عوارض و موارد مصرف قرص زادیتن 1 میلی گرم برای کودکان

عوارض و موارد مصرف قرص زادیتن 1 میلی گرم برای کودکان

قرص زادیتن قرص زادیتن 1 میلی گرم ,قرص زادیتن 1 میلی گرم برای چیست,قرص زادیتن 1 میلی گرم چیست,قرص زادیتن 1 میلی گرم برای کودکان,عوارض قرص زادیتن 1 میلی گرم در این …

شام تان را زود بخورید به دلایل زیر

شام تان را زود بخورید به دلایل زیر

شام تان را زود بخورید به دلایل زیر خواص زود شام خوردن,فواید زود شام خوردن,زود شام خوردن درمانی,خاصیت زود شام خوردن,خواص زود شام خوردن درمانی,خواص زود شام خوردن برای پوست,خواص زود شام …

خواص خوردن انگور قرمز در بارداری و تاثیر آن بر جنین

خواص خوردن انگور قرمز در بارداری و تاثیر آن بر جنین

خواص خوردن انگور قرمز در بارداری و تاثیر آن بر جنین خواص خوردن انگور قرمز در بارداری و تاثیر آن بر جنین در سایت جسارت انگور قرمز در بارداری ,خواص انگور قرمز …

همه چیز در مورد عفونت ادراری و راه درمان و پیشگیری از آن

در این مطلب از بخش پزشکی سایت جسارت می خواهیم به بیماری عفونت ادراری بپردازیم.اینکه این بیماری چیست و چگونه بوجود می آید و راه درمان عفونت ادراری چیست

 عفونت ادراری , درمان عفونت ادراری , عفونت ادراری در مردان , عفونت ادراری در زنان

به گزارش سایت جسارت همانطور که میدانید مثانه و مجرای خروجی مثانه – شامل  دستگاه ادراری میباشند و عفونت در هر قسمت از دستگاه ادراری میتواند وجود داشته باشد. اکثر عفونتها در قسمتهای  پایین تر ادراری یعنی  مثانه و مجرای ادرار میباشد.زنان بیشتر در خطر مبتلا به کلیه ها باشد عواقب جدی می تواند بدنبال داشته باشد.

اگر هنگام ادرار کردن دچار سوزش می شوید و یا بدتر از آن دفع ادرار با لکه های خون میبینید، هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنید و آن را جدی بگیرید، زیرا ممکن است به عفونت دستگاه ادراری مبتلا شده باشید. عفونت ممکن است در هر قسمتی از دستگاه ادراری که وظیفه آن حذف و فیلتر ضایعات بدن است، رخ دهد زنان بیشتر از مردان مستعد ابتلا به عفونت های باکتریایی هستند، زیرا دستگاه ادراری آنها کوچک تر و امکان تهاجم و تکثیر باکتری بسیار بیشتر است. در بسیاری از زمانها عفونت دستگاه ادراری بسیار جدی و خطرناک خواهد بود. تخمین زده می شود که حدود 50درصد از خانم ها دست کم یکبار در طول زندگی عفونت دستگاه ادراری را تجربه می کنند، اماخوشبختانه این عفونت ها با آنتی بیوتیک ها درمان می شوند.

  1. نشانه های مبتلا شدن به عفونت ادراری

  2. ادرار کردن مکرر،حتی پس از تخلیه مثانه-
  3. احساس سوزش هنگام خارج ادرار
  4. ناراحتی و یا فشار در قسمت تحتانی شکم
  5. درد در ناحیه لگن و پشت
  6. تب گاه به گاه
  7. تهوع و استفراغ
  8. تب

علائم عفونت کلیه

  • وجود خون در ادرار
  • بد بو بودن ادرار

درمان عفونت ادراری

مفید ترین روش در درمان عفونت های دستگاه ادراری، استفاده از آنتی بیوتیک هاست که حتماً باید توسط پزشک تجویز شود.

زنانی که از عفونت مثانه رنج می برند، پس از تماس جنسی یک دوز آنتی بیوتیک مصرف کنند.

عفونت های شدید کلیوی ممکن است نیاز به مداخلات دارویی و حتی بستری شدن در بیمارستان باشد.

در طول روز، زیاد مایعات بنوشید و مصرف مواد غذایی شامل آنتی اکسیدان مانند گیلاس و گوجه فرنگی را فراموش نکنید.

عفونت ادراری , درمان عفونت ادراری , عفونت ادراری در مردان , عفونت ادراری در زنان

پیشگیری از عفونت ادراری

هرگز ادرار کردن را به تأخیر نیاندازید.

همیشه به درستی خودتان را تمیز کنید و از جلو به سمت عقب خود را بشویید تا باکتری ها وارد دستگاه ادراری نشوند.

از اسپری و یا عطر زنانه در دستگاه تناسلی خودداری کنید.

خوردن آب آلبالو و آب نارگیل به کشتن باکتری در دستگاه ادراری کمک می کند.

الکل و کافئین با تحریک مثانه احتمال ابتلا به عفونت را زیاد میکند.

از پوشیدن لباس های تنگ و شورت های نایلونی برای مدت زمان زیاد خودداری کنید.

مصرف آلرژن ها، نگهدارنده ها و افزودنی ها را کم کنید.

به جای گوشت قرمز، ماهی و سویا بخورید.

حداقل 30 دقیقه و 5 بار در هفته ورزش کنید.

چای سبز به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی، ایمنی بدن را زیاد میکند.

بعضی کمبود های تغذیه ای زمینه ساز عفونت مجاری ادراری هستند، ریزمغذی هایی همچون منیزیم، کلسیم، روی، سلنیوم و ویتامین C، اسیدهای چرب امگا 3 را حتماً

در رژیم غذایی خود بگنجانید.

مراقب علائم اولیه عفونت ها باشید و حداقل سالانه یک بار به پزشک مراجعه کنید تا مطمئن شوید به هیچ بیماری مبتلا نیستید.

عفونت ادراری اگرچه ناراحت کننده است، ولی قابل درمان است و با رعایت نکات ذکر شده قابل درمان است. پس اصلاً نترسید.

اگر دچار عفونت ادراری شدید نگران نباشید که قابل درمان است

عفونت ادراری , درمان عفونت ادراری , عفونت ادراری در مردان , عفونت ادراری در زنان

چه زمانی می‌گوییم فرد به عفونت ادراری مبتلا شده است؟

عفونت ادراری بر اثر ورود باکتری به محیط مثانه رخ می‌دهد. این باکتری‌ها با ورود به مجرای ادراری و مثانه، به جداره آن حمله می‌کنند و باعث قرمزی، التهاب و واکنش در دستگاه ادراری تحتانی می‌شوند. اولین واکنش التهابی، رنگ ادرار نیز به دیگر نشانه‌ها اضافه خواهد شد.

وجود خون در ادرار فقط به دلیل عفونت‌های ادراری است یا می‌تواند عامل دیگری داشته باشد؟
خون در ادرار را باید جدی گرفت. این علامت، نشانه آن است که مخاط دستگاه ادراری در حال خونریزی است و جداره عروق ظریف آسیب دیده‌اند، اما رنگ و نوع خونریزی نیز می‌تواند نشان دهد محل خونریزی کجا بوده است.اگر خونریزی از قسمت فوقانی باشد خونریزی پررنگ خواهد بود. این نوع خونریزی‌ها ممکن است به دلیل وجود سنگ کلیه باشد، ولی در این موارد هیچ‌گاه خونریزی لخته‌ای نخواهیم دید. عفونت‌های داخل مثانه و پیشابراه یا وجود تومور در دستگاه ادراری تحتانی، موجب خــونریــزی لختــه‌ای به رنـگ روشن مـی‌شود.خونـــریزی همیشــه با چشم مسلح قابـل رویت نیسـت و گاهی فقط در آزمایش ادراری و زیر میکروسکوپ دیده می‌شود. خونریزی می‌تواند به دلایل دیگری از جمله بالا بودن کلسیم در ادرار، اسیداوریک زیاد و کریستال اوری باشد.

آیا باکتری‌ها فقط در مثانه جمع می‌شوند؟

بیشتر عفونت‌ها به دستگاه ادراری تحتانی محدود می‌شود. عفونت پیشابراه اوتریت، عفونت مثانه سیستیت و عفونت کلیه پیلونفریت نام دارد. در عفونت دستگاه ادراری تحتانی دو عضو یعنی پیشابراه و مثانه درگیرند که گاه کلیه‌ها نیز درگیر می‌شوند. اگر درمان مناسب انجام نشود باکتری‌ها به نقاط فوقانی دستگاه ادراری تجاوز می‌کنند.

چه کسانی بیشتر به عفونت‌های ادراری مبتلا می‌شوند؟

در پاسخ باید گفت بروز عفونت‌های ادراری، به سن و جنس افراد بستگی دارد. اگر بخواهیم از دیدگاه جنسی موضوع را بررسی کنیم باید بگویم عفونت ادراری در زنان شایع‌تر از مردان است، زیرا مجرای ادراری در زنان کوتاه‌تر بوده و باکتری راحت‌تر وارد پیشابراه می‌شود. این باکتری‌ها اغلب از ناحیه دستگاه گوارش یعنی مقعد به دستگاه ادراری تحتانی ورود پیدا می‌کنند.همچنین میزان شیوع در زنان متاهل بیش از زنان مجرد است، چون با ازدواج، فلور نرمال واژن زن تغییر کرده (واژن فاصله اندکی با پیشابراه دارد) و این نیز عاملی برای بروز عفونت در زنان است. اما اگر بخواهیم از نظر سنی بررسی کنیم، در صورتی که در کودک پسری یک بار عفونت ادراری دیده شود این علامت برای ما هشداردهنده خواهد بود، زیرا می‌تواند به دلیل نقص مادرزادی در مجرای ادراری او باشد.اما در کودکان دختر که دچار دو یا چند بار عفونت شوند، گرچه پیگیری ضروری است و علت دقیق آن باید مشخص شود، ولی عفونت ادراری آنها به اندازه عفونت ادراری در کودکان پسر اهمیت ندارد. مورد بعدی شیوع عفونت ادراری در مردان میانسال است. غده پروستات در همه مردان به طور فیزیولوژیک شروع به رشد می‌کند و حجیم‌تر می‌شود. این افزایش حجم، اجازه تخلیه کامل مثانه را نمی‌دهد. ادرار احتباس یافته و محیط غیراستریل احتمال عفونت ادراری را بالا می‌برد. بنابراین در مردان میانسال نیز عفونت ادراری شیوع بیشتری دارد.

عفونت ادراری , درمان عفونت ادراری , عفونت ادراری در مردان , عفونت ادراری در زنان

برخی نیز عفونت‌های ادراری عودکننده دارند و مکرر به این بیماری مبتلا می‌شوند؟

همیشه باید به دنبال علت باشیم تا بتوانیم عامل به وجود آورنده عفونت را از بین ببریم.در بررسی‌های به عمل آمده برخی خانم‌های متاهل که دچار عفونت‌های مکرر ادراری هم هستند، متوجه می‌شویم نوعی از روش پیشگیری (مانند دافراگم) استفاده می‌کنند که باعث آلودگی واژن و بر هم زدن فلور طبیعی آن می‌شود و میکروب را از واژن به پیشابراه انتقال می‌دهد.با پیشنهاد نوع دیگری از وسایل ضدبارداری مشکل براحتی برطرف خواهد شد یا کودکان پسری که یک بار دچار عفونت ادراری می‌شوند و نقص مادرزادی مجاری ادراری دارند، با اصلاح و جراحی مجرا مشکل برطرف خواهد شد. مورد بعدی، خانم‌های یائسه هستند. این گروه از زنان هم به علت قطع هورمون‌های زنانه و خشکی واژن مرتب دچار عفونت ادراری می‌شوند. با دادن یک ژل مناسب هورمونی و مرطوب کردن ناحیه واژن احتمال عود از بین می‌رود و در مردان میانسال و مبتلا به بزرگی پروستات نیز داروهایی داده می‌شود تا احتمال عود عفونت ادراری کاهش یابد.

درمان در عفونت‌های ساده یا عودکننده چگونه است؟

درمان عفونت‌های ادراری به صورت دارویی است. بیشتر مواقع با یک دوره کوتاه درمانی مشکل بیمار برطرف می‌شود. ولی در موارد عودکننده که دلیل مشخصی هم برای عود پیدا نمی‌کنیم، به درمان آنتی‌بیوتیک طولانی‌مدت نیاز است. گاه لازم می‌شود تا یک ماه،شش ماه یا حتی دو سال درمان ادامه یابد. حتی گاهی نیز درمان آنتی‌بیوتیک آنقدر ادامه می‌یابد که بیماری به درمان مقاوم می‌شود. در این حالت لازم است داروها تغییر کند.

توصیه آخر شما چیست؟

عفونت‌های ادراری به درمان نیاز دارد، ولی هر بیمار باید مواردی را رعایت کند؛ یعنی مصرف مایعات روزانه را بالا ببرد. بهتر است این مقدار شش تا هشت لیوان باشد. عصاره زغال اخته مانع پیوستن باکتری‌ها به دیواره مثانه می‌شود و اگر به طور مکرر مصرف شود، احتمال عود را کاهش خواهد داد.البته این عصاره‌ها به صورت قرص‌های خوراکی در داروخانه‌ها وجود دارند. بسیاری از بیماران برای رهایی از عود مکرر ممکن است با مواد ضدعفونی‌کننده مجاری را شست‌وشو دهند که این کار به هیچ وجه توصیه نمی‌شود، زیرا ممکن است باعث تحریک بشود. بنابراین توصیه می‌کنیم همه کسانی که مبتلا به هر نوع عفونت ادراری هستند چه ساده و چه عودکننده به پزشک مراجعه کنند تا درمان مناسبی برایشان اتخاذ شود.

بیشتر بخوانید : درد های پریودیقاعدگیدرد بیضه چپسرطان بیضهکمر دردسردرد پشت سر نشانه چیست ♥  سرطان مخاط رحم

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 2 خرداد 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.