فواید و عوارض و بهترین زمان مصرف قرص فیفول چیست
علت و علائم و تشخیص آپاندیسیت حاد و مزمن در کودکان چیست
آپاندیسیت آپاندیسیت ,آپاندیسیت + علائم,آپاندیسیت چیست,آپاندیسیت مزمن,آپاندیسیت Pdf,آپاندیسیت Ppt,آپاندیسیت پرفوره چیست,آپاندیسیت حاد چیست توضیحاتی در مورد آپاندیسیت مهمترین علامت این بیماری درد کولیکی ( انقباض و گرفتگی ) در اطراف ناف است. …
راههایی برای فرار از گرما
راههایی برای فرار از گرما گرمازدگی,بيماري گرمازدگی,گرمازدگی در بارداري,علائم گرمازدگی,درمان گرمازدگی,درمان گرمازدگی با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان گرمازدگی,گرمازدگی را چگونه درمان کنيم,گرمازدگی در کودکان,گرمازدگی در بزرگسالان,گرمازدگی در نوزادان,گرمازدگی در بهار,گرمازدگی …
14 باور غلط گوارشی
14 باور غلط گوارشی غلط گوارش,بیماری غلط گوارش,غلط گوارش در بارداری,علائم غلط گوارش,درمان غلط گوارش,درمان غلط گوارش با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان غلط گوارش,غلط گوارش را چگونه درمان کنیم,غلط گوارش …
قرص فیفول
قرص فیفول ,قرص فیفول چاق کننده است؟,قرص فیفول را کی بخوریم,قرص فیفول چیست,قرص فیفول در بارداری,قرص فیفول برای ریزش مو,قرص فیفول صورتی,قرص فیفول برای مردان
در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد فواید و عوارض و بهترین زمان مصرف قرص فیفول چیست و برای چه کاربرد دارد صحبت کنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.♥
توضیحاتی در مورد قرص فیفول
فیفول (fefol) یک فرآورده خون ساز میباشد که شامل سولفات آهن و مقداری فولیک اسید است. اختلالات گوارشی و یبوست از عوارض قرص فیفول میباشد. درصورت بروز علایم واکنش آلرژیک از جمله:بثورات پوستی، تنگی نفس، تورم صورت، زبان، لب ها و گلو فورا به اورژانس مراجعه کنید. فیفول همچنین میتواند سبب عوارض جانبی زیر شود: تحریک پذیری روده درد معده تهوع و استفراغ یبوست اسهال مدفوع تیره رنگ زخم های دهانی (درصورت استفاده نادرست مانند مکیدن یا جویدن دارو. همچنین افراد سالمند و یا بیمارانی که در بلع دارو مشکل دارند ممکن است دچار زخم گلو یا مری شوند. اگر کپسول وارد مجاری تنفسی شود میتواند سبب التهاب نایژه ها شود.) تمام عوارض جانبی که برایتان اتفاق میفتد را با پزشک درمیان بگذارید.کپسول آهن ففول (فیفول) برای تأمین نیاز روزانه بدن به اسید فولیک و آهن توصیه می شود. هم آقایان و هم بانوان می توانند از کپسول ففول استفاده نمایند ولی استفاده برای بانوان در دوران قاعدگی و همچنین بارداری ( از هفته سیزدهم به بعد) توصیه می شود. کپسول ففول (فیفول) محتوی آهن و اسید فولیک است که در طبقه بندی دارویی می توان آنرا ویتامین همراه با مینرال دسته بندی کرد. بسیاری از مردم کمبود آهن را زیاد جدی نمی گیرند و این در صورتی است که یکی از بیشترین کمبودهای تغذیه ای در دنیا به خصوص کشور ما فقر آهن است. استفاده از مکمل غذایی ففول می تواند به رفع این مشکل در جامعه ما کمک کند. اصلی ترین وظیفه آهن در بدن انسان، انتقال اکسیژن است. آهن قسمت اصلی هموگلوبین است که در گلبول های قرمز خون قرار دارد و اکسیژن را به بافت های مختلف می رساند. از علایم کمبود آهن در بدن می توان به خستگی زودرس و افت عملکرد اشاره کرد. این کپسول دارای پوسته ژلاتینی شفاف و سبز رنگ بوده که در داخل آن دانه های ریز قرمز، زرد و سفید موسوم به پلت ها موجود می باشند. این پلت ها حاوی آهن و اسید فولیک می باشند. هر کپسول ففول حاوی 500 میکروگرم اسید فولیک و 150 میلی گرم فروس سولفات است. این کپسول محصول شرکت اینترافارم Intrapharm انگلیس بوده و از بهترین مواد اولیه ساخته شده است.موارد منع مصرف: سه ماه اول بارداری بالا بودن میزان آهن در بدن بروز هر گونه حساسیت نسبت به این آهن، اسید فولیک و این محصول
قرص فیفول چیست
فیفول متعلق به گروهی از دارو هاست که به مکمل ها و مواد معدنی موسوم هستند. فیفول موجب جایگزین شدن آهن در بدن میشود. آهن یک ماده معدنی است که بدن برای تولید گلبول های قرمز به آن نیاز دارد. درصورت کمبود آهن، بدن قادر نخواهد بود تا تعداد کافی از گلبول های قرمز را تولید کند. این وضعیت باعث به وجود آمدن کم خونی فقر آهن میشود. فیفول برای پیشگیری و یا درمان کم خونی فقرآهن و یا کمبود فولیک اسید در دوران بارداری مورد استفاده قرار میگیرد.
قرص فیفول و کم خونی
کمبود آهن یا همان کم خونی از مشکلات بسیار شایع مخصوصا در میان خانمهاست که عملکرد کلی بدن را تحت تاثیر قرار داده و باعث خستگی و دیگر مشکلات برای فرد میگردد. درمان دارویی این عارضه معمولا استفاده از قرصهای آهن موجود میباشد. قرص فیفول یکی از این داروهاست
نقش آهن در بدن
آهن نقش اساسی در بدن شما بازی میکند. مهمترین وظیفه آهن در بدن انتقال اکسیژن است. آهن جزء اساسی “هموگلوبین” است که در گلبولهای قرمز خون قرار دارد و اکسیژن را به بافتهای مختلف بدن میرساند. بنابراین اگر بدن شما آهن کافی نداشته باشد نمیتواند هموگلوبین کافی بسازد و در نتیجه کارایی و تعداد گلبولهای قرمز خون افت میکند و بدن دچار خستگی زودرس و افت عملکرد میشود. علاوه بر آن آهن در حفظ سلامت پوست مو ناخن و سایر بافتهای بدن نیز نقش اساسی دارد. اما اینکه بدن شما به چه میزان آهن به طور روزانه نیازمند است به سن، جنس و وضع سلامتی شما بستگی دارد.
علائم کم خونی
رنگ پریدگی پوست تنگی نفس سر درد بی حسی اندامهای بدن سرد شدن دست و پا احساس درد در ناحیه قفسه سینه ضعف و بی حالی سرگیجه و ضربان نامنظم قلب
آشنایی با قرص فیفول
فیفول (fefol) یک فرآورده خون ساز میباشد که ۸۰% آهن آن بصورت SR فرموله شده که به تدریج و در طی چند ساعت در دستگاه گوارش آزاد میشود، به گونهای که بیشترین آهن موجود در آن در بخش فوقانی روده کوچک (جایی که بیشترین جذب در آنجا صورت میپذیرد) به تدریج آزاد میشود. این دارو به عنوان نوعی مکمل غذایی است و هر کپسول آن شامل ۱۵۰ میلیگرم سولفات آهن و مقداری فولیک اسید است. شکل دارویی فیفول به صورت کپسول است که پوسته کپسولها از دو قسمت شفاف و سبز تشکیل شده است که حاوی گرانولهایی به رنگ قرمز، زرد کم رنگ و سفید میباشد.
تداخل دارویی با قرص فیفول
داروها و موادی که جذب آهن را مختل میکنند (در این رابطه با پزشک مشورت شود)درصورت استفاده از هرگونه داروی دیگر؛ به ویژه موارد ذکر شده در لیست زیر، با پزشک یا دکتر داروساز مشورت کنید: تتراسایکلین ها (برای درمان عفونت) سیپروفلوکساسین، نورفلوکساسین، اوفلوکساسین (برای درمان عفونت) کلستیرامین ضد اسید ها (شامل داروهای حاوی آلومینیوم یا منیزیم که برای خنثی کردن اسیدیته به ویژه در معده استفاده میشوند) داروهای حاوی روی، کلسیم، فسفر یا ترینتین پنی سیلامین (دارویی برای درمان آرتریت روماتوئید) لوودوپا (برای درمان پارکینسون) آسکوربیک اسید (ویتامین C) عوامل متصل شونده به آهن مانند فسفات ها، اگزالات ها، چای، قهوه و شیر که میتوانند فرایند جذب آهن را مختل کنند. بیسفوسفونات ها (مانند آلندرونیک اسید، اتیدرونات دی سدیم) که معمولا برای درمان پوکی استخوان مصرف میشوند. دیمرکاپرول برای درمان مسمومیت حاد با فلزات سنگین هورمون های تیروئیدی (لووتیروکسین) کم کاری تیروئید. آهن خوراکی میتواند سبب کاهش جذب لووتیروکسین شود.
نحوه مصرف قرص فیفول
میزان دقیق مصرف این دارو باید طبق نظر پزشک تعیین گردد. توجه: ممکن است افرادی که با معده خالی این قرص را میخورند دچار حالت تهوع شوند که به این افراد نیز توصیه میشود قرصهای فیفول را بعد از شام و نیم ساعت قبل از خواب میل کنند.دارو را طبق دستور پزشک مصرف کنید و راهنمایی های موجود در بسته بندی دارو را به دقت مطالعه کنید. یک ساعت قبل و یا دو ساعت پس از مصرف چای، قهوه، شیر، تخم مرغ و غلات کامل نباید از فیفول استفاده کنید. این مواد میتوانند میزان جذب آهن را کاهش دهند. گوشت و محصولات حاوی ویتامین C میتوانند سبب افزایش جذب آهن شوند. فیفول معمولا بصورت یک کپسول در روز مصرف میشود. برخی از افراد باردار ممکن است به مقادیر بیشتری از آهن نیاز داشته باشند. درصورت ضرورت پزشک شما میتواند مقدار دوز دارو را افزایش دهد. کپسول فیفول را بصورت کامل و با یک لیوان آب ببلعید. گرچه آهن با معده خالی بهتر جذب میشود اما برای کاهش دادن ناراحتی های احتمالی دستگاه گوارش میتوان آن را پس از غذا نیز مصرف کرد. به دلیل افزایش عوارض جانبی از جویدن، مکیدن و یا نگه داشتن کپسول فیفول در دهان خودداری کنید. در عوض میتوان کپسول را باز کرد و آن را با غذای نرم و سرد مخلوط کرد و مورد استفاده قرار داد. پزشک و یا دکتر داروساز مدت زمان استفاده از فیفول را برای شما تعیین خواهد کرد.
مصرف قرص فیفول در بارداری
زنان باردار خصوصا در سه ماه اول بارداری نمیتوانند از قرص فیفول استفاده کنند. در دوران بارداری میزان آهن و اسید فولیک بدن افزایش پیدا میکند که با مصرف این دارو باعث بروز مسمویت و حساسیت دارویی میشود.
شرایط نگهداری قرص فیفول
دمای مناسب برای نگهداری قرص فیفول زیر ۲۵ درجه است. بعد از مصرف درب قوطی را کاملا ببندید تا از نفوذ هوا جلوگیری شود. به خاطر داشته باشید که هر کدام از مکملهای آهن دارای سطح متغیری از عنصر آهن هستند، بنابراین در مورد انتخاب نوع مکمل آهن خود از دکتر خودتان سوال کنید.دارو را دور از دسترس کودکان نگهداری کنید. اووردوز با فیفول میتواند مرگبار باشد. جهت محافظت از تابش نور، دارو را در بسته بندی آن نگهداری کنید. از مصرف داروی تاریخ گذشته خودداری کنید. درصورت متوجه شدن هرگونه تغییرات در شکل کپسول مانند شکستگی، از مصرف آن خودداری کنید. برای شیوه صحیح دور ریختن دارو های بلا استفاده با دکتر داروساز مشورت کنید. دفع دارو ها از طریق زباله های خانگی یا مجاری فاضلاب میتواند باعث آلودگی محیط زیست شود.
منع مصرف قرص فیفول
درصورت داشتن هریک از موارد زیر نباید از فیفول استفاده کنید: داشتن حساسیت نسبت به مواد فعال، نمک های آهن یا هریک از مواد سازنده فیفول دریافت خون بصورت مکرر دریافت آهن بصورت داخل وریدی اختلال جذب و ذخیره بیش از حد آهن مانند هموکروماتوز
راهنمایی در مورد مصرف قرص فیفول
به دلیل بروز زخم های دهانی و تغییر رنگ دندان ها، باید از مکیدن، جویدن یا نگه داشتن دارو در دهان خودداری شود. دارو را بصورت کامل و با یک لیوان آب ببلعید. اگر در بلع دارو مشکل دارید، در مورد نحوه مصرف با پزشک مشورت کنید. مصرف این دارو برای کودکان و افراد مسن توصیه نمیشود. درصورت داشتن هریک از موارد زیر پیش از مصرف فیفول با پزشک مشورت کنید: هموکروماتوز (نوعی بیماری ارثی است که موجب میشود مقدار بیش از حد آهن در بافت های بدن تجمع یابد) کم خونی همولیتیک (نوعی اختلال خونی که با کم بودن تعداد گلبول های قرمز مشخص میشود) بیماری خونی (هموگلوبینوپاتی) اریتروبلاستوپنی (نوعی بیماری خونی که به سبب آن بدن گلبول قرمز تولید نمیکند) کمبود ویتامین B12 یا هرگونه بیماری خونی دیگر بیماری های دستگاه گوارش
مصرف قرص فیفول در شیردهی
مصرف این دارو در دوران بارداری و شیردهی توصیه میشود. درصورتی که باردار هستید، قصد باردار شدن دارید و یا به نوزاد شیر میدهید؛ پیش از مصرف فیفول با پزشک مشورت کنید. فیفول حاوی مقادیری ساکارز است. اگر دچار اختلال عدم تحمل برخی از قند ها هستید پیش از مصرف فیفول به پزشک اطلاع دهید.
مصرف بیش از حد قرص فیفول
درصورت استفاده بیش از حد از فیفول (اووردوز) و یا بلعیدن تعداد زیادی از دارو ها توسط کودک یا فرد دیگر فورا به اورژانس مراجعه کنید. اووردوز با آهن در کودکان میتواند مرگبار باشد.
علائم مصرف بیش از حد قرص فیفول
در 24 ساعت اول: علایم مسمومیت معده یا روده مانند اسهال. اختلالات قلبی مانند فشار خون پایین و تاکی کاردی (تند تپشی). بروز تغییرات متابولیک مانند بالا رفتن اسیدیته بدن و یا قند خون. افسردگی عصبی از خستگی تا کما. (تسکین موقتی علایم ممکن است رخ دهد.) پس از 24 ساعت: مسمومیت و انسداد معده و روده، شوک، افزایش اسیدیته بدن، کما، نارسایی کبدی، زردی چشم ها و پوست، کاهش قند خون، اختلالات انعقاد خون، کاهش ادرار، نارسایی کلیه، تجمع مایع در ریه ها
فراموش کردن مصرف قرص فیفول
به محض یادآوری، داروی فراموش شده را مصرف کنید. اگر به نوبت مصرف بعدی دارو کمتر از 2 ساعت باقی مانده است از مصرف داروی فراموش شده اجتناب کنید. از مصرف داروی اضافی برای جبران نوبت از دست رفته خودداری کنید.
ترکیبات قرص فیفول
مواد تشکیل دهنده فعال: سولفات آهن (150 میلی گرم) و فولیک اسید (500 میکروگرم) مواد تشکیل دهنده غیرفعال: ساکارز، نشاسته ذرت، کائولن سنگین، ژلاتین، تیتانیوم دی اکسید، اکسید آهن قرمز، گلیسرول مونو استئارات، موم سفید، کلسیم سولفات دی هیدرات، کینولین زرد و…در این مطلب از سایت جسارت در مورد قرص فیفول صحبت کردیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.همراهان گرامی سایت جسارت ، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و سایت جسارت هیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد. حتماً قبل از استفاده از این دارو با پزشک معالج خود مشورت نمایید.