علت و درمان درد استخوان ران چپ و راست در بارداری چیست

علت و درمان درد استخوان ران چپ و راست در بارداری چیست

درد استخوان ران درد استخوان ران ,درد استخوان ران و لگن,درد استخوان ران در بارداری,درد استخوان ران و ساق پا,درد استخوان ران چپ,درد استخوان ران پای راست,درد استخوان ران راست توضیحاتی در …

روش‌های مقابله با گرمازدگی

روش‌های مقابله با گرمازدگی

روش‌های مقابله با گرمازدگی گرمازدگی,بيماري گرمازدگی,گرمازدگی در بارداري,علائم گرمازدگی,درمان گرمازدگی,درمان گرمازدگی با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان گرمازدگی,گرمازدگی را چگونه درمان کنيم,گرمازدگی در کودکان,گرمازدگی در بزرگسالان,گرمازدگی در نوزادان,گرمازدگی در بهار,گرمازدگی در …

لثه ، بی سروصدا خراب می شود

لثه ، بی سروصدا خراب می شود

لثه ، بی سروصدا خراب می شود خرابی لثه,بيماري خرابی لثه,خرابی لثه در بارداري,علائم خرابی لثه,درمان خرابی لثه,درمان خرابی لثه با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان خرابی لثه,خرابی لثه را چگونه …

قرص فروس سولفات

قرص فروس سولفات ,قرص فروس سولفات چیست,قرص فروس سولفات در بارداری,قرص فروس سولفات 300,قرص فروس سولفات برای چیست,قرص فروس سولفات برای کودکان

قرص فروس سولفات

توضیحاتی در مورد قرص فروس سولفات

قرص فروس سولفات یا قرص ferrous sulfate یکی از قرص های پر مصرف است که برای کم خونی ناشی از فقر آهن تجویز و استفاده می شود.♥ قرص فروس سولفات یا سولفات‌ آهن‌ در هموسیدروز، هموکروماتوز و سایرکم‌خونی‌ ها ( جز فقر آهن‌)، نباید مصرف‌ بشود.یکی از عوارض قرص فروس سولفات یا سولفات‌ آهن‌ تحریک‌ مجرای‌ گوارش‌است‌. تهوع‌ و درد اپی‌گاستریک‌ وابسته‌ به‌ مقدار مصرف‌ ممکن است رخ دهد.مصرف‌ همزمان‌ آهن‌ با تتراسیکلین‌ های‌ خوراکی‌، گاهی جذب‌ و اثرات‌ درمانی‌ تتراسیکلین‌ ها را کاهش میدهد.در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد عوارض و موارد مصرف قرص فروس سولفات چیست صحبت کنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد

قرص فروس سولفات و کمبود آهن

یکی از عناصر لازم برای بدن آهن است. این آهن برای خون سازی بدن و همچنین تامین ظرفیت انتقال اکسیژن بدن لازمست. آهن‌ در ساخت‌ میوگلوبین‌ عملی‌ مشابه‌ دارد و همچنین‌ به‌عنوان‌ کوفاکتور چندین‌ آنزیم‌ اساسی‌، مانندسیتوکروم‌، نقش‌ دارد. آهن‌ برای‌ متابولیسم‌کاتکول‌آمین‌ و عملکرد صحیح‌ نوتروفیلهانیز ضروری‌ است‌. آهن‌ موجود در غذا یامکملهای‌ غذایی‌، پس‌ از مصرف‌ خوراکی‌،بشکل‌ آهن‌ دو ظرفیتی‌ از سلولهای‌ مخاطی‌عبور کرده‌ و به‌ ترانسفرین‌ پیوند می‌یابد. دراین‌ حالت‌، آهن‌ برای‌ ساخت‌ گلبولهای‌ قرمز،به‌ مغز استخوان‌ منتقل‌ می‌شود. اینها فواید اهن بود. ولی خب بسیاری از ما دچار کمخونی ناشی از فقر آهن میشویم که این موضوع به سلامتی ما اسیب می رساند. برای اینکار میتوانیم از قرص فروس سولفات یا قرص ferrous sulfate استفاده کنیم.

منع مصرف قرص فروس سولفات

قرص فروس سولفات یا سولفات‌ آهن‌ در هموسیدروز، هموکروماتوز و سایرکم‌خونی‌ ها ( جز فقر آهن‌)، نباید مصرف‌ بشود. اسیدآسکوربیک (ویتامین C) جذب سولفات فرو را افزایش می‌دهد. داروهای ضداسید، کلسیترامین، عصاره لوزالمعده و ویتامین E جذب سولفات فرو را کاهش می‌دهند (مصرف این داروها باید با فاصله 2-1 ساعت از یکدیگر صورت گیرد.). در صورت مصرف همزمان با داکسیسایکلین، ممکن است جذب سولفات فرو دچار اختلال شود، حتی اگر زمان نوبت مصرف این دو دارو از هم فاصله داشته باشد. کلرامفنیکل پاسخ به درمان با آهن را به تأخیر می‌اندازد. مصرف همزمان با تتراسیکلین، جذب هر دو دارو را مهار می‌سازد. مصرف تتراسیکلین باید سه ساعت بعد یا دو ساعت قبل از مصرف آهن باشد. سولفات فرو جذب پنیسیلامین را کاهش می‌دهد. این داروها باید با فاصله حداقل دو ساعت از یکدیگر مصرف شوند. فروس سولفات می‌تواند جذب لوودوپا، متیلدوپا، لووتیروکسین، پنی‌سیلین آمین و کینولونها را کم کند، بنابراین با حداقل 2 ساعت فاصله مصرف شود. 

عوارض قرص فروس سولفات

یکی از عوارض قرص فروس سولفات یا سولفات‌ آهن‌ تحریک‌ مجرای‌ گوارش‌ است‌. تهوع‌ و درد اپی‌گاستریک‌ وابسته‌ به‌ مقدار مصرف‌ ممکن است رخ دهد. یکی دیگر از عوارض این قرص اینست که مصرف‌ آهن‌ از راه‌ خوراکی‌ در بیماران‌ مبتلا به‌ بیماری‌ التهابی‌ روده‌، شاید منجر به اسهال شود. و از دیگر عوارض ان هم باید بگوییم که مصرف‌ آهن‌ از راه‌ خوراکی‌ گاهی سبب‌ بروز یبوست‌، مخصوصا در سالمندان خواهد شد.

تداخل دارویی با قرص فروس سولفات

مصرف‌ همزمان‌ آهن‌ با تتراسیکلین‌ های‌ خوراکی‌، گاهی جذب‌ و اثرات‌ درمانی‌ تتراسیکلین‌ ها را کاهش میدهد. قرص فروس سولفات یا سولفات‌ آهن‌ را باید با معده‌ خالی‌، یک‌ ساعت‌ قبل‌ یا دو ساعت‌ پس‌ ازغذا بخورید. ولی خب برای کاهش‌ احتمال‌ بروز دل‌ آشوبه‌،میتوانید این قرص را همراه‌ با غذا هم بخورید. همچنین نکته دیگری که در این قسمت باید بگوییم اینست که برای‌ جلوگیری‌ از لکه‌دار شدن‌ دندانها و پوشاندن‌ طعم‌ دارو، محلول‌ خوراکی‌ دارو را باید همراه‌ با آب‌ یا آبمیوه‌ و با استفاده‌ از نی‌ استفاده کنید.اثر بر آزمایشهای تشخیصی سولفاتفرو رنگ مدفوع را سیاه می‌کند و با آزمونهای انجام شده برای تشخیص وجود خون در مدفوع تداخل می‌کند. این دارو ممکن است موجب به دست آمدن نتایج مثبت کاذب آزمون گوایاک (Guaiac) و آزمون ارتوتولوئیدین شود، ولی معمولاً بر آزمون بنزیدین تأثیری نمی‌گذارد. مقادیر بیش ازحد آهن ممکن است برداشت تکنتیوم Tc99m‌ را کاهش دهد و بنابراین، با تصویربرداری از استخوان تداخل کند. 

مقدار مصرف قرص فروس سولفات

الف) درمان کمبود آهن. بزرگسالان: mg 200-100 آهن المنتال سه بار در روز ـ مقدار مصرف، برحسب نیاز و تحمل بیمار، به تدریج تا 300 میلی‌گرم چهار بار در روز افزایش می‌یابد. کودکان 12-2 سال- mg/kg 3 روزانه به‌صورت منقسم 4-3 بار در روز. کودکان 6 ماه تا 2 سال- تا mg/kg6 در روز به صورت منقسم (4-3 بار در روز). بیماران مسن ممکن است دوز بالاتری نیاز داشته باشند. ب) پیشگیری از کم خونی ناشی از کمبود آهن. بزرگسالان: مقدار mg/day 300 از راه خوراکی مصرف می‌شود. کودکان- مقدار mg/kg/day 5 در مقادیر منقسم مصرف می‌شود. مکانیسم اثر اثر خونسازی: سولفات فرو جایگزین آهن می‌شود که یک جزء اساسی در تشکیل هموگلوبین است.

مکانیسم اثر قرص فروس سولفات

پخش: از طریق سلولهای مخاطی دستگاه گوارش به داخل خون منتقل می‌شود و در آنجا بلافاصله به یک پروتئین حامل (ترانسفرین ) ‌پیوند می‌یابد و برای شرکت در ساختمان هموگلوبین به مغز استخوان برده می‌شود. پیوند آهن به پروتئین بسیار زیاد است. متابولیسم: با تخریب هموگلوبین، آهن آزاد ولی ذخیره شده و دوباره توسط بدن استفاده می‌شود. دفع: افراد سالم در روز به میزان کمی آهن از دست می‌دهند. مردان و زنان یائسه حدود mg/day 1 و زنان دیگر حدود mg/day 5/1 آهن از دست می‌دهند. از دست دادن آهن معمولاً از طریق ناخنها ، مو، مدفوع و ادرار است. مقادیر بسیار جزئی از طریق صفرا و تعریق از دست می‌رود.

فارماکوکینتیک قرص فروس سولفات

 جذب: در تمام طول دستگاه گوارش جذب می‌شود ، ولی جذب عمده آن از دوازدهه و ابتدای ژوژ نوم است. در افراد سالم تا حدود 10 درصد آهن و در بیماران مبتلا به کمخونی ناشی از کمبود آهن، تا 60 درصد آهن جذب می‌شود. غذا ممکن است جذب این دارو را 50-33 درصد کاهش دهد.

اشکال دارویی قرص فروس سولفات

Tablet: 50 mg Fe2+ Capsule (Glycine sulfate): 100 mg Fe 2+ Drop: 125 mg/ml Syrup: 200mg (41 mg Fe2+) /5ml

مشخصات قرص فروس سولفات

طبقه‌بندی فارماکولوژیک: مکمل خوراکی آهن. طبقه‌بندی درمانی: خونساز. طبقه‌بندی مصرف در بارداری: رده A

نکاتی در مورد مصرف قرص فروس سولفات

1- فرآورده‌های مایع این دارو را می‌توان با آب میوه (ترجیاً آب پرتقال، که جذب آهن را افزایش می‌دهد) یا آب مصرف کرد. از مصرف این شکل دارو با شیر یا داروهای ضداسید خودداری شود. داروهای ضداسید را باید یک ساعت قبل یا دو ساعت بعد از فراورده حاوی آهن مصرف کرد. برای جلوگیری از تغییر رنگ دندانها ، اشکال مایع دارو توسط نی مصرف گردد. 2- از خرد کردن قرصها خودداری شود. اگر بیمار قادر به بلعیدن قرصها نیست، مصرف شکل مایع دارو برای وی ترجیح داده می‌شود. 3- تحریکات گوارشی ناشی از مصرف دارو به مقدار عنصر آهن موجود در این دارو بستگی دارد. مصرف دارو همراه با غذا ترجیح داده می‌شود، ولی ممکن است ناراحتیهای گوارشی آن را افزایش دهد. 4- غذا جذب دارو را حدود 50-33 درصد کاهش می‌دهد. 5- اثر این دارو بر روی عملکرد روده‌ها پیگیری شود. 6- اشکال خوراکی آهن مکمل ممکن است رنگ مدفوع را سیاه کنند. این حالت نشان دهنده مقدار آهن جذب نشده است و خطری ندارد، مگر آنکه علائم خونریزی گوارشی وجود داشته باشد. 7- مقدار هموگلوبین و تعداد رتیکولوسیتها طی درمان پیگیری گردد. 8- سمیت شدید آهن در مصرف بیش از حد دارو بخصوص در کودکان دیده شده که می‌توان منجر به مرگ گردد. 9- در بیمارانی که دارای زخم معده، انتریت یا کولیتاولسراتیو هستند استفاده نشود. 10- در بیمارانی که تحت تزریق خون قرار می‌گیرند استفاده نشود. 11- در نوزادان نارس تا زمانی که ذخیره ویتامین E کامل نشده است استفاده نشود. 12- تجویز آهن بیش از 6 ماه جایگاهی ندارد مگر آنکه بیمار خونریزی یا منوراژی مداوم داشته باشد.

توصیه هایی در مورد مصرف قرص فروس سولفات

1- در صورت بروز اسهال یا یبوست، برای تنظیم مقدار مصرف و رژیم غذایی، به پزشک اطلاع دهید. ادامه مصرف آهن تا 4-2 ماه بعد از برطرف شدن کم خونی ممکن است لازم باشد. دارو را طبق دستور پزشک مصرف نمایید. 2- در صورت فراموش کردن یک نوبت مصرف دارو، از مصرف آن خودداری کرده و نوبتهای بعدی را طبق برنامه رعایت کنید. مقدار مصرف بعدی را نیز دوبرابر نکنید. 3- این دارو را از دسترس کودکان دور نگه دارید، زیرا خطر مسمومیت با آهن وجود دارد. 4- رعایت رژیم غذایی صحیح از بروز یبوست جلوگیری می‌کند. 5- این دارو ممکن است موجب سیاه شدن رنگ مدفوع گردد که ناشی از آهن جذب نشده است و خطری ندارد. مصرف در سالمندان: در بیماران سالخورده بروز یبوست ناشی از مصرف آهن شایع است. با رعایت رژیم غذایی صحیح می‌توان این عارضه را به حداقل رساند. بیماران سالخورده ممکن است به مقادیر بیشتری از این دارو احتیاج داشته باشند، زیرا کاهش ترشحات معده و فقدان اسید کلریدریک آزاد در شیره معده این بیماران، ممکن است ظرفیت جذب آهن را کاهش دهد.

مصرف قرص فروس سولفات در کودکان

مصرف بیش از حد این دارو در کودکان ممکن است مرگ آور باشد که باید بلافاصله درمان شود.

مصرف قرص فروس سولفات در شیردهی

مصرف داروهای مکمل آهن معمولاً در زنان شیرده توصیه می‌شود. هیچ‌گونه عوارض جانبی گزارش نشده است

کاربرد قرص فروس سولفات

این دارو ترکیبی از آهن و اسید فولیک است آهن در درمان و پیشگیری آنمی فقر آهن کاربرد دارد اسید فولیک به منظور پیشگیری و درمان حالات مرضی ناشی از کمبود این ویتامین مصرف می شود. این دارو ترکیبی از آهن و اسید فولیک است

مصرف قرص فروس سولفات

تجویز عمومی قرص سولفات در مدارس دخترانه بدون در نظر گرفتن عوارض آن در سلامت مصرف کننده یکی از مشکلاتی است که به تازگی ضرورت بازنگری برنامه های بهداشتی مدارس را مضاعف کرده است.کاشت مو چند سالی از آغاز طرح ارائه قرص سولفات در مدارس راهنمایی و دبیرستان دخترانه به منظور جلوگیری از بیماریهای کم خونی شایع در بین دختران سپری شده و با این وجود به عقیده کارشناسان انجام آن بدون در نظر گرفتن عوارض احتمالی بر سلامت فرد همراه است. در حال حاضر قرص آهن در قالب نمکهای آهن (سولفات آهن خوراکی)، فیفول (ترکیب آهن و اسید فولیک) و فرفولیک برای بزرگسالان و قطره و شربت آهن برای کودکان در داروخانه ها به فروش می رسد. قرص سولفات که به منظور مقابله با بیماریهای کم خونی در نظر گرفته شده به صورت دوره ای در بین دانش آموزان دختر راهنمایی و دبیرستان مدارس کشور توزیع و مصرف آن با نظارت مربیان مدرسه کنترل می شود.آهن از عناصر معدنی مورد نیاز بدن است که برای ساخت هموگلوبین خون، میوگلوبین ماهیچه ها و فعالیت برخی آنزیمها ضروری است و کم خونی یکی از بیماریهای غیر ژنتیکی شایع٬ بخصوص در کشور های جهان سوم و در حال توسعه است که عمده ترین دلیل آن فقر آهن عنوان می شود. به عقیده پزشکان درمان تمام بیماریهای کم خونی با مکملهای آهن ممکن نیست و نمی توان با تجویز عمومی و بدون معاینه فرد وی را ملزم به استفاده از این قرص کرد. یک متخصص با پرداختن به مصادیق مشکلات تغذیه ای کشورمان گفت:مثلا ١٠ سال است که عنوان می شود ٣٠ درصد مردم کم خونی دارند یا تا ٨٠ درصد مردم کمبود ویتامین D دارند یا ۴٠ میلیون نفر کمبود ویتامین E دارند ولی آیا کاری هم صورت پذیرفته است، در حالی که در اروپا برای افزایش ویتامین D آمدند و لبنیات خود را غنی از این نوع ویتامین کردند. وی با اشاره به کم خونی در زنان باردار، سالمندان و کودکان زیر پنج سال افزود:هم اکنون به دختران در مدارس قرص سولفاتبرای کم خونی می دهند ولی چه فایده دارد دانش آموزان آن را مصرف نمی کنند چون به محض خوردن این قرص شکم آنها دچار مشکل می شود. بنابراین باید راه حل بهتری در نظر گرفت.در این مطلب از سایت جسارت در مورد قرص فروس سولفات صحبت کردیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.همراهان گرامی سایت جسارت ، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و سایت جسارت هیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد. حتماً قبل از استفاده از این دارو با پزشک معالج خود مشورت نمایید.

بیشتر بخوانید : قرص کلیدینیوم سی ♥ قرص کلاژن ♥ قرص کلردیازپوکساید ♥ قرص کتوتیفنقرص کلونازپام

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 9 اسفند 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.