5 خوراکی برای کاهش کلسترول بد خون

5 خوراکی برای کاهش کلسترول بد خون

5 خوراکی برای کاهش کلسترول بد خون چربی خون,بیماری چربی خون,چربی خون در بارداری,علائم چربی خون,درمان چربی خون,درمان چربی خون با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان چربی خون,چربی خون را چگونه …

داروهای گیاهی برای چاقی سریع صورت و بدن در یک هفته

داروهای گیاهی برای چاقی سریع صورت و بدن در یک هفته

چاقی سریع چاقی سریع ,چاقی سریع صورت,چاقی سریع صورت در یک هفته,چاقی سریع بدن,چاقی سریع و موثر,چاقی سریع در یک هفته,چاقی سریع صورت و بدن,چاقی سریع صورت با قرص توضیحاتی در مورد …

عوارض و موارد مصرف قرص هیوسین برای اسهال چیست

عوارض و موارد مصرف قرص هیوسین برای اسهال چیست

قرص هیوسین قرص هیوسین ,قرص هیوسین بوتیل بروماید 10,قرص هیوسین برای اسهال,قرص هیوسین در بارداری,قرص هیوسین بوتیل بروماید برای چیست,قرص هیوسین برای درد قاعدگی در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم …

قرص سیتریزین

قرص سیتریزین ,قرص سیتریزین برای چیست,قرص سیتریزین ۱۰,قرص سیتریزین خارجی,قرص سیتریزین در بارداری,قرص سیتریزین دی هیدروکلراید,قرص سیتریزین برای کودکان

قرص سیتریزین , قرص سیتریزین برای چیست , قرص سیتریزین ۱۰ , قرص سیتریزین خارجی

توضیحاتی در مورد قرص سیتریزین

نام تجاری دارو : Zyrtec نام عمومی یا ژنریک دارو : سیتریزین Cetirizine سیتریزین Cetirizine یک آنتی هیستامین است که برای رفع علائم حساسیتی مانند آبریزش چشم، آبریزش بینی، خارش چشم یا بینی، عطسه، کهیر و خارش استفاده می شود. این دارو از طریق مسدود کردن موادی که بدن به طور طبیعی در زمان بروز واکنش حساسیتی تولید می کند، تاثیر می گذارد. سیتریزین از کهیر پیشگیری نمی کند، همچنین نمی تواند از بروز واکنش های شدید حساسیتی پیشگیری کرده یا آنها را درمان کند (مانند آنافیلاکسی). بنابراین اگر پزشک برای درمان واکنش های حساسیتی اپی نفرین تجویز کرده، همیشه این دارو را همراه خود داشته باشید. از سیتریزین به جای اپی نفرین نمی توانید استفاده کنید.در این مطلب از سایت جسارت در مورد قرص سیتریزین صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

قرص سیتریزین چیست

قرص سیتریزین (Cetirizine) یک داروی ضدآلرژی و ضد حساسیت می‌باشد که کاربرد اصلی آن درمان حساسیت و خارش است. این دارو همچنین برای درمان تب یونجه ، کهیر و خارش‌های پوستی ناشی از حساسیت‌ها و آلرژی‌ها استفاده می‌شود. از قرص سیتریزین برای درمان آبریزش بینی، خارش و قرمزی چشم، عطسه و خارش بینی و گلو و پوست (در صورتی که این علائم ناشی از آلرژی و حساسیت باشد) نیز استفاده می‌شود. قرص و کپسول سیتریزین برای افراد بزرگسال و کودکان بیش از شش سال مناسب می‌باشد در حالی‌که مایع خوراکی آن برای بچه‌های کوچک‌تر نیز در دسترس می‌باشد.

قرص سیتریزین , قرص سیتریزین برای چیست , قرص سیتریزین ۱۰ , قرص سیتریزین خارجی

کاربرد قرص سیتریزین

کاربرد اصلی آن در درمان حساسیت و خارش است. برای درمان رینیت آلرژیک به ویژه تب یونجه و بیماری‌های آلرژیک پوستی از قبیل کهیر و آنژیوادم نیز مصرف می‌شود.

نحوه مصرف قرص سیتریزین

قبل از مصرف حتما با پزشک مشورت نمایید . پیشنهاد می‌شود میزان دقیق این دارو طبق نظر پزشک تعیین گردد اما به طور معمول می‌توان از الگوی مصرف زیر برای این دارو پیروی کرد: برای بزرگسالان و کودکان بزرگ تر از ۱۲ سال: یک قرص سیتریزین ۱۰ میلی‌گرم در روز برای کودکان بین سنین ۶ تا ۱۲ سال: دو عدد سیتریزین ۵ میلی‌گرم در روز برای کودکان بین ۲ تا ۶ سال: دو عدد سیتریزین ۲.۵ میلی‌گرم در روز توجه: اگر استفاده از یک دوز آن را فراموش کردید، نگران نباشید، فقط دوز بعدی را زمانی که احساس کردید به آن نیاز دارید مصرف کنید، هرگز برای جبران دوز فراموش شده در یک زمان دو قرص را مصرف نکنید.

مکانیسم اثر قرص سیتریزین

ستیریزین با مهار اختصاصی گیرنده‌های H۱ (نوع یک گیرنده‌های هیستامین) عمل می‌کند. فرق آن با آنتی هیستامین‌های قدیمیتر مثل کلرفنیرامین آن است که چون از سد خونی مغزی نمی‌گذرد اثر تسکینی کمتری بر سیستم عصبی مرکزی دارد و خواب آلودگی آن کمتر است.

مصرف قرص سیتریزین

این دارو برای کودکان زیر دو سال مناسب نمی‌باشد. چنانچه به بیماری‌های مزمن کبد مبتلا هستید از این دارو استفاده نکنید. اطلاعاتی مبنی بر بروز وابستگی و سوءمصرف با سیتریزین وجود ندارد. اگر مبتلا به صرع هستید یا در معرض تشنج قرار دارید باید قبل از مصرف قرص سیتریزین با پزشک خود مشورت کنید. از مصرف این قرص در دوران حاملگی باید خودداری شود. اگرچه استفاده تصادفی این دارو توسط زن حامله هیچ گونه تاثیر مضری برای چنین ندارد. با این وجود مصرف این دارو باید قطع گردد. در طول دوران شیردهی نباید از این قرص استفاده کنید زیرا ماده سیتریزین وارد جریان شیر مادر می‌شود. حداکثر اثر دارو یک ساعت بعد از مصرف ظاهر می‌شود. در صورت مصرف با غذا سرعت جذب دارو کاهش می‌یابد. می‌توانید از قرص‌های سیتریزین قبل یا بعد از غذا استفاده کنید. همچنین می‌توانید این قرص را با استفاده از یک لیوان نوشیدنی یا آب مصرف کنید. اگر هر یک از علایم عوارض قرص سیتریزین که در ادامه عنوان شده است ادامه یافت یا برای شما مشکلاتی ایجاد کرد بهتر است پزشک و یا متخصص خود را در جریان قرار دهید. مصرف قهوه و چای می‌تواند از گیجی ناشی از دارو بکاهد. اگر با مصرف دارو خواب‌آلودگی روی دهد، از انجام فعالیت‌های مخاطره‌آمیز خودداری کنید.

تداخل دارویی قرص سیتریزین

سیتریزین ممکن است با سایر داروهای آنتی هیستامین و یا داروهای سرماخوردگی، مسکن، فشارخون، ضد افسردگی، ضد اضطراب، داروهای خواب‌آور و … تداخل داشته باشد.

همه چیز درباره قرص سیتریزین

قرص  سیتریزین ( cetirizine ) نوعی آنتی هیستامین است که میتواند هیستامین بدن را کاهش دهد. افزایش هیستامین در بدن میتواند باعث ایجاد علائمی مانند عطسه، خارش چشم ها، قرمز شدن چشم ها، آبریزش از چشم ها و بینی و … شود. با استفاده از سیتریزین این علائم بهبود میابد. قرص سیتریزین یک داروی ضدآلرژی و ضد حساسیت می‌باشد که کاربرد اصلی آن درمان حساسیت و خارش است. این دارو همچنین برای درمان تب یونجه، کهیر و خارش‌های پوستی ناشی از حساسیت‌ها و آلرژی‌ها استفاده می‌شود. از قرص سیتریزین برای درمان آبریزش بینی، خارش و قرمزی چشم، عطسه و خارش بینی و گلو و پوست (در صورتی که این علائم ناشی از آلرژی و حساسیت باشد) نیز استفاده می‌شود. قرص و کپسول سیتریزین برای افراد بزرگسال و کودکان بیش از شش سال مناسب می‌باشد در حالی‌که مایع خوراکی آن برای بچه‌های کوچک‌تر نیز در دسترس می‌باشد. سیتریزین مانند سایر داروهای ضدآلرژی و حساسیت، میتواند باعث خواب آلودگی و کاهش تمرکز شما شود. بعد از مصرف این دارو، از رانندگی و سایر فعالیت هایی که به تمرکز بالا نیاز دارد خودداری کنید. همچنین مصرف الکل میتواند عوارض جانبی سیتریزین را افزایش دهد. در صورتی که از سایر داروهای آلرژی و یا سرماخوردگی، قرص های خواب آور، آرام بخش ها، شل کننده های عضلات و داروهای افسردگی استفاده میکنید، قبل از مصرف به پزشک خود اطلاع دهید .

قرص سیتریزین در بارداری

این دارو معمولاً در دوران حاملگی خطری برای جنین ندارد و مصرف ستیریزین در دوران بارداری مانعی ندارد ولی توجه داشته باشید که در موقع تجویز پزشک، حامله بودن خود را به پزشک اطلاع دهید

عوارض عمومی قرص سیتریزین

سکته مغزی، خستگی شدید، خشکی دهان و گلو، سردرد، شکم درد، بیش فعالی و بی حوصلگی، کمر درد، درد قفسه سینه، آرتریت، پوکی استخوان، ضعیف شدن عضلات، خارش، عرق کردن زیاد، آلوپسی، درماتیت، جوش، اگزما، کم شدن ادرار، عفونت ادرار، بی اختیاری ادرار، درد پستان در زنان، خون ریزی زودهنگام قاعدگی، واژینیت، تپش قلب، تاکی کاردی، نارسایی قلبی، افزایش فشار خون، افزایش وزن و چاقی عوارض سیتریزین بر سیستم عصبی به صورت شایع (14.3 درصد ) سکته مغزی، سردرد (14 درصد)، سرگیجه (1 تا 10 درصد)، کاهش حس چشایی، پارستزی (حس سوزن سوزن شدن)، لرزش، میگرن، تیک های عصبی، اختلالات گوارشی، اختلال حافظه، دیازژیا، دیسکینزی، دیستونی، انسنکوپ، آمنیزی عوارض سیتریزین بر دستگاه گوارشی خشک شدن دهان و گلو، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، درد شکم، یبوست، نفخ، افزایش بزاق، پوسیدگی دندان، هموروئید، تغییر رنگ زبان، بزرگ شدن شکم عوارض سیتریزین بر دستگاه تنفسی سرفه، اختلال در تنفس، تنگی نفس، عفونت دستگاه تنفسی فوقانی، برونشیت، افزایش خلط، سینوزیت عوارض سیتریزین از لحاظ روانی سردرگمی، اختلال حافظه، کاهش میل جنسی، اضطراب، بیش فعالی، اختلال خواب، افسردگی، توهم، تیک عصبی، افزایش احتمال خودکشی

مصرف قرص سیتریزین بدون نسخه

اگر در حال مصرف بدون نسخه این دارو هستید، تمام اطلاعات دارویی را قبل از مصرف مطالعه کنید. اگر سوالی درباره دارو داشتید، از پزشک داروخانه بپرسید. اگر پزشک این دارو را تجویز کرده، درست طبق دستور پزشک آن را مصرف کنید که معمولا یک بار در روز استفاده می شود. اگر قرص جویدنی سیتریزین را مصرف می کنید، هر قرص را به طور کامل جویده و سپس ببلعید. اگر از قرص زود حل شونده سیتریزین استفاده می کنید، ابتدا اجازه دهید قرص به خوبی روی زبان تان حل شود و سپس آن را با آب یا بدون آب قورت دهید.اگر از شکل مایع این دارو مصرف می کنید، میزان دارو را به دقت اندازه بگیرید. میزان دارو متناسب با سن، شرایط بیماری و واکنش بدن نسبت به دارو تعیین می شود. میزان مصرف دارو را افزایش ندهید یا بیشتر از حد توصیه شده از آن مصرف نکنید. اگر علائم حساسیت بهبود پیدا نمی کند، اگر کهیرهای بروز کرده 3 روز پس از درمان بهبود پیدا نکردند، یا اگر کهیرها بیشتر از هفته طول کشیدند، به پزشک مراجعه کنید. اگر شرایط بیماری بدتر شد و یا اگر فکر می کنید دچار مشکل جدی شده اید (مانند واکنش های شدید حساسیتی مثل آنافیلاکسی) بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

قرص سیتریزین , قرص سیتریزین برای چیست , قرص سیتریزین ۱۰ , قرص سیتریزین خارجی

عوارض قرص سیتریزین

برخی عوارض سیتریزین عبارتند از: خواب آلودگی خستگی خشکی دهان درد معده (به ویژه در کودکان) اگر هر یک از این عوارض ادامه پیدا کرده یا بدتر شدند، حتما به پزشک اطلاع دهید. اگر پزشک این دارو را تجویز کرده، به یاد داشته باشید که مزیت ها، خطرات و عوارض جانبی دارو را مورد بررسی قرار داده است. بسیاری از مصرف کنندگان این دارو هیچ عارضه جانبی مشاهده نمی کنند. در صورت مشاهده هر گونه عارضه جدی بلافاصله به پزشک مراجعه کنید، برخی عوارض جانبی جدی عبارتند از: مشکل در دفع ادرار و ضعف. بروز عارضه جانبی جدی در ارتباط با مصرف این دارو به ندرت اتفاق می افتد. به هرحال در صورت مشاهده هر یک از این علائم بلافاصله به پزشک مراجعه کنید: جوش های پوستی، خارش یا التهاب (به ویژه در صورت، زبان یا گلو)، خواب آلودگی شدید و مشکل تنفسی. موارد بیان شده لیست کامل عوارض جانبی داروی سیتریزین نیستند، در صورت مشاهده هر گونه عارضه ای که در لیست به آن اشاره ای نشده، حتما به پزشک مراجعه کنید.

قرص سیتریزین و حساسیت

اگر به سیتریزین یا هیدروکسی زین hydroxyzine یا لووستریزین levocetirizine حساسیت دارید و یا هر نوع حساسیت دیگری را به پزشک اطلاع دهید. داروی سیتریزین ممکن است حاوی ترکیبات غیر فعال باشد که ممکن است باعث بروز واکنش های حساسیتی یا دیگر مشکلات شوند. برای جزئیات بیشتر با پزشک مشورت کنید. قبل از شروع مصرف سیتریزین سوابق پزشکی خود را به اطلاع پزشک برسانید، به ویژه اگر هر یک از مشکلات زیر را داشته اید: مشکل در دفع ادرار (از جمله بزرگی پروستات) بیماری کلیوی بیماری کبد اگر در حال مصرف سیتریزین برای درمان کهیر هستید، در صورت مشاهده برخی علائم دیگر بلافاصله به پزشک مراجعه کنید که این علائم عبارتند از: کهیر با رنگ غیر طبیعی، کهیر که کبود یا تاول زده به نظر می رسد، کهیر بدون خارش. این دارو ممکن است باعث خواب آلودگی شود. الکل یا ماری جوانا باعث خواب آلودگی بیشتر می شوند. بعد از مصرف این دارو کارهایی که نیاز به هوشیاری دارند مانند رانندگی یا استفاده از ماشین هایی که به هوشیاری زیادی نیاز دارند، انجام ندهید. در زمان مصرف این دارو از نوشیدن الکل اجتناب کنید. محصولات مایع ممکن است حاوی قند باشند. اگر مبتلا به دیابت هستید، دارو را با احتیاط مصرف کنید. در مورد مصرف این دارو با وجود این شرایط با پزشک مشورت کنید.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 6 آبان 1397

20 دیدگاه

  • ناشناس سپتامبر 2016 در 01:04

    ممنون از اطلاعات خوبتون…

  • ریزان سپتامبر 2016 در 21:59

    با سلام ایا مصرف سیتیریزین باعث ایجاد لکه های پوستی مخصوصا در ناحیه صورت می شود؟

  • ناشناس اکتبر 2016 در 00:43

    نه صحت ندارد

  • محمد اکتبر 2016 در 14:11

    سلام من بعضی اوقات پوست سرم یاتنم شدید میخاره و فقط سیتریزین میخورم خوب میشه شاید هفته ای سه بار یا دوبار ولی چند ساله مصرف میکنم دکترم رفتم ولی فایده نداشت میخواستم بدون مصرف سه بار در هفته مشکل نداره؟؟

    • ناشناس نوامبر 2016 در 17:03

      سلام خير مشكلي نداره

  • ناشناس اکتبر 2016 در 16:04

    سلام ایادادن سیتیریزین به شیرخواره زیرشیش ماه باحساسیت پوستی وگرفتگی بینی مجاز است

  • نمازی 09130783906 نوامبر 2016 در 23:17

    سلام سیتریزین برا یی شیرخوار ده ماهه گرفتگی بینی مجاز است،؟؟

  • ناشناس نوامبر 2016 در 00:04

    سلام سیتریزین برای نوزاد دو ماهه مجازاست ؟

  • محمد حسین دسامبر 2016 در 01:57

    سلام، من آلرژی دائمی دارم و برای مدت طولانی ستيریزین رو به همراه اسپری بینی فلوتيکازون مصرف میکنم. چند بار سعی کردم مصرف ستيريزين رو قطع کنم اما فقط بعد از یکی دو روز دچار بیقراری و حالت اضطراب و سوزش معده میشم. تمام این حالتها بلافاصله بعد از مصرف دوباره ستيريزين برطرف میشه. حالا من برای کنار گذاشتن این دارو باید چکار کنم؟!!!

    • باسلام.مدت دوساله سیترزین شبی یکی استفاده میکنم بعدازدوسال قطع کردم خارش کل بدن گرفتم الان بایدچه کنم وعلتش چیه؟ دسامبر 2016 در 02:10

      رضارضایی

    • دالوند سپتامبر 2017 در 22:29

      من آلرژي دارمودكتر سيتريزين تجويز كرد حالا بعد از مدتي مونته لوكاست تجويز كرده آيا ميتوانم يك روز در ميان بخورم

    • ناشناس مارس 2018 در 09:04

      سیتریزین برای نوزاد زیر ششماه مجاز نیست

  • باران مرادی ژانویه 2017 در 17:20

    مصرف سیتریزین برای چی خوبهبهبه

  • ناشناس آوریل 2017 در 10:30

    سلام‌چند‌سال‌است‌که‌هر‌شب‌سیتریزن‌می‌خورم‌رنگ‌پوست‌خیلی‌تیره‌شده‌میشه‌علتش‌این‌قرص‌باشه

  • مریم آوریل 2017 در 01:31

    سلام ۶ساله هرشب بخاطرخوارش کل بدن و کهیر شدید قرص سیتریزین مصرف میکنم ،چطوری میتونم مصرف این قرص رو کمتر کنم؟ توروخدا کمکم کنید

  • بابک ناطق اکتبر 2017 در 07:28

    بنده بعد از خوردن این دارو بدنم دردست سینه و صورت دچار لکه های قرمز و اطراف دهنم دچار تبخال گردید بنحوی که لکه های ایجاد شده در صورت بعد از چند سال رفع گردید

    • ناشناس نوامبر 2017 در 05:07

      اقامن

  • سلام ببخشید من از دیشب خارش گرفتم بدنم لکه های قرمز پر شده میخواره شدید دو تا از این قرص بخورم مشکلی ایجاد نمیکنه اکتبر 2017 در 14:50

    سلتم اگر دو تا قرص بخورم چی میشه من خیلی بدنم خارش داره

  • ناشناس ژانویه 2018 در 23:00

    پسر من سه سالشه باخورچن سیتری.بن دچار لکه قرمز در صورت وافت دهن شده و فقط دو شب استفاده کرده

  • ناشناس آوریل 2018 در 01:38

    آیا سیتروزین روی مسایل جنسی تاثیر میزاره؟

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.