باغ نگارستان
مسجد وکیل
تاریخجه ی مسجد وکیل شیراز مسجد وکیل,مسجد وکیل شیراز,فیلم مسجد وکیل شیراز,تلفن مسجد وکیل شیراز, پلان مسجد وکیل شیراز,پلان مسجد وکیل,پلان مسجد وکیل,معماری مسجد وکیل,تاریخ مسجد وکیل
مسجد شیخ لطف الله+ تصاویر
تاریخچه مسجد شیخ لطف الله مسجد شیخ لطف الله معماری,معماری مسجد شیخ لطف الله اصفهان,پلان معماری مسجد شیخ لطف الله,تحلیل معماری مسجد شیخ لطف الله,سبک معماری مسجد شیخ لطف الله,نقد معماری مسجد …
حمام وکیل
حمام وکیل+تاریخچه و عکس حمام وکیل شیراز،حمام وکیل در شیراز، حمام وکیل کجاست،حمام وکیل ویکی پدیا
تاریخچه باغ نگارستان + عکس
باغ نگارستان,باغ نگارستان آدرس,باغ نگارستان میدان بهارستان,باغ نگارستان کافه تهرون,
باغ نگارستان دانشگاه تهران,باغ نگارستان مخابرات,باغ نگارستان کجاست
برخی مناطق تفریحی تهران
پل طبیعت تهران , عمارت مسعودیه تهران , باغ موزه قصر تهران , باغ پرندگان تهران , باغ نگارستان , شمس العماره
هنوز هم می شود در هیاهوی خیابان های تهران، یک خانه قدیمی و با صفا پیدا کرد و چند ساعتی را به دور از آلودگی گذراند. خانه های بزرگی که ردی از تاریخ هستند، در حیات و سرسرای آن ها می توان قدم زد و به همه داستان هایی که در این باغ گذشته است فکر کرد.باغ نگارستان در میدان بهارستان واقع شده است و به محض ورود به باغ و دیدن نیلوفرهای آبی شلوغی روزهای تهران را فراموش خواهید کرد.پیشنهاد می کنیم اگر می خواهید برای دیدن باغ نگارستان برنامه ریزی کنید حداقل دو سه ساعتی را وقت بگذارید. در این مجموعه علاوه بر باغ نگارستان، موزه مکتب کمال الملک و کافه طهرون هم واقع شده است. می توانید بعد از گشت و گذار در باغ و دیدن نقاشی های کمال المک و شاگردانش در فضای باز کافه بنشینید و از طبیعت و معماری باغ لذت ببرید.شاید باور کردنش کمی سخت باشد که سال ۱۲۲۲ هجری قمری، میدان بهارستان شمال شهر تهران محسوب می شده است. در همان زمان فتحعلی شاه قاجار دستور ساخت باغ نگارستان را صادر می کند. بعد از حدود ۴ تا ۶ سال بعد ساخت آن به پایان رسید و در اصلی و بزرگ آن هم در میدان بهارستان فعلی واقع شده بود. باغ نگارستان دارای خیابانبندی منظم، درختکاری و گلکاری درخور توجهی بود.در این باغ، بنایی به شکل هشت گوش با شاهنشینهایی به سبک دوره زندیه ساخته و با گچبریهای زیبایی تزیین شد تا نظر شاه را جلب کند. دو عمارت زیبا و مجلل دیگر هم به نام قلمدان و دلگشا به دست هنرمندان آن زمان ساخته شد. استاد عبدا… خان و استاد آقاجانی اصفهانی معماران این باغ بودهاند.
یکی از مناطق گردشگری در تهران بزرگ باغ موزه نگارستان است.بهتر است بدانید که قصر يا باغ نگارستان بين سالهاي 1228-1222 هـ .ق. به فرمان فتحعليشاه قاجار، با هدف ايجاد يک مرکز ييلاقي ـ حکومتي در خارج از دارالخلافه تهران ساخته شده است . به دليل وجود نقاشيها و نگارههاي متعددي از فتحعليشاه و درباريان او در ساختمانهاي مختلف، اين باغ به نگارستان مشهور شد. اين قصر ـ باغ در روزگار اولية خود داراي وسعت زيادي بوده است، به گونهای که طبق اسناد قاجاري دروازة جنوبي آن در ضلع شمالي ميدان بهارستان واقع بوده و از طرف شرق به دروازه شميران و از طرف غرب به خيابان صفيعليشاه منتهي ميشده است. در اين قصر ـ باغ عمارتها و تالارهاي باشکوهي چون عمارت دلگشا، تالار سلام، تالار قلمدان و چندين حوضخانه بر پا گرديده بود. قابل ذکر است که باغ نگارستان رويدادهاي تاريخي ـ سياسي فراواني را به خود ديده است که از جمله ميتوان به قتل دولتمرد آزادة ايراني ميرزا ابوالقاسم قائم مقام فراهاني به دست محمدشاه و عوامل او اشاره کرد.
توجه کنید که در سال 1284 هـ .ق.، با اجراي طرح توسعة شهري ناصرالدين شاه، باغ نگارستان وارد محدودة شهر تهران شد و با کاسته شدن از اهميت سياسي آن در اختيار مؤسسات فرهنگي مختلف قرار گرفته است . در زمان سلطنت مظفرالدين شاه به تبعيت از اروپا نخستين مدرسة فلاحت به سرپرستي آقاي ((داشر)) و مدرسة صنايع مستظرفه به سرپرستي نقاش معروف محمد غفاري ((کمال الملک)) در اين محل تأسيس شد. به سال 1307 خورشيدي اعتمادالدوله قراگوزلو، وزير فرهنگ ايران، باغ نگارستان را به عنوان محل دائمي دارالمعلمين عالي در نظر گرفته شده.سپس نقشة ساختمان يک مدرسة عالي با رعايت سبک معماري ايراني ـ قاجاري و اصول مدرسهسازي توسط نيکلای مارکوف (معمار پناهندة روسي) در ضلع شمالي باغ نگارستان تهيه و اجرا شده است.قابل ذکر است که در اين مجموعة ده هزار متر مربعي، 164 اتاق و دو تالار بزرگ ساخته شد. در سال 1311 خورشيدي دارالمعلمين عالي با تغيير نام خود به دانشسراي عالي به تربيت معلم براي مدارس جديد ايران پرداخت. در سال 1315 خورشيدي نيز عمارت بزرگ ديگري به عنوان کتابخانه در شمال شرقي باغ نگارستان بنا گرديد و پروين اعتصامي ـ شاعرة نامدار ـ به عنوان معاون اين کتابخانه مشغول به کار گشته است .
بهتر است بدانید در طول بيش از نيم قرن، تعداد زيادي از شخصيتهاي علمي، ادبي و هنري کشور چون: ملکالشعرای بهار، کاظم عصار، علياکبر دهخدا، بديعالزمان فروزانفر، علينقي وزيري، جلالالدين همایی، سعيد نفيسي، محمود حسابي، ابراهيم پورداوود، غلامحسين صديقي، پرويز خانلري، محمد معين، محمدابراهيم باستاني پاريزي، عليمحمد کاردان و… در اين مجموعة تاريخي به تحصيل و تدريس علم پرداختهاند. در سال 1313 خورشيدي قانون تأسيس دانشگاه تهران در مجلس شوراي ملي تصويب گرديده است و از سال 1325 خورشيدي به بعد، برخي از دانشکدهها و مؤسسات به محل امروزي دانشگاه تهران انتقال یافت . از سال 1335 خورشيدي اين بناي عظيم به مؤسسة لغتنامة دهخدا، مؤسسة جغرافيا، مؤسسة زبانهاي خارجي و کلاسهاي عمومي دانشکدة ادبيات اختصاص يافت و در سال 1337 خورشيدي به همت دکتر غلامحسين صديقي به مؤسسة تحقيقات علوم اجتماعي و تعاون واگذار شده است.بايد توجه داشت که باغ نگارستان در معرض تخريبهاي بسياري قرار گرفته و بخشهاي بسياري از آن نابود گشته است. در سال 1350 و 1365 خورشيدي طبق توافقات دانشگاه تهران و سازمان برنامه و بودجه، باغ نگارستان براي ايجاد پارکينگ و تعميرگاه به آن سازمان واگذار شد که موجب اعتراض تني چند از استادان دانشگاه تهران و فارغالتحصيلان اين دانشسرا از جمله آقايان دکتر محمود روحالاميني، دکتر غلامحسين صديقي، دکتر حسن حبيبي و… گشت که بدين ترتيب از تخريب باقيماندة اين اثر جلوگيري نمایندکه اثر بسیار باارزشی است .
بهتر است بدانید بعد از انتقال دانشکدة علوم اجتماعي و تعاون دانشگاه تهران به محل امروزي خود و تخريب بخشي از باغ نگارستان توسط سازمان برنامه و بودجه، با تصويب راهاندازي موزۀ تاريخ علم دانشگاه تهران در محل باغ نگارستان، کار حراست، حفاظت، مرمت و بازسازي اين مجموعه تاريخي بيش از پيش مورد توجه مسئولان دانشگاه قرار گرفت و تاکنون بخش قابل توجهي از آن انجام يافته است. در آيندهاي نزديک اين محل به عنوان موزة تاريخ و مفاخر دانشگاه تهران گشايش یافته است .
باغ نگارستان با شمارة 2082 در زمرة آثار ملي ايران عزیز به ثبت رسيده است.
این باغ و موزه زیبا را ببینیدو لذت ببرید.
باغ نگارستان
مطالب مرتبط: