کهیر ؛ درمان سریع و قطعی “کهیر” و حساسیت پوستی
همه چیز در مورد لاغری شکم با اسفند در زنان
لاغری شکم با اسفند توضیحاتی در مورد لاغری شکم با اسفند اسپند از گذشته در خانه ی اغلب ایرانیان وجود دارد که به اعتقاد گذشتگان و در فرهنگ ایرانی برای دور کردن …
افزایش استروژن با مواد غذایی
افزایش استروژن با مواد غذایی افزایش استروژن,بيماري افزایش استروژن,افزایش استروژن در بارداري,علائم افزایش استروژن,درمان افزایش استروژن,درمان افزایش استروژن با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان افزایش استروژن,افزایش استروژن را چگونه درمان کنيم,افزایش …
بیماری دیستروفی چیست؟
بیماری دیستروفی چیست؟ دیستروفی,بيماري دیستروفی,دیستروفی در بارداري,علائم دیستروفی,درمان دیستروفی,درمان دیستروفی با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان دیستروفی,دیستروفی را چگونه درمان کنيم,دیستروفی در کودکان,دیستروفی در بزرگسالان,دیستروفی در نوزادان,دیستروفی در بهار,دیستروفی در تابستان,دیستروفی …
کهیر
در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد کهیر و علت و درمان این بیماری صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
توضیحاتی در مورد کهیر
بهترین راه حل برای مواقعی است که خاراندن بدن واقعا عذاب آور شده و کلافه تان می کند. کهیر معمولا نتیجهی یک واکنش آلرژیک به چیزی است که خوردهاید. اما نگران نباشید! این برجستگیهای قرمز که سر و کلهشان روی پوست شما پدیدار میشود، به راحتی میتوانند درمان شوند بدون اینکه لازم باشد از یک متخصص کمک بگیرید. این بیماری در تمام سنین مشاهده میشود و مردان و زنان بهطور تقریبی به نسبت برابر به این بیماری دچار میشوند. مصرف داروهای ضدهیستامین میتواند در درمان این بیماری سودمند باشد. علائم شایع این بیماری جوشهای خارشدار است که این جوشها متورم شده و تبدیل به ضایعات صورتی یا قرمز رنگ میشوند. این ضایعات کهیری حاشیه کاملاً مشخص دارند و مسطح هستند. قطر آنها یک تا ۵ سانتیمتر است. ضایعات کهیری سریعاً به یکدیگر میپیوندند و پلاکهای بزرگ و مسطح به رنگ پوست تشکیل میدهند. این ضایعات کهیری یا پلاکها مرتباً تغییر شکل میدهند و ممکن است در عرض چند دقیقه یا چند ساعت ناپدید شده و دوباره ظاهر شوند. تغییراتی به این سرعت مشخص این بیماری است. در واقع این بیماری ، بیماری شایعی است که ۱۰ تا ۲۰ درصد مردم در طول زندگی خود حداقل یک بار دچار حمله آن میشوند. این بیماری در اطراف چشم، لب و دستگاه تناسلی ورم شدید ایجاد میکند که در این حال، ظاهر ضایعات ناراحتکننده است ولی با درمان معمولاً ظرف ۲۴ ساعت برطرف میشود. معمولاً هر حمله این بیماری در عرض چند روز تا چند هفته خود به خود فروکش میکند اما ممکن است این بیماری سالها طول بکشد.
کهیر چیست
کَهیر (به انگلیسی: urticaria) واکنش آلرژیک حاد یا مزمن به شکل ورمدانههای گرد سرخ بر روی پوست که با خارش شدید همراه است. این بیماری آماس و ورمی است در پوست بدن که شبیه به آماسی که از برخورد گزنه پدید میآید. این بیماری ، بیماری کوتاهمدتی است که با سرخی پوست و خارش بسیار در تمام بدن همراه است. این عارضه پوستی به صورت دانههای کوچک صورتی رنگ یا به شکل برجستگیهای وسیعتر و گاهی به صورت تاول دیده میشود و با خارش شدید همراه است. این بیماری معمولاً بر اثر واکنش بدن در برابر آزاد شدن مواد هیستامینی یا ترکیباتی نزدیک به هیستامین پدید میآید
موارد ایجاد کننده کهیر
موادی از قبیل آجیل، شکلات، ماهی، گوجه فرنگی، تخم مرغ، توت فرنگی، شیر و افزودنیهای غذایی و میوههای تازه بهویژه مرکبات و داروهایی از قبیل پادزیستها (آنتیبیوتیکها) مانند پنیسیلین، مسکنها مثل آسپیرین، کدئین، ایندومتاسین، خوابآورها، ویتامینها و تقریباً هر نوع دارویی میتواند ایجاد این بیماری کند. مصرف مداوم آسپیرین میتواند ایجاد این بیماری مزمن بکند. حلزون، ماهی، آجیل، تخم مرغ و شیر از شایعترین حساسیتزاها هستند که خوردن آنها میتواند باعث پدید آمدن این بیماری بشود.چه عواملی سبب پدیدار شدن این بیماری روی پوست میشود؟ سلولهای بدن شروع به آزاد کردن هیستامین میکنند که سبب میشود رگهای خونی مایعاتی را به لایههای پوست منتقل کنند. علت ایجاد این اختلال میتواند هر چیزی باشد، اما ناراحتی و عذابی که ایجاد میکند میتواند خستهکننده باشد. علائم این اختلال برجستگیهای خارشداری را شامل میشود که ممکن است حاوی مایع باشند یا نباشند. بیایید نگاهی به علل بروز این مشکل پوستی داشته باشیم. عوامل ایجادکنندهی این بیماری : – گرده – نیش حشرات – برخی از داروها – غذاهایی مانند حلزون صدفدار، آجیل، تخممرغ، شیر و غیره – پشم و موی حیوانات – دمای خیلی بالا یا دمای خیلی پایین – استرس – عفونتهای ناشی از باکتری، ویروس، قارچ یا سایر میکروبها / انگلها – قرار گرفتن در معرض آب آلوده – تعریق بیش از حد این بیماری میتواند هنگامی که شما دچار سرماخوردگی هستید یا تب دارید و هنگامی که حامله هستید، نیز ایجاد شود. آنژیوادم نوع دیگری از راش پوستی است که بسیار به این بیماری شباهت دارد. این نقاط متورم معمولا در اطراف چشمها و لبها دیده میشوند و بر لایههای عمیق پوست اثر میگذارند.
علت کهیر
در یک سوم موارد کهیر علت مشخصی یافت نمیشود (ایدیوپاتیک). تراوش مایع پلاسمای خون از درون رگها به فضای میانبافتی در پوست باعث کهیر زدن میشود. یک عامل شیمیایی که هیستامین نامیده میشود از یاختههای ویژهای در پوست به نام ماستوسیتها که در پیرامون رگها قرار دارند ترشّح میشود و باعث گشاد شدن رگها و باز شدن فضاهای میانیاختهای در آنها و بهدنبال آن خروج مایع از درون رگها میشود
ضرر کهیر
در بیشتر بیماران، این بیماری بیضرر بوده و هیچ علامت پایداری بر جای نمیگذارد. نوع حاد میتواند کمتر از یک تا ۶ هفته به طول بینجامد، در حالی که کهیرهای مزمن بیش از ۶ هفته طول میکشد و گاهی نیز ماهها و سالها ادامه مییابد
انواع کهیر
کهیرهای حاد، کهیری است که کمتر از ۶ هفته طول کشیده باشد. در اکثر موارد تعیین علت این نوع کهیرها آسان بوده و با رفع این علت کهیرها بهبود مییابد. از اصلیترین علتهای ایجاد کهیرها میتوان به مواد غذایی مانند آجیل، شکلات، ماهی، گوجه فرنگی، تخم مرغ، توت فرنگی، شیر و افزودنیهای غذایی و میوههای تازه بخصوص مرکبات و داروها از قبیل: آنتی بیوتیکها مثل پنیسیلین، مسکنها مثل آسپیرین، کدئین، ایندومتاسین، خوابآورها، ویتامینها، ملینها و عفونتها شامل نیش حشرات؛ گاه بیماریهای داخلی مثل بیماری تیروئید، محرکهای فیزیکی مثل فشار، سرما و نور خورشید نیز از عوامل دیگر ایجاد این بیماری هستند. کهیرهای مزمن، کهیری است که بیش از ۶ هفته طول بکشد. تشخیص علت این نوع کهیر بسیار مشکل است و فقط در تعداد خیلی کمی از بیماران میتوان به علت آن پی برد. هیچ آزمایش تشخیصی اختصاصی برای این نوع کهیر وجود ندارد. اما در کهیر فیزیکی؛ حملات مکرر کهیر در افراد میتواند ناشی از تماس عوامل فیزیکی مثل نور آفتاب، سرما، گرما، آب، تعریق و فشار موضعی باشد. معمولاً در این حالت بیماران خود متوجه عامل ایجادکننده میشوند.
کهیر و افسردگی
استرسهای روحی و افسردگی باعث تشدید این بیماری مبتلایان میشود و موجب افزایش خارش و گسترش آن میشود.
تشخیص کهیر
بعضی از کهیرها بر اساس دلایل ثانویه ایجاد میشوند؛ کهیرها ناشی از عوامل محیطی مانند سرما، آب سرد و آفتاب جزو این گروه هستند. نشانههای این کهیرها عبارتند از:قرمزی پوست، تورم و خارش دار شدن سطح پوست. روش سادهای برای تشخیص این نوع کهیرها وجود دارد؛ معمولاً با فشار ملایم توسط نوک انگشتان قرمزی پوست برطرف میشود و سفتی قابل لمس حس نمیشود. همچنین به محض کاهش فشار، دوباره قرمزی ظاهر میشود. معمولاً ضایعههای کهیر پس از ۴۸ ساعت برطرف میشوند و کمتر کهیری وجود دارد که در یک نقطه ثابت بیش از چند روز باقی بماند. نوع دیگری از کهیرها در اثر فشارها به وجود میآیند؛ برای مثال فشار کش جوراب موجب ایجاد کهیرها در زیر آن میشود. اگر کهیرها در اثر فشار ایجاد شدهاست از پوشیدن لباسهای تنگ خودداری کنید کهیر ناشی از سرما نیز آزمایش آسان و سادهای دارد. تکهای یخ را برای مدتی روی پوست قرار دهید، سپس آن را بردارید. اگر نشانههای کهیر ظاهر شد به کهیر مبتلا شدهاید. بهطور کلی درمان این کهیرها جلوگیری از رویارویی با عامل ایجادکننده است؛ یعنی باید کاملاً در برابر سرما از خود محافظت کنید
کهیر و روغن نارگیل
با استفاده از این شیوههای درمانی ساده میتوانید از شر این بیماری خلاص شوید! ۱. روغن نارگیل مواد لازم: – روغن نارگیل خالص و ارگانیک روش انجام کار: – روغن نارگیل را به آرامی روی قسمتهای آسیبدیدهی پوست ماساژ دهید. – اجازه بدهید چند ساعت بماند. چند وقت یک بار باید این روش درمانی را انجام داد؟ این روش درمانی را دو بار در روز تکرار کنید. روغن نارگیل چهطور چنین تاثیری دارد؟ روغن نارگیل به عنوان یک مرطوبکنندهی طبیعی پوست عمل میکند و حس خارش شدید را که با کهیر همراه است، کاهش میدهد. این روغن همچنین دارای خواص ضد میکروبی است که از پوست در برابر بروز هر گونه عفونت باکتریایی یا قارچی محافظت میکند. احتیاط: از روغن نارگیل تصفیهشده استفاده نکنید زیرا ممکن است که کهیر شما را بدتر کند.
بهترین درمان کهیر
بهترین درمان این بیماری شناسایی عامل مسوول و اجتناب از تماس مجدد با آن است. تغییر محل زندگی برای یک تا ۲ هفته گاهی باعث بهبود کهیر میشود. افرادی که مبتلا به کهیر هستند بایستی مواردی را رعایت کنند، مثلاً حذف برخی از مواد غذایی مثل آجیل، موز، توت فرنگی، پیاز، گوجه فرنگی، بادمجان، تخم مرغ، مرکبات، شیر، ماهی، پنیر، ادویه، مواد رنگی (نوشابه ژله آدامس بستنی)، غذاهای حاوی مواد محافظ (کنسرو، سوسیس و کالباس، مربا، ترشی، مایونز) قطع مصرف داروهایی که لزومی به مصرف آن نیست مانند مسکنها، ویتامینها و ملینها نیز در درمان آن مؤثر است. خنک کردن پوست معمولاً باعث تخفیف و گرما باعث بدتر شدن خارش میشود لذا از گرمای زیاد و حمام داغ پرهیز شود. داروهای موضعی مثل کرمها و لوسیونها تأثیری در درمان کهیر ندارند؛ معمولاً برای کنترل کهیر داروهای آنتیهیستامین و کورتون خوراکی یا تزریقی تجویز میشود. آنتی هیستامینها ممکن است خوابآور باشند. همچنین در صورت بروز مشکل تنفسی سریعاً به پزشک مراجعه شود.
درمان کهیر با حمام
درمان خانگی این بیماری ۲. حمام کردن مواد لازم: – آب سرد – ۲ تا ۳ فنجان بلغور جوی دوسر روش انجام کار: بلغور جوی دوسر را به آب سرد در حمام اضافه کنید و در این آب به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه خیس بخورید. چند وقت یک بار باید این روش درمانی را انجام داد؟ این روش درمانی را هر روز انجام دهید تا ا حساس خارشتان کاهش بیابد. حمام با آب سرد و جوی دوسر چهطور چنین تاثیری دارد؟ خنکای آب پوست شما را تسکین میدهد و با کوچک کردن منافذ پوست، باعث کاهش ناراحتی میشود. آب سرد همچنین دارای اثر ضد التهابی است. جوی دوسر نشاسته و بتا گلوکان دارد که هر دو دارای خواصی برای محافظت از پوست هستند. این ماده همچنین حاوی فنلهایی است که اثرات آنتیاکسیدانی و ضد التهابی روی پوست دارند.
کهیر و جوش شیرین
مواد لازم: – جوش شیرین (به میزان لازم) – آب روش انجام کار: – آب را با جوش شیرین مخلوط کنید تا خمیر نرمی حاصل شود. به میزانی از این پودر بردارید که بتوانید کل منطقهی آسیبدیده را پوشش بدهید. – خمیر حاصل را روی پوستتان به طور یکنواخت پخش کنید. اجازه بدهید بماند تا خشک شود. – در نهایت آن را با آب سرد شستشو دهید. چند وقت یک بار باید این روش درمانی را انجام داد؟ این روش درمانی را دو بار در روز تکرار کنید. جوش شیرین چهطور چنین تاثیری دارد؟ خاصیت قلیایی جوش شیرین پوست را نرم کرده و خارش و سوزش را کاهش میدهد. با چند بار استفاده از این روش درمانی، پوست شما نرم میشود و سوزش کمتری را احساس خواهید کرد.
درمان کهیر با ژل آلوئه ورا
مواد لازم: – ژل آلوئهورای تازه روش انجام کار: – ژل تازه را از برگ آلوئهورا بیرون بیاورید و آن را در منطقهی آسیبدیده استعمال کنید. – اجازه بدهید به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بماند. در نهایت آن را با آب سرد شستشو دهید. چند وقت یک بار باید این روش درمانی را انجام داد؟ برای رسیدن به بهترین نتایج ممکن، دو بار در روز این روش درمانی را تکرار کنید. ژل آلوئهورا چهطور چنین تاثیری دارد؟ گلوکومانان موجود در ژل آلوئهورا فرآیند بهبود کهیر را تسریع میکند. این ژل همچنین دارای خواص مرطوبکننده و ضد التهابی است. ژل آلوئهورا یک درمان خانگی عالی برای از بین بردن کهیر است.
کهیر یک اختلال پوستی
این بیماری اختلال پوستی بسیار شایعی است که به صورت بثورات ناگهانی و برجستگی های مختصر پوستی به شکل گرد و رنگ پریده یا به صورت هاله قرمز رنگی در روی پوست نقاط حساس بدن دیده میشود. مناطق رایجی که حساسیت پوستی در آن بیشتر ایجاد میشود معمولا تنه، بازوها و رانها میباشد. در صورت نیز، پشت لاله گوش و نواحی گردن بیشترین جایی است که دچار حساسیت پوستی میگردد. این نوع حساسیت پوستی گاهی همراه با خارش بوده و بسته به شدن آن، اندازه آن از یک نقطه کوچک تا یک بشقاب بزرگ میتواند ایجاد شود. هنگامی که دچار حساسیت پوستی میشوید، در بیشتر اوقات طی 24 ساعت بهبود می یابد لیکن در برخی مواقع، پس از محو شدن کهیر قبلی، ممکن است جای آن دو مرتبه ایجاد شود. بنابراین ممکن است این حالت برای چند روز یا بیشتر طول بکشد.
درمان دارویی کهیر
در درمان دارویی این نوع اختلال پوستی قبل از هر چیز لازم علت ایجاد اختلال مشخص شود. چنانچه علت حساسیت مشخص گردد، نسبت به رفع و یا درمان علت زمینهای اقدام می شود. اولین دارویی که برای درمان آن پیشنهاد میگردد، آنتی هیستامین ها هستند. آنتی هیستامین ها در کنترل اختلال های حاد و مزمن تعداد زیادی از بیماران موثر عمل کرده و گاها نیاز است که به صورت دراز مدت برای کنترل آن از تجویز آنتی هیستامین ها استفاده شود . داروهای دیگری که در این زمینه میتواند به درمان شما کمک نماید کورتیزونها و داپسون که یک داروی ضد باکتری است، میباشد.
کهیر در طب سنتی
اگر بیماری به علت غلبه خون باشد ابتدا باید حجامت انجام شود و از آب انار؛ آب غوره، آش انار، آش آلو و آش عدس با سرکه زیاد مصرف کنید و از خوردن گوشت، چربیجات، غذاهای شور یا شیرین، تخم مرغ، ماهی، خرما، ارده، شکلات و توت فرنگی پرهیز کنید. ضمنا توصیه میگردد از تزریق دارویی پنی سیلین، کار و فکر زیاد، ترس، ناراحتی و عصبانیت اجناب شود. برای تسکین خارش میتوانید بدن را با آب نیم گرم شسته و روی قسمتهای دچار حساسیت آب غوره، گلاب، سرکه و یا روغن گل سرخ بمالید.اگر این اختلال پوستی به علت غلبه بلغم ایجاد شده باشد، اولا لازم است خلط غالب را پاکسازی نمایید و در حمام گرم بنشینید تا خوب عرق کنید. بعد سبوس جو، کرفس و تخم کرفس را در سرکه بجوشانید و صاف کنید. سرکه صاف شده روی قسمتهاییی از پوست که دچار آلرژی شده است بمالید. همچنین میتوانید عسل، سرکه و سکنجبین را در هم بجوشانید و صبح، ظهر و شب هر بار یک فنجان از آن را بنوشید.
کهیر و کمپرس سرد
بسیاری از کارشناسان حساسیت پوستی، کمپرس سرد را به عنوان بهترین درمان طبیعی موضعی برای کهیر پیشنهاد میدهند. دمای سرد کمک میکند رگهای خونی منقبض شوند و ترشح هیستامین متوقف شود. این به نوبهی خود تورم، التهاب و خارش را تسکین خواهد داد. – چند تکه یخ را در یک پارچه بپیچید. آن را هر بار به مدت ۱۰ دقیقه روی پوست آسیب دیده بگذارید، و این کار را سه تا چهار بار در روز تکرار کنید. – همچنین میتوانید دوش آب سرد بگیرید تا پوست خود را که به خاطر کهیر ملتهب شده است آرام کنید. نکته: هیچ وقت یخ را مستقیما روی پوست قرار ندهید.
نکاتی کلیدی در مورد کهیر و راه درمان آن
برای درمان کهیر یا درماتیت تماسی مصرف قرص و شربت هیدروکسی زین می تواند مفید واقع گردد.. شربت هیدروکسی زین به صورت 5 میلیگرم در 10 میلیلیتر میباشد.
کَهیر (به انگلیسی: urticaria) واکنش آلرژیک حاد یا مزمن به شکل ورمدانههای گرد سرخ بر روی پوست که با خارش شدید همراه است. کهیر آماس و ورمی است در پوست بدن که شبیه به آماسی که از برخورد گزنه پدید میآید
کهیر بیماری کوتاهمدتی است که با سرخی پوست و خارش بسیار در تمام بدن همراه است.
این عارضه پوستی به صورت دانههای کوچک صورتی رنگ یا به شکل برجستگیهای وسیعتر و گاهی به صورت تاول دیده میشود و با خارش شدید همراه است
کهیر معمولاً بر اثر واکنش بدن در برابر آزاد شدن مواد هیستامینی یا ترکیباتی نزدیک به هیستامین پدید میآید
موادی از قبیل آجیل، شکلات، ماهی، گوجه فرنگی، تخم مرغ، توت فرنگی، شیر و افزودنیهای غذایی و میوههای تازه بهویژه مرکبات و داروهایی از قبیل پادزیستها (آنتیبیوتیکها) مانند پنیسیلین، مسکنها مثل آسپیرین، کدئین، ایندومتاسین، خوابآورها، ویتامینها و تقریباً هر نوع دارویی میتواند ایجاد کهیر کند.[۴] مصرف مداوم آسپیرین میتواند ایجاد کهیر مزمن بکند
حلزون، ماهی، آجیل، تخم مرغ و شیر از شایعترین حساسیتزاها هستند که خوردن آنها میتواند باعث پدید آمدن کهیر بشود
در یک سوم موارد کهیر علت مشخصی یافت نمیشود (ایدیوپاتیک). تراوش مایع پلاسمای خون از درون رگها به فضای میانبافتی در پوست باعث کهیر زدن میشود. یک عامل شیمیایی که هیستامین نامیده میشود از یاختههای ویژهای در پوست بنام ماستوسیت ها که در پیرامون رگها قرار دارند ترشّح میشود و باعث گشاد شدن رگها و بازشدن فضاهای میانیاختهای در آنها و بهدنبال آن خروج مایع از درون رگها میشود
در بیشتر بیماران، کهیر بیضرر بوده و هیچ علامت پایداری بر جای نمیگذارد. کهیر حاد میتواند کمتر از یک تا ۶ هفته به طول بینجامد، در حالی که کهیر مزمن بیش از ۶ هفته طول میکشد و گاهی نیز ماهها و سالها ادامه مییابد
بیماری کهیر در تمام سنین مشاهده میشود و مردان و زنان به طور تقریبی به نسبت برابر به این بیماری دچار میشوند
مصرف داروهای ضدهیستامین میتواند در درمان کهیر سودمند باشد
علائم شایع کهیر جوشهای خارشدار است که این جوشها متورم شده و تبدیل به ضایعات صورتی یا قرمز رنگ میشوند. این ضایعات کهیری حاشیه کاملاً مشخص دارند و مسطح هستند. قطر آنها یک تا ۵ سانتیمتر است. ضایعات کهیری سریعاً به یکدیگر میپیوندند و پلاکهای بزرگ و مسطح به رنگ پوست تشکیل میدهند. این ضایعات کهیری یا پلاکها مرتباً تغییر شکل میدهند و ممکن است در عرض چند دقیقه یا چند ساعت ناپدید شده و دوباره ظاهر شوند. تغییراتی به این سرعت مشخص کهیر است. در واقع کهیر بیماری شایعی است که ۱۰ تا ۲۰ درصد مردم در طول زندگی خود حداقل یک بار دچار حمله آن میشوند.
کهیر در اطراف چشم، لب و دستگاه تناسلی ورم شدید ایجاد میکند که در این حال، ظاهر ضایعات ناراحتکننده است ولی با درمان معمولاً ظرف ۲۴ ساعت برطرف میشود.
کهیر در اطراف چشم، لب و دستگاه تناسلی ورم شدید ایجاد میکند که در این حال، ظاهر ضایعات ناراحتکننده است ولی با درمان معمولاً ظرف ۲۴ ساعت برطرف میشود.
کهیر حاد، کهیری است که کمتر از ۶ هفته طول کشیده باشد. در اکثر موارد تعیین علت این نوع کهیر آسان بوده و با رفع این علت کهیر بهبود مییابد. از اصلیترین علتهای ایجاد کهیر میتوان به مواد غذایی مانند آجیل، شکلات، ماهی، گوجه فرنگی، تخم مرغ، توت فرنگی، شیر و افزودنیهای غذایی و میوههای تازه بخصوص مرکبات و داروها از قبیل: آنتی بیوتیکها مثل پنیسیلین، مسکنها مثل آسپیرین، کدئین، ایندومتاسین، خوابآورها، ویتامینها، ملینها و عفونتها شامل نیش حشرات؛ گاه بیماریهای داخلی مثل بیماری تیروئید، محرکهای فیزیکی مثل فشار، سرما و نور خورشید نیز از عوامل دیگر ایجاد کهیر هستند.
کهیر مزمن، کهیری است که بیش از ۶ هفته طول بکشد. تشخیص علت این نوع کهیر بسیار مشکل است و فقط در تعداد خیلی کمی از بیماران میتوان به علت آن پی برد. هیچ آزمایش تشخیصی اختصاصی برای این نوع کهیر وجود ندارد.
اما در کهیر فیزیکی؛ حملات مکرر کهیر در افراد میتواند ناشی از تماس عوامل فیزیکی مثل نور آفتاب، سرما، گرما، آب، تعریق و فشار موضعی باشد. معمولاً در این حالت بیماران خود متوجه عامل ایجادکننده میشوند.
استرسهای روحی و افسردگی باعث تشدید بیماری کهیر مبتلایان میشود و موجب افزایش خارش و گسترش آن میشود.
بعضی از کهیرها بر اساس دلایل ثانویه ایجاد میشوند؛ کهیر ناشی از عوامل محیطی مانند سرما، آب سرد و آفتاب جزو این گروه هستند. نشانههای این کهیر عبارتند از:قرمزی پوست، تورم و خارش دار شدن سطح پوست. روش سادهای برای تشخیص این نوع کهیرها وجود دارد؛ معمولاً با فشار ملایم توسط نوک انگشتان قرمزی پوست برطرف میشود و سفتی قابل لمس حس نمیشود. همچنین به محض کاهش فشار، دوباره قرمزی ظاهر میشود. معمولاً ضایعههای کهیر پس از ۴۸ ساعت برطرف میشوند و کمتر کهیری وجود دارد که در یک نقطه ثابت بیش از چند روز باقی بماند. نوع دیگری از کهیرها در اثر فشارها به وجود میآیند؛ برای مثال فشار کش جوراب موجب ایجاد کهیر در زیر آن میشود. اگر کهیر در اثر فشار ایجاد شده است از پوشیدن لباسهای تنگ خودداری کنید کهیر ناشی از سرما نیز آزمایش آسان و سادهای دارد. تکهای یخ را برای مدتی روی پوست قرار دهید، سپس آن را بردارید. اگر نشانههای کهیر ظاهر شد به کهیر مبتلا شدهاید. به طور کلی درمان این کهیرها جلوگیری از رویارویی با عامل ایجاد کننده است؛ یعنی باید کاملاً در برابر سرما از خود محافظت کنید
بهترین درمان کهیر شناسایی عامل مسوول و اجتناب از تماس مجدد با آن است. تغییر محل زندگی برای یک تا ۲ هفته گاهی باعث بهبود کهیر میشود.
افرادی که مبتلا به کهیر هستند بایستی مواردی را رعایت کنند، مثلاً حذف برخی از مواد غذایی مثل آجیل، موز، توت فرنگی، پیاز، گوجه فرنگی، بادمجان، تخم مرغ، مرکبات، شیر، ماهی، پنیر، ادویه، مواد رنگی (نوشابه ژله آدامس بستنی)، غذاهای حاوی مواد محافظ (کنسرو، سوسیس و کالباس، مربا، ترشی، مایونز) قطع مصرف داروهایی که لزومی به مصرف آن نیست مانند مسکنها، ویتامینها و ملینها نیز در درمان آن مؤثر است. خنک کردن پوست معمولاً باعث تخفیف و گرما باعث بدتر شدن خارش میشود لذا از گرمای زیاد و حمام داغ پرهیز شود. داروهای موضعی مثل کرمها و لوسیونها تأثیری در درمان کهیر ندارند؛ معمولاً برای کنترل کهیر داروهای آنتیهیستامین و کورتون خوراکی یا تزریقی تجویز میشود. آنتی هیستامینها ممکن است خوابآور باشند. همچنین در صورت بروز مشکل تنفسی سریعاً به پزشک مراجعه شود.
کَهیر (به انگلیسی: urticaria) واکنش آلرژیک حاد یا مزمن است که معمولاً بر اثر واکنش بدن در برابر مواد هیستامینی یا ترکیباتی نزدیک به هیستامین پدید میآید.
عارضه پوستی کهیر، به صورت دانههای کوچک صورتیرنگ یا به شکل برجستگیهای وسیعتر و گاهی به صورت تاول تظاهر کرده و با خارش شدید همراه است.
عارضه پوستی کهیر، به صورت دانههای کوچک صورتیرنگ یا به شکل برجستگیهای وسیعتر و گاهی به صورت تاول تظاهر کرده و با خارش شدید همراه است.
کهیر بیماریی گذرا و کوتاه مدت است. هر ضایعه کهیر بعد از چند دقیقه تا چند ساعت بدون باقی گذاشتن اثر از بین می رود و سپس ضایعات جدید در محل های قبلی یا محل های جدید به وجود می آید. اندازه ضایعات کهیر از کوچکی یک عدس تا بزرگی یک بشقاب متغیر است. ممکن است ضایعات به هم پیوسته باشد و نواحی وسیعی از پوست را بپوشاند. معمولاً خارش شدید وجود دارد، ولی ممکن است سوزش یا به ندرت درد نیز وجود داشته باشد.
کهیر به طور کلی بسیار شایع است و حدود 20 – 10 درصد افراد حداقل یک بار در طول عمر مبتلا به کهیر می شوند. کهیر به طور معمول ظرف چند روز تا چند هفته بهبود می یابد، ولی در مواردی هم ممکن است سال ها و حتی دهه ها به طول انجامد و مرتباً حملات آن تکرار شود.
چنانچه کهیر در نواحی خاصی مثل پلک ها و لب ها بروز کند، سبب تورم می شود که ممکن است باعث نگرانی بیمار شود، ولی این تورم ظرف 12 تا 24 ساعت برطرف می شود. ولی اگر بیمار دچار مشکل تنفسی یا بلع شود، باید به طور اورژانس تحت درمان قرار گیرد.
تراوش مایع پلاسمای خون از درون رگها به فضای میانبافتی در پوست باعث کهیر زدن میشود . یک عامل شیمیایی که هیستامین نامیده میشود از یاختههای ویژهای در پوست بنام ماستسلها که در پیرامون رگها قرار دارند ترشح میشود و باعث گشاد شدن رگها و باز شدن فضاهای میانیاختهای در آنها و بهدنبال آن خروج مایع از درون رگها میشود
موادی از قبیل آجیل، شکلات، ماهی، گوجه فرنگی، تخم مرغ، توت فرنگی، شیر و افزودنیهای غذایی و میوههای تازه بهویژه مرکبات و داروهایی از قبیل پادزیستها (آنتیبیوتیکها) مانند پنیسیلین، مسکنها مثل آسپیرین، کدئین، ایندومتاسین، خوابآورها، ویتامینها و تقریباً هر نوع دارویی میتواند ایجاد کهیر کند. مصرف مداوم آسپیرین میتواند ایجاد کهیر مزمن بکند.
حلزون، ماهی، آجیل، تخم مرغ و شیر از شایعترین حساسیتزاها هستند که خوردن آنها میتواند باعث پدید آمدن کهیر بشود.
مصرف برخی از داروها نیز می تواند سبب بروز کهیر شود. برخی از این داروها عبارت اند از: آنتی بیوتیک ها، مسکن ها، آرام بخش ها و خواب آورها، مکمل های غذایی، آنتی اسیدها. ویتامین ها و قطره های چشمی و ملیّن ها و شیاف ها نیز ایجاد کهیر می کنند.
در صورت ابتلا به کهیر، باید تمامی داروهای مصرف شده، حتی در هفته های اخیر را به پزشک اطلاع داد تا در تعیین علت، راهنما باشد.
بعضی از عفونت ها از قبیل سرماخوردگی و عفونت های گلو در کودکان می توانند سبب بروز کهیر شوند، ولی برخی عفونت های مزمن و گاه عفونت هایی به شکل سینوزیت یا برخی آبسه ها نیز به عنوان علت ایجاد کهیر مهم هستند.
برخی از عوامل فیزیکی مثل نور خورشید، سرما، فشار، ارتعاشات شدید، تعریق، ورزش و تماس با آب می تواند در بعضی افراد سبب بروز کهیر شود.
در کهیر ناشی از آفتاب، ضایعات در محل هایی که در معرض تابش آفتاب هستند بروز می کنند و ظرف چند ساعت برطرف می شوند.
کهیرهای ناشی از سرما در عضوی که در معرض سرما بوده پیدا می شود.
عریق در افراد جوان باعث کهیرهای کوچک خارش دار می شود که معمولاً به دنبال ورزش یا اضطراب بروز می کند و ظرف 15 – 10 دقیقه برطرف می گردد
گاه در بعضی افراد، خارانیدن شدید پوست یا تحت فشار قرار گرفتن آن باعث بروز کهیر می شود. تماس با آب صرف نظر از این که سرد یا گرم باشد، از علل دیگر کهیرهای فیزیکی هستند.
کهیر به دو نوع حاد و مزمن طبقه بندی می شود.
کهیرهایی که کمتر از 6 هفته از ایجاد آنها می گذرد، تحت عنوان «کهیر حاد» طبقه بندی می شوند. در این نوع کهیر علت معمولاً تشخیص داده می شود. شایع ترین علل کهیر حاد غذاها، داروها و عفونت ها هستند. نیش حشرات نیز می تواند سبب بروز کهیر شود.
کهیرهایی که بیش از 6 هفته از بروز آنها می گذرد، «کهیر مزمن» نامیده می شوند. تعیین علت این نوع کهیر، اغلب بسیار مشکل است و در تعداد کمی از بیماران می توان علت را تشخیص داد. پزشک برای تعیین علت کهیر، باید سؤالات زیادی از بیمار بپرسد و معاینات متعددی را انجام دهد، ولی با وجود بررسی های زیاد در بیش از دو سوم این بیماران نمی توان علت کهیر را پیدا کرد.
بهترین درمان کهیر، تعیین علت و حذف آن است. شخصی که دچار کهیر شده قبل از هر چیز باید از خوراکی های و مواد ایجاد کننده حساسیت خودداری کند تا بدن تقویت شود و آنتی کور لازم را بسازد و دیگر بدن عکس العملی نشان ندهد.
در بسیاری از موارد پس از معاینات کامل بیمار، لازم است که آزمایش های تکمیلی انجام شود تا در صورت امکان علت کهیر تعیین شود، که البته همیشه این توفیق حاصل نمی شود.
در بسیاری از موارد پس از معاینات کامل بیمار، لازم است که آزمایش های تکمیلی انجام شود تا در صورت امکان علت کهیر تعیین شود، که البته همیشه این توفیق حاصل نمی شود.
البته در مورد مصرف آنتی هیستامین ها، عوارض آنها (از قبیل ایجاد حالت خواب آلودگی) را باید در نظر داشت و در افراد سالخورده که دچار احتباس ادراری هستند یا بعضی داروهای آرام بخش مصرف می کنند، باید مصرف آنها با احتیاط صورت گیرد.
همچنین در زمان حاملگی، بسیاری از داروها ازجمله آنتی هیستامین ها دارای عوارضی هستند که باید مورد توجه باشند.
از تداخل اثر داروها نیز نباید غافل بود و بیماران بایستی داروهای دیگری را که به علل دیگر مصرف می نمایند، به پزشک یادآوری کنند، چون داروها هم به عنوان عامل کهیر و هم به عنوان تأثیر متقابل روی داروهای آنتی هیستامین مهم هستند.
گهگاه در کهیرهای مقاوم، پزشک ممکن است چند نوع آنتی هیستامین را باهم یا به طور متناوب تجویز کند. در موارد حاد و شدید، به ویژه مواردی که مشکل تنفسی بروز نماید، مراجعه به اورژانس و تجویز «اپی نفرین» یا «کورتیکواستروئید» تزریقی با صلاحدید پزشک معالج، صورت می گیرد.
برای دفع سموم معده و روده و صاف نمودن خون از آشهای ساده و ترش استفاده کنید مانند:تمر هندی،آب شاهتره یا عرق آن ،آب نارنج ،آبغوره، آبلیمو ،گشنیز، برگ چغندر.
خوردن آب انگور در درمان کهیر اثری قطعی و بسیار خوب دارد.(می توانید 100گرم از آن را در مقداری آب ریخته و هر سه ساعت یک بار میل کنید)
اندازه ی کهیر گاهی در حد بسیار کوچک و چند میلی متری و در مواردی به صورت ضایعات بزرگ در حد سانتی متر مشاهده می شود. به طور معمول ضایعات کهیری همراه ترشح، دلمه و پوسته ریزی نمی باشد و در موارد اندکی ممکن است نمای ضایعه به صورت تاول دیده شود.