آشنایی با خواص درمانی پونه

آشنایی با خواص درمانی پونه

آشنایی با خواص درمانی پونه خواص پونه,فواید پونه,پونه درمانی,خاصیت پونه,خواص پونه درمانی,خواص پونه برای پوست,خواص پونه برای مو,خواص پونه برای جوانی,خواص پونه برای بارداری,خواص خوردن پونه,فواید پونه خام,فواید پونه پخته

فواید و خواص سرکه در طیور و پرندگان و مرغداری ها چیست

فواید و خواص سرکه در طیور و پرندگان و مرغداری ها چیست

فواید و خواص سرکه در طیور و پرندگان و مرغداری ها چیست  خواص سرکه در طیور ، خواص استفاده از سرکه در طیور ، خواص سرکه برای پرندگان ، استفاده از سرکه …

همه چیز در مورد خواص برگ سنا در لاغری و تناسب اندام

همه چیز در مورد خواص برگ سنا در لاغری و تناسب اندام

همه چیز در مورد خواص برگ سنا در لاغری و تناسب اندام خواص برگ سنا در لاغری ،خواص برگ سنا برای لاغری،فواید برگ سنا برای لاغری ،خواص برگ سنا،خواص برگ سنا و …

باقلا

باقلا ,مضرات باقلا,باقلا و دیابت,باقلا پخته,باقلا در بارداری,طبع باقلا,خواص باقلا زرد,باقلا و کم خونی,عکس باقلا,خواص و مضرات باقلا,آشنایی با خواص باقلا

باقلا , مضرات باقلا , باقلا و دیابت , باقلا در بارداری

توضیحاتی در مورد باقلا

باقالا (که باقلا یا باقالی یا باقله یا “باقلی” هم گفته می‌شود) گیاهی است یک ساله . دارای برگهای تخم مرغ شکل و میوه غلاف مانند است. به میوه و دانه آن نیز باقله گفته می‌شود.در این مطلب از سایت جسارت در مورد باقلا صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

بیماری باقلایی

فاویسم (به انگلیسی: Favism) یا بیماری باقلایی یا G6PD بیماری ارثی خونی است که در اثر نقص آنزیم گلوکز ۶ فسفات دهیدروژناز ایجاد می‌شود. آنزیم گلوکز ۶ فسفات دهیدروژناز، آنزیم مهمی در شانت هگزوز مونوفسفات است که برای حفظ ذخایر داخل سلولی گلوتاتیون احیا شده لازم است. این آنزیم گلوکز ۶- فسفات را به ۶- فسفوگلوکونیک اسید تبدیل می‌کند و درحین این عمل NADPH تولید می‌ش ود. گلوتاتیون احیا شده اریتروسیت‌ها را در برابر اکسید شدن غشا و هموگلوبین حفاظت می‌کند. در صورت نبودن گلوتاتیون احیاء شده، مواد اکسیدان باعث رسوب هموگلوبین و تشکیل Heinz bodies می‌شوند و غشای گلبول قرمز آسیب جدی می‌بیند و این دو تغییر باعث از بین رفتن زودرس گلبول‌های قرمز می‌شوند. در مناطق با شیوع بالای مالاریا که مالاریا بومی است، کمبود G6PD شیوع ۵ تا ۲۵ درصد دارد، در حالی که در نواحی غیربومی، شیوع آن کمتر از ۰٫۵ درصد است. در ایران، فراوانیدرصد می‌باشد. بیش از ۶۰۰ میلیون نفر در دنیا به این بیماری دچار هستند. بیماران در حالت عادی کاملاً طبیعی هستند و هیچگونه علامتی ندارند و فقط در مواجه با باقلا یا بعضی از داروها علائم حاد آن مشاهده می‌شود

تاریخچه باقلا

این گیاه سابقه کشت زیادی دارد. در مصر باستان، یونان باستان و روم باستان از این گیاه استفاده می‌شده‌است. و در ۲۸۰۰ سال قبل از میلاد مسیح به چین رسیده‌است

علت بیماری باقلایی

کمبود آنزیم گلوکز ۶- فسفات دهیدروژناز نوعی بیماری ارثی می‌باشد که گلبول‌های قرمز را به اکسیدان‌ها حساس می‌سازد. کمبود G6PD در برخی نواحی (آفریقا) ظاهراً به فراوانی قابل توجهی رسیده‌است (همانند بیماری سلول داسی) زیرا افراد هتروزیگوت برای کمبود آنزیم گلوکز ۶- فسفات دهیدروژناز را تا حدودی در برابر مالاریا مقاوم می‌کند. ژن مربوطه بر روی کروموزوم ایکس قرار دارد و تقریباً تمام بیماران مرد هستند. بیشتر زنان هتروزیگوت علامت بالینی ندارند ولی گاهی به دلیل قانون لیون (غیرفعال شدن اتفاقی کروموزم X) زنان هتروزیگوت نیز علامتدار می‌شوند.

خواص درمانی باقلا

باقالی منبع تامین فیبر مناسبی است. همچنین به دلیل بالا بودن میزان پروتئین، می‌تواند همراه با برنج (باقله پلو) به یک غذای کامل تبدیل شود. کلسیم و پتاسیم موجود در باقله می‌تواند از بروز پوکی استخوان جلوگیری نموده و به کنترل فشارخون بالا کمک می‌کند. برای باقله خواصی در رابطه با سنگ کلیه، رماتیسم، مثانه و نقرس ذکر شده‌است. در عوض باقله تحریک کننده اصلی بیماری فاویسم بوده که به خاطر آن به این بیماری در فرهنگ عامه باقله‌ای گفته می‌شود. مصرف آن برای مبتلایان می‌تواند به مرگ بیمار منجر گردد در بسیاری از افراد باقالی جواب آزمایش هپاتیت ب را مثبت می‌کند و باعث اشتباه شدن آزمایش خون می‌شود و توصیه می‌شود خانم‌های باردار به هیچ عنوان مصرف نکنند تا به کودک آسیب وارد نشود

علائم بالینی بیماری باقلایی

علائم بالینی بیماری عبارتند از: رنگ پریدگی زردی پوست و ناخن‌ها و پلک تغییر رنگ ادرار تهوع و استفراغ بی‌حالی و گاهی کاهش سطح هوشیاری شوک اسکلرای ایکتریک تاکیکاردی تاکی پنه یا تنفس کوتاه خواب آلودگی تب افت فشار خون نارسایی حاد کلیه (در موارد پیشرفته). بیماری گلبول‌های قرمز پیر را بیشتر از سلول‌های جوان مبتلا میکند. زیرا میزان این آنزیم در گلبول‌های قرمز جوان و رتیکلوسیت‌ها بیشتر است.زمانی که بیمار مشکلات دیگری مانند بیماری‌های قلبی و عروقی، کلیوی، چشمی یا کبدی داشته باشد یا در سن دوران نوزادی، بلوغ یا پیری باشد علائم شدیدتر می‌شوند. بیماری نهفته در اثر استرس‌های اکسیداتیو مانند مواجهه با داروها یا مواد غذایی حساسیت‌زا یا عفونت‌ها بروز می‌یابد.

موارد مصرف باقلا

در عمل، امروزه باقلا خواصّ پزشکی سنّتی خود را از دست داده و فقط مصرف خوراکی دارد. در برخی از نواحی باقلاخیز، مانند گیلان و مازندران، باقلای خام، به تفنّن، تنها یا با برخی «مخلّفاتِ» دیگر (مثلاً، در گیلان باکته، «اَشْبَل» یا تخم نمکسود ماهی) خورده می‌شود. اما خوردن باقلای پخته گرم (همراه با نمک و گلپر و سرکه) در کوچه و بازار به ویژه در فصل سرما در همه جا معمول است. به گزارش مارتین لیوی، باقلای پخته «یکی از خوراکیهای عمده مستمندان است و در شهرهای مصر بیش‌تر مردم باقلا و روغن و سرکه را با نان لقمه کرده به عنوان صبحانه می‌خورند». در ایران، باقلا جزء اصلی چند خوراک، از جمله باقلاپلو، خورشِ باقلا، باقلا قاتق و کوفته باقلا نیز هست. در ادب فارسی، مدح یا ذمی از باقلا سراغ نداریم، ولی بسیاری از شاعران عرب، فارغ از قیل و قال حکما، در وصف و تشبیه باقلا داد سخن داده‌اند

خواص درمانی باقلا

نتایج تحقیقات اولیه نشان داده که مقادیر بالای فیبر موجود در باقلا می تواند باعث کاهش قند خون افراد مبتلا به دیابت شود، همچنین باقلا شاخص گلیسمی نسبتا پایینی دارد و همین به کنترل قند خون کمک می کند. همچنین فیبر موجود در باقلا باعث کاهش کلسترول خون بالا در افراد مبتلا به دیابت نوع دو می شود. 9. باقلا و کم خونی باقلا حاوی مقادیر زیادی آهن و مس است که باعث افزایش تولید هموگلوبین خون شده و به درمان کم خونی فقر آهن و آنمی کمک می کند. کمبود آهن در بدن می تواند باعث ایجاد احساس خستگی و خواب آلودگی در افراد شود. 10. یبوست مقادیر بالای فیبر موجود در باقلا به بهبود حرکات روده برای پیشگیری و درمان یبوست مفید می باشد. 11. لاغری و کاهش وزن باقلا حاوی مقادیر بالای فیبر و پروتئین می باشد که باعث کاهش اشتها شده و با جلوگیری از پرخوری به کاهش وزن و لاغری افراد کمک می کند. گفته می شود که باقلا می تواند باعث کاهش چربی شکم شود.

خواص باقلا برای پوست

باقلا منبع خوبی از ویتامین C است که به عنوان یک آنتی اکسیدان بسیار قوی شناخته می شود و علائم پیری زودرس مانند چین و چروک صورت و چروک دور چشم را رفع کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود. 2. لایه برداری و پاک سازی پوست صورت باقلا می تواند به عنوان یک اسکراب طبیعی برای لایه برداری و پاکسازی پوست صورت استفاده شود. ماسک باقلا و سرکه برای لک پوست صورت مقداری باقلا خشک را آسیاب کنید تا آرد شود، آرد باقلا را با مقداری آب، سرکه و گلاب ترکیب کنید و خمیر به دست آمده را بر روی پوست صورت بمالید و بگذارید 15 دقیقه بماند، سپس با آب سرد خوب بشویید. 3. درمان آکنه و جوش صورت مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی موجود در باقلا می تواند برای درمان آکنه و جوش صورت مفید باشد. ماسک باقلا برای جوش صورت مقداری باقلای پخته شده را له کنید و با شنبلیله و عسل مخلوط کنید و بر روی جوش صورت بمالید، بگذارید 15 دقیقه بماند و سپس با آب سرد بشویید.

باقلا و کاهش فشار خون

مطالعات نشان داده که مقادیر قابل توجه منیزیم موجود در باقلا باعث کاهش فشار خون بالا در افراد شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و حمله قلبی را کاهش می دهد. تجزیه و تحلیل 12 آزمایش بالینی نشان داد که مصرف مواد غذایی حاوی منیزیم از جمله باقلا برای مدت 8 تا 26 هفته در 545 نفر از مبتلایان به فشار خون بالا باعث کاهش فشار خون دیاستولیک شد.

خواص باقلا برای مو

ماساژ پوست صورت و بدن با باقلا می تواند به رفع موهای زائد بدن کمک کند. ماسک باقلا برای مو های زائد پوست باقلا سبز را رنده کرده و سپس خشک کنید. وقیت که خشک شد آسیاب کنید، آرد باقلا را با آب لیمو ترش تازه یا سرکه مخلوط کرده و در یک ظرف دربسته بریزید و بگذارید نیم ساعت بماند. بعد از برداشتن مو های زائد صورت و بدن، این ترکیب را بر روی پوست ماساژ دهید و سپس با آب سرد بشویید. این کار را آنقدر انجام دهید تا مو های زائد کاملا از بین بروند. 5. جلوگیری از سفید شدن موی سر گفته می شود که اگر گل باقلا را له کنید و بر روی موی سر بمالید برای جلوگیری و درمان سفید شدن مو ها مفید می باشد.

مضرات باقلا

تحقیقات اولیه نشان داده که زیاده روی در مصرف باقلا به دلیل محتوای لوودوپا می تواند کمبود ویتامین B6 ایجاد کند که می تواند منجر به افسردگی شود. باقلا و بیماری فاویسم : بیماری باقلایی یا فاویسم نوعی بیماری خونی ارثی است که در اثر کمبود G6PD در بدن ایجاد می شود، مصرف زیاد حبوبات می تواند باعث تشدید این بیماری و علائم آن از جمله سرگیجه، سردرد، ضعف شدید، رنگ پریدگی، کم خونی و یرقان شدید و حتی مرگ شود. توجه داشته باشید که حتی بو کردن باقلا هم برای افراد مبتلا به فاویسم خطرناک می باشد. گفته می شود که در بسیاری از افراد باقلا جواب آزمایش هپاتیت B را مثبت کرده و باعث اشتباه شدن جواب آزمایش خون می‌ شود. باقلا در برخی افراد می تواند باعث ایجاد واکنش آلرژیک و حساسیت شود.

مصرف باقلا در بارداری

باقلا حاوی مقادیر بالای فولات است که به عنوان یکی از مواد مغذی مهم برای زنان باردار شناخته شده و از نقص عصبی جنین اسپینا بیفیدا و آنانسفالی و مرگ و میر جنین قبل از تولد پیشگیری می کند. باقلا حاوی میزان قابل توجهی کلسیم است که در دوران بارداری برای تقویت و تشکیل استخوان های جنین ضروری می باشد. فیبر موجود در باقلا برای پیشگیری و درمان یبوست در دوران بارداری مفید می باشد. مقادیر قابل توجه پروتئین موجود در باقلا باعث افزایش انرژی زنان باردار می شود و به رفع خستگی و بی حالی در دوران بارداری کمک می کند. خانم های باردار و شیرده برای مصرف باقلا بهتر است که با پزشک خود مشورت کنند.

طبیعت باقلا

طبیعت باقلا تازه سرد و تر و طبع باقلا خشک سرد و خشک می باشد. باقلا سرشار از ویتامین ویتامین K، ویتامین B6، تیامین و مواد معدنی پتاسیم، مس، سلنیوم، روی، منیزیم، آهن و منگنز می باشد. خاستگاه اولیه باقلا فلسطین بوده است، باقلا به عنوان غذای رایج بسیاری از تمدن های مصر، یونان و روم بوده است. باقلا پخته شده را می توان برای تهیه انواع سالاد، باقلا پلو، باقلا قاتق، باقلا خورش، کوکو باقلا، خوراک باقلا، سوپ باقلا و باقالی داغ استفاده کرد.

باقلا برای کودکان

همه ی انواع حبوبات از جمله باقالی منبع اصلی کربوهیدرات ها، پروتئین، فیبر، آهن، کلسیم و ویتامین های B هستند که برای رشد بدن نوزادان و کودکان ضروری می باشند. شما می توانید بعد از سن یکسالگی باقلا را به صورت پوره درآورید و برای تغدیه نوزادان و کودکان استفاده کنید. با توجه به اینکه باقلا می تواند علائم بیماری فاویسم را تشدید کند قبل از شروع تغذیه نوزاد با باقلا با یک پزشک متخصص در این زمینه مشورت کنید.

پوست کندن باقلا

وقتی که دانه های باقلا را از غلاف جدا کردید، یک قابلمه بزرگ را پر از آب و نمک کنید و بر روی اجاق بگذارید تا بجوشد، حالا دانه های باقلا را به آن اضافه کنید و بگذارید 5 دقیقه بجوشد. باقلا ها را آبکشی کنید و درون یک ظرف بزرگ آب و یخ بریزید، بعد از گذشت 3 تا 5 دقیقه، به راحتی می توانید پوست دانه های باقلا را از آن ها جدا کنید.

باقلا در طب سنتی

تقویت‌کننده قوای جنسی است ویتامین A موجود در آن باعث تقویت بینایی می‌شود فسفر آن به تقویت بهره هوشی کمک می‌کند باعث کاهش خستگی‌های جسمی و فکری و رفع ضعف اعصاب می‌شود برای درمان رماتیسم، درد مفاصل و سیاتیک مفید است باعث کاهش ورم پروستات می‌شود باعث افزایش نیرو و قوت بدن در دوران نقاهت می‌شود مصرف مخلوط باقالا با روغن بادام و قند به رفع گرفتگی صدا و پاک سازی ریه کمک می‌کند.باقالا از خانواده حبوبات است و گیاه بومی جنوب غرب آسیا و شمال آفریقا به حساب می‌آید. این دانه محصول فصل خنک به‌ خصوص بهار است و بیشتر در مناطق سردسیری و شمالی کشور کشت می‌ شود. با این حال در پاییز و زمستان در بعضی مناطق گرمسیری مانند خوزستان هم برداشت می‌شود. باقالا سابقه چندین هزار ساله دارد و از دیرباز توسط یونانیان، رومیان باستان و همچنین مصریان فراعنه مصرف می‌شد حتی نمونه‌هایی از باقالا در قبرهای مصریان باستان پیدا شده است! امروزه در ایران دو نوع عمده باقالا کشت می‌شود؛ یکی باقالای معمولی که به صورت خام یا پخته مصرف می‌شود و دیگری باقالای لوبیا مانند گیلان معروف به «پاچ باقالا» است که ریز تر و لطیف‌تر است اما خام خورده نمی‌شود و بیشتر در خوراک محلی «باقالا قاتق» به کار می‌رود. باقالا زرد نیز همان خشک شده باقالا سبز است که از آن در تهیه دم پختک استفاده می‌شود.

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 20 شهریور 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.