خواص و نام دیگر گل همیشه بهار برای پوست چیست

خواص و نام دیگر گل همیشه بهار برای پوست چیست

گل همیشه بهار خواص گل همیشه بهار ,فواید گل همیشه بهار,گل همیشه بهار درمانی,خاصیت گل همیشه بهار,خواص گل همیشه بهار درمانی,خواص گل همیشه بهار برای پوست,خواص گل همیشه بهار برای مو,خواص گل …

مریم گلی دوست پاییزی برای نرم کردن گلو

مریم گلی دوست پاییزی برای نرم کردن گلو

مریم گلی دوست پاییزی برای نرم کردن گلو خواص مریم گلی,فواید مریم گلی,مریم گلی درمانی,خاصیت مریم گلی,خواص مریم گلی درمانی,خواص مریم گلی برای پوست,خواص مریم گلی برای مو,خواص مریم گلی برای جوانی,خواص …

انواع صبحانه سالم رژیمی برای کودکان و دانش آموزان

انواع صبحانه سالم رژیمی برای کودکان و دانش آموزان

صبحانه سالم صبحانه سالم ,صبحانه سالم برای دانش آموزان,صبحانه سالم برای مدرسه,صبحانه سالم و رژیمی,صبحانه سالم با تزیین,صبحانه سالم برای کودکان,صبحانه سالم مدارس توضیحاتی در مورد صبحانه سالم کلمه صبحانه در انگلیسی …

سیب زمینی ترش

,سیب زمینی ترش,سیب زمینی ترش چیست,سیب زمینی ترش غذا,سیب زمینی ترش خواص,سیب زمینی ترش ایرانی,سیب زمینی ترش چیه,سیب زمینی ترش و دیابت

سیب زمینی ترش , سیب زمینی ترش چیست , سیب زمینی ترش غذا , سیب زمینی ترش خواص

توضیحاتی در مورد سیب زمینی ترش

سیب زمینی ترش، یرالماسی (نام علمی: heliantus tuberosus) گیاهی علفی و دارای ساقه‌ای به ارتفاع ۱/۵ تا ۳ متر است ساقه این گیاه راست و خشن می‌باشد. برگ‌های آن عموماً ساده، منفرد، نوک تیز و دارای کناره‌های دندانه‌دار است. در این مطلب از سایت جسارت در مورد سیب زمینی ترش صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

ترکیبات شیمیایی سیب زمینی ترش

غده سیب زمینی ترش دارای ۱ تا ۱/۵ درصد اینولین و ۳ تا ۵ درصد قندهای مختلف و ۲ درصد مواد ازته می‌باشد.

خواص درمانی سیب زمینی ترش

به صورت جوشانده مصرف شده و همچنین خام آن پس از قرار دادن در سرکه یا سالاد استفاده می‌شود. سیب‌زمینی ترش غذای مناسبی برای مبتلایان به بیماری قند «دیابت» می‌باشد.

سیب زمینی ترش , سیب زمینی ترش چیست , سیب زمینی ترش غذا , سیب زمینی ترش خواص

آشنایی با سیب زمینی ترشی

سیب زمینی ترشی با نام انگلیسی Jerusalem artichoke و نامهای محلی شلغم شیرازی, یرآلماسى و قلقلاس شناخته می شود. سیب زمینی ترشی بهترین غذا برای افرادی مبتلا به دیابت می باشد مشخصات‏ سیب زمینی ترشی و روش کاشت: سیب زمینی ترشی گیاهى است علفى پایا که ارتفاع آن ۲- ۵/ ۱ متر مى‏رسد. ساقه‏هاى سیب زمینی ترشی چوبى و یکساله است و برگهاى سیب زمینی ترشی بیضى و نوک‏تیز با دندانه‏هاى ریز، گلهاى سیب زمینی ترشی زرد و شبیه گل آفتابگردان ولى خیلى کوچکتر که در مهر و آبان‏ماه ظاهر مى‏شوند. ریشه سیب زمینی ترشی به صورت غده‏هاى گوشتى و مملو از ماده‏اى به نام Inuline است که شبیه به نشاسته‏ مى‏باشد.

سیب زمینی ترشی

سیب ‏زمینى ترشى در اغلب شرایط آب‏وهوایى مى‏روید و در مقابل خشکى مقاوم است. غده‏هاى سیب زمینی ترشی در صورتى که برداشت نشوند بخوبى در زمین مى‏مانند و سرماى تا ۱۵ درجه سانتى‏گراد زیر صفر را تحمل مى‏نمایند. کاشت سیب زمینی ترشی از طریق کاشت غده‏هاى آن خیلى زود یعنى اوایل اسفند البته در روزهایى که رطوبت خاک مناسب براى به هم زدن و کاشت باشد صورت مى‏گیرد. فواصل بوته‏ها ۷۰* ۶۰ سانتى‏متر و براى کاشت مى‏توان از غده کامل یا از نصف غده استفاده کرد. همین‏که گیاه سیب زمینی ترشی روییده و به ارتفاع ۳۵- ۳۰ سانتى‏متر برسد خاک دادن پاى بوته‏ها آغاز مى‏شود. برداشت محصول سیب زمینی ترشی را مى‏توان از اواخر مهر و اواسط آبان بسته به شرایط اقلیمى شروع کرد. در ایران در اغلب مناطق کاشته مى‏شود. به‏طور کلى سه رقم سیب زمینی ترشی کاشته مى‏شود یک رقم با غده نخودى رنگ، یک رقم با غده صورتى رنگ و یک رقم با غده قرمز مانند سیب‏زمینى شیرین.

ترکیبات شیمیایى سیب زمینی ترشی

از نظر ترکیبات شیمیایى سیب‏زمینى ترشى داراى مقدار کمى ویتامین B و C و بازهاى پورین ، آرژى‏نین، هیستیدین، بتائین، کولین و هماگلوتى‏نین مى‏باشد. هیدرات کربن موجود در غده سیب زمینی ترشی اینولین است و مقدار آن ۱۸- ۸ درصد تغییر مى‏کند و علاوه بر گلوکوز و لوولوز مواد گلوکوفروکتوزان از سوکروز تا اینولین در سیب زمینی ترشی وجود دارند. هیدراتهاى کربن اصلى و عمده سیب زمینی ترشی اینولین و خویشاوند نزدیک آن اینولید مى‏باشد.

کاربرد سیب زمینی ترشی

سیب زمینی ترشی در غده‏هاى آن ماده Inuline وجود دارد. این ماده که از هیدراتهاى کربن است شبیه به نشاسته مى‏باشد ولى مانند نشاسته معمولى بسادگى در معده تبدیل به قند نمى‏شود. مزه آن کمى شیرین و شبیه سیب زمینى معمولى است. سیب زمینی ترشی خیلى سریع الهضم و زودپز مى‏باشد، به‏طورى که سیب زمینى ترشى ظرف ۱۵- ۱۰ دقیقه در آب جوش پخته مى‏شود. در ایران معمولا به‏طور ناپخته و خام با سرکه و ترشى آن را مى‏خورند ولى پخته آن نیز خیلى لذیذ است و چون نشاسته آن بخصوص در غده‏هاى تازه به سختى تبدیل به قند مى‏شود براى اشخاصى که بیمارى قند دارند در رژیم غذایى جانشین خوبى براى سیب‏زمینى است. سیب زمینی ترشی باید تازه مصرف شود زیرا اگر مدتى بماند ممکن است اینولین آن تبدیل به قند بشود و خاصیت رژیمى خود را از دست بدهد. سیب زمینی ترشی از نظر طبیعت طبق نظر حکماى طب سنتى غده آن کمى گرم و تر است براى چاق شدن خوب است و محرک نیروى جنسى مى‏باشد، براى سرفه و خشونت سینه نیز نافع مى‏باشد.

گیاه سیب زمینی ترشی

سیب زمینی ترشی گیاهی است از خانواده مرکبات که گل‌هایی شبیه به گل‌های آفتابگردان دارد. البته گل‌های این گیاه کوچک‌تر از آفتابگردان بوده و غده آن قابل مصرف است. این گیاه ۵۰ سانتی‌متر تا ۲٫ ۵۰ و با سرعت بالا رشد می‌کند. این گیاه آفتاب را بسیار دوست دارد و در خاک ضعیف نیز رشد می‌کند. مقاومت این گیاه در برابر سرما زیاد است و به دلیل ریزوم‌هایی که دارد سریع رشد می‌کند که ارتفاع آن گاهی به ۴ متر نیز می‌رسد. رنگ این سیب‌زمینی‌ها از زرد تا قرمز متغیر است. اصلی ترین ترکیب موجود در این ماده غذایی مانند سیب‌زمینی‌های معمولی نشاسته نیست بلکه کربوهیدراتی به نام «اینولین» است که برعکس نشاسته تاثیری در روی قند خون بیماران دیابتی ندارد. در این مطلب می‌خواهیم بیشتر در مورد خواص این ماده غذایی صحبت کنیم. لطفاً با ما باشید.

ارزش غذایی سیب زمینی ترشی

سیب زمینی ترشی خام حاوی ویتامین‌های زیادی به خصوص ویتامین‌های A، C و ۳B و عناصر دیگر می‌باشد. این ماده غذایی همچنین حاوی پتاسیم، آهن، تیامین، نیاسین، فسفر، مس، منیزیم، اسیدفولیک و اسید پانتوتنیک (ویتامین B5) است. اینولین موجود در سیب‌زمینی ترشی به فروکتوز تبدیل می‌شود و برای همین می‌تواند در افراد حساس باعث نفخ و باد شود. ، سیب‌زمینی ترشی انرژی‌زا بوده و خواص ضدعفونی‌کنندگی دارد. این ماده غذایی همچنین می‌تواند باعث افزایش شیر خانم‌های شیرده شود. باید بدانید که میزان انرژی موجود در ۱۰۰ گرم سیب‌زمینی ترشی حدود ۷۶ کالری است.

خواص سیب زمینی ترشی

همیشه یادتان باشد زمانی که می‌خواهید از یک ماده غذایی یا گیاهی به عنوان یک ماده درمانی استفاده کنید حتماً قبل از استفاده با پزشک یا عطار مشورت کنید. به خاطر اینکه گیاهان حاوی ترکیبات فعالی هستند که امکان دارد روی درمان شما و داروهایی که میل می‌کنید تاثیر بگذارند. پس اگر مشکل خاصی دارید و یا در مصرف یک گیاه یا ماده غذایی شک دارید حتماً با پزشکتان مشورت کنید. سیب‌زمینی ترشی حاوی خواص زیادی از جمله خواص ملینی و تقویت‌کنندگی است. این ماده غذایی دیورتیک است یعنی ادرارآور و همچنین اشتهاآور است. این ماده غذایی یکی از درمان‌های طبیعی و معروف دیابت و روماتیسم است و فشارخون را پایین می‌آورد. از سیب‌زمینی ترشی برای رفع سرفه و سینه درد نیز استفاده می‌شود. زود هضم بودن این غده مفید برای بهبود زخم معده و روده می‌باشد.

خواص کلی سیب زمینی ترشی

این فرآورده برای درمان فشار خون و کاهش قند و چربی و نیز پائین‌آوردن کلسترول خون همچنین نارسایی کلیه به‌ویژه مشکلات کلیوی ناشی از اوره و تسریع در درمان بیماری‌هایی چون نقرس مفید است. سیب‌زمینی ترشی با نام علمی heliantus tuberosus کمابیش در فصل پائیز برای بانوان باسلیقه‌ای که می‌خواهند «ترشی» درست کنند، فرآورده‌ای آشنا است. شاید ندانید که اصل این فرآورده، گیاهی علفی است با ساقه‌ بلند که گاه تا دو برابر قد آدمی ارتفاع دارد؛ ساقه این گیاه راست و خشن، برگ‌های آن ساده، منفرد، نوک‌تیز و دارای کناره‌های دندانه‌دار است، چیزی شبیه به ساقه گل آفتاب‌گردان و گل ختمی؛ گل آن نیز شبیه گل آفتابگردان است اما از آن اندکی کوچک‌تر است. آنچه از این گیاه مصرف غذائی و دارویی دارد، غده‌های ریشه آن است که ظاهری شبی به سیب‌زمینی دارد، این غده‌ها را از زیر زمین بیرون می‌کشند. در منابع جدید به‌اشتباه منشأ و موطن این گیاه را آمریکای شمالی دانسته‌اند که درست نیست؛ این گیاه، یک فرآورده شرقی و ایرانی است و در منابع و کتابهای کهن پزشکی ایران‌زمین درباره آن سخن گفته‌اند. غده‌های سیب‌زمینی ترشی را می‌توان خام خورد، البته در هندوستان و نیز اروپا و آمریکا آن را کباب یا آب‌پز هم می‌خورند؛ در ایران خام یا آب‌پز آن را در سرکه گذاشته و گاه منفرداً و گاه با کلم، هویج و… ترشی می‌سازند. خوردن این فرآورده، درمان‌کننده آلودگی‌های ریوی است؛ سرفه و گرفتگی سینه و حنجره را رفع می‌کند. این فرآورده برای درمان فشار خون و کاهش قند و چربی و نیز پائین آوردن کلسترول خون (چربی گرم) و همچنین نارسایی کلیه به‌ویژه مشکلات کلیوی ناشی از اوره (اورومی) و تسریع در درمان بیماری‌هایی چون نقرس، مفید است همچنین برای درمان لاغری ناشی از صفرای سوخته و بیمارانی که از شدت قند خون لاغر هستند، مفید است و بدن آنها را مستعد چاقی می‌کند؛ موجب تقویت قوای جنسی می‌شود و مخصوصاً ضعف قوای جنسی ناشی از قند بالا را هم درمان می‌کند. به‌علاوه شیرافزا است و خوب است مادران برای افزایش شیر برای نوزاد دلبند خود، به مصرف آن مبادرت کنند به‌علاوه ادرارآور و به‌اصطلاح مُدر است همچنین نیز زودهضم بوده و به همین منظور با شست‌وشوی معده به درمان فساد معده و دستگاه گوارش، سرعت می‌بخشد. آبزن و تنقیه با آب حاصل از دمجوش این میوه می‌تواند ورم روده را درمان کند و به تسریع درمان بیماریهایی مانند بواسیر و پروستات، کمک می‌کنند. ترشی آن زودهضم است البته باید بگوییم که سرکه از اثر آن کم می‌کند؛ می‌توانید آن را به‌صورت آب‌پز و کباب نیز میل کنید؛ برای اینکه از آن خورشتهای خوشمزه بپزید می‌توانید آن را ابتدا در آب بجوشانید، سپس آب آن را دور بریزید یا برای استفاده در سوپ و انواع آش کنار بگذارید؛ بعد پخته آن را با گوشت و سیب‌زمینی سرخ کنید.

مصرف سیب زمینی در دیابتی ها

افراد مبتلا به دیابت می توانند سیب زمینی بخورند اما باید به برخی توصیه ها در این زمینه توجه کنند. سیب زمینی انواع مختلفی دارد و به روشهای مختلف طبخ می شود، از سالاد سیب زمینی تا سیب زمینی سرخ کرده ، سیب زمینی پخته با کره و خامه ی ترش و انواع سیب زمینی شیرین، قرمز، استانبولی، که البتهبرخی از انواع آن مغذی تر از بقیه می باشندولی انواع غذاهای طبخ شده با سیب زمینی بر قند خون افراد مختلف اثرات متفاوتی دارند. در اینجا توصیه هایی برای مصرف سیب زمینی برای افراد دیابتی آورده ایم: · سیب زمینی شیرین انتخاب خوبی از میان طیف سیب زمینی های موجود است، این نوع سیب زمینی دارای شاخص گلایسمیک پایین تری بوده و بار گلایسمیک آن از سیب زمینی پخته ی معمولی پایین تر است، بنابراین بر قند خون تاثیر کمتری دارد. · سیب زمینی قرمز کوچک همراه با پوست نیز یک انتخاب خوب است.پوست این نوع سیب زمینی حاوی فیبر است که هضم و جذب را کند می نماید و کوچک بودن سایز آن، کنترل اندازه ی سروینگ را آسان تر می کند. شما می توانید بجای پوره سیب زمینی از دو تا سه عدد سیب زمینی کوچک قرمزاستفاده کنید. · سعی کنید مقدار مصرف سیب زمینی سرخ شده و چیپس سیب زمینی را محدود کرده و بجای آن از سیب زمینی پخته و یا کبابی استفاده نمایید. · از اندازه سروینگ سیب زمینی آگاه باشید.در روش بشقاب، حدود یک چهارم از بشقاب شما به قطر یک بسته کارت بازی، باید به مواد نشاسته ای اختصاص یابد. این خود سیب زمینی نیست که تاثیرمنفی بر قند خون دارد بلکه مقدار سیب زمینی که می خورید بر مقدار قند خون شما تاثیر منفی می گذارد و باید دقت کنید که مقدار آن بیش از حدود “سه چهارم تا 1 فنجان” نباشد. سالها پیش پرستاران، متخصصان تغذیه و مربیان به افراد مبتلا به دیابت خوردن برخی غذاهای خاص و نخوردن برخی دیگر را آموزش می دادند.اما در دوران مدرن امروزی، روش انتخاب مواد غذایی سالم، درک اندازه ی سروینگ و یادگیری بهترین زمان برای غذا خوردن و همچنین ترتیب خوردن غذاها برای مدیریت دیابت آموزش داده می شود. انجمن دیابت آمریکا از این روش که هیچ یک از انواع مواد غذایی از رژیم غذایی افراد دیابتی نباید حذف شود، حمایت می کند. نحوه ی کنترل قند خون و انتخاب غذا برای هر فرد مبتلا به دیابت منحصر به فرد و اختصاصی است. اگر خوردن یک ماده ی غذایی مانند سیب زمینی باعث افزایش بیش از حد قند خون شما می گردد و مدیریت قند خونتان را دشوار می نماید، پس ارزش خوردن ندارد. برای هر فرد مبتلا به دیابت تعدادی از غذاها قند خون را بیش از حد افزایش می دهند. این لیست می تواند شامل سیب زمینی تا تخم مرغ ، ماست و پیتزا و غذاهایی که حاوی این مواد هستند، باشد. بسیاری از افراد بطور کلی از خوردن این مواد غذایی اجتناب می کنند. برخی از افراد روشهای خاصی را برای مدیریت قند خون خود هنگام خوردن این نوع از غذاها آموخته اند(به عنوان یک مربی، من به بسیاری ازبیماران در طول سال ها این روش را آموزش داده ام) و دیگران تصمیم می گیرند که در اغلب مواقع از این مواد غذایی کمترمصرف کنند. به طور خلاصه، شما می توانید از تمام انواع مواد غذایی در تهیه ی خوراک ها و میان وعده های خود استفاده کنید، اما اگر سیب زمینی مدیریت بیماری شما را بهم می ریزد از خوردن آن صرف نظر کنید زیرا آنچه برای یک نفر ممکن است مناسب باشد ممکن است برای دیگری نتیجه ی منفی بهمراه داشته باشد.دنیای ما پر از غذاهای متنوع است ، اگر سیب زمینی بر مقدار قند خون شما تاثیر منفی دارد، سعی کنید به جای آن از غلات سبوس دار مانند برنج قهوه ای، جو و یا کوینولا، و یا حبوبات مانند عدس یا لوبیا سیاه و سفید استفاده کنید.

سیب زمینی ترش , سیب زمینی ترش چیست , سیب زمینی ترش غذا , سیب زمینی ترش خواص

سیب زمینی ترشی براى مبتلایان به مرض قند

من یک غذاى ایده آل براى مبتلایان به مرض قند مى باشم ، و از بستگان گل آفتابگردان هستم . اسم من سیب زمینى ترشى است ، در بعضى از شهرهاى ایران به من شلغم فرنگى مى گویند، در صورتى که از قدیم در آسیا وجود داشته ام ، در کتابهاى گیاه شناسى قدیم ، مرا به اسم قلقاص ذکر کرده اند، و در بعضى از شهرهاى ترک نشین ایران ، به من ((بیاض – یارالماسى )) و ((آق یرالماسى )) صدا مى کنند.اکثر گیاه شناسان قدیم مثل بغدادى و ابن بیطار زادگاه مرا هند مى دانند و نوشته اند که در هند مرا پخته مى خورند، این روزها در اروپا نیز مرا پخته و کباب کرده میل مى نمایند، زیرا من بهترین غذا براى مبتلایان به مرض قند مى باشم ، و از تولید آن پیشگیرى مى کنم . کسانى که در اثر ابتلاء به مرض ‍ قند لاغر و ضعیف مى شوند، غذایى بهتر از من براى تقویت ندارند. آنها را چاق مى نمایم ، غرایز جنسى را بیدار مى کنم ، جهت سرفه و سختى سینه و حنجره مفید مى باشم . زود هضم و معالج زخم معده و روده هستم ، تنقیه آب جوشانده ى من ، در معالجه کلیه و ورم روده اعجاز مى نماید، خوردن من جهت استسقاء و اسهال صفراوى مفید است ، عصاره برگ و شاخه هاى من نیز همین خاصیت را دارند. ترشى من زودتر هضم مى شود، براى این که مرا پخته میل نمایید اول مرا در آب جوشانده و آب آن را دور بریزید و بعد آن را با گوشت سرخ کرده و خوراک تهیه نمایید. سوخته من جهت تقویت مو و ضماد آن جهت معالجه امراض جلدى و زخم پوستى تجویز شده است .

آخرین بروز رسانی در : شنبه 7 مهر 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.