همه چیز درباره درمان و کاهش استرس در کودکان و بزرگسالان
آنفلوانزای خوکی چگونه سرايت می کند؟
آنفلوانزای خوکی چگونه سرايت می کند؟ آنفلوانزای خوکی,بيماري آنفلوانزای خوکی,آنفلوانزای خوکی در بارداري,علائم آنفلوانزای خوکی,درمان آنفلوانزای خوکی,درمان آنفلوانزای خوکی با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان آنفلوانزای خوکی,آنفلوانزای خوکی را چگونه درمان …
با زنبورگزیدگی چه کنیم؟
با زنبورگزیدگی چه کنیم؟ زنبورگزیدگی,بيماري زنبورگزیدگی,زنبورگزیدگی در بارداري,علائم زنبورگزیدگی,درمان زنبورگزیدگی,درمان زنبورگزیدگی با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان زنبورگزیدگی,زنبورگزیدگی را چگونه درمان کنيم,زنبورگزیدگی در کودکان,زنبورگزیدگی در بزرگسالان,زنبورگزیدگی در نوزادان,زنبورگزیدگی در بهار,زنبورگزیدگی در …
عوارض و موارد مصرف “کپسول تتراسایکلین” 250 برای جوش
کپسول تتراسایکلین کپسول تتراسایکلین ,کپسول تتراسایکلین 250 برای جوش,کپسول تتراسایکلین برای جوش صورت,کپسول تتراسایکلین ۲۵۰,کپسول تتراسایکلین برای چیست,کپسول تتراسایکلین چیست توضیحاتی در مورد کپسول تتراسایکلین کپسول تتراسایکلین ، برای درمان بیماری های …
استرس
در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد استرس و راههای درمان آن صحبت کنیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
توضیحاتی در مورد استرس
تحقیقات نشان می دهد که بسیاری از استرس ها در محیط های پرتنش رخ می دهد و افراد در کمتر از یک دقیقه دچار حالات استرس و تنش شده و ممکن است این اتفاق برای آنها در هر ساعت یکبار رخ بدهد. برای درمان استرس در کمتر از یکساعت در افرادی که کارهای پر استرسی دارند و باید در مورد بسیاری از کارها و وظایف خود نگران باشند، این تکنیکها کاربرد فراوانی دارد. این نوع استرسهای ناگهانی و کوتاه مدت بسیار بروز میکند. به همین دلیل لازم است که این افراد عواملی را که موجب ایجاد اضطراب های کوتاه مدت و ناگهانی میشود را بشناسند و با استفاده از تکنیکهای ورزشی و روانشناسی نسبت به درمان آن در کمتر از یکساعت اقدام کنند. برخی از این روشها بطور آنی جواب میدهند. مرکز روانشناسی هنر زندگی روشهایی نوین را برای درمان استرس در کمتر از یکساعت به شما ارائه میدهد. در زیر برخی از این روشها را به شما معرفی میکنیم. 1- نفس خود را برای مدت 15 ثانیه حبس کنید و در این 15 ثانیه روان خود را کاملا رها کنید و اجازه بدهید ناراحتی و استرس را در بدن خود درک کنید 2- یک لیوان آب سرد را جرعه جرعه بنوشید. 3- حرکات کششی را برای مدت 10 ثانیه انجام دهید و بعد 3 نفس عمیق بکشید. 4- کمی قدم بزنید و هوای آزاد بخورید. 5- یک فنجان عصاره اسطوقدوس بنوشید. 6- هر 5 دقیقه یک بار به مدت 30 ثانیه سکوت کنید و چشمان خود را ببندید و خود را در یک اتاق کاملا تاریک و ساکت تصور کنید. 7- از 2 عد گلوله فلزی برای بازی کردن آنها در دستان خود استفاده کنید و آنها را در کف دست خود بچرخانید. 8- شکلات تلخ با آب سرد همراه با لیمو بخورید. 9- لبختد بزنید و بدون دلیل بخنید. 10- به خداوند توکل کنید و او را حاضر و ناظر بر همه امور زندگی خود و دیگران بدانید.
استرس چیست
به طور علمی فشار روانی ، تنیدگی یا استرس در روان شناسی به معنی فشار و نیرو است و هر محرکی که در انسان ایجاد تنش کند، استرس زا یا عامل تنیدگی نامیده میشود. استرس یک فشار روانی و احساسی بیش از حد تحمل فرد است. در واقع استرس زمانی ایجاد میشود که ما نتوانیم با فشارهای کوچک کنار بیاییم. استرس در افراد مختلف متفاوت است، ممکن است عاملی برای فردی ایجاد استرس کند ولی در فرد دیگر، به هیچ عنوان استرس ایجاد نکند هر چیزی میتواند جزو این فشار کوچک باشد مثلاً پول، کار، درس و … . استرس میتواند روی رفتار شما تأثیر بگذارد یا روی عملکرد بدن شما حتی برخی میگویند میتواند روی اندام و زیبایی صورت شما تأثیر بگذارد. علائم استرس تفکر نگرانکننده، شامل اضطراب، مشکلات خواب، عرق کردن، از بین رفتن اشتها و مشکل در تمرکز حافظه است. تنش ایجاد شده در بدن و واکنش بدن را تنیدگی میگوییم به عبارتی هر عاملی موجب تنش روح و جسم و از دست دادن تعادل فرد شود، تنیدگیزا است. هنگام وارد شدن استرس بدن واکنشهایی از خود نشان میدهد تا تعادل از دست رفته را بازگرداند که این عمل استرس است. تنیدگی واکنشی است که در فرد در اثر حضور عامل دیگری به وجود میآید و قوای فرد را برای روبهرو شدن با آن بسیج میکند و ارگانیزم (یا موجود زنده) حالت آماده باش پیدا میکند. تغییر شغل، نقل مکان به یک شهر جدید، ازدواج، مرگ نزدیکان، و وجود یک بیماری بااهمیت در خانواده از جمله عوامل بیرونی رهاسازی فشارعصبی هستند. جالب آنکه حوادث شادیآور نیز میتوانند به همان اندازه وقایع غمبار برای انسان فشارزا باشند. از عوامل درونی میتوان به ناراحتیهای جسمانی یا روانی اشاره کرد. برخی از ویژگیهای شخصیتی، مانند نیاز بهدست آوردن رضایت دیگران نیز میتوانند فشارزا باشند که با تمرین می توانید انها را از خودتان دور کنید.
مراحل استرس
به طور کلی استرس سه مرحله مشخص دارد: واکنش اخطار: از نظر فیزیولوژیک خبر ناگوار پس از شنیده شدن، به صورت اعلام خطر در مغز ثبت میشود، هیپوتالاموس احساسات و عواطف این خبر را تفسیر میکند. هیپوتالاموس اخطار الکتروشیمیایی به غدد هیپوفیز در مرکز جمجمه میفرستد، غدد هیپوفیز آغاز به ترشح هورمونی برای محرک قشر غدد فوق کلیوی میکند، غدد آدرنال فعال میشود و کورتیکوئید ترشح کرده در جریان خون میریزد و این پیامهایی به سایر غدد در سراسر بدن میبرد، در نتیجه، طحال برای عمل بسیج شده، گلبولهای قرمز اضافی وارد جریان خون میشوند، اکسیژن و غذای اضافی وارد سلولهای بدن میشود، قدرت لخته شدن خون ازدیاد مییابد، کبد، مواد قندی و ویتامینها را رها میسازد، ضربان قلب بیشتر میشود، تنفس تغییر میکند. خون از پوست و احشاء به ماهیچهها و مغز جاری میشود، دستها و پاها سردتر میشوند و کل سازواره (ارگانیزم) به صورت آماده برای حمله و تهاجم یا فرار در میآید. با این حالت سرپرست کارگاه برای بررسی و حل کردن مشکل و احیاناً پاسخگو بودن به مدیر مافوق با حالتی مضطرب و نگران وارد کارگاه میشود. گام مقاومت: طی این مرحله که ممکن است از چند ساعت تا چند روز به طول انجامد، بدن عملاً برای مبارزه با عامل فشار بسیج است که اگر برای مدتی طولانی همچنان بسیج بماند، ذخایرش به تدریج تخلیه میشود. مانند کشوری که در حال جنگ است و توان خود را صرف میکند و ذخایرش به تدریج تمام میشود. گام فرسودگی: بدین معنی است که انرژی بدن تمام و تا حد زیادی در برابر بیماریها و بد کار کردن اعضایش آسیبپذیر شدهاست. این همان جایی است که بیماریها آغاز به تظاهر میکنند و ممکن است از اضطراب، افسردگی، خستگی، عصبانیت، وسواس، پیری زودرس و سرماخوردگی، بی اشتهایی، دژگواری، سردرد، فشار خون بالا، سکته قلبی، روماتیسم، میگرن و آنفلوآنزا … آغاز به تظاهر کند.
استرس یا تنیدگی
۱- بدن انسان در مقابله با تنیدگی از الگوی مشخصی پیروی و فرایند عصبی شیمیایی، معینی را طی خواهد کرد، رویدادهای هیجانآور خوشایند همان اندازه واکنش در بدن به وجود میآورند که رویدادهای ناخوشایند میتوانند ایجاد کنند، یک خبر بسیار هیجان آور، همان اندازه استرس ایجاد میکند که یک خبر بد ایجاد میکند. ۲- تنیدگیهای شدید و طولانی در همه حال باعث از پا درآمدن فرد نمیشوند و افراد در بعضی موارد میتوانند با عوامل استرس زا سازگار شوند. نمونه آن خو گرفتن افراد در شرایط سخت و طاقت فرسا مثل دوران اسارت یا خو گرفتن به کاری سخت و طاقت فرسا مثل شغل آتشکاری در ذوب آهن است. ۳- این افراد با وجود سازگاری با شرایط استرس زا نمیتوانند از آثار زیان بار آن صد در صد مصون بمانند و دچار مشکلات جسمانی، روانی، عاطفی و اجتماعی میشوند. مثلاً فردی که مدت زیادی در اسارت است یا فردی که تحت شرایط بدی در معدن تاریک و دورافتادهای کار میکند، بعد از مدتی دچار ناراحتیهای روحی – عاطفی و پیری زودرس میشود. ۴- بدن ما وقتی چیزی را تنیدگی تلقی کرده و به آن واکنش نشان میدهد که ذهن ما به آن مارک استرس زده و در واقع پیشتر آن را شناخته باشد. ۵- نوع پاسخ افراد به استرس نیز به ویژگیهای شخصیتی، مسائل فرهنگی، شرایط زندگی و تجربههای افراد بر میگردد و شدت آن نیز به همین مسائل بر می گردد.
نشانه های استرس
از مهم ترین نشانه های استرس می توانیم به کم حوصلگی، سردرد، تغییر ضربان قلب، خستگی جسمی، خشم و پرخاشگری، بی خوابی، فشار در سینه، اختلال گوارشی، سوزش معده، عرق کردن، خشکی دهان، بیاشتهایی، داغ شدن یا سرد شدن بدن، غمگینی، لرزش بدن، میل به سیگار، از دست دادن تمرکز، احساس سرگیجه، تغییر تنفس، تکرر ادرار، کم شدن حافظه، دردهای بدنی پراکنده، آه کشیدن، تمایل به تنهایی، آشفتگی، التهاب، سرخ شدن پوست صورت و… اشاره کنیم.
بیماری و اختلالاتی که با استرس ایجاد می شوند
توجه داشته باشید که بیماری ها و اختلالاتی که استرس ایجاد میکند یا آن را تشدید مینماید، بسیارند مانند: دهانی مثل زخم دهان، تورم گلو، سرماخوردگی، آنفلوآنزا و… گوارشی مثل تهوع، اسهال، کم شدن اشتها، دژگواری، سوزش معده، ورم معده، زخم معده، اختلال روده، یبوست و… عضلانی و مفاصل مثل درد عضلات پشت و شانه، کتف و کمر، مفاصل، سردرد، ضایعات مفصلی، روماتیسم و… قلبی، عروقی مثل درد ناحیه قلب، بالا رفتن ضربان، فشار خون بالا و سختی رگها، سکته قلبی… ریوی مثل آسم، سرفه و… پوستی مثل خارش و اگزما، ریزش مو، تاسی، کچلی موضعی، اختلالات پوستی و… یکی از علل عمده طاسی موها، داشتن استرس است. نتیجه یک مطالعه جدید نشان میدهد پسران نوجوانی که زود دچار استرس میشوند، به احتمال زیاد در سالهای آتی زندگی با فشار خون بالا روبرو میشوند. تناسلی مثل تکرر ادرار، دش دشتانی (اختلال قاعدگی)، ناتوانی جنسی و… اختلالات روانی مثل انواع اختلالات سوماتوفرم، روانتنی، اضطراب، افسردگی، وسواس، سوء ظن و بدگمانی و… غددی و متابولیسمی مثل پرکاری و کمکاری تیروئید، مسمومیت تیروئید، بیماری قند، رسوب چربی و حتی بیماریهای دشواردرمانی مانند سرطان میتواند در اثر زمینه سازیهای استرس و فشار روحی باشد. محققان دانشگاه استنفورد میگویند ترشح مداوم هورمونهای استرس، رشد سلولهای چربی در بدن را تقویت میکند. پژوهشگران میگویند که اثر هورمون استرس بر چاقی مانند اثر گاز در شتاب موتور یک وسیله نقلیه است. اگر به آهستگی بر پدال گاز فشار دایم وارد کنیم در نهایت سرعت ماشین زیاد میشود. اما اگر گاهی پا را از روی پدال برداریم میتوانیم سرعت وسیله نقلیه را کنترل کنیم. به همین ترتیب، ترشح دایم هورمونهای استرس باعث فعال شدن سلولهای چربی میشود. این استرسهای طولانی بر اثر مواردی مثل بی خوابی یا دیگر تغییرات در روال زندگی روزمره ایجاد میشوند
علل و عوامل استرس
علل و عوامل تنیدگی را میتوان به چند دسته کلی تقسیم کرد: عوامل فردی: هر یک از ما نقشهایی ایفا میکنیم، مثل نقش پدر، همسر، رئیس، مرئوس، همکار، شهروند و… ایفای هر نقشی رفتارهای خاص خود را میطلبد و انتظاراتی را پدیدمیآورد، گاهی بین این نقشها تضادهایی وجود دارد که ما را متحمل میکند. گاهی مشخص نبودن نقش باعث فشار میشود، مثلاً کاری که باید انجام دهیم، مشخص نیست و رئیس به دلیل انجام نگرفتن کار از ما عصبانی است. گاهی تعداد نقشهایی که باید ایفا کنیم، زیاد و از توان ما خارج است. مسؤولیت زیاد نیز خودش فشارزا است. یکی دیگر از عوامل فردی سن فرد است. افراد مسن به دلیل تجربه بیشتر فشار کمتری متحمل میشوند. عامل دیگر جنسیت است. خانمها نسبت به آقایان از صبر و شکیبایی بیشتری برخوردارند و تحمل بیشتری در برابر فشار دارند. رژیم غذایی نیز در تحمل ما نسبت به استرس تأثیر دارد. بعضی از غذاها به آرامش ما و در نتیجه به تحمل ما در برابر استرس کمک خواهند کرد.
عوامل گروهی استرس
اولین عامل گروهی وجود یا عدم وجود نیازهای مشترک است. هرچقدر نیازهای یک گروه مشترک و با هم نزدیک تر باشد، فشار کمتری متحمل میشود. عامل دوم انسجام در گروه است، اختلاف در داخل گروه و بین افراد با یکدیگر فشار زیادی بر افراد وارد میآورد. مشخص نبودن و خوب تعریف نشدن نقشها در داخل گروه عامل دیگری است که هرچقدر نقشها در داخل گروه نامشخص تر باشد، فشار بیشتری بر فرد وارد خواهد آمد.
عوامل سازمانی
نوع کار، نقشی که افراد باید ایفا کنند، خواستههای همکاران، ساختار سازمانی، مدیریت یا رهبری در میزان فشار وارده بر فرد دخیلاند. جو حاکم بر سازمان و فرهنگ سازمان نیز با استرس رابطه دارد، اگر جو حاکم بر سازمانی مثبت باشد، افراد پرتلاش، کاری و مسؤولیتپذیر و خلاق فشار کمتری احساس میکنند. عامل دیگر نحوه تقسیم وظایف و شرح وظایف در سطح سازمان است که وظایف باید شفاف و مشخص بوده و قوانین دست و پاگیر نباشد، همچنان که اگر سبک مدیر با سلیقه کارکنان مطابقت نداشته باشد، کارمندان استرس بیشتری را متحمل میشوند. حجم کمکار، حجم زیاد کار، شیفت کاری، حوادث محیط کار، شرایط نامساعد محیط کار (مثل سر و صدا، حرارت، گرد و غبار، مواد شیمیایی،…) احساس عدم امنیت شغلی، عدم توزیع عادلانه امکانات، اختلاف همکاران، کار در شرایط تنهایی، به چالش نگرفتن استعدادهای فرد، ارتقای بی ضابطه، تصاحب پستها توسط افراد بیرون سازمان همه فشارزا هستند.
عوامل فراسازمانی
بعضی از عوامل فشار به خانواده و اجتماعی که در آن زندگی میکنیم، بر میگردد: نامطمئن بودن وضع اقتصادی، نامطمئن بودن وضع سیاسی، بیثباتی و ناکارآمدی قوانین، نامطمئن بودن تکنولوژی، مشکلات مالی واقتصادی، مشکلات خانوادگی، تحصیل فرزندان، محل سکونت همه میتواند در میزان فشاری که تحمل میکنیم، نقش داشته باشد. حمایتهای خانوادگی وفامیلی نیز درتحمل افراد در برابر فشارها نقش دارند. مسائل سیاسی اقتصادی نیز باعث ایجاد فشار میشود. رکودهای کوتاه مدت هم موجب افزایش تنش میشود، هنگامی که سیستمهای اقتصادی به قهقرا میروند، سازمانها از نیروی کار خود میکاهند، اضافه کاری کاهش مییابد، تعدادی از کارکنان منتظر خدمات میمانند، حقوقها کاهش مییابد، هفتههای کاری کوتاه میگردد و از این قبیل مسائل که فشار زا هستند.
مقابله با استرس
یکی از راههای مقابله با عوامل فشار، شهامت برخورد با واقعیت است: باید هر رویدادی را که اتفاق میافتد بپذیریم و پس از پذیرش درآن پدیده به دنبال حکمت ومصلحتی باشیم و روی موضوع بدین صورت بنگریم که چگونه از آن اتفاق به صورت مثبت بهرهبرداری کنیم، یعنی همه چیز میتواند به یک فرصت تبدیل شده و قابل استفاده باشد. اگر انسان نتواند واقعیتها را بپذیرد و از آن درجهت مثبت استفاده کند دچار حالتی میشود که اصطلاحاً به آن تحلیلرفتگی یا به اصطلاح عامه بریده میگویند. علائم تحلیل رفتگی عبارتاند از احساس از دست دادن کنترل کارها، عدم علاقه، نداشتن احساس خوبی از کار و شغل خود، بها ندادن به کار، احساس عدم کفایت، احساس قصور و کوتاهی داشتن، تمایل به بیاعتبار کردن کار، احساس نامؤثر بودن، کجخُلق شدن، آداب و معاشرت را رها کردن. در حالت شدید تحلیل رفتگی نیز، احساس قدر ناشناسی از جانب دیگران، احساس اینکه فرد میخواهد همه چیز را رها کند و سر به بیابان بگذارد، بروز مییابد. یکی از راهکارها حمایت اجتماعی است و اینکه دوستانی داشته باشیم که با وجود کاستیهای موجود در کارمان ما را تأیید کنند. یکی دیگر از راهکارها حمایت اطلاعاتی است دوستانی داشته باشیم که به ما اطلاعات بدهند یا تجربههای خود را در اختیار ما قرار دهند. حمایتهای مالی نیز در برخی موارد میتواند از شدت فشار بکاهد. یکی دیگر از راههای مقابله با فشار به وجود آوردن انطباق است. با ایجاد نگرش مثبت در خود نیز میتوانیم خیلی از رویدادها را انگ فشار نزنیم. تقویت هوش هیجانی که همان توانایی اداره و بهکارگیری صحیح احساسات در راه مثبت و سازنده است نیز به کنترل استرس کمک میکند. بیگمان زیربنای بخش بزرگی از بیماریهای جسمی و پریشانیهای روانی، میزان تحمل فشار روانی و ناتوانی فرد برای مقابله باآن است. هر چند بسیاری از شغلهای امروزی فشار روانی را نیز همراه خود دارد، اما دست اندرکاران آن میدانند چگونه با چنین فشارهای تنش زایی مقابله کنند و با وجود محرکهای فشار زایی که در کار روزانه با آن روبرو میشوند، میدانند چگونه از آثار زیانآور آن دوری گزینند. اما برخی افراد شاغل بدین اندازه توانایی یا امکان لازم برای مقابله یا فرار از محرکهای تنش زا را ندارند و همواره در معرض این محرکها هستند. چنین افرادی گرفتار فرسودگی شغلی میشوند و مشکل خود را در زمینههای گوناگون شناختی، هیجانی و رفتاری نشان میدهند. دوری از محل اضطراب باعث آرامش فکر شده و فرصتی جهت مقابله با مشکل به شما میدهد. زمانیکه اضطراب وجود شما را فرا میگیرد، نفسهای عمیق بکشید، این کار باعث کاهش اضطراب میگردد.
استرس و ورزش
در کنار اینکه رژیم خود را تغییر میدهید، یکی از بهترین راههایی که با استرس مقابله کنید، این است که شروع به ورزشهای هوازی مانند ایروبیک نمایید که چرخه اکسیژن بدن را افزایش میدهد و آندروفین تولید مینماید، همان ماده شیمیایی که شما را خوشحال میکند. برای دریافت حداکثر بهرهمندی، ورزشهای هوازی را سه تا چهار بار در هفته انجام دهید.
مقابله با استرس قبل از خواب
یکی دیگر از راههای مقابله با استرس قبل از خواب، خوردن یک لیوان شیر گرم است. محققان کشف کردهاند که کلسیم، برطرفکننده اضطراب، بی خوابی و سندرم پیش از قاعدگی است. البته که متخصصان تغذیه، شیر کم چرب را پیشنهاد میکنند.
مکمل های گیاهی
بسیاری از مکملهای گیاهی وجود دارد که در مقابله با استرس مفید هستند. یکی از بهترین موارد تحقیق شده آنها گیاه St. John’s wort است این گیاه در ایران به نامهای گل راعی، علف چای، هوفاریقون معروف است به هر حال این موضوع نیاز به تحقیقات بیشتری دارد اما معمولاً به نظر میرسند که گیاهان نشانههای اضطراب و سندرم پیش از قاعدگی را کاهش میدهند.
استرس و بادام
بادام سرشار از ویتامینهای مفید است. بهطور مثال، ویتامین E که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند، همچنین طیف وسیعی از ویتامین گروه B، که بدن را در برابر افسردگی محافظت میکند. برای دریافت مزایای بادام، هر روز یک چهارم فنجان از آن میل نمایید.
استرس و نفس عمیق
تنفس فعالیتی است که همه انجام میدهیم و با این حال کاری است که به ندرت به آن توجه میکنیم. تمرکز بر تنفس یکی از قدرتمندترین راههای آرامش و ایجاد ارتباط میان ذهن، بدن و روح است. وقتی بر تنفس متمرکز میشویم، میتوانیم میزان استرس خود را کنترل کنیم، خود را آرام کنیم و شفافیت ذهنمان را بازیابیم. هنگامی که غرق در استرس هستید تنها چیزی که حتما باید به یاد داشته باشید این است: سه نفس عمیق. این روش قدرتمند و ساده به کاهش احساس اضطراب و ترس که معمولا همنشین استرس هستند، کمک میکند.
استرس و بوی خوش
آن بخش از مغز که وظیفهی پردازش بوها را دارد به بخشهایی که مخصوص احساسات و خاطرات هستند بسیار نزدیک است. وقتی شما بویی را که دوست دارید، مثلا یک عطر یا بوی یک گل، استشمام میکنید به طور طبیعی نفس عمیق میکشید که میتواند به کسب آرامش کمک کند. تنها با استشمام اسانسها میتوانید استرس، اضطراب یا هر ضربه احساسی آنی دیگر را به حداقل برسانید. بوی این گیاهان برای تسکین استرس بسیار مفید هستند: اسطوخودوس: کاهش استرس روانی یاسمن: نشاطآور و آرامشبخش رز: تقویت فعالیت قلب و ایجاد حس اطمینان نعناع: کاهش خستگی
نکاتی جالب در مورد استرس
تحقیقات نشان می دهد که داشتن مهره مار به دلیل میدان مغناطیسی آن باعث آرامش شما می شود و استرس های اگاهانه و استرس غیر آگاهانه را از دارنده مهره می زداید.
فشار روانی تـَنیدگی یا اِستـِرس در روانشناسی به معنی فشار و نیرو است و هر محرکی که در انسان ایجاد تنش کند، استرس زا یا عامل تنیدگی نامیده میشود. استرس یک فشار روانی و احساسی بیش از حد تحمل فرد است. درواقع استرس زمانی ایجاد میشود که ما نتوانیم با فشارهای کوچک کنار بیاییم. استرس در افراد مختلف متفاوت است، ممکن است عاملی برای فردی ایجاد استرس کند ولی در فرد دیگر، به هیچ عنوان استرس ایجاد نکند
استرس میتواند روی رفتار شما تأثیر بگذارد یا روی عملکرد بدن شما حتی برخی میگویند میتواند روی اندام و زیبایی صورت شما تأثیر بگذارد.
علائم استرس تفکر نگران کننده، شامل اضطراب، مشکلات خواب، عرق کردن، از بین رفتن اشتها و مشکل در تمرکز حافظه است.
تنش ایجاد شده در بدن و واکنش بدن را تنیدگی میگوییم به عبارتی هر عاملی موجب تنش روح و جسم و از دست دادن تعادل فرد شود، تنیدگیزا است. هنگام وارد شدن استرس بدن واکنشهایی از خود نشان میدهد تا تعادل از دست رفته را بازگرداند که این عمل استرس است.
تنیدگی واکنشی است که در فرد در اثر حضور عامل دیگری به وجود میآید و قوای فرد را برای روبهرو شدن با آن بسیج میکند و ارگانیزم (یا موجود زنده) حالت آماده باش پیدا میکند.
تغییر شغل، نقل مکان به یک شهر جدید، ازدواج، مرگ نزدیکان، و وجود یک بیماری بااهمیت در خانواده از جمله عوامل بیرونی رهاسازی فشارعصبی هستند. جالب آنکه حوادث شادیآور نیز میتوانند به همان اندازه وقایع غمبار برای انسان فشارزا باشند
از عوامل درونی میتوان به ناراحتیهای جسمانی و یا روانی اشاره کرد. برخی از ویژگیهای شخصیتی، مانند نیاز بهدست آوردن رضایت دیگران نیز میتوانند فشارزا باشند
استرس احساسی است که زمانی به شما دست میدهد، که فشار بیشتر از آنچه شما به آن عادت داشتهاید برشما وارد شود. زمانیکه شما دچار استرس میشوید، بدن شروع به ترشح هورمونهایی میکند که سرعت تپش قلب را بالا برده، تنفس شما را سریعتر کرده و میزان انرژی بیشتری به شما میدهد. بعضی از انواع استرس عادی و حتی مفید بوده و بدون آن شما انگیزهای برای فعالیت ندارید. بعضی ها معتقدند این نوع استرس به انسان کمک کرده و زندگی بدون آن بی معناست. اما اگر استرس بیشتر از توان جسمی و روحی ما باشد و زندگی مارا تحت تاثیر قراردهد، استرس بد یا کاهنده نامیده میشود.
عامل استرس یا تنش زا، عاملی است که میتواند بعنوان محرک عمل کرده و باعث ابتلای شما به استرس شود. استرس احساس تحت فشار بودن است، درحالیکه تنش زا عاملی است که در ما باعث بوجود آمدن استرس میشود و در محیط زندگی ما قرار دارد. بعنوان مثال صداها، افراد ناخوشایند و کسانیکه از آنها بدمان میآید، افزایش سرعت ماشین یا حتی بیرون رفتن از خانه همه میتوانند، تنش زا باشند. عموما(همیشه نه) هرچه بیشتر ما با عامل استرس یا تنش زا مواجه شویم، بیشتر احساس استرس مینماییم.
استرس میتواند با علائم بسیار عجیبی از فراموشی گرفته تا تهوع یا خارشهای پوستی همراه باشد.
درد پشت گردن كه ممكن است ساعتها هنگام كار با رایانه شما را درگیر و كلافه كند در واقع میتواند نشانهای از استرس باشد. استرس قطعا روی سیستم عضلانی اسكلتی بدن تاثیر میگذارد و باعث گرفتگی و انقباض و یا اسپاسم ماهیچهای میشود.
استرس ما را برای مواجه با خطرهای ناگهانی آماده میسازد هر چند مثل اجداد نخستین خود واقعا نیازی به چنین واكنشی نداریم. اگر دچار حالت خاص عضلانی میشوید كه معتقدید مربوط به علائم ماهیچهای ناشی از استرس است، این تمرین را انجام دهید: 5 تا 10 دقیق نفس عمیق بكشید و روی آرام سازی قسمتهایی از بدنتان كه تحت استرس قرار گرفته تمركز كنید. مثلا میتوانید برای درد عضله گردن از كسی خواهش كنید كه شانههایتان را ماساژ دهد.
آیا تا به حال دچار تیك یا حركت غیر ارادی چشم شدهاید؟این اغلب یك حالت موقتی است كه میتواند آزار دهنده و نگران كننده باشد و برای برخی افراد در اثر استرس بروز میكند. محققان میگویند؛ در این حالت اگر چشمهای خود را ببندید و شادترین جایی كه تاكنون رفتهاید در مقابل چشمان خود تجسم كنید، میتواند به شما در رفع این تیك غیرارادی كمك كند. اگر چشمهایتان در اثر مشاهده زیاد رایانه دچار استرس شدهاند، به چشمهایتان استرس دهید، برای این كار 20 دقیقه از پنجره به یك منظره بزرگتر در دورست نگاه كنید. اگر تصویری برای دیدن ندارید، چشمهایتان را ببندید و یك منظره را تجسم كنید.
آیا پوست دور ناخنهای دستتان كنده شده و بریده بریده است؟ این حالت میتواند نتیجه یك عادت عصبی ناشی از استرس باشد. عادتهای عصبی مثل خوردن ناخن نحوه عملكرد ما برای گریز از استرس با پرت كردن حواسمان با این اقدام است. بعلاوه خوردن ناخن یا كندن پوست اطراف آن روشی معمول برای زنان به منظور غلبه بر احساسات، اضطراب و استرس است. برای رهایی از این اقدام میتوانید مثلا اگر در حال گفت وگوی تلفنی با یك مشتری سرسخت هستید از یك توپ استرس روی میزكارتان استفاده كنید تا با استفاده از آن بتوانید استرس را بدون آسیب رساندن به خود، از بدنتان خارج كنید.
همه ما میدانیم كه عدم رعایت بهداشت دهان و دندان اولین عامل بروز پوسیدگیهای دندانی است اما كارشناسان میگویند؛ استرس هم میتواند باعث پوسیدگی دندانها شود بویژه وقتی كه فرد به هنگام شب یا در طول روز دندانهای خود را روی هم فشار دهد و یا به اصطلاح دندان قروچه كند. این عادت بد میتواند به دندانها آسیب برساند و احتمال پوسیدگی را در آنها تشدید كند. متخصصان میگویند در وهله اول میتوانید مشكلات خود را روی یك كاغذ بنویسید تا آنها را به طور مجزا از هم مشاهده كنید و سپس چند راه حل برای آن پیدا كنید. اما اگر میزان دندان قروچه شدید باشد حتما باید به دندانپزشك مراجعه شود و از گاردهای محافظ دندان استفاده شود.
هرچند ممكن است عجیب به نظر برسد اما پوست میتواند كه دستگاه سنجش مناسب برای اندازهگیری سطح استرس باشد. استرس میتواند باعث خارش و معمولا همراه با لكههای قرمز رنگ روی پوست ناحیه معده، كمر، بازوها و صورت شود. در حالی كه محققان هنوز مكانیسم این تاثیر را نمیدانند اما برخی از كارشناسان معتقدند كه این واكنش در واقع عوارض شدید استرس روی آزاد شدن هیستامین سیستم ایمنی بدن است كه سبب بروز كه این لكههای خارش دار میشود. محققان میگویند؛ تنفس عمیق میتواند خارش پوستی را از بین ببرد. تنفس عمیق را به طور دورهای 5 تا 10 دقیقه در روز تكرار كنید.
آیا تا به حال پیش آمده كه از وضعیت سلامت كسی كه دوستش دارید، نگران باشید و در حالی كه به این موضوع فكر میكنید، ناگهان احساس تهوع كنید؟ استرس میتواند باعث دل بهم خوردگی شود و حالت تهوع میتواند پیامد نگرانی باشد. نگرانی از سلامتی خود یا محبوبات امری طبیعی است اما اگر این نگرانی تبدیل به وسواس فكری آزار دهنده شود، نشانه عدم سلامت و بیماری است. اگر اضطراب شما باعث حالت تهوع شد، میتوانید از این ترفند استفاده كنید. اجازه دهید آب ولرم از روی انگشتتان عبور كند، این كار باعث دور شدن تهوع ناشی از استرس میشود.
آیا احساس وا رفتگی و تنبلی دارید؟ این حالت هم میتواند نتیجه استرس باشد. هورمونهای استرس باعث افزایش آدرنالین در بدن میشود كه حاصل آن ایجاد خواب آلودگی است. استرس هم چنین كیفیت خواب را تحریك میكند بنابراین خسته و تحریك پذیر از خواب بیدار میشوید. برای حل این مشكل متخصصان توصیه میكنند كه زودتر به رختخواب بروید. یا در میان روز 30 دقیقه چرت بزنید و از این كار احساس گناه نكنید. در استراحت، ثمره زیادی كسب خواهید كرد از جمله اینكه قدرت تمركزتان افزایش پیدا میكند.
تحقیقات نشان میدهد كه استرس مزمن میتواند واقعا اندازه هیپوكامپ را در مغز كاهش دهد و این بخش از مغز در برخی از عملكردهای حافظه نقش دارد. خوشبختانه وقتی كه سطح استرس كاهش یابد دوباره این عنصر به اندازه اولیه باز میگردد. برای اینكه عملكرد مغز را به شرایط مطلوب بازگردانید، میتوانید با ورزش كردن علائم اولیه استرس را برطرف كرده، پیاده روی كنید یا از پلهها عبور كنید. ورزش مغز را هوشیار نگه میدارد و شما را برای لحظههای استرس زا در آینده آماده میسازد.
زمانی كه شما نمیتوانید تصمیم بگیرید شام چه چیزی بخورید، چه لباسی بپوشید و یا چه كاری انجام دهید، درگیر استرس هستید. استرس سبب آشفتگی و فقدان تمركز میشود. هورمونهای استرس مدت طولانی در مغز باقی میمانند. برای بازگرداندن تمركز پیاده روی كنید. در نور روز پیاده روی كنید تا ریتم طبیعی بدن خود را دوباره بدست آورید و استرس را از خود برانید. نور خورشید سبب آزاد شدن هورمون سروتونین شده كه حاصل آن افزایش خلق و بهبود روحیه است و در نتیجه تماس با نور خورشید ویتامین D هم در بدن تولید میشود كه در نتیجه سیستم ایمنی بدن تقویت میشود.
هیچوقت بهخودتان نگویید كه شما نباید آنچه را انجام میدهید احساس كنید.(جلوی احساس خود را
نگیرید). نگویید: من الان نباید دچار استرس شوم. شما باید همیشه احساسات خود را قبول كنید در غیراین صورت آن احساسات بهزودی بر شما غلبه میكنند. اگر شما قبول كنید كه استرس دارید یك قدم جلو هستید و بهتر میتوانید بر آن غلبه كنید
خالی كردن حالات استرس خود روی دیگران بسیار كار سادهای است. ولی سعی كنید كه هیچ وقت با
دیگران رفتار نامناسبی نداشته باشید. اگر با دیگران بر خلاف میل آنها رفتار كنید باعث میشود كه آنها ناراحت شده و ناراحتی خود را بر سر شما خالی كنند.
سرزنش كردن فقط باعث استرس بیشتر شما میشود. زیرا اشتیاق،خود مستقیما با عوامل قابل كنترل شما در ارتباط است.آنچه غیرقابل دسترسی است شما را مشتاق میكند. اگر شما همسرتان را بهخاطر داد زدن سرزنش میكنید پس تنها راهحل این است كه همسرتان صدایش را پایین بیاورد. كه در این حالت اشتیاق و استرس هر دوی شما افزایش مییابد زیرا شما نمیتوانید تاثیر زیادی روی صدای همسرتان داشته باشید.
اما زمانیكه شما مسئولیت كار خود را قبول كردید آن وقت فاكتور سرزنش كردن از بین میرود.و شما با واقعیت روبهرو شده و قربانی دیگران نمیشوید و میتوانید كنترل احساسات خود را در دست بگیرید لذا مسئولیت شما باعث میشود تا نسبت به احساسات خود كاری انجام دهید. اگر شخصی باعث اضطراب شما میشود، او را صدا كنید و به او بگویید چه احساسی نسبت به او دارید و چرا این احساس را دارید و چه میتوان كرد كه این احساس از بین برود. این موضوع را با سرزنش كردن آنها بدتر نكنید. همیشه راجع به مشكل خود فكر كنید، نه راجع به شخص بهخصوصی.
زمانیكه اضطراب وجود شما را فرا میگیرد، ناخودآگاه نفسهای كوتاه میكشید. این اولین مرحله قبل از جدال و یا خاموشی و سكوت است كه اینها خود باعث صدمه زدن به گفتوگو میشود. بنابراین در این مواقع نفسهای عمیق بكشید، این كار باعث كاهش اضطراب میگردد.
از صحنه خارج شدن همیشه فكر شما را تازه میكند. البته نیازی به سفرهای بلندمدت نیست بلكه یك استراحت كوتاه مدت تنها چیزی است كه به آن نیاز دارید. قدم زدن و یا تمرین در باشگاه ورزشی كافی است.بهتر است فعالیت كنید تا هورمونهای مخالف و ضدحالتهای فعلی در شما ایجاد شود. ورزش همیشه باعث ریلكس شدن بدن میشود. دوری از محل اضطراب باعث آرامش فكر شده و فرصتی جهت مقابله با مشكل به شما میدهد. حتما سعی كنید بعد از استراحت مشكل را با طرف مقابل بازگو كنید در غیراین صورت فقط وقفهای در مشكل بهوجود آمده است بدون آنكه مشكل شما بر طرف گردد.
استرس غیرقابل اجتناب است و مانند طلوع و غروب خورشید اتفاق میافتد. پس بهترین راه مبارزه با آن تغییر رفتار و برخورد با دیگران است. نرم باشید نه سخت. با توجه به كلام افراد نشانههای استرس را تشخیص داده و سپس خودتان را با آن تطبیق دهید. با كمی انحراف و گذشتن از علائق خود دیگران را در به دست آوردن نیازهایشان كمك كنید. نیازی به سختی كشیدن و تحمل سفرهای دور و دراز نیست فقط به صحبتهای دیگران گوش دهید و توجه داشته باشید كه این روش به خوبی باعث كاهش استرس میگردد.
از دیــگران راجـع بــه عكس العمل های خودتان در هنگام استرس سؤال كنید :
شما حتما باید اینكار را بكنید زیرا در موقع استرس متوجه بسیاری از مسائل و رفتارهایی كه از شما سر میزند نیستید و فراموشی كوتاه مدت اجازه بازیابی مسائل را به شما نمیدهد. همچنین اطلاعیافتن از رفتارهایتان میتواند به شما كمك شایانی بكند. اگر دیگران بگویند كه شما در هنگام استرس فریاد میزنید، بهخود آمده و خواهید دانست كه باید استرس خود را كاهش داده و سپس به گفتوگو بپردازید.
عالی بود
علت به وجود آمدن استرس در افراد مختلف یکسان نیست. استرس و فشار عصبی اجتنابناپذیر است و انسان در زندگی روزمره خود بارها و بارها با آن روبرو میشود. ترافیک، کارهای ناتمام و عقب افتاده، مشکلات خانوادگی، بیمار شدن، امتحانات و مسائل شغلی همگی باعث به وجود آمدن استرس در انسان میشوند. متاسفانه استرس طولانی مدت و کنترل نشده باعث بروز مشکلات جسمی و روحی فراوانی برای فرد خواهد شد. در ادامه ۱۰ روش ساده برای مقابله با فشار عصبی و استرس بیان خواهد شد که بهرهگیری از آنها تا حد زیادی این حس ناخوشایند را کاهش خواهد داد.
وقتی افکار مزاحم و آزاردهنده شروع به درگیر کردن ذهن شما میکنند بهترین دارو برای خاموش کردن این افکار مدیتیشن است. وقتی فرد دچار استرس میشود ذهن او درگیر افکار مزاحمی میشود که او را از انجام برنامههای روزانهاش باز میدارد در چنین مواقعی باید به وجود آمدن استرس را در برنامهریزی خود درنظر گرفته و برای مقابله با آن آماده باشید. هر زمان احساس کردید تمرکز کافی برای انجام کارتان ندارید پیش از تبدیل شدن این حس به یک اضطراب شدید، زمانی را برای رفع آن درنظر بگیرید. شاید در نگاه اول عملی کردن این ایده (به خصوص در محل کارتان) خندهدار به نظر برسد ولی فراموش نکنید برای مدیتیشن حتما نیاز نیست به شکل هندیها نشسته و زمزمه کنید. برای این کار کافی است چشمان خود را ببندید و بر روی نفس کشیدنتان تمرکز کنید. به شرایط کنونی خود (نه آن چه در ذهن شما میگذرد) فکر کنید و این کار را برای چند دقیقه ادامه دهید.
یکی از نتایج جانبی کار کردن بیش از اندازه به وجود آمدن استرس است و استفاده از کافئین زیاد نیز این مشکل را تشدید خواهد کرد. ترجیحا به جای استفاده از نوشیدنیهای کافئیندار از چای سبز استفاده کنید. دانشمندان معتقد هستند بین مادهای به نام تیانین (L-Theanine) که در چای سبز وجود دارد و کاهش استرس رابطه مستقیم وجود دارد. شاید کنار گذاشتن کامل کافئین از زندگی کمی دشوار باشد اما سعی کنید برای افزایش سلامتی جسم و فکر خود چای سبز بنوشید.
موسیقی به دلیل تاثیری که بر احساسات فرد میگذارد راه مناسبی برای کاهش استرس است تحقیقات نشان میدهند که گوش دادن موسیقی باعث کاهش میزان هورمونهای استرسزا در بدن میشود. بهترین موسیقی برای رسیدن به آرامش موسیقی کلاسیک است ولی هیچ محدودیتی برای سبک موسیقی وجود ندارد. مساله مهم حس آرامشی است که از گوش دادن به موسیقی مورد علاقهتان کسب میکنید.
فعالیت فیزیکی یکی از راههای موثر برای کاهش فشار روانی میباشد. پیادهروی در سلامت جسم و روان تاثیر زیادی دارد و امروزه بسیاری از آن به عنوان ارزانترین و سادهترین راه رسیدن به آرامش روانی یاد میکنند. وقتی روز پر تنشی را پشت سر گذاشته باشید بهترین راه برای بازگشت به آرامش یک پیادهروی ساده است. فعالیتهای بدنی به خصوص پیادهروی و دویدن باعث افزایش امواج آلفا در مغز شده و به فرد حس بهتری میدهند. از همین حالا برای برای ورزش کردن خود برنامهریزی کنید.
نوشتن احساسات بر روی یک برگ کاغذ به شما این اجازه را خواهد تا به علت واقعی استرس و فشار روانی خود پی ببرید. با نوشتن احساسات میتوانید علاوه بر کسب حس بهتر به استرسهای خود سمت و سو بدهید. بسیاری از اوقات ما به دلیل واقعی تنشها و استرسهای ایجاد شده در خودمان واقف نیستیم، گاهی اوقات احساس ناراحتی میکنیم بدون آن که دلیل واقعی آن را بدانیم. با نوشتن به عمق بیشتری از احساسات خود اشراف خواهیم داشت و راحتتر میتوانیم به ریشهیابی مشکلات بپردازیم. مهم نیست با چه ادبیاتی احساسات خود را مینویسید متن شما نیازمند ویرایش و پذیرش دیگران نیست بلکه متنی برای آرامش روانتان است.
آروماتراپی یا همان رایحه درمانی یکی دیگر از راههای کاهش استرس و فشار عصبی است. هر رایحه احساس و حالت روحی خاصی را برای فرد تداعی میکند. در مورد این که رایحه گل رُز یا گل شمعدانی کدام بیشترین تاثیر را بر روی شما دارند چیزی نمیتوان گفت و خود باید آن را تجربه کنید. روغن و صمغ گرفته شده از بعضی درختها مانند صندل سفید و درخت مرمکی نیز برای کاهش اضطراب موثر است.
شاید استرس یک مشکل جدی باشد اما همگی میدانیم که نباید اجازه جدی شدن به آن بدهیم. گاهی اوقات با کاهش میزان استرس و فشار میفهمیم که مشکل ما بسیار کوچکتر از چیزی بوده است که فکرش را میکردیم. در زمان ناراحتی و استرس سعی کنید خود را بخندانید به عنوان مثال میتوانید از یک کلیپ خندهدار شروع کنید. خندیدن باعث کاهش میزان استرس شما میشود و به شما حس بهتری میبخشد. خندیدن علاوه بر افزایش آندروفین باعث کاهش هورمونهای استرسزا میشود.
تاثیر کشیدن نفس عمیق و آرام در کاهش استرس و بهبود شرایط روانی شما شگفتانگیز است. تمرینها و تکنیکهای مختلفی از سطح پایه تا تکنیکهای پیشرفته برای نفس کشیدن وجود دارد در ابتدا از نفس کشیدن آرام شروع کنید تا به مرور زمان ریتم مناسب خود را بیابید. این کار ساده را در هر زمان و مکانی به راحتی میتوانید انجام دهید.
انسان وقتی با شرایط پر استرس روبرو میشود معمولا سعی در مخفی کردن این حس آزار دهنده دارد و از صحبت کردن در مورد آن پرهیز میکند. یکی از راههای تخلیه فشارهای روانی صحبت کردن در مورد آن است. مادر بهترین و مناسبترین شنونده برای شما خواهد بود. اگر از خانواده خود دور هستید با یک تلفن ساده هم میتوانید بهترین شنونده را در کنار خود داشته باشید. تحقیقات نشان داده است که صحبت کردن با مادر بر کاهش میزان هرمونهای استرسزا موثر است و حس بسیار خوبی به فرد میدهد.
استرس باعث میشود فرد احساس درماندگی بکند و حس خوبی نسبت به خود نداشته باشد. پیش از به وجود آمدن این حس بد سعی کنید با انجام یک کار مفید یا فکر کردن به چیزهای خوب از وقوع آن جلوگیری کنید. همیشه سعی کنید دید مثبتی به حوادث و اتفاقات پیرامون خود داشته باشید. به جای فکر کردن در مورد معایب خود به چگونگی برطرف کردن آنها و بهبود جایگاه خود فکر کنید.
من به خاطر استرس های شدیدی که داشتم به پانیک (اختلال هراس)و اختلالات اضطرابی دچار شدم. 😥 سعی کنید از استرس دوری کنید. 😉
خندوانه نگاه کنید…
من هر وقت دچار استرس میشم چند دقیقه ای آهنگ های Tool رو گوش میکنم، حالم بهتر میشه.
آهنگ های tOOl رو در هر زمان و به هر قصدی ( حتی درمان استرس ) شما میتونید استفاده کنید
نمیدونم این حرفم از نظر علمی درسته یا نه ولی من از روی تجربه ی خودم و اطرافیانم اطمینان دارم استرس عامل تمام درد ها و بیماری هاست و اگر کسی استرس نداشته باشه شک ندارم از لحاظ جسمی سالم خواهد ماند …..
من خودم به خاطر استرس موهام ریخت و از اطرافیانمم میشناسم که به دلیل استرس انواع بیماری ها رو گرفتن که دردناکترینش مرض معده است
دقیقا همینطوره.استرس و البته اعصاب
اتفاقا همین چند شب پیش دچار تپش قلب و ضربان بالای قلب شدم که مجبور شدم برم دکتر و بعد از گرفتن نوار قلب و اکو دکتر گفت هیچ مشکل قلبی نداری و فقط استرس و اضطراب باعث اون حالت شده و حقیقتش هم همینه که بی خود و بی جهت استرس میگیرم.اعصاب هم همینطوره و خیلی از دردها به خاطر عصبی بودنه
دوست عزیز توصیه می کنم به یه روانپزشک خوب مراجعه کنی منم اولاش این علائم رو داشتم
من یه بار امتحان فیزیک گرفتم 4 .دوستم به جای من داشت میلرزید.خدا رو شکر برام مفهوم نداره استرس :
واقعا خداییش مامان یه چیز دیگست
شخصا خیلی هارو دیدم با سن بالا هنوز با مادرشون حس بچگی میگیرن
خودمم تو این مواقع کلا دنیارو با استرس هاش فراموش میکنم.
من یا با مامان حرف می زنم یا همسرم
بهترین کار بیخیالیه البته اگر بتونید.
استرس آدم بیچاره میکنه!
3 سال پیش مشکلی برایم پیش آمد که هنوز که هنوز استرس دارم!
بابت این استرس مریضی هایی گرفتم که خودم باورم نمیشد ،قرص های فوقوالعاده قوی شاید 2 ساعت بیشتر روی من اثر نمیگذاشت.