سوء هاضمه ؛ علائم و درمان سوء هاضمه در طب سنتی و نوین
اثرات درمانی و دارویی همراه خواص علف گربه با روش مصرف گیاه
اثرات درمانی و دارویی همراه خواص علف گربه با روش مصرف گیاه اثرات درمانی و دارویی همراه خواص علف گربه با روش مصرف گیاه در سایت جسارت خواص علف گربه ,خواص گیاه …
مبتلایان به آلزايمر نرگس بو کنند
مبتلایان به آلزايمر نرگس بو کنند آلزایمر,بيماري آلزایمر,آلزایمر در بارداري,علائم آلزایمر,درمان آلزایمر,درمان آلزایمر با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان آلزایمر,آلزایمر را چگونه درمان کنيم,آلزایمر در کودکان,آلزایمر در بزرگسالان,آلزایمر در نوزادان,آلزایمر در …
بهترین زمان و عوارض مصرف ویتامین b1 در بدنسازی 100 و 300 برای مو در بارداری برای چیست
ویتامین b1 ویتامین b1 ,عوارض مصرف زیاد ویتامین b1,ویتامین b1 در چه مواردی است,بهترین زمان مصرف ویتامین b1,ویتامین ب1 برا چی خوبه,ویتامین ب 1 و لاغری,قیمت ویتامین b1300 توضیحاتی در مورد ویتامین …
سوء هاضمه
در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در بیماری سوء هاضمه صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
نگاهی به بیماری
اگر شما اخیراً یک یا دو بار دچار سوء هاضمه خفیف شده اید، بهتر است سعی نمایید که تغییراتی در زندگی خود بدهید و نسبت به معده خود مهربانتر باشید: رعایت کامل بهداشت فردی به ویژه بهداشت دهان و دندان از مصرف غذاهایی که به تجربه دریافتهاید با بدن شما سازگار نیست، اجتناب کنید.هیچگاه معده خود را پر از غذا نکنید، بلکه به دفعات بیشتر اما هر بار با حجمی اندک غذا بخورید. همیشه به حالت نشسته و به طور آهسته غذا خورده و غذا را خوب بجوید. از یک رژیم غذایی سالم استفاده کنید. از غذاهای سرخ کردنی، پنیر، چیپس و گوشت قرمز کمتر استفاده نماییدو بیشتر از میوه ها، مرغ یا ماهی کباب شده و سیب زمینی آب پز استفاده نمایید.مقدار فیبر را در رژیم غذایی خود افزایش دهید. فیبر در میوهها، سبزیجات و نان سبوسدار به میزان زیادی وجود دارد. از مصرف ادویه های تند، نمک به میزان زیاد و سرکه خودداری نمایید. بعضی از غذاهای سالادی( مثل پیاز و گوجه فرنگی) اغلب ممکن است باعث بدتر شدن سوزش سرمعده شوند.
از مصرف کافئین که در قهوه، چای و نوشابه های گازدار وجود دارد کمتر استفاده نمایید. از خوردن مقادیر زیاد غذا، درست قبل از رفتن به بستر خودداری نمایید.سعی کنید وزن خود را کم نمایید و به میزان حرکات و تمرینات ورزشی خود اضافه نمایید. از مصرف هرگونه مشروبات الکلی و استعمال دخانیات خودداری کنید. بهتر است برای مصرف سه وعده غذای اصلی صبحانه، ناهار و شام ساعت معینی در نظر گرفته شودو در فاصله بین دو غذا از خوراکیهایی استفاده شود که موجب سلب اشتها نگردد.در نوع غذاهای مصرفی خود تنوع ایجاد کنید، این عمل باعث افزایش اشتها و هضم آسان و سریع غذا میگردد. بهتر است بعد از صرف غذا حداقل تا نیم ساعت از انجام هرگونه تمرینات ورزشی و کارهای فکری خودداری نمایید.اضطراب و عصبانیت بر روی کارکرد عضلات معده اثر میگذارد، بنابراین با آرامش غذا بخورید. مصرف دارو تنها در صورت تجویز پزشک مجاز میباشد. از استفاده خودسرانه دارو در مواقع ناراحتیهای گوارشی باید خودداری نمود.در واقع برای سوء هاضمه میتوان از عرق نعنا یا دمکرده ی نعنا بعد از غذا استفاده کرد.از به لیمو در درمان سوء هاضمه استفاده می شود
درمان سوء هاضمه
قابل ذکر است که درمان دردهای متواتر شکمی، نفخ، اسپاسم، سوء هاضمه، فشارهای عصبی و ناراحتی های مربوط به هیجان و عاطفه نیز از موارد مصرف اسانس بهار نارنج هستند.انگور برای کسانی که دچار مسمومیت، عوارض فشار خون بالا و سوء هاضمه، اختلالات پوستی، کورک، اگزما و نفریت (ورم چرکی کلیه ها) شده اند موثراستاز تخم شربتی برای درمان ناراحتیهای گوارشی مانند درد معده، نفخ، یبوست، سوء هاضمه و بی نظمی کارکرد رودهها استفاده میشود.به یاد داشته باشید که نوشیدن دم کرده ی داغ هل موجب تسکین کولیت، سوء هاضمه، باد نفخ، حالت تهوع و بی حالی شده و مانع ترشح زیاد اسید معده می گردد.
درمان گیاهی سوء هاضمه
ورم معده : دکتر رونالد هافمَن، نویسنده می گوید:” چنانچه از دل درد و سوء هاضمه رنج می برید، مصرف روزی یک عدد موز شما را از پزشک بی نیاز می کند.”آلبالو برای سوء هاضمه بسیار مفید و میوه های نرم کننده (ملین ) می باشد.برای درمان سوء عاضمه از لیمو ترش غافل نشوید.انجیر خشک برای درمان سوء هاضمه مفید و موثر است .خوردن زیاد گردو موجب سوء هاضمه می شود.
مواد مفید برای درمان سو ء هاضمه
بهتر است بدانید که تره ناراحتی طحال را رفع می کند. قابل ذکر است که تره از نظر خواص درمانی و غذا شبیه سیر و پیاز است، ولی طعم و بوی آن ملایم تر از آْنهاست و دهان را خوشبو نیز می کند.در واقع مصزف تازه برای برطرف کردن یبوست دائمی، ترش کردن غذا و سوء هاضمه، برطرف شدن چاقی و تسکین درد مفاصل و نقرس مفید و موثر است. لازم به ذکر است که مصرف سوپ یا شربت تره برای معالجه تمام بیماری های حاد و مزمن دستگاه تنفس اثر شفا بخش و موثری دارد، مثلاً در گریپ، گلو درد، گرفتگی صدا و سیاه سرفه مفید و تاثیرگذار بوده و اثر خلط آور دارد و در این مواد اضافه کرده کمی عسل به آب تره و مصرف آن مفید تر می باشد.چای زنبق سوءهاضمه را برطرف می کند.جوشانده پوست درخت سپستان برای رفع سوء هاضمه و کاهش تب موثر است.از دم اسب بعنوان مدّر استفاده می شود.خاکستر گیاه برای برطرف کردن اسیدی معده و سوء هاضمه استفاده می شود.( کمی بعد از غذا میل کنید)عصاره برگ و ریشه کنگر برای جلوگیری از رسوب چربی در جدار رگها مفید و نافع بوده و در درمان یرقان، سوءهاضمه، احساس ناراحتی در معده، نفخ، بیاشتهایی، تهوع، اسهال خفیف یا یبوست، نارسایی کبد، دفع مزمن آلبومین و کمخونی بعد از جراحی موثر و مفید بوده و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت می نماید.افزایش سوء هاضمه(آروغ و یا سکسکه بعد از غذا) از علائم زخم معده است
نکاتی طلایی در مورد بیماری سوء هاضمه
یکی از نکاتی که در مورد گیاه بهار نارنج وجود دارد این است که نرم کننده پوست خشک است و از شکنندگی مویرگها جلوگیری می کند. اگر مداوم دچار دل درد می شوید و دچار نفخ شکم و اسپاسم و بیماری سوء هاضمه هستید و بی اعصاب هستید روی خواص این گیاه حساب کنید.
Hello. And Bye.
مصرف چربی ها، نوشیدنی های گازدار، تند تند غذا خوردن و خوب نجویدن غذا از مهمترین عوامل بروز سوء هاضمه است.
سوء هاضمه به مجموعه علائمی از جمله درد و احساس سیری زودرس، نفخ، احساس برآمدگی شکم، حالت تهوع و گاها استفراغ گفته می شود که قسمت های فوقانی شکم را درگیر می کند.
با جمع شدن این عوامل فرد دچار سوء هاضمه می شود به این معنی که در حالت طبیعی پس از صرف غذا که باید احساس آرامش و لذت داشته باشد احساس ناراحتی، درد و مجموعه ای از این علائم می شوند و ممکن است دچار تاخیر در هضم غذا شوند.
این افراد احساس گرسنگی شدیدی می کنند ولی با خوردن یک یا دو لقمه احساس سیری پیدا می کنندکه مجموعه این علائم نشان دهنده ابتلای فرد به سوء هاضمه می باشد.
یکی از علل معده و اثنی عشر است که عواملی مانند پیچ خوردگی مزمن معده، تنگی عروق گوارشی و معده که منجر به عدم خونرسانی متناوب به معده خواهد شد موثر هستند زیرا معده برای هضم غذا نیاز به خون دارد که در این حالت افزایش خونرسانی به معده به نحو درست صورت نمی گیرد و معده دچار درجاتی از کم خونی می شود.
یکی از علل معده و اثنی عشر است که عواملی مانند پیچ خوردگی مزمن معده، تنگی عروق گوارشی و معده که منجر به عدم خونرسانی متناوب به معده خواهد شد موثر هستند زیرا معده برای هضم غذا نیاز به خون دارد که در این حالت افزایش خونرسانی به معده به نحو درست صورت نمی گیرد و معده دچار درجاتی از کم خونی می شود.
یکی دیگر از علت ها سایر آلرژی های غذایی هستند به این معنی که فرد به یک ماده غذایی حساسیت دارد، عادات بد غذایی مانند تند تند غذا خوردن، خوب نجویدن غذا، خوردن مواد محرک مانند سس های خیلی تند و مواد آسیب رسان به معده، مصرف نوشیدنی های خیلی داغ مانند چای، خوردن غذا در شرایط روحی بد، عوارض داروهایی که فرد به علل دیگر مصرف می کند که در راس آنها آسپرین ها و مسکن ها هستند و زخمهای گوارشی از مهمترین عوامل ابتلای فرد به بیماری سوء هاضمه می باشند.
هضم برخی مواد غذایی از جمله چربی ها برای دستگاه گوارش بسیار دشوار است به این معنی که هر میزان چربی غذا بیشتر باشد وظیفه معده برای هضم آن سخت تر بوده و کار معده را سنگین می کند، غذاهای تند مانند سس ها، غذاهایی که بصورت صنعتی آماده می شوند که این نوع غذاها همخوانی کمتری با دستگاه گوارش دارند و متاسفانه عادت غذا خوردن به سمت مصرف هر چه بیشتر آنها و فست فودها رفته است که شاید یک علت آن را بتوان شهری شدن و تسریع در زندگی شهری دانست از عواملی است که در افزایش میزان ابتلای افراد به سوءهاضمه موثر می باشد.
باید راهکاری اندیشیده شود تا غذاهای سنتی که همخوانی بیشتری با دستگاه گوارش دارند بصورت مدرن تولید شده و مجددا وارد سفره خانواده های ایرانی شوند.
علوی عضو مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: وقتی یک آسیب وجود داشته باشد در صورت عدم درمان آن ممکن است تجمع پیدا کرده، مزمن شده و منجر به عوارض جبران ناپذیری شود، یک درصد از کسانی که دچار سوء هاضمه هستند در نهایت دچار سرطان های گوارشی می شوند که متاسفانه در جامعه شاهد افزایش سرطان ها و کاهش سن ابتلای به آن هستیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه ضمن بیان این مطلب که نتیجه مصرف گوشت قرمز همراه با نوشابه های گازدار به عنوان یک مکمل، رشد بیش از حد سرطان های گوارش می شود گفت: در حال حاضر رژیم غذایی شرقی که در آن میزان زیادی از فیبر و مواد غذایی گیاهی و سبزیجات وجود دارد در حال جایگزینی با رژیم غذایی غربی است که بیشتر مواد تشکیل دهنده آن را گوشت و چربی های اشباع شده تشکیل می دهد.
با توجه به متفاوت بودن سن ابتلا به بیماری سوء هاضمه در جوامع مختلف توصیه ها برای این بیماری هم بر اساس جوامع مختلف فرق می کند، به عنوان مثال انجمن گوارش آمریکا سن 55 سال را و انجمن گوارش اروپا سن 45 سال را معیار قرار داده است و با توجه به شیوع بیش از حد بیماریهای گوارش در ایران می توانیم سن مبنا را 45 سال قرار دهیم.
اگر فردی سن بالای 45 سال دارد و به بیماری های گوارش مبتلا شده است توصیه می شود که در ابتدای کار حتما یک آندوسکوپی فوقانی انجام دهد ولی اگر سن زیر 45 سال است و یا علائم هشدار دهنده ای مانند کاهش وزن، استفراغ پیش رونده، دردی که باعث بیخوابی فرد شود، دفع خون همراه با مواد استفراغ، در فرد وجود نداشته باشد باید از نظر ابتلا به میکروب هلی کوباکتر پیلوری آزمایش شود.
اگر جواب آزمایش فوق مثبت باشد فرد باید مورد درمان ریشه ای قرار بگیرد ولی اگر منفی بود بیمار به مدت 8 تا 4 هفته تحت درمان با داروهای کاهنده اسید قرار خواهد گرفت.
اگر مشکل چنین بیماری علی رغم سپری شدن این دوره درمانی حل نشد ممکن است که بخشی از بیماری های روحی بر روی دستگاه گوارش اثر گذار باشند که مثال شایع آن روده تحریک پذیر است که در برخی مواقع در معده هم اتفاق می افتد که در این صورت ممکن است با داروهای کاهنده اضطراب بتوان فرد را تحت درمان قرار داد.
دیر هضمی که به عنوان بیماری سوء هاضمه شناخته شده است ، اصطلاحی می باشد که برای توضیح یک یا چند نشانه از جمله احساس سیری و پر بودن معده در یک وعده ی غذایی ، احساس پری ناراحت کننده ای در معده بعد از غذا و درد یا سوزش در قسمت فوقانی شکم به کار برده می شود.
سوء هاضمه در بزرگسالان شایع است که می توان د، علائم آن تنها در یک روز یا غالبا در هر روز در آن ها نمایان شود.
امکان ابتلا به سوء هاضمه همراه با ابتلا به بیماری های گوارشی از جمله بیماری رفلاکس معده (GERD)، زخم پپتیک ، سرطان یا ناهنجاری در مجاری پانکراس وجودارد. اگر نشانه های این بیماری ها بهبود یابند یا به طور کامل بیماری مورد نظر معالجه شود، نشانه های سوء هاضمه نیز بهبود می یابند.
گاهی اوقات یک فرد با دلیل غیر قابل یافتنی به سوء هاضمه مبتلا می شود که نام این نوع سوء هاضمه را سوء هاضمه ی عملکردی می نامند ، که در محل برخورد معده به روده ی کوچک اتفاق می افتد. سوء هاضمه ممکن است براثر یک عامل غیرخارجی مانند فشردن یا استراحت عمل عضله ی معده ، عمل عضله ی معده، دریافت ، هضم و حرکت مواد غذایی به سمت روده ی کوچک است – رخ دهد.
بسیاری از افرادی که به بیماری سوء هاضمه مبتلا هستند بیش از یکی از علائم زیرا را در خود تجربه می کنند.
احساس پری و سیری بیش از حد در یک وعده ی غذایی؛ در این مورد شخص احساس می کند، کمی بعد از شروع خوردن غذا احساس سیری می کند و نمی تواند غذا را به صورت کامل صرف کند.
پری دردناک یا سیری بیش از حد بعد از غذا ؛ در این مورد شخص بعد از غذا احساس سیری و پری همرا ه با درد را تجربه می کند؛ او ممکن است احساس کند که غذا در درون معده ی او به مدت طولانی باقی مانده است و به اصطلاح هنوز هضم نشده است.
درد اپی گاستر؛ اپی گاستر ناحیه ای بین پایین ترین قسمت استخوان قفسه ی سینه و ناف می باشد؛ شخص ممکن است درد اپی گاستر رااز خفیف تا شدید تجربه کند.
احساس داغی زیاد یا سوختن در اپی گاستر؛ در این مورد فرد احساس ناخوشایندی از گرما را در ناحیه ی اپی گاستر احساس می کند
نشانه هایی که کم تر در سوء هاضمه خود را نمایان می کنند، حالت تهوع و نفخ – تنگی فشار و ناخوشایندی در معده – می باشد؛ در حقیقت می توانیم بگوییم که احساس تهوع و نفخ می توانند از علائم دیگر سوء هاضمه محسوب شوند.
گاهی اوقات سوزش معده را جزء علائم سوء هاضمه به حساب می آورند، در صورتی که این دو کاملا با یکدیگر متفاوت هستند. سوزش معده سوزش دردناکی است که از قفسه ی سینه آغاز می شود و به گردن و کمر نیز سرایت می کند. سوزش معده بر اثر بالا آمدن اسید معده به مری رخ می دهد و ممکن است یکی از علائم GERD یا رفلاکس معده باشد. یک شخص می تواند هم علائم سوء هاضمه و هم علائم سوزش معده راهمرا با هم داشته باشد.
دیر هضمی که به عنوان بیماری سوء هاضمه شناخته شده است؛ اصطلاحی می باشد که برای توضیح یک یا چند نشانه از جمله احساس سیری و پر بودن معده در یک وعده ی غذایی، احساس پری ناراحت کننده ای در معده بعد از غذا و درد یا سوزش در قسمت فوقانی شکم به کار برده می شود.
امکان ابتلا به سوء هاضمه همراه با ابتلا به بیماری های گوارشی از جمله بیماری رفلاکس معده (GERD)، زخم پپتیک، سرطان یا ناهنجاری در مجاری پانکراس وجودارد.
گاهی اوقات یک فرد با دلیل غیر قابل یافتنی به سوء هاضمه مبتلا می شوند که نام این نوع سوء هاضمه را سوء هاضمه ی عملکردی می نامند.
سوء هاضمه و سوزش معده دو بیماری کاملا متفاوت هستند ولی یک فرد می تواند علائم هر دو را داشته باشد.
برای تشخیص سوء هاضمه پزشک ممکن است گرفتن عکس با اشعه ی x ، آزمایش خون ، تنفس ، مدفوع و هم چنین یک آندوسکوپی فوقانی با بیوپسی را تجویز کند.
برای درمان سوء هاضمه پزشک ممکن است، آنتی اسید ، آنتاگونیست های گیرنده ی H2 (رانیتیدین، فاموتیدین و..)، مهارکننده ی پمپ پروتون (امپرازول، پنتوپرازول، لنتوپرازول)، پروکینتیک ها (مانند متوکلوپرامید) یا آنتی بیوتیک، تجویز کند.
دُشگواری یا سوءهاضمه اصطلاحی است که برای توصیف علائم و نشانههای سوء هاضمه که دلیل مشخصی ندارند، استفاده میشود. (دردشکمی بدون زخم پپتیک) یا سوءهاضمه عارضهای رایج است و میتواند برای مدت زیادی طول بکشد. سوءهاضمه میتواند باعث علائم و نشانههایی شود که به زخم گوارشی شباهت دارند، مانند درد یا ناراحتی در قسمت بالایی شکم که اغلب با نفخ، آروغ و حالت تهوع همراه میشود.
نشانهها و علایم سوءهاضمه میتواند شامل موارد زیر باشد: _نفخ _آروغ _هر نوع احساس زودهنگام سیری و پر بودن شکم در زمان صرف غذا _حالت تهوع
اگر علایم زیر را تجربه میکنید فوراً با پزشک معالج تماس بگیرید: -استفراغ خونی -مدفوع تیره رنگ و قیری -کوتاهی تنفس – دردی که به فک، گردن و بازویتان کشیده میشود.
خیلی از مواقع واضح نیست که چه چیزی باعث ایجاد دردشکمی بدون زخم میشود. به نظر پزشکان این عارضه یک اختلال اولیهاست بدین معنا که لزوماً بیماریهای خاصی باعث این عارضه نمیشود. در بیشتر موارد سوء هاضمه با زخمهای معده و رفلاکس معده (بازگشتن محتویات معده به مری) ایجاد میشود که در رفلاکس معده اسید معده باعث درد در ناحیه قفسه سینه میشود.[۱]
عواملی که شدت درد شکمی بدون زخم را افزایش میدهند عبارتند از: _مصرف بیش از اندازه کافئین یا الکل _سیگار کشیدن _ مصرف داروهای خاص، مخصوصاً داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدیNSAIDS) (مانند آسپرین و ایبوبروفن) که میتوانند باعث ایجاد مشکلات شکمی بشوند.
پزشک معالج احتمالاً نشانهها و علائم بیمار را بررسی میکند و معاینه فیزیکی را بر روی بیمار انجام میدهد. انجام تعدادی از تستهای تشخیصی نیز ممکن است به دکتر کمک کند که دلیل ناراحتی اصلی را تعیین کند. این تستها عبارتند از:
تستهای خونی. تستهای خونی ممکن احتمال ابتلاء به برخی بیماریهای دیگری که ممکن باعث ظهور نشانهها و علائمی شبیه به درد شکمی بدون زخم شوند را برطرف نماید.
آزمایش مدفوع. ممکن است پزشک آزمایش نمونهای از مدفوع را به منظور پیدا کردن باکتری ای موسوم به هلیکوباکتر پیلوری(H. pylori) تجویز نماید (که این باکتری میتواند سبب مشکلات شکمی شود).
استفاده از آندوسکوپی برای بررسی سیستم گوارشی: در این روش وسیلهای سبک، قابل انعطاف و نازک به نام آندوسکوپ، از گلوی بیمار میگذرد؛ بنابراین دکتر میتواند مری، شکم و قسمت ابتدایی روده (دئودنوم) بیمار را معاینه نماید.
درد شکمی بدون زخم که مدت زیادی طول میکشد و بوسیله تغییرات شیوه زندگی کنترل نمیشود ممکن نیاز به معالجه داشته باشد. نوع درمانی که بیمار دریافت میکند به علائم و نشانههای بیماری وابستهاست. درمان ممکن است با تجویز دارو و رفتار درمانی ترکیب شود.
سوءهاضمه یکی از ناراحتیها و بیماریهایی است که از نظر پزشکی هیچ علت ارگانیک مشخصی برای آن پیدا نشده است اما مبتلایان به آن احساس ناراحتی شدید هنگام یا بعد از غذاخوردن پیدا میکنند.
از نظر پزشکی سوء هاضمه به احساس ناراحتی مبهم در شکم یا قفسه سینه گفته میشود که طی آن معده ، مری و روده کوچک فرد مبتلا درگیر میشود. سوء هاضمه یک درد گوارشی بدون زخم است و با علائمی چون احساس درد هنگام خوردن یا سوزش شکم ، نفخ، احساس گاز زیاد در شکم، تهوع، استفراغ خونی و ترش کردن همراه است.
هنگام داشتن علائم سوءهاضمه بهترین کار مراجعه به پزشک متخصص است که ضمن معاینه و تجویز دارو میتوان به پیشنهادهای گیاه درمانگران نیز در این زمینه توجه کرد. مرکز تخصصی گیاهان دارویی آلمان بابونه و نعناع فلفلی را برای رفع بسیاری از گرفتاریهای دستگاه گوارش ازجمله سوءهاضمه، مؤثر تشخیص دادهاند. بر این اساس مصرف چای و بهویژه تنتور بابونه یا نعناع فلفلی برای درمان سوءهاضمه توصیه میشود. دکتر ویل استاد دانشکده پزشکی دانشگاه آریزونا نیز بهترین درمان خانگی برای ناراحتیهای معده را چای بابونه و نعناع فلفلی میداند.
از جمله پیشنهادهای دیگر در این زمینه مصرف گشنیز است. از نظر گیاهدرمانگران روغن اسانس گشنیز یک آرامکننده معده، گندزدا، باکتری کش، قارچکش و شلکننده ماهیچههاست؛ به همینخاطر گشنیز را نیز در برطرف کردن عارضه سوءهاضمه مفید میدانند. از جمله درمانهای خانگی انگلیسی برای جلوگیری از سوءهاضمه مرزنگوش است که آنها با ساندویچهای خود میخورند.