کفپوش پلی اورتان
3 تا از بهترین بارکدخوان های تک بعدی
چکیده : امروزه سرعت در هرنوع کسب و کاری حرف اول را میزند. و باید قبول کنیم که دیگر کسب و کارها از حالت سنتی خود خارج شده اند. و امروزه کمتر فروشگاهی …
نمایندگی یخچال کنوود در مشهد _ مشهد سرویس
نمایندگی یخچال کنوود در مشهد _ مشهد سرویس همان طور که می دانید یخچال فریزر ها از جمله لوازمی هستند که کاربران برای حفظ و نگهداری مواد غذایی خود از فاسد شدن …
پلتفرمی رایگان و مدرن برای کسب درآمد بیشتر از زمان
پلتفرمی رایگان و مدرن برای کسب درآمد بیشتر از زمان شما هم مثل مشاورها، وکیلها، پزشکها و فریلنسرها، بلاگرها و… از زمانت کسب درآمد میکنی؟ ما برای شما که همیشه تلفن خودتان، …
کفپوش پلی اورتان که به نام کفپوش پلی یورتان نیز معروف است، از ترکیب دو ماده شیمیایی یعنی رزین و هاردنر تشکیل میشود.مواد تشکیل دهنده این کفپوشها به راحتی به سطوح بتنی یا سطح آسفالت میچسبند و پوششدهی خوبی دارند. همچنین آلودگیها سطح را به خوبی از بین میبرند و از آلودگی سطحی تا حدی جلوگیری میکنند. به همین دلیل مناسب مکانهای شلوغ و پررفت و آمد است.
برخی از مردم تصور میکنند که که این مدل از کفپوش به صورت برچسب به زمین چسبانده میشود. اما باید بگوییم که کفپوش پلی یورتان کاملا مایع بوده و همچون رنگآمیزی ساختمان به کمک غلتک یا پمپ پاشیده میشود. این فرآیند معمولا در سه مرحله انجام میشود. یعنی ابتدا پرایمر پلی یورتان اعمال میشود، سپس لایه میانی که با الیاف فایبر گلاس ترکیب شده اعمال میشود و در نهایت لایه نهایی اجرا میشود.
در این مطلب قصد داریم تا در مورد انواع این کفپوش، ویژگیها و مزایایی که برای محیط دارد صحبت کنیم.
انواع کفپوش پلی اورتان
کفپوش پلی یورتان، کاربردهای بسیار متنوعی دارد، به همین دلیل هر کدام از آنها برای یک نوع محیط مناسب است. به عنوان مثال کفپوش مورد استفاده در ورزشگاه باید قابلیت ضربهگیری بالایی داشته باشد تا ورزشکاران آسیب کمتری ببینند. اما در مقابل کفپوش کارخانههای صنعتی باید در برابر مواد اسیدی مقاوم باشد در ادامه انواع کف پوش را معرفی میکنیم:
کفپوش های مخصوص محیط صنعتی
برخورد مواد اسیدی و شیمیایی بر روی سطح بتنی یا سیمانی، موجب تخریب آنها میشود. پس در چنین محیطهایی مانند کارخانههای صنعتی باید پوشش زمین از یک جنس مقاوم باشد. کفپوش پلی اورتان صنعتی علاوه بر اجرای آسان و زیبایی محیط صنعتی، از تخریب کف زمین جلوگیری میکند.
کفپوش های مخصوص محیط ورزشی
در سالنهای ورزشی سرپوشیده مانند سالن بسکتبال، والیبال و فوتسال کاهش آسیب دیدن ورزشکاران و بهداشت محیط اهمیت ویژهای دارد. پس استفاده از پلی اورتان کف منعطف و مخصوص محیطهای ورزشی، میتواند با کاهش ضربه، از آسیب دیدن ورزشکاران جلوگیری کند.
کفپوش های ضد خش و ضد جرقه
در انبارهای نگهداری لوازم سنگین یا مواد شیمیایی، امکان سایش کف و آتشسوزی بسیار بالا است. به همین دلیل بهترین کفپوش برای چنین محیطهایی کفپوشهای ضد خش و ضد جرقه هستند. که در برابر سایش مقاوم هستند و همچنین رسانای جریان برق بوده و از منفجر شدن محیط جلوگیری میکنند.
مزایا و ویژگی های کفپوش پلی اورتان
- انعطاف پذیری بالایی دارد.
- مقاومت زیادی در برابر سایش و خراش دارند.
- دارای مقاومت کششی بالا هستند.
- نصب و اجرای این نوع کفپوشها بسیار آسان است.
- دارای خواص آنتی باکتریال است.
- دارای تنوع رنگی زیادی هستند.
- مقاومت خوبی در برابر مواد شیمیایی دارد.
- چسبندگی عالی به سطوح بتنی دارد.
- مقاوم در برابر مواد اسیدی و قلیایی است.
- دارای خاصیت آکوستیک است.
- سطح براق و زیبایی دارد و باعث زیبایی محیط میشود.
- کاملا یکپارچه، یکدست و بدون درز است.
- این مدل کفپوش قیمت مناسبی دارد و مقرون به صرفه است.
- در برابر اشعه uv مقاومت داشته و دچار تغییر رنگ نمیشود.
- قابلیت ترمیم و تعمیر شدن دارد.
کاربردهای کفپوش پلی اورتان
- قابل استفاده برای پوشش کارخانهها و کارگاهها است.
- مناسب برای مکانهایی که در معرض ضربه و خراش هستند.
- گزینه بسیار مناسبی برای سالنهای ورزشی است.
- قابلیت استفاده برای کفپوش پارکینگهای عمومی دارد زیرا در برابر ضربه و سایش مقاوم است.
- مناسب برای کفپوش بیمارستان و درمانگاهها چون رفت و آمد در این مکانها زیاد است.
به طور کلی این نوع کفپوش، برای تمامی مکانهایی که در معرض ضربه است یا رفت و آمد در آن زیاد انجام میشود، مناسب است. زیرا علاوه بر زیبایی محیط، خاصیت آنتی باکتریال دارد، پس به بهداشت محیط کمک میکند. همچنین نوع کفپوشها از آسیب دیدن افراد هنگام زمین خوردن تا حدی جلوگیری میکند.
نحوه اجرا کردن کفپوش پلی اورتان
اجرای کفپوش به صورت مرحلهای یا لایه لایه بوده، به طور کلی فرایند اجرا کفپوش دارای چهار مرحله است. ضخامت این کفپوش باید حدود 10 میلیمتر باشد و اجرای آن به صورت مراحل زیر است.
آماده کردن سطح زیرین
قبل از نصب کردن و اجرا کفپوش پلی اورتان باید سطح زیرین کار به خوبی بررسی شده و آماده شود. چنانچه سطح زیرین از جنس بتن و کربن استیل باشد، باید رطوبت آن کمتر از چهار درصد باشد. همچنین سطح زیرین باید، کاملا صاف و بدون تَرک یا حفره باشد. معمولا قبل از نصب کفپوش پلی یورتان، سطح زیرین به خوبی بررسی میشود و در صورت وجود حفره، آنها را با یک پوشش تسطیح کننده که دارای فیلر معدنی است پر میکنند.
استفاده از پرایمر کفپوش
پس از بررسی نوبت به اجرای کفپوش است، این نوع از کفپوش از دو ماده یعنی رزین و هاردنر یا همان سخت کننده تشکیل شده است. ابتدا این دو ماده را با یکدیگر مخلوط میکنند و در کف بتنی میریزند و به کمک غلتک مواد را پخش میکنند، سپس زمان میدهند تا کاملا سفت شده، تا مجدد لایه بعدی را اضافه کنند.
استفاده از لایه میانی
سپس به منظور افزایش مقاومت مکانیک و استحکام فشاری، کششی و خمشی روکش، از یک لایه پلی اورتان ترکیب شده با الیاف فایبرگلاس استفاده میکنند. به علاوه این مواد باعث میشود تا تمامی درزها کاملا پوشانده شده و کیفیت لایه آخر بهتر شود.
استفاده از لایه نهایی
در مرحله آخر یک لایه رزین و هاردنر مجدد استفاده میشود، تا سطح موردنظر کاملا براق و زیبا شود. همچنین مقاومت بالایی در برابر مواد خورنده و اشعههای ماورا بنفش داشته باشد.
سخن آخر
کفپوش پلی اورتان یا پلی یورتان، که از تشکیل رزین و هاردنر ساخته میشود، برای پوشش دادن کفپوش سالنهای ورزشی، پارکینگ و محیطهای درمانی کاربرد دارد. شکل اولیه این مدل کفپوش کاملا مایع و همچون رنگهای ساختمانی و رنگ پلی اورتان کف است. برای اجرای کفپوش پلی یورتان، ماده مورد نظر به کمک غلتک یا پاشیدن بر روی سطح مورد نظر اجرا میشود.اجرا این ماده بر روی سطوح به شکل لایه لایه بوده، تا علاوه بر استحکام بالا، کیفیت و ظاهر خوبی داشته باشد.