بيماری ام اس را بيشتر بشناسيم

بيماری ام اس را بيشتر بشناسيم

بيماری ام اس را بيشتر بشناسيم ام اس,بيماري ام اس,ام اس در بارداري,علائم ام اس,درمان ام اس,درمان ام اس با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان ام اس,ام اس را چگونه درمان …

وقتی نفس کشیدن دشوار می شود

وقتی نفس کشیدن دشوار می شود

وقتی نفس کشیدن دشوار می شود  دشوار نفس کشیدن ,بيماري دشوار نفس کشیدن ,دشوار نفس کشیدن  در بارداري,علائم دشوار نفس کشیدن ,درمان دشوار نفس کشیدن ,درمان دشوار نفس کشیدن  با طب سوزني,مواد …

خواص ماسک سرکه سیب و عسل برای پوست صورت و درمان جوش

خواص ماسک سرکه سیب و عسل برای پوست صورت و درمان جوش

خواص ماسک سرکه سیب و عسل برای پوست صورت و درمان جوش سرکه سیب و عسل برای پوست,خواص سرکه سیب و عسل برای پوست,ترکیب سرکه سیب و عسل برای پوست,مخلوط سرکه سیب …

قرص نولپازا

قرص نولپازا ,قرص نولپازا ۲۰,قرص نولپازا چیست,قرص نولپازا40,قرص نولپازا 40 چیست,قرص نولپازا 20 برای چیست,قرص نولپازا ۴٠,قرص نولپازا۴۰

قرص نولپازا

توضیحاتی در مورد قرص نولپازا

در معده یک سری سلول هایی وجود دارد که اسید معده را تولید کرده و هیدروژن که عاملی اسیدی است را داخل معده تزریق کرده که به این سلول های خاص در بدن پمپ های هیدروژن گفته می شود.♥پنتوپرازول جزء دسته داروهایی است که پمپ هیدروژن را مهار می کنند و در واقع اجازه تولید اسید معده را نمی دهند. سایر داروهای این دسته عبارتند از امپرازول – لانسوپرازول – رابپرازول – اس امپرازول یکی از عوامل محافظت کننده در بدن اسید معده است که علاوه بر کمک به هضم غذا باعث از بین رفتن میکروب ها و ویروس هایی می شود که از راه گوارش وارد بدن می شوند. قرص پنتوپرازول با کاهش اسید معده مقاومت بدن را کاهش می دهد و در صورت مصرف این دارو باید مراقبت بیشتری در خصوص مواد غذایی مصرفی داشته باشید.در این مطلب از سایت جسارت در مورد عوارض و موارد مصرف قرص نولپازا 40 و 20 چیست صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.همراهان گرامی سایت جسارت ، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و سایت جسارت هیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد. حتماً قبل از استفاده از این دارو با پزشک معالج خود مشورت نمایید و از مصرف خودسرانه دارو به شدت بپرهیزید!

قرص نولپازا چیست

نولپازا به دسته داروهای مهار کننده پمپ پروتون تعلق دارد. مهار کننده های پمپ پروتون مقدار اسید ترشحی معده را کاهش می دهند.

موارد مصرف قرص نولپازا

– در درمان ریفلاکس گاستروازوفاژیال خفیف (حالتی که در آن اسید معده وارد مری شده وباعث التهاب مری می شود) ناشی از ترشح اسید و همراه علائمی مانند سوزش سر دل، آروغ اسیدی، بلع دردناک. – درمان طولانی مدت و پیشگیرانه عود ازوفاژیت رفلاکسی (حالتی که طی آن بازگشت محتویات معده به مری منجر به التهاب مری و درد می شود) – پیشگیری از زخمهای معدی و اثنی عشر ناشی از مصرف داروهای ضد التهاب در بیماران پر خطر نیازمند درمان مداوم با داروهای ضد التهاب.قرصهای انتریک کوتد 40 میلی گرمی نولپازا در موارد زیر تجویز می شوند: – زخم اثنی عشر – زخم معده – التهاب مری ناشی از ترشح اسید – همراه با آنتی بیوتیکها در درمان زخم ناشی از عفونت با هلیکوباکترپیلوری. – درمان طولانی مدت ترشح بیش از حد و مداوم اسید معده ( سندرم زولینگر – الیسون).

منع مصرف قرص نولپازا

– در صورت آلرژی (حساسیت) به پنتوپرازول یاهر یک از اجزاء نولپازا. – در صورت مصرف آتازاناویر (داروی ضد HIV).

هشدار در مورد مصرف قرص نولپازا

موارد زیر را فورا به پزشک خود اطلاع دهید: – اگر مبتلا به سوء جذب ویتامین B12 می باشید. – اگر پزشک شما نولپازا را همراه با داروهای ضد التهاب به منظور تسکین درد یادرمان روماتیسم شما تجویز می کند، لطفا برگه راهنمای این داروها را نیز بدقت مطالعه کنید. – در صورت مصرف طولانی مدت نولپازا (بیش از یک سال)، پزشک باید شما را تحت نظارت مناسب داشته باشد. شما باید هر نوع نشانه و حالت جدید و یا خاص را به محض مشاهده به پزشک خود اطلاع دهید. – در صورت تجویز نولپازا همراه با داروهای دیگر برای درمان عفونت هلیکوباکترپیلوری (آنتی بیوتیکها) لطفاً برگه راهنمای سایر داروها را نیز به دقت مطالعه کنید. – در صورت وجود هریک از علائم زیر در حال یا گذشته نزدیک، پزشک خود رامطلع کنید: کاهش وزن نا خواسته، استفراغ یا استفراغ خونی عود کننده یا مدفوع سیاه رنگ. در این مواردممکن است پزشک معاینات بیشتری (اندوسکوپی) را به منظور تشخیص وضعیت شما ویا رد احتمال وجود بدخیمی درخواست کند. نولپازا در کودکان زیر 12 سال منع مصرف دارد.

تداخل دارویی با قرص نولپازا

مصرف همزمان سایر داروها با این دارو می تواند بر اثربخشی و سلامتی این دارو تاثیر گذار باشد. همچنین ممکن است نولپازا بر اثربخشی و سلامتی سایر داروها تاثیر گذار باشد. لطفا در صورت مصرف هرنوع دارویی از جمله داروهای بدون نسخه پزشک یا دکتر داروساز خود را مطلع کنید. در صورتیکه داروهای دیگری برای درمان بیماریهای دیگر شما در زمانیکه نولپازا را مصرف می کنید تجویز می گردد، پزشک خود را از مصرف نولپازا مطلع کنید. مطلع کردن پزشک از وجود موارد زیر بسیار مهم است : – مصرف آتازاناویر برای درمان HIV – مصرف کتوکونازول، ایتراکونازول برای درمان عفونتهای قارچی، چرا که ممکن است پنتوپرازول بر غلظت این داروها در خون تاثیر گذار باشد. – مصرف داروهای ضد انعقادی مثل وارفارین چرا که انجام آزمونهای انعقادی بیش از قبل اهمیت پیدا می کند.

مصرف قرص نولپازا

مصرف نولپازا با غذا و مایعات : قرص نولپازا را همراه با آب و قبل از غذا مصرف کنید مصرف در دوران بارداری و شیردهی: قبل از مصرف هر دارویی با پزشک یا دکتر داروساز خود مشورت کنید. تجربه مصرف نولپازا در زنان باردار بسیار محدود است. هیچ اطلاعاتی دال بر ترشح پنتوپرازول در شیر انسان وجود ندارد. در صورت بارداری یا شیردهی شما تنهازمانی باید این دارو را مصرف کنید که پزشک شما تشخیص دهد که مزایای درمان با این دارو بیش از مضرات احتمالی آن برای جنین یا نوزاد شما می باشد. رانندگی و کار با ماشین آلات : نولپازا هیچگونه تاثیر شناخته شده ای بر روی مهارت رانندگی یا کار با ماشین آلات ندارد. عوارض جانبی از قبیل سرگیجه و اختلالات بینایی ممکن است رخ بدهند که بر نحوه واکنش فرد تاثیر گذار می باشند. اطلاعات مهم درباره برخی از اجزاء نولپازا : عدم تحمل قندها : در صورت عدم توانایی تحمل برخی قندها، پزشک خود را قبل از تجویز این دارو آگاه کنید چرا که نولپازا حاوی سوربیتول می باشد.

نحوه و مقدار مصرف قرص نولپازا

مقدار مصرف: همیشه نولپازا را طبق دستور پزشک مصرف کنید و در صورت داشتن هرگونه تردید، با پزشک یا دکترداروساز خود مشورت کنید. بزرگسالان و کودکان بالای 12 سال درمان اشکال خفیف بیماری ازوفاژیت ناشی از برگشت اسید معده (همراه با التهاب ملایم مری یا بدون آن) و علامتهای همراه (مثل سوزش سردل، آروغ اسیدی و بلع دردناک). مقدار مصرف توصیه شده یک قرص 20 میلی گرمی نولپازا روزانه می باشد. این مقدار مصرف طی 2-4 هفته (در بیشتر موارد بعد از 4 هفته)، باعث بهبود می گردد. مدت مصرف توسط پزشک تعیین می شود. بعد از این مدت، عود مجدد علائم را می توان با مصرف یک قرص در روز در صورت نیاز کنترل کرد. التهاب مری ناشی از ترشح اسید: مقدار مصرف توصیه شده یک قرص 40 میلی گرمی نولپازا در روز می باشد. درمان را به مدت 4-8 هفته ادامه دهید. درمان بلند مدت و پیشگیرانه عود ازوفاژیت ریفلاکسی: مقدار مصرف توصیه شده نولپازا در درمان طولانی مدت یک قرص 20 میلی گرمی در روز می باشد، اگر عود بیماری رخ دهد، مقدار مصرف به 40 میلی گرم در روز (2 قرص 20 میلی گرمی یا یک قرص 40 میلی گرمی نولپازا) افزایش می یابد. بزرگسالان: زخم اثنی عشر: مقدار مصرف توصیه شده یک قرص 40 میلی گرمی در روز می باشد. درمان بین 2 تا 4 هفته طول می کشد. زخم معده : مقدار مصرف توصیه شده یک قرص 40 میلی گرمی در روز می باشد. درمان 4 تا 8 هفته طول می کشد. همراه با آنتی بیوتیکهادر بیمارانی که زخمشان مربوط به عفونت با هلیکوباکترپیلوری می باشد: مقدار مصرف توصیه شده یک قرص 40 میلی گرمی نولپازا دو بار در روز همراه با آنتی بیوتیکها به مدت 7 الی 14 روز می باشد. وعده اول روزانه قرص 40 میلی گرمی باید قبل از صبحانه مصرف شود. وعده دوم روزانه قرص 40 میلی گرمی نولپازا را باید قبل از شام مصرف کرد. پیشگیری از زخمهای اثنی عشر ومری ناشی از مصرف داروهای ضد التهاب: مقدار مصرف توصیه شده در این موارد یک قرص 20 میلی گرمی نولپازا یک بار در روز می باشد. درمان طولانی مدت ترشح بیش از حد و مداوم اسید معده ( سندرم زولینگر – الیسون): مقدار مصرف آغازین 2 قرص نولپازا 40 میلی گرمی در روز می باشد. پزشک مقدار مصرف را برای کنترل ترشح اسید معده تعیین می کند . مقادیر مصرف بیش از 80 میلی گرم در روز را باید به دو وعده مساوی روزانه تقسیم کرد. بیماران مسن یا مبتلا به نارسایی کلیه: مقدار مصرف روزانه نباید بیش از 40 میلی گرم باشد مگر در افراد مسن مبتلا به عفونت هلیکوباکترپیلوری. بیماران مبتلا به نارسایی کبد: مقدار مصرف روزانه نباید بیش از 20میلی گرم باشد. قرصهای 40 میلی گرمی نولپازا را باید یک روز در میان به این افراد تجویز کرد. کودکان: قرص نولپازا در کودکان زیر 12 سال منع مصرف دارد. مصرف بیش از مقدار تجویز شده اگر شما یا شخص دیگری بیش از مقدار تجویز، نولپازا را بصورت اتفاقی مصرف کند، باید بلافاصله با پزشک تماس بگیرید. فراموش کردن مصرف دارو – هنگامیکه مصرف دارو را فراموش کردید، به محض یادآوری آن را مصرف کنید سپس مصرف را بر اساس زمان های معمول ادامه دهید برای جبران دوز فراموش شده مقدار مصرفی را دوبرابر نکنید.

نکاتی در مورد مصرف قرص نولپازا یا پنتوپرازول

مصرف پنتوپرازول با نلفیناویر و آتازاناویر ممنوع است و در صورت استفاده از این داروها حتما به پزشک اطلاع دهید. پنتوپرازل در درمان میکروب معده(هلیکوباکتر) ممکن است همراه با چند نوع آنتی بیوتیک تجویز شود که باید مقدار و ساعت مصرف دارو را دقیقا مطابق تجویز پزشک انجام دهید. پنتوپرازول همچنین در درمان زخم معده٬ رفلکس معده و نیز برای کاهش عوارض گوارشی سایر داروها مصرف می شود. بهتر است دارو یک ساعت قبل از صبحانه مصرف شود.پنتوپرازول برای کاهش اسید معده مصرف می شود ولی بر روی اسید موجود در معده موثر نیست بنابراین در صورت سوزش شدید معده باید به پزشک مراجعه شود مخصوصا در بیمارانی که مشکوک به درد قلب هستند چون در بسیاری از موارد درد قلب و معده بدون معاینه قابل تشخیص نیست. در صورت پوکی استخوان٬ کمبود منیزیم خون و بیماری کبدی قبل از مصرف پنتوپرازول با پزشک مشورت کنید و در صورت بارداری و شیردهی مصرف پنتوپرازول ممنوع است. مصرف طولانی مدت پنتوپرازول خطر شکستگی استخوان را مخصوصا در افراد مسن افزایش می دهد. تجویز پنتوپرازول برای کودکان کمتر ۵ سال تائید نشده است.

قطع مصرف قرص نولپازا

بدون مشورت با پزشک خود درمان را قطع نکنید و یا مقدار مصرف خود را تغییر ندهید. در صورت نیاز به طرح سوالات بیشتر درباره مصرف این دارو، از پزشک یا دکتر داروساز خود سئوال کنید.

عوارض جانبی قرص نولپازا

مانند تمام داروها مصرف نولپازا نیز می تواند عوارض جانبی داشته باشد هرچند تمامی آنها در تمام افراد مشاهده نمی شود. در صورت مشاهده علائم آنژیوادم از قبیل: – تورم صورت، زبان یا گلو – اشکال در بلع – عطسه و اشکال در تنفس مصرف دارو را قطع کرده و فورا به پزشک خود مراجعه کنید. دفعات بروز عوارض به شکل زیر تعریف می شود: – شایع کمتر از 1 در 10 و بیشتر از 1 در 100 مورد – ناشایع کمتر از 1 در 100 و بیشتر از 1 در 1000 مورد – نادر کمتر از 1 در 1000 و بیشتر از 1 در 10000 مورد – خیلی نادر کمتر از 1 در 10000 مورد شایع: درد در ناحیه بالای شکم، اسهال، یبوست، نفخ، سردرد. غیر شایع: تهوع، استفراغ، سرگیجه، تاری دید و واکنشهای حساسیتی مثل خارش و قرمزی پوست. نادر: خشکی دهان، درد مفاصل، افسردگی، توهم، اختلال در جهت یابی و اختلال حواس بسیار نادر: کاهش تعداد گلبولهای سفید (لکوپنی)، کاهش تعداد پلاکتها(ترمبوسیتوپنی)، تورم دست وپا، آسیب شدید سلولهای کبدی همراه با یرقان و احتمال نارسایی کبد، واکنشهای حساسیتی شدید، که به شکل علائم عمومی حاد بروز می کند و همراه با احتمال افت شدید فشار خون می باشد، افزایش سطح آنزیمهای کبدی و تری گلیسیرید، افزایش دمای بدن، درد عضلانی، التهاب کلیه، عطسه، حساسیت بیش از حد و تورم در پوست ناحیه صورت و غشاهای مخاطی، لبها، زبان، حنجره و تارهای صوتی و دنده (آنژیوادم)، حساسیت به نور، واکنشهای حساسیتی شدیدمثل سندرم استیونز- جانسون، اریتم مولتی فورم و نکرولیز سمی اپیدرم (سندرم LYELL). در صورت وخامت هر یک از عوارض جانبی ذکر شده و یا مشاهده هرگونه عارضه ای که در فهرست فوق به آن اشاره نشده است با پزشک یا دکتر داروساز خود تماس بگیرید.

شرایط نگهداری قرص نولپازا

دارو را دور از دسترس کودکان قراردهید. داروهای تاریخ گذشته را مصرف نکنید. تاریخ انقضاء درج شده دلالت بر آخرین روز ماه قید شده دارد. دارو را در دمای کمتر از 30 درجه سانتی گراد و در بسته بندی اصلی جهت محافظت از رطوبت نگهداری کنید. داروها را نباید در فاضلاب یا زباله های خانگی ریخت. با دکتر داروساز درباره نحوه امحای داروهای غیرضروری مشورت کنید. رعایت این موارد به حفظ محیط زیست کمک می کند.

ترکیبات قرص نولپازا

هر قرص انتریک کوتد نولپازا حاوی 20 تا 40 میلی گرم پنتوپرازول (به شکل پنتوپرازول سدیم سسکوئی هیدرات) می باشد. سایر اجزا این فرآورده شامل: مانیتول، کراس پوویدون (نوع B)، کربنات سدیم انیدر، سوربیتول (E420)، استئارات کلسیم در هسته قرص و هیپر ملوز، پوویدون (K25)، تیتانیوم دی اکساید (E171)، رنگ زرد اکسید آهن (E172)، پروپیل گلیکول، کوپلیمر متاکریلیک اسید اتیل اکریلات، سدیم لوریل سولفات، پلی سوربات80 ، ماکروگل 6000 و تالک در روکش. شکل و محتوای بسته بندی نولپازا : قرص انتریک کوتد 20 و 40 میلی گرمی نولپازا، قهوه ای روشن مایل به زرد روشن، بیضی شکل و محدب می باشد. هر جعبه محتوی 28 عدد قرص انتریک کوتد نولپازا می باشد. دارنده پروانه ساخت و محل ساخت: کارخانه داروسازی اکتوورکو، کرج – ایران تحت لیسانس ، اسلوونی

نشانه سوزش معده

احساس دردی آزار دهنده در وسط قفسه سینه نشانه بارز سوزش معده یا رفلاکس است. رفلاکس عموما بعد از صرف غذا رخ می دهد و ممکن است تا چند ساعت ادامه داشته باشد. بعضی وقت ها ممکن است که درد بعد از خم شدن یا دراز کشیدن بدتر هم شود. از سایر نشانه های آن احساس مایعی ترش مزه در دهان، مشکل در بلعیدن، و یا اساس اینکه غذا در قفسه سینه شما گیرکرده است. سرفه های مزمن و یا حملات آسم نیز ممکن است با رفلاکس همراه شود.

عوارض سوزش معده

سوزش معده معمولا تاثیر شدیدی بر سلامتی شما ندارد، با این حال اگر شدید، همیشگی و طولانی باشد می تواند عوارضی داشته باشد. اگر شما دوبار یا بیشتر رفلاکس یا سوزش معده در طول هفته داشته باشید یا سوزش معده شما شدید است شما بیماری بنام گرد (بیماری رفلاکس معده به مری)دارید و باید به پزشکتان مراجعه کنید. بدون درمان گرد مزمن باعث زخم و التهاب می شود. گرد همچنین میتواند باعث تغییر در سلولهای مری شود که خطر سرطان مری را افزایش می دهد.

درمان خانگی سوزش معده

شما میتوانید سوزش معتدل معده را با راههای ساده ای همچون خوردن غذا در وعده های کوچکتر، خوردن شام حداقل سه تا چهار ساعت قبل از خواب و خودداری از خوردن تنقلات قبل از خواب از ابتلا به رفلاکس جلوگیری کنید، چراکه وجود غذا در معده زمانیکه دراز کشیده اید می تواند منجر به رفلاکس شود. کنترل غذایی که می خورید بعضی از غذاها با آوردن اسید بیشتر به معده و یا شل کردن اسفنکتر مری می توانند شما را در معرض خطر ریفلاکس قرار دهند، پس از این نوع غذاها دوری کنید. این غذاها بسته به بدن شما متفاوت اند، بعضی از افراد ممکن است با دوری از گوجه فرنگی، سیر، پیاز، شکلات، قرص نعناع، غذاهای چرب و مرکبات از جمله پرتقال و گریپ فروت میزان ابتلا به رفلاکس را کاهش دهند. اگر شما متوجه شدید که غذاهای تند باعث سوزش معده شما می شوند و به این غذاها علاقه دارید لازم نیست آنها را کاملا از رژیم غذایی خود حذف کنید کافی است که این نوع غذاها را با فلفل کمتری میل کنید. کنترل نوشیدنی هایی که می نوشید نوشیدنی های خاصی مانند قهوه، چای، نوشابه، آب گوجه و آب پرتقال باعث رفلاکس شوند. البته تازمانیکه این نوشیدنی ها به تنهایی باعث سوزش معده شما نشده اند لازم نیست که از آنها دوری کنید. تغییر برنامه ورزشی ورزش می تواند باعث افزایش فشار داخل شکمی شود که این موضوع خطر ابتلا به ریفلاکس را افزایش می دهد. بعضی از انواع ورزش می توانند با تغییر مسیر طبیعی حرکت غذا در بدن باعث ایجتد سوزش معده شوند. بعنوان مثال می توان یوگا معکوس را از این نوع نامید. هنگام خواب سر خود را بالاتر بگذارید در صورتیکه شما هنگام خواب دچار رفلاکس می شوید در زیر پایه های بالایی تخت خود چند آجر بگذارید تا قسمت بالایی حداقل ۱۵ سانت بالاتر قرار گیرد. با اینکار شما می توانید از ترشح اسید از معده به مری جلوگیری کنید. لباسهای گشاد بپوشید یکی دیگر از رههای جلوگیری از سوزش معده پوشیدن لباسهای گشاد است که از فشار اضافی به شکم و درنتیجه معده جلوگیری می کند.

بیشتر بخوانید : قرص دوفاستون ♥ قرص فوروزماید ♥ قرص نیزوپرد ♥ قرص نیوتنقرص سفیکسیم

آخرین بروز رسانی در : شنبه 11 اسفند 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.