خواص و مضرات و طریقه مصرف مرزنجوش برای لاغری چیست
خواص جوانه ماش و لاغری و دیابت و یبوست
خواص جوانه ماش و لاغری و دیابت و یبوست در این مطلب از سایت جسارت به خواص جوانه ماش و لاغری و دیابت و یبوست می پردازیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه …
طریقه مصرف و خواص و مضرات عرق آویشن در بارداری چیست
عرق آویشن عرق آویشن ,عرق آویشن برای لاغری,عرق آویشن برای چی خوبه,عرق آویشن در بارداری,عرق آویشن برای سرماخوردگی,عرق آویشن برای پوست,عرق آویشن چه خاصیتی دارد توضیحاتی در مورد عرق آویشن عرق آویشن …
همه چیز درباره خواص و فواید کاسنی
همه چیز درباره خواص و فواید کاسنی خواص کاسنی,فواید کاسنی,کاسنی درمانی,خاصیت کاسنی,خواص کاسنی درمانی,خواص کاسنی برای پوست,خواص کاسنی برای مو,خواص کاسنی برای جوانی,خواص کاسنی برای بارداری,خواص خوردن کاسنی,فواید کاسنی خام,فواید کاسنی پخته
مرزنجوش
مرزنجوش ,مرزنجوش چیست,مرزنجوش اردو,مرزنجوش به انگلیسی,مرزنجوش و لاغری,مرزنجوش و خواص آن,مرزنجوش در بارداری,مرزنجوش ویکی پدیا,مرزنجوش جامع,مرزنجوش نام علمی
توضیحاتی در مورد مرزنجوش
مرزنگوش (Origanum majorana) گیاهی علفی، یکساله و در بعضی مواقع دوساله با ساقهای راست و شاخه و برگهای متقابل بیضی شکل است. گلهای سفید و ریز آن از بغل برگها در خوشههای به هم فشردهای می رویند. میوه آن به صورت فندقه و چهار قسمتی است و فقط در مناطق گرمسیری نشکیل میشود. تمام قسمتهای گیاه دارای عطر خوشایند است. برای مصرف طبی سرشاخههای آن را هنگامی که گیاه کاملاً گل کرده در هوای آزاد می چینند. گیاه پس از مدتی دوباره جوانه می زند. سرشاخههای چیده شده را به صورت دستهای در میآورند و در محلی که هوا جریان داشته باشد یا در خشک کن با حداکثر ۴۰ درجه سانتیگراد گرما خشک میکنند. آنها محتوی ۱ تا ۲ درصد اسانس روغنی که ۶۰ درصد آن ترپینئول است، تاننها و شیرههای تلخ، کاروتنها و ویتامین ث هستند و علیه بیماریهای گوارشی مؤثرند. مقدار مصرف آن در جوشانده یک قاشق مرباخوری در هر فنجان آب است که روزانه دو فنجان از آن می نوشند. از این گیاه در ترکیب مرهمها برای درمان روماتیسم استفاده میشود.در این مطلب از سایت جسارت در مورد مرزنجوش صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
گیاه مرزنجوش
مرزنجوش یک گیاه معطر از خانواده نعنا بوده که منشا آن از مصر و عربستان است. در شکلهای مختلف می توان گیاه مرزنجوش را دید: روغن اسانس مرزنجوش، برگهای تازه یا خشک شده مرزنجوش یا پودر آن. از این گیاه به عنوان یک افزودنی آشپزی، در سوپها، سالادها، سسها و برای گوشتها استفاده میشود. در برخی از کشورهای خاورمیانه به جای پونه کوهی و آویشن از آن استفاده میگردد. همچنین این گیاه در ساخت و تهیه لوازم آرایشی و بهداشتی کاربرد دارد. مصرف مرزنجوش بسیار برای سلامتی مفید است و قسمتهای مورد استفاده آن شامل قسمتهای رویشی گیاه، ساقه گل و برگ است. نامهای دیگر این گیاه مرزنگوش، مرزه گوش، مردگوش، ریحان داود، عنقر، سومق و چند نام دیگر است.
طبیعت گیاه مرزنجوش
طبیعت گیاه مرزنجوش گرم و خشک است. خواص دارویی این گیاه به طور خلاصه عبارتند از: برای برطرف نمودن سنگینی معده، نفخ و ناراحتیهای کبدی استفاده از گیاه مرزنجوش توصیه میشود. دم کرده این گیاه به صورت موضعی برای درمان زخم استفاده میشود. درمان استفراغ، اسهال، یرقان و خارش از خواص مرزنجوش است. از مهمترین خواص مرزنجوش که ارسطو به آن اعتقاد داشت تقویت معده، بادشکن، معرق و ضد تشنج است. از این گیاه برای درمان اختلالات دستگاه گوارش و عفونتها استفاده میشود. از اسانس مرزنجوش به صورت پماد، برای ضد عفونی کردن زخمها استفاده میگردد. از مرزنجوش برای تسکین درد روماتیسم، دندان درد و گوش درد استفاده میشود. گیاه مرزنجوش برای درمان سیاه سرفه، سایر سرفهها و اسهال مفید است. یکی دیگر از خواص مرزنجوش، باز نمودن انسداد و گرفتگیهای مغزی و تسکین سردرد بلغمی و سوداوی و قطع زکام است، به این منظور بایستی از دم کرده مرزنجوش استفاده شود. مرزنجوش باعث بهبود میگرن و درمان بیخوابی میگردد. مصرف مرزنجوش به صورت موضعی، برای درمان درد عضلات، آرتروز، دردهای ناشی از برونشیت و رگ به رگ شدگی به کار میرود. با غرغره آب دم کرده گیاه مرزنجوش التهاب دهان و گلو بهبود مییابد. مرزنجوش منبع عالی فیبر بوده، صفرا و سموم سرطانزای رودهها را دفع میکند. خوردن دم کرده مرزنجوش نشاط آور بوده و برای درد سینه، سرفه، تنگی نفس و درد قلب مفید است. از دیگر خواص مرزنجوش از بین بردن جای جوش و سالک است، به این منظور بایستی مرزنجوش را پخته، آن را با عسل مخلوط و به صورت پماد به محل مورد نظر بمالید. مالیدن روغن مرزنجوش به صورت موضعی باعث رفع تشنجات عصبی میشود و عصب و عضلات را نرم میکند.
مضرات مرزنجوش
در صورت بروز تهوع، استفراغ و یا اسهال مصرف مرزنجوش باید متوقف شود و از زیادهروی در مصرف آن بدون نظر پزشک متخصص خودداری شود. بیماران مبتلا به ناراحتیهای کلیوی بایستی از مصرف مرزنجوش خودداری کنند، استفاده زیاد مرزنجوش برای کلیهها مضر است. در تماس مستقیم با برگهای تازه گیاه مرزنجوش، ممکن است پوست یا چشم متورم شود، همچنین مصرف طولانی مدت این گیاه باعث ایجاد سرطان میگردد. استفاده آن برای زنان باردار مضر بوده، منجر به سقط جنین خواهد شد. همچنین استفاده از این گیاه برای کودکان زیر پنج سال ممنوع است.
روغن مرزنگوش
روغن مرزنگوش عفونت گوش را برطرف میکند و مالیدن آن به صورت موضعی باعث رفع تشنجات عصبی یا پرش موضعی میشود و عصب و عضلات را نرم میکند.
عرق مرزنجوش
+ عرق مرزنگوش به خاطر طبیعت گرم خود، بازکننده انسداد و گرفتگی های مغزی و درمان برخی سردردها می باشد . + کسانی که مبتلا به بی خوابی هستند و شبها خواب آرام و راحت ندارند و یا اینکه به درد شدید میگرن دچارند یا مبتلا به زکام مغزی شده اند مرزنجوش بهترین داروی شفابخش برای آنها می باشد.
خواص مصرف مرزنجوش
خواص مرزنجوش (Marjoram) بر سیستم عصبی بیشتر از برخی گیاهان است، از خواص مرزنجوش درمان سردرد، بیخوابی، اضطراب و ناراحتیهای گوارشی میباشد. مرزنجوش یک گیاه معطر از خانواده نعنا بوده که منشا آن از مصر و عربستان است. در شکلهای مختلف می توان گیاه مرزنجوش را دید: روغن اسانس مرزنجوش، برگهای تازه یا خشک شده مرزنجوش یا پودر آن. از این گیاه به عنوان یک افزودنی آشپزی، در سوپها، سالادها، سسها و برای گوشتها استفاده میشود. در برخی از کشورهای خاورمیانه به جای پونه کوهی و آویشن از آن استفاده میگردد. همچنین این گیاه در ساخت و تهیه لوازم آرایشی و بهداشتی کاربرد دارد. مصرف مرزنجوش بسیار برای سلامتی مفید است و قسمتهای مورد استفاده آن شامل قسمتهای رویشی گیاه، ساقه گل و برگ است. نامهای دیگر این گیاه مرزنگوش، مرزه گوش، مردگوش، ریحان داود، عنقر، سومق و چند نام دیگر است.
مرزنجوش برای درمان برونشیت
برای درمان برونشیت ،6 گرم مرزنجوش در 200 سی سی آب جوش 20 دقیقه دم کرده صاف نموده با عسل شیرین کنید یک ساعت بعد از غذا یک یا دو فنجان میل شود. این محلول برای درمان انواع سرماخوردگیها مفید است. به مدت یک هفته استفاده شود. برای دردهای شدید رماتیسمی و دررفتگی استخوان میتوانید از روغن مرزنجوش استفاده کنید. طرز تهیه روغن مرزنجوش: 50 گرم مرزنجوش در 250 گرم روغن زیتون مخلوط کرده در یک شیشه دربدار محکم ریخته شیشه را در آب جوش گذاشته به مدت 3 ساعت آهسته در آب بجوشد سپس صاف نموده میتوان از این روغن استفاده کرد.
طرز تهیه روغن مرزنجوش
50 گرم مرزنجوش در 250 گرم روغن زیتون مخلوط کرده در یک شیشه دربدار محکم ریخته شیشه را در آب جوش گذاشته به مدت 3 ساعت آهسته در آب بجوشد سپس صاف نموده میتوان از این روغن استفاده کرد. این روغن با روغن اترج، بابونه، اکالیپتوس، سرو کوهی، استوخودس،نارنگی، رزماری، درخت چای، بهار نارنج و گل سرخ، به خوبی مخلوط می شود.
مزایای مرزنجوش
یکی دیگر از مزایای مرزنجوش افزایش سیستم قلبی عروقی و گردش خون است. این با از بین بردن خطرات رایج در ارتباط با بیماری های قلبی عروقی به بدن ما کمک می کند. برخی از راه های کمک کننده آن عبارتند از: کاهش فشار خون، تا حد زیادی کاهش خطر ابتلا به فشارخون و در نتیجه مشکلات قلب. مرزنجوش برای کاهش کلسترول مرزنجوش منبع عالی فیبر است و صفرا و سموم سرطان زای موجود در روده ها را دفع می کند.مصرف منظم این گیاه باعث کاهش یافتن میزان کلسترول می شود. خواص مرزنجوش برای پوست گیاه مرزنجوش، از قدیم برای برطرف کردن ککومک بسیار مفید شناخته میشده است و بهدلیل بوی خوشی که دارد، برخی به آن ادکلن طبیعی میگویند. برگها و سرشاخههای گلدار این گیاه خواص درمانی مانند ضد نفخ، آرامبخش، مقوی معده و خلطآور دارد و در استعمال خارجی برای التیام زخمها به کار میرود. این گیاه در درمان بیماریهایی مانند مالیخولیا، لقوه، فلج، تنگینفس و خفقان موثر و درضمن قاعدهآور، شادیآور، برطرفکننده ککومک، برونشیت، سیاتیک، تقویت معده، بیخوابی و بدبویی عرق است اما استفاده زیاد مرزنجوش برای کلیه?ها مضر خواهد بود.
مرزنجوش در طب سنتی
یکی از عوارض سرماخوردگی بدن، دردهای طولانی مدت است؛ متخصصان طب سنتی برای کاهش درد بدن در حین سرماخوردگی مصرف جوشانده مرزنجوش را توصیه میکنند؛ همچنین مرزنجوش (Marjoram) یک گیاه فوق العاده برای بهبود عملکرد سیستم عصبی است؛ به همین دلیل توصیه میشود برای رفع سر درد یا گرفتگی بینی در هنگام سرماخوردگی از روغن مرزنجوش برای چرب کردن روی پیشانی و برجستگیهای گونه و یا حتی داخل بینی استفاده کنید. از خواص مرزنجوش میتوان به درمان سردردهای مزمن، بیخوابی، اضطراب و ناراحتیهای گوارشی اشاره کرد.
همه چیز درباره مرزنجوش
نام فارسی: مرزنجوش نام علمی: Origanum vulgare نام های رایج : Oregano ، Origano ، Mountain Mint ، Wild Marjoram مرزنجوش ، مرزنگوش ، مرزنگوش وحشی خانواده : Labiatae ( Lamiaceae ) یا نعناییان بخش مورد استفاده : برگ وسرشاخه های گلدار مشخصات ظاهری گیاه : مرزنجوش گیاهی است پایا دارای بوی معطر با ساقه راست ، منشعب، پوشیده از کرک ، برگ ها کم و بیش کرکدار ، براکته های غشایی یا خشبی و ارغوانی رنگ دارای کرک های کم. پراکنش جغرافیایی در ایران و جهان: در جهان: گیاهی رایج در آسیا ، اروپا و آفریقای شمالی در ایران: دشت های استان گیلان ، مازندران ، آذربایجان و خراسان مواد موثر: گیاه دارای (15/0 الی 1%) اسانس است که از جمله ترکیبات اصلی اسانس میتوان به: روغن فرار ( 1.0-0.15 % ) که عمده ترین ترکیبات آن عبارتند از: carvacrol gamma-terpinene p-cymene به علاوه alpha-pinene ، thymol، myrcene, فلاونوئید ها : شامل naringin مشتقات کافئیک اسید : خصوصا rosmaric acid *روغن اسانس که حاوی کاروکرول است ، در in vitro دارای اثرات ضد میکروبی است.
موارد مصرف مرزنجوش
گیاه مرزنجوش برای اختلالات تنفسی از قبیل سرفه ، التهاب غشاهای موکوسی برونشیال و همچنین به عنوان یک خلط آور استفاده می شود. ضمنا در دیس پنه ، قاعدگی های دردناک ، آرتریت روماتوئید، اسکروفولوزیس، اختلالات دستگاه ادراری و به عنوان معرق کاربرد دارد. در چین ، این گیاه در سرماخوردگی ها، تب، استفراغ، اسهال، یرقان و سوء تغذیه کودکان استفاده می شود. استفاده هومئوپاتی : Oregano به منظور افزایش تحریک جنسی استفاده می شود.
احتیاط درباره مصرف مرزنجوش
هیچگونه خطر و عارضه جانبی ای در ارتباط با استفاده صحیح از دوزهای درمانی طراحی شده شناخته نشده است. توجه : مصرف زیاده از حد دم کرده مرزنگوش و یا دود کردن به صورت توتون ، شدیدا قلب را تحریک می کند. اسانس آن نیز به همین صورت باید به مقادیر کم مورد استفاده درمانی قرار گیرد.
خواص کلی مرزنجوش
ترکیب دم کرده شاخ و برگ گیاه مرزنجوش و گلاب می تواند معجونی واقعی برای شادابی، سلامت و پویایی پوست شما فراهم آورد با این معجون روزانه چند بار صورت خود را بشویید.یکی از عوامل موثر در ترمیم و بهبود دررفتگی یا شکستگی استخوانها، گرم و نرم نگهداشتن محل شکستگی یا دررفتگی است ترکیب مرزنجوش و روغن زیتون در این زمینه بسیار مفید می باشد. خواص مرزنجوش برای لاغری اگر به دنبال گیاهی معطر برای لاغری هستید به شکل مرتب دم کرده برگهای خشک شده یا پودر شده گیاه مرزنجوش را مصرف نمایید. رفع گوش درد خاصیت آرامبخشی فوق العاده ای که گیاه مرزنجوش دارد سبب شده تا از آن برای رفع گوش درد نیز استفاده گردد، چکاندن چند قطره از عصاره آن منجر به کاهش درد گوش می گردد. درمان سرفه و اسهال معجون حاصل از دو قاشق غذاخوری از پودر گیاه مرزنجوش و نیم لیتر آب می تواند در درمان بسیاری از سرفه ها و حتی بهبود اسهال های شدید نیز مفید و مؤثر باشد. محو کردن جای جوش ترکیبی مساوی از پخته گیاه مرزنجوش و عسل را تهیه کرده و به شکل مرتب و منظم چندین روز بر روی جای جوش ها بگذارید تا بتدریج سبب پاک شدن آنها از روی پوست گردد. از بین بردن لکه های خونی چشم ترکیب مرزنجوش و عسل را بر زیر چشم خود بمالید با این تمام لکه های زیر چشم و درون چشم بویژه لکه های قرمز رنگ خونی را محو نمایید.
منع مصرف مرزنجوش
● کودکان زیر 5 سال مصرف نکنند ● در زنان باردار با احتیاط و مشورت با پزشک مصرف کنند ● ممکن است سبب آلرژی گردد ● بیماران کلیوی قطعاً مرزنجوش مصرف نکنند