تغییر رنگ لثه نشانه چیست
4 ماده غذايی برای پيشگيری از کم خونی
4 ماده غذايی برای پيشگيری از کم خونی کم خونی,بیماری کم خونی,کم خونی در بارداری,علائم کم خونی,درمان کم خونی,درمان کم خونی با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان کم خونی,کم خونی را …
بررسی علت و درمان یبوست در نوزاد شیر خشکی به صورت علمی
بررسی علت و درمان یبوست در نوزاد شیر خشکی به صورت علمی بررسی علت و درمان یبوست در نوزاد شیر خشکی به صورت علمی در سایت جسارت یبوست در نوزاد شیر خشکی …
علت و درمان پوست پوست شدن لب نوزاد و کودکان و در بارداری
پوست پوست شدن لب پوست پوست شدن لب ،پوست پوست شدن لب ها،پوست پوست شدن لب کودک،پوست پوست شدن لب در بارداری،پوست پوست شدن لب نوزاد،پوست پوست شدن لب نشانه چیست،پوست پوست …
تغییر رنگ لثه
تغییر رنگ لثه در کودکان,تغییر رنگ لثه ها,تغییر رنگ لثه به سفید,علت تغییر رنگ لثه,علل تغییر رنگ لثه,
دلایل تغییر رنگ لثه,درمان تغییر رنگ لثه,علت تغییر رنگ لثه در کودکان
اگه شما هم متوجه تغییر رنگ لثه هایتان شده اید این مطلب را کامل بخوانید
بسیاری از بیماران بر این باورند كه رنگ لثهها در حالت طبیعی و فاقد بیماری صرفاً باید صورتی باشد.آیا این موضوع صحت دارد؟
هر چند این عقیده تا حد زیادی درست است و قرمزی بیش از حد لثهها حدوداً در ناحیه لب آن میتواند نشانه التهاب لثه و بیماری آن باشد باید توجه داشت كه همه تغییر رنگهای لثه الزاماً نشانه بیماری نیست و در پارهای موارد تنوعاتی از حالت طبیعی را نشان میدهد كه در این حالت لثه در سلامت كامل بوده و تغییر رنگ آن كاملاً طبیعی است.
تغییر رنگ لثه نشانه چیست
یكی از این موارد كه شیوع نسبتاً بالایی نیز دارد، تغییر رنگ قهوهای تا سیاه لثهها است كه عموماً به صورت متقارن و دو طرفه تمامی سطح لثه فك بالا و پایین را دچار تغییر رنگ میکند.باید به این نكته توجه داشت كه همانطور كه اشاره شد، این تغییر رنگ اصولاً یكنواخت، متقارن، منتشر و با حدود مشخص است و اغلب بیماران اظهار میکنند كه آن را از دوران كودكی در دهان خود مشاهده كردهاند. هر چند عواملی مانند كشیدن سیگار میتواند این تغییر رنگ را تشدید کند زمان حضور آن در دهان طولانی است و بنابراین اگر تغییر رنگی به تازگی در دهان ایجاد شده باشد برای بررسی آن باید حتماً به دندانپزشك و یا متخصص بیماریهای دهان مراجعه کرد.
تغییر رنگ لثه نشانه چیست
تغییر رنگ لثهها به رنگ قهوهای تا سیاه در حالت طبیعی خود چنان که اشاره رفت میتواند بسیار شایع باشد و شیوع آن خصوصاً در افراد با رنگ پوست تیره (سیاه پوستان) و آسیاییها بالاتر است. علت ایجاد این پدیده را میتوان به افزایش رنگدانهای به نام ملانین نسبت داد كه دریافتهای لثه افزایش مییابد.
به دلیل رنگ سیاه این رنگدانه میتوان انتظار داشت كه رنگ لثه نیز به رنگ قهوهای تا سیاه تغییر یابد. تغییر رنگ طبیعی لثهها عموماً متقارن و بدون علامت است و حدود مشخصی دارد. رنگ آن نیز از قهوهای روشن تا قهوهای تیره تا سیاه متفاوت میباشد. این نوع تغییر رنگ ممكن است از نواحی دیگری از دهان نیز دیده شود كه از آن جمله میتوان به كام، لبها و زبان اشاره كرد.
تغییر رنگ لثه نشانه چیست
تغییر رنگ قرمز و یا قرمز مایل به آبی لثهها از طرف دیگر میتواند نشانهای از بیماریهای لثه و بافتهای اطراف دندان باشد كه در صورتی كه به سرعت از سوی دندانپزشك مورد درمان قرار گیرد میتواند از از دست رفتن دندانها و لقی زودرس آنها جلوگیری کند. در نهایت، توجه به نكات زیر در مورد تغییر رنگ لثهها بسیار حایز اهمیت است:
تغییر رنگ لثه نشانه چیست
اصولاً در صورت مشاهده هر تغییر رنگی در دهان برای ارزیابی به دندانپزشك و یا متخصص بیماریهای دهان مراجعه کنید.
برخی از تغییر رنگهای دهان به ندرت میتواند نشانه بیماریهای خطرناكی باشد. بنابراین در صورتی كه متوجه تغییر رنگی در دهان خود شدید كه قبلاً وجود نداشته و
به تازگی ایجاد شده است حتماً به متخصص بیماریهای دهان مراجعه کنید.
هرچند اغلب تغییر رنگهای دهان طبیعی هستند برای اطمینان از این موضوع با دندانپزشك خود مشورت کنید.
جویدن نعنا پس از غذا نیز ضمن کمک به از بین بردن بوی بد دهان و از بین بردن التهاب
لثه به بهداشت دهان و دندان نیز کمک کرده و در هضم بهتر غذا نیز موثر است.
میتوان برای درمان التهاب لثه، زردچوبه را دم کرده و آن را قرقره نمایید.
تغییر رنگ لثه نشانه چیست
مطالب مرتبط:
متفاوت بودن رنگ مخاط دهان یا لثه از مسایلی است که سبببوجود آمدن ظاهری نازیبا در انسان شده و بیماران مبتلا به این مسئله همواره در پی یافتن راهی برای معالجه آن میگردند.
تغییر رنگ مخاط دهان یا لثه میتواند به علل گوناگونی روی دهد که ممکن است این علل طبیعی یا پاتولوژیک باشند. اغلب این تغییر رنگها طبیعیاند اما گاهی میتوانند علامتی از یک بیماری جدی نیز باشند. تغییر رنگهای دندانی اغلب به وسیله پنج رنگدانه ایجاد میشوند. ملانین، ملانوئید، اکسیهموگلوبین، هموگلوبین احیا شده و کاروتن. گاهی آهن، بیلیروبین و برخی فلزات نیز میتوانند تغییر رنگ ایجاد کنند.
ملانین، نوعی رنگدانه قهوهای است که شایعترین رنگدانه با منشا داخلی به حساب میآید و به وسیله ملانوسیتهای موجود در لایه بازال اپیتلیوم ساخته میشود. تعداد ملانوسیتهای موجود در مخاط با تعداد ملانوسیتهای پوست متناسب است. در پوستهای تیرهتر، ملانوسیتها ملانین بیشتری تولید میکنند. ملانین رنگ قهوهای تا قهوهای تیره و سیاه را در پوست و مخاط ایجاد میکند.
ملانوئیدها مسوول تغییر رنگ پوست به سمت زرد شفافاند و کاروتن رنگ زرد پررنگ را ایجاد میکند. رنگدانهدارشدن لثه و مخاط در همه نژادها دیده میشود، تفاوت میان زن و مرد وجود ندارد. شدت و نحوه پراکندگی تغییر رنگ نژادی مخاط نه تنها بین نژادهای متعدد متفاوت است بلکه در افراد متعدد یک نژاد نیز مشابه نیست. حتی این تغییر رنگ در همه جای مخاط دهان نیز یکسان به چشم نمیخورد. تغییر رنگ فیزیولوژیک (طبیعی)، احتمالا منشأ ژنتیکی دارد اما درجه این تغییر رنگ بسته به محرکهای مکانیکی، شیمیایی یا فیزیکی متفاوت است. گفته میشود که تغییر رنگ فیزیولوژیک اغلب در بچهها دیده نمیشود و این تغییر رنگ به طور عمده پس از بلوغ به چشم میخورد. البته مواردی از تغییر رنگ فیزیولوژیک در کودکان نیز دیده شده است.
شایعترین محل تغییر رنگ در داخل دهان، لثه است. بیشترین تغییر رنگ در لثه چسبنده دیده میشود و سپس در پایه لثه، لبه لثه و مخاط آلوئول. این تغییر رنگها در سطح لبیال لثه بیشتر از سطوح دیگر به چشم میخورد.
در حالت فیزیولوژیک، رنگ لثه از قهوهای تیره تا مشکی یا قهوهای و یا قهوهای روشن تا زرد، متفاوت است. این حالت، شکل و عارضه خاصی ندارد اما بیمار اغلب از رنگ تیره لثه خود شکایت دارد.
سایر علل تغییر رنگ لثه را میتوان به دو دسته تقسیم کرد:
اول آنهایی که تغییر رنگ موضعی ایجاد میکنند مانند خالها، Amalgam Tatoo، ماکول ملانوتیک، ملانومهای بدخیم.
دسته دوم، آنهایی هستند که تغییر رنگ کلی (Ceneralized) در لثه و مخاط ایجاد میکنند که میتواند به علل ژنتیک، داروها، مشکلات در غدد اندوکرین، التهاب و … باشد.
تغییر رنگ موضعی لثه در اثر ماده ترمیمی دندانپزشکی (آمالگام)، یک یافته شایع در دندانپزشکی است. این نوع تغییر رنگ در اثر آمالگام که Amalgam Tatoo نامیده میشود، اغلب در اثر ذرات بسیار ریز آمالگام که در داخل لثه فرو رفتهاند، ایجاد میشود. بقای این تغییر رنگ یک ماکول محدود سیاه یا آبی تیره یا خاکستری در نزدیکی محل ترمیم با آمالگام است. احتمال بروز این پدیده در فک پایین بیشتر از فک بالا است.
Amalgam Tatoo هیچ مشکلی ایجاد نمیکند و عارضهای نیز ندارد مگر آنکه در ناحیهای قرار گیرد که از لحاظ زیبایی مشکل ایجاد کند.
خال رنگی در مخاط دهان پدیدهای ناشایع است. این خالها اغلب در ورمیلیون لبها و گاهی در لثه ایجاد میشوند. نمای این خالها ماکول خاکستری، قهوهای و یا آبی تیرهای است که به طور معمول بدون علامتاند
یک ضایعه نادر مخاط دهان است که مشابه کک و مک پوست است. از نامهای دیگری که برای این حالت ذکر شده میتوان به ملانوزیس Eptrelis و Lentigo اشاره کرد. ورمیلیون لب پایین شایعترین محل این ماکول است. مخاط بوکال، کام و لثه کمتر درگیر میشوند. رنگ این ضایعه از خاکستری، قهوهای تا آبی سیاه متغیر است.
پولیپوز متعدد رودهای که یک بیماری ژنتیکی است با ضایعات رنگی پوستی مخاطی و هامارتومای روده مشخص میشود. ماکولهای فرکل مانند در دستها، پوست اطراف دهان و داخل دهان دیده میشود. اندازه این ماکولها ۱تا ۱۰ میلیمتراست. به طور شایع لب پایین و مخاط بوکال درگیر میشود.
تغییر رنگها به طور معمول به صورت ماکولهای قهوهای متعددی که کمتر از یک سانتیمتر قطر دارند دیده میشوند و بیشتر در سطح لبیال لثه قدامی به وجود میآیند. این تغییر رنگ در خانمها بیشتر دیده میشود.
مینوسایکلین از انواع تتراسایکلینها است که به طور معمول برای درمان آکنه ولگاریس به کار میرود. در حالی که تتراسایکلین سبب تغییر رنگ استخوان و دندانها میشود. مینوسایکلین تغییر رنگ بافتهای نرم را ایجاد میکند. نقاط قهوهای روی کام، لثه، مخاط دهان و زبان، گاهی در اثر مصرف این دارو دیده میشود.
فلزات سنگینی که به طور سیستمیک جذب میشوند، چه به عنوان دارو استفاده شده باشند و چه در اثر شغل و محیط زندگی جذب بدن شده باشند، میتوانند سبب تغییر رنگ مخاط دهان شوند. بیسموت، آرسنیک و جیوه یک خط سیاه در لثه ایجاد میکنند که از شکل لبه لثه تبعیت میکند. سرب یک خط آبی پررنگ یا قرمز متمایل به آبی در لبه لثه ایجاد کند که اغلب با تغییر رنگ آبی ـ خاکستری که در تمام مخاط دهان پراکنده است، همراه میشود.
بیماری آدیسون در اثر کمکاری غده فوقکلیه رخ میدهد. برنزه شدن پوست و تیره شدن لب، لثه، زبان و مخاط دهان ممکن است در این بیماری دیده شود. گاهی تغییر رنگ مخاط دهان اولین علامت این بیماری است.
در این حالت به علت افزایش نفوذپذیری مویرگها، رنگدانههایی که به علتهای متعدد در خون وجود دارند، (مانند فلزات سنگین) بیشتر رسوب میکنند. به علاوه به علت آسیب به عروق و شکسته شدن هموگلوبینها در اثر عوامل التهابی تغییر رنگ به سمت آبی نیز در ناحیه دیده میشود.
بهطورکلی، تغییر رنگ دهانی به حالتی گفته میشود که بافتهای داخلی دهان، ازجمله لثهها، رنگ طبیعی خود، که صورتی روشن است را از دست بدهند.
تغییر رنگ لثه بر اثر رسوب و نشست مواد رنگی مختلف روی سطح یا داخل بافت لثه ایجاد میشود. علت این موضوع میتواند تغییرات فیزیولوژیک بدن یا بیماری های لثه باشد.
تغییر رنگ لثه ممکن است بر اثر عاملی کوچک و جزئی یا بر اثر یک بیماری سیستمی مهم باشد.
در برخی از موارد ممکن است تغییر رنگ لثه یکی از اولین نشانههای یک بیماری خطرناک باشد؛ بنابراین تغییر رنگ لثهها نیازمند رسیدگی و بررسی توسط پزشک است و با مشاهده تغییر کردن رنگ لثه لازم است حتماً به دندانپزشک مراجعه کنید.
وقتی به داشتن طرح لبخند زیبا و داشتن دندانهای سالم فکر میکنید، به احتمال زیاد، دندانهایی به سفیدی مروارید و لثههای سالم به رنگ صورتی روشن در ذهن شما نقش میبندد؛ در اصلاح طرح لبخند تغییر رنگ لثهها به سیاهی، کبودی، یا سفیدی برایتان ناخوشایند و نگرانکننده است. در برخی موارد تغییر رنگ لثه امری طبیعی است اما در مواردی هم نشانهی بیماری لثه و وضعیت جدی و خطرناک و نیاز به رسیدگی فوری درمانی دارد.
یکی از دلایل داشتن لثههای تیرهرنگ، نوع تعادل طبیعی رنگدانههای پوست در بدن شخص است. همانطور که رنگ پوست افراد مختلف است، رنگ لثهها نیز میتواند بهطور طبیعی مختلف باشد. در بسیاری از افرادی که کاملاً سفیدپوست نیستند، ممکن است لثهها دارای لکههای تیرهرنگ باشد یا بهطورکلی به رنگ صورتی روشن نباشد. علت این امر بالا بودن میزان ملانین در پوست و بافتهای بدن شخص است و در این صورت تیره بودن رنگ لثه، درست مانند تیره بودن رنگ پوست، امری طبیعی است.
مصرف سیگار، مصرف برخی داروهای خاص مانند ماینوکسیدل، داروهای ضدافسردگی تری سایکل و همچنین داشتن پرکردگی دندان با مواد رنگی (مانند آمالگام) و روکش فلزی باعث تغییر رنگ لثهها میشود. درصورتیکه بعد از شروع مصرف دارویی متوجه تغییر رنگ لثههای خود شدید، با پزشک خود تماس بگیرید و این موضوع را با او در میان بگذارید تا در صورت امکان داروی دیگری را جایگزین کند.
بیماری دیگری که باعث تغییر رنگ لثه میشود، التهاب حاد لثه است. این بیماری باعث تشکیل یک لایه نازک تیرهرنگ روی لثهها میشود. علت این بیماری عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است.
سفید شدن لثهها نیز بر اثر عوامل مختلفی ایجاد میشود. اولین مورد بیماری به نام برفک دهانی است که نوعی عفونت قارچی در دهان است. برای درمان این بیماری باید به دندانپزشک خود مراجعه کنید. او قارچ را از سطح لثه جدا میکند و در مورد نحوه مراقبت از لثه و پیشگیری از بازگشت قارچ به شما توصیههای لازم را میکند
روش درمان تغییر رنگ لثهها به علت تغییر رنگ لثهها بستگی دارد. درصورتیکه بافت لثهی شما سالم باشد و به بیماریهای لثه مبتلا نباشید، میتوان از روشهای لیزری برای درمان تغییر رنگ دندان استفاده کرد. بهترین مزیت درمانهای لیزری این است که طی یک جلسه کوتاه مدت انجام میشوند.
همچنین داروهایی وجود دارد که میتواند برای تغییر رنگ لثهها استفاده شود. ماندگاری همیشگی نتایج هیچکدام از این روشها تضمین شده نیست. برخی از افراد ممکن است در دراز مدت نتایج را ببینید و برخی دیگر نیز در حدود دو سال بعد نیاز به درمان مجدد پیدا میکنند.
درصورتیکه تغییر رنگ دندانها بر اثر التهاب و عفونت لثه باشد، انتخاب روش درمان کاملاً متفاوت است. عفونت لثه علاوهبر بافت اطراف دندان به استخوانها نیز صدمه میزند. نقطه شروع بیماریهای لثه و التهاب لثه ، تشکیل پلاکهای دندانی است که در آن جرمهای دندانی تجمع پیدا میکنند.
جرمها برای سلامت دندان بسار خطرناک هستند و باعث عفونت لثه و تغییر رنگ آن نیز میشوند.
روشهای درمان التهاب و عفونت لثه، جرمگیری حرفهای دندان توسط دندانپزشک و تمیز کردن عمق ریشهی دندانها میباشد. در موارد وخیمتر ممکن است بیمار نیاز به جراحی لثه داشته باشد. خوشبختانه روشهای درمان عفونت لثه در اکثر موارد موفقیتآمیز است و لثهها بعد از مدتی به رنگ طبیعی خودشان که صورتی روشن است، بازمیگردند.
پرکاربردترین و سادهترین روش برای تغییر دادن رنگ لثه، روش جراحی است. در این روش با انجام جراحی لایه خارجی لثه که باعث تیره بودن رنگ آن است، برداشته میشود. این روش بدون درد است و بهصورت سرپایی و با بیحسی موضعی انجام میشود. در این روش لایهی خارجی لثه به نام اپیتلیوم و مقداری از بافت زیرین آن برداشته میشود. بعد از مدتی با بازسازی لثه لایهی جدیدی روی لثه شکل میگیرد که سالم است و رنگ طبیعی دارد و روی آن لکههای تیرهرنگ قبلی وجود ندارند.
نتایج جراحی لثه دو تا سه روز بعد از جراحی مشخص میشوند. حدود 20 تا 30 درصد از تیرگی لثه طی 5 تا 6 ماه بعد از جراحی باز میگردد اما بعد از این مدت رنگ لثهها ثابت خواهد بود.
پیشرفتهترین روش برای درمان تغییر رنگ لثه استفاده از لیزر برای از بین بردن تیرگی لثه است. هرچند بسیاری از دندانپزشکان برای رفع تیرگی لثه از روش جراحی استفاده میکنند اما روش مدرن دندانپزشکی در درمان تغییر رنگ لثه استفاده از لیزر Waterlase MD است که روشی کاملاً غیرتهاجمی است. در این روش، از تزریق بیحسی یا برش لثه استفاده نمیشود و بنابراین استرس بیمار بسیار کمتر است و تیرگی لثهها به روشی کاملاً بدون درد و ایمن برطرف میشود. این لیزر علاوه بر درمان تغییر رنگ لثهها، کاربردهای بسیار دیگری نیز در درمانهای دندانپزشکی دارد.
لبخند لثهای، همان طور که از نامش پيداست، به حالتی گفته ميشود که وقتي لبخند ميزنيد لثههای شما بيشتر از دندانهايتان نمايان شود. لبخند لثهاي عارضه بسيار شايعي است که ميتواند توسط دندانپزشک متخصص بيماريهای لثه (پريودنتيست) درمان شود. بعضی از افراد این وضعیت را با عنوان «دندانهای کوتاه» میشناسند. در حالی که در اغلب موارد طول دندانها حالت نرمال و استانداردی دارد، اما بافت لثه بیش از حد رشد کرده و روی دندان را پوشانده است. اگر شما برای اصلاح لبخند لثه ای خود به ما مراجعه کنید، ما ابتدا علت بروز این شرایط در شما را تعیین میکنیم. شناسایی دقیق علت لبخند لثهای تنها راه برای درمان آن است.
تیره رنگ شدن لثه عاملهای گوناگونی دارد. رایجترین علت تغییر رنگ لثه انباشت ملانین (رنگدانههای تیره) در بافت لثه است که باعث میشود لثهی سالم و صورتی به رنگ قهوهای یا حتی سیاه دربیاید. در اشخاص دارای پوست تیرهتر احتمال تغییر رنگ لثه به دلیل تجمع ملانین بیش از دیگران است. سیگار کشیدن و استعمال دخانیات نیز یکی از عاملهای تغییر رنگ دهنده لثه یا تشدید کننده ظاهر ناخوشایند آن است که ایجاد لکههای تیره رنگ روی لثه را به دنبال دارد. بیماریهای لثه و داروهای خاص نیز در تغییر رنگ لثه مؤثرند. این مشکل گاهی از ناحیه آمالگام ناشی میشود، یعنی اینکه لثه در مجاورت پرکردگی دندان با آمالگام در اثر حرکت ذرات نقرهای آمالگام به بافت لثه به رنگ آبی یا خاکستری درمیآید.
تیره رنگ شدن لثه عاملهای گوناگونی دارد. رایجترین علت تغییر رنگ لثه انباشت ملانین (رنگدانههای تیره) در بافت لثه است که باعث میشود لثهی سالم و صورتی به رنگ قهوهای یا حتی سیاه دربیاید. در اشخاص دارای پوست تیرهتر احتمال تغییر رنگ لثه به دلیل تجمع ملانین بیش از دیگران است. سیگار کشیدن و استعمال دخانیات نیز یکی از عاملهای تغییر رنگ دهنده لثه یا تشدید کننده ظاهر ناخوشایند آن است که ایجاد لکههای تیره رنگ روی لثه را به دنبال دارد. بیماریهای لثه و داروهای خاص نیز در تغییر رنگ لثه مؤثرند. این مشکل گاهی از ناحیه آمالگام ناشی میشود، یعنی اینکه لثه در مجاورت پرکردگی دندان با آمالگام در اثر حرکت ذرات نقرهای آمالگام به بافت لثه به رنگ آبی یا خاکستری درمیآید.