برطرف کردن خشکی پوست با گیاهان دارویی

برطرف کردن خشکی پوست با گیاهان دارویی

برطرف کردن خشکی پوست با گیاهان دارویی خواص گیاهان دارویی,فواید گیاهان دارویی,گیاهان دارویی درمانی,خاصیت گیاهان دارویی,خواص گیاهان دارویی درمانی,خواص گیاهان دارویی برای پوست,خواص گیاهان دارویی برای مو,خواص گیاهان دارویی برای جوانی,خواص گیاهان …

خواص و مضرات مصرف عرق تاجریزی سیاه و قرمز چیست

خواص و مضرات مصرف عرق تاجریزی سیاه و قرمز چیست

تاجریزی تاجریزی ,تاجریزی دارویی,تاجریزی سیاه,تاجریزی در حل جدول,تاجریزی ویکی پدیا,تاجریزی سیاه در جدول,تاجریزی قرمز,تاجریزی برای دندان توضیحاتی در مورد تاجریزی تاجریزی (Black nightshade) جزو گیاهان دارویی است و از آن در ساخت …

مضرات و خواص فلفل دلمه ای رنگی نر و ماده در بارداری

مضرات و خواص فلفل دلمه ای رنگی نر و ماده در بارداری

فلفل دلمه ای فلفل دلمه ای ،فلفل دلمه ای شکم پر،فلفل دلمه ای قرمز،فلفل دلمه ای نر و ماده،فلفل دلمه ای به انگلیسی،فلفل دلمه ای در بارداری،فلفل دلمه ای رنگی،فلفل دلمه ای …

زعفران

زعفران ،زعفران ایران،زعفران دم کرده،خواص زعفران،خواص زعفران+قاعدگی،خواص زعفران دم کرده،خواص زعفران برای کبد،خواص زعفران چیست؟،خواص زعفران برای پوست،خواص زعفران برای مردان،خواص زعفران و عسل،خواص زعفران کوهی،خواص زعفران وحشی،خواص زعفران در قاعدگی،خواص زعفران و قاعدگی،خواص زعفران در دوران قاعدگی،خواص زعفران برای دوران قاعدگی

زعفران ،زعفران ایران،زعفران دم کرده،خواص زعفران،خواص زعفران+قاعدگی،خواص زعفران دم کرده

زعفران یکی از مفیدترین و گران ترین گیاهانی است که در ایران رویش پیدا می کند.بدانید که زعفرون گیاهى است گرمسیرى و در نقاطى که آب وهوایى معتدل داشته باشد و داراى تابستان هاى گرم و خشک و آفتابى و پاییز و زمستان نسبتا ملایم دارد به خوبى رشد مى نماید . موضوع کاشت زعفرون امکان دارد کهدر همه شرایط صادق نباشد زیرا احتمال دارد گیاه زعفرون به صورتى با محیط سازگار نگردد. چنانچه در همدان که در ردیف شهرهاى سردسیرى ایران است زراعت زعفرون نتایج رضایت بخشى داده است.در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد خواص زعفران صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان را جلب کند.

آشنایی با مشخصات زعفران

زعفرون گیاهی کوچک و چند ساله به ارتفاع ۱۰ تا ۳۰ سانتی‌متر است. از وسط پیاز یا قاعده ساقه، تعدادی برگ باریک و دراز خارج می‌شوند. از وسط برگ‌ها، ساقه گلدار خارج شده که به یک تا سه گل منتهی می‌شود. گل‌ها دارای ۶ گلبرگ بنفش رنگ هستند که ممکن است در بعضی واریته‌ها به رنگ گلی یا ارغوانی باشند. گل‌ها دارای ۳ پرچم و یک مادگی منتهی به کلالهٔ سه شاخه به رنگ قرمز متمایل به نارنجی است. قسمت مورد استفاده این گیاه، انتهای خامه و کلاله سه شاخه است که به نام زعفرون مشهور است و دارای بوی معطر با طعم کمی تلخ می‌باشد.

تاریخچه کاشت زعفران در ایران

ایرانیان ضمن صدور زعفرون به بسیاری از نقاط جهان باستان، خواص آن را به یونانی‌ها، رومی‌ها، چینیها و اقوام سامی از جمله عرب‌ها معرفی کردند و شیوه زراعت آن را در سده‌های اول تا چهارم هجری به امت‌های اسلامی اطراف مدیترانه آموختند. به این ترتیب که نخستین زعفرون کاری به وسیله ایرانیان تبعید شده توسط معاویه در نواحی شام دایر شد، سپس کاشت زعفرون در شمال آفریقا و اندلس (اسپانیای اسلامی) و صقلیه (سیسیل) رواج یافت و اقوام ایرانی همچون رستمیان و بنوطبری در انتقال فرهنگ زعفرون کاری مؤثر بودند. مستندات تاریخی تاریخچه زعفرون بیانگر این واقعیت است که ایرانیان از روزگاران کهن به زر و زعفرون علاقه و توجهی زیاد داشته‌اند، به‌طوری‌که در جشن‌ها و سرورها و مجالس بزم و نشاط مانند عروسی‌ها و اعیاد، یا استقبال از بزرگان و زائران زر و زعفرون نثار قدم‌ها می‌کردند. در برپایی با شکوه‌تر این‌گونه آئین‌ها، ضمن آذین‌بندی و آینه‌بندان، سکه‌های زرین و سیمین را به همراه زعفرون و گل و نقل بر سر عروس و داماد یا شخصیت‌های مورد نظر و گاهی همه حاضران در این‌گونه مراسم می‌ریختند. در برخی از مراسم زعفرون را به تنهایی یا همراه با مشک و عنبر و عود دود می‌کردند و گلاب می‌پاشیدند. در عصر هخامنشیان نیز زعفرون برای تزئین گرده‌های نان و معطر کردن خوراک‌ها به کار می‌رفته‌است. در دوره پارت‌ها زعفرون ایران به یونان و روم فرستاده می‌شد، بعداً چین هم از مشتریان زعفرون ایران شد. در عصر ساسانیان کاشت زعفرون در قم نیز رایج شد و مرغوبیت محصول آن‌ها شهرت یافت. در همان روزگار زعفرون در پرداخت کاغذهای گران‌قیمت کاربرد پیدا کرد، اما پیشتر از آن محلول زعفرون به عنوان مرکب تحریر استفاده می‌شد و تا قرن‌ها بعد در ترکیب مرکب‌های تحریر مرغوب به کار می‌رفته‌است.

رقبای ایران در کاشت زعفران

اسپانیا حتی یک تن تولید زعفرون ندارد ولی حدود یکصد تن در سال ۱۳۹۳ زعفران صادر کرده‌است. امارات حتی یک مزرعه زعفرون ندارد ولی جزو کشورهای عمده صادرکننده زعفرون جهان است. افغانستان در سال ۱۳۷۰ حتی یک کیلو تولید زعفرون نداشت اکنون سخن از ۱۴ تن تولید می‌زنند. افغانستان برای صادرات زعفرون خود به آمریکا و هند و چین هیچ مانع تعرفه‌ای ندارد. رقبای جدیدی از جمله افغانستان، یونان، مراکش، ترکیه و هند در زمینه تولید و تجارت زعفران فعال شده‌اند. چین با روش‌های گلخانه‌ای به تولید زعفرون روی آورده‌است.

خواص زعفران برای سیستم ایمنی بدن

هرچند اغلب فکر می‌کنیم ادویه‌ها، فواید خاصی ندارند و صرفا ابزاری برای مزه دادن به غذا هستند، اما واقعیت این است که ادویه‌ها، حاوی مقادیر زیادی از مواد مغذی خاص مانند ویتامین ث می‌باشند. اسید اسکوربیک یا همان ویتامین ث، برای سلامت انسان فوق‌العاده ضروری است، چون باعث تحریک سیستم ایمنی بدن برای تولید گلبول‌های سفید می‌شود که خط مقدم دفاعی بدن در برابر بیماری‌ها بوده و همچنین برای تولید کلاژن، ضروری است، کلاژن هم برای تولید سلولی در بدن جهت ترمیم زخم و جراحت، رشد عضله، ترمیم رگ‌های خونی و تولید بافت، لازم است.

خواص زعفران برای گردش خون

زعفرون می‌تواند به‌عنوان یک افزاینده انرژی موثر عمل کرده و با افزایش گردش خون‌تان، متابولیسم بدن‌تان را هم بیشتر کند. وجود مقادیر زیادی از آهن در زعفرون، یعنی این‌که این گیاه می‌تواند مقدار گلبول‌های قرمز خون‌تان را افزایش دهد و در نتیجه موجب بیشتر شدن گردش خون و اکسیژن‌رسانی به سیستم‌های اندامی برای سوخت و ساز سالم‌تر و پیشگیری از علائم کم‌خونی شود.

خواص زعفران برای قلب و فشار خون

به‌نظر می‌رسد، بهبود سلامت قلب، امروزه، یکی از اهداف اصلی درسلامت انسان است، و یکی از راه‌های ساده برای تامین این هدف، افزایش مصرف پتاسیم می‌باشد. پتاسیم، به‌عنوان یک رگ‌گشا، استرس و فشار روی رگ‌های خونی و شریان‌ها را کاهش داده و اجازه می‌دهد فشارخون، تنش و فشار روی سیستم قلبی و رگی را تخفیف دهد، که در نهایت از رخ دادن مواردی چون تصلب شرایین، حملات قلبی و سکته مغزی پیشگیری می‌شود.

خواص زعفران برای دیابت

مقادیر چشمگیری از منگنز می‌تواند به بدن در بهینه‌سازی میزان قند خون کمک کند. دیابت، یکی از خطرناک‌ترین و شایع‌ترین بیماری‌ها در دنیای امروز است، که در کل دنیا میلیون‌ها نفر را درگیر کرده‌است. شما می‌توانید با کنترل میزان قندخون، انسولین و گلوکز، از ایجاد زمینه برای دیابت نوع دوم جلوگیری کرده یا اگر از این بیماری رنج می‌برید، علائم آن را کنترل نمایید.

خواص زعفران برای درمان اضطراب

گفته می‌شود که زعفرون، افسردگی خفیف را فرونشانده و وضعیت روحی را در آنهایی که مدام زعفرون مصرف می‌کنند، بهبود می‌دهد. ترکیبات بسیار فعال موجود در زعفرون، تاثیراتی روی سیستم غدد درون‌ریز داشته و می‌تواند در تشدید رهاسازی هورمون‌هایی که منجر به حفظ سلامتی و شادی می‌شوند، موثر باشد. همین تاثیر مشابه در زنان به‌عنوان عاملی برای افزایش میل جنسی عمل می‌کند. همچنین مطالعات فراوان نشان داده، زعفرون، یک داروی ضدافسردگی طبیعی است.

خواص زعفران برای استحکام استخوان

بعضی از مواد معدنی و ترکیبات ارگانیک موجود در زعفرون ، موجب جذب بیشتر و بهتر مواد مغذی به‌ویژه کلسیم می‌شود. با افزایش میزان کلسیمی که بدن ما می‌تواند از طریق غذا جذب نماید، شانس بهتری در تقویت تراکم موادمعدنی استخوان‌مان و درنتیجه پیشگیری از بیماری‌هایی چون پوکی استخوان و سایر بیماری‌های مربوط به بالا رفتن سن خواهیم داشت.

زعفران ،زعفران ایران،زعفران دم کرده،خواص زعفران،خواص زعفران+قاعدگی،خواص زعفران دم کرده

محل کاشت زعفران در ایران

کشت زعفرون در ایران به ویژه در شهرستان‌های شهرستان زاوه، تربت حیدریه، تربت جام، تایباد، باخرز، گناباد، نیشابور و بجستان در استان خراسان رضوی و شهرستان‌های قائنات، فردوس،بشرویه ،سرایان و بیرجند در استان خراسان جنوبی و به تازگی در استان‌های فارس و کرمان و لرستان و قزوین و استان اردبیل (الموت) همچنین در شهرکلور مرکز بخش شاهرودکلور دارد.

ارزش غذایی زعفران

زعفرون چاشنی و رنگ دهنده غذا می باشد زعفرون موجب کاهش چربی و کلسترول خون می گردد. زعفرون آرام بخش، اشتها آور، ضد اسپاسم، پیشگیری کننده از بیماریهای قلبی و سرطان، تقویت کننده حافظه و کاهش دهنده فشار خون است. از گیاه زعفرون در درمان بیماری آسم، بیماریهای پوستی، بیماری های چشم، عفونت ادراری، یرقان، پیش انداختن قاعدگی، رفع نفخ شکم ، درمان معده درد و درمان کم خونی استفاده می شود. زعفرون به هضم غذا کمک می کند و تقویت کننده معده می باشد و به عنوان مسکن بویژه در دردهای لثه کاربرد دارد.

خواص ضد سرطان زعفران

زعفرون خواص ضد سرطانی دارا می باشد و به عنوان یک داروی ضد تومور و جمع کننده رادیکالهای آزاد عمل می‌کند. بر اساس تحقیقات پزشکی ثابت شده است که مواد آنتی اکسیدان موجود در زعفرون خواص ضد سرطانی دارا می باشند. بر اساس نتایج این بررسی بنظر می رسد که استفاده از زعفرون، از بروز توالی های ژنی سرطان زا جلوگیری می کند و در ترمیم مولکول های دی ان ای آسیب دیده تاثیر بسزایی دارد.

خواص زعفران برای درمان التهاب

کرم و روغن زعفرون، به‌عنوان ابزاری رایج در ماساژ، از ترکیبات این گل می‌تواند درد را در سراسر بدن از بین برده و موجب آرامش شود. زعفرون برای افرادی که از آسیب‌های ورزشی، آرتریت، نقرس و سایر بیماری‌های التهابی رنج می‌برند، درمانی شگفت‌انگیز است. همچنین، برای درمان موضعی کبودی و کوفتگی و زخم‌ها، ترکیبات آنتی‌اکسیدانی سریع‌العمل موجود در زعفرون، می‌تواند به تسریع فرایند التیام‌بخشی کمک کند.

خواص زعفران برای اعصاب و روان

ویتامینهای گروه ب، معمولا یکی از چیزهایی است که در سلامت انسان مورد غفلت قرار می‌گیرد، اما نقشی اساسی در عملکرد اعصاب درتمام بدن دارد. حجم بالای ویتامین ب۶ یافته شده در چاشنی زعفرون، می‌تواند به عملکرد بهتر سیستم عصبی کمک کرده و از بعضی از اختلالات کشنده و خطرناکی که از عملکر ضعیف سیستم عصبی ناشی می‌شود، جلوگیری کرد.

زعفران تسکین دهنده طبیعی

تسکین درد، همیشه یکی از خواص ارزشمند یک گیاه یا داروی طبیعی است، و ترکیب متغیر سافرانال موجود در زعفرون، به‌عنوان آرام‌بخش و مسکن برای خیلی از بیماران عمل می‌کند. این تاثیر آرامش‌بخشی، می‌تواند به تسکین درد، کاهش اضطراب و استرس، بهبود عادات خواب و به‌طور کلی آرامش ذهن و جسم کمک کند که همیشه یک اتفاق خوب است!

پیشگیری از سرطان با زعفران

عفران با دارابودن بیش از صد ترکیب متفاوت، خواص آنتی اکسیدانی فراوانی از خود نشان داده است. ترکیبات آنتی اکسیدانی متفاوتی در زعفرون وجود دارد که بسیاری از آنها رادیکال‌های آزاد را در بدن پیدا کرده و خنثی می‌کنند، رادیکال‌های آزاد، تولیدان جانبی متابولیسم سلولی هستند که می‌توانند منجر به تغییر سلول‌های سالم یا نابودی‌شان شوند. زعفرون می‌تواند سیستم عمومی ایمنی را تقویت کرده و در موارد خاص‌تر، از گسترش سرطان در بدن جلوگیری نماید.

خواص سرطان برای گوارش

یکی از کهن‌ترین و شناخته‌شده‌ترین کاربردهای زعفران، برای دل بهم‌خوردگی و نفخ زیاد است. طبیعت ضد درد و ضد التهاب زعفرون ، به آرام کردن درد معده و کاهش التهاب کمک می‌کند و در نتیجه موجب بهبود یبوست، کاهش نفخ، قولنج و دل پیچگی و التیام بیماری‌های جدی‌تر مانند زخم معده می‌شود.

تقلب در زعفران

مدیرکل تعزیرات خراسان‌رضوی گفت: با توجه به تحقیقات انجام‌شده روی7هزار نمونه زعفرون توزیع‌شده در مشهد این نتیجه حاصل شد که 78درصد محصولاتی که توزیع می‌شود به رنگ مصنوعی «تارتازین» آلوده هستند.گرانترین ادویه دنیا نه تنها در ایران بلکه در تمام دنیا به شدت در معرض تقلب قرار دارد؛ به نحوی که گفته می شود بیش از 50 درصد زعفرانی که در جهان فروخته می شود مخلوط با زعفران تقلبی باشد.اگر بخواهیم برخی از تقلب های زعفران را تیتروار لیست کنیم، می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم: – اسپری کردن آب برای اینکه زعفران وزن بگیرد.- اسپری کردن نوشابه یا آب شکر یا آب نمک برای اضافه کردن به وزن زعفران (روش تشخیص: باید زعفران را بین دو دندان جلو کمی جوید و مزه کرد. طعم زعفران باید تلخ باشد، نه شیرین یا شور) – زدن عسل به زعفران (به روش بالا قابل تشخیص است).- زدن روغن به زعفران (زعفران را بین دو کاغذ کاهی یا روزنامه فشار بدهیم، نباید رد چربی بگذارد).- انتهای رشته های زعفرون باید شیپوری باشد.- رشته های زعفرون نباید در آب جوش سریع رنگ بدهند (اگر به محض افتادن در آب جوش، شروع به پخش کردن رنگ کردند، به این معناست که رشته های غیر زعفرون به رنگ آغشته شده اند و به جای زعفران فروخته شده اند). – رنگ کردن بخش های زرد رنگ رشته زعفران که ارزان تر است و مخلوط کردن آن با رشته های قرمز آن که قیمت بالاتری دارند (روش تشخیص: این بخش های رنگ شده هم به سرعت رنگ می دهند و هم رنگ خود را ظرف 15 دقیقه به طور کامل از دست میدهند و مقداری از آن هم روی آب می مانند).- هر رشته گیاهی دیگر از قبیل رشته های گیاه کاجیره یا گلرنگ، کاکل رنگ شده ذرت، رشته های گوشت گاو و غیره می توانند با رشته های زعفرون مخلوط بشوند و به فروش برسند.

دم کردن زعفران

مقدار یک قاشق چایخوری زعفرون خشک شده رو کاملا پودر کنید و در یک قوری کوچک که حاوی حدود یک استکان آب جوش هست بریزید و درش رو بذارید. مثل چای اون رو روی حرارت غیر مستقیم کتری یا سماور قرار بدید تا در طول 20 دقیقه تا نیم ساعت به آرامی رنگ پس بده و غلیظ بشه. از این مایع میتونید برای خوش طعم و رنگ کردن غذاها و پلو ها استفاده کنید. همچنین میتونید مقدار 3/1 قاشق چایخوری زعفرون رو در یک قوری به همراه چای قرار بدید تا دم بکشه و به همرا نبات یک چای زعفرون خوش عطر و طعم نوش جان کنید.

زعفران ،زعفران ایران،زعفران دم کرده،خواص زعفران،خواص زعفران+قاعدگی،خواص زعفران دم کرده

خواص زعفران برای افسردگی

مصرف زعفرون در پیشگیری از بروز افسردگی موثر است. بر اساس تحقیقات امروزی نیز نتیجه گرفته شده است که زعفرون دارای خواص ضد افسردگی است و این در حالی است که بر اساس تب سنتی به زعفرون خواص فرح بخشی و خنده آوری نیز نسبت داده اند. بر طبق نتایج این تحقیقات استفاده از زعفرون در غذا و نوشیدن حداقل یک فنجان چای زعفرون برای تمدد اعصاب توصیه می شود. زعفرون افزایش دهنده تمرکز حواس است و در پیشگیری از آلزایمر و پارکیسون موثر می باشد زعفرون در درمان دردهای عصبی و کم خوابی موثر می باشد.

میزان مصرف زعفران

مصرف سه گرم زعفرون برای هر نفر در ماه بسیار سالم و سودمند می باشد و مصرف بیش از 5 گرم آن برای هر نفر در ماه مضر می باشد. اما مصرف 5 گرم زعفرون در یک وعده غذائی می تواند منجر به مرگ انسان گردد.

نگهداری زعفران

زعفرون را باید دور از نور و رطوبت نگهداری کرد زعفرون را درظروف شیشه ای یا فلزی دربسته نگهداری نمایید. توجه داشته باشید اسانس زعفرون قابل تبخیر شدن است، بنابر این درب ظرف زعفرون را ببندید درصورت باز ماندن درب ظرف زعفرون اثرات داروئی و کیفیت آن کاهش می یابد.

مصارف زعفران

زعفرون به مواد غذایی عطر و رنگ مخصوص می دهد و به همین جهت از زعفرون در صنایع غذایی مانند سوسیس سازی، در شیرینی سازی مانند تهیه پودرهای کیک، در داروسازی مانند داروهای ضد افسردگی، در نساجی مانند رنگ کردن پارچه های ابریشمی، در تولید مشروبات الکلی و غیر الکلی بعنوان طعم دهنده طبیعی و در صنایع لبنی و غیره استفاده می شود.

زعفران در غذا

استفاده از زعفرون در غذاها باعث رنگ و طعم و عطر عالی اونها میشه که با ذائقه ما ایرانی ها بسیار سازگاره. از طرفی آرامبخش هست و اشتها رو زیاد میکنه. همچنین به هضم غذا و تقویت معده کمک زیادی میکنه.

آب و هوای مناسب جهت کاشت زعفران

زعفرون گیاهی است گرمسیری و در نقاطی که آب و هوای معتدل داشته و دارای تابستان های گرم و خشک و آفتابی و پاییز و زمستان نسبتا ملایم دارد، به خوبی رشد می کند و می شود در این مناطق کاشت زعفرون را انجام داد. لازم به ذکر است که این موضوع ممکن است در همه شرایط صادق نباشد زیرا احتمال دارد گیاه به صورتی با محیط سازگار شود چنانچه در همدان که در ردیف شهرهای سردسیری ایران است، زراعت و کاشت زعفرون نتایج رضایت بخشی داده است. پیاز زعفرون تابستان فعالیت ندارد، دوره بیداری و فعالیت آن از حدود آبان تا اردیبهشت است و با شروع فصل گرما برگ هایش زرد شده و می خشکد و پیاز به خواب می رود پس زمین های گرم و خشک جای مناسبی برای کشت زعفرون است.

تهیه زمین جهت کاشت زعفران

هترین نوع خاک برای کاشت زعفرون خاک شنی ـ رسی است که مقدار کمی آهک داشته باشد در تهیه زمین به منظور کاشت زعفرون لازم است توجه و دقت خاصی معمول شود ابتدا در فرصتهای مناسب در پائیز یا زمستان زمین مورد نظر را شخم عمیق می زنند درصورتی که شرایط مناسب نبوده یا دسترسی به تراکتور مقدور نباشد می توان شخم را در پایان بهار یا اوایل تیرماه نیز انجام داد. در زراعت مکانیزه زعفرون زمین را در پاییز سال قبل از کشت با گاو آهن شخم عمیق می زنند در بهار پس از قطع بارانهای بهاری خاک را با انجام شخم متوسط ضمن سله شکنی از وجود علفهای هرز پاک می کنند در مرداد یا شهریور پس از پخش 80 – 40 تن کود حیوانی و 200 کیلوگرم فسفات آمونیوم زمین را به صورت فارو درمی آورند و برای کاشت زعفرون آماده می کنند.

خاک مناسب جهت کاشت و پرورش زعفران

زعفرون در زمین های شور، رسی یا خیلی شنی رشد نمی کند بلکه بهترین نوع خاک برای رشد آن خاک شنی ـ رسی است که مقدار کمی آهک داشته باشد، PH خاک باید بین 8 ـ 7 بوده، خاک مزرعه حاصلخیز و شیرین بوده و از علف های هرز پاک باشد در ضمن کاشت گیاه زعفرون را باید در زمینی باشد که از چند سال قبل در آن زعفرون کشت نشده باشد.

زمان مناسب جهت کاشت زعفران

از مرداد ماه تا مهر ماه می توان به کاشت زعفرون اقدام نمود. پس از کاشت پیاز زعفرون در زمین به مدت 7 ـ 4 و در بعضی مناطق تا 10 سال باقی مانده و محصول می دهد و از این نظر احتیاجی به کاشت مجدد زعفرون در سال های بعد ندارد.

عملیات کاشت پیاز زعفران

برای کاشت پیاز زعفرون ابتدا چاله های یک ردیف را با بیل درمی آورند و در داخل هر چاله از 15 – 3 پیاز قرار می دهند. عمق کاشت پیاز زعفرون 20 – 15 سانتیمتر در نظر گرفته و در موقع کاشت سر پیازها باید رو به بالا قرار گیرد. پیازها در عمق 20 سانتیمتری در زمستان از سرما و یخبندان و سایر تنشهای محیطی و در تابستان از گرما زدگی مصون می مانند. برای کاشت زعفرون 5 – 4 نفر شرکت می کنند به این ترتیب که یک نفر با بیل چاله ها را درمی آورند دو نفر پیازهای قابل کشت را به صورت دسته های 3 تا 5 یا 15 تائی انتخاب می کنند. نفر چهارم پیازها را در داخل چاله ها قرار می دهند و بقیه نفرات کار خود را ادامه می دهند تا تمام زمین زعفرون کاشته شود. سرانجام سطح مزرعه را که نامسطح شده با بیل یا ماله ای که صاف و فشرده می سازند تا پیازها به خاک بچسبد. زمین کشت شده به همین صورت تا موقع آبیاری پائیزه رها می شود قبل از آبیاری در حدود 20 – 10 تن کود حیوانی کاملا پوسیده با بیل در سطح زمین پخش می نمایند. پس از انجام عمل کاشت زعفرون روی شیارها را با ماله پوشانده و زراعت ردیفی به نظر می رسد.

زعفران ،زعفران ایران،زعفران دم کرده،خواص زعفران،خواص زعفران+قاعدگی،خواص زعفران دم کرده

خواص زعفران برای بینایی در پیری

بر اساس تحقیقات مرکز دانشگاهی ایتالیا زعفرون در تنظیم کارکرد سلولهای بینایی موثر است و سلولهای بینایی را در مقابل آسیبها محافظت می کند و از پیشرفت بیماریهای چشم جلوگیری می کند و موجب احیای سلولهای آسیب دیده چشم می شود. زعفران در درمان اختلالات لکه زرد شبکیه که در سنین سالخوردگی ایجاد می شود موثر است. مصرف زعفران در رژیم غذایی از پیشرفت بیماریهای ژنتیک چشم جلوگیری می کند و به همین علت مصرف متعادل آن به سالخوردگان و افراد مبتلا به بیماری های چشم توصیه می شود.

مضرات زعفران

مصرف بی رویه زعفرون مضر می باشد و باعث استفراغ، کاهش ضربان قلب، خون ریزی از بینی، خون ریزی از پلک ها و لب و موجب سر گیجه، بی حالی، زردی پوست و عوارض خطرناک دیگر می شود که این عواقب حتی می تواند منجر به مرگ شود.مصرف زعفران در دوزهای بالا می‌تواند خطرات بالقوه داشته باشد، چون تجمع زیاد عناصر بسیار فعال موجود در زعفران، می‌تواند طیفی از تاثیرات گوناگون روی بدن داشته باشد. با این وجود، در دوزهای کمتر( مثلا در وعده‌های غذایی یا به شکل قرص‌های مکمل)، عوارض جانبی خاص یا خصوصیات آلرژیک مشاهده نشده است. بعضی از تاثیرات جانبی گزارش شده، شامل خشکی دهان، سرگیجه، تهوع، اضطراب، احساس خستگی، و تغییراتی در اشتها و ذائقه می‌باشد، اما این علائم بسیار نادر هستند. مثل همیشه، پیش از افزودن یک عامل جدید و جدی به رژیم گیاهی‌تان، با یک پزشک یا گیاه‌شناس دانش آموخته مشورت کنید.

زعفران و سقط جنین

رقیه و سحر کامران سامانی در پژوهش خود با موضوع درمان سخت زائی با مصرف زعفران در همایش زعفرون داروی گیاهی هزاره سوم ارائه شد، نشان دادند که خوردن زعفران در زمان حاملگی، شخص را برای زایمان آسان آماده می کند. بر طبق پژوهش آنان مصرف زعفران در دوران بحرانی بارداری یعنی سه ماه اول که دوران تشکیل اندام‌ها ست می‌تواند به جنین صدماتی وارد نماید. مصرف زعفران در سه ماه اول حاملگی باعث افزایش هورمون پروستاگلاندین در رحم شده و اثرتحریکی مستقیم روی عضلات صاف رحم دارد و در نتیجه احتمال سقط جنین را به همراه دارد اما مصرف متعادل آن پس از سه ماه اول دوران بارداری مفید است و مادر را برای زایمان آسان آماده می کند. زعفران موجب خاصیت ارتجاعی در نسوج رحم می گردد و زایمان را آسانتر می سازد. زعفرانی که پس از سه ماه اول حاملگی مصرف شده است تاثیر خود را چند ساعت قبل از زایمان با شروع شدن درد و با دریافت عصبی گیرنده های درد و تولید هورمون پروستا گلاندین که درهنگام وضع حمل باعث انقباض ماهیچه های دیواره رحم می‌شوند و اثرتحریکی مستقیم روی عضلات صاف رحم و اثر شل کنندگی سرویکس دارد می‌ گذارد بنابراین با مصرف صحیح زعفران میزان پروستا گلاندین در رحم در زمان تولد نوزاد را افزایش داد و از سخت زائی جلوگیری کرد.

مقدار و نوع پیاز زعفران

مقدار لازم پیاز برای کاشت زعفرون در هر هکتار 2 تن غده می باشد پیاز زعفران باید درشت، سالم، بدون زخم، شاداب و عاری از هر نوع بیماری بوده و سن آنها از 7 سال تجاوز نموده و پوست های اضافی و کپه هر پیاز را جدا می کنند. (کپه همان جای ریشه زایی در ته پیاز است که چوب پنبه ای و خشک می باشد) برای اینکه غده ها پس از کاشت زعفران مورد حمله آفات و امراض قرار نگیرند بهتر است قبل از کاشت زعفران با سموم جیوه ای از قبیل سرزان، تری تیزان، گرانوزال و برای هر 100 کیلو پیاز 500 ـ 300 گرم سم مصرف نمود. مقدار لازم پیاز برای کاشت زعفران در هر هکتار 2 تن غده می باشد. اگر در سال هفتم به بعد غده ها بیرون آورده نشوند گیاه ضعیف شده و غده ها پوک می گردند و پس از یکی دو سال به کلی از بین می روند. در سال هفتم مقدار غده ای که از زمین می توان بیرون آورد 5 برابر مقدار کشت شده در سال اول است.

مقدار و نوع کود برای کاشت زعفران

گیاه زعفرون به مواد غذایی فراوانی احتیاج دارد. از دادن کود تازه حیوانی بایستی خودداری شود و فقط کود پوسیده استفاده نمود. به طور کلی در هر هکتار زعفران کاری نیاز به 50 ـ 30 تن کود حیوانی پوسیده به همراه 200 کیلوگرم کود شیمیایی مثل فسفر و پتاس به زمین داده می شود. مصرف 100 کیلو کود اوره به همراه 15 ـ 10 تن کود حیوانی برای هر سه سال یک بار می تواند بهترین پیشنهاد برای کشاورز زعفران کار به حساب آید.

نحوه آبیاری بعد از کاشت زعفران

پس از کاشت پیاز زعفرون تا زمان برداشت محصول مزرعه را فقط یک بار باید آبیاری نمود پس از کاشت پیاز زعفران در زمین مزرعه را باید بلافاصله آبیاری کرد در صورتی که قبل از کاشت زعفران مزرعه آبیاری شده باشد می توان آبیاری را چند روز پس از کاشت انجام داد. زعفران گیاهی است مقاوم به کم آبی و اولین آبیاری پاییزه باید حتما 15 روز قبل از بیرون آمدن ساقه گل ها انجام گیرد. اگر آبیاری جلوتر از مهرماه و به کرات انجام شود ابتدا برگ ها ظاهر می شوند و سپس گل ها پدیدار می گردند و در این صورت چیدن گل ها به سختی انجام خواهد گرفت و چه بسا گل ها بین برگ ها باقی مانده و از بین خواهند رفت. پس از کاشت پیاز زعفران تا زمان برداشت محصول مزرعه را فقط یک بار باید آبیاری نمود چون زعفران گیاهی مخصوص مناطق خشک است بنابراین به آب زیاد احتیاج ندارد ولی اگر بعد از برداشت محصول در طول زمستان چند آب به مزرعه داده شود، به درشت شدن پیاز زعفران کمک می کند.

سله شکنی پس از کاشت زعفران

بعد از آبیاری اول به محض گاورو شدن زمین سطح مزرعه باید سله شکنی شود به نحوی که پیازها صدمه نبینند بهترین وسیله سله شکنی کج بیل و بیل شیار دار و گاو آهن ایرانی و کولتیواتر است. سله شکنی باعث می شود که گلها به آسانی از خاک بیرون آمده و کود حیوانی با خاک مخلوط گردد. در مواقعی که زارع نتوانسته باشد به زمین خود کود دهد قبل از اجام آبیاری می توان کود لازم را در سطح خاک پخش نموده و با شخم سطحی با خاک مخلوط نمود و بعد از این عمل که در واقع حکم سله شکنی را دارد جهت هموار نمودن زمین و چسباندن خاک به پیازهای زعفران زمین را ماله می کشند.

برداشت زعفران

عملیات برداشت زعفرون حدودا 25 ـ 15 روز به طور می انجامد مزرعه زعفران در سال اول محصول قابل توجهی نخواهد داد و فقط تعدادی از غده هایی که درشت بوده و ذخیره غذایی کافی داشته اند گل داده و تولید محصول می کند. معمولاً اواسط آبان ماه گل های بنفش رنگی در مزرعه ظاهر می شود و به محض پیدایش اولین گل برداشت آغاز شده و تقریبا سه هفته ادامه دارد. موقعی که گل ها ظاهر می شوند، مزرعه زعفران خوش منظره، معطر و به رنگ ارغوانی یا بنفش خوش رنگی در می آید و یکی از زیباترین چشم اندازهای طبیعت را زمانی می توان دید که مزرعه زعفران به گل نشسته است زیرا در آغاز سرما و خزان کلیه گیاهان که هیچ گلی در صحرا نیست گل می دهند. برای چیدن گل ها پیش از آنکه خورشید صبحگاهی اشعه نارنجی خود را بر مزرعه پوشیده از گل بتاباند، برداشت شروع و تا ساعت 9 صبح ادامه می یابد. عملیات گل چینی حدودا 25 ـ 15 روز به طور می انجامد.

بیشتر بخوانید : هلزیره سبزگشنیزدارچینفلفل سیاه

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 31 خرداد 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.