دندان و لثه زير ذره‌بين

دندان و لثه زير ذره‌بين

دندان و لثه زير ذره‌بين دندان و لثه,بيماري دندان و لثه,دندان و لثه در بارداري,علائم دندان و لثه,درمان دندان و لثه,درمان دندان و لثه با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان دندان …

وقتی دندان‌ها خواب خوش را می‌ربایند

وقتی دندان‌ها خواب خوش را می‌ربایند

وقتی دندان‌ها خواب خوش را می‌ربایند دندان‌قروچه,بيماري دندان‌قروچه,دندان‌قروچه در بارداري,علائم دندان‌قروچه,درمان دندان‌قروچه,درمان دندان‌قروچه با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان دندان‌قروچه,دندان‌قروچه را چگونه درمان کنيم,دندان‌قروچه در کودکان,دندان‌قروچه در بزرگسالان,دندان‌قروچه در نوزادان,دندان‌قروچه در …

عوارض و موارد مصرف کپسول دانازول 200 برای چیست

عوارض و موارد مصرف کپسول دانازول 200 برای چیست

کپسول دانازول کپسول دانازول ,کپسول دانازول 200,کپسول دانازول برای درمان کیست,کپسول دانازول,کپسول دانازول 100,کپسول دانازول چیست,کپسول دانازول ٢٠٠,کپسول دانازول یو اس پی توضیحاتی در مورد کپسول دانازول کپسول دانازول با نام لاتین …

جلوگیری اورژانسی

قرص روکین،جلوگیری اورژانسی با قرص،جلوگیری اورژانسی در دوران شیردهی،جلوگیری اورژانسی با قرص اچ دی،جلوگیری اورژانسی با ال دی،روش پیشگیری اورژانسی با ال دی

جلوگیری اورژانسی

جلوگیری اورژانسی را باید قبل از رابطه بیاموزیم تا دچار بارداری ناخواسته نشویم.گاهی اوقات پیش می آید که به دلایل مختلف و ناخواسته مقداری از مایع منی در واژن ریخته می شود و زوجین سردرگم و مضطرب می شوند که به چه صورت جلوگیری اورژانسی از بارداری را انجام دهند.این مشکل می تواند بعلت پارگی کاندوم باشد.برای این منظور باید قرص های استفاده شوند که به انها قرص روز بعد می گویند.این قرص ها هورمونی هستند و تا 72 ساعت پس از نزدیکی باید خورده شوند تا از بارداری جلوگیری کنند.توجه داشته باشید که این قرص ها بدون عوارض نیستند و حتما باید با پزشک ماما مشورت نمایید.در ضمن این قرص ها در مواقع اورژانسی بکار برده می شوند و نباید از این قرص ها در روابط روزانه تان استفاده کرد چرا که عوارض زیادی برایتان خواهند داشت.در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد روش و عوارض انواع جلوگیری اورژانسی از بارداری با قرص ld صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

مواقع استفاده از روش جلوگیری اورژانسی

توجه کنید که موارد استفاده از این روش زمانی خواهد بود که که نزدیکی از طریق واژن صورت گیرد ، در حالیکه هیچ روش پیشگیری از بارداری استفاده نشده یا بطور ناصحیح و غیر کارآمد استفاده شده باشد.♥این موقعیت ها می تواند شامل موارد زیر باشد: زمانی که علیرغم استفاده از کاندوم مردانه، در زمان نامناسبی خارج شود یا پاره شود. زمانی که علیرغم استفاده از دیافراگم یا کلاهک دهانه رحم، بطور زودهنگام بیرون آید و یا بعد از نزدیکی بلافاصله خارج شود. مقاربت بعد از فراموش کردن اتفاقی یک قرص از دوره قرصهای جلوگیری از بارداری انجام شود. در صورت استفاده از روش تقویمی، محاسبه زمان تخمک گذاری بطور ناصحیح انجام شود و نزدیکی کامل در زمان باروری زن انجام شده باشد. برنامه استفاده از روش طبیعی یا انقطاع در نزدیکی با شکست مواجه شود.

تاثیر روش جلوگیری اورژانسی

نکته مهم در مورد این روش این است که اثربخشی این روش به نحوه صحیح استفاده و بخصوص زمان مصرف قرصها بستگی دارد. این روش صد درصد موثر نیست، اما تقریبا در 98% موارد از حاملگی پیشگیری می کند. یعنی از هر 100 خانمی که از این روش برای پیشگیری از بارداری استفاده می کنند حدود 2 نفر در طول یکسال حامله می شوند. اگرچند بار از این روش استفاده شود، تاثیر آن کمتر شده و احتمال بارداری بیشترمی شود. بنابراین این روش فقط برای موارداضطراری بکار می رود و نباید بطور مداوم، بعنوان یک روش پیشگیری بکار رود. بلکه پس از استفاده از این روش، فرد باید به پزشک یا مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کرده و پس از مشاوره، یکی از روشها را بصورت دائمی انتخاب کند.

نحوه عملکرد این روش جلوگیری اورژانسی

اگر از قرص با دوز بالا یا به اصطلاح HD استفاده می کنید باید بدانید که این قرص ها از حاملگی جلوگیری می کنند.باید در 72 ساعت پس از نزدیکی از این قرص ها استفاده کنید و دوز بعدی را 12 ساعت بعد مصرف کنید.توجه داشته باشید هر چه زودتر این قرص ها مصرف شوند تاثیرشان بیشتر است خطر حاملگی از 75 درصد تا 90 درصد کاهش میابد ولی در صورتیکه لقاح انجام شود تاثیری ندارند

زمان و نحوه مصرف در روش جلوگیری اورژانسی

باید در دو نوبت با فاصله 12 ساعت هر بار 2 قرص HD خورده شود. در واقع بعد از مقاربتی که احتمال بارداری دارد در اولین فرصت 2 قرص خوراکی HD همراه با شیر یا آب زیاد مصرف می شود. باید دقت کرد که قرص نوبت اول در زمانی خورده شود که نوبت دوم را بتوان 12 ساعت پس از آن مصرف کرد. مصرف نوبت اول را نباید بی دلیل به تاخیر انداخت، زیرا میزان تاثیر ممکن است با گذشت زمان کاهش یابد.اگر قرص نوع LD در دسترس باشد،‌ باید در هرنوبت 4 قرص مصرف کرد.نکته مهم: اگر بیش از 72 ساعت (3 روز) از مقاربت گذشته باشد، استفاده از روش اضطراری توصیه نمی شود و باید در این موارد با پزشک مشورت کرد.

عملکرد روش جلوگیری اورژانسی بر بدن

مصرف این قرصهای هورمونی با متوقف کردن تخمک گذاری یا تداخل در جایگزینی تخمک لقاح یافته در رحم می تواند مانع حاملگی شود. از آنجا که تخمک لقاح یافته ظرف مدت کودتاهی در قسمتی از رحم جایگزین می شود، زمان استفاده از این روش بسیار حائز اهمیت است. در واقع اگر عمل جایگزینی اتفاق افتاده باشد استفاده از این روش مانع از پیشرفت روند بارداری نشده و موجب بروز سقط نخواهد شد.

روش جلوگیری به روش قرص لوونورژسترل

وش دیگر و جدیدتر استفاده از قرص لوونورژسترل Levonorgestrel است. در این روش لازم است فقط یک دوز دو قرصی (دو قرص همزمان) از لوونورژسترل خوراکی میل شود. بهتر است تا 24 ساعت پس از نزدیکی این قرص ها استفاده گردند تا بهترین اثر جهت جلوگیری از بارداری ایجاد شود ولی تا 72 ساعت بعد از نزدیکی هم می توان از این روش بهره گرفت. نکته مهم این است که این روش ها نباید زیاد مورد استفاده قرار گیرد و مضرات زیادی دارد. لذا فقط در موارد اورژانس و بسیار محدود می توان از آن استفاده نمود. پس به طور خلاصه جهت جلوگیری اورژانسی از بارداری، باید دوز اول (دو قرص اچ دی یا چهار قرص ال دی) را تا 72 ساعت پس از آمیزش و دوز دوم آن را 12 ساعت بعد از دوز اول مصرف نمود. یا اینکه فقط دو قرص لوونورژسترل تا 72 ساعت بعد از نزدیکی میل گردد. و نهایتا اینکه جدیدا از روش کارگذاشتن آیودی مسی (IUD) در رحم تا 96 ساعت بعد از بارداری هم استفاده می شود.

این روش جلوگیری اورژانسی چقدر تاثیر دارد

تاثیر این روش بین 98 تا 99 درصد است یعنی از هر صد نفر نهایتا 2 نفر باردار می شوند.توجه داشته باشید که این روش بهتر است پس از رابطه جنسی سریعا عمل شود

پیشگیری از ابتلا بیماریهای مقاربتی در این روش جلوگیری اورژانسی

این روش جلوگیری اورژانسی نمی تواند از بیماری های مقاربتی جلوگیری کند و راه جلوگیری استفاده از کاندوم است

عوارض روش جلوگیری اورژانسی

در صورت استفاده از دوز بالا یکی دو روز عوارضی ظاهر می شود مانند

تهوع

استفراغ

سردرد

دردناک شدن پستان ها

قرصهای خوراکی اگر به روش اضطراری ذکر شده در بالا مصرف شوند، معمولا عارضه جانبی خطرناکی ندارند. با این حال ممکن است باعث عوارض جانبی موقتی شوند که رایج ترین آنها تهوع است و می توان برای پیشگیری یا برطرف کردن آن از یک داروی ضد تهوع نیز استفاده کرد. تقریبا در نیمی از مصرف کنندگان از این روش تهوع دیده می شود و ممکن است در تعدای از مصرف کنندگان استفراغ هم وجود داشته باشد. گاهی ممکن است سردرد، سرگیجه، گرفتگی شکم و یا احساس پری و درد در سینه ها نیز رخ دهد که البته همه عوارض جانبی گذرا بوده و معمولا‌ پس از یک تا دو روز رفع می شوند. بعلاوه استفاده از این روش تاثیر در میزان باروری فرد در آینده نخواهد داشت.

تهوع بعد از روش جلوگیری اورژانسی

اگر فرد در طول دو ساعت پس از مصرف قرصها در نوبت اول یا دوم، دچار استفراغ شد، در اولین فرصت باید 2 قرص دیگر HDمصرف کند. اگر این اتفاق بعد از خوردن قرصها در نوبت اول رخ دهد، قرصهای نوبت دوم کماکان باید 12 ساعت بعد از نوبت اول مصرف شوند. تزریق یک آمپول ب 6 بصورت عضلانی میتواند در کاهش تهوع موثر باشد. استفراغ اگر بیش از دو ساعت بعد از مصرف قرصها رخ دهد، اهمیتی ندارد زیرا دارو جذب شده است.

زمان پریود شدن بعد از جلوگیری اورژانسی

پس از مصرف هیچ علامت فوری که نشان دهد قرصها اثر کرده یا نکرده اند، وجود ندارد و فقط قاعدگی باید به موقع، چند روز زودتر یا دیرتر رخ دهد. اگر شروع قاعدگی، بیش از یک هفته به تاخیر افتد و یا هر مورد خاص دیگر وجود داشته باشد، باید به پزشک مراجعه کرد. نکته مهم این است که اگر بعد از مصرف قرصها، دوباره مقاربتی انجام شود که احتمال بارداری در آن وجود داشته باشد، قرصهای قبلی خورده شده از بارداری مجدد جلوگیری نمی کنند.

مزایای روش جلوگیری اورژانسی

1- می توان بعد از مقاربت از آن استفاده نمود 2- استفاده از آنها آسان است 3- از قرصهای معمولی جلوگیری از بارداری می توان استفاده کرد 4- اشکالی در بارداری های آینده ایجاد نمی کند. معایب استفاده از روش فوری جلوگیری ازبارداری کدامند؟ 1- دارای عوارض جانبی مثل تهوع می باشد 2- باید حتما در طی 72 ساعت بعد از مقاربت استفاده شود 3- از بیماریهای عفونی مقاربتی مثل ایدز جلوگیری نمی کند 4- از این روش فقط در موارد اورژانسی و اضطراری باید استفاده شود و نباید به طور دائمی از آن استفاده کرد مصرف اولین دوز قرص ها در این روش حتما باید حداکثر در فاصله زمانی 72 ساعت از تماس جنسی مشکوک صورت گیرد. اگر بیش از 72 ساعت از زمان نزدیکی مشکوک نگذشته باشد، داوطلب می‌تواند با به کار بستن یکی از روش‌های زیر از حاملگی ناخواسته جلوگیری نماید:‌ 1- قرصHD ، دو عدد در اولین فرصت و دو عدد 12 ساعت بعد‌ ‌ 2- قرصLD، چهار عدد در اولین فرصت و چهار عدد 12 ساعت بعد‌ ‌ 3- قرص تری‌فازیک، 4 عدد قرص سفید در اولین فرصت و چهار عدد قرص سفید 12 ساعت بعد (قرص‌های مرحله سوم)‌

هشدارهایی در مورد روش جلوگیری اورژانسی

1- بهتر است که قرص‌ها با شکم خالی خورده نشود.‌ 2- در صورت استفراغ کردن تا دو ساعت پس از استفاده از روش، خوردن مجدد قرص‌ها ضروری است.‌ 3- حداکثر دفعات مجاز استفاده از این روش در هر سیکل قاعدگی یک بار است. این روش باید در حداقل دفعات ممکن در طول دوران باروری استفاده گردد. مجاز بودن یک بار استفاده از این روش در هر دوره قاعدگی دلیلی بر تایید مصرف آن در هر دوره قاعدگی به عنوان روش پیشگیری از بارداری نیست.‌ 4- در صورت قاعده نشدن فرد در عرض 3 هفته پس از مصرف روش اورژانسی پیشگیری از بارداری، باید، تست بارداری (ترجیحاً بتا اچ.سی.جی) در مورد وی انجام شود.‌ با توجه به اینکه این روش برای جنین خطرناک نیست، در صورت وقوع حاملگی، نیازی به سقط جنین نخواهد بود.

قرص ضد بارداری Plan B برای جلوگیری اورژانسی

قرص ضد بارداری اورژانسی به نام Plan B را از داروخانه تهیه کنید. این قرص هورمونی، اگر تا 72 ساعت بعد از رابطه جنسی محافظت نشده مصرف شود می تواند مانع تخمک گذاری و باروری شود. هورمون موجود در این قرص اورژانسی ضد بارداری پروژسترون یا لوونورژسترول نام دارد. این قرص نیاز به تجویز دکتر ندارد.قرص ضد بارداری Plan B شامل دو قرص می شود که باید هرچه سریعتر با هم مصرف کنید. شما تنها نیاز دارید یکی از این قرص ها را بخورید. بیشتر از دوز مصرفی مشخص شده نخورید و دیگر داروهای جلوگیری از بارداری را نیز همزمان با آن مصرف نکنید. هرچه سریعتر بعد از رابطه جنسی محافظت نشده قرص ضد بارداری Plan B را مصرف کنید، احتمال بارداری کاهش می یابد. اگر قرص ضد بارداری Plan B را تا 24 ساعت بعد از رابطه جنسی بخوید احتمال ابتلا به بارداری تا 95% کاهش می یابد.

قرص ضد بارداری الا (Ella) برای جلوگیری اورژانسی

الا یک قرص ضد بارداری اورژانسی و ترکیبی (ساخته شده از الیپریستال استات) است که مانند قرص ضد بارداری Plan B عمل می کند با این تفاوت که تا 5 روز بعد از بارداری نیز موثر است. این قرص نیاز به تجویز دکتر دارد. همچنین تا 75% از ابتلا به بارداری جلوگیری می کند.الا را تنها با تجویز دکتر زنان می توانید مصرف کنید اما نحوه مصرف آن با قرص ضد بارداری Plan B مشابه است. تنها نیاز دارید یک عدد قرص مصرف کنید پس سعی نکنید بیش از دوز مشخص شده بخورید یا قرص های ضد بارداری دیگری را به آن اضافه نکنید.

روش جلوگیری اورژانسی با آی یو دی مسی (IUD)

دستگاه داخل رحمی مسی یا آی یو دی مسی (IUD) یک روش جلوگیری از بارداری اورژانسی بسیار موثری است که اگر تا 5 روز بعد از رابطه جنسی تعبیه شود احتمال بارداری را تا 99% کاهش می دهد. اگرچه بسیاری از مراکز درمانی IUD در انبار خود نداشته و باید سفارش دهند و به همین دلیل ممکن است نتوانید از این روش کمک بگیرید. آی یو دی مسی (IUD) مخاط دهانه رحم را افزایش داده و منجر به دفع اسپرم می شود. عوارض قرص اورژانسی ضد بارداری شامل گرفتگی و خونریزی بین دوره های پریود باشد. آی یو دی هورمونی (مانند میرنا) به عنوان روش جلوگیری از بارداری اورژانسی موثر نیستند اما برای جلوگیری از بارداری به طور کلی بسیار موثر خواهند بود. برای تعبیه آی یو دی (IUD) نیازی نیست به بیمارستان بروید چرا که می تواند توسط دکتر یا یک متخصص به راحتی در مطب تعبیه شود. از دیگر مزایای آی یو دی مسی (IUD) می توان به این نکته اشاره کرد که این روش تا 10 سال موثر است البته هزینه این روش نیز نسبت به روش های دیگر بیشتر بوده و ممکن است انتخاب اول شما نباشد.

بیشتر بخوانید : بارداری ♥ سرماخوردگی در بارداری ♥ کم کاری تیروئید قبل از بارداری ♥ کندر در بارداریمیخک و بارداری

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 5 اسفند 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.