چگونگی فرآیند شکایت از کارفرما بابت حقوق و دستمزد + راهنمایی کامل
چیکار کنم پستم بره تو اکسپلور؟
همه ما به نحوی دوست داریم بیشتر دیده شویم. اکسپلور اینستاگرام دقیقا همان جایی است که به صورت کاملا رایگان و هدفمند دیده می شوید. همه کسب و کارهای اینستاگرامی در تلاش …
ورق کامپوزیت چیست
چکیده : هر نوع ورق کامپوزیت معمولاً برای استفادههای خاص و در برخی صنایع و کاربردها مورد استفاده قرار میگیرد و در واقع تنوع بسیاری در بازار وجود دارد. ورق کامپوزیت چیست …
بهترین هتل های تهران برای صبحانه را بشناسید
بهترین هتل های تهران برای صبحانه را بشناسید صرف صبحانه در کنار دوستان و همکاران، یکی از کارهایی است که میتوانید در برنامههای تفریحی خود درنظر بگیرید. البته بسیاری از افراد هستند …
چگونگی فرآیند شکایت از کارفرما بابت حقوق و دستمزد + راهنمایی کامل
فرآیند شکایت از کارفرما بابت حقوق و دستمزد به صورت تخصصی باید مورد بررسی قرار بگیرد. خیلی از مواقع اتفاق افتاده است که کارفرما از دادن حقوق و دستمزد کارگران خودداری می کند و بنابر دلایل مختلفی از دادن حقوق و مزایا امتناع می ورزد. در چنین مواقعی کارگران برای گرفتن حق خود می توانند به مراجع قانونی مراجعه کنند تا در این صورت بتوانند حق خود را از کارفرما بگیرند.
فرایند شکایت از کارفرما به این صورت است که کارگر باید اول پرونده خود را به خوبی بخواند و بداند که بر چه اساسی باید از کارفرما شکایت کند. بعد از آنکه قصد شکایت از کارفرما به خوبی مشخص شد برای شکایت اقدام خواهد کرد. برای این کار میتوان به هیئت اداره کار و خدمات اداره کار مراجعه نمود و از این طریق در مورد این فرآیند جستجو نمود.
اما امروزه راه های الکترونیکی وجود دارد که افراد از این طریق می توانند برای شکایت اقدام کنند. هر کارگری توانایی این را ندارد که بتواند در این سامانه ها شرکت نماید بنابراین توصیه میکنیم که کار را به افراد خبره و وکلایی بسپارند که میتوانند در کمترین زمان و بهترین هزینه این کار را به مقصد برسانند.
فرایند شکایت از کار به این صورت می باشد که بعد از آنکه به سامانه الکترونیکی مراجعه نمودید، نام کاربری و رمز خود را ذخیره کنید، اقدام به احراز هویت کنید که باید هزینه ای را برای این کار بپردازید و بعد از آن کدی برای شما ارسال میشود. این کد برای احراز هویت می باشد.
بعد از آن پیامکی ارسال میشود که زمان را مشخص میکند که در چه زمانی برای حل اختلاف مراجعه شود. این پیامک برای دو طرف یعنی کارفرما و کارگر ارسال میشود.
آدرس اداره کار برای شکایت از کارفرما
حتما برای شما هم پیش آمده است که از خود این سوال را بپرسید آدرس اداره کار برای شکایت از کارفرما کجا است و ما باید به کدام محل مراجعه کنیم تا بتوانیم شکایت خود را اعلام نماییم.
اول از همه باید بگوییم که امروزه نیازی به حضور نیست و شما می توانید از طریق سامانه ها و دفاتر الکترونیکی شکایت خود را اعلام کنید اما اگر به دنبال آدرس حضوری این اماکن می گردید باید مواردی را در نظر بگیرید. اول از همه در مورد کارگاه و محلی که در آن مشغول به کار بوده اید باید به محل و مکانی که این کارگاه مستقر بوده است دقت کنید و در همان حوالی به دنبال آدرس اداره کار باشید.
در کشورمان و به خصوص در شهر تهران اداره کار های فراوانی در مناطق مختلفی وجود دارد به همین دلیل دسترسی به همه مناطق امکان پذیر می باشد. به طور مثال اگر کارگاه کار شما در مناطق شمالی می باشد حتماً باید به محل و آدرس اداره کار در همان منطقه مراجعه نمایید. تمامی آدرس و محلهای موجود در این سایت مشخص شده می باشند و با یک جستجوی ساده می توان آدرس محل مورد نظر را در چند دقیقه پیدا نمود.
برای آنکه بدانید باید به کدام منطقه مراجعه کنید می توانید از مشاوران رایگانی که در سایت تهران وکیل وجود دارند استفاده کنید.
نحوه ی دفاع کارفرما از شکایت کارگر
در بسیاری از موارد نیز دیده میشود که کارفرما از شکایت کارگران ناراضی بوده و حق را با خود می دانند و در مورد نحوه دفاع کارفرما شکایت دارد و میخواهد در مورد این موضوع به بهترین شکل عمل کند. در این گونه موارد نیز مشکلاتی هستند که میتوانند برای کارفرما نیز کارهایی را انجام دهند. اگر کارفرما دلایل و ادله های مناسب برای اثبات حرف خود دارد میتواند ارائه دهد و وکلا برای آنان بهترین دفاع را تنظیم می کنند.
در برخی از موارد کارفرما تمام حقوق کارگر را داده است اما کارگر ادعا میکند که چنین چیزی وجود ندارد و اختلاف در بین آنان وجود دارد و یا اینکه در برخی از موارد حق بیمه ممکن است برای کارگر تعریف شده نباشد اما کارگر برای گرفتن حق بیمه شکایت خود را تنظیم کرده است.
در این میان کارفرما باید به تمام اطلاعات مورد نظر دسترسی پیدا کند و اطلاعات حقوقی خود را بالا ببرد تا بداند باید با چه موارد و ادله هایی در دادگاه حضور یابد. اما بسیاری از کارفرماها به دلیل اینکه حجم کاری زیادی دارند نمیتوانند خود را درگیر این موارد کنند برای همین است که پیشنهاد میشود برای این کار از وکیل های متخصصی استفاده کنند تا بتوانند دفاعیه مورد قبول دادگاه را داشته باشند و از این طریق برای رفتن به دادگاه استفاده نمایند.
در دفاع کارفرما از شکایت کارگر، باید تمام مدارک لازم را در دست داشته باشد تا بتواند حرف خود را اثبات کند. این شکایت می تواند به دلیل بیمه، سنوات، حقوق و یا اخراج باشد. برخی از کارگران به دلیل اخراج دست به شکایت می زنند اما در نهایت ممکن است اخراج آنان به دلیل قانونی باشد و کارگر به دلیل مشخص شده ای اخراج شده باشد که این موارد را یک وکیل کارکشته بهتر می تواند مدیریت کند.
شکایت از کارفرما بابت حقوق
یکی از موارد شکایت از کارفرما بابت حقوق و دستمزد می باشد که ممکن است کارفرما تمام دستمزد فرد را نداده باشد و یا کمتر از قانون کار حقوقی را به کارگر بدهد که در این صورت ممکن است کارگر برای شکایت از کارفرما اقدام کند. در قانون اداره کار آمده است که کارفرمایی حد ندارد حقوق کارگر را زیر آن چیزی که تعریف شده است بدهد و تمام کارفرما ها موظف هستند که حقوق را تمام و کمال بدهند و اگر مزایا و حقوق اولاد و مسکن را نیز تعلق میگیرد، نیز بپردازند.
در برخی از مواقع دیده شده که کارفرما با در دست داشتن سفته و یا چک از کارگر به خاطر حسن انجام کار و یا اتمام کار، کارگر را تحت فشار قرار داده و از دادن حقوق خودداری میکند که این موضوع نیز یکی از عوامل شکایت کردن از کارفرما می باشد. این موضوع میتواند خیانت در امانت نیز به شمار بیاید.
برای اینکه از چنین مواردی پیشگیری شود و مشکلاتی این چنینی به وجود نیاید بهتر است قبل از آنکه اقدام به کار کنید یک قرارداد دوطرفه در بین کارگر و کارفرما نوشته شود و این قرارداد بهتر است به صورت کتبی باشد تا در چنین مواقعی مشکلات به خوبی حل شود.
اگر کارفرما برای حقوق کم در دادگاه محکوم شود باید حقوق کارگر را بپردازد و در عین حال ممکن است جریمه نیز برای او تعیین گردد و یا برخی از موارد شش ماه تا سه سال حبس برای کارفرما نیز صورت میپذیرد.
در برخی از مواقع تعدادی افراد به صورت گروهی در یک کارخانه یا شرکت از کارفرمای خود شکایت میکنند که در چنین مواقعی نیز حتماً باید از وکیل استفاده کنند تا بتوانند اهداف خود را پیش ببرند. در غیر اینصورت ممکن است بازنده این شکایت باشند و به حق قانونی و شرعی خود نرسند.
نحوه شکایت از کارفرما
نحوه شکایت از کارفرما اولین قدمی که برای شکایت باید برداشت این است که یک وکیل خبره و متعهد به کار را برای خود انتخاب کرد. وکیل خوب میتواند برای شما یک همراه عالی باشد و تمام اطلاعات را به صورت روزانه اطلاع می دهد. در درخواست اینترنتی، وکیل قرارداد را اینترنتی می فرستد و بعد یک کد برای فرد ارسال می شود. اگر کد را مجدد ارسال کنید به منزله بسته شدن قرارداد با وکیل است.
بعد از انتخاب وکیل، نوبت جمع آوری مدارک مورد نیاز علیه کارفرما می رسد. در این باره می توانید مدارکی همچون موارد احراز هویت و مدارکی که نشان دهد شما برای این کارفرما کار می کرده اید و واریزی هایی که داشتهاید لازم است.
یکی از مدارک دیگر قرارداد است که بین کارگر و کارفرما وجود دارد. در برخی از موارد دیده شده است که افراد به صورت شفاهی قراردادی را طرح کردهاند که در این مورد حتماً باید دو شاهد داشته باشند تا بتوانند حرف خود را اثبات کنند. بعد از تمام این مراحل روند اداری باید طی شود.