با کمک این روش ها با فشار خون بالا مقابله کنید

با کمک این روش ها با فشار خون بالا مقابله کنید

با کمک این روش ها با فشار خون بالا مقابله کنید فشار خون بالا,بیماری فشار خون بالا,فشار خون بالا در بارداری,علائم فشار خون بالا,درمان فشار خون بالا,درمان فشار خون بالا با طب …

گل محمدی سفید ؛ خواص و عکس گل محمدی سفید

گل محمدی سفید ؛ خواص و عکس گل محمدی سفید

گل محمدی سفید در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد گل محمدی سفید صحبت کنیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما کاربران گرامی قرار گیرد.شما می توایند برای کسب …

آفت دهان ؛ علت و درمان آفت دهان در کودکان و بزرگسالان

آفت دهان ؛ علت و درمان آفت دهان در کودکان و بزرگسالان

آفت دهان در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد آفت دهان و راههای درمان آن صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد. آفت یا برفک …

قرص زلفت

قرص زلفت ,قرص زلفت 100,قرص زلفت چیست,قرص زلفت ۵۰,قرص زلفت ۵٠,قرص زلفت سرترالین,قرص زلفت ویکی پدیا,قرص زلفت خارجی,قرص زلفت ۱۰۰,عوارض قرص زلفت ۱۰۰

قرص زلفت

توضیحاتی در مورد قرص زلفت

قرص سرترالینکه در انگلیسیبه آن Sertraline می گویند ، (با نام‌های تجاری زُلُفْت و آسِنْتْرا) یک داروی ضد افسردگی از گروه مهارکننده‌های بازجذب سروتونین است که استفاده از آن برای درمان افسردگی ، اختلال وسواسی جبری ، اختلال هراس ، فوبیای اجتماعی ، اختلال ناخوشی پیشاقاعدگی و اختلال استرس پس از سانحه تایید شده‌ است.♥ سرترالین در سال ۲۰۱۳ با تجویز بیش از ۴۱ میلیون نسخه پرمصرف‌ترین داروی ضدافسردگی و دومین داروی پرمصرف روانپزشکی پس از آلپرازولام در ایالات متحده بوده‌است.در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد خواص و عوارض و موارد مصرف قرص زلفت چیست صحبت کنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد

مکانیسم اثر قرص زلفت

سرترالین از طریق جلوگیری از جذب مجدد سروتونین توسط گیرنده‌های عصبی پس سیناپسی و بالابردن غلظت سروتونین در دستگاه عصبی مرکزی است. سرترالین هم‌چنین به میزان کمی از جذب مجدد دوپامین جلوگیری می‌کند (حدود ۱٪ قدرت جلوگیری از جذب سروتونین آن) و تا حدی نیز وقفه‌دهنده گیرنده‌های آلفای آدرنالین است (حدود ۱٪ تا ۱۰٪ قدرت جلوگیری از جذب سروتونین آن). فرمول شیمیایی سرترالین C17H17Cl2N است. نیمه عمر آن بین ۱۳ تا ۴۵ ساعت و در زنان حدود ۱٫۵ برابر بیش از مردان است. غلظت آن در پلاسمای خون پس از ۴ تا ۶ ساعت به حداکثر می‌رسد و درصد وابستگی آن به پروتئین پلاسمای خون حدود ۹۹٪ است.

قرص زلفت و هراس اجتماعی

سرترالین برای درمان بیماری هراس اجتماعی نتایج موفقیت‌آمیزی بدست آورده‌است. مطالعات و تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده نشان دهنده این امر است که برای درمان این بیماری به میزان دوز بیشتری از مصرف نیاز است علاو بر این بهبودی به کندی صورت می‌گیرد و معمولاً پاسخ به دارو از هفته ششم شروع شده و تا هفته دوازدهم افزایش می‌یابد. سرترالین علاو بر اینکه مولفه‌های روانی هراس اجتماعی همچون ترس و اجتناب بهبود می‌بخشد بر مولفه‌های فیزیکی مانند سرخ شدن و تپش قلب نیز تأثیر مثبت می‌گذارد.

مصرف قرص زلفت در بارداری

همانطور که بیان شد خوشبختانه حساسیت دارویی شدید به قرص زلفت نادر است اما در صورتی که شما سابقه حساسیت دارویی به این دارو یا داروهای مشابه دارید بایستی قبل از مصرف این دارو پزشک خود را مطلع نمایید. قبل از مصرف این دارو شما بایستی پزشک خود را از سایر بیماری های خود از قبیل سابقه تشنج، بیماری های خونریزی دهنده، مشکلات کبدی و کلیوی و مشکلات تیروئید باخبر سازید. مصرف این دارو در بارداری تنها درصورتی مجاز است که مصرف آن اجتناب ناپذیر باشد. این دارو ممکن است برای جنین عوارضی به همراه داشته باشد. همچنین نوزاد پس از تولد ممکن است تا 3 ماه علام سندرم ترک را از خود نشان دهد. علایمی نظیر تشنج، بی اشتهایی، بی قراری و گریه برخی از علایم این سندرم می باشند. بنابراین به خانم هایی که قصد بارداری دارند یا در حین مصرف این دارو باردار شده اند توصیه می شود تا موضوع بارداری را با پزشک خود در میان بگذارند. همچنین قرص زلفت پس از مصرف می تواند از طریق شیر مادر به کودک منتقل گردد. گرچه تا کنون گزارشی مبنی بر آسیب بر کودک حین دوران شیردهی گزارش نشده است، شما بایستی در صورت قصد شیردهی به فرزند خود با پزشک خود مشورت نمایید.این دارو می‌تواند برای جنین مضر باشد. مصرف این دارو در دوران بارداری می‌تواند باعث مشکلات بسیار جدی ریوی در نوزاد شود. در دوره مصرف این دارو توصیه می‌شود از روش‌های مطمئن پیشگیری از بارداری استفاده کنید و در صورتی که در دوره مصرف سرترالین متوجه شدید که باردار هستید سریعاً به پزشک مراجعه کرده و از قطع ناگهانی و بدون تجویز پزشک خودداری کنید. مصرف این دارو در دوران بارداری می‌تواند علائم افسردگی شما را تشدید کرده و باعث بروز افسردگی شدید بعد از زایمان شود .

عوارض قرص زلفت

کاهش تمایلات جنسی، تأخیر در انزال، خونریزیهای غیرطبیعی (نقاط قرمز در سطح پوست)، آکاتزیا (عدم تحمل وضعیت نشسته)، بزرگی و احساس کشیدگی پستان یا ترشح شیر در خانمها، عوارض اکستراپیرامیدال (اختلالات حرکات عضلانی)، گرفتگی و پرش ناگهانی عضلات، تب، سرگیجه، خشکی دهان، افزایش احساس تشنگی، خستگی، تغییرات ناگهانی و بی‌اراده خلق، تپش قلب، راش پوستی، احساس خارش در پوست.

قرص زلفت و افسردگی

قرص زلفت (یا همان سرترالین یا آسنترا)نوعی داروی ضدافسردگی است که برای درمان بیماری هایی نظیر افسردگی، حملات پانیک، اختلالات اضطرابی و همچنین وسواس مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین این دارو برای کاهش علایم سندرم پیش قاعدگی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. قرص زلفت می تواند تا حدودی موجب بهبود اشتها و خواب و بهبود انگیزه فرد برای کارهای روزمره فرد گردد. این دارو ممکن است تا حدودی موجب کاهش ترس، اضطراب و حملات پانیک شود. قرص زلفت(سرترالین یا آسنترا) به گروهی از داروها به نام داروهای انتخابی برای گیرنده سروتونین مشهور به SSRIs تعلق دارد. این گروه دارویی موجب افزایش سطح سروتونین در مغز می گردد.

موارد مصرف قرص زلفت

افسردگی(زلفت) اختلالات اضطرابی(زلفت) اختلال جبری- وسواسی(زلفت) حملات پانیک(زلفت) سندرم پیش قاعدگی(زلفت)

نحوه مصرف قرص زلفت

قبل از استفاده از این دارو شما بایستی تمامی اطلاعاتی را که بر روی جعبه یا درون آن تهیه شده است را به دقت مطالعه نمایید. در صورتی که سوالی درباره چگونگی مصرف قرص خود دارید از پزشک خود بپرسید. این دارو را بایستی همراه آب معمولا یک بار در روز مصرف نمایید. شما بایستی این دارو را مطابق نسخه خود مصرف نمایید و از افزایش یا کاهش این دارو بدون نظر پزشک خود جدا خودداری نمایید. در صورتی که شما این دارو را برای کاهش علایم سندرم پیش قاعدگی مصرف می کنید، ممکن است توسط پزشک خود توصیه شوید که این دارو را به طور روازنه برای دو هفته مصرف نمایید. دوز قرص زلفت به میزان پاسخ شما به دارو و همچنین شدت مشکلتان وابسته می باشد. برای کاهش عوارض این دارو ممکن است پزشکتان به شما توصیه نماید این دارو را ابتدا از دوزهای پایین شروع نمایید و میزان آن را به طور تدریجی افزایش دهید تا به میزان تجویز شده برسد. شما بایستی برای جلوگیری از فراموش کردن مصرف قرص خود ساعتی را برای خوردن آن تعیین نمایید. از کاهش یا افزایش میزان داروی خود بدون مشورت با پزشک جدا خودداری نمایید.

شایع ترین عوارض قرص زلفت

قرص زلفت نیز مانند هر داروی گیاهی و صنعتی دیگر می تواند عوارضی به همراه داشته باشد. شایع ترین عوارض این دارو عبارتند از: تهوع گیجی خواب آلودگی کاهش اشتها افزایش تعریق اسهال ناراحتی معده این لیست به معنای آن نیست که هرکسی از این دارو استفاده می کند به این عوارض دچار می شود بلکه این عوارض نادرند و در صورت وقوع معمولا خود به خود بهبود می یابند. با این وجود در صورتی که این علایم برای شما بسیار آزاردهنده می باشند یا در شما تداوم یافت بایستی پزشک خود را در جریان مشکلتان قرار دهید. شما بایستی در نظر داشته باشید که پزشک شما این دارو را برای شما تجویز نموده است چون قضاوت وی این بوده است که شما از مصرف این دارو سود بیشتری را نسبت به عوارض آن می برید. با این حال اگر تصور می کنید که بدن شما پاسخ مناسبی به این دارو نمی دهد بایستی پزشک خود را از موضوع مطلع نمایید. در صورتی که شما علایمی نظیر تغییرات خلقی شدید، افسردگی غیر معقول، تغییر در بینایی و یا تغییر در ضربان قلب خود شدید بی درنگ به یک مرکز درمانی مجهز و یا پزشک خود مراجعه نمایید و از راهنمایی وی بهره مند گردید. گرچه حساسیت دارویی شدید به قرص زلفت عارضه ای نادر است اما نباید به سادگی از کنار آن گذشت. بنابراین در صورت پدید آمدن هر یک از علایم حساسیت دارویی بایستی بلافاصله به یک مرکز درمانی مجهز مراجعه نمایید. شایعتریان علایم حساسیت دارویی عبارت است از: واکنش پوستی نظیر زدن جوش های ریز تورم لب ها و صورت تنگی نفس

تداخلات دارویی با قرص زلفت

تداخلات دارویی از آن جهت حائز اهمیت است که می تواند اثربخشی قرص زلفت را افزایش یا کاهش دهد. تصور کنید که شما دارویی مصرف می کنید که عملکرد این دارو را کاهش می دهد. بنابراین این موضوع می تواند موجب کاهش اثر آن و همچنین طولانی شدن درمان و یا غیر مؤثر گردیدن آن شود. عکس این موضوع نیز صادق است. بدین صورت که اگر داروی دیگری میزان تأثیر قرص زلفت را افزایش دهد می تواند شما را مستعد عوارض آن نماید. بنابراین پزشک شما بایستی دوز این دارو را کاهش دهد تا احتمال عوارض آن را بکاهد. بنابراین به تمامی بیماران توصیه می شود قبل از مصرف داروی خود تمامی داروهای خود را به پزشک خود نشان دهند تا وی بتواند تصمیم صحیح تری را در درمان آنها اتخاذ نماید. داروهای آنتی هیستامین(نظیر ستریزین، دیفن هیدرامین)، خواب آور(نظیر زولپیدم، آلپرازولام و دیازپام)، شل کننده عضلانی، مخدرها(نظیر کدئین) و مصرف الکل از مواردی هستند که پزشکتان باید از آن ها آگاهی داشته باشد.

مکانیسم اثر قرص زلفت

سرترالین از طریق جلوگیری از جذب مجدد سروتونین توسط گیرنده‌های عصبی پس سیناپسی و بالابردن غلظت سروتونین در دستگاه عصبی مرکزیاست. سرترالین هم‌چنین به میزان کمی از جذب مجدد دوپامین جلوگیری می‌کند و تا حدی نیز وقفه‌دهنده گیرنده‌های آلفای آدرنالین است.

فارماکوکینتیک قرص زلفت

جذب گوارشی این دارو آهسته است ولی درصورت مصرف با غذا، سرعت جذب و فراهمی زیستی آن افزایش می یابد. پیوند پروتئینی آن خیلی زیاد وحدود ۹۸درصد است. سرترالین درکبد متابولیزه میشود و بطور وسیع تحت تاثیر عبور اولیه قرارمیگیرد. نیمه عمر حذف آن ۲۶-۲۴ ساعت است ولی متابولیت فعال آن نیمه عمر ۱۰۲-۶۲ ساعت دارد. برای شروع اثر ضدافسردگی و ضدپانیک آن ۴-۲ هفته و برای اثر ضدوسواس آن ممکن است زمان بیشتری لازم باشد. درصورت مصرف یکبار در روز دارو،پس از ۷ روز به غلظت پایدار سرمی میرسد. دارو بیشتر بصورت متابولیت از راه کلیه و همچنین از راه مدفوع دفع میشود.

نکاتی در مورد مصرف قرص زلفت

۱- دوره درمان با این دارو باید بطور کامل رعایت شود و از مصرف بیش از مقدار تجویز شده باید خودداری شود. ۲-برای دستیابی به اثر ضدافسردگی دارو ممکن است تا ۴ هفته زمان لازم باشد، ولی برای دستیابی به اثر درمانی در بیماریهای obsessive compulsive ممکن است زمان بیشتری موردنیاز باشد. ۳-درصورت فراموش کردن یک نوبت مصرف دارو حتماًباید موضوع را با پزشک در میان گذاشت. ۴-از قطع مصرف ناگهانی دارو باید خودداری کرد و بهتراست مصرف آن تحت نظر پزشک و بتدریج قطع شود. ۵-به دلیل احتمال بروز سرگیجه، اختلال در تصمیم گیری، تفکر ومهارت های حرکتی، تاروشن شدن اثرات دارو در بیمار، هنگام رانندگی یا انجام کارهایی که نیاز به هوشیاری دارند، باید احتیاط نمود. ۶-بیمارانی که احتمال اقدام به خودکشی در آنها وجود دارد، نباید مقادیر زیاد دارو را بطور یک جا در اختیار داشته باشند. ۷-به دلیل احتمال بیشتر بروز عوارض جانبی در سالمندان، بهتراست مقدارمصرف را با مقادیر کمتر شروع نمود.

روش مصرف قرص زلفت در بزرگسالان و کودکان

بزرگسالان: به عنوان ضدافسردگی و درمان بیماریهای obsessive – compulsive، ابتدا mg/day 50 یک بار در روز،صبح ها یا عصرها، تجویز میشودو پس از چندهفته، برای دستیابی به مقدارموثر یا حداکثر مقدار قابل تحمل توسط بیمار،درفواصل حداقل یک هفتهای به این مقدار میزان mg/day 50 افزوده میشود. عده ای از صاحبنظران معتقدند که در یک یا دو روز اول، بهتر است دارو را با مقدار mg/day 25 شروع نمود. در درمان اختلالات پانیک، اختلالات استرس پس از تروما (PTSD)، اختلالات اضطرابی اجتماعی (ترس از اجتماعات)، ابتدا mg/day 25 به صورت یکبار در روز، صبح ها یا عصرها، تجویز میشود. پس از یک هفته مقدار مصرف را بر حسب نیاز به میزان mg/day 50 افزایش میدهند و سپس برحسب نیاز بیمار و یا برحسب تحمل بیمار در فواصل حداقل یک هفته ای،مقدار mg/day 50 به این مقدار اضافه میشود. برای درمان اختلالات خلقی دوران قاعدگی، دوروش مصرف وجود دارد. در روش اول مقدار mg/day 50 در طول دوره عادت ماهانه مصرف میشود. در روش دوم همین مقدار در طی دوران لوتئال یا سیکل ماهانه مصرف میشود. برحسب نظر پزشک میتوان مقدار مصرف را در ماه بعد mg/day 50 نیز افزایش داد. بیشینه مقدارمصرف دارو در بزرگسالان برای درمان اختلالات خلقی دوران قاعدگی در صورتی که در طول دوره عادت ماهانه مصرف میشود مقدار mg/day 150 و اگر در فاز لوتئال تجویز میشود مقدار mg/day 100 است. در بقیه موارد مصرف، بیشینه مقدارمصرف دارو در بزرگسالان mg/day 200 است. کودکان: برای درمان اختلالات obsessive-compulsive درکودکان ۱۲-۶ ساله، ابتدا mg/day 25 و در نوجوانان ۱۷-۱۳ ساله mg/day 50، یکبار در روز، صبح یا عصر، تجویز میشود و در فواصل حداقل یک هفته ای مقدارمصرف برحسب نیاز یا تحمل بیمار افزایش می یابد.

راهنمایی در مورد مصرف قرص زلفت

۱- قبل از مصرف این دارو با پزشک معالج خود در موارد زیر مشورت نمائید : ::در صورت وجود یا سابقه هر نوع حساسیت به این دارو . ::در صورت بارداری و یا شیردهی ::در صورتیکه بیمار کودک و یا فرد مسن باشد. ::در صورت مصرف سایر داروها. ::در صورت ابتلاء به سایر بیماریها مخصوصا” ابتلا به نارسایی کبدی.

قرص زلفت و قرص خواب

چه داروهایی زولوفت را تحت تاثیر قرار می دهند؟ با توجه به اینکه مصرف سرترالین با داروهای دیگر شما را خواب آلود و یا سرعت تنفس شما را کاهش می دهد . قبل از مصرف سرترالین همراه با یک قرص خواب، داروهای ضد درد مخدر، یک شل کننده ی عضلانی، یا یک دارو برای اضطراب یا تشنج ، با دکتر خود مشورت کنید.در این مطلب از سایت جسارت در مورد قرص زلفت صحبت کردیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.همراهان گرامی سایت جسارت ، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و سایت جسارت هیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد. حتماً قبل از استفاده از این دارو با پزشک معالج خود مشورت نمایید.

بیشتر بخوانید : قرص سیتالوپرام ♥ قرص ژنی ترت ♥ قرص سرماخوردگی ♥ قرص سرترالینقرص سقط جنین

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 7 اسفند 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.