طریقه مصرف و خواص گیاه ثعلب در بستنی چیست

طریقه مصرف و خواص گیاه ثعلب در بستنی چیست

ثعلب خواص ثعلب ,فواید ثعلب,خاصیت ثعلب,خواص ثعلب درمانی,خواص ثعلب برای پوست,خواص ثعلب برای مو,خواص ثعلب برای جوانی,خواص ثعلب برای بارداری,خواص خوردن ثعلب ثعلب ثعلب گیاهی با نام علمی Orchis mascula است و …

آشنایی با خواص و فواید برگ زیتون

آشنایی با خواص و فواید برگ زیتون

آشنایی با خواص و فواید برگ زیتون خواص برگ زیتون,فواید برگ زیتون,برگ زیتون درمانی,خاصیت برگ زیتون,خواص برگ زیتون درمانی,خواص برگ زیتون برای پوست,خواص برگ زیتون برای مو,خواص برگ زیتون برای جوانی,خواص برگ …

آشنایی با خواص سریش

آشنایی با خواص سریش

آشنایی با خواص سریش خواص سریش,فواید سریش,سریش درمانی,خاصیت سریش,خواص سریش درمانی,خواص سریش برای پوست,خواص سریش برای مو,خواص سریش برای جوانی,خواص سریش برای بارداری,خواص خوردن سریش,فواید سریش خام,فواید سریش پخته

بادام زمینی

بادام زمینی ,بادام زمینی در بارداری,بادام زمینی به انگلیسی,بادام زمینی چاق کننده است,بادام زمینی و دیابت,بادام زمینی خام,بادام زمینی برای سگ

بادام زمینی , بادام زمینی در بارداری , بادام زمینی و نقرس , بادام زمینی چاق کننده است

توضیحاتی در مورد بادام زمینی

خواص بادام زمینی شامل پیشگیری و درمان سنگ کیسه صفرا، تقویت قلب، کاهش قند خون، افزایش جذب پروتئین، تامین چربی خوب و عضله‌سازی، رفع خستگی، ضعف و بی‌حالی است. مصرف این بادام به افرادی که دارای حساسیت می باشند، توصیه نمی شود. این بادام ، منبع خوب انرژی است. ۱۰۰ گرم از این بادام حاوی ۵۰ گرم چربی، ۱۶ گرم کربوهیدرات است. این بادام دارای پروتئین با کیفیت عالی می باشد. در بین آجیل ها،این بادام دارای بیشترین مقدار پروتئین می باشد. ۱۰۰ گرم این بادام حاوی ۲۵ گرم پروتئین می باشد. پس اگر کودک شما فقط این بادام یا کره بادام زمینی می خورد، از کمبود پروتئین در کودک نگران خود نباشید. بیشتر چربی های موجود در بادام زمینی، از نوع غیر اشباع و خوب می باشند. بادام زمینی، دارای مقدار قابل توجهی ویتامین B3 می باشد، ۱۱۲ میلی گرم در ۱۰۰ گرم. ویتامین B3 باعث افزایش کلسترول خوب ( HDL) می شود، فرایند پیری را به تعویق می اندازد و همچنین از بیماری آلزایمر جلوگیری می کند. ویتامین E نیز در این بادام وجود دارد. ۲۸ گرم این بادام در حدود ۱۰درصد نیاز روزانه بدن به این ویتامین را تأمین می کند. این بادام حاوی مقادیر زیادی، آنتی اکسیدان پلی فنول است که نوع ابتدایی آن اسید پی ــ کوماریک نامیده می‌شود.در این مطلب از سایت جسارت در مورد بادام زمینی صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

بادام زمینی چیست

بادام‌زمینی یا پسته‌شامی (همچنین بادام‌کوهی یا پسته زمینی)، نام بوته و میوه‌ای با نام علمی Arachis hypogaea است. این گیاه بومی آمریکای جنوبی است و از آنجا به نقاط گوناگون دنیا برده شده‌است. بوتهٔ آن که بوته‌ای یک‌ساله است ۳۰ تا۵۰ سانتیمتر ارتفاع دارد. این بادام بومیِ برزیل. آب و هوای گرم برای کِشت این گیاه مناسب است. این بادام دارای ساقه‌ای راست است. برگ‌های آن مرکب از دو زوج برگچه است و گل‌های آن دو نوع متفاوت به رنگ زرد که پس از تلقیح، دمِ گل خم می‌شود و به سطح خاک می‌رسد و سپس کم‌کم در خاک فرورفته، میوه در داخل خاک پدید می‌آید.

ارزش غذایی بادام زمینی

این بادام منبعی است غنی از پروتئین، ولی از آنجا که دارای بعضی انواع آمینو اسیدهای ضروری مانند لیزین، سیستین و متیونین نیست توصیه می‌شود به همراه مواد غذایی مکمّل استفاده شود مثل بدنسازان یا ورزشکارانِ دیگر. هر ۱۰۰ گرم از این بادام دارای موارد زیر است: ۵۶۷ کالری ۴۹ گرم چربی ۷۰۵ میلی‌گرم پتاسیم ۱۶ گرم کربوهیدرات ۲۶ گرم پروتئین

حساسیت به بادام زمینی

بعضی افراد حساسیت شدید به این بادام دارند. برای این افراد حتی بو کردن این بادام ممکن است منجر به مرگ شود.

بادام زمینی یک دانه گیاهی

این بادام یکی از دانه‌های گیاهی پرخاصیت و خوشمزه است که طرفداران زیادی دارد. این دانه گیاهی منبعی غنی و سرشار از پروتئین است که از چربی‌های غیر اشباع تشکیل شده و یک نوع چربی خوب برای بدن محسوب می‌شود

خواص بادام زمینی

طبع بادام زمینی گرم و تر است. برخی از مهمترین خواص درمانی بادام زمینی عبارتند از: تامین پروتئین های مورد نیاز بدن: این دانه گیاهی سرشار از پروتئین های گیاهی مفید، لازم و ضروری برای بدن می‌باشد. جالب است بدانید بسیاری از ورزشکارن و بدنسازان به دلیل همین خاصیت این بادام، از آن برای افزایش قدرت جذب پروتئین، تامین چربی خوب و عضله سازی استفاده می‌کنند. مصرف این بادام برای بیماران دیابتی مفید است و به درمان و پیشگیری از دیابت کمک می‌کند. در واقع میزان پایین کربوهیدرات‌ها نسبت به چربی، پروتیئن و فیبر در این بادام، باعث شده است دانه‌های این آجیل شاخص قند خون پایینی داشته باشد. چربی‌های موجود در این دانه گیاهی از نوع چربی‌های خوب بوده و مصرف آن به پیشگیری و درمان ناراحتی های قلبی عروقی کمک می‌کند. نتایج تحقیقات نشان داده، مصرف حداقل ۴ بار بادام‌ زمینی در هفته، تا ۳۷ درصد از خطر بیماری‌های قلبی می‌کاهد. از دیگر خواص مهم و شناخته شده این بادام خاصیت ضد سرطانی آن می‌باشد. بادام‌زمینی حاوی نوعی آنتی‌اکسیدان به نام رزوراترول است که می‌تواند به نوعی به ترکیب ضدسرطانی به نام پیساتانول تغییر شکل یابد. این تغییر شکل به کمک نوعی آنزیمی که در تومورهای سرطانی یافت می‌شود، ایجاد می‌شود و به این ترتیب مانع رشد تومورها خواهد شد. همچنین فیتوسترول موجود در بادام‌ زمینی رشد سلو‌ل‌های سرطان سینه، سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات را کند کرده و حتی احتمال بروز سرطان ریه در افراد مستعد را کاهش می‌دهد. این بادام خاصیت ملین دارد و برای درمان یبوست مفید است، همچین مصرف آن به هضم غذا کمک میکند. رفع خستگی، ضعف و بی حالی درمان افسردگی

بادام زمینی در طب سنتی

در طب سنتی از خواص بادام زمینی همراه با سایر دانه‌های گیاهی نظیر فندق و بادام درختی، برای درمان ریزش مو و تقویت ابروه استفاده می‌شود. مصرف منظم این بادام به دلیل وجود فیبرهای غذایی، فیتوسترول و منیزیم برای پیشگیری از ابتلا به سنگ کیسه صفرا بسیار مفید است. درمان کم خونی ناشی از فقر آهن و کمک به رشد و تقویت غضروف‌های مفاصل، از دیگر این بادام است. مصرف این بادام برای پیشگیری و کمک به درمان الزایمر مفید بوده و همچنین باعث تقویت قلب می شود. مصرف ۱۰ عدد از این بادام به صورت منظم و روزانه به درمان راشیتیسم، بیماری گواتر و عفونت ادراری کمک می کند.

ترکیبات بادام زمینی

دانه‌های این بادام تقریبا مانند فندق، تخم مرغی شکل و به رنگ سفید مایل به زرد است و پوسته نازکی دانه را پوشانده که برنگ قرمز مایل به قهوه ای است. این بادام سرشار از پروتئین و آمینو اسیدهای‌های مفید برای بدن می‌باشد، از این رو ورزشکاران و بدنسازان از آن در مکمل و مواد غذایی خود استفاده می‌کنند. همچنین 44 تا 56 درصد از محتوای این بادام حاوی چربی‌ها است. این چربی‌ها بیشتر به شکل غیر اشباع می‌باشند. اسید اولئیک و اسید لینولئیک از جمله این چربی‌ها می‌باشند.

مضرات بادام زمینی

این بادام یکی از خوراکی‌هایی است که بسیاری افراد و به ویژه کودکان ممکن است به آن حساسیت داشته باشند، لذا لازم است قبل از مصرف مطمئن شوید به آن حسایت ندارید. اولین نشانه‌های آلرژی به این بادام به صورت آبریزش بینی یا خارش پوست در قسمت‌هایی از بدن می‌باشد. نشانه‌های بعدی شامل: تهوع، استفراغ، اسهال، ناراحتی‌های شکمی، سوزش زبان، سختی تنفس، گلودرد یا درد در دیگر نواحی بدن، افت ناگهانی فشار خون، سرگیجه و در نهایت بیهوشی و مرگ است. مصرف بادام زمینی در دوران بارداری ممکن است باعث شود نوزادان پس از تولد بیشتر از سایر نوزدان به حساسیت و آلرژی مبتلا شوند. پوست این بادام در برخی افراد باعث بروز تاول، کهیر، سوزش و خارش پوست می‌شود. این علائم به این علت ممکن است بروز کنند که مصرف بیش از حد این بادام می تواند باعث ایجاد بیماری کبد چرب گردد.

کره بادام زمینی

کره بادام زمینی یکی از انواع کره‌های گیاهی بوده، بسیار خوش طعم و لذیذ است و طرفداران زیادی دارد. مصرف این کره بسیار انرژی‌زا بوده و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. به طور کلی قسمت اعظمی از این بادام کشت شده در دنیا برای تهیه کره بادام زمینی استفاده میشود و سرشار از چربی های غیر اشباع که همان چربی خوب است میباشد. پیشگیری از سرطان و بروز دیابت نوع 2 به ویژه در زنان، بیماری های قلبی و بیماری‌های کیسه صفرا از خواص کره بادام زمینی و فواید مصرف آن است. همچنین این بادام و کره آن، منبع خوب و با صرفه‌ای از پروتئین هستند و بیشتر ویتامین‌ها و املاح مورد نیاز بدن را تامین می‌کنند. برای آشنایی بیشتر با خواص بادام زمینی در ادامه این مطلب با ستاره همراه باشید.

بادام زمینی , بادام زمینی در بارداری , بادام زمینی و نقرس , بادام زمینی چاق کننده است

مشخصات بادام زمینی

این بادام درواقع یکی از حبوبات (از خانواده باقلائیان) بومی امریکای جنوبی است که ظاهر و طعمی همانند مغزها دارد. این گیاه یکساله بوده، بومی برزیل است و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است. میوه بادام زمینـی به طول تقریبی ۴ سانتیمتر است و دارای پوسته شکننده به رنگ خاکستری مایل به زرد می باشد . دانه آن تقریبا مانند فندق برنگ سفید مایل به زرد بوده و تخم مرغی شکل است. کره بادام زمینی از لذیذترین محصولات تهیه شده از بادام زمینی است. هر ساله یک سوم این بادام کشت شده در سراسر دنیا، صرف ساخت کره آن می شود.

خواص کره بادام زمینی

طبع کره بادام زمینی متعادل است. برخی از مهمترین خواص و فواید مصرف این کره گیاهی پرخاصیت شامل موارد زیر میگردد: یکی از مهمترین خواص کره بادام زمینی پیشگیری از بیماری های قلبی و بروز سکته قلبی و مغزی است. در واقع مصرف بادام زمینی بادام زمینی موجب گشاد شدن رگ‌های بدن و تسهیل جریان خون می‌شود و از لخته شدن خون و سکته مغزی جلوگیری می کند. مصرف بادام زمینی در افزایش میزان و کیفیت شیر مادران شیرده موثر است. از خواص کره بادام زمینی کاهش و پیشگیری بیماری‌های مرتبط با کیسه صفرا است. فیتواسترول موجود در بادام‌زمینی و کره بادام‌زمینی نیز می‌تواند رشد سلول‌های سرطان پستان، روده بزرگ و پروستات را کند کرده و حتی از بروز سرطان ریه در افراد مستعد بکاهد. بادام‌زمینی حاوی نوعی آنتی‌اکسیدان به نام رزوراترول نیز هست که می‌تواند به نوعی ترکیب ضدسرطانی به نام پیساتانول تغییر شکل یابد. این تغییر به کمک نوعی آنزیم که در تومورهای سرطانی یافت می‌شود، ایجاد می‌شود و به این ترتیب مانع رشد تومورها خواهد شد. خوردن کره بادام‌زمینی در کاهش خطر دیابت نوع 2 به ویژه در زنان تأثیر به‌سزایی دارد. همچنین مصرف کره بادام زمینی در زنان در کاهش مشکلات قاعدگی موثر میباشد. کره بادم زمینی حاوی منیزیم فراوان است و از این رو در سلامت سیستم عصبی موثر میباشد. تنظیم دمای بدن، سم‌زدایی، تولید انرژی و شکل‌گیری استخوان‌های قوی و دندان‌هااز خواص کره بادام زمینی به دلیل وجود منیزیم موجود در آن است. از دیگر خواص کره بادام زمینی کمک به هضم غذا است. همچنین مصرف متعادل آن به دلیل احساس سیری در کاهش وزن موثر میباشد.

ارزش غذایی کره بادام زمینی

این کره سرشار از چرب های غیر اشباع است، همچنین حاوی انواع مواد معدنی و ویتامین‌های مورد نیاز بدن از جمله اسید فولیک، ویتامین ای، مس، سلنیوم، منیزیم، روی و همچنین رنگدانه‌های گیاهی و فیبر خوراکی می باشد.

طرز تهیه کره بادام زمینی

طرز تهیه این کره در منزل بسیار آسان میباشد، به این منظور این بادام را درون غذاساز ریخته و بگذارید کاملا له شود. بعد از آن یک دور غذاساز را خاموش کرده و کاملا با یک قاشق بادام زمینیها را زیر ورو کنید. مجددا غذاساز را روشن کنید و بگذارید کاملا بچرخد تا بادام زمینی به روغن بیفتد سپس در ظرف مخصوص ریخته و در یخچال نگهداری کنید.

مضرات کره بادام زمینی

خوردن این کره به دلیل دارا بودن مقدار چربی و کالری زیاد به افراد چاق توصیه نمیشود. زیاده‌روی در مصرف این کره به دلیل میزان بالای اگزالات موجود در آن به افراد مستعد سنگ کلیه و مثانه توصیه نمیشود. این بادام و فراورده‌های تهیه شده از آن، جزء مواد غذایی آلرژی‌زا (حساسیت زا) است، به طوریکه مصرف مقدار کمی از‌ آن در افرادی که به آن حساسیت داشته باشند، می‌تواند به شوک آنافیلاکسی و مرگ منجر شود.

بادام زمینی , بادام زمینی در بارداری , بادام زمینی و نقرس , بادام زمینی چاق کننده است

کاشت بادام زمینی

این بادام یک گیاه یک‌ساله است. کاشت بادام زمینی در منزل بسیار ساده است و میتواند به عنوان یک شغل خانگی با درآمد خوب محسوب شود. شما میتوانید بذر این بادام را هم در باغچه و هم در گلدان کشت دهید.

روش کاشت بادام زمینی

برای کاشت این بادام در منزل اگر میخواهید آن را در باغچه بکارید بهترین زمان اواخر اسفند تا اوایل اردیبهشت است که خطر یخ‌زدگی و سرمای زمستانه برطرف شده باشد و ی اگر قصد دارید کاشت این بادام در گلدان باشد، هر زمان از سال میتوانید آن را انجام دهید. برای کاشت این بادام شما نیاز به خاک با زهکشی بالا دارید. بهترین خاک برای این گیاه خاک شنی مخلوط با کود فراوان است. پس از مخلوط و زیر و رو نمودن خاک با کود، بذر این بادام را در عمق 5 تا 7 سانتیمتری از خاک بکارید. اگر گیاه را در باغچه میکارید، بذر این بادام را در فاصله 15 تا 18 سانتی‌متری از هم و در ردیف‌هایی که 1 متر از هم فاصله دارند در خاک بکارید. در داخل گلدان بهتر است هر بذر را در یک گلدان نسبتا بزرگ بکارید. البته شما میتوانید ابتدا بذرها را داخل گلدان بکارید و بعد از دو هفته آن را به باغچه انتقال دهید. بعد از کاشت دانه‌ها، آبیاری کامل انجام دهید. در طول مدت رشد مراقب باشید سطح خاک همیشه مرطوب باشد زیرا خاکهای شنی سریع خشک میشوند. از وجود سوراخهای کافی برای خروج آب اضافی از گلدان مطمئن باشید. توجه داشته باشید که گیاه بادام مینی به سرما بسیار حساس است. بنابراین از قرار دادن گلدان در برابر باد سرد پرهیز کنید. همچنین در باغچه، اگر دمای هوا کاهش داشت، گیاه را با پلاستیک بپوشانید تا از خطر سرما در امان بماند. با گذر زمان، بادام‌زمینی‌ها شروع به رشد از ساقه‌هایی می‌کنند که در اعماق زمین فرو می رود. طول دروه رشد این گیاه طولانی است و 100 تا 210 روز طول میکشد. در طول دوره رشد به گیاه کود دهید. گل گیاه این بادام قبل از میوه دادن به سمت زمین خم میشود و دانه‌های جوان را در زمین دفن میکند. به همین دلیل است که به این گیاه، این بادام می‌گویند. دانه‌های این بادام در داخل زمین رشد کرده و میرسند.

گیاه شناسی بادام زمینی

این بادام گیاهی است یکساله دارای ساقه‌ای راست که ارتفاع آن در حدود ۳۰ سانتیمتر می‌باشد. برگهای آن مرکب از دو زوج برگچه است. گلهای آن به رنگ زرد می‌باشد که پس از تلقیح، دمگل خم شده و به سطح خاک می‌رسد و سپس به تدریج در خاک فرو رفته و میوه در داخل خاک تشکیل می‌شود. میوه این بادام به طول تقریبی ۴ سانتیمتر است و دارای پوسته شکننده به رنگ خاکستری مایل به زرد می‌باشد. بر روی پوسته یک تا سه برجستگی مشاهده می‌شود که هر یک محل دانه‌ها را نشان می‌دهد. دانه این بادام تقریبا مانند فندق به رنگ سفید مایل به زرد بوده ولی تخم مرغی شکل است. پوسته نازکی دانه را پوشانده که به رنگ قرمز قهوه‌ای است. دانه های این بادام و کره تهیه شده از آن دارای ارش غذایی فوق العاده بوده و از خواص درمانی بینظیری برخوردار است.

بیشتر بخوانید : بادامگردوپستهلوبیاآووکادو

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 17 مرداد 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.