كبد چرب؛ بيماری كم تحركی

كبد چرب؛ بيماری كم تحركی

كبد چرب؛ بيماری كم تحركی کبد چرب,بيماري کبد چرب,کبد چرب در بارداري,علائم کبد چرب,درمان کبد چرب,درمان کبد چرب با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان کبد چرب,کبد چرب را چگونه درمان کنيم,کبد …

عوارض و خواص قرص آسنترا 100 در دوران بارداری برای چیست

عوارض و خواص قرص آسنترا 100 در دوران بارداری برای چیست

قرص آسنترا قرص آسنترا ,قرص آسنترا ۵۰,قرص آسنترا ویکی پدیا,قرص آسنترا سرترالین,قرص آسنترا ۱۰۰,قرص آسنترا سرترالین 50,قرص آسنترا چیست؟,قرص آسنترا ۵۰ سرترالین,قرص آسنترا ۵۰ میلی,قرص آسنترا ۵۰ میلی گرم,قرص آسنترا ۵۰ برای …

آب درمانی خوب یا بد؟

آب درمانی خوب یا بد؟

آب درمانی خوب یا بد؟ خواص آب درمانی,فوايد آب درمانی,آب درمانی درماني,خاصيت آب درمانی,خواص آب درمانی درماني,خواص آب درمانی براي پوست,خواص آب درمانی براي مو,خواص آب درمانی براي جواني,خواص آب درمانی براي …

تنگی نفس

تنگی نفس,بیماری تنگی نفس,تنگی نفس در بارداری,علائم تنگی نفس,درمان تنگی نفس,درمان تنگی نفس با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان تنگی نفس,تنگی نفس را چگونه درمان کنیم,تنگی نفس در کودکان,تنگی نفس در بزرگسالان,تنگی نفس در نوزادان

تنگی نفس,بیماری تنگی نفس,تنگی نفس در بارداری,علائم تنگی نفس,درمان تنگی نفس,درمان تنگی نفس با طب سوزنی

در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد تنگی نفس و علل و علائم آن صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.هر گونه احساس ناخوشایند در فرایند تنفس را تنگی نفس می گویند. بیماری های تنفسی و قلبی عروقی در ابتلا به این بیماری، نقش عمده ای دارند. هر فرد در شبانه روز به طور متوسط 12 بار در دقیقه به صورت ناخودآگاه دم و بازدم انجام می دهد که از آن مطلع نیست، بنابراین وقتی فرد فرآیند تنفس خود را احساس می کند، یعنی تنفس او از حالت عادی خارج شده است.این عارضه یک بیماری نیست، بلکه علامتی از یک بیماری است.این بیماری انواع مختلفی دارد و در افزایش تعداد و عمق تنفس، خمیازه کشیدن، احساس سنگینی روی سینه و یا خستگی زودرس در بالا رفتن از پله و سر بالایی خود را نشان می دهد.

عوامل تنگی نفس

عواملی که باعث این عارضه در یک فرد سالم می‌شود؛ ورزش خیلی سخت و شدید، گرمای زیاد، چاقی و ارتفاع زیاد. (در اثر مواردی جز عوامل ذکر شده، ممکن است نشانه‌ای از یک بیماری باشد.)- اگر یک فرد مستعد ابتلا به آلرژی های خاص باشد، این احتمال وجود دارد که از این عارضه رنج ببرد. – اختلالات تنفسی مانند آسم، یک علت بسیار شایع این عارضه هستند. – پرخوری نیزمی تواند منجر به این عارضه شود. دلیلش این است هنگامیکه شما پرخوری می کنید، معده باد کرده به دیافراگم فشار وارد می کند و باعث این عارضه می شود. – اگر کسی از برونشیت رنج می برد، آن گاه ممکن است به علت التهاب لوله های نایژه ای دچار این عارضه شود. – اختلالات اضطرابی شدید درحال پیشرفت نیز می توانند باعث این عارضه شوند زیرا اضطراب می تواند منجر به سفتی قفسه سینه شود. – افرادی که از اختلالات مختلف قلبی رنج می برند، ممکن است این عارضه را تجربه کنند. در این مورد این عارضه می تواند نشانه ی یک حمله قلبی قریب الوقوع باشد. – بیماری های ریه می توانند باعث زخم بافت ریه شوند. این امر منجر به این عارضه می شود. – عدم تحرک و سایر فعالیت های بدنی می تواند باعث این عارضه در هنگام انجام فعالیت های عادی شود. – افراد چاق به علت وزن بالایی که دارند، به احتمال بیشتری دچار این عارضه می شوند.

علائم تنگی نفس

افزایش تعداد دم و بازدم، تنفس عمیق، خمیازه، احساس سنگینی روی سینه و خستگی زودرس.افراد مبتلا به بیماری‌های دستگاه تنفسی(آسم، عفونت‌های ریوی و…)، دستگاه قلبی عروقی(نارسایی قلبی و بیماری‌های دریچه‌ای) و سل در معرض این عارضه هستند.نارسایی کلیه، کم‌خونی، کاهش فشار خون، آمبولی ریه، پنومونی، آلودگی هوا، فشار عصبی و مصرف دخانیات نیز ممکن است به تنگی نفس منجر شود.اگر این عارضه با درد قفسه سینه، حالت تهوع، غش و ضعف، ورم و قوزک پا، اشکال در تنفس به هنگام خوابیدن، تب بالا، لرزه و سرفه، کبودی لب‌ها و سر انگشتان دست و خس خس سینه همراه باشد، باید به پزشک مراجعه کرد.باید توجه داشت که غذاهایی چون؛ ادویه‌جات، آب بسیار سرد و یا داغ، غذاهای نفاغ و پر حجم تحریک‌کننده هستند.کسانیکه از کورتون مصرف نابجا و بی‌رویه دارند، در معرض خطر پوکی استخوان، فشار خون، عفونت و چاقی هستند.این عارضه را باید جدی گرفت. چون در صورت ادامه یافتن ممکن است خطراتی را بدنبال داشته باشد و حتی منجر به مرگ شود.

تنگی نفس,بیماری تنگی نفس,تنگی نفس در بارداری,علائم تنگی نفس,درمان تنگی نفس,درمان تنگی نفس با طب سوزنی

درمان تنگی نفس

1- اگر با مصرف غذای خاصی احساس می‌کنید که مشکل تشدید می‌گردد، باید آن غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید. انواع فلفل، زعفران، کرفس، انگور و خربزه از غذاهایی هستند که ایجاد حساسیت می‌کنند. 2- دارویی را بدون تجویز پزشک مصرف نکنید؛ زیرا برخی داروها موجب تشدید آسم می‌شوند. پروپروانولول (ایندرال) یکی از این داروهاست. همچنین آسپرین، ایندومتاسین و بعضی از داروهای قلبی می‌توانند باعث ایجاد آسم در فرد مستعد شوند. 3- اگر سینوزیت دارید یا پشت حلق خود ترشحاتی حس می‌کنید، به پزشک مراجعه کنید تا او نسبت به درمان آن اقدام کند.4- در درمان‌های غیردارویی حذف مواد حساسیت‌زا به نفع بیمار است و اگر بیماران بتوانند از محل آلوده به یک محل سالم نقل مکان کنند، بسیار خوب است. 5- استرس‌ های روحی یکی از عواملی است که باعث ایجاد حمله آسم می‌شود. پس تا جایی که می‌توانید آرام باشید. 6- بسیاری از بیماران مبتلا به آسم نسبت به حیوانات حساسیت دارند. پس در صورت وجود حیوانات خانگی در منزل، آنها را از محیط زندگی خود دور کنید. 7- مراقب باشید تا وزنتان بیش از اندازه بالا نرود؛ زیرا افزایش وزن سبب تحمل بار بیشتری بر ریه‌ها می‌شود. 8- سعی کنید بالشتان از مواد حساسیت‌زا پر نشده باشد. اگر بالش یا پتوی پر دارید، حتما برای آنها از روکش استفاده کنید.9- هیچ‌وقت سیگار نکشید و حتی از محلی که در آن سیگار می‌کشند، دوری کنید. 10- داروهای خود را مرتب و به طرز صحیح مصرف کنید. به خاطر داشته باشید با دوری از عوامل حساسیت‌زا و به‌کارگیری درمان مناسب می‌توان آسم را کنترل کرد.

تنگی نفس,بیماری تنگی نفس,تنگی نفس در بارداری,علائم تنگی نفس,درمان تنگی نفس,درمان تنگی نفس با طب سوزنی

تنگی نفس در خواب

دلایل رایج تنگی نفس هنگام خواب عبارتند از: – ترس – خروپف کردن – عفونت های تنفسی – قطع تنفس به صورت موقت در خواب (Sleep apnea) – بیماری مزمن انسداد ریه قطع تنفس در هنگام خواب به دلیل مسدود بودن راه تنفس است. – خوابیدن بلافاصله بعد از غذا نیز باعث این عارضه می شود. این مسئله به دلیل حرکت غذا از معده به مری می باشد یا به خاطر فشاری است که غذا به معده وارد می کند و به دیافراگم فشار وارد می شود. دیافراگم معده را از ریه جدا می کند. بعد از صرف غذا برای هضم آن چند ساعت بنشینید. این کار از تنگی نفس در هنگام خواب جلوگیری می کند. – اگر چاق هستید یا اضافه وزن دارید، احتمالا دچار این عارضه در هنگام خواب شده اید. در واقع وزن اضافه به ریه ها و دیافراگم فشار می آورد. پوشیدن لباس های تنگ نیز همین تاثیر را دارد. – در برخی موارد این عارضه نشانه وضعیت اورژانسی می باشد. دلیل خطرناک تنگی نفس در هنگام خواب گرفتگی قلب است.

تنگی نفس,بیماری تنگی نفس,تنگی نفس در بارداری,علائم تنگی نفس,درمان تنگی نفس,درمان تنگی نفس با طب سوزنی

تنگی نفس و تپش قلب

تپش قلب و تنگی نفس ممکن است در برخی از شرایط پزشکی به همراه هم رخ دهند. این شرایط به طور معمول نیازمند توجه پزشکی فوری هستند. تپش قلب می تواند به عنوان ضربان قلب قابل توجه و مشهود تعریف شود. افراد اغلب در تعریف این شرایط می گویند که قلبم در حال بیرون آمدن از سینه است. این نشانه هشداردهنده می تواند بی ضرر باشد. از سوی دیگر، این عارضه به واسطه شرایط پزشکی مختلفی شکل می گیرد. درمان تا حد زیادی به دلایل نشانه ها بستگی دارد. در ادامه چند دلیل که در پس این دو نشانه قرار دارند، ارائه شده اند. هنگامی که تپش قلب و تنگی نفس به همراه هم رخ می دهند دلایل احتمالی چنین شرایطی محدود هستند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد: بیماری عروق کرونر  – آریتمی – نارسایی قلبی  – فیبریلاسیون دهلیزی  – بیماری دریچه قلب

تنگی نفس,بیماری تنگی نفس,تنگی نفس در بارداری,علائم تنگی نفس,درمان تنگی نفس,درمان تنگی نفس با طب سوزنی

تنگی نفس ناشی از معده

هنگامی که زیاد غذا می خورید یا به سرعت غذا را می بلعید، معده شما بزرگ می شود و شما احساس نفخ می کنید که معمولا نتیجه بلعیدن هوای زیاد حین غذا خوردن است و وقتی معده شما بزرگ می شود به دیافراگم فشار آورده که به نوبه خود باعث می شود نفس کشیدن برایتان سخت شده و احساس ناراحتی داشته باشید. دیافراگم شما فضای کمتری برای گسترش داشته ولی بدنتان هنوز به همان اندازه قبل نیاز به اکسیژن دارد که باعث می شود احساس کم بودن اکسیژن به شما دست دهد. راه حل: به سادگی می توانید با آرام و آهسته و کم غذا خوردن از ایجاد این مشکل پیشگیری کنید.خوردن مواد غذایی که به آن ها حساسیت دارید هم می تواند منجر به این عارضه شود. هنگامی که سیستم ایمنی بدنتان به یک غذا یا یکی از مواد تشکیل دهنده آن واکنش نشان دهد دچار حمله آلرژیک allergy attack می شوید. اگر چه ممکن است شما به هر غذایی حساسیت داشته باشید ولی 8 خوراکی هستند که در اغلب موارد حساسیت زا هستند.اگر دچار مشکل ریوی هستید ممکن است بعد از غذا خوردن دچار این عارضه شوید. مسدود شدن راه های هوایی به علت موکوس mucus یا خلط، ورود و خروج هوا از شش ها را مشکل می کند که منجر به احساس تنگی نفس خواهد شد. همچنین حین حمله آسم asthma attack ممکن است احساس تنگی نفس کنید. استفاده از اسپری آسم همیشگیتان می تواند به رهایی شما از این علایم کمک کند. التهاب ریه یا پنومونی pneumonia هم می تواند منجر به سرفه و تنگی نفس شود. مصرف آنتی بیوتیک راه مقابله با عفونت های این چنینی است. اگر بیماری مزمن ریوی COPD دارید، تنگی نفس ممکن است نشانه بدتر شدن بیماریتان باشد. سایر علل جدی احساس تنگی نفس شامل تومورهایی در ناحیه مری، نای و غیره است. راه حل: با پزشک تان برای مطمئن شدن از عدم ابتلای تان به هر یک از بیماری های ریوی، مشورت کنید.

تنگی نفس,بیماری تنگی نفس,تنگی نفس در بارداری,علائم تنگی نفس,درمان تنگی نفس,درمان تنگی نفس با طب سوزنی

تنگی نفس ناگهانی

برای یک فرد هیچ احساسی ترسناک‌تر از این نیست که قادر به تنفس هوای کافی نباشد. اگرچه افراد به اشکال متفاوتی تنگی نفس (یا در اصطلاح پزشکی دیسپنه) را تجربه می‌کنند، اما معمولا آن را با احساس تنگ شدن شدید قفسه سینه یا احساس خفگی توصیف می‌کنند. برحسب علت آن، ممکن است شما تنگی نفس را فقط یک بار تجربه کنید، یا اینکه ممکن است نفس تنگی به صورت دوره‌های متناوب باشد و کم کم حالت ثابت و همیشگی به خود بگیرد. تنگی نفس می‌تواند با علائم درد قفسه سینه، احساس درد هنگام دمیدن (پلورزی)، سرگیجه، غش، سرفه، خس‌خس سینه، خلط خونی، درد گردن و آسیب و جراحت قفسه سینه همراه باشد. اگر شما دچار این عارضه بی‌دلیل هستید، به خصوص اگر به طور ناگهانی و شدید بروز می‌کند، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.

علت تنگی نفس

در بیشتر موارد، تنگی نفس در اثر بیماری قلبی و یا ریوی بروز می کند. قلب و ریه در رساندن اکسیژن به بافت های بدن و دور کردن دی اکسید کربن از آن ها نقش دارند و بروز هر گونه مشکلی در این روند، روی تنفس شما موثر است. علل شایع تنگی نفس عبارتند از: – بیماری آسم – مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن – تامپوناد قلبی (فشار روی قلب به دلیل تجمع خون و مایعات دیگر در اطراف قلب) – حمله قلبی – کاهش فشار خون – آمبولی ریه – پنومونی (ذات الریه) – آسیب ریه و قلب در اثر فشار زیر آب (مثل غواصی) – گرفتگی راه تنفسی فوقانی

رفلاکس معده و تنگی نفس

یک فوق تخصص گوارش گفت: برخی بیماری‌های گوارشی مانند رفلاکس معده موجب آنمی در ریه شده و سرفه‌های خشک و تنگی نفس را به دنبال دارد. سید محمود اسحاق حسینی در گفت‌وگو با فارس در مورد دلایلی تنگی نفس اظهار داشت: در قدیم بیماری‌های قلبی را به عنوان عامل اصلی تنگی نفس می‌شناختند اما امروزه تنگی نفس به عوامل دیگری مانند بیماری‌های گوارشی، ریوی نیز مرتبط است. وی اختلالات اسکلتی را در تنگی نفس دخیل دانست و افزود: حتی ممکن است شکل نامناسب قفسه سینه که ناشی از ضربه ایجاد می‌شود یا به صورت مادرزادی وجود داشته است در تنگی نفس مؤثر باشد. عضو هیئت علمی علوم پزشکی تهران تصریح کرد: همچنین بیماری‌های گوارشی مانند رفلاکس سبب تنگی نفس و سرفه خشک می‌شود چون عوارض رفلاکس به ریه هم صدمه می‌زند و با تشخیص زود هنگام رفلاکس و درمان آن باید جلوی این صدمه را گرفت چرا که در نهایت منجر به تنگی نفس هم می‌شود. اسحاق حسینی یکی از مشکلات عمده‌ای را که منجر به تنگی نفس می‌شود مصرف بی‌رویه دارو عنوان کرد و افزود: بسیاری از افراد برای هر بیماری بدون مراجعه به پزشک خوددرمانی می‌کنند یا هستند افرادی که بیش از تجویز پزشک روند مصرف دارو را همچنان ادامه می‌دهند که این امر تنگی نفس را برای آنها به دنبال دارد.

ورم معده و تنگی نفس

ورم معده یا گاستریت شامل التهاب در دیواره داخلی معده می شود. از نشانه های شایع ورم معده می توان به درد شکمی در قسمت بالای شکم، نفخ، تهوع و استفراغ، سوء هاضمه، سوزش سر دل، سکسکه، کاهش اشتها، احساس سوزش بین دو وعده غذایی، و مدفوع به رنگ قیر سیاه اشاره کرد. در موارد خاص، نشانه های اضافی مانند درد در قفسه سینه، تنگی نفس، تعریق، غیره ممکن است شکل بگیرند. اگر در استفراغ خون دیده شود، استفراغ به رنگ زرد یا سبز باشد، یا ضربان سریع قلب، درد در قفسه سینه، تنگی نفس، تب و درد شکمی وجود داشته باشند، فرد باید کمک پزشکی فوری دریافت کند.

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 15 خرداد 1397

50 دیدگاه

  • شیما فوریه 2017 در 00:31

    هر گونه احساس ناخوشایند در فرایند تنفس را تنگی نفس می گویند

  • فرهاد فوریه 2017 در 00:31

    بیماری های تنفسی و قلبی عروقی در ابتلا به تنگی نفس، نقش عمده ای دارند

  • غریبه فوریه 2017 در 00:31

    هر فرد در شبانه روز به طور متوسط 12 بار در دقیقه به صورت ناخودآگاه دم و بازدم انجام می دهد که از آن مطلع نیست، بنابراین وقتی فرد فرآیند تنفس خود را احساس می کند، یعنی تنفس او از حالت عادی خارج شده است.

  • شکوه فوریه 2017 در 00:31

    تنگی نفس یک بیماری نیست، بلکه علامتی از یک بیماری است. تنگی نفس انواع مختلفی دارد و در افزایش تعداد و عمق تنفس، خمیازه کشیدن، احساس سنگینی روی سینه و یا خستگی زودرس در بالا رفتن از پله و سر بالایی خود را نشان می دهد.

  • فاطمه فوریه 2017 در 00:32

    تنگی نفس از جمله اتفاقات معمول است که هیچ کس واقعا توجهی به آن نمی کند. تنگی نفس به دنبال هرگونه فعالیت شدیدی که انجام می دهید یا هر وزنه ی سنگینی که بلند می کنید، اتفاق می افتد. شما با سر و صدا نفس می کشید، نفس نفس می زنید و تقلا می کنید و برای فرو بردن اکسیژن مغذی، به سختی تنفس می کنید. بعد از مدتی هنگامیکه اعصاب تان آرام شد، تنفس تان به حالت عادی باز می گردد. این چیزی است که تقریبا همه ی ما در زندگی روزمره مان تجربه می کنیم و برای چنین تنگی نفس موقتی، مطلقا نیازی به نگرانی نیست.

  • یاور فوریه 2017 در 00:32

    شما باید بدانید مشکلات سلامتی متعددی وجود دارند که متداول ترین علائم آن ها با تنگی نفس آغاز می شود. این را به عنوان یک علامت هشدار در نظر بگیرید و برای تشخیص علت اصلی تنگی نفس تان فورا به یک مرکز پزشکی مراجعه کنید. همانطور که این ضرب المثل می گوید:”یک بخیه به موقع از نه بخیه دیگر جلوگیری می کند”. بنابراین بعدها برای اینکه به دنبال کمک پزشکی رفتید، خدا را شکر خواهید کرد.

  • سهیلا فوریه 2017 در 00:33

    اگر یک فرد مستعد ابتلا به آلرژی های خاص باشد، این احتمال وجود دارد که از تنگی نفس رنج ببرد.

  • بهار فوریه 2017 در 00:33

    اختلالات تنفسی مانند آسم، یک علت بسیار شایع تنگی نفس هستند.

  • سوگند فوریه 2017 در 00:33

    پرخوری نیزمی تواند منجر به تنگی نفس شود. دلیلش این است هنگامیکه شما پرخوری می کنید، معده باد کرده به دیافراگم فشار وارد می کند و باعث تنگی نفس می شود.

  • ناهید فوریه 2017 در 00:33

    اگر کسی از برونشیت رنج می برد، آن گاه ممکن است به علت التهاب لوله های نایژه ای دچار تنگی نفس شود.

  • هاله فوریه 2017 در 00:34

    اختلالات اضطرابی شدید درحال پیشرفت نیز می توانند باعث تنگی نفس شوند زیرا اضطراب می تواند منجر به سفتی قفسه سینه شود.

  • دانا فوریه 2017 در 00:34

    افرادی که از اختلالات مختلف قلبی رنج می برند، ممکن است تنگی نفس را تجربه کنند. در این مورد تنگی نفس می تواند نشانه ی یک حمله قلبی قریب الوقوع باشد.

  • نادر فوریه 2017 در 00:34

    بیماری های ریه می توانند باعث زخم بافت ریه شوند. این امر منجر به تنگی نفس می شود.

  • ناشناس فوریه 2017 در 00:34

    عدم تحرک و سایر فعالیت های بدنی می تواند باعث تنگی نفس در هنگام انجام فعالیت های عادی شود.

  • مریم فوریه 2017 در 00:34

    افراد چاق به علت وزن بالایی که دارند، به احتمال بیشتری دچار تنگی نفس می شوند.

  • میترا فوریه 2017 در 00:35

    علائم تنگی نفس

    – اشکال در تنفس

    – تنفس بسیار سریع

    – اشکال در صحبت کردن

    – از عضلات گردن و قفسه سینه برای تنفس استفاده می شود.

  • پونه فوریه 2017 در 00:35

    تمرینات تنفسی انجام دهید. نفس عمیق بکشید. هوا را به آرامی به داخل فرو ببرید، قفسه سینه تان را منبسط کنید و نفس تان را نگه دارید. سپس هوا را بیرون دهید. برای افزایش ظرفیت ریه، این پروسه را چندین بار تکرار کنید.

  • پرنیا فوریه 2017 در 00:35

    با پیاده روی سریع روزانه، به استقامت و پایداری تان بیفزایید. این کار، تنگی نفس را کاهش می دهد. در هنگام پیاده روی، از طریق بینی نفس بکشید، دهان را بسته نگه دارید، در حالیکه در هنگام دم، عضلات شکم تان را به سمت داخل می کشید و در هنگام بازدم، آن ها را به بیرون فشار می دهید.

  • رزیتا فوریه 2017 در 00:36

    علت و درمان تنگی نفس و ارتباط آن با بیماری‌های قلبی
    دکتر لیلا عسگرپور

    برای یک فرد هیچ احساسی ترسناک‌تر از این نیست که قادر به تنفس هوای کافی نباشد. اگرچه افراد به اشکال متفاوتی تنگی نفس (یا در اصطلاح پزشکی دیسپنه) را تجربه می‌کنند، اما معمولا آن را با احساس تنگ شدن شدید قفسه سینه یا احساس خفگی توصیف می‌کنند. برحسب علت آن، ممکن است شما تنگی نفس را فقط یک بار تجربه کنید، یا اینکه ممکن است نفس تنگی به صورت دوره‌های متناوب باشد و کم کم حالت ثابت و همیشگی به خود بگیرد. تنگی نفس می‌تواند با علائم درد قفسه سینه، احساس درد هنگام دمیدن (پلورزی)، سرگیجه، غش، سرفه، خس‌خس سینه، خلط خونی، درد گردن و آسیب و جراحت قفسه سینه همراه باشد. اگر شما دچار تنگی نفس بی‌دلیل هستید، به خصوص اگر به طور ناگهانی و شدید بروز می‌کند، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.

  • تبسم فوریه 2017 در 00:36

    شما ممکن است دچار یک حمله قلبی “خاموش” شوید، بدون آنکه علائم آشکاری، مانند درد قفسه سینه و اضطراب شدید را تجربه کنید. در این موارد، تنگی نفس شما ممکن است تنها علامت هشدار دهنده بروز حمله قلبی باشد. اگر نظر پزشک عمومی نیز همین باشد، برای شما آسپرین تجویز خواهد شد و فوراً به بیمارستان انتقال خواهید یافت.

  • فرهاد فوریه 2017 در 00:36

    نارسایی قلبی نیز می‌تواند باعث مشکلات تنفسی شود. این بیماری مهلک به این معناست که قلب شما برای پمپاژ خون کافی به سراسر بدن با مشکل مواجه است. علت این مشکل معمولاً این است که عضله قلب بیش از حد ضعیف و یا سفت شده و قادر به عملکرد صحیح نیست. نهایتاً تجمع آب در داخل ریه‌ها، باعث دشوارتر شدن تنفس می‌شود.

  • الهام فوریه 2017 در 00:37

    همچنین تنگی نفس می‌تواند با اختلالات سرعت ضربان قلب و یا ریتم آن مربوط باشد، مانند فیبریلاسیون دهلیزی (ضربان قلب بالا و نامنظم)، تاکی کاردی فوق بطنی (ضربان قلب بالا و منظم).

  • بانو فوریه 2017 در 00:37

    در افراد مبتلا به تنگی نفس، علائم زیر از اهمیت خاصی برخوردار است:

    تنگی نفس در حالت استراحت
    کاهش سطح هوشیاری، اضطراب، یا گیجی
    ناراحتی قفسه سینه و یا تپش قلب (ضربان بالا یا احساس پرش با ضربه)
    کاهش وزن
    عرق شبانه

  • سوگند فوریه 2017 در 00:38

    دانشیار پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: برای درمان برونشیت و بیماری‌های مزمن تنفسی بهتر است غذاها و گیاهان دارویی با طبع گرم مانند نخود، عسل، گوشت گوسفند و گیاهانی مانند زعفران، زنجبیل و … مصرف ‌شود.

  • اعظم فوریه 2017 در 00:38

    در آسیب شناسی سلولی، این بیماری با افزایش میزان غددی که ترشح می کنند همراه است و شدت و مدت بیماری در افراد مختلف، متفاوت است. در علم پزشکی نوین دلیل اصلی بروز برونشیت مزمن نامشخص است اما در طب سنتی قابل تفسیر است. در طب سنتی چهار خلط مختلف در انسان تعریف شده که شامل صفرا، خون (دم)، بلغم (موکوس) و سودا است که هر یک خواص خود را دارد؛ به عنوان مثال خواص گرمی و خشکی برای صفرا، گرمی و تری برای خون، سردی و تری برای بلغم و سردی و خشکی برای سودا تعریف شده است. در همین زمینه برونشیت مزمن با افزایش بلغم در راه های تنفسی و با نشانه های تری و سردی در بیمار همراه است که برای درمان این بیماران لازم است از رژیم گرم و خشک استفاده کرد.

  • ترانه فوریه 2017 در 00:39

    بنابراین بهتر است از مصرف موادغذایی و نوشیدنی‌های با طبع سرد خودداری کرد تا به تدریج مزاج بیمار از سردی و تری به سمت تعادل حرکت کند. البته رژیم غذایی برای درمان این بیماری به تنهایی کافی نیست و باید در کنار آن از گیاهان دارویی با طبع گرم استفاده کرد و ورزش کردن را در برنامه روزانه قرار داد.

  • ایمان فوریه 2017 در 00:39

    غذاهای با طبع گرم مانند گوشت گوسفند، گوشت شتر، نان، نخود، عسل، خرما و موز را می‌توان نام برد.

  • تبسم فوریه 2017 در 00:39

    اکثر سبزیجات دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند. آنتی اکسیدان‌ها این قابلیت را دارند که با تحریک مواد اکسیدان تاثیر منفی آن ها را خنثی کنند. یکی از بیماری‌هایی که در طب سنتی و با مصرف داروهای سنتی به خوبی قابل کنترل است، بیماری آسم یا تنگی نفس و در اصطلاح طب سنتی، بیماری ربو است. استفاده از گیاه بابونه به صورت دمنوش و استنشاق بخار دم کرده بابونه، بسیار در باز شدن مجاری تنفسی و کاهش علائم آسم موثر است.

  • شاینا فوریه 2017 در 00:39

    نعناع و یا سوسن با هم خاصیت بازکنندگی مجاری تنفسی را دارد. استفاده از شربت نعناع و دمنوش نعناع می‌تواند مجاری تنفسی را باز کند، ضمن اینکه استنشاق بخار دم کرده نعناع هم موجب کاهش اثرات آسم و تنگی نفس می شود.

  • سما فوریه 2017 در 00:40

    تنگی نفس حالتی است که تنفس فرد از حالت عادی خارج شده و تند و سریع می‌شود، مانند کسی که تازه از دویدن ایستاده باشد.

  • ناهید فوریه 2017 در 00:40

    بسیاری از بیماری های ریوی از جمله مشکلات انسدادی ریه و در راس آن ها، بیماری آسم، موجب نفس تنگی می شود. ذات الریه نیز از دیگر عارضه های ریوی است که تنگی نفس را به دنبال دارد. در درمان تنگی نفس، علاوه بر دارو درمانی، نکات دیگری از جمله انجام ورزش های سبک، زیر نظر پزشک متخصص، برای تقویت عضلات تنفسی باید رعایت شود. به علاوه حجم غذایی که فرد مبتلا به تنگی نفس استفاده می کند باید سبک و کم باشد و از غذاهای مقوی در حجم کم استفاده کند.

  • حسام فوریه 2017 در 00:40

    انواع گوشت پرندگان و دل حیوانات حلال گوشت برای این بیماران بسیار مفید است. از سبزیجات مفید می توان به آویشن، نعناع، کرفس، شوید، چغندر، برگ ترب و کدو حلوایی اشاره کرد. به علاوه خشکباری چون، بادام شیرین، پسته، انجیر خشک و همچنین ادویه جاتی نظیر، زیره، سیاه دانه، دارچین، زعفران و زنجبیل برای بیماران مبتلا به تنگی نفس مفید است.

  • قادر فوریه 2017 در 00:41

    سلام من۱۱سالمه تنگی نفس شدید دارم هر دکتری میرم خوب نمیشم ازفوق تخصص ریه تا تخصص

  • فرخنده فوریه 2017 در 00:41

    سلام من تنگی نفس شدید دارم با اینکه فقط 13 سالمه ترو خدا بگید چیکار کنم

  • یاسین فوریه 2017 در 00:42

    من هر سال با شروع بارون های اسیدی سرفه میکنم و نفس هم بزور در میاد واقعا اذیت میشم

  • ستایش فوریه 2017 در 00:42

    دحترم تنگ نفس داره ولی موقع سرما می خوره نفس می گیره چه کار باید کنم

  • یگانه فوریه 2017 در 00:43

    ین نوع از تنگی نفس گاه حالت کوششی پیدا میکند، یعنی با فعالیت و کوشش بدنی فرد ارتباط مستقیم دارد. انسان به طور طبیعی اگر به شدت و بدون آمادگی قبلی ورزش کند و یا مسافت طولانی را بدود، این نوع تنگی نفس را تجربه خواهد کرد. در افراد مبتلا به برخی بیماریهای قلبی مانند مشکلات دریچهای یا نارسایی قلبی ، تنگی نفس با فعالیتهای کمتری ایجاد میشود. به گونهای که حتی در موارد شدید بیماری ، راه رفتن عادی و انجام کارهای اولیه با تنگی نفس همراه میشود. در شدید ترین نوع تنگی نفس ، بیمار حتی در حالت استراحت و خوابیده نیز دچار تنگی نفس میباشد.

  • نیکی فوریه 2017 در 00:43

    نوع دیگری از تنگی نفس قلبی در حالت دراز کش و خوابیده ایجاد میگردد که در طب به آن “ارتوپنه” میگویند. یعنی قلب فرد به حدی نارساست که نمیتواند خون موجود در ریهها را تخلیه کند و فرد مجبور است با کمک گرفتن از نیروی جاذبه این کار را انجام دهد. به همین جهت بیماران مبتلا به نارسایی قلب ، هنگام خواب زیر سرشان دو یا چند بالش میگذارند. به عبارت دیگر وقتی این افراد دراز میکشند، ریه فرد در آب بدن غرق میشود و احساس خفگی به وی دست میدهد. در این صورت بیمار جهت تنفس راحت باید بنشیند.

  • تبسم فوریه 2017 در 00:43

    حالت دیگری نیز وجود دارد که به صورت حملات شبانه تنگی نفس خود رانشان میدهد. به این صورت که 4 – 2 ساعت بعد از خواب به طور ناگهانی بیمار مبتلا به نارسایی قلبی با حالت خفگی از خواب میپرد، خود را به پنجره میرساند تا با نفس کشیدن در هوای آزاد خود را نجات دهد. در افراد مبتلا به نارسایی قلبی که اغلب دچار ورم پا نیز هستند، در طول شب آبهای جمع شده در پاها بتدریج تخلیه میشوند و به سوی ریههای فرد میآیند و در آنجا جمع میشوند. تجمع مایعات اضافه در ریه باعث میشود فرد دچار احساس تنگی نفس و حالت خفتگی شود. تنگی نفس حملهای شبانه مشخصه بیماری قلبی است. البته در بیماری آسم و برونشیت مزمن نیز فرد ممکن است با حالت تنگی نفس از خواب بیدار شود ولی این دو مورد تا حدی قابل افتراق با تنگی نفس قلبی هستند. بدین ترتیب که در آسم فرد سابقه قبلی دارد، بعد از نیمه شب دچار حمله میشود و با اسپریهای گشاد کننده مجاری تنفسی بهتر میشود. در برونشیت مزمن نیز حمله تنگی نفس در پاسی از شب بروز پیدا میکند و با دفع خلط تنگی نفس بیمار مرتفع میگردد.

  • مریم فوریه 2017 در 00:44

    اشکال در خارج کردن هوا از ریه ها. هوا براحتی به داخل ریه میرود ولی خروج آن مشکل است. از آنجا که بیمار هوا را به سختی به بیرون میراند، صدای خسخس ایجاد میکند که به آن تنفس آسمی گفته میشود.

  • کرامت فوریه 2017 در 00:44

    گاهی تمایز علل قلبی تنگی نفس از علل ریوی مشکل است چرا که هر دو باعث تنگی نفس کوششی ، ارتوپنه و سرفه میشوند. خسخس سینه و خلط خونی قاعدتا به دلیل بیماری ریوی پدید میآید هر چند بعضا در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی و ادم ریوی هم دیده میشوند. در بیماران مبتلا به عروق کرونر ممکن است تنگی نفس در نبود درد سینه و با شرایط مشابه اتفاق افتد که به آن معادل آنژین قلبی گفته میشود.

  • خسرو فوریه 2017 در 00:44

    درمان تنگی نفس منوط به درمان بیماری زمینهای فرد است. به عبارت دیگر یا باید دریچه معیوب که مانع از حرکت صحیح جریان خون میشود اصلاح شود. با داروی دیگوکسین ، قلب نارسا میتواند تقویت شود تا بتواند خون را از ریهها خالی کرده و مانع تجمع و انباشتگی آن در ریه ها و سایر فضاهای بدن گردد. از سوی دیگر با تجویز داروهای ادرارآور (دیورتیکها) ، آب در ریه ها تجمع نیافته و تنگی نفس برای فرد ایجاد نمیشود. مصرف غذاهای کم نمک در اصلاح این مورد خالی از فایده نخواهد بود. و در بیماریهای دیگر نیز درمان آنها انجام میشود.

  • جواد فوریه 2017 در 00:45

    تنگی نفس در حقیقت اشكال در تنفس است كه بسته به علت آن، می‌تواند هنگام دم یا بازدم و یا هر دو باشد. مثلا كسی كه مبتلا به آسم است، موقع خارج كردن نفس دچار مشكل می‌شود، اما كسی كه دچار تنگی ناحیه نای است، هنگام دم مشكل دارد كه می‌تواند در مجرای تنفسی فرد آثار مخربی برجای گذارد.

  • یاور فوریه 2017 در 00:45

    بسیاری از افراد به علت شباهت تنگی نفس با آسم، این دو بیماری را یكی می‌دانند؛ در حالی كه هر كدام علائم و تعاریف مختلفی دارند. تنگی نفس ناشی از حساسیت را آسم می‌گویند.

  • زهرا فوریه 2017 در 00:46

    تنگی نفس در حقیقت اشكال در تنفس است كه بسته به علت آن، می‌تواند هنگام دم یا بازدم و یا هر دو باشد. مثلا كسی كه مبتلا به آسم است، موقع خارج كردن نفس دچار مشكل می‌شود، اما كسی كه دچار تنگی ناحیه نای است، هنگام دم مشكل دارد كه می‌تواند در مجرای تنفسی فرد آثار مخربی برجای گذارد.
    بسیاری از افراد به علت شباهت تنگی نفس با آسم، این دو بیماری را یكی می‌دانند؛ در حالی كه هر كدام علائم و تعاریف مختلفی دارند. تنگی نفس ناشی از حساسیت را آسم می‌گویند.
    بیماری تنگی نفس، بیماری مزمنی است كه اگر به موقع درمان نشود، عوارض ناخوشایندی خواهد داشت. عضو تنفسی انسان، با توجه به نقش و عملكرد آن یكی از اعضای مهم بدن است كه باید توجه ویژه‌ای به آن شود.

  • دنیا فوریه 2017 در 00:46

    علل تنگی نفس
    تنگی نفس در حال فعالیت:
    1-انسداد تعدادی از لوله های کوچک تنفسی
    2- تنگی مجاری تنفسی
    3- وجود معایبی در عضلات تنفسی
    4- وجود نواقصی در بافت شش‌ها که اندامهای تنفسی می باشند.
    5- نارسایی قلبی
    تنگی نفس در حال استراحت:
    1- نارسایی قلبی
    2- بیماریهای ریوی
    الف)سینه پهلو
    ب)آسم های مختلف
    ج)برونشیت

  • ایمان فوریه 2017 در 00:47

    اختلال در تنفس یا نفس کم آوردن که به آن تنگی نفس گفته می‌شود می‌تواند در برخی موارد بدون ضرر و ناشی از انجام تمرینات ورزشی یا اشکالات بینی باشد. در موارد دیگر ممکن است نشانه وجود بیماری‌های جدی قلبی یا ریوی باشد. تنگی نفس مکرر باید توسط پزشک بررسی و علل آن مشخص شود.

  • شکوه فوریه 2017 در 00:47

    اگر تنگی نفس ناگهانی و شدید است، ممکن است به دلیل مشکلات ناحیه ریه یا لختگی خون در ریه باشد. در هر دو حالت شما نیاز به مراقبت‌های سریع پزشکی دارید.

  • ترانه فوریه 2017 در 00:47

    تنگی نفس چه به صورت ناگهانی اتفاق بیفتد و چه به مدت طولانی با آن دست و پنج نرم کنید باید جدی گرفته شود. اگر شما دچار تنگی نفس می‌شوید حتماً زمان و چگونگی آن را یادداشت کنید همچنین اگر علائم دیگری نیز همراه آن برای شما ایجاد شود حتماً آنها را هم یادداشت کنید و به پزشکتان ارائه دهید زیرا به تشخیص بیماری‌های احتمالی کمک خواهد کرد.

  • بهاره فوریه 2017 در 00:47

    ممکن است شما دچار حمله قلبی خاموش بدون علائمی نظیر درد قفسه سینه و اضطراب شدید شده باشید. در این موارد تنگی نفس ممکن است علامت بروز حمله قلبی باشد. اگر شما و پزشک عمومی شما این احتمال را می‌دهید از قرص آسپیرین استفاده کرده و بلافاصله خود را به بیمارستان برسانید.
    نارسایی قلبی هم ممکن است باعث اختلالات تنفسی شود. وجود این بیماری تهدیدکننده حیات به این معنی است که قلب شما قادر به پمپاژ مقدار کافی خون به اندام‌های مختلف بدن نیست و معمولاً به دلیل ضعیف و سخت شدن ماهیچه قلب اتفاق می‌افتد. این بیماری باعث تجمع آب در ریه‌ها شده که در تنفس اختلال ایجاد می‌کند.
    با اصلاح سبک زندگی، مصرف دارو و انجام عمل‌های جراحی توان قلب در پمپاژ خون افزایش یافته و تنگی نفس بهبود می‌یابد. تنگی نفس همچنین ممکن است به مشکلات ضربان قلب باشد برخی از بیماری‌هایی که باعث اختلال در نرخ ضربان قلب می‌شوند عبارتند از فیبریلاسیون دهلیزی (ضربان قلب تند و نامنظم) یا تاکی کاردی فوق بطنی (نرخ ضربان قلب تند و منظم).

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.