درمان بیماری لوپوس اریتماتوی سیستمیک پوستی و بارداری چیست
عوارض و موارد مصرف قرص ایروکاست 10 میلی گرم چیست
قرص ایروکاست قرص ایروکاست ,قرص ایروکاست 10 میلی گرم,قرص ایروکاست 5 میلی گرم,قرص ایروکاست ۱۰,قرص ایروکاست برای درمان چیست,قرص ایروکاست برای کودکان,قرص ایروکاست برای چیست توضیحاتی در مورد قرص ایروکاست قرص ایروکاست …
نحوه استفاده از کندر و خواص آن برای جنین و زن باردار
نحوه استفاده از کندر و خواص آن برای جنین و زن باردار نحوه استفاده از کندر و خواص آن برای جنین و زن باردار در سایت جسارت کندر و خواص آن ,کندر …
تأثیر تغییر جنسیت بر زندگی فردی و اجتماعی
تأثیر تغییر جنسیت بر زندگی فردی و اجتماعی خواص تغییر جنسیت,فوايد تغییر جنسیت,تغییر جنسیت درماني,خاصيت تغییر جنسیت,خواص تغییر جنسیت درماني,خواص تغییر جنسیت براي پوست,خواص تغییر جنسیت براي مو,خواص تغییر جنسیت براي جواني,خواص …
لوپوس
لوپوس ,بیماری لوپوس,لوپوس در بارداری,علائم لوپوس,درمان لوپوس,درمان لوپوس با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان لوپوس,لوپوس را چگونه درمان کنیم,لوپوس در کودکان,لوپوس در بزرگسالان,لوپوس در نوزادان,لوپوس در بهار,لوپوس در تابستان
در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد لوپوس و علل و علائم ان صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.در این بیماری، زنان حدود 9 برابر بیشتر از مردان مبتلا می شوند. معمولا افراد 15 تا 45 سال به این بیماری مبتلا می شوند، ولی احتمال ابتلای کودکان و افراد مسن نیز وجود دارد. علائم این بیماری از انواع خفیف تا شدید متفاوت است. بعضی از بیماران فقط دچار علائم خفیف بیماری می شوند. نشانه های این بیماری در افراد مختلف، ممکن است کاملا متفاوت باشد. از مشخصات ویژه بیماری لوپوس، دوره ای بودن آن است که شامل دوره های عود بیماری (تشدید علائم) و دوره های خاموشی (کاهش علائم) می باشد.
علائم لوپوس
نشانه های بیماری در افراد مبتلا به این بیماری متفاوت است، به طوری در که بعضی از افراد فقط یک سیستم بدن مثلا پوست یا مفصل درگیر می شود و در بعضی از بیماران نشانه های بیماری ممکن است در قسمت های دیگر بدن هم ظاهر شود.
لوپوس چیست؟
این بیماری یک بیماری خودایمنی است که میتواند بر بسیاری از قسمتهای بدن تأثیر بگذارد. از هر ۱۰ هزار نفر حدودا ۳ نفر به لوپوس مبتلا میشوند. آمار چندان کمی نیست! پس بهتر است اطلاعاتتان را در مورد این بیماری افزایش بدهید، با علائم و علل بروز آن آشنا شوید تا در صورت ابتلا هرچه سریعتر اقدامات لازم را انجام بدهید.
لوپوس اریتماتوز سیستمیک
سیستم ایمنی بهطور طبیعی از بدن در برابر عفونتهای خطرناک و باکتریها دفاع میکند تا آن را سالم نگه دارد. لوپوس اریتماتوز سیستمیک (SLE) یک بیماری مزمن خودایمنی است و زمانی اتفاق میافتد که سیستم ایمنی بدن قادر به ایجاد تمایز بین سلولهای سالم بدن و مهاجمان خارجی نباشد که در این حالت بدن به سلولهای خودی حمله میکند. اصطلاح لوپوس برای شناسایی تعدادی از بیماریهای خودایمنی که علائم بالینی و خصوصیات آزمایشگاهی مشابهی دارند بهکار می رود، اما SLE شایعترین نوع این بیماری است و منظور از این بیماری در اغلب موارد همان SLE است. SLE بیماری مزمنی است با دورههایی از علائم شدید که بهطور متناوب جایشان را به دورههایی از علائم خفیف میدهند. بیماران مبتلا به SLE درصورتیکه تحت درمان و مراقبت باشند میتوانند زندگی عادی داشته باشند. طبق آمار بنیاد این بیماری در آمریکا، حداقل ۱٫۵ میلیون آمریکایی با لوپوس تشخیص داده شده، زندگی میکنند. این بنیاد معتقد است تعداد افرادی که به این بیماری مبتلا هستند بسیار بالاتر است و موارد بسیاری تشخیص داده نمیشوند.
چقدر شایع است
این بیماری در سراسر دنیا شناخته شده است. بنظر می رسد که بیماری در امریکایی-افریقایی ها، اسپانیایی ها، آسیایی ها و بومی های امریکایی شایع تر باشد. در اروپا شیوع لوپوس 2500/1 می باشد وحدود 15% ازهمه بیماران لوپوسی قبل از 18 سالگی تشخیص داده می شوند.شروع لوپوس قبل از 5 سالگی نادر می باشد وقبل از سن بلوغ ناشایع است.اگر این بیماری قبل از 18سالگی بروز نماید پزشکان از اسامی مختلف مثل کودکان pediatric SLE ، نوجوانان juvenile SLE ، این بیماری با شروع دوران کودکی childhood- onset SLE استفاده می کنند. اغلب ، خانمهای در سنین باروری 45-15سالگی مبتلا می شوند ودر این گروه سنی،نسبت خانمها به آقایان 9 به 1 می باشد. قبل از بلوغ میزان ابتلا در آقایان بالاتر است وحدود یک بیمار از هر 5 کودک مبتلا به این بیماری ، مذکر هستند.
این بیماری یک بیماری مسری نیست ، بلکه بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی تواناییش را برای افتراق گذاشتن بین عوامل خارجی وسلولها وبافت خودی را از دست داده است. سیستم ایمنی دچار اشتباه شده ودر بین سایر عوامل ،اتوآنتی بادی هایی را تولید می کند که سلولهای طبیعی خود فرد را بعنوان خارجی تلقی کرده وبه آنها حمله می کنند. نتیجه یک واکنش خودایمنی این است که در اعضای خاصی ( مثل مفاصل ، کلیه ها ، پوست وغیره ) ا التهاب بوجود میاید. منظور از التهاب این است که قسمتهای درگیر بدن گرم ،قرمز، متورم وبعضی وقتها دردناک میشوند.اگر علایم التهاب طول بکشد ،چنانچه درلوپوس دیده می شود ،بافتها رادچار آسیب شده وعملکرد طبیعی آنها مختل می گردد.بهمین دلیل ،هدف درمان در این بیماری کم کردن التهاب است. عوامل خطر ارثی متعدد همراه با فاکتورهای محیطی اتفاقی مسئول این پاسخ ایمنی غیر طبیعی در نظر گرفته می شوند..مشخص شده که عوامل متعددی از جمله عدم تعادل سطح هورمونی درهنگام بلوغ ، استرس وعوامل محیطی مثل مواجهه با نور خورشید ، عفونتهای ویروسی وداروها (مثل ایزونیازید ،هیدرالازین ،پروکا یین آمید ، داروهای ضد تشنج (می توانند بعنوان شروع کننده این بیماری باشند.
آیا لوپوس اریتماتوز سیستمیک ارثی است ؟
این بیماری می تواند بصورت فامیلی دیده شود.کودکان یکسری فاکتورهای ژنتیکی که هنوز شناخته شده نیستند رااز والدینشان به ارث می برند که ممکن است آنها را مستعد ابتلا به این بیماری کند.در حالیکه ابتلا ی قطعی به این بیماری را نداشته باشند.در عینحال که احتمال گرفتن این بیماری برای آنها بیشتراست. برای مثال ،در دوقلوهای همسان ،اگر یک قل مبتلا به این بیماری باشد ، خطر گرفتن این بیماری در قل دیگر بیشتر از 50% نیست.هیچ تست ژنتیکی یا تشخیص قبل از تولد برای این بیماری وجود ندارد.
تشخیص لوپوس
تشخیص این بیماری بر اساس مجموعه ایی از علایم (مثل درد ) ،نشانه ها ئی(مثل تب ) و آزمایشات خون وادرار وبعداز رد کردن سایر بیماریها داده می شود.همه علایم ونشانه ها در یک زمان مشخص وجود ندارد و همین باعث می شود که تشخیص سریع این بیماری مشکل باشد.برای کمک به تشخیص این بیماری از سایر بیماریها ،پزشکان انجمن روماتولوژی امریکا یک لیست از 11 معیار را تهیه کرده اند که وقتی مجموعه ایی از آنها باشند ،تشخیص این بیماری را مطرح می کند. این معیارها بعضی از شایع ترین علایم واختلالات مشاهده شده در بیماران لوپوسی را نشان می دهد. برای تشخیص رسمی این بیماری ، بیمار باید حداقل 4 مورد از این 11 معیار رادر هر زمانی از شروع بیماری داشته باشد. گرچه پزشکان ماهرمی توانند تشخیص این بیماری را حتی در حضور کمتر از 4 معیار نیز مطرح نمایند.
علائم لوپوس منتشر
خسته شدن بیش از حد انتظار
احساس ضعف مداوم
احساس درد در تمام بدن
داشتن تب به صورت خفیف یا شدید
بی اشتهایی مداوم
کاهش وزن ناخواسته
افزایش ریزش مو
خونریزی از بینی به صورت مکرر
زخمهای سقف دهان بهطوریکه پس از خوردن غذاهای تند دچار سوزش شود
بثورات پوستی در نقاط مختلف بدن
تورم مفاصل
خستگی مفاصل هنگام برخاستن از خواب
درد قفسه سینه با افزایش تنفس
سرفه همراه با خلط خونی
سردردهای غیرمعمول و مداوم
احساس ناراحتی و درد در شکم بهطور مداوم
ورم کردن پاها بهطور مداوم
ورم کردن پلکها
دیده شدن خون در ادرار
در صورت بالا رفتن مقدار pt علامت مشخصه این بیماری است