علت و درمان نازایی در زنان و مردان چاق چیست
چرا همیشه احساس خستگی می کنیم
چرا همیشه احساس خستگی می کنیم احساس خستگی,بیماری احساس خستگی,احساس خستگی در بارداری,علائم احساس خستگی,درمان احساس خستگی,درمان احساس خستگی با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان احساس خستگی,احساس خستگی را چگونه درمان …
علت و درمان گرفتگی عضلات ران پا در دوران بارداری
گرفتگی عضلات ران پا گرفتگی عضلات ران پا ,گرفتگی عضلات ران پا در بارداری,گرفتگی عضلات ران پا,گرفتگی عضلات ران پا در کودکان,گرفتگی عضلات ران پا در فوتبال توضیحاتی در مورد گرفتگی عضلات …
گرمازدگی و راه های پیشگیری از آن
گرمازدگی و راه های پیشگیری از آن گرمازدگی,بیماری گرمازدگی,گرمازدگی در بارداری,علائم گرمازدگی,درمان گرمازدگی,درمان گرمازدگی با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان گرمازدگی,گرمازدگی را چگونه درمان کنیم,گرمازدگی در کودکان,گرمازدگی در بزرگسالان,گرمازدگی در نوزادان,گرمازدگی …
نازایی در زنان
نازایی در زنان ،نازایی در زنان چاق،نازایی در زنان چیست،نازایی در زنان و مردان،درمان نازایی در زنان،علت نازایی در زنان،عوامل نازایی در زنان،علل نازایی در زنان چیست؟،علت نازایی در زنان چیست ؟،دلایل نازایی در زنان،نازایی زنان چاق،نازایی زنان چیست،علائم نازایی در زنان چیست،عوامل نازایی در زنان چیست،دلایل نازایی در زنان چیست،علل نازایی در زنان و مردان
همانطور که می دانید خانمهای بسیاری هستند که خیلی زود شوق و ذوق و امید مادر شدن خود را از کف میدهند و ترس نازایی دلشوره روزها و شبهایشان میشود. برای بارداری، آزادشدن دورهای تخمک ضروری است اما عواملی مؤثر چون ریتم قاعدگی، دمای پایه بدن، فاکتورهای تخمدان، لوله رحم، واژن و اندومتریوز (وجود بافت رحم در مکانی غیر از رحم) نیز مؤثرند. در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد نازایی در زنان صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان را جلب کند.
آمار نازایی در مردان و زنان
هر یک از والدین و یا هر دوی آن ها می توانند علت ایجاد ناباروری باشند: – در حدود 20 درصد از موارد ناباروری به دلیل اختلال در جنس مرد می باشد. – در حدود 30 تا 40 درصد از موارد، ناباروری به دلیل اختلالی در هر دو جنس زن و مرد می باشد. – در 40 تا 50 درصد باقیمانده ناباروری به طور کامل به دلیل وجود اختلالی در زن می باشد.
بالابودن میزان پرولاکتین(هیپر پرولاکتینمیا) علت نازایی در زنان
هورمون پرولاکتین، سینه را تحریک به تولید شیر می کند. سطوح بالای آن در زنانی که باردار یا شیرده نیستند می تواند تخمک گذاری را تحت تاثیر قرار دهد. همچنین افزایش سطوح پرولاکتین می تواند تعیین کننده وجود تومور هیپوفیزی باشد. به علاوه برخی از داروها می توانند سطوح پرولاکتین را افزایش دهند. ترشح شیر در صورت باردار نبودن یا شیرده نبودن نشانه ای از سطوح بالای پرولاکتین است.
چسبندگی رحمی علت نازایی در زنان
چسبندگی های رحمی، گروهی از بافت های همبند جای زخم هستند که ارگان ها را بعد از عفونت رحمی، آپاندیسیت یا جراحی های شکمی و رحمی به یکدیگر متصل می کنند. این بافت های همبند می توانند در باروری اختلال ایجاد کنند.
عوامل رفتاری نازایی در زنان
سبک زندگی و عادتهای فرد در سلامت وی بسیار مؤثر است. بسیاری از این عوامل نیز در باروری و نازایی نیز تأثیر به سزایی دارند. بسیاری از این عوامل خطرساز که در سلامت عمومی بدن نیز تأثیر دارند عبارتاند از:
کاهش و اضافهوزن شدید
مسائل مربوط به فعالیت و ورزش
مصرف دخانیات
نوشیدن الکل
درمان نازایی زنان لاپاراسکوپی
چنانچه بیماری های لوله ای یا لگنی تشخیص داده شود، یکی از گزینه های درمانی ، جراحی بازسازی اندام های تولید مثلی است. پزشک با قرار دادن یک لاپاراسکوپ از طریق یک برش در نزدیکی شکم می تواند اقدامات زیر را انجام دهد : بافت اسکار(جوشگاه) را خارج کند، اندومتریوز را درمان کند، لوله های مسدود شده را باز کند و کیست های تخمدان، که حاوی کیسه های پر از مایع هستند را از بین ببرد.
درمان نازایی زنان هیستروسکوپی
در این روش، پزشک هیستروسکوپ را از طریق گردن رحم در رحم قرار می دهد. از این روش برای از بین بردن پولیپ ها و فیبروئید ها، از بین بردن بافت اسکار(جوشگاه) و باز کردن انسدادها استفاده می شود.
علل نازایی در زنان
۱ ـ اختلالات تخمکگذاری که به طور عمومی از آن به عنوان تنبلی تخمدان یاد میشود که جزو علل شایع نازایی بوده، ژنتیک در بروز آن نقش دارد و از بیماریهایی است که درمانهای متنوعی برای آن یافت شده و معمولا خوش عاقبتتر از سایر علل نازایی است. ۲ ـ اختلالات در لولههای رحمی که حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد از علل نازایی در زنان است. انسداد لولههای رحمی میتواند به دلیل عفونتهای مکرر لگنی، مشکلات مادرزادی، چسبندگی ناشی از بیماری اندومتریوز یا چسبندگی ناشی از عمل جراحی باشد. راه تشخیص این بیماری هیستروسالپنگوگرافی یا عکسبرداری از رحم با مواد حاجب رادیولوژی است که هر چند روش دردناکی است اماروش تشخیصی دقیق و مطمئنی است. ۳ـ اختلال در ذخیره تخمدانی که در واقع به دلیل مشکلات ژنتیک، اشعه و برخی داروها، تخمدانها به طور زودرس از کار افتاده و دیگر تخمکگذاری نمیکنند. این بیماری در واقع نوعی یائسگی زودرس است. ۴ـ اختلال در شکل رحم که علت چندان شایعی نیست و بیشتر مواقع منجر به سقطهای مکرر (نهناباروری) میشود. این بیماری نیز با هیستروسالپنگوگرافی قابل تشخیص است. باید دانست که فیبرومها (میومها) ی رحمی برخلاف تصور عمومی منجر به نازایی نمیشوند. ۵ ـ اختلالات سرویکس (دهانه رحم) که حدود ۵ درصد از علل نازایی در زنان را تشکیل میدهد و میتواند ژنتیک باشد. ۶ ـ در نهایت بیماریهای ایمونولوژیک یا سیستمیک مثل نارسایی کلیه و کم کاری تیروئید که ضمن از کار انداختن سیستمهای دیگر بدن موجب اختلال در عملکرد سیستم تناسلی و نازایی میشود.
آسیب یا انسداد لوله فالوپ علت نازایی در زنان
معمولاً آسیب لوله فالوپ به دلیل التهاب لوله فالوپ می باشد.عفونت با کلامیدیا Chlamydia که یک بیماری انتقالی جنسی است بیشترین و رایج ترین علت این عارضه می باشد. ممکن است فرد متوجه التهاب لوله فالوپ نشود و نشانه ای در وی وجود نداشته باشد؛ ولی همچنین می تواند منجر به درد و تب نیز شود. آسیب لوله ای از طرف دیگر می تواند منجر به نوعی حاملگی شود که تخم بارور شده قادر به عبور از لوله فالوپ و جایگذاری در رحم نیست(حاملگی خارج از رحم ). پس، عفونت لوله ای می تواند منجر به ایجاد مشکلاتی در باروری شود. علاوه بر آن که خطر حاملگی خارج از رحم با هر بار ابتلا به عفونت لوله ای افزایش می یابد.
سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) علت نازایی در زنان
در این سندروم بدن شما مقدار زیادی هورمون آندروژن تولید می کند که تخمک گذاری را تحت تاثیر قرار می دهد و یا این که حساسیت سلول ها به هورمون های زنانه کمتر از معمول بوده که نتیجه آن عدم تخمک گذاری فعال است. همچنین این سندرم با مقاومت انسولین و چاقی نیز مرتبط است.
عوامل شغلی موثر در نازایی زنان
در معرض دائمی مواد سمی و شیمیایی موجود در محیط کار و محیط زندگی دائمی یکی دیگر از عوامل دخیل در نازایی و ناباروری است. این مواد موجب جهش، عیوب مادرزادی، سقطجنین، نازایی و ناباروری میشوند. چهار نمونه از مواد سمی و شیمیایی که از عوامل اثرگذار تثبیتشده هستند عبارتاند از:
سرب
مواد شیمیایی مورداستفاده درزمینهٔ پزشکی
اکسید اتیلن
دیپروموکلروپروپان
درمان دارویی نازایی در زنان
چنانچه در تخمک گذاری دچار مشکل هستید، تجویز داروهایی مانند کلومیفن سیترات (کلومید، سروفن)، گنادوتروپین ها (مانند گنال-F، فولیستیم، هومگون و پرگنیل) یا لتروزول می توانند کمک کننده باشند. وقتی که داروهای کلومید یا سروفن اثر نمی کنند، گنادوتروپین ها می توانند تخمک گذاری را مورد هدف قرار دهند . همچنین این داروها می توانند با افزایش تعداد تخمک های آزاد شده از تخمدان ها به باردار شدن کمک کنند. به طور معمول، فقط یک تخمک در هر ماه از تخمدان آزاد می شود.همچنین پزشک گنادوتروپین را در صورت داشتن ناباروری با علل ناشناخته یا موثر نبودن سایر روش های درمانی نیز تجویز می کند.متفورمین (گلوکوفاژ) داروی دیگری است که در صورت وجود مقاومت به انسولین یا PCOS (سندرم تخمدان پلی کیستیک) برای طبیعی شدن روند تخمک گذاری می توان از آن استفاده نمود.
علائم نازایی در زنان چیست
چنان چه تعریف ناباروری شامل حال شما و همسرتان می شود، این احتمال وجود دارد که عامل قابل درمانی، تلاش تان برای بچه دار شدن را مختل نماید. ناباروری می تواند به دلیل یک عامل منفرد در فرد یا در همسر وی ایجاد شده باشد و یا ترکیبی از عوامل مختلف از حامله شدن فرد و یا تداوم حاملگی جلوگیری کند. خوشبختانه درمان های مختلف موثری برای غلبه بر ناباروری وجود دارند که احتمال بارداری را به طور قابل توجهی می افزایند.بیشتر زوج ها در طی 6 ماه اولی که تلاش شان برای باردار شدن را آغاز می کنند به هدف شان یعنی باردار شدن نایل می گردند. به طور کلی بعد از 12 ماه آمیزش بدون جلوگیری، حدود 85 درصد از زوج ها باردار می شوند و در طی 36 ماه باقی مانده، در حدود 50 درصد از زوج ها به طور خود به خود آبستن می شوند. نشانه اصلی ناباروری عدم توانایی زوج ها در باردارشدن است و نشانه مهم دیگری وجود ندارد. در برخی موارد خانم های نابارور دوران قاعدگی غیرطبیعی دارند. این احتمال وجود دارد که یک مرد نابارور نیز نشانه هایی از مشکلات هورمونی مانند تغییراتی در رشد موها و یا عملکرد جنسی اش داشته باشد.
آندومتریوز علت نازایی در زنان
آندومتریوز زمانی ایجاد می گردد که بافت رحمی در خارج از رحم جای گذاری و رشد داشته باشد و معمولاً عملکرد تخمدان ها، رحم و لوله های فالوپ تحت تاثیر قرار می گیرد. این جای گذاری به سیکل هورمونی پاسخ داده و همزمان با آستر رحمی به صورت ماهانه رشد کرده و دچار ریزش و خون ریزی می شود و بدین نحو منتهی به التهاب می شود. درد لگنی و ناباروری در زنان مبتلا به آندومتریوز معمول هستند.
یائسگی زود هنگام علت نازایی در زنان
یائسگی زودرس به معنای قطع قاعدگی و تخلیه تخمدان ها قبل از سن 40 سالگی است. اگر چه علت مشخصی ندارد ولی شرایط خاصی با ایجاد یائسگی زود هنگام مرتبط هستند که عبارتند از: بیماری های سیستم ایمنی، شیمی درمانی یا پرتو درمانی و استعمال دخانیات.
تست هیستروسالپینگوگرافی (HSG)
این روش شامل سونوگرافی یا اشعه ایکس از اندام های تولید مثلی است. پزشک با تزریق رنگ یا محلول نمک یا هوا به داخل گردن رحم، متوجه هرگونه انسداد احتمالی در لوله های فالوپ خواهد شد.
تست لاپاراسکوپی
پزشک یک لاپاراسکوپ – یک لوله به همراه یک دوربین کوچک – را از طریق یک برش کوچک در نزدیکی شکم ، وارد می کند. با این کار او می تواند قسمت های خارجی رحم، تخمدانها و لوله های فالوپ را مشاهده و وجود هرگونه رشد غیر طبیعی را بررسی کند. همچنین می تواند انسداد های لوله های فالوپ را نیز رویت کند.
مراجعه به پزشک برای درمان نازایی در زنان
به طور کلی نباید خیلی نگران ناباروری بود مگر این که شما و همسرتان به طور منظم برای حداقل یک سال، آمیزش داشته باشید و بارداری رخ ندهد. به هر جهت اگر شرایطی به شرح زیر برای شما مصداق دارد باید زودتر از گذشت یک سال با پزشک خود مشورت کنید: – اگر خانمی هستید با سن بالاتر از 30 سال و یا به مدت 6 ماه دوران قاعدگی نداشته اید. – اگر خانمی هستید با سابقه سیکل های پریودی دردناک یا نامنظم، درد لگنی، آندومتریوز، بیماری التهابی لگن(PID) و یا سقط جنین های مکرر. – اگر آقایی با تعداد اسپرم کم هستید و یا سابقه مشکلات جنسی، پروستات و یا بیضه دارید.
نارسایی تخمدان علت نازایی در زنان
برخی از موارد ناباروری زنان به دلیل نارسایی تخمدانی است. اختلال قسمتی از مغز که تنظیم تخمدانی را به عهده دارد می تواند منجر به سطوح پایین دو هورمن LH , FSH شود. حتی بی نظمی ناچیزی در سیستم هورمونی می تواند از آزاد سازی تخمک توسط تخمدان جلوگیری کند(عدم تخمک گذاری). دلایل اختلالات مسیر هیپوتالاموس – هیپوفیزی که منتج به عدم تخمک گذاری می شوند عبارت هستند از صدمات فیزیکی، تومور، ورزش شدید و گرسنگی. به علاوه برخی از داروها نیز می توانند با نارسایی تخمدان مرتبط باشند.
فیبروئیدهای رحمی علت نازایی در زنان
فیبروئیدها تومورهای خوش خیمی هستند که در دیواره رحمی وجود دارند و در زنان سنین 30 تا 40 سال معمول هستند. فیبروئیدها به ندرت از طریق مسدود کردن لوله های فالوپ منجر به ناباروری می شوند. غالباً فیبروئیدها در جایگذاری تخم بارور شده مداخله ایجاد می کنند.
عللی درباره نازایی در زنان
– برخی از داروها: ناباروری های زود گذر می توانند با مصرف برخی از داروها ایجاد گردند. در بیشتر موارد ناباروری بعد از قطع داروی مربوطه برطرف می گردد. – مشکلات تیروئیدی: نارسایی های غده تیروئید اعم از پُرکاری تیروئید(هیپرتیروئیدیسم) و یا کم کاری تیروئید(هیپوتیروئیدیسم) می توانند در سیکل قاعدگی اختلال ایجاد کرده و منجر به ناباروری شوند. – سرطان و درمان های آن: سرطان های خاصی به ویژه سرطان های دستگاه تولید مثلی زنان به شدت بر باروری زنان اثر مخرب دارند. پرتو درمانی و شیمی درمانی هر دو توانایی تولید مثل زنان را تحت تاثیر قرار می دهند. شیمی درمانی برعملکرد تولید مثل و باروری زنان و مردان اثر مخرب دارد. – دیگر شرایط پزشکی: شرایط پزشکی مرتبط با بلوغ دیررس و یا آمنوره(قطع قاعدگی) می توانند بر باروری زنان اثرگذار باشند و دیگر شرایطی مانند بیماری کوشینگ، بیماری سلول های خونی داسی شکل، بیماری کلیوی و دیابت. – دریافت کافئین: مصرف بالای کافئین می تواند منجر به ناباروری در زنان شود.
روشهای درمانی نازایی در زنان
1. مشکل انسداد لوله های رحمی جراحی برای گشایش لوله ها، یا لقاح مصنوعی آزمایشگاهی (ivf) می باشد. 2. درمان مشکلات تخمک گذاری داروهای باروری و لقاح مصنوعی از راههای درمان است. 3. برای تخمک های ضعیف بارداری به روش لقاح مصنوعی آزمایشگاهی (ivf) با استفاده از تخم یا جنین اهدایی، یا فرزندخواندگی روشی برای درمان به کار میرود. 4. در درمان اندومتریوزیز از داروهای باروری همراه با تلقیح مصنوعی، جراحی برای برداشتن بافت غیرطبیعی یا گشودن لوله، تکنولوژی های نوین در درمان ناباروری استفاده می شود. 5. برای تخمک پلی کیستیک اصلاح روش زندگی (رژیم غذایی و ورزش) یا داروهای باروری و لقاح مصنوعی. راه درمان جدید سندروم تخمدانی پلی کیستیک استفاده از داروی دیابتی موسوم به متفورمین (گلوکوفاژ) است که امکان تخمک گذاری منظم را فراهم می کند.
ناباروري و نازايي از جمله مشکلاتي است که اين روزها گريبان بسياري از زوجهاي جوان را در سراسر جهان گرفته است.
ناباروري و نازايي از جمله مشکلاتي است که اين روزها گريبان بسياري از زوجهاي جوان را در سراسر جهان گرفته است.
اگرچه به باور متخصصان و پزشکان اين حوزه، امروز با وجود شيوههاي درمان نازايي و ناباروري متعددي که در جهان و کشور ما ايران وجود دارد، ديگر هيچ زوج جواني نبايد نگران مشکلات و اختلالات ناباروري و نازايي باشد اما با وجود اين، هستند زوجهايي که به دليل نداشتن توان مالي براي تامين هزينههاي درمان يا نپذيرفتن شيوهها و شرايط درمان ناباروري و نازايي مانند استفاده از تخمک يا لقاح اهدايي امکان ناباروري را براي هميشه از دست ميدهند
زوجها براي درمان ناباروري بايد به مراکز سرشناس و معتبر در زمينه درمان ناباروري مراجعه کنند.
مراکزي که در آنها متخصص ناباروري مردان، متخصص ناباروري زنان و جنينشناس وجود داشته باشند و مشکلات و احتمالهايي که باعث ناباروري در مردان و زنان ميشود به طور کامل بررسي شود.
بهترين مراکز، مراکزي هستند که تمامي اين بخشها در آنها وجود داشته باشد و به صورت تيمي براي درمان ناباروري اقدام کنند
مراکزي که در وهله اول تشخيص درستي از ناباروري و دلايل ناباروري مراجعان خود داشته باشند و با بهترين انتخاب برای درمان آنها اقدام کنند. به طور کلي مراکز درماني داريم که موفقيت در آنها 10 درصد است و مراکزي که موفقيت در آنها بيش از 30 درصد است. مشخص است که اگر به مراکز درماني دوم مراجعه شود، نتيجه بهتري به دست خواهد آمد. بنابراين با مشاوره با پزشک و انجمن ناباروري ميتوان با مراکز معتبر و صاحبنام در زمينه درمان آشنا شد و براي درمان به آنها مراجعه کرد.
يکي از مهمترين نکاتي که موفقيت روند درمان را بيشتر ميکند، رعايت فاصله درمانهاست. در صورتي که فاصله درمانها رعايت نشود احتمال از بين رفتن تاثير داروها در زوج زياد ميشود و روند درمان با اختلالهايي روبهرو ميشود که بر نتيجه درمان نيز تاثير ميگذارد. اين مسئله با توجه به هزينههاي سرسامآور درمان ناباروري در کشور بار مضاعفي را بر مشکلات زوجها اضافه ميکند. از سوي ديگر با توجه به افزايش سن زوج بهتر است آنها روند درمان را به تعويق نياندازند زيرا شانس درمان براي زنان 40 ساله 10 تا 15 درصد و براي زنان 25 تا 32 ساله 30 تا 35 درصد است.
زوجهاي نابارور بايد توجه داشته باشند که در حال حاضر 50 مرکز براي درمان ناباروري با حضور متخصصان مختلف در حوزه تشخيص و درمان در کشور فعاليت ميکنند که انتخاب بهترين آنها بايد با مشاوره و بررسي با صاحبنظران اين حوزه انجام شود. چرا که مراجعه به مرکزي که توانايي کامل در تشخيص و انتخاب درمان مناسب براي زوجها را نداشته باشد صرفا تلف کردن وقت مفيد، صرف هزينههاي گزاف و در نهايت تشخيص نادرست علت ناباروري و دستکاريهاي بيهوده بدن زن و شوهر است که هرکدام ميتواند تاثيرهای منفي بر روند درمان ناباروري آنها داشته باشد.
از آنجا که بسياري از تجهيزات و داروهايي که براي درمان ناباروري در کشور مورد استفاده قرار ميگيرد وارداتي است، تحريمهاي اخير تاثير زيادي بر هزينههاي تامين دارو و تجهيزات داشته و اين مسئله موجب شده تا هزينههاي درمان ناباروري دو برابر شود. در حال حاضر هزينه هر دوره درمان ناباروري اعم از دارو، خدمات پاراکلينيکي و اتاق عمل بسته به ميزان مشکلات زوجها بين 5/2 تا 5 ميليون تومان است و هر زوج براي درمان بايد 3 تا 4 دوره درماني را پشت سر بگذارد که بخشي از اين هزينهها مربوط به بخش تشخيص دلايل نازايي براي برخي از زوجهاست. در اين شرايط جراحيهاي تشخيصي به زوجها توصيه ميشود که در کنار سونوگرافي و آزمايشهاي مختلف حدود 50 تا 500 هزار تومان هزينه دارد. مابقي هزينهها در بخش درمان مربوط به داروهايي است که بايد توسط زوج مصرف شود. نسخهها و داروهايي که گاهي بايد 3 تا 4 بار براي درمان قطعي براي زوج تجويز شود.
در تعريفي که سازمان جهاني بهداشت who درباره ناباروري مطرح کرده که به عنوان تعريف کلي ناباروي مورد استفاده قرار ميگيرد، زوجي که يک سال به صورت مداوم و بيوقفه بدون استفاده از هيچ وسيله پيشگيري براي بچهدار شدن تلاش کنند و بارداري صورت نگيرد، در اين حالت آنها بايد نزد متخصص ناباروري بروند تا موقعيت خود را بررسي کنند. نکته مهم اين است که زوج بايد يک سال به طور مستمر براي بچهدار شدن اقدام کند. به اين ترتيب با شروع سيکل قاعدگي خونريزي آغاز ميشود و همزمان با ريختن لايههاي داخل رحم و ساخته شدن لايههاي جديد تغييرات هورموني نيز در بدن اتفاق ميافتد و مکانيسم آماده شدن تخمک در بدن انجام ميشود. به اين ترتيب در هر سيکل قاعدگي 10 تا 20 تخمک بالغ ميشود و در نهايت یک تا 2 عدد از آنها آزاد ميشود. در اين شرايط یک روز بعد از رابطه زناشويي، اسپرم خود را به لولههاي رحمي که تخمک در آنجا مستقر است ميرساند و سرانجام بارداري شکل ميگيرد. در اين شرايط نيز پس از لانهگزيني جنين در رحم شکل ميگيرد. اما اگر بعد از 19 روز اسپرم به تخمک نرسيد و بارداری شکل نگرفت و اين روند 12 بار بعد از سيکلهاي قاعدگي زن تکرار شد، بايد احتمال نازايي مورد بررسي قرار گيرد. نمیتوان به راحتی به زوج يا يکي از زوجين برچسب ناباروري زد.
دلايل مختلفي احتمال ناباروري را در مردان و زنان به وجود ميآورد. بروز هر يک از اين احتمالها ميتواند بارداري را در زوج دچار اختلال کند. در اين شرايط نيز متخصصان پس از 12 بار تکرار تلاش براي بچهدار شدن، در صورت به دست نيامدن نتيجه به زوج اعلام ميکنند که احتمال ناباروي آنها به يکي از دلايل زير وجود دارد و آنها براي درمان بايد اقدام کنند.
گاهي ممکن است اسپرم سالم وجود نداشته باشد يا شکل مناسب را براي باروري نداشته باشد.
در برخي شرايط اسپرم فعال و محرک وجود ندارد.
* اسپرم در مسير رسيدن به رحم از بين برود يا امکان رسيدن اسپرم به تخمک وجود نداشته باشد.
عوامل مناسب براي لقاح وجود نداشته باشد که در اين شرايط بايد فاکتورهاي مناسب در اسپرم و تخمک وجود داشته باشد.
در برخي موارد تخمک سالم وجود ندارد يا لولههاي رحمي دچار اختلالي هستند که مانع رسيدن تخمک به اسپرم ميشود.
گاهي محيط مناسب براي لقاح وجود ندارد و رحم شرايط لازم را براي باروري ندارد.
شرايطي براي مردان و زنان وجود دارد که در صورت بروز آنها نياز به 12 بار تلاش براي بچهدار شدن به مدت یک سال نيست و زوج بايد هر چه زودتر براي درمان اقدام کند.
امروزه در دنياي مدرن دلايل مختلفي براي ناباروي مردان و زنان وجود دارد که يکي از مهمترين آنها از ديدگاه متخصصان و کارشناسان سن زوج است. زوجها بايد توجه داشته باشند که ميزان باروري زنان در زير 25 سال بيش از 80 درصد و در زناني که از مرز 35 سالگي گذشتهاند به کمتر از 50 درصد ميرسد. چرا که در اين سن و سال احتمال محدود شدن تعداد تخمکها وجود دارد؛ عاملي که خود به تنهايي ميتواند موجب کاهش باروري و افزايش خطر ناهنجاريهاي مادرزادي در جنين و نوزاد شود. علاوه بر اين، مردان بالای 35 سال است در مقايسه با مرداني که سن آنها کمتر از 35 سال است شانس باروري کمتري دارند و احتمال افزايش ناهنجاريهاي کروموزومي در فرزندان آنها بيشتر است.
يکي از مواردي که ميتواند تاثير زيادي بر ناباروري مردان داشته باشد، آلودگي محيطي، صنعتي و آلودگي هواست که موجب کاهش ميزان اسپرم و ضعف آنها در باروري ميشود. تحقيقات گستردهاي در اين زمينه انجام شده که از ميان آنها ميتوان به تحقيقات انجمن طب توليدمثل ايتاليا اشاره کرد که در تحقيقاتش زندگيشهرنشيني و قرار گرفتن در معرض آلودگي هوا ناشي از رفت و آمد خودروها را در سطح شهر از جمله دلايل کاهش و ضعف اسپرم مردان براي باروري معرفي کردهاند. آنها زندگي شهري و بيتحرکي شديد و چاقي را از مهمترين عوامل آسيب رساندن به سلولهاي جنسي مردانه ميدانند.
مطالعات متعددي در جهان انجام شده که نشان ميدهد زنان چاق يا مبتلا به اضافه وزن در مقايسه با زناني که وزن طبيعي و استاندارد دارند، مدت زمان بيشتري را براي باردار شدن لازم دارند. ضمن آنکه احتمال ناموفق بودن بارداري در گروه زنان چاق نيز بيشتر است. به گفته متخصصان اضافه وزن درمردان و زنان منجر به افزايش ميزان هورمونها در بدن آنها ميشود و اين هورمونها فرآيند باروري را تحت تاثير قرار ميدهند. در حقيقت ترشح غيرطبيعي هورمونها ميتواند منجر به افزايش وزن و تاثيرات منفي بر توليد سلولهاي جنسي مردان و زنان شود. به گفته محققان تجمع سلولهاي چربي در بدن بر تنظيم تخمکگذاري در زنان و همينطور بر توليد اسپرم در مردان ضروري است. و اين روند ميتواند بر ناباروري آنها تاثير بگذارد.
يکي از شايعترين دلايل ناباروري نقص تخمکگذاري در زنان است. اين حالت معمولا به دليل نقص در عملکرد هيپوتالاموس و در نتيجه اختلال در تحريک غده هيپوفيز زنان به وجود ميآيد. استرس، تروما، افزايش يا کاهش وزن شديد، بياشتهايي يا اختلال در خوردن غذا، فعاليتهاي ورزشي سخت از جمله عوامل تاثيرگذار در فعاليت تخمدانهاست که با بررسي بيماريهاي زمينهاي و همينطور اصلاح شيوه و سبک زندگي و مشاوره با متخصص زنان ميتوان تا حد زيادي براي درمان و پيشگيري از بروز اين اختلال اقدام کرد.
بر اساس تازهترين تحقيقات پزشکي کشیدن سیگار و دخانيات توسط مردان توان باروری را کاهش می دهد. اين اتفاق در شرايطي که مردان در سن باروري قرار دارند و تصميم دارند صاحب فرزند شوند تاثير بيشتري دارد. چرا که از ديدگاه اين متخصصان کشيدن سيگار ميتواند آسيب جدي به اسپرمها وارد کند و از طرفي با افت توانايي اسپرمها موجب بروز اختلال در باروري زوجين شود. علاوه بر مادران سيگاري، زنان سيگاري نيز احتمال باروري خود را دستخوش تغيير قرار ميدهند. زنان سيگاري در صورتي که در سنين بالاتر از 30 قرار داشته باشند با هر سيگاري که ميکشند احتمال بارداري خود را کم و کمتر ميکنند.
با توجه به فناوريهاي جديد در حوزه تشخيص و درمان نازايي و ناباروري اميدها و دريچههاي جديدي در زندگي بسياري از زوجهاي نابارور گشوده ميشود، به گونهاي که اميد به زندگي و بهبود کيفيت و روند زندگي آنها موجب افزايش نشاط و شادابي آنها نيز ميشود. بيمه درمان نازايي و ناباروري زوجين اين روزها نقطه روشني را در زندگي زوجهاي نابارور به همراه داشته است.
زوجهايي که مجبور به تامين هزينههاي کمرشکن درمان نابارويي هستند و براي تامين اين هزينهها مشکلات زيادي دارند. سازمان بيمه خدمات درماني و بيمه البرز از جمله بيمههايي هستند که خدمات طرح ناباروري و نازايي را به زوجهاي جوان ارائه ميدهند. با کمک اين بيمه زوجها ميتوانند جبران آن بخش از هزينههاي درماني که براي درمان ناباروري و نازايي اعمال کردهاند و همينطور هزينههاي جانبي آن را جبران کنند. براساس اساسنامه اين طرح تمام زوجهاي جواني که براي بار اول ازدواج کردهاند و بيش از 4 ماه از تاريخ رسمي ازدواج آنها نميگذرد و سن خانم کمتر از 40 سال است ميتوانند از بيمه جبران هزينه ناباروري و نازايي استفاده کنند.
بر اساس خدماتي که توسط بيمهها به منظور پوشش هزينههاي درمان نازايي ارائه ميشود، تمام بيمهشدگان در طرح بيمه نازايي ميتوانند تمام هزينه درمان سرپايي يا بستري ناشي از نازايي و ناباروري زوجين را تا سقف 4 ميليون تومان دریافت کنند. علاوه بر اين، جبران هزينههاي آمبولانس و ساير فوريتهاي پزشکي مرتبط با درمان ناباروري تا سقف 70 هزار تومان داخل شهر و 150 هزار تومان بينشهري به بيمهشدگان ارائه ميشود. البته بايد توجه داشت که در اين ميان استثناءهايي هم وجود دارد که از ميان آنها ميتوان به هزينه اتاق خصوصي و همراه و همينطور درمان نازاييها و ناباروريهاي ناشي از هر گونه سوءاستفاده از مواد يا عوامل فيزيکي و شيميايي، هستهاي يا نازاييهاي ناشي از جنگ، اشاره کرد.
متناسب با دلايل و علتهاي مختلفي که براي ابتلا به ناباروري و نازايي در مردان و زنان وجود دارد، شيوههاي مختلفي براي درمان نازايي و ناباروري وجود دارد که متناسب با علت بيماري توسط متخصص به بيماران توصيه ميشود.
اين شيوه در مورد زناني به کار گرفته ميشود که مبتلا به اختلال تخمکگذاري هستند و براي به دست آوردن تعداد کافي تخمک به منظور انجام سيکل درماني نيازمند استفاده از روشهايي مانند IUI، IVF و ICSI ميشوند. به اين ترتيب آنها در دورههاي درماني که پيشرو دارند با استفاده از دارودرماني و هورمون درماني اختلال تخمکگذاري را پشت سر ميگذارند.
در شيوه ميکرواينجکشن که يک شيوه تخصصي و موثر براي درمان ناباروري با علت مردانه است، پيش از هر چيز تخمدانها توسط داروهاي محرک تخمکگذاري تحريک ميشود و پس از آمادهسازي تخمکها يک اسپرم در شرايط آزمايشگاهي خاص به داخل تخمک تزريق ميشود و تقريبا پس از 48 ساعت جنينهاي تقسيم شده و مناسب به داخل رحم زن انتقال داده ميشود.
IVF که از آن با عنوان لقاح خارج رحمي ياد ميشود، يکي از شيوههايي است که براي درمان نازايي مورد استفاده قرار ميگيرد. در اين شيوه لقاح خارج رحمي يا باروري در محيط آزمايشگاه انجام ميشود. اين روش در شرايطي که لولههاي رحمي آسيبديده باشند يا اختلال در عملکرد آنها مشاهده شود از سوي متخصص به بيمار توصيه ميشود. اين شيوه نه تنها در مورد زنان مبتلا به مشکلات و اختلالات تخمداني بلکه در برخي موارد درباره ناباروريها با علت مردانه نيز به زوجها توصيه ميشود.
در شيوه درماني IUI اسپرمهاي فعال پس از جداسازي و آمادهسازي به شکل مصنوعي همزمان با تحريک تخمکگذاري به رحم هدايت ميشوند. در اين شيوه از آنجا که تحريک تخمکگذاري با سونوگرافيهاي متعدد در روزهاي متوالي يا با اندازهگيري هورمونهاي جنسي موجود در ادرار مشخص ميشود و متناسب و همزمان با ورود اسپرم اين اتفاق انجام ميشود، بنابراين احتمال بارداری و باروري زياد است.
گاهي پيش ميآيد که زوجها پس از بررسيهای مختلف و تجربه روشهاي درماني متعدد به اين نتيجه ميرسند که بايد از شيوههاي جايگزيني براي درمان ناباروري و نازايي از قبيل استفاده از تخمک، جنين اهدايي يا رحم جايگزين استفاده کنند. در اين شرايط در صورت احراز ضرورت درمان به روش جايگزين مرکز درماني براي انتخاب اهداکنندگان و دريافتکنندگان شرايطي را در نظر ميگيرد که در صورت برآورده شدن آنها مشاوره نهايي براي انجام کار با متخصصان رشتههاي مختلف زنان زايمان، جنين شناسي، آندرولوژي، غدد، داخلي، ژنتيک، عفوني و روانپزشکي انجام ميگيرد.
در شرايطي که برخي از زوجها به دليل عدم پاسخ تخمدانها و بروز اختلال در توليد تخمکها در زن، از داشتن فرزند محروم ميشوند، با کمک اين شيوه ميتوان فرصتي را براي آنها فراهم کرد تا تجربه بچهدار شدن را در زندگي داشته باشند. بنابراین در برخي مراکز درمان ناباروري و نازايي اهدا تخمک که شامل تهيه و جمعآوري تخمک از زن اهدا کننده و باروري آن تخمک در آزمايشگاه با اسپرم مرد و انتقال جنينها به رحم زن نابارور است، صورت ميگيرد.
زناني که مبتلا به بيماري نارسايي زودرس تخمدان هستند يا تخمدانهاي آنها به دليل سابقه جراحي از بدن خارج شده يا سابقه درمان بيماري با شيوههاي شيميدرماني و پرتو درماني دارند ميتوانند از اين شيوه جايگزين براي درمان استفاده کنند.
افرادي که با توجه به تحريک تخمکگذاري و مصرف داروهاي تجويز شده پاسخي از سوي تخمدانها دريافت نميکنند و زناني که به ذخيره پايين تخمدان مبتلا هستند.
زناني که سقط مکرر غيرقابل درمان و شکستهاي مکرر روشهاي باروري خارج رحمي را تجربه ميکنند و دست کم 3 بار ناموفق بودهاند.
افراد مبتلا به بيماري ژنتيکي که بيماري از طريق مادر به فرزند قابل انتقال است و با استفاده از روشهاي آزمايشگاهي در دسترس و تشخيص متخصص ژنتيک بيماري قابل شناسايي و درمان نيست، در اين شرايط نيز ميتوان از درمانهاي جايگزين استفاده کرد.
در افرادي که ناباروري در سنين بالا را تجربه ميکنند در صورتي که زن بيش از 40 سال داشته باشد نيز اين شيوه توصيه ميشود.
بسياري از زوجها به دليل ابتلا به مشکلاتي از قبيل نداشتن تخمک يا اسپرم سالم، يا عدم امکان باروري جنين يا مشکلات ديگر براي تشکيل جنين بيولوژيکي مجبور به استفاده از گامت اهدايي يا جنين اهدايي ميشوند. در اين شرايط جنين در رحم زن گيرنده شکل گرفته و بزرگ ميشود و به اين ترتيب هم زن و هم جنين تعلق خاطر بيشتري به عنوان مادر و فرزند به يکديگر احساس ميکنند. اهدا جنين يا تخمک در هر صورت با توجه به قوانين و راهنماييهاي اخلاقي انجام ميگيرد و مشاوراني پيش از انجام کار درباره مسائل پزشکي و اجتماعي اين موضوع با خانوادهها صحبت ميکنند و در نهايت پس از بررسيهاي نهايي و آگاهسازيهاي لازم اهدا جنين براي زوج صورت ميگيرد.
يکي از دلايل ناباروري و ناتواني مادر عدم توانايي او در حمل، نگهداري و پرورش جنين در رحم است. در اين شرايط استفاده از رحم جايگزين از سوي متخصصان ناباروري به زوج توصيه ميشود. استفاده از رحم جايگزين زماني ضرورت پيدا ميکند که زوج همه شرايط دخيل در شکلگيري فرزند را دارند و تنها به دليل فقدان رحم سالم، امکان بچهدار شدن از آنها سلب شده است. در اين شرايط تکنولوژي لقاح خارج رحمي انجام ميشود و جنين حاصل از لقاح تخمک مادر و اسپرم پدر متقاضي درمان به رحم شخص ثالث که قرار است از رحم او به عنوان رحم جايگزين استفاده کنند، منتقل ميشود.
در شرایطی که زوجین با مسئله نازایی و ناباروری روبهرو میشوند متناسب با روحیات و ویژگیهای شخصیتی رفتار متفاوتی از خود بروز میدهند. اولین واکنش زوجها در مقابل ناباروری و نازایی مسئله «انکار» است. در این شرایط گاهی یکی از زوجین یا هر دو آنها نمیتوانند این مسئله را بپذیرند و با این موضوع کنار بیایند. بنابراین وارد اولین مرحله شدهاند. باید توجه کنید که مکانیسم سازگاری در افراد مختلف متفاوت است، گاهی فردی در مقابل بیشترین استرسها میتواند واکنشها و عکسالعمل مناسبی نشان دهد و برعکس فرد مقابل او در مقابل خفیفترین تنشها، بیشترین حساسیت و عکسالعمل را بروز دهد.
در شرایطی که متخصصان به زوجی اعلام میکنند که آنها توانایی بچهدار شدن ندارند، هر یک از زوجین در موقعیت خاصی قرار میگیرند. هرکدام از آنها متناسب با شرایط و موقعیتی که در آن قرار دارند برای رویارویی و پذیرش موضوع وارد عمل میشوند و بیشک لحظات سخت و طاقتفرسایی را پشت سر میگذارند.
در شرایطی که زوجین با مسئله نازایی و ناباروری روبهرو میشوند متناسب با روحیات و ویژگیهای شخصیتی رفتار متفاوتی از خود بروز میدهند. اولین واکنش زوجها در مقابل ناباروری و نازایی مسئله «انکار» است. در این شرایط گاهی یکی از زوجین یا هر دو آنها نمیتوانند این مسئله را بپذیرند و با این موضوع کنار بیایند. بنابراین وارد اولین مرحله شدهاند. باید توجه کنید که مکانیسم سازگاری در افراد مختلف متفاوت است، گاهی فردی در مقابل بیشترین استرسها میتواند واکنشها و عکسالعمل مناسبی نشان دهد و برعکس فرد مقابل او در مقابل خفیفترین تنشها، بیشترین حساسیت و عکسالعمل را بروز دهد.
پس از گذشتن از مرحله «انکار» زوج وارد مرحله «چانهزنی با خدا» میشوند. در این مرحله آنها از قرار گرفتن در این شرایط ناراحتند و با خدا گفتوگو و راز و نیاز میکنند که چرا آنها باید در این شرایط قرار بگیرند و چرا خانواده آنها باید این سرنوشت را تجربه کند. در این شرایط هر یک از زوجین به صورت همزمان یا با فاصله زمانی و در موقعیتهای مختلف این مرحله را پشت سر میگذارد و پس از گذار از این مرحله ممکن است دوره «افسردگی» را پشت سر بگذارد. سرانجام پس از مرحله افسردگی، زوج به مرحله پذیرش میرسند و سرانجام باور میکنند که آنها دچار این مشکل هستند و باید برای درمان آن اقدام کنند.
زوجین و خانوادهها باید هوشیار باشند که برای عبور از مرحله انکار، چانهزنی با خدا و افسردگی گاهی زوجین پابهپای هم پیش میروند و گاهی یکی از زوجین زودتر این مراحل را پشت سر میگذارد و دیگری مدت زمان بیشتری را باید صرف پذیرش این موضوع کند. بنابراین همراهی خانواده در این زمینه بسیار موثر است و میتواند به تسریع روند پذیرش این مشکل و تصمیمگیری برای درمان آن اقدام کنند.
زوجین و خانوادهها باید هوشیار باشند که برای عبور از مرحله انکار، چانهزنی با خدا و افسردگی گاهی زوجین پابهپای هم پیش میروند و گاهی یکی از زوجین زودتر این مراحل را پشت سر میگذارد و دیگری مدت زمان بیشتری را باید صرف پذیرش این موضوع کند. بنابراین همراهی خانواده در این زمینه بسیار موثر است و میتواند به تسریع روند پذیرش این مشکل و تصمیمگیری برای درمان آن اقدام کنند.
مدیریت زندگی هر فرد و هر زوجی به فرمول شخصی آنها برای زندگی بازمیگردد. گاهی دیده میشود که زوجهای زیادی علیرغم وجود مسئله ناباروری و نازایی، زندگیهای شاد، پرامید و موفقی دارند و میتوانند بدون بچه نیز از کنار هم بودن لذت ببرند. قطعا بدون حضور بچه هم میتوان زندگی شادی را پشت سر گذاشت. توصیه ما به این گروه از زوجها که توانایی داشتن بچه ندارند یا هیچ یک از شیوههای درمان برای آنها جواب نمیدهد این است که شبکه اجتماعی خود را گسترش دهند و رفت و آمد خود را با گروه دوستان، اقوام و نزدیکانشان افزایش دهند.
باید توجه داشت که این موفقیت و شادی در زندگی در شرایطی برای زوجین به وجود میآید که هر دوی آنها آگاهانه و بعد از گذراندن دوره افسردگی و رسیدن به مرحله پذیرش آمادگی خود را برای زندگی بدون فرزند اعلام کردهباشند و گرنه در صورتی که یکی از آنها دچار یاس و افسردگی باشد این افسردگی نه تنها زندگی زناشویی او را تحت تاثیر قرار میدهد بلکه زندگی اجتماعی، شعل و دیگر موقعیتهای او در زندگی را نیز به خطر میاندازد.
هرگز فراموش نکنید در شرایطی که برای درمان نازایی یا ناباروی نیازمند استفاده از اسپرم، تخمک یا جنین اهدایی شدهاید این موضوع را با توافق همسر خود به سرانجام برسانید. توافق زوجین برای اجرای این شیوه از درمان بسیار ضروری و لازم است. توصیه ما این است که افرادی که تصمیم دارند از این شیوه برای بچهدار شدن استفاده کنند حتما از رضایت همسر خود مطمئن باشند چرا که عدم رضایت یکی از آنها موجب میشود زندگی آنها به مخاطره بیفتد.
معمولا در ۳۰ تا ۴۰ درصد موارد علت نازایی مربوط به مرد و بین ۶۰ تا ۷۰ درصد مربوط به خانم است. ممکن است هر یک از این افراد مشکلات مختلفی داشته با
در زوج ها ممکن است هم زن و هم مرد مشکل داشته باشد. همیشه نازایی تنها یک علت ندارد. ممکن است خانمی هم مشکل تخمدانی و هم مشکل لوله ای داشته باشد. آقا هم به همین ترتیب. علل باید دقیق بررسی شود تا درمان ها آغاز شود.
ساده ترین مشکلات ناباروری که قابل درمان هستند اشکالات تخمک گذاری اند. خانم هایی که تخمک گذاری موفق ندارند، مبتلا به تخمدان پلی کیستیک هستند و تخمدان های کم کار دارند و… اگر مشکل دیگری نداشته باشند با استفاده از داروهای خاص تخمدان شان فعال می شود و چند تخمک آزاد میشود.
این خانم ها باید تحت عمل IVF قرار بگیرند. در این عمل دارو به خانم داده میشود تا چند تخمک در تخمدان رشد کند. در اتاق عمل تخمک ها گرفته می شود و با اسپرم شوهر لقاح داده میشود و جنین تشکیل شده به داخل رحم انتقال داده می شود IVF پیشرفته ترین روش ناباروری است.
هزینه درمان ناباروری متفاوت است. در صورتی که نیاز به تخمک گذاری باشد و با دارو درمان شود، هزینه ها بسیار ناچیز و کمتر از ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان است اما اگر نیاز به تزریق آمپول برای تحریک تخمک گذاری باشد حدود ۱۰۰ هزار تومان هزینه دارد. هزینه IVF بسته به اینکه در مراکز خصوصی یا دولتی انجام شود نیز متفاوت است.
هزینه آمپول ها که بیمه نیز آن را تقبل نمی کند حدود ۵۰۰ هزار تومان است. چرخه IVF نیز دوره ۲ ماهه درمان دارد و بسته به اینکه در مراکز دولتی یا خصوصی انجام شود بین یک تا ۳ میلیون تومان هزینه دارد.
عوامل بروز ناباروری مردانه
1.دیابت
2.سابقه ضربه به بیضه ها یا چرخش بیضه ها، سابقه بلوغ زودرس یا دیررس
3. داروهای مورد استفاده در دوران زخمها یا پسویازیس
4. ترمیم فتق
5. مصرف الکل به مقدار زیاد
6. یضه نزول نکرده
7. مصرف دخانیات
8. تماس ناحیه های تناسلی با دماهای بالا
9. تماس با مواد سمی در حین کار نظیر مس، کادمیوم و جیوه، اکسید اتیلن، کلرید وینیل، مواد رادیو اکتیو و اشعه
10. سابقه مصرف دی استیل بسترول توسط مادر در حین بارداری و سابقه ابتلا به اوریون حین بلوغ
11. وجود سابقه عفونت پروستات یا ناحیه تناسلی
علاوه بر دریافت اطالعات کامل وضعیت فرد باید معاینات خاصی روی بیمار انجام شود و سپس یک سری آزمایشهای تخصصی صورت گیرد که عبارتند از:
آزمایش منی چند گانه :حداقل دو نمونه در دو نوبت مختلف زمانی مختلف باید گرفته شود و از لحاظ فاکتورهای گوناگون مورد بررسی قرار گیرد که این نوع فاکتورها شامل حجم منی، قوام، تعداد اسپرمها و شکل و حرکت آنها می باشد
سونوگرافی:جهت تعیین واریکوسل و سایر عوارض ساختمانی بیضه.
سایر آزمایش ها :از این آزمایشات جهت تعیین علت اختلالات اسپرمها یا بیماریهای سیستم تناسلی مردانه استفاده می شود.
لاپاروسکوپی:لاپاروسکوپی یک روش موثر و بدون خطر در درمان یک نوع اختلال ناباروری در بالغین است.
کریپتورکیدسیم شایع ترین ناهنجاری دستگاه تناسلی می باشد که در بدو تولد در نوزادان مذکر قابل تشخیص است. تشخیص کریپتورکیدسیم، از طریق مشاهده میسر است.