فشار خون تان پايين است؟

فشار خون تان پايين است؟

فشار خون تان پايين است؟ فشار خون پایین,بيماري فشار خون پایین,فشار خون پایین در بارداري,علائم فشار خون پایین,درمان فشار خون پایین,درمان فشار خون پایین با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان فشار …

خواص سنگ ها و درمان با آنها

خواص سنگ ها و درمان با آنها

خواص سنگ ها و درمان با آنها خواص سنگ ها و درمان با آنها,فوايد سنگ ها و درمان با آنها,سنگ ها و درمان با آنها درماني,خاصيت سنگ ها و درمان با آنها,خواص …

درمان خانگی و گیاهی و پماد و جوراب واریس پا و بیضه و مری چیست

درمان خانگی و گیاهی و پماد و جوراب واریس پا و بیضه و مری چیست

واریس واریس ،واریس پا،واریس چیست،واریس بیضه،واریسلا زوستر،واریس مری،واریس پا چیست،واریس دست،واریس معده،واریاسیون،واریس پا به انگلیسی،واریس پا و درمان آن،واریس پا در بارداری،واریس پا چگونه درمان میشود،واریس پا در دوران بارداری،واریس پا در …

کیست مویی چیست؟

کیست مویی یا سینوس پیلونیدال (pilonidal sinus) به کیست‌هایی گفته می‌شود که معمولا در بالای شکاف باسن یا قسمت انتهایی ستون فقرات تشکیل می‌شود. کیست مویی که یک بیماری رایج به شمار می‌رود بر اثر برگشتن مو به درون پوست ایجاد می‌شود. این کیست‌ها در واقع حاوی مو و خورده‌های پوست هستند که اگر عفونی شوند ایجاد آبسه دردناک می‌کنند. لیزر کیست مویی بهترین روش درمان این عارضه به شمار می‌رود. کیست مویی را می‌توان با ایجاد یک شکاف کوچک تخلیه کرد یا با کمک عمل جراحی آن را به طور کامل برداشت.

احتمال ابتلا به کیست مویی در خانم‌ها بیشتر است یا مردان؟ طبق تحقیقات صورت گرفته سینوس پیلونیدال بیشتر در مردان بروز می‌کند. در مردانی که برای ساعت‌های طولانی در حالت نشسته به سر می‌برند مانند راننده‎ها، احتمال ابتلا و عود کیست مویی بیشتر است. کیست مویی را با توجه به پیشرفت بیماری می‌توان به دو دسته کلی تقسیم بندی کرد:

  1. کیست مویی حاد
  2. کیست مویی مزمن

کیست‌های حاد هیچگونه علائمی ندارند و ممکن است فرد تا مدت‌ها از بروز این بیماری بی خبر باشد. علائم سینوس پیلونیدال با عفونت یا آبسه این کیست خود را نشان می‌دهند که به آن کیست مویی مزمن گفته می‌شود. این علائم شامل مواردی چون ترشح عفونت، احساس درد و التهاب پوست است. دلایل قطعی ابتلا به کیست مویی در دست نیست اما بازگشت و فرو رفتن مو به درون پوست و نشستن طولانی مدت از مهم‌ترین دلایل بروز کیست مویی به شمار می‌روند.

برای پیشگیری از کیست مویی سعی کنید از پوشیدن لباس‌های تنگ خودداری کنید که منجر به فرو رفتن مو به درون پوست نشود. رایج‌ترین محل‌های بروز کیست مویی قسمت تحتانی ستون فقرات یا دنبالچه است. سعی کنید موهای زائد این قسمت را به طور مرتب از بین ببرید و این ناحیه را خشک و تمیز نگه دارید.

برای درمان سینوس پیلونیدال راه‌های متعددی وجود دارد. درمان خانگی کیست مویی، درمان دارویی، جراحی سنتی و لیزر کیست مویی. بهترین روشی که در حال حاضر برای درمان این عارضه پیشنهاد می‌شود، درمان کیست مویی با لیزر است. هزینه لیزر کیست مویی از جراحی سنتی کمتر است و دوره نقاهت کوتاه‌تری نیز دارد.

محل پدید آمدن کیست مویی

کیست‌های مویی یک سوراخ یا حفره کوچک ایجاد شده در پوست هستند که در اغلب مواقع با مایع و چرک پر می‌شوند. این حفره‌ها در نهایت تبدیل به کیست و آبسه می‌شوند. انتهای ستون فقرات و شکاف بالای باسن محل‌هایی هستند که کیست مویی بروز می‌کند اما این حفره‌های پوستی در اغلب مواقع در شکاف بالای باسن پدید می‌آیند.

برای پیشگیری از کیست مویی بد نیست بدانید که علاوه بر انتهای ستون فقرات، کیست‌های مویی در نقاط مختلفی از بدن که محل رویش مو هستند احتمال بروز کردن دارند. با این حال رایج‌ترین محلی که در زنان و مردان کیست مویی بروز می‌کند، قسمت تحتانی ستون فقرات است. به همین دلیل به آن کیست مویی مقعدی نیز گفته می‌شود.

علائم کیست مویی چیست و چگونه درمان میشود

مهم‌ترین عامل پیشگیری از کیست مویی شناخت علائم آن است. در صورتی که علائم و علل ابتلا به این عارضه را بدانید، می‌توانید از بروز آن جلوگیری کنید. سینوس پیلونیدال در ابتدای بروز هیچگونه علائمی ندارد به همین خاطر ممکن است شخص تا مدتی از ابتلای خود به آن بی‌اطلاع باشد.

مشخص‌ترین علامت کیست مویی بروز عفونت است. در صورت عدم عفونت ممکن است فرد تا مدت‌ها متوجه این کیست نشود. اگر کیست مویی ایجاد عفونت کند کم کم خود را با علائم زیر نشان می‌دهد:

  • ترشح عفونت
  • ایجاد التهاب و قرمزی بر روی پوست
  • احساس درد در همان ناحیه
  • ایجاد درد به هنگام نشستن طولانی مدت
  • مشاهده حفره‌های زیر پوستی در شکاف میان دو باسن یا بالاتر از مقعد

علت کیست مویی در زنان و مردان چیست

پس از آنکه از محل پیدایش و علائم کیست مویی مطلع شدید بد نیست که نکاتی را نیز راجع‌به علل ابتلا به این عارضه بدانید. کیست مویی در صورت عفونت نیاز به درمان جدی دارد. یکی از بهترین روش‌های درمانی، لیزر کیست مویی است. اما سینوس پیلونیدال به چه دلایلی بروز می‌کند؟ دلایل ابتلا به این عارضه تاکنون به طور قطعی اثبات نشده است اما پر مو بودن افراد یا نشستن‌های طولانی مدت دو ویژگی مشترک در اغلب افراد مبتلا به این عارضه بوده است.

عواملی چون چاقی، ژنتیک، برگشتن مو به داخل پوست یا عدم تحرک کافی از متحمل‌ترین دلایل ابتلا به کیست مویی به شمار می‌روند. برخی مواقع کیست مویی بدون عفونت، خود را به صورت یک توده سفت و قابل لمس در انتهای ستون فقرات یا همان دنبالچه نشان می‌دهد. چنانچه در این ناحیه توده‌ای احساس می‌کنید که در هنگام نشستن ایجاد احساس درد می‌کند، برای اطمینان از عدم ابتلا به کیست مویی حتما به پزشک مراجعه کنید.

پیشگیری از کیست مویی

همان‌‎طور که کمی پیش هم اشاره کردیم لیزر کیست مویی بهترین روش درمانی این عارضه به شمار می‌رود اما فراموش نکنید که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است! برای پیشگیری از کیست مویی به نکات زیر توجه داشته باشید:

  1. مراقب باشید که دچار چاقی مفرط و اضافه وزن نشوید.
  2. موهای زائد در قسمت تحتانی ستون فقرات و میان فاصله دو باسن را از بین ببرید.
  3. رعایت بهداشت فردی و شستشوی مداوم می‌تواند احتمال ابتلا به این عارضه را کاهش دهد.
  4. از پوشیدن لباس‌های تنگ و چسب خودداری کنید.
  5. تعریق شدید یکی از دلایل ابتلا به سینوس پیلونیدال است؛ از تعریق در آن ناحیه جلوگیری کنید.

درمان کیست مویی چیست

کیست مویی را می‌توان به دو دسته حاد و مزمن تقسیم بندی کرد. در کیست مویی حاد فرد هیچگونه علائمی ندارد و تنها با لمس می‌تواند توده‌ای را احساس کند. کیست مویی مزمن زمانی رخ می‌دهد که این کیست عفونت کند. کیست مویی حاد با ترشح عفونت و تب و لرز همراه خواهد بود. بین 40 تا 60 درصد افراد به کیست مویی مزمن مبتلا می‌شوند که برای درمان آن باید تحت عمل جراحی قرار بگیرند. در عمل جراحی باز جراح ابتدا چرک را خارج کرده و سپس کیست را خارج می‌کند.

لیزر کیست مویی از دیگر روش‌های درمانی این عارضه است که جزو بهترین روش‌های درمان کیست مویی شناخته می‌شود. روش درمانی که برای این عارضه انتخاب می‌شود باید دو ویژگی مهم داشته باشد:

  1. کیست مویی به طور کامل درمان شود و احتمال عود و بازگشت آن وجود نداشته باشد.
  2. فرایند درمان ساده‌تر باشد و بیمار درد کمتر و دوره نقاهت کوتاه‌تری را تجربه کند.

در کنار روش‌هایی چون درمان خانگی کیست مویی، درمان دارویی و عمل جراحی به شیوه سنتی، لیزر کیست مویی از مزایای بیشتری برخوردار است.

لیزر کیست مویی؛ عمل سرپایی کیست مویی

اگر کیست به درجه مزمن رسیده باشید، فرد باید تحت عمل جراحی قرار بگیرد. لیزر کیست مویی یک درمان سرپایی است که مزیت‌های زیادی نسبت به جراحی سنتی به همراه دارد. از مزایای درمان این کیست‌ها با لیزر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • لیزر عروق خونی را می‌بندد به همین خاطر خونریزی حین درمان با لیزر به میزان زیادی کاهش می‌یابد.
  • در جراحی سنتی احتمال انتقال عفونت‌های خطرناک مانند هپاتیت بیشتر است.
  • هزینه عمل کیست مویی از جراحی به شیوه سنتی کمتر است.
  • دوره نقاهت این روش درمانی کوتاه‌تر بوده و بهبودی سریع‌تر حاصل می‌شود.
  • احتمال عود و بازگشت بیماری با لیزر کیست مویی پایین است.

 

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 9 فروردین 1400
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.