آدرنالین خون چیست و چکار می کند
استخوان های سالم می خواهید؟ اینها را بخورید
استخوان های سالم می خواهید؟ اینها را بخورید پوکی استخوان,بیماری پوکی استخوان,پوکی استخوان در بارداری,علائم پوکی استخوان,درمان پوکی استخوان,درمان پوکی استخوان با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان پوکی استخوان,پوکی استخوان را …
راهکار های مقابله با استرس در ورزش برای ورزشکاران و مربیان
راهکار های مقابله با استرس در ورزش برای ورزشکاران و مربیان استرس در ورزشکاران ,مدیریت استرس در ورزشکاران,استرس ورزشکاران,کاهش استرس در ورزشکاران,استرس و اضطراب در ورزشکاران,استرس در ورزش,استرس در ورزش Ppt,استرس در …
بهترین زمان و روش مسواک زدن با جوش شیرین و در ماه رمضان
مسواک زدن خواص مسواک زدن ,فواید مسواک زدن,مسواک زدن درمانی,خاصیت مسواک زدن,خواص مسواک زدن درمانی,خواص مسواک زدن برای پوست,خواص مسواک زدن برای مو,خواص مسواک زدن برای جوانی,خواص مسواک زدن برای بارداری,خواص خوردن …
آدرنالین خون چیست و چکار می کند
آدرنالین خون,آدرنالین چیست,آدرنالین من و تو,آدرنالین و ورزش,آدرنالین و نورآدرنالین,آدرنالین و استرس,آدرنالین اپی نفرین,هورمون آدرنالین,هورمون آدرنالین چیست ؟,قرص آدرنالین,درمان ضعف غدد آدرنالین,ضعف غدد آدرنالین,
به گزارش بی اس ام اس تصور کنید بر فراز یه کوه عظیم ایستادهاید و در یک آن خود را به پرتگاهی عمیق میاندازید. شما به سمت زمین در حال سقوطید. در آن لحظه؛ قلبتان میتپد، تنفستان بیشتر میشود، رنگ از چهرهتان میرود و حتی ممکن است عرق کنید. همه این عکسالعملها توسط آدرنالین ایجاد میشود.آدرنالین هورمونی است که از غدد فوق کلیوی ترشح میشود و باعث افزایش ضربان قلب و گشاد شدن راههای هوایی و رگهای خونی میشود. این هورمون به هنگام استرس ترشح میشود که اپی نفرین نیز نام دارد و با انقباض ماهیچهها، افزایش ضربان قلب و فشارخون، بدن را آمادهی انجام عکسالعمل میکند.وقتی آدرنالین در بدن ترشح میشود، شخص احساس سرزندگی، قدرت و هوشیاری میکند. با این حال بعد از عبور از آن لحظه، شخص از اثرات کاهش آدرنالین احساس ناراحتی خواهد کرد. از اثرات بعد از آن میتوان به سر درد، بی خوابی، عصبانیت و حتی ناراحتی معده اشاره کرد. فرد، هرگونه زخمی که در آن مدت به بدن فرد وارد شده، بطور ناگهانی احساس میکند. در این صورت باید با انجام فعالیت بدنی مثل دویدن، جست و خیز و پیادهروی، آدرنالین را مصرف کند.ترشح مدام آدرنالین در بدن برای سلامت عمومی شخص مضر است.شما همچنان بین زمین و آسمان در حال سقوط هستید و این سقوط ممکن از خطرناک باشد. اگر اینچنین باشد، این هورمون در خون ریخته میشود و یک سری از فعل و انفعالات خاص در بدن ایجاد میشود. این هورمونها در فعالسازی سیستم خود مختار یا سمپاتیک و پاراسمپاتیک نقش مهمی دارد. با ریزش این هورمون در خون، مقدار گلوکز خون افزایش مییابد. بروز پاسخ های تند و عصبی نیز تحت تأثیر نول آدرنالین است. استرس باعث کاهش انرژی ذهنی و بدنی، خستگی، بیخوابی، احساس افسردگی، افزایش ضربان قلب، بالارفتن فشار خون، افت قندخون، آسیب پذیری سیستم ایمنی و تغییر در وضعیت اشتها میشود.
در این زمان که شما استرس دارید، اشتهای بیشتری دارید و انتخاب شما بیشتر از گروه مواد قندی و نشاستهای است. در سنین بالای 40 سال کاهش متابولیسم (سوخت و ساز) بدن، استرس بیشتری را برای فرد به همراه دارد. در این شرایط هورمونهایی ترشح می شوند که اشتها را زیاد و چربی را ذخیره میکنند.فسفر از موارد محرک است که در نوشیدنیهای گازدار وجود دارد. مصرف نوشابههای گازدار، کلسیم و فسفر بدن را از حالت اعتدال خارج میکند. عدم تعادل بین کلسیم و فسفر، باعث پوکی استخوان به خصوص در خانم ها میشود. کافئین نیز ماده ای محرک است که در قهوه، چای، کولاها، شکلات و تعدادی از داروها وجود دارد. مصرف زیاد موادغذایی حاوی کافئین همانند استرس عمل کرده، ترشح اسید معده و هورمونهای تیروئیدی و فعالیت کلیهها را بیشتر میکند. کافئین، علاوه بر تأثیرات ذکر شده، موجب فقر آهن و سردرد میشود. (انرژی دریافت شده از آن نیز کاذب است و در واقع غدد فوق کلیوی را خسته میکند.) مواد قندی ساده مانند شکر نیز عامل ایجاد استرس است. مصرف بیش از حد غذاهایی مانند دونات، کیک و شکلات در طول روز باعث خستگی افراد می شود. (برای از بین بردن آن میتوان مواد حاوی پروتئین را به آن افزود.)آدرنالین یک هورمون سریع الاثر می باشد با عملکرد آگونیستα1 و β2 آدرنرژیک که سطح CAMP و متعاقب آن باز کردن بروشها و تحریک CNS و قلب را افزایش می دهد. با وجودیکه اپی نفرین یک حالت جنگ گریز در اندامهای بدن فراهم و مورد مصرف فراوانی در اورژانس دارد اما عدم استفاده صحیح آن خود باعث ایجاد جنگ و گریز می شود. KIT آدرنالین یکی از ملزومات موجود با همراه در مواقع بحران می باشد و عمده ترین مواردی که باید راجع به این یار شفیق آموزش داد از این قرار است.
ترشح آدرنالین چه تاثیراتی روی بدن ما میگذارد برخی افراد که علاقه مند به خطر کردن و ریسک های گوناگون هستند چه میزان آدرنالین در بدنشان ترشح می شود علاقه هیجان های گوناگون ناشی از چه تغییرات هورمونی در بدن است.شاید شما هم این روزها در اطرافتان با اخبار ناخوشایندی درباره مرگ نابهنگام جوانان یا قهرمانان رشتههای مختلف ورزشی به دلیل سکته قلبی روبهرو شده باشید. جوانانی که لب به دخانیات نمیزدند و البته حتی آمپول یا مکمل مجاز یا غیرمجازی هم مصرف نکرده بودند، اما ناگهان سکته میکنند. این قهرمانان بدون هیچ سابقه بیماری یا مصرف موادی ناگهان فوت میکنند و اطرافیان خود را در بهت و حیرتی عمیق فرو میبرند.در پروندههایی که برای این افراد در پزشکی قانونی تشکیل میشود هم نمیتوان تشخیص داد دلیل سکته قلبی چه بوده است، زیرا پای هیچ دارو و مکملی وسط نیست. قاتل این جوانان مادهای است که با ترشح طبیعی و طولانیمدت در خون ورزشکاران حرفهای و افرادی که عادت به خطر کردن دارند در نهایت باعث سکته قلبی و مرگ آنها میشود.در ادامه نوشت: تپش قلبش هی بالا و بالاتر میرود، عرق سردی روی صورتش مینشیند، نفسهایش به شماره میافتد، جوری که انگار میخواهد خفه شود. اگر چند ساعت در این حالت باقی بماند احتمال سکته کردنش به هزار میرسد، اما این حالتها برایش خوشایند است. آنقدر خوشایند که دوست دارد به هر دری بزند و هر کاری بکند تا هر روز این حال برایش تکرار شود. میگوید به ترشح آدرنالین معتادم! زندگی برایم مثل یک معتاد فقط شامل صحنههای تکراری و خستهکننده است مگر اینکه موقعیتی پیش بیاید که در آن احساس خطر کنم. این خطر را به جان میخرم و حتی به استقبال آن میروم.
رفتن داخل قفس شیرها
نخستین بار خیلی اتفاقی این موقعیت برایش پیش آمد. ورزشکار بود و از دود و دم متنفر! یک شب که تا دیر وقت با دوستانش بیدار بوده وقتی میخواسته از منزل دوستش در جایی دور از شهر به خانه برگردد ماشینش خراب شده و وقتی میخواسته پیاده به مسیر ادامه دهد، تحت محاصره و حمله چند سگ ولگرد قرار میگیرد. او برای نخستین بار در این موقعیت احساس میکند انرژیاش به طرز وحشتناکی زیاد شده، به نحوی که مسافتی چند کیلومتری را ظرف چند دقیقه میدود و خسته هم نمیشود.وقتی از این موقعیت خلاص میشود میلی در درونش قوت میگیرد تا این حالت برایش تکرار شود تا اینکه به مرور دستش میآید باید خودش را در چه موقعیتهایی قرار دهد که این احساس برایش ایجاد شود. سقوط از ارتفاع، رفتن داخل قفس شیرها و حتی رانندگی با چشمان بسته! همه این کارها را بارها و بارها به شکلی جنون آمیز تجربه میکند و البته مغز فرد به مرور به دلیل اینکه بدن به ترشح این هورمون عادت میکند برای ترشح مجدد آن فرد را تحت فشار قرار میدهد.
حس پرواز با خودروی شخصی
بدنش مثل دفتر یادگاری است. با انواع و اقسام جای بخیه و جراحت از دوران کودکی تا امروز! یکی از چشمانش را در تصادف رانندگی از دست داده و شنوایی یکی از گوشهایش را هم. او نه جزو اراذل و اوباش است و نه میتوان او را در دسته زورگیرها و شرخرها جای داد. او در خانوادهای مطرح و اسم و رسمدار بزرگ شده و همیشه پول و هر چیزی که خواسته در اختیارش بوده است با این وجود از کودکی عاشق خطر کردن و به قول خودش شر بوده است. نخستین تجربه اعتیاد به آدرنالین او در سن 13 سالگی و هنگام راندن موتورسیکلت رخ داد. میگوید سعی میکردم با حرکات نمایشی در کوچه و خیابان توجه همه را جلب کنم. کل مسیر یک خیابان را تک چرخ میزدم آن هم با چشمان بسته!بعد از اینکه با موتور حرکات نمایشی میکردم احساس هیجان و ترس از زمین خوردن و تصادف باعث لذت زیادی در من میشد مخصوصا وقتی میدیدم میتوانم بر این موقعیت غلبه کنم. دیگر دستم آمده بود چه شرایطی باعث میشود این حس در من ایجاد شود و با تست همه آنها سعی میکردم خودم را بیشتر در این شرایط قرار دهم. او خودش را معتاد آدرنالین میداند و میگوید: وقتی 18 سالم شد رسما معتاد آدرنالین شدم!آدرنالین هورمونی است که هنگام ترس و اضطراب شدید در مغز افراد ترشح میشود و من به اینکه چنین اتفاقی در بدنم بیفتد عادت عجیبی پیدا کردم. او میگوید: رانندگی عجیب و غریب و دیوانهوار برای من و دوستانم عادی بود و برای اینکه توانایی هایمان را به رخ هم بکشیم هرچند وقت یک باردور هم جمع میشدیم و تکنیکهایی مانند دستی کشیدن در سرعت بالای 120 یا مو به مو رد کردن و حتی پرواز با ماشین را با هم تمرین میکردیم.او درباره پرواز با ماشین توضیح میدهد: پلی ابتدای شهرمان بود که ما اسم آن را سکوی پرواز گذاشته بودیم. با سرعت بالای 180 کیلومتر روی این پل رانندگی میکردیم و این باعث میشد وقتی پل تمام میشود ما بین زمین و آسمان معلق بمانیم و این حس پرواز با ماشین را به ما القا میکرد. او میگوید: در یکی از همین پروازها وقتی 170 کیلومتر سرعت داشتم و دوستم هم کنارم بود وقتی میخواستم فرود بیایم متوجه شدم چند ماشین جلوی راهم هستند و من نمیتوانم از روی آنها رد شوم پس وقتی فرمان را کج کرده و به درخت برخورد کردم، چون سرعت ماشین بالا بود روی درخت رفته و از بالای تیر چراغ برق رد شده و روی زمین سقوط کردیم.در این حادثه دوستم فوت کرد و من هم بینایی یکی از چشمانم و شنوایی یکی از گوشهایم را از دست دادم. او با وجود این تجربیات باز هم احساس میکند نمیتواند بدون هیجان زندگی کند و با وجود این اتفاق هنوز هم نمیتواند از خطر دست بکشد. او برای درمان نزد کیومرث شیبانی آمده است. روانپزشکی که میگوید بیش از معتادان مواد مخدر در چند سال اخیر با بیمارانی مواجه شده است که به ترشح آدرنالین اعتیاد دارند.
تحریک مصنوعی برای ترشح طبیعی هورمون غلبه بر ترس
یک روانپزشک با بیان اینکه اعتیاد به ترشح آدرنالین در بدن از دیرباز در سراسر دنیا در میان ورزشکاران رزمیکار و برخی افرادی که کارهای محیرالعقول انجام میدهند، وجود داشته میگوید: نوع جدیدی از اعتیاد که در اثر دستکاری مصنوعی ترشحات هورمونهای مغزی ایجاد میشود چند سالی است که بهشدت میان جوانان ایرانی باب شده است. کیومرث شیبانی درباره این بیماری توضیح میدهد: بالا رفتن ضربان قلب حتی در حالتی که فرد با بالاترین سرعت ممکن بدود بیشتر از 150 ضربه در دقیقه نخواهد بود، با این وجود اگر شما در موقعیتی قرار بگیرید که بینهایت بترسید در این حالت ممکن است ضربان قلبتان به 180 ضربه در دقیقه هم برسد.این روانپزشک عنوان میکند: وقتی ضربان قلب به این ریتم بدآهنگ و سریع میزند فعل و انفعالاتی در بدن رخ میدهد که حتی با تزریق قویترین مواد مخدر هم این حالت ایجاد نمیشود. شیبانی عنوان میکند: بااین وجود برای افرادی که بدنی آماده دارند و مشکلی به لحاظ جسمانی ندارند این وضعیت نه تنها ناخوشایند نیست بلکه به مرور به یک اعتیاد تبدیل میشود. این روانپزشک درباره آدرنالین توضیح میدهد: در بالای کلیهها غدههای فوق کلیوی قرار گرفتهاند، این غدهها مادهای ترشح میکنند که آدرنالین نامیده میشود.آدرنالین برای آمادگی بدن در انجام فعالیتهای شدید یا دفاع از خود ترشح میشود. وقتی که بسیار هیجان زده باشید، غدههای فوق کلیوی ناگهان مقدار زیادی آدرنالین در خون ترشح میکنند. آدرنالین سبب افزایش شدت ضربان قلب و کارآیی آن میشود. این ماده، رگهای متصل به ماهیچهها را گشاد میکند و علاوه بر آن موجب افرایش غلظت قند در خون میشود. به این طریق است که بدن خود را با شرایط تطبیق میدهد.
مرگهای خاموش و ظاهرا بیدلیل
این روانپزشک توضیح میدهد: اعتیاد مغزی حالتی است که در آن شما با مصرف طولانیمدت یک ماده باعث میشوید بدنتان به صورت مصنوعی هورمونهایی را ترشح کند که در حالت عادی به صورت اتوماتیک آنها را ترشح میکرده است. با قرار گرفتن در موقعیتهای ترسآور باعث میشوید دفعات بعدی مغز خودش این فرمان را صادر نکند و به ترشح هورمون به صورت تحریک مصنوعی عادت کند.مانند عضلهای که در اثر کار نکردن فرسوده میشود این دستور طبیعی مغز هم به مرور زمان مختل میشود. او میگوید: علاوه بر این، قرار گرفتن در موقعیتهای خیلی خطرناک و عادت دادن مغز به ترشح دائمی این هورمون درست مانند این است که شما آمپول وریدی آدرنالین را هر روز به بدنتان تزریق کنید. این در نهایت باعث میشود سطح قند خون به دلیل ترشح دائمی این هورمون بالا و بالاتر برود و در نهایت در حالتی عادی و بدون رخداد خاص یا مصرف دارو فرد ناگهان سکته قلبی میکند. شیبانی میگوید: مرگهای خاموش و ظاهرا بیدلیلی که این روزها در برخی جوانان شاهد آن هستیم به همین علت است.
رابطه آدرنالین با کوهنوردی
بطور کلی آدرنالین (گلوکاگون اپی نفرین) همگام با تحریک اعصاب سمپاتیک ترشح میشود و موجب فراهم آوردن نوعی حالت آماده باش برای بدن است، تا شخص بتواند در مقابل پیشامد نابهنگام یا فوق العاده ، آمادگی قبلی داشته باشد (مانند موارد ستیز ، فرار یا …). در چنین حالاتی ترشح آدرنالین موجب میشود که فعالیت قلب و فشار خون زیادتر شود و خون رسانی افزایش یابد.آدرنالین بخصوص موجب باز شدن رگهای عضلات شده و خون رسانی را به این اعضا که تحریک بدن را موجب میشود، افزایش میدهد. از سوی دیگر عمل آدرنالین بر جگر باعث میشود که گلوکز خون بالا رود و انرژی مورد نیاز برای ماهیچهها و اعصاب تامین شود.این هورمون به همراه گردش خون به رگها ، ماهیچهها ، قلب و مغز میرسد و موجب تقویت و تشدید آثار اعصاب سمپاتیک میشود.
اپی نفرین یکی از قویترین داروهای وازوپرسور شناخته شدهاست. اگر یک دوز داروئی از مسیر داخل وریدی تزریق شود اثر مشخص آن افزایش فشار خون است که به سرعت به اوج خود که با دوز تزریق شده متناسب میرسد. این افزایش فشار بیشتر سیستولیک است، لذا فشار نبض را هم افزایش میدهد. در برگشت فشارخون ممکن است به زیر میزان اولیه برگشته و سپس عادی شود.
انسان وقتی در حالت ترس و خطر قرار میگیرد آدرنالین ترشح می شود مثل این عکس ها
عکس هایی که ترشح آدرنالین خون را حاصل می شود
عکس هایی که ترشح آدرنالین خون را حاصل می شود
عکس هایی که ترشح آدرنالین خون را حاصل می شود
عکس هایی که ترشح آدرنالین خون را حاصل می شود
روزنامه آرمان
نمی دونم چه مرضیه که مطالب علمی رو با کلمات انگلیسی میگن و بیشتر مردم نمیفهمن. بابا به زبون ساده و با کلمات خودی بگیم اگه مترجم سواد نداره موضوع رو کپی نکنه یا ترجمه کلمه به کلمه نکنه. پاراگراف سوم و چهارم رو بخونین اگه چیزی فهمیدین. عجب اوضائی داریم بخدا.ممنون از سایت خوبتون
آیاخوراکیهای وجود دارند تا آدرنالین خون را بالاببرند؟ ممنون میشم جوابموبدید
برای بالا بردنش هیچی بهتر از قهوه و چای پررنگ نیست.
البته نوشابه های ورزشی هم خیلی سریع آدرنالین رو بالا می بره.
در ساعت بدن از ساعت 17 الی 19 بیشتر از بقیه ساعت های روز آدرنالین ترشح می شه
به خاطر همین بهترین زمان ورزشه
اینا رو تو یه کتاب خوندم
در بالای کلیه ها غده های فوق کلیوی قرار گرفته اند این غده ها ماده ای ترشح می کنند که آدرنالین نامیده می شود آدرنالین برای آمادگی بدن در انجام فعالیت های شدید یا دفاع از خود ترشح می شود.چقدر ساختار بدین آدم رو حساب و کتابه
خوردن قرص یا دارو ادرنالین تأسیری در بدن دارد یا عوارض
آدرنالین رو دوست دارم
ME TOO
فکر کنم آدرنالین اعتیاد هم داره مثلا من شنیدم کسانی که کارای خطرناک می کنند دلیلش اعتیاد به ترشح آدرنالین هست
برای بالا بردنش هیچی بهتر از قهوه و چای پررنگ نیست.
البته نوشابه های ورزشی هم خیلی سریع آدرنالین رو بالا می بره.
در ساعت بدن از ساعت 17 الی 19 بیشتر از بقیه ساعت های روز آدرنالین ترشح می شه
به خاطر همین بهترین زمان ورزشه
اگر اپی نفرین رو به آدم سالم بزنیم چی میشه؟
عالی بود
آموزنده ودرحد شناخت ودرک درستی از مسائل پزشکی برای عموم میباشد.وازین بابت اززحماتی که برای این مجموعه می کشید بسیارسپاسگزارم
خوبه ولی اگر زیاد اینجوری بشم عمر کوتاه تر میشه یعنی اصطحلاک بدن رو بیشتر میکنه
ادرنالینم شده معضلی ها
آره
در بالای کلیه ها غده های فوق کلیوی قرار گرفته اند این غده ها ماده ای ترشح می کنند که آدرنالین نامیده می شود آدرنالین برای آمادگی بدن در انجام فعالیت های شدید یا دفاع از خود ترشح می شود.
وقتی که بسیار هیجانزده باشید، غده های فوق کلیوی ناگهان مقدار زیادی آدرنالین در خون ترشح می کنند. آدرنالین سبب افزایش شدت ضربان قلب و کارآیی آن می شود. این ماده، رگهای متصل به ماهیچه ها را گشاد می کند و علاوه بر آن موجب افرایش غلظت قند در خون می شود. به این طریق است که بدن خود را با شرایط تطبیق می دهد. با تاثیر آدرنالین، خون از چهره به ماهیچه ها هجوم آورده و به بخش هایی که ضروری تر است جریان می یابد برای همین است که هنگام ترس رنگ از رخسارتان می پرد.
آدرنالین یک هورمون سریع الاثر می باشد با عملکرد آگونیستα1 و β2 آدرنرژیک که سطح CAMP و متعاقب آن باز کردن بروشها و تحریک CNS و قلب را افزایش می دهد. با وجودیکه اپی نفرین یک حالت جنگ گریز در اندامهای بدن فراهم و مورد مصرف فراوانی در اورژانس دارد اما عدم استفاده صحیح آن خود باعث ایجاد جنگ و گریز می شود. KIT آدرنالین یکی از ملزومات موجود با همراه در مواقع بحران می باشد و عمده ترین مواردی که باید راجع به این یار شفیق آموزش داد از این قرار است.
بکار بستن سه قانون که هر کدام مشتمل بر چندین نکته می باشد که به قوانین 1D-2D-3D معروف می باشد باید عوامل عکس العمل قطبی بوده، قبل از زوال و به فوریت استفاده شود، با عدم استفاده مرگ در 10 – 5 دقیقه پس از حادثه رخ خواهد داد.
همچنین باید آموزش داد که دو مسئله عمده اختلال در تنفس و زوال هوشیاری سبب مرگ خواهد شد. اختلال در تنفس به علت عدم راههای هوایی و کاهش هوشیاری با درگیری CNS و قانون آخر که مصدوم استفاده از اپی نفرین دوباره اگر شک دارد.
1) دوز مورد استفاده 3/0 میلی گرم در بالغین و 15/0 میلی گرم در اطفال می باشد.
2) کیت همراه باشد با نگهداری در محلولهای واضح و با علامت یا مهر بزرگ و مشخص تا سه بار مجاز به استفاده می باشیم
3) بهترین محل تزریق عضلانی Vastuslatralis و بهترین تزریق کننده خود فرد می باشد. از تزریق در انتهاها باید خودداری شود.
4) در افراد با حساسیت به بی سولفیت استفاده نشده و در بیماران فشار خونی و هبیرتیروئیدیسم با احتیاط استفاده شود.
5) فرمهای تزریق عضلانی و زیر جلدی می باشد اگر به صورت وریدی استفاده می شود باید بصورت 000/10 : 1 باشد.
6) عمده ترین عوارض جانبی KIT بی قراری و تروموروآریتمی می باشد که آریتمی باید مورد توجه واقع شود.
7) آنتی دوت اپی نفرین همراه با KIT باشد تا در صورت بروز عوارض جانبی جدی استفاده شود.
8) در مدارس، خانه ها ، کارخانه ها، همیشه KIT موجود و در مواقع بحران تمامی افراد در اختیار داشته باشند.
غده فوق کلیوی، غدد کوچکی هستند که روی کلیه ها استقرار دارند . این غدد از دو بخش تشکیل شده اند: بخش داخلی یا مرکزی غده و بخش خارجی . از هر کدام از این بخش ها هورمون هایی ترشح می شود و وارد سیستم خونی می شود و نقش سازنده خود را در رشد و ارائه حیات ایفا می کند. قسمت خارجی غدد فوق کلیوی هورمون هایی دارد که در رشد و سوخت و ساز تأثیر به سزایی دارد. هورمون های این قسمت عبارتت اند از هورمون های قندی که نقش آن ها افزایش ذخیره کلیکوژن در کبد می باشد. هورمون های قندی مشهور عبارت اند از: کورتیزون ، کلتی کسترون و ئیدروکورتیزون.
ن ها باعث می شود تا قندی را که ما مصرف می کینم مازاد آن به صورت کلیکوژن در کبد ذخیره شود تا در مواقع ضروری بتوانیم از آن استفاده کنیم . هورمون های این بخش عبارت اند از : میرلانوکورتیکیدیدها و یا هورمون های نمکی که برای تنظیم آب و املاح بدن لازم است.
مشهورترین هورمون تنکی آلدوسترون می باشد. هورمون های داخلی یا مرکزی که عبارتند از : اپی نفرین، نولوایی نفرین و یا آدرنالین یا نول آدرنالین. این هورمون ها بدن را در مقابل خطر، ارگانیزیم می کنند . چنانچه فرد در موقعیتی قرار بگیرد که برای او خطر ناک باشد این هورمون در خون ریخته می شود و یک سری از فعل و انفعالات خاص در بدن ایجاد می شود . پدیده های ستیز و گریز از طریق ترشح این هورمون ایجاد می شود. این هورمون ها در فعال سازی سیستم خود مختار یا سمپاتیک و پاراسمپاتیک نقش مهمی را ایفا می کند. با ریزش این هورمون در خون، مقدار گلوکز خون افزایش می یابد یعنی ما از ذخیره کردن گلیکوژن استفاده می کنیم. این مجموعه علمی توسط سایت ماکزیمم تکنیک تهیه شده است. و گلوکز مناسب را باری فعالیت عضلانی و مقابله با خطی در خودمان تدارک می بینیم. همچنین انقباض سیستم خونی روی می دهد که با این اقباض خون از سطح بدن به قسمتهای درونی تروارد می گردد که چنانچه درگیری ایجاد شود و زخمی در روی پوست ایجاد شود ، خون زیادی از سطح بدن خارج نشود و همچنین ماده منعقده کننده ای در خون افزایش می یابد که خون بتواند به طور سریع انعقاد یابد . همچنین ضربان قلب افزایش می یابد تا بتواند خون زیادی را به مغز برساند و از طریق این خون رسانی، اکسیژن و گلوکز به مغز برساند و همچنین ماهیچه های گوارشی انبساط پیدا می کنند و این عمل توسط ریزش همین هورمون پدید می آید.
نول آدرنالین:
در تحریک انقباض رگ های خونی نقش دارد و احتمالاً در بروز پاسخ های تند و عصبی مؤثر می باشد. استرس فشاری است که در اثر تغییرات ایجاد شده در محیط به بدن تحمیل می شود. بعضی از استرس ها مفید هستند، اما وقتی از کنترل خارج می شوند، بدن به صورت های مختلفی از آثار سوء آن ها رنج می برد.
استرس تحمیل شده، انرژی بدنی و ذهنی را تحت تأثیر قرار می دهد. به دنبال استرس، کاهش انرژی ذهنی و بدنی، خستگی، بی خوابی، تحریک پذیری و احساس افسردگی، افزایش ضربان قلب، بالارفتن فشار خون، افت قندخون، آسیب پذیری سیستم ایمنی و تغییر در وضعیت اشتها ایجاد می شود. مجموع موارد ذکر شده تأثیرات نامطلوبی بر فعالیت فرد سالم گذاشته و باعث تضعیف بدن می شوند.
در شرایط استرس، تولید سلول های ایمنی نوع لنفوسیتT افزایش می یابد ومقدار زیادی سم در بدن انسان جمع می شود. تولید هورمون آدرنالین به دنبال استرس و شرایط ناموزون با بدن، افزایش می یابد. تولید بیشتر آدرنالین به بدن کمک می کند تا انرژی بیشتری برای مقابله با شرایط جدید داشته باشد. از طرفی تولید آدرنالین، ذخایر موادقندی را تخلیه می کند. افزایش ترشح هورن های بدن، پاسخ طبیعی بدن ما به استرس است. غذا بر روی فعالیت مغزی تأثیر می گذارد. به عبارتی موادغذایی بر روی فعالیت ترکیبات شیمیایی به نام نوروترانسمیتر( انتقال دهنده های عصبی ) اثر می گذارند. این ترکیبات برای هوشیاری بدنی لازم هستند.
پینفرین (شناختهشده به عنوان آدرنالین، هورمون غده فوقکلیوی) یک هورمون و انتقال دهنده عصبی است از دسته کاتکولآمینهای درونساز است. این ماده باعث افزایش ضربان قلب، انقباض عروق و انبساط راههای هوایی شده و در بروز واکنش جنگ و گریز سیستم عصبی سمپاتیک موثر است.
اپینفرین را اولین بار شیمیدان ژاپنی جوکیچی تاکامینه (به ژاپنی: 高峰 譲吉) در سال ۱۹۰۰ کشف کرد و در سال ۱۹۰۱ موفق به استخراج آن از غده فوق کلیوی گوسفند و گاو شد. این ماده اولین بار در سال ۱۹۰۴ به طور مستقل توسط فردریک تولز و هنری دریسدل داکین سنتز شد.
اپی نفرین یکی از قویترین داروهای وازوپرسور شناخته شدهاست. اگر یک دوز داروئی از مسیر داخل وریدی تزریق شود اثر مشخص آن افزایش فشار خون است که به سرعت به اوج خود که با دوز تزریق شده متناسب میرسد. این افزایش فشار بیشتر سیستولیک است، لذا فشار نبض را هم افزایش میدهد. در برگشت فشارخون ممکن است به زیر میزان اولیه برگشته و سپس عادی شود.
افزایش فشار خون به علت اپی نفرین سه جزء دارد:
تحریک مستقیم میوکارد که قدرت انقباض بطن را افزایش میدهد (اینوتروپیک مثبت)
افزایش تعداد ضربان قلب (کرونوتروپیک مثبت)
انقباض عروق، به خصوص در مویرگهای پوست و حتی در بسیاری از وریدها.
در نتیجه این واکنشها ضربان نبض در ابتدا شتاب گرفته ولی با بالا رفتن فشار خون، با عمل تخلیه جبرانی واگ ضربان کاهش مییابد. دوزهای اندک از اپی نفرین (۰٫۱ میلی گرم / کیلوگرم) ممکن است فشار خون را کاهش دهند. این اثر کاهنده از دوزهای اندک به علت حساسیت بیشتر گیرندههای بتا-۲وازودیلاتور به اپینفرین نسبت به گیرندههای آلفای وازوکانستریکتور است.
اپی نفرین یک محرک قوی قلبی است. گیرندههای بتا-۱، بتا-۲، بتا-۳ و آلفا در قلب وجود دارند. اثر اپینفرین با تاثیر مستقیم روی گیرندههای بتا-۱ میوکارد و سلولهای ضربانساز است. اثر ایجاد شده افزایش ضربان، کوتاه شدن و قدرتمندتر شدن سیستول و افزایش برونده قلب است. در برابر افزایش کار قلب طبعا مصرف اکسیژن نیز توسط قلب بالا میرود.
بسته به نوع گیرندههای موجود در اندامهای مختلف بدن اثرات انقباضی یا انبساطی ایجاد میشود مثلاً با تحریک گیرندههای بتا-۲ و انقباض عضلات شعاعی عنبیه گشادی مردمک روی میدهد.
اپی نفرین از برونکودیلاتورهای قوی است. همچنین میتواند اثرات برونکوکانستریکتور ناشی از بیماریها (مانند آسم) و یا داروها را با تحریک گیرندههای بتا-۲ و انبساط عضلات مجاری تنفسی به خوبی رفع کند.
ه علت عدم ورود اپینفرین به دستگاه عصبی مرکزی اثرات عصبی قابل توجهی ندارد ولی علایم عصبی همچون سردرد، احساس ناآرامی، لرزش را ایجاد میکند که بیشتر ناشی از اثرات سوماتیک اپینفرین بر قلب و گردش خون و عضلات است تا اثر بر اعصاب.
اپینفرین باعث افزایش قند و لاکتات خون میشود. اپینفرین باعث مهار انسولین و تحریک گلوکاگون میشود. همچنین اپینفرین باعث افزایش آزاد شدن اسیدهای چرب آزاد از آدیپوسیتها و تجزیه تری گلیسریدها میشود.
اپینفرین میتواند عوارضی همچون سردرد، ناآرامی، ترمور، تپش قلب ایجاد کند. این عوارض با استراحت و دراز کشیدن بهبود مییابند. عوارض جدیتر شامل خونریزی مغزی به علت افزایش سریع فشار خون و آریتمیهای قلبی است. درد قلب ممکن است در بیماران با مشکلات عروق کرونری ایجاد شود. مصرف آن در افرادی که داروهای بلاککننده گیرنده بتای غیر انتخابی مصرف میکنند منع شدهاست چرا که روی گیرندههای آلفا به تنهایی منجر بهخونریزی مغزی میتواند شود.
مصرف این دارو با توجه به رسپتورهای آن در قلب و عروق و مجاری هوایی است. سابقاً شایعترین مصرف آن در بیماران دچار برونکواسپاسم بود اما امروزه با وجود آگونیستهای انتخابی بتا-۲ دیگر کمتر از اپینفرین استفاده میشود. کاربرد مهم اپینفرین در واکنشهای آنافیلاکسی است که اثر سریعش در درمان این موقعیتها موثر است. همچنین از اپینفرین به علت اثر منقبض کننده عروقی در بی حس کنندههای موضعی برای افزایش اثر بیحسی استفاده میشود. اثرات قلبی اپینفرین در بازگرداندن ریتم قلب در افراد دچار ایست قلبی به کار میآید. از اپینفرین همچنین در بندآوردن خونریزیهای مخاطی استفاده میشود (اولسر پپتیک در آندوسکوپی یا زخمهای دهان)
آدرنالین هورمونی است که از غدد فوق کلیوی ترشح میشود و باعث افزایش ضربان قلب، و گشادشدن راههای هوایی و رگهای خونی میشود. غدد فوق کلیوی در بدن انسان روی کلیهها قرار دارند. این هورمون پاسخ بدن انسان به استرس است که همچنین اپی نفرین نامیده میشود. این هورمون با انقباض ماهیچهها، افزایش ضربان قلب و فشارخون، بدن را برای انجام عکسالعمل آماده میکند. این هورمون، اکسیژن، خون، و انرژی دستگاه ایمنی و گوارش را در مواقعی که به سرعت به آنها نیاز است، به دستگاه تنفسی منتقل میکند. در این حالت خون از پوست گرفتهشده و به سمت ارگانهای تنفسی میرود و به همین علت شخص ظاهری رنگپریده پیدا میکند و نیز چشمها برای دستیابی به دید بهتر گشاد میشوند. رفتن خون از سیستم گوارشی، همچنین باعث میشود که شخص در شکم خود احساس ناخوشی داشته باشد.
استرس میتواند یک وضعیت واقعی مرگ وزندگی باشد، مثل مواجهه با یک دزد در خیابان یا تصادف کردن با ماشین. ترس میتواند عامل استرس باشد. اصطلاح ” واکنش بجنگ یا بگریز” از اینجا آورده شده است. بدن برای درگیری با تهدیدها یا حملهکنندهها، و یا فرار از صحنه آماده شده است، همانند حمله حیوانات. در موقعیتهای فوقالعاده، همین مسئله، قدرت فوق بشری در برخی از افراد را توجیه میکند؛ مثلاً هنگامی که یک زن ریزنقش این قدرت ناگهانی را پیدا میکند تا شي سنگینی مثل یک اتومبیل را بلند کند تا جان کودک گیر افتاده زیر آن را نجات دهد. یا چگونه یک سرباز در حین حمله دشمن، زمانی که در حال فرار به جای امن یا به شدت درگیر مبارزه است، هیچگونه خراش بریدگی و زخمی را احساس نمیکند.
استرس ممکن است فقط یک تهدید درک شده باشد، از قبیل حسی که در تماشای یک فیلم هیجانانگیز یا سوارشدن به ترن هوایی در یک پارک بازی داریم. یک ورزشکار نیز در حین مسابقه با رقیب، زمانی که میداند مجبور است پیروز شود، ترشح زیاد آدرنالین را در رگهایش خواهد داشت.
زمانی که آدرنالین در بدن ترشح میشود، شخص احساس سرزندگی، قدرت و هوشیاری میکند. با این حال بعد از عبور از آن لحظه ، شخص از اثرات کاهش آدرنالین احساس ناراحتی خواهد کرد. بعد از فروکش کردن موج آدرنالین، عوارضی چون سر درد، بی خوابی، عصبانیت و حتی ناراحتی معده ایجاد میشود. هر گونه زخمی که در آن مدت به بدن فرد وارد شده است به طور ناگهانی توسط فرد احساس میشود. در این صورت فرد باید با انجام فعالیت بدنی آدرنالین را مصرف کند. دویدن، جست و خیز کردن و پیادهروی، راههایی برای مصرف انرژی هستند.
آدرنالین اولین هورمونی بود که در سال 1895 توسط ناپلئون سیبولسکی (Napoleon Cybulski) شناخته شد. بعدها در سال 1904 توسط فردریک استولز (Friedrich Stols) ساخته شد. این هورمون در درمان شوک آنافیلاکتیک ناشی از واکنش آلرژیک، استفاده میشود.
مهم این است که فرد یاد بگیرد که آرامش داشته باشد تا ترشح آدرنالین در بدن را متعادل کند. ترشح مدام آدرنالین در بدن برای سلامت عمومی شخص مضر است اما ترشح مناسب میتواند به معنای مرگ یا زندگی باشد.
ترشح ادرنالین به مدت زیاد خطرناک است
ادرنالین برای بدن مضر است
آره خیلی ضرر داره که حتی باعث سکته میشه
ادرنالین عالی است در وقت هیجان از کلیه ها ترشح میشود ادرنالین باعث مرگ هم میشود
خیلی مفید بود،با سپاس فراوان.
میشه آدرنالین رو تزریق کرد؟هرکس میدونه لطفا جواب بده