عمارت کلاه فرنگی شیراز
مسجد جامع اصفهان
مسجد جامع اصفهان +عکس و تاریخچه مسجد جامع اصفهان پلان،مسجد جامع اصفهان ویکیپدیا،مسجد جامع اصفهان+معماری،مسجد جامع اصفهان عکس
آشنایی با مناطق تفریحی و جاذبه های گردشگری یونان و گرجستان
کشورهای زیادی برای تفریح در دنیا وجود دارند که از نظر جاذبه های گردشگری در سطح بالایی قرار دارند، امروزه کشورهای دنیا متوجه شده اند که ارائه خدمات به مسافران و گردشگران …
عمارت کلاه فرنگی رشت
عمارت کلاه فرنگی رشت عمارت کلاه فرنگی رشت،تاریخچه عمارت کلاه فرنگی رشت,عمارت کلاه فرنگی رشت ویکیپدیا,پلان عمارت کلاه فرنگی رشت,تاریخ عمارت کلاه فرنگی رشت,عمارت کلاه فرنگی
عمارت کلاه فرنگی شیراز
عمارت کلاه فرنگی شیراز,عمارت کلاه فرنگی در شیراز,ادرس عمارت کلاه فرنگی شیراز,تصاویر عمارت کلاه فرنگی شیراز,معماری عمارت کلاه فرنگی شیراز,عمارت فرنگی شیراز
باغ نظر ، باغ موزه،باغ شاهزاده ،عمارت کلاهفرنگی، آرامگاه وکیل، عمارت چهارفصل یا باغ حکومتی نام یکی از ابنیه تاریخی دوره زندیه در شیراز است. این بنا یک عمارت هشتضلعی است که کریم خان زند در میان باغ نظر شیراز ساخت که در آن روزگار این عمارت باشکوه محل پذیرایی از مهمانان، سفیران خارجی و انجام مراسم رسمی و اعیاد گوناگون بودهاست.نمای بیرونی عمارت کلاه فرنگی بصورت هشت ضلعی است با تزیینات کاشینگارههای گل و مرغ و در بالای عمارت با اسپرها و لچکیهای کاشیکاری شده بنا را مزین کردهاند. این نگارهها بصورت قرینه در چهار ضلع منظره شکارگاه و روایت بتخت نشستن سلیمان را نشان میدهند.چهار آبنما در چهار سوی ساختمان قرار دارند که آبنمای شمالی در مسیر خیابان زند قرار داشته و تخریب شدهاند. فضاهای درونی شامل یک بخش مرکزی و چهار شاهنشین جانبی است. یک آبنمای یکپارچه از سنگ مرمر در کف بخش مرکزی طراوت فضای داخل را موجب گردیدهاست.پس از مرگ کریم خان وی را در این مکان به خاک سپردند و آقا محمد خان قاجار در سال ۱۲۰۶ خورشیدی بدلیل کینهتوزی دستور نبش قبر وی را صادر کرد و استخوانهای وی را به کاخ گلستان منتقل کردند و در زمان پهلوی اول استخوانها نبش قبر گردید و به این مکان عودت شد. نقش برجسته هایی از پهلوانان گرزدین وند دوره زندیه و قاجاریه در این محل دیده می شود.همچنین عمارت خورشید در دورهٔ قاجاریه بهدستور حسینعلی میرزای فرمانفرما در این باغ احداث گردید.
شیراز در دل خود بناهای تاریخی زیادی دارد که از ان جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد
آرامگاه سعدی , آرامگاه حافظ , ارگ کریم خان , بازار وکیل شیراز , باغ ارم شیراز , عمارت کلاه فرنگی شیراز , عمارت شاپوری ,
مسجد وکیل , تاریخچه مسجد جامع عتیق شیراز
یکی از مکان های تاریخی شیراز عمارت کلاه فرنگی می باشد.
در واقع عمارت کلاه فرنگی (آرامگاه وکیل) در میان باغ زیبایی بنا شده است.
گفتنی است که در زمان حکومت زندیه، این عمارت باشکوه محل پذیرایی میهمانان و سفیران خارجی و مراسم رسمی و اعیاد مختلف بوده است.
بنا به وصیت کریم خان زند (وکیل الرعایا)، جسد وی را در شاه نشین شرقی عمارت دفن کردند و آنرا آرامگاه وکیل نام نهاده اند .
قایل توجه است که این عمارت به صورت هشت ضلعی بوده و بوسیله ازاره های سنگی یکپارچه و تزیینات کاشی کاری با نقوش اسلیمی، گل و مرغ، مناظر
شکارگاه و صحنه های الهام گرفته از قصه ها و داستان های قدیمی تزیین شده است.
که این نقش و نگاره ها چشم هر ببیننده ای را خیره می کند.
جالب است بدانید که داخل بنا شامل یک تالار، مرکزی گنبد دار و چهار شاه نشین جانبی است که در حد فاصل آنها یک اتاق قرار دارد.
در واقع عمارت کلاه فرنگی از سال 1315 شمسی به موزه تبدیل و عنوان موزه پارس بر آن نهاده شده است.
آثار و اشیا موجود در آن، شامل اشیا ماقبل تاریخ و دوران اسلامی است که از جمله این آثارم می توان موارد زیر را نام برد:
ظروف سفالی، مفرغی، کتب خطی، تابلوهای نقاشی و آثار لاکی مربوط به ادوار مختلف می باشد.
در سفر به شیراز دیدن این مکان زیبا را از دست ندهید.
عمارت فرنگی رشت هم یک جای بسیار زیباست
عمارت کلاه فرنگی شیراز
مطالب مرتبط :
عمارت کلاه فرنگی شیراز خیلی زبا و دنجه.حتما سر بزنید
عمارت کلاه فرنگی شیراز یکی از زیباترین مکانهای شیرازه.من خیلی خوشم اومد
عمارت کلاه فرنگی شیراز قدیمی و دوست داشتنیه.من یک بار رفتم.ممنون از اینکه خاطرات خوب سفرم رو برام تداعی کردید
عمارت کلاه فرنگی شیراز و آذامگاه حافظ رو عجیب دوست دارم
من عاشق تاریخم.گفتم شاید بد نباشه این مطلب رو در مورد عمارت کلاه فرنگی بدونید
در زمان حکومت زندیه، این عمارت باشکوه محل پذیرایی میهمانان و سفیران خارجی و مراسم رسمی و اعیاد مختلف بوده است.
این عمارت که از آثار دوره کریمخان زند است، به صورت هشت ضلعی ساخته شده و بوسیله ازاره های سنگی یکپارچه و تزیینات کاشی کاری با نقوش اسلیمی، گل و مرغ، مناظر شکارگاه و صحنههای الهام گرفته از قصهها و داستانهای قدیمی تزیین شده است.
داخل بنا شامل یک تالار مرکزی گنبددار و چهار شاه نشین جانبی است که در حد فاصل آنها یک اتاق قرار دارد.
خارج بنا نیز دارای تزیینات کاشیکاری و داخلش نقاشیها و مقرنسکاریهایی دارد. داخل عمارت حوضی از مرمر و چهار شاهنشین و اتاقهایی در چهارگوشه قراردارد.
فضاهای درونی بنا شامل یک بخش مرکزی و چهار شاه نشین جانبی است. یک آب نمای یک پارچه از سنگ مرمر در کف فضا طراوت فضای داخلی را موجب گردیده است. عمارت کلاه فرنگی وکیل شیراز – فارس
در بالای عمارت اسپرها و لچکیهای کاشیکاری شده بنا را مزین کرده اند، این نگارهها به قرنیه در چهار ضلع منظره شکارگاه و روایت بر تخت نشستن حضرت سلیمان را نشان می دهد.
چهار آب نما در چهار سوی ساختمان وجود داشته که آب نمای شمالی آن در مسیر خیابان زند قرار گرفته و تخریب شده است.
داخل بنا شامل یک تالار، مرکزی گنبددار و چهار شاه نشین جانبی است که حد فاصل آنها یک اتاق قرار دارد. در وسط تالار حوض مرمرینی وجود دارد که نقطه مرکزی آن است .
سطوح داخلی عمارت شامل طاق ها، میان طاق ها، مقرنسکاریها و طاقچهها است که تمامی نقوش داخل عمارت مشتمل بر طرح های اسلیمی و گل و مرغ می باشد و در میان تالار یک حوض یکپارچه از سنگ مرمر قرار دارد.
بنا به وصیت کریم خان زند (وکیل الرعایا)، جسد وی را در شاه نشین شرقی عمارت دفن کردند و آن را آرامگاه وکیل نیز نامیدند.
پس از مرگ کریمخان وی را در اینجا به خاک سپردند و آقا محمد خان قاجار در سال ۱۲۰۶ شمسی به دلیل کینه توزی دستور نبش قبر وی را داد و استخوان های او را به کاخ گلستان منتقل کردند و مجدداً در زمان پهلوی اول استخوان ها نبش قبر گردید و به این مکان عودت داده شد.
ظاهراً مقبرۀ کریمخان زند که به دستور آقا محمدخان قاجار نبش قبر شد، در شاهنشین شرقی قرار داشته است.
عمارت کلاه فرنگی وکیل از سال 1315 شمسی به موزه تبدیل و عنوان موزه پارس بر آن نهاده شد. آثار و اشیا موجود در آن، شامل اشیاء ماقبل تاریخ و دوران اسلامی است که از جمله این آثار؛ ظروف سفالی، مفرغی، کتب خطی، تابلوهای نقاشی و آثار لاکی مربوط به ادوار مختلف می باشد.
من دوسش دارم
عمارت کلاه فرنگی (آرامگاه وکیل) در میان باغ زیبایی بنا شده است. در زمان حکومت زندیه، این عمارت باشکوه محل پذیرایی میهمانان و سفیران خارجی و مراسم رسمی و اعیاد مختلف بوده است. بنا به وصیت کریم خان زند (وکیل الرعایا)، جسد وی را در شاه نشین شرقی عمارت دفن کردند و آنرا آرامگاه وکیل نامیدند.