علت و علائم و درمان گیاهی و خانگی التهاب زبان یا گلوسیت چیست
اولین علامت نیمی از تومور های مغزی را بدانید
اولین علامت نیمی از تومور های مغزی را بدانید تومور های مغزی,بیماری تومور های مغزی,تومور های مغزی در بارداری,علائم تومور های مغزی,درمان تومور های مغزی,درمان تومور های مغزی با طب سوزنی,مواد غذایی …
عوارض و کاربرد قرص آسپرین برای مو و جوش صورت چیست
قرص آسپرین قرص آسپرین ,قرص آسپرین برای مو,قرص آسپرین برای رشد گیاهان,قرص آسپرین برای جوش,قرص آسپرین 80,قرص آسپرین در بارداری,قرص آسپرین برای چیست توضیحاتی در مورد قرص آسپرین آسپرین یکی از داروهای …
خواص و ارزش غذایی جگر مرغ در دوران بارداری چیست
جگر مرغ جگر مرغ ,جگر مرغ در بارداری,جگر مرغ به انگلیسی,جگر مرغ برای گربه,جگر مرغ برای سگ,جگر مرغ نخورید,جگر مرغ برای کودکان,جگر مرغ در بدنسازی,جگر مرغ ویکی پدیا توضیحاتی در مورد جگر …
التهاب زبان
التهاب زبان ,التهاب زبان کوچک,التهاب زبان و دهان,التهاب زبان کوچک,التهاب زبان و گلو,التهاب زبان در بارداری,التهاب زبان درمان,التهاب زبان و لثه
توضیحاتی در مورد التهاب زبان
زبانآماس (التهاب زبان) یا گلوسیت عبارت است از التهاب حاد یا مزمن زبان در اثر دلایل گوناگون که گاهی مسری است. این بیماری سرطانی نمیباشد. زبان متورم با رنگ قرمز روشن، زخم متورم با رنگ قرمز روشن، موییشکل شدن زبان، گاهی همراه با سطحی سیاه و قرمز شدن نوک و گوشههای زبان از نشانههای این بیماری است. در این مطلب از سایت جسارت در مورد التهاب زبان صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
علل التهاب زبان
دلیل عفونی سوختگی آسیب ناشی از دندانهای ناصاف، عدم تناسب دندانهای مصنوعی، تنفس دهانی یا گازگرفتگی مکرر در حین تشنج سوء مصرف الکل، دخانیات، غذای گرم یا چاشنی سلامت نامناسب دندان آلرژی به خمیر دندان، دهان شور (به ویژه دهانشور حاوی پراکسید)، شیرینی، رنگ یا مواد مورد استفاده در کارهای دندانپزشکی کمبود ویتامینهای ب در اثر پلاگر، کمخونی کمبود ویتامین ب۱۲ یا کمخونی کمبود آهن واکنشهای مضر نسبت به داروها.علل التهاب زبان • از علل التهاب زبان آلرژی به خمیردندان، دهان شویه، خوشبوکننده دهان، رنگ آبنبات، پلاستیک دندان مصنوعی و یا نگهدارنده دندان مصنوعی و یا برخی از داروهای فشار خون می باشد. • التهاب زبان یا گلوسیت گاهی به علت خشکی دهان، هنگامی که غدد تولید کننده بزاق از بین بروند (سندروم شوگرن) ایجاد می شود. • عفونت به باکتری و یا ویروس (تبخال دهانی) نیز می تواند سبب بیماری التهاب زبان شود. • آسیب ناشی از سوختگی، لبه های ناهموار دندان ها و آسیب های دندان پزشکی و یا ضربه های دیگر نیز از علل دیگر التهاب زبان است. • التهاب زبان یا گلوسیت می تواند به دلیل کم شدن میزان آهن و یا برخی ویتامین های گروه B مثل کمبود ویتامین B12، B6 و B9 (فولات) ایجاد شود. • اضطراب و افسردگی هم از دیگر دلایل عارضه التهاب زبان می باشد. • بیماری های پوستی از قبیل: لیکن پلان دهانی، اریتما، آفت، پمفیگوس ولگاریس، سیفلیس و غیره نیز می تواند منجر به التهاب زبان شود. • بیماری التهاب زبان به وسیله محرک هایی نظیر: تنباکو، الکل، غذاهای داغ، ادویه جات و غیره ایجاد می شود. • عفونت قارچی دهان می تواند سبب التهاب زبان شود. • التهاب زبان گاهی به علت پروتز دندان که باعث فشار بر لثه ها می شود – استفاده بیش از حد از مسواک و یا نخ دندان ایجاد می شود. • مصرف زیاد نوشیدنی های اسیدی از دیگر علل ابتلا به بیماری التهاب زبان است.
همه چیز درباره التهاب زبان
بیماری التهاب زبان یا گلوسیت به دلیل خشکی دهان اتفاق می افتد.از عوارض ناشی از این بیماری می توان به سخت صحبت کردن،جویدن و بلعیدن را نام برد.حتما با خواندن این موارد به ذهن شما هم این سوال می آید که چگونه می توان از این بیماری پیشگیری کرد؟ برای پیشگیری از ابتلا به التهاب زبان از مصرف شکلات، مرکبات، غذاهای اسیدی (سرکه و ترشی)، آجیل های شور و یا چیپس سیب زمینی باید خودداری کنید.
التهاب زبان یا گلوسیت
شایع ترین بیماری زبان التهاب زبان یا گلوسیت (Glossitis)، عبارت است از التهاب حاد یا مزمن زبان در اثر دلایل گوناگون که گاهی مسری است. التهاب زبان یک بیماری سرطانی نمیباشد. زبان متورم با رنگ قرمز روشن، زخم متورم با رنگ قرمز روشن، موییشکل شدن زبان، گاهی همراه با سطحی سیاه و قرمز شدن نوک و گوشههای زبان از نشانه های بیماری التهاب زبان می باشد.
عوامل تشدید کننده التهاب زبان
ο سیگار کشیدن باعث تشدید بیماری التهاب زبان (گلوسیت) می شود. ο بیماری التهاب زبان در مواجهه شیمیایی یا محیطی با مواد شیمیایی تحریککننده یا خورنده بدتر خواهد شد. ο الکلیسم و تغذیه نامناسب به ویژه کمبود ویتامینها سبب تشدید بیماری التهاب زبان می شود. ο اضطراب یا افسردگی باعث بدتر شدن التهاب زبان می شود. ο از عوامل موثر در تشدید التهاب زبان بیماری دیابت شیرین است.
علائم التهاب زبان
علائم التهاب زبان عبارتند از: از علائم التهاب زبان می توان به گلو درد اشاره کرد ♦ سخت جویدن و بلعیدن غذا و حرف زدن از علائم التهاب زبان است. ♦ نشانه دیگر التهاب زبان نرمی سطح زبان، زخم و نازک شدن آن می باشد. ♦ تغییر رنگ زبان نیز از علایم التهاب زبان است، اگر رنگ زبان بی رنگ باشد، به علت کم خونی کشنده رخ داده است. اگر رنگ زبان قرمز پررنگ باشد، به علت کمبود ویتامین های گروه ب رخ داده است. ♦ ورم زبان، احساس سوزش در دهان و نوک زبان نیز از علائم بیماری التهاب زبان است. ♦ نشانه ی دیگر التهاب زبان احساس خشکی در دهان، کاهش بزاق و کاهش بهداشت دهان است. ♦علامت دیگر التهاب زبان افزایش تشنگی است. ♦ گلودرد و از دست دادن حس چشایی نیز از نشانه های التهاب زبان می باشد.
تشخیص التهاب زبان
در تشخیص التهاب زبان گاهی آزمایش خون برای رد بیماریهای دیگر انجام می شود ◊ باید فرد توسط دندان پزشک معاینه شود. ◊ در التهاب زبان برجستگی های انگشت مانند در سطح زبان که به نام پاپیل (پرز) معروفند، ممکن است از بین رفته باشد. ◊ زبان متورم یا تکه های متورم در زبان در بیماری التهاب زبان دیده می شود. ◊ پزشک سوالاتی را در زمینه سابقه بیماری و روش زندگی از فرد خواهد پرسید تا علت التهاب زبان مشخص شود. ◊ در تشخیص عارضه التهاب زبان آزمایش خون برای رد بیماری های دیگر، ممکن است انجام شود.
التهاب زبان و درمان آن
اگر به بیماری التهاب زبان مبتلا شدید از مصرف شکلات پرهیز کنید ¤ غذاهای تحریککننده التهاب زبان میتوانند شامل شکلات، مرکبات، غذاهای اسیدی (سرکه و ترشیجات)، آجیل شور یا چیپس سیب زمینی باشند که تا حد امکان از آن استفاده نشود. ¤ روزانه ۳ بار یا بیشتر دهان خود را با محلول نمک (نصف قاشق چایخوری در ۲۵۰ سیسی آب معادل یک بطری نوشابه) بشویید این راه برای درمان التهاب زبان بسیار موثر است. ¤ اگر التهاب زبان، ناشی از یک دندان یا دندان مصنوعی خراب باشد، باید به دندانپزشک مراجعه کنید.
التهاب زبان و مراجعه به پزشک
بیماری التهاب زبان
گلوسیت عبارت است از التهاب حاد یا مزمن زبان در اثر علل مختلف. گاهی مسری است ولی سرطانی نیست. گلوسیت می تواند خود بخود یا در اثر سایر بیماریها رخ دهد. بعضی از علل التهاب زبان خطرناک و جدی هستند. نظیرآنمی پرنیسیوز و پمفیگوس و لگاریس و بعضی علل غیر خطرناک نظیر گاز گرفتن زبان . باکترها، قارچها و ویروسها از علل گلوسیت هستند و از دیگر علل گلوسیت تماس با محرکها و آلرژیهای غذایی نظیر غذاهای گرم ، نوشابه ها، غذاهای تند، تنباکو و الکل است و بالاخره داروها از علل مهم التهاب زبان هستند. از عفونتها مهم عامل گلوسیت می توان از عفونت تب خال، سیفلیس، عفونت قارچی و عفونت استرپتوکوکی نام برد. از آلرژی ها عامل گلوسیت میتوان از موارد: فرآورده های بهداشت دهان نظیر دهان شویه ها، نخ دندان ، محافظهای دهان، خلال دندان، آلرژی های دارویی و غذایی نام برد. از موارد تحریک کننده و تروما (ضربه) که سبب التهاب زبان می شود می توان از الکل، گازگرفتگی زبان ، سوختن زبان ناشی از غذای گرم یا تند و یا مایعات داغ، دندان مصنوعی و تنباکو نام برد.
کاهش خطر مبتلا شدن به التهاب زبان
چگونه خطر ابتلاء به التهاب زبان را کاهش دهیم: 1- اجتناب از مصرف مایعات داغ، غذاهای تند 2- مصرف رژیم غذایی متعادل 3- استفاده از دندان مصنوعی مناسب بطوریکه باعث آسیب به دهان و زبان شود. 4- عدم مصرف الکل 5- رعایت بهداشت مناسب دهان نظیر مسواک زدن و نخ دندان کشیدن 6- درمان عفونت هایی نظیر سیفلیس و عفونتهای قارچی دهان 7- متوقف کردن استعمال دخانیات و یا تنباکو جویدنی 8- تغذیه نامناسب به ویژه کمبود ویتامینها 9- مواجهه شیمیایی یا محیطی با موارد شیمیایی تحریککننده یا خورنده 10- اضطراب یا افسردگی 11- دیابت شیرین
التهاب زبان و مصرف دارو
– برای درد خفیف بیماری التهاب زبان میتوانید از داروهای بدون نیاز به نسخه مثل دهان شویه های بیحسکننده یا استامینوفن استفاده کنید. – ممکن است برای عفونت و درد التهاب زبان، آنتیبیوتیکها یا بیحسکنندههای موضعی تجویز گردند.
همه چیز درباره زبان
زبان دستهای از ماهیچههای مخطط است که در درون دهان قرار دارد و به جویدن و هضم غذا کمک میکند. زبان بهوسیله ی پرزهایی که بر روی خود دارد تنها عضو برای چشیدن در بدن است. همچنین با توانایی حرکت به صورتهای مختلف به تشکیل صداهای مختلف به صحبت کردن کمک میکند. زبان بهوسیله بزاق دهان همیشه مرطوب نگه داشته میشود و تعداد زیادی عصب و رگ به زبان کمک میکنند تا حرکتهای مختلف را انجام دهد. بعضی زبان را بهعنوان قویترین ماهیچه بدن انسان میشناسند. زبان یک سیستم قراردادی منظم از آواها یا نشانههای کلامی یا نوشتاری بوده که توسط انسانهای متعلق به یک گروه اجتماعی یا فرهنگی خاص برای نمایش و فهم ارتباطات و اندیشهها به کار برده میشود. دانش مطالعه و بررسی زبان زبانشناسی نامیده میشود. زبانها در گروههایی به نام خانواده زبانی طبقهبندی میشوند. زبانهایی که در یک خانواده قرار میگیرند از یک زبان مشترک ریشه گرفتهاند. زبانهای هندواروپایی پرگویشورترین خانواده زبانی در دنیای امروز است که زبان فارسی نیز به آن تعلق دارد. خانوادههای آفریقایی-آسیایی (شامل زبانهای سامی)، آلتایی، چینی-تبتی و بانتو از دیگر خانوادههای مهم زبانی هستند. کارکرد اصلی زبان ایجاد ارتباط یعنی انتقال اطلاعات از شخصی به شخص دیگر است. هر سیستم ارتباطی منحصربفردی یک زبان نامیده میشود. اینکه دو سیستم باید چه مقدار با هم تفاوت داشته باشند تا زبانهای متفاوتی محسوب شوند را نمیتوان بهطور دقیق بیان کرد. اما بهطور کلی اگر زبان دو نفر برای یکدیگر قابل فهم نباشد دو زبان متفاوت محسوب میشود. در سراسر دنیا حداقل ۷٬۱۰۲ زبان زنده وجود دارد. در برخی از کشورها تعداد زبانهای زنده بیشتر از دیگر کشورها است. زبان چینی با ۱،۳۹۰،۰۰۰،۰۰۰ نفر گوینده پرشمارترین زبان دنیا بهشمار میرود
زبان انسان
انسان موجودی اجتماعی است و یکی از مهمترین نیازهای انسان برقراری ارتباط با همنوعان و ایجاد رابطه تفهیم و تفاهم است و زبان مهمترین ابزار این ارتباط است. زبان مجموعهای از نشانههای قراردادی است که بهوسیله آن مقصود خود را به دیگران میرسانیم در زبانشناسی به هر واژه یک نشانه میگویند. این نشانهها صوتی یا نوشتاری یا اشارهای هستند. بدین ترتیب زبان انسان به سه بخش تقسیم میشود (سه الگوی زبانی انسان): زبان گفتاری: زبانی است که نشانههای آن صوتی هستند و همه از آغاز زندگی با آن آشنا میشوند و هر زبانآموزی پیش از ورود به دبستان به خوبی از مهارت سخن گفتن برخوردار است. زبان نوشتاری: زبانی است که نشانههای آن خطی است. این زبان پس از زبان گفتاری آموزش داده میشود. زبان اشاره: زبانی است که نشانههای آن اشارهای است. این زبان بیشتر برای افراد کر و لال آموزش داده میشود.
زبان قویترین ماهیچه بدن
زبان دستهای از ماهیچههای مخطط است که موجب حرکت غذا به سمت مری میشود و در بلع غذا کمک میکند. زبان به وسیله بزاق دهان همیشه مرطوب نگهداشته میشود و تعداد زیادی عصب و رگ به آن کمک میکنند تا حرکتهای مختلف را انجام دهد. این عضو با توانایی حرکت به صورتهای مختلف در تشکیل صداها و صحبت کردن کمک میکند. بعضی محققانزبان را به عنوان قویترین ماهیچه بدن انسان میشناسند. این ماهیچه از بافت مرطوب و صورتی رنگی به نام غشای موکوسی پوشیده شده است. روی سطح زبان، پرزها وجود دارند. بین این پرزها، جوانههای چشایی جای دارند. طعم غذاها با استفاده از این جوانهها حس میشود. جوانههای چشایی، مجموعهای از اعصاب میباشند که با مغز در ارتباط هستند. ما انسانها تقریباً سه هزار جوانهی چشایی روی زبانمان داریم. مزهی مواد وقتی در دهان خوب احساس میشود که به صورت محلول باشد؛هنگامی که ما غذایی را میخوریم، آب دهان مواد شیمیایی غذا را در خود حل میکند؛ ذرات ریزی از این مواد شیمیایی، با جوانههای چشایی تماس پیدا کرده و مزه را ایجاد میکند. همچنین وقتی که حرکت ذرات شیمیایی بیشتر باشد، احساس چشایی قویتر است، برای همین وقتی غذا گرم است طعم و مزه قویتری دارد.
سلول های چشایی زبان
سلولهای چشایی درون ساختمانهای خاصی به نام جوانه چشایی (پاپیلای زبان) قرار دارند. این ساختمان عمدتاً روی زبان و کام نرم هستند. جوانههای چشایی روی زبان داخل پاپیلا قرار گرفتهاند (ساختمانهای کوچکی که به زبان، منظره موّاجی میدهند). اکثر پاپیلاهای روی زبان، از نوع نخی شکل هستند؛ که فاقد جوانههای چشایی هستند و در درک حس فیزیکی ناشی از تماس با غذا مؤثرند. پاپیلاهای قارچی شکل که در جلوی زبان قرار دارند دارای جوانههای چشایی هستند. پاپیلاهای قارچی شکل به صورت نقاط صورتی در لبههای زبان پخش هستند؛ و بعد از خوردن شیر یا غذا بهتر مشاهده میشوند. در عقب زبان 12 پاپیلای جامی حاوی جوانه چشایی قرار دارد. در کنارههای انتهای زبان نیز پاپیلای برگهای وجود دارند.
التهاب زبان یا گلوسیت گاهی به علت خشکی دهان، هنگامی که غدد تولید کننده بزاق از بین بروند (سندروم شوگرن) ایجاد می شود.
سخت صحبت کردن، جویدن و بلعیدن از عوارض التهاب زبان می باشد.
. برای پیشگیری از ابتلا به التهاب زبان از مصرف شکلات، مرکبات، غذاهای اسیدی (سرکه و ترشی)، آجیل های شور و یا چیپس سیب زمینی باید خودداری کنید.
شایع ترین بیماری زبان التهاب زبان یا گلوسیت (Glossitis)، عبارت است از التهاب حاد یا مزمن زبان در اثر دلایل گوناگون که گاهی مسری است.
. التهاب زبان یک بیماری سرطانی نمیباشد. زبان متورم با رنگ قرمز روشن، زخم متورم با رنگ قرمز روشن، موییشکل شدن زبان، گاهی همراه با سطحی سیاه و قرمز شدن نوک و گوشههای زبان از نشانه های بیماری التهاب زبان می باشد.
از علل التهاب زبان آلرژی به خمیردندان، دهان شویه، خوشبوکننده دهان، رنگ آبنبات، پلاستیک دندان مصنوعی و یا نگهدارنده دندان مصنوعی و یا برخی از داروهای فشار خون می باشد
التهاب زبان یا گلوسیت گاهی به علت خشکی دهان، هنگامی که غدد تولید کننده بزاق از بین بروند (سندروم شوگرن) ایجاد می شود.
عفونت به باکتری و یا ویروس (تبخال دهانی) نیز می تواند سبب بیماری التهاب زبان شود.
عفونت به باکتری و یا ویروس (تبخال دهانی) نیز می تواند سبب بیماری التهاب زبان شود.
التهاب زبان یا گلوسیت می تواند به دلیل کم شدن میزان آهن و یا برخی ویتامین های گروه B مثل کمبود ویتامین B12، B6 و B9 (فولات) ایجاد شود.
اضطراب و افسردگی هم از دیگر دلایل عارضه التهاب زبان می باشد
بیماری های پوستی از قبیل: لیکن پلان دهانی، اریتما، آفت، پمفیگوس ولگاریس، سیفلیس و غیره نیز می تواند منجر به التهاب زبان شود.
بیماری التهاب زبان به وسیله محرک هایی نظیر: تنباکو، الکل، غذاهای داغ، ادویه جات و غیره ایجاد می شود.
عفونت قارچی دهان می تواند سبب التهاب زبان شود.
التهاب زبان گاهی به علت پروتز دندان که باعث فشار بر لثه ها می شود – استفاده بیش از حد از مسواک و یا نخ دندان ایجاد می شود.
مصرف زیاد نوشیدنی های اسیدی از دیگر علل ابتلا به بیماری التهاب زبان است
سیگار کشیدن باعث تشدید بیماری التهاب زبان (گلوسیت) می شود.
√ بیماری التهاب زبان در مواجهه شیمیایی یا محیطی با مواد شیمیایی تحریککننده یا خورنده بدتر خواهد شد.
الکلیسم و تغذیه نامناسب به ویژه کمبود ویتامینها سبب تشدید بیماری التهاب زبان می شود.
اضطراب یا افسردگی باعث بدتر شدن التهاب زبان می شود.
از عوامل موثر در تشدید التهاب زبان بیماری دیابت شیرین است.
سخت جویدن و بلعیدن غذا و حرف زدن از علائم التهاب زبان است.
نشانه دیگر التهاب زبان نرمی سطح زبان، زخم و نازک شدن آن می باشد.
تغییر رنگ زبان نیز از علایم التهاب زبان است، اگر رنگ زبان بی رنگ باشد، به علت کم خونی کشنده رخ داده است. اگر رنگ زبان قرمز پررنگ باشد، به علت کمبود ویتامین های گروه ب رخ داده است.
ورم زبان، احساس سوزش در دهان و نوک زبان نیز از علائم بیماری التهاب زبان است.
نشانه ی دیگر التهاب زبان احساس خشکی در دهان، کاهش بزاق و کاهش بهداشت دهان است.
علامت دیگر التهاب زبان افزایش تشنگی است.
گلودرد و از دست دادن حس چشایی نیز از نشانه های التهاب زبان می باشد.
عوارض بیماری التهاب زبان
√ از عوازض بیماری التهاب زبان، بسته شدن راه های هوایی برای نفس کشیدن است.
√ سخت صحبت کردن، جویدن و بلعیدن از عوارض التهاب زبان می باشد.
در تشخیص التهاب زبان گاهی آزمایش خون برای رد بیماریهای دیگر انجام می شود
√ باید فرد توسط دندان پزشک معاینه شود.
√ در التهاب زبان برجستگی های انگشت مانند در سطح زبان که به نام پاپیل (پرز) معروفند، ممکن است از بین رفته باشد.
√ زبان متورم یا تکه های متورم در زبان در بیماری التهاب زبان دیده می شود.
√ پزشک سوالاتی را در زمینه سابقه بیماری و روش زندگی از فرد خواهد پرسید تا علت التهاب زبان مشخص شود.
√ در تشخیص عارضه التهاب زبان آزمایش خون برای رد بیماری های دیگر، ممکن است انجام شود.
اگر به بیماری التهاب زبان مبتلا شدید از مصرف شکلات پرهیز کنید
√ غذاهای تحریککننده التهاب زبان میتوانند شامل شکلات، مرکبات، غذاهای اسیدی (سرکه و ترشیجات)، آجیل شور یا چیپس سیب زمینی باشند که تا حد امکان از آن استفاده نشود.
√ روزانه ۳ بار یا بیشتر دهان خود را با محلول نمک (نصف قاشق چایخوری در ۲۵۰ سیسی آب معادل یک بطری نوشابه) بشویید این راه برای درمان التهاب زبان بسیار موثر است.
√ اگر التهاب زبان، ناشی از یک دندان یا دندان مصنوعی خراب باشد، باید به دندانپزشک مراجعه کنید.
برای درد خفیف بیماری التهاب زبان میتوانید از داروهای بدون نیاز به نسخه مثل دهان شویه های بیحسکننده یا استامینوفن استفاده کنید.
ممکن است برای عفونت و درد التهاب زبان، آنتیبیوتیکها یا بیحسکنندههای موضعی تجویز گردند.
در بیماری التهاب زبان اگر دچار تب شدید حتما به پزشک مراجعه کنید
√ عدم بهبودی علایم التهاب زبان ظرف ۳ روز علیرغم درمان
√ اگر درد بیماری التهاب زبان غیر قابل تحمل شود و با درمان تسکین نیابد.
√ اگر دچار تب شدید
√ ظهور بثور پوستی در هنگام ابتلا به بیماری التهاب زبان
√ اگر در هنگام مبتلا شدن به عارضه التهاب زبان دچار کاهش وزن شدید
√ اگر در بیماری التهاب زبان، زبان متورم شود و مانع بلع گردد.
برای پیشگیری از التهاب زبان باید به طور مرتب از نخ دندان استفاده کرد
√ رعایت بهداشت دهان عاملی در پیشگیری از التهاب زبان می باشد.
√ شرکت کردن در فعالیت های ورزشی
√ تغذیه سالم به پیشگیری از التهاب زبان کمک می کند
√ پیشگیری از ابتلا به التهاب زبان با مرتب مسواک زدن و استفاده از نخ دندان
√ نوشیدن زیاد آب برای پیشگیری از بیماری التهاب زبان موثر است زیرا که باعث ترشح کافی بزاق می شود و به کاهش رشد باکتری کمک می کند.
√ برای پیشگیری از ابتلا به التهاب زبان از مصرف شکلات، مرکبات، غذاهای اسیدی (سرکه و ترشی)، آجیل های شور و یا چیپس سیب زمینی باید خودداری کنید.
√ برای جلوگیری از ابتلا به التهاب زبان، با آب نمک روزانه سه بار و یا بیشتر، دهانتان را بشویید.
زبان دارای تعداد زیادی ماهیچه است که با کمک آنها می توانید صحبت کنید، غذا را مزه مزه کنید و بجوید. سطح روی زبان از پاپیل پوشیده شده است. پاپیل ها برجستگی های کوچکی می باشند و حاوی جوانه های چشایی هستند و به جویدن غذا کمک می کنند. گلوسیت منجر به تخریب این پاپیل ها می شود.
ورم زبان، عفونت زبان، نرمی زبان و سندرم سوختگی زبان از جمله نام های گلوسیت می باشند.
در بیماری گلوسیت (Glossitis)، زبان متورم می شود و رنگ آن تغییر می کند و غالبا سطح زبان صاف به نظر نمی آید.
به طور کلی، گلوسیت یک اختلال دردناک در دهان می باشد. این درد بر لب ها، لثه ها، دندان ها، چانه، زبان و پشت حلق تاثر می گذارد.
– آلرژی به خمیردندان، دهانشویه، خوشبوکننده دهان، رنگ آبنبات، پلاستیک دندان مصنوعی و یا نگهدارنده دندان مصنوعی و یا برخی از داروهای فشار خون