همه چیز درباره آشنایی با شربت سودوافدرین در بارداری
مواد تشکیل دهنده و عوارض مصرف قرص ریلایف اصل
قرص ریلایف قرص ریلایف ,قرص ریلایف اصل,قرص ریلایف هندی,قرص ریلایف برای چیست,قرص ریلایف ویکی پدیا,قرص ریلایف در بارداری,قرص ریلایف Relief,قرص ریلایف میگرن در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد …
خوردن آب قند در افت فشارخون بیتاثیر است
خوردن آب قند در افت فشارخون بیتاثیر است فشارخون,بيماري فشارخون,فشارخون در بارداري,علائم فشارخون,درمان فشارخون,درمان فشارخون با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان فشارخون,فشارخون را چگونه درمان کنيم,فشارخون در کودکان,فشارخون در بزرگسالان,فشارخون در …
مگس پران عارضهای كه درمان ندارد
مگس پران عارضهای كه درمان ندارد مگس پران,بيماري مگس پران,مگس پران در بارداري,علائم مگس پران,درمان مگس پران,درمان مگس پران با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان مگس پران,مگس پران را چگونه درمان …
شربت سودوافدرین
شربت سودوافدرین ,شربت سودوافدرین برای چیست,شربت سودوافدرین برای کودکان,شربت سودوافدرین برای نوزادان,شربت سودوافدرین برای چی خوبه,شربت سودوافدرین کودکان و بارداری
توضیحاتی در مورد شربت سودوافدرین
برای گرفتگی سینوس و رفع احتقان سینوس ها، بینی، آبریزش بینی یا رینیت وازوموتور، لوله شنوایی یا شیپور استاش، التهاب لوله شنوایی، ملتهب شدن سروزی گوش میانی و ایجاد اختلال در عملکرد آن، این دارو می تواند مفید باشد.♥همان طور که گفتیم این شربت برای رفع و درمان گرفتگی بینی و سینوس ها به هنگام سرماخوردگی استفاده می شود. از ترکیبات این دارو در بیشتر داروهای سرماخوردگی استفاده می شود.در این مطلب از سایت جسارت در مورد همه چیز درباره آشنایی با شربت سودوافدرین در بارداری صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.همراهان گرامی سایت جسارت ، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و سایت جسارت هیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد. حتماً قبل از استفاده از این دارو با پزشک معالج خود مشورت نمایید و از مصرف خودسرانه دارو به شدت بپرهیزید!
مشخصات شربت سودوافدرین
سودوافدرین که در انگلیسی به ان Pseudoephedrine می گویند رده درمانی: ضداحتقان سمپاتومیمتیک. اشکال دارویی: قرص، شربت. نام ژنریک: سودوافدرین نام تجاری: ایپوفدرین® شکل دارویی: • محلول خوراکی 60 میلی لیتری (هر 5 میلی لیتر حاوی 30 میلی گرم سودوافدرین هیدروکلراید و 2 میلی گرم سدیم ساخارین می باشد) طبقه بندی فارماکولوژیک: سمپاتومیمتیک طبقه بندی درمانی: ضد احتقان سیستمیک طبقه بندی مصرف در بارداری: رده C
موارد مصرف شربت سودوافدرین
سودوافدرین یک ترکیب ضداحتقان است که در سرماخوردگی و در درمان احتقان بینی یا سینوسها، مجرای شیپور استاش، التهاب سروزی گوش میانی، رینیت وازوموتور و اختلال عملکرد گوش میانی به دلیل تغییرات فشار جو استفاده میشود. سودوافدرین یا ترکیبات مشابه آن (مانند فنیل آفرین) در اغلب قرصها و شربتهای سرماخوردگی نیز وجود دارد.
مکانیسم اثر شربت سودوافدرین
سودوافدرین با تأثیر برگیرندههای آلفا آدرنرژیک در عروق و مخاط دستگاه تنفسی، به دلیل اثرات مقلد سمپاتیکی موجب تنگ شدن عروق وکاهش تورم مخاط بینی و کاهش ترشحات مخاطی میگردد و مجاری تنفسی بینی بازتر میشوند.
فارماکوکینتیک شربت سودوافدرین
پسودوافدرین بطور ناقص در کبد متابولیزه می شوند و اثر آن پس از 30-15 دقیقه شروع می باشد. که طی 60-30 دقیقه به حداکثر می رسد. طول اثر دارو حدود 4-3 ساعت می باشد. دفع دارو از طریق کلیه صورت گرفته و در حدود 75-55 درصد مقدار مصرفی به صورت تغییر نیافته دفع می شود. سرعت دفع در ادراراسیدی افزایش می یابد.جذب: پس از مصرف 60 میلی گرم دارو، رفع احقان بینی طی 30 دقیقه حاصل می شود و تا 6-4 ساعت ادامه می یابد.با مصرف این دارو اثر آن 8 ساعت باقی می ماند. پخش : بطور گسترده در سرتاسر بدن انتشار می یابد. متابولیسم: بطور ناکامل در کبد توسط N-دمتیلاسیون به ترکیبات غیر فعال متابولیزه می شود. دفع: 75-55 درصد دارو بصورت تغییر نیافته و باقیمانده دارو بصورت تغییر یافته و متابولیت از راه ادرار دفع می شود.
تداخل دارویی با شربت سودوافدرین
مصرف همزمان ترکیبات مسدد گیرنده بتاآدرنرژیک با پسودوافدرین موجب مهار اثرات درمانی دو گروه دارویی می گردد. انسداد گیرنده بتا ممکن است موجب افزایش فعالیت ناخواسته گیرنده آلفا و در نتیجه خطر بروز زیادی فشار خون، برادیکاردی بیش از حد و احتمالاً وقفه قلبی گردد. مهار کننده های آنزیم مونوآمینواکسیداز(MAO) نیز چنانچه توام با پسودوافدرین تجویز شوند موجب تقویت و تشدید آثار تحریک قلبی و اثر تنگ کنند عروقی پسودوافدرین می گردد. در نتیجه احتمال بروز سردرد، آریتمی قلبی، استفراغ و زیادی فشار خون حاد یا ناگهانی وجود دارد.
هشدار در مورد مصرف شربت سودوافدرین
1. در مواردی چون بیماری های قلبی– عروقی از جمله بیماری های ایسکمیک قلبی یا بیماریهای حاد شریان کرونر، زیادی فشار خون دیابت، گلوکوم، پرکاری تیروئید و بزرگ شدن پروستات ، باید با احتیاط فراوان تجویز شود. 2. از آنجا که اغلب سالمندان به بزرگی پروستات مبتلا هستند، لذا مقدار مصرف دارو در این افراد بایستی تنظیم گردد. 3. پسودوافدرین را نباید همزمان با ترکیبات مهارکننده مونوامین اکسیداز (MAO) تجویز نمود و در صورت نیاز، حداقل دو هفته پس از قطع این ترکیبات باید تجویز گردد.
توصیه هایی در مورد شربت سودوافدرین
1. برای جلوگیری از بی خوابی، دارو با فاصله چند ساعت قبل از خواب مصرف شود. 2. در صورت وجود تب یا عدم بهبود بیماری، طی 7 روز پس از مصرف، به پزشک مراجعه گردد.
فارماکولوژی شربت سودوافدرین
اثر ضد احتقان: سودوافدرین بطور مستقیم گیرنده های آلفا-آدرنرژیک مخاط تنفسی را تحریک کرده و عروق را تنگ می کند و سبب کاهش تورم غشای مخاط بینی ، کاهش پر خونی و ادم بافت و احتقان بینی ، باز شدن بیشتر راه هوایی (بینی) ، تخلیه ترشحات سینوسی و باز شدن شیپور استاش می شود.تحریک مستقیم گیرنده های بتا – آدرنرژیک ممکن است موجب شل شدن عضلات صاف نایژه شود.ممکن است CNS را تحریک کند.
منع مصرف شربت سودوافدرین
حساسیت مفرط نسبت به دارو و یا سایر داروهای مقلد سمپاتیک، زیادی شدید فشار خون یا بیماری شدید شریان کرونر قلب ، مصرف داروهای مهار کننده مونوآمین اکسیداز (MAO)(خطر بروز عوارض قلبی-عروقی شدید وجود دارد) و زنان شیرده.
عوارض کلی شربت سودوافدرین
اعصاب مرکزی: عصبانیت ، تحریک پذیری ، بی قراری ، سرگیجه ، ضعف ، بیخوابی، سردرد، خواب آلودگی ، منگی ، ترس ، اضطراب ، لرزش ، توهم قلبی-عروقی: کلاپس قلبی-عروقی،تاکیکاردی، طپش قلب ، آریتمی دستگاه گوارش: تهوع، استفراغ، بی اشتهایی ، خشکی دهان سایر عوارض: رنگ پریدگی ، اشکال در تنفس ، سوزش ادرار *توجه: در صورت بروز حساسیت مفرط ، آریتمی قلبی یا زیادی فشار خون ، باید مصرف دارو قطع شود.
شرایط نگهداری شربت سودوافدرین
دور از نور و در دمای کمتر از 30 درجه سانتی گراد نگهداری گردد. از یخ زدگی محافظت گردد.
سرماخوردگی چیست
سرماخوردگی (به انگلیسی: common cold) که با نامهای نازوفارنژیت (nasopharyngitis)، رینوفارنژیت (rhinopharyngitis) و زکام حاد (acute coryza) نیز شناخته میشود، بیماری واگیردار مربوط به دستگاه تنفسی فوقانی است که عمدتاً بینی را تحت تأثیر قرار میدهد. سرماخوردگی معمولاً با خستگی، احساس سرما، عطسه و سردرد آغاز میشود و با علائمی چون سرفه، گلودرد، آبریزش بینی و تب ادامه مییابد و معمولاً هفت تا ده روز بعد برطرف میشود و برخی علائم ممکن است تا سه هفته طول بکشد. بیش از دویست نوع ویروس عامل سرماخوردگی وجود دارد، با این حال راینو ویروسها (که خود بیش از ۹۹ نوع مختلف شناختهشده هستند) متداولترین عامل این بیماری هستند. ویروسهای عامل بیماری میتوانند تا مدت زمانی طولانی (برای راینو ویروس تا بیش از ۱۸ ساعت) در محیط زنده بمانند و ممکن است از دستان به چشمان و بینی که محل عفونت هستند، منتقل شوند. ویروس از طریق عطسه، سرفه و تماس با افراد یا اشیاء آلوده قابل انتقال به بدن است. برخی معتقدند که در معرض سرما قرار گرفتن باعث سرماخوردگی میشود و همین باعث شده که این نام را برای بیماری انتخاب کنند که البته این مطلب به اثبات نرسیده و رد شدهاست. عفونت دستگاه تنفسی فوقانی بر اساس قسمتهایی از بدن که بیشتر دچار عفونت میشوند، دستهبندی میگردند، که سرماخوردگی عمدتاً بینی، سینوسها (سینوزیت)، گلو (فارنژیت) و همچنین یک یا هر دو چشم را با التهاب ملتحمه تحت تأثیر قرار میدهد. علائم بیماری معمولاً به واکنش دستگاه ایمنی بدن بیشتر مرتبط هستند تا به بافتهایی که ویروس از بین میبرد. تشخیص بیماری سرماخوردگی از آنفلونزا بسیار مشکل و گاهی غیرممکن است، در آنفلوآنزا علائمی مانند سردرد، درد عضلات و تب شدت بیشتری دارند که البته در سرماخوردگیهای شدید هم به همان شکل است. با هر بار ابتلا به بیماری، بدن انسان پادتن مربوط به ویروس را تولید میکند تا در آینده دیگر به آن مبتلا نشود، اما از آنجا که بیش از دویست ویروس مختلف باعث سرماخوردگی میشوند، با هر بار ابتلا باید پادتن مختص آن ساخته شود و برای همین یک فرد در طول زندگی خود بهطور متوسط ۵۰ بار (بزرگسالان دو تا پنج بار در سال و کودکان شش تا ده بار در سال) به سرماخوردگی مبتلا میشود. همچنین به دلیل همان دویست ویروس، ساختن واکسن سرماخوردگی مشکل و غیرممکن است و هیچ دارویی برای این بیماری تاکنون به وجود نیامده است، اگرچه علائم بیماری را با داروهای تببر (مانند استامینوفن) یا ضدآبریزش بینی (مانند آنتیهیستامین) میتوان کاهش داد. در بعضی موارد که احتمال ابتلا به یک بیماری باکتریایی (مانند برونشیت، سینه پهلو، سینوزیت و عفونت گوش میانی) وجود دارد، از پادزیست برای درمان آن استفاده میشود، اما پادزیستها هیچ تأثیری بر روی ویروس سرماخوردگی ندارند. برخی نیز معتقدند که ویتامین ث یا قرص روی یا عسل میتواند باعث بهبودی علائم بیماری شود که بهطور کامل به اثبات نرسیدهاست. بهطور کلی پیشگیری از بیماری آسان است، زیرا ویروس عامل بیماری مدت زمان محدودی را زنده میماند و با شستوشوی دستها که یکی از راههای مهم برای پیشگیری است، میتوان آن را از بین برد و برخی شواهد استفاده از ماسکهای بینی و دهان را نیز مؤثر میدانند.
علائم سرماخوردگی چیست
متداولترین علائم سرماخوردگی شامل سرفه، آبریزش بینی، گرفتگی بینی و گلودرد است و علائم دیگر شامل درد عضلات، خستگی، سردرد، و بیاشتهایی. گلودرد تقریباً در ۴۰٪ افراد و سرفه تقریباً در ۵۰٪ افراد بروز میکند، سرفههای ناشی از سرماخوردگی معمولاً خشک و پشت سر هم هستند. نیمی از موارد درد عضلانی رخ میدهد. تب در بزرگسالان غیرمعمول، اما در نوزادان و کودکان رایج است و ممکن است تب خفیفی تا ۳۸٫۹ درجه مشاهده شود. بعضی از ویروسهایی که موجب سرماخوردگی میشوند، ممکن است بدون علامت باشند. رنگ خلط سینه یا ترشحات بینی ممکن است بیرنگ یا زرد یا سبز باشد و اینکه آیا عفونت ناشی از باکتری بودهاست یا ویروس را مشخص نمیکند. سرماخوردگی معمولاً با خستگی، احساس سرما، عطسه و سردرد آغاز میشود و تا دو روز پس از آن ادامه دارد و با علائم دیگر از جمله آبریزش بینی و سرفه دنبال میشود. این علائم ۱۶ ساعت پس از در معرض ویروس قرار گرفتن آغاز میشوند و معمولاً دو تا چهار روز پس از آغاز بیماری به بیشترین حد خود میرسند. علائم معمولاً ظرف هفت تا ده روز بعد برطرف میشوند، اما بعضی علائم مانند سرفه خشک ممکن است تا سه هفته باقی بمانند. در کودکان، سرفه در ۳۵ تا ۴۰ درصد موارد تا بیش از ده روز و در ۱۰٪ از موارد تا بیش از ۲۵ روز ادامه مییابد. علائم بیماری توسط دستگاه ایمنی بدن پدیدار میشوند و نه توسط ویروس. مواد ضدعفونیکنندهای که توسط گلبولهای سفید تولید میشوند، میتواند به سلولهای بدن آسیب برساند یا باعث تولید آنزیم و در نتیجه واکنشهای شیمیایی درون بدن شود و این گونه علائم بیماری پدیدار میگردد. در واقع علائم بیماری از واکنشهای شیمیایی پیچیده درون رگهای خون، غدد و بافتهای عصبی پدیدار میشوند. گرفتگی بینی به دلیل متورم شدن رگهای درون حفره بینی است که میزان تورم رگها توسط عصبهایی کنترل میشود که مواد شیمیایی با نام نوراپینفرین (یا نورآدرنالین) تولید میکنند. هنگامی که بینی ملتهب میشود، اگر راه یکی از حفرههای بینی سد شود و حفره دیگر خالی باشد، به آن حفره فشار وارد شده و راه برای ورود باکتری یا ویروس به بافتهای بینی باز خواهد بود. علاوه بر بافتهای بینی، حفره سینوس نیز میتواند از باکتری یا ویروس پُر شود و منجر به سینوزیت و عفونت گوش میانی در کودکان شود. سرفه که از علائم بعدی سرماخوردگی است، به دلیل متورم و عفونی شدن گلو، نای و راههای هوایی تحتانی به وجود میآید. سرفههای خشک نشاندهندهٔ التهاب راه هوایی فوقانی و سرفههای دارای خلط نشاندهنده التهاب راه هوایی تحتانی هستند.
درمان سرماخوردگی چیست
خواب یک درمان عالی است. خواب مناسب باعث حفظ سلامتی میشود و به درمان بیماری کمک میکند. در خواب ترکیباتی آزاد میشود که عملکرد سیستم دفاعی بدن را تقویت میکند. نکتهی مهم اینکه در زمان استراحت از چندین پتو برای پوشانیدن کودکتان استفاده نکنید تا دمای بدنش خیلی بالا نرود. سوپ مرغ (چه خانگی و چه آماده) میتواند به بهبود سرماخوردگی کمک کند. بخار سوپ باعث کاهش گرفتگی بینی میشود. آب سوپ باعث افزایش آب بدن میشود. مطالعات نشان دادهاند مرغ و سایر ترکیباتی که در سوپ وجود دارند، اثری ضدالتهاب دارند. این خبر خوبی است. زیرا التهاب موجب سرفه و گرفتگی بینی میشود.در سال ۲۰۰۷ مطالعاتی به رهبری ایان پل (Ian Paul) در دانشگاه پنسیلوانیا انجام شد. در این آزمایش داروی سرفهی دکسترومتورفان (که در بیشتر شربت سرفهها وجود دارد) در مقابل عسل برای کاهش سرفه مورد آزمایش قرار گرفت. برنده این آزمایش هم عسل بود. فقط توجه کنید که عسل را به کودک زیر یک سال خود ندهید. زیرا خطر تولید سم مهلک بوتولیسم در بدنش وجود دارد. هرچند این خطر کم است، ولی بهتر است این کار را انجام ندهید.