده می کنند. تخم بالنگ کرم کش وضد تب است.دم کرده سر شاخه های تازه سبز و جوان آن راشبه جزیره مالاریا به عنوان اشتها آور وضد گرما معالجه شکم درد می خورند.

بالنگ و سرطان

بالنگ، منبعی سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی مانند ویتامین C – مکملی که خطر تومور را مهار می‌کند- است. خوردن مواد تازه سرشار از ویتامین C ، مانند بالنگ ، می‌تواند باعث بهبود وضعیت سلامت و جلوگیری از بیماری‌های بدخیمی مانند سرطان شود.

رفع حالت تهوع با بالنگ

در گذشته، بالنگ به دلیل داشتن مقادیر بالای ویتامین C، برای رفع حالت تهوع، اسکوربوت و استفراغ به کار می‌رفته است. به علاوه، برای درمان عفونت‌های پوستی و همچنین هموروئید نیز مفید است.

بیشتر بخوانید : گریپ فروتلیمو شیرینانارلیمو ترشنارنگی

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 19 آذر 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.