طبیعت و خواص کنگر برای زنان باردار و دیابت و معده

طبیعت و خواص کنگر برای زنان باردار و دیابت و معده

طبیعت و خواص کنگر برای زنان باردار و دیابت و معده طبیعت و خواص کنگر برای زنان باردار و دیابت و معده در سایت جسارت .امیدواریم که این مطلب مورد توجه شما …

آشنایی با خواص و فواید سیرخرس

آشنایی با خواص و فواید سیرخرس

آشنایی با خواص و فواید سیرخرس خواص سیرخرس,فواید سیرخرس,سیرخرس درمانی,خاصیت سیرخرس,خواص سیرخرس درمانی,خواص سیرخرس برای پوست,خواص سیرخرس برای مو,خواص سیرخرس برای جوانی,خواص سیرخرس برای بارداری,خواص خوردن سیرخرس,فواید سیرخرس خام,فواید سیرخرس پخته

طرز تهیه صبحانه رژیمی ساده لاغری برای افراد چاق

طرز تهیه صبحانه رژیمی ساده لاغری برای افراد چاق

صبحانه رژیمی صبحانه رژیمی ,صبحانه رژیمی لاغری,صبحانه رژیمی برای افراد چاق,صبحانه رژیمی ساده,صبحانه رژیمی خوشمزه,صبحانه رژیمی ایرانی,صبحانه رژیمی بدنسازی توضیحاتی در مورد صبحانه رژیمی افرادی که هر روز صبحانه می‌خورند، رژیم غذایی …

توت

توت ,توت فرنگی,توت شامی,توت بری,توت سفید,توتر,توتی,توتیا,توتالیتر,توت خشک,توت فرنگی های وحشی,توت فرنگی در بارداری,توت فرنگی به انگلیسی,توت فرنگی کوچولو

توت , توت فرنگی , توت سفید , توت خشک

توضیحاتی در مورد توت

میوه توت از تیره گزنه‌ها با نام انگلیسی Morus است که شامل ده تا شانزده گونه مختلف است.♥ شاهتوت یکی از انواع این درخت هایخاص است. توتهای سیاه با وجود اینکه کاملاً شبیه شاهتوت است، بر خلاف آن میوه اش شیرین است. جمهوری اسلامی ایران بزرگ ترین تولید کننده انواع توتها در جهان است. توتهای سفید در چین مرکزی و شرقی به صورت بومی وجود دارد. این درخت قرنها پیش به اروپا برده شد، در آمریکا به‌عنوان منبع غذائی برای کرم ابریشم در اوائل دوران استقلال این کشور این درخت مورد استفاده قرار گرفت. البته نوعی از توتها که به آن «توتهای قرمز» گفته می‌شود در آمریکا به صورت بومی وجود داشته که از ایالت ماساچوست تا ایالت کانزاس دیده می‌شود. توت سیاه نیز که در آسیای غربی وجود داشته قبل از دوران رومی‌ها به اروپا برده شده‌است. یک درخت قدیمی یا تاریخی در اکثر کشورهای جهان که معمولاً در هر کشوری دارای قدمت بیش از دویست، سیصد سال است. دارای پوست زرد نارنجی بوده که از مشخصه‌های جالب آن در زمستان است (بیشتر در مورد درختان نهال و جوان). درختی است مقاوم و کم نیاز که در اکثر مناطق و آب و هوا رشد می‌نماید و حتی می‌تواند به ارتفاع ۲۵ متر نیز برسد. بعضی از درختان توتها فقط گل‌های نر تولید نموده و بنابراین میوه نمی‌آورند. این نوع درختان به عنوان یک درخت زینتی سایه‌دار بسیار مناسب هستند. در بعضی مناطق نام این درخت را توتین می‌نامند. در این مطلب از سایت جسارت در مورد همه چیز درباره خواص و مضرات توت سفید و سیاه خشک در بارداری صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

ارزش غذایی توت

در ۱۰۰ گرم توت خام، ۱۸۰ کیلوژول (۴۳ کیلوکالری)، ۴۴ درصد از مقدار ویتامین ث و ۱۴ درصد از آهن مورد نیاز روزانه موجوداست. سایر مواد مغذی توت کم است (جدول را ببینید).

مقدار کالری توت

مقدار انرژی توتها بر اساس نوع آن متفاوت می‌باشد. نمونه‌های کم کالری این میوه تنها در حدود ۴۳ کالری انرژی دارد. اما برای صد گرم نوع سفید تازه حدود ۶۰ کالری انرژی ذکر شده است. میزان کالری صد گرم میوه تازه کمی کمتر از کالری صد گرم انجیر تازه می‌باشد. صد گرم میوه تازه تقریبا معادل حجم یک فنجان می‌باشد. یک لیوان میوه تازه بیش از صد گرم بوده و در حدود ۸۵ کالری انرژی دارد. انرژی حاصل از صد گرم توتهای خشک نیز در حدود ۳۶۰ کالری می‌باشد که نسبت به انجیر خشک با ۲۷۰ تا ۳۰۰ کالری، مقدار بیشتری است. از نظر ترکیبات نیز میزان عناصر موجود در توت با توجه نوع میوه متفاوت است. با این وجود در اکثر انواع توت بیش از ۸۰ درصد میوه تازه را آب تشکیل می‌دهد. همچنین فیبر و تانن مقادیر بالایی را در توتها دارا می‌باشند. کلسیم به‌عنوان عنصری که بالاترین میزان نیاز روزانه بدن یعنی حدود ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ میلی‌گرم را به‌خود اختصاص داده است، در توتها به‌وفور یافت می‌شود به‌گونه‌ای که در صد گرم انواع مختلف توتها، از ۱۶ تا حدود ۴۰ میلی‌گرم کلسیم وجود دارد. برای آهن نیز حدود ۰.۸ تا کمی کمتر از ۲ میلی‌گرم ذکر شده است. ویتامین‌های A و C نیز به میزان قابل توجهی در صد گرم از این میوه وجود دارند (به‌ترتیب حدود ۲۸۰ واحد بین‌المللی و ۱۶ میلی‌گرم). این میوه همچنین حاوی ویتامین‌های گروه B (B1، B2، B3 و حتی B6)، ویتامین K، چربی، پروتئین گیاهی و میزان قابل قبولی از پتاسیم و منیزیم است.

توت و تقویت قلب

این میوه حاوی آنتی‌اکسیدان‌های مهمی است که نقش بسیار پر رنگی در سلامت انسان دارد. یکی از این آنتی‌اکسیدان‌ها آنتوسیانید می‌باشد. آنتوسیانید تاثیر قابل توجهی در کاهش کلسترول بد خون دارد. کاهش کلسترول بد خون به معنی کاهش انسداد عروق خونی و کاهش ابتلا به فشار خون می‌باشد. توت همچنین دارای پتاسیم می‌باشد. پتاسیم همان‌گونه که در مقاله مربوط به خواص انجیر ذکر گردید، بسیار مفید بوده و یکی از تاثیرات مهم آن کنترل ضربان قلب و فشار خون می‌باشد. آنتی‌اکسیدان مهم دیگری که در این میوه وجود دارد رزوراترول (Resveratrol) می‌باشد. رزوراترول با تغییر مکانیسم‌های مولکولی در رگ‌های خونی، فرد را در برابر سکته مغزی محافظت می‌کند. این ماده که در انگور نیز وجود دارد همچنین خاصیت ضد سرطانی دارد و در افزایش طول عمر افراد نیز موثر است. بر اساس تحقیقات جدید و پیشرفته، ماده‌ی مهم دیگری به نام روتین در این میوه به میزان قابل توجهی وجود دارد. از فواید این ماده می‌توان به پیشگیری از سرطان روده، متوقف کردن خون‌ریزی و از بین بردن ویروس‌ها اشاره کرد. بنابراین خوردن این میوه از انسداد عروق خونی جلوگیری نموده و احتمال بروز حمله قلبی، سرطان و سکته را کاهش می‌دهد. علاوه بر موارد فوق، به‌دلیل وجود آهن در این میوه، از این میوه در درمان کم‌خونی فقر آهن نیز استفاده می‌شود. لازم به ذکر است در طب چینی، این میوه به‌عنوان یک عامل تصفیه‌ی خون به‌حساب آمده و ضمن تمیز کردن خون، تولید آن را نیز افزایش می‌دهد.

توت و کاهش وزن

علاوه بر نوع ترکیبات این میوه و مخصوصا وجود مقدار مناسب فیبر در این میوه، روتین موجود در این میوه (Rutin) به شدت می‌تواند در کاهش وزن موثر باشد. تحقیقات جدید نشان داده این ماده می‌تواند چربی قهوه‌ای بدن را فعال نماید. با فعال شدن چربی قهوه‌ای، متابولیسم بدن افزایش یافته و امکان سوخت و ساز چربی سفید و کاهش وزن فراهم می‌گردد. در واقع برای سوزاندن چربی سفید موجود در بدن، فعال شدن چربی قهوه‌ای الزامی است. قبلا تصور می‌گردید چربی قهوه‌ای در کودکی از بین می‌رود. بعدها مشخص شد این ماده در بدن باقی می‌ماند اما رفته رفته از فعالیت آن کم شده و در نتیجه کاهش سوختن چربی سفید و بروز چاقی را در پی دارد. اکنون با مشخص شدن این خاصیت مهم در این میوه می‌توان گفت خوردن توت با داشتن ماده‌ی فعال کننده چربی قهوه‌ای می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در کاهش وزن داشته باشد.

توت و تقویت سیستم ایمنی

این میوه منبع غنی ویتامین C بوده که یک آنتی‌اکسیدان قوی طبیعی به‌ حساب می‌آید. بنابراین خوردن این میوه تاثیر فراوانی در تقویت سیستم ایمنی بدن داشته و در درمان بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی و تب موثر است. در ترکیه به همین دلیل از شیره‌ی این میوه جهت درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا استفاده می‌شود. تنظیم سطح قند خون و جلوگیری از افزایش یا کاهش آن در بدن نیز یکی از خواص مهم این میوه به حساب می‌آید. بنابراین خوردن این میوه به کنترل بیماری دیابت کمک نموده و حتی می‌تواند در درمان آن موثر باشد. از این رو بیماران دیابتی با خیالی آسوده نسبت به مصرف این میوه اقدام نمایند.

توت و سیستم گوارش

با توجه به وجود فیبر و نیز آب فراوان در توتها، این میوه ملین بوده و برای رفع تشنگی، برطرف کردن خشکی سیستم گوارش و نیز پیشگیری از بروز یبوست مفید می‌باشد. جالب است بدانید در ترکیه یکی از راه‌های درمان یبوست، خوردن نوع سفید به همراه یک لیوان آب آن هم با معده خالی است. یکی دیگر از خواص این میوه مفید بودن آن برای لثه کودکان و نیز انرژی بدن سالمندان به دلیل دارا بودن فسفر و کلسیم می‌باشد. تقویت کلیه و کبد، رفع خشکی بینی و نیز درمان زخم معده از دیگر فواید مصرف این میوه می‌باشد. همچنین به دلیل وجود ویتامین‌های گروه B، این میوه در کاهش اضطراب و استرس و رفع ترس موثر است. ویتامین A موجود در این میوه نیز قدرت بینایی و رشد ناخن را تقویت می‌نماید. درمان و علاج سفید شدن زودرس موی سر نیز از دیگر مواردی است که برای فواید این میوه ذکر شده است.

توت در بارداری

با توجه به وجود خواص فراوانی که در مورد توتها مطرح گردید، مصرف آن در بارداری نیز می‌تواند مفید باشد. اما ممکن است بروز حساسیت را در پی داشته باشد. به همین دلیل خوردن آن در دوران بادرای توصیه نمی‌شود. گفته می‌شود در دوران شیردهی نیز مصرف این میوه باعث افزایش شیر مادر می‌گردد.

مضرات توت

با وجود فواید فراوان ذکر شده برای توتها، در برخی موارد نیز ممکن است مصرف آن مضراتی داشته باشد. از جمله این موارد احتمال بروز حساسیت در بارداری است که در قسمت قبل به آن اشاره گردید. دیگر موارد به شرح زیر می‌باشد: زیاده‌روی در مصرف این میوه ممکن است به دل‌درد و اسهال منجر گردد. خوردن توت بعد از غذاهای سنگین مانند گوشت، احتمال اختلال در هضم و تولید نفخ را در پی دارد. با توجه به طبیعت گرم و تر توت، مصرف آن برای افراد دارای طبع گرم ممکن است مشکلاتی به همراه داشته باشد. توصیه ابن سینا به این دسته از افراد، نوشیدن سکنجبین پس از گذشت حدود یک ساعت از خوردن توت می‌باشد. فراموش نکنید بهترین زمان برای خوردن توت به‌منظور هضم بهتر، قبل از غذا و زمانی است که معده خالی باشد.

فواید شیره توت

شیره توتها فواید زیادی برای بدن و سلامتی دارد. شیره توت سفید طبیعت گرمی دارد، موقعی که این میوه تبدیل به شیره می‌شود، تمامی خواص به صورت فشرده در اختیار شما قرار می‌گیرد، به گونه‌ای که میل کردن یک قاشق غذاخوری شیره توت سفید، با میل کردن ۲ تا ۳ فنجان از خود میوه برابر است. شیره توت هم مانند شیره انگور و خرما در درمان و پیشگیری از کم خونی موثر است. آهن موجود در این شیره باعث رفع کم‌خونی و فقر آهن خواهد شد. شیره این میوه به علت دارا بودن انواع ویتامین‌های گروه B در کاهش و رفع عصبانیت و استرس و اضطراب، مفید است، همچنین این شیره ضعف بدن را نیز از بین می‌برد. فیبر موجود در شیره توتهای سفید، باعث درمان و پیشگیری از یبوست می‌شود. ویتامین A موجود در شیره توتها باعث تقویت چشم و رشد ناخن خواهد شد. شیره توتها برای رفع خواب رفتن دست و پا نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده از شیره توتها برای درمان سردرد و سرگیجه ناشی از کم خونی مفید می‌باشد. شیره توتها دارای آنتی اکسیدانی با نام آنتوسیانید بوده که باعث کاهش کلسترول بد خون و پیشگیری از بیماری قلبی و عروقی می‌شود. همچنین آنتی اکسیدان‌های موجود در این شیره پرخاصیت در پیشگیری از سرطان نیز نقش مهمی دارند. شیره توتها در تصفیه خون موثر است و به حفظ سلامت کبد و طحال کمک می‌کند. شیره توتها به افزایش قدرت یادگیری و رشد و همچنین تامین انرژی مورد نیاز کودکان بسیار مفید است.

برگ توت

برای بهتر دیدن و شنیدن، با کمک برگ درخت توت سفید، چایی تهیه کنید و بنوشید و از خوردن این دمنوش لذت ببرید. همچنین دم کرده برگ درخت توت، خون را خنک می‌کند و التهاب را فرو می‌نشاند برگ درخت توت نیز صاف کننده خون و خون‌ساز می‌باشد. کسانی که رماتیسم دارند از چای برگ درخت توت برگ و میوه توت استفاده نمایند.

طرز تهیه شیره توت

حال که خواص توت سفید تازه و خواص شیره توت را خواندیم، می‌خواهیم بدانیم شیره این میوه را چگونه تهیه کنیم؟ برای تهیه شیره روش‌های مختلف خانگی، سنتی و همچنین صنعتی وجود دارد. یکی از این روش‌ها خشک کردن این میوه است که بعد از خشک شدن به عنوان یک خشکبار یا آجیل طرفداران زیادی دارد. روش دیگری که برای تهیه شیره می‌توانید استفاده کنید این است که آب توتهای سفید تازه را بگیرید و سپس با خاک سفید که حاوی آهک و املاح معدنی است، مخلوط کنید. در واقع با افزودن آب سفید، آب توتها را تصفیه می‌کنیم. پس از طی کردن این مرحله، آب توتهای سفید را در پارچه‌های مصنوعی فشرده کرده و خاک سفید را جدا نمایید و سپس می‌جوشانید. در واقعدر اثر جوشاندن آب مازاد توتهای سفید تبخیر و بر میزان قند آن در واحد حجم افزوده می‌شود.

زمان مصرف توت

1. بهترین زمان مصرف این میوه قبل از غذا و با معده خالی است ولی می‌توانید عصر در فاصله غذای ظهر و شام هم نوع سفید را میل کنید. روی غذاهای سنگین، این میوه رانخورید. 2. مصرف شیره آن به دلیل نوع قند موجود در آن، بر خلاف بیشتر شیره‌ها برای بیماران دیابتی مضر نیست و آن‌ها می‌توانند با رعایت اعتدال و مشورت با پزشک از این ماده غذایی استفاده کنند.

توت سفید

توتهای سفید حاوی پلی‌فنل و فلاونوئید طبیعی فراوان است که خواص آنتی‌اکسیدانی، ضد التهابی، ضد سرطانی، ضد باکتری، و ضد پیری دارند. برگ‌ درخت توتهای سفید، در مقایسه با ریشه‌ها و میوه‌ی این گیاه، حاوی ترکیبات فنلی و فلاونوئید‌های بیش‌تری است. این میوه‌ی کوچک و خوشمزه، علاوه بر چین، در بسیاری از بخش‌های دیگر جهان نظیر هند، ایران، افغانستان، و اروپای جنوبی نیز پرورش داده می‌شود. طب سنتی چینی با بهره‌گیری از خواص دارویی این میوه امراض بسیاری را درمان می‌کند. هم‌چنین گیاه توتهای سفید به طور گسترده به عنوان درختی سایه‌دار و زینتی نیز استفاده می‌شود. برگ‌ها و پوست تازه‌ی درخت توتهای سفید نیز به عنوان ماده‌ی غذایی بسیار عالی برای تغذیه‌ی دام به کار می‌رود. میوه‌ی توتهای سفید را می‌توان به صورت خام نوش جان کرد، یا این‌که از آن برای تهیه‌ی مربا، و کیک‌های ژله‌ای استفاده کرد. به علاوه، توتهای سفید را می‌توان به بیسکوییت‌ها، نان‌ها، و پودینگ‌ها نیز اضافه کرد.

ترکیبات توت سفید

توتهای سفید منبعی عالی برای پروتئین است؛ زیرا مصرف یک وعده‌ از توتهای سفید، به اندازه‌ی یک‌سوم فنجان، می‌تواند ۴ گرم پروتئین برای بدن‌تان تامین کند. همین یک وعده‌ی کوچک از توتهای سفید حدود ۲۰ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن‌تان را به فیبر نیز تامین می‌کند. میزان بالای فیبر موجود در این نوع توت تا حد زیادی برای کاهش سطوح قند خون، کاهش کلسترول، و هم‌چنین تنظیم دستگاه گوارش بسیار مفید است. مصرف توتهای سفید می‌تواند بدن‌تان را از فواید آنتی‌اکسیدان‌های فلاونوئید پلی‌فنلی از قبیل آنتوسیانین،‌ رسوراترول، زآگزانتین، لوتئین، بتاکاروتن، و آلفا کاروتن بهره‌مند کند. توت سفید منبعی عالی برای ویتامین C، ویتامین A، ویتامین E، و مجموعه‌ی ویتامین B نظیر ویتامین B6، ریبوفلاوین، نیاسین، و اسید فولیک به شمار می‌رود. علاوه بر این‌ها، توتهای سفید غنی از مواد معدنی بسیاری از قبیل آهن، پتاسیم، منگنز، و منیزیوم نیز هست.

توت در طب سنتی چین

سال‌های طولانی است که توتهای سفید به عنوان ماده‌ی غذایی و دارویی مهم در طب سنتی چین شهرت دارد. تقریبا تمام بخش‌های این گیاه دارای خواص دارویی هستند. وجود مقادیر زیاد آنتی‌اکسیدان‌ها، مواد معدنی، و ویتامین‌های مفید برای سلامتی در این میوه، آن را به عنوان ماده‌ی غذایی ایده‌آل برای بهبود سطح سلامتی انسان مشهور کرده است.

توت و بیماری دیابت

دانشمندان معتقدند مصرف توتهای سفید ممکن است برای پیشگیری از بیماری دیابت مفید باشد. مطالعات نشان می‌دهند برگ‌ توتهای سفید حاوی ترکیبی به نام دئوکسی نوجیریمایسین ۱ (DNJ) هستند که ممکن است به کاهش سرعت گوارش قند کمک کنند؛ در نتیجه، بیش‌تر قند مصرفی به جای جذب در جریان خون، دفع می‌شوند. طبق یافته‌ها، این ترکیب در پیشگیری از افزایش ناگهانی سطح قند خون نیز موثر است. نوشیدن مرتب دمنوش برگ توتهای سفید راهی عالی جهت کنترل سطح قند خون و هم‌چنین کاهش خطر پیشرفت بیماری دیابت به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید : توت فرنگی ♥ شاه توت ♥ تمشک آبیآلبالوگیلاس

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 16 اسفند 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.