وجود ویتامین C موجود در چای سبز و سرماخوردگی و از بین بردن عفونت

وجود ویتامین C موجود در چای سبز و سرماخوردگی و از بین بردن عفونت

وجود ویتامین C موجود در چای سبز و سرماخوردگی و از بین بردن عفونت وجود ویتامین C موجود در چای سبز و سرماخوردگی و از بین بردن عفونت در سایت جسارت چای …

همه چیز درباره خواص و فواید قارچ خوراکی در دوران بارداری

همه چیز درباره خواص و فواید قارچ خوراکی در دوران بارداری

قارچ قارچ ,قارچ خوراکی ,قارچ چیست,قارچ خوراکی دکمه ای,قارچ خوراکی کوهی,قارچ و دیابت,قارچ جنگلی,قارچ چاق کننده است,خواص قارچ,قیمت قارچ خوراکی دنبلان توضیحاتی در مورد قارچ قارچ‌ها دسته‌ای جداگانه از یوکاریوتها را تشکیل …

آشنایی با خواص کاکائو برای پوست صورت و ریزش مو

آشنایی با خواص کاکائو برای پوست صورت و ریزش مو

خواص کاکائو برای پوست  خواص کاکائو برای پوست ،خواص کاکائو برای پوست صورت،خواص کره کاکائو برای پوست،خواص پودر کاکائو برای پوست،خواص کاکائو تلخ برای پوست،خواص کاکائو بر پوست،خواص کاکائو روی پوست،خواص کاکائو …

پونه

پونه ,پونه کوهی,پونه کوهی خشک,پونه کوهی به انگلیسی,پونه کوهی چیست,پونه کوهی در بارداری,پونه کوهی خواص,پونه کوهی برای عفونت,پونه کوهی برای چی خوبه

پونه , پونه کوهی , پونه کوهی خشک , پونه کوهی چیست

توضیحاتی در مورد پونه

فودنه، پودنه، پونه، فودنج یا فود (نام علمی: Mentha pulegium) از گیاهان خانواده نعنائیان است. گیاهی است از سرده نعنا و تیره لب گلی‌ها و له شده برگ‌های آن عطر نعنا دارد. در زبان ترکی به آن یارپیز (yarpiz) گفته می‌شود. مصارف شناخته شده آن در آشپزی و شیرینی‌پزی و در طب سنتی به عنوان آرام‌بخش و مسکن و نیز در سقط جنین بکار می‌رود. اسانس آن در صنعت عطر‌سازی کاربرد دارد و دارای ماده سمی پولِگون∗ است. فرهنگستان زبان فارسی این گیاه را «خالواش» و «نعنا خالواش» نامیده و در توصیف آن آورده‌است: گونه‌ای نعنا به شکل خوابیده یا خیزان با ساقه‌های متعدد و پوشیده از کرک‌های متراکم و گسترده؛ پهنک برگ‌ها تخم‌مرغی، به طول ۵ تا ۲۰ میلی‌متر و حاشیهٔ صاف یا کم‌وبیش دندانه‌دار است و گل‌آذین آن دارای چرخه‌های کروی و گل‌های غالباً بنفش و به‌ندرت سفید است که با فاصله از یکدیگر و پرشمار در محور برگ‌ها و در طول ساقه قرار گرفته‌اند. در این مطلب از سایت جسارت در مورد پونه صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

کاربرد پونه

در یونان باستان و در روم قدیم کاربرد داشته و یونانیان برای معطر کردن شراب از آن استفاده می‌کردند. در کتاب آشپزی رومیان (اِپیسوس)∗ این گیاه را به همراه فودنج کوهی و انجدان رومی و گشنیز در بسیاری از دستورهای غذائی بکار می‌بردند. امروزه مصرف کمی در آشپزی دارد. هرچند روغن پونه بسیار سمی است، اما مصرف این گیاه به صورت تازه و خشک متداول است. مهاجرین اولیه در آمریکا از پودر خشک شده آن برای دفع حشرات استفاده می‌کردند. در تاریخچه انجمن سلطنتی لندن خاطرنشان شده‌است که این انجمن استفاده از پونه را برای کشتن مار زنگی پیشنهاد داده‌است. مصرف داروئی آن بیشتر برای خاصیت آرامبخشی و رفع سوءهاضمه و روان‌کننده عادت ماهانه، و گاهی برای تسریع سقط جنین بوده‌است. همچنین کاهش نفخ معده را نیز، از خواص آن ذکر می‌کنند. دم کرده برگ و گل آن در دل‌درد∗ و آنفلوآنزا مؤثر است

خواص پونه

پونه از خانواده نعناع است و ترکیب اصلی موجود در این گیاه، اسانس روغنی فرار یا روغن منتول است. به علاوه در اعضای این گیاه مقداری تانن، مواد رزینی و قند نیز وجود دارد و حاوی مقدار زیادی ویتامین است. گیاه پونه در فصل گرما می‌روید، اما سایه روشن را بهتر می‌تواند تحمل کند. این گیاه در خاک‌های مرطوب و غنی از مواد آلی مانند کود برگ به خوبی رشد می‌کند.

پونه , پونه کوهی , پونه کوهی خشک , پونه کوهی چیست

موارد مصرف پونه

با گیاه پونه می‌توان یک دم کردهٔ گیاهی فوق‌العاده تهیه نمود. برای تهیهٔ یک فنجان دم کردهٔ این گیاه، یک قاشق غذاخوری سرخالی از برگ یا گل پونهٔ تازه یا یک قاشق چای خوری برگ پونه خشک شده را در چای صاف کن درون یک لیوان ریخته و یک فنجان آب در حال جوش را روی آن بریزید. اجازه دهید مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد و رنگ چای در بیاید. اگر دوست داشتید می‌توانید آن را کمی شیرین کنید. دم کرده پونه برگ‌ها و گل‌های پونه و همچنین ساقه‌های آن می‌توانند جایگزین مناسبی برای بسیاری از آنتی‌بیوتیک‌ها باشند. این گیاه همچنین بادشکن، معرق، مدر و محرک نیز می‌باشد. از دم کردهٔ این گیاه برای درمان سرماخوردگی، زکام، سردردها، مشکلات گوارشی، کم کردن تب خفیف، تسکین گلودرد و برای بهبود نفخ شکم، حالت تهوع، دردهای قاعدگی و بی خوابی استفاده می‌شود. پونه را به عنوان تحریک‌کننده تولید صفرا نیز می‌شناسند. تزریق عصارهٔ پونه به موش‌های آزمایشگاهی نشان داد که این گیاه دارای خواص آرام بخشی خوبی است. عصارهٔ پونه دارای خاصیت تسکین دهندهٔ درد نیز می‌باشد. در محیط آزمایشگاه دیده شد که عصارهٔ پونه در مقابل ویروس تب خال، ویروس آنفلوآنزا، بیماری نیوکاسل و ویروس‌های مختلف دیگر فعال است.

پونه و مقابله با بیماری‌ها

پونه برای مقابله با بیماری‌های زیر سودمند است: حالت تهوع و استفراغ مشکلات و ناراحتی‌های گوارشی به‌طوری‌که از ترش کردن معده جلوگیری می‌کند و برای هضم غذا و برطرف کردن سکسکه مفید است. سرماخوردگی، آنفلوآنزا، آسم سرفه و سیاه سرفه گرفتگی بینی با توجه به خواص ضد میکروبی که در عصاره و اسانس پونه وجود دارد، می‌توان از این فراورده‌ها به عنوان جایگزین طبیعی برای آنتی‌بیوتیک‌ها استفاده کرد.

مقدار مصرف پونه

دم کردهٔ پونه از ترکیب یک لیوان آب جوش با ۲ گرم برگ خشک شدهٔ پونه که به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه دم کشیده و صاف شده حاصل می‌شود. این دم کرده به‌طور معمول ۲ تا ۳ فنجان در روز استفاده می‌شود و محدودیتی در طول درمان وجود ندارد.

ترکیبات شیمیایی پونه

از نظر ترکیبات شیمیایی وجود اسانس روغنی فرار به مقدار ۵۲۵/۰–۴۵/۰ درصد در فودنج جبلی تأیید شده‌است. بررسی‌های دیگری نشان می‌دهد که اسانس روغنی موجود در فودنج جبلی در حدود ۵۰ درصد شامل تیمول است به علاوه ترکیب اسانس روغنی فرار آن دارای دی ال- پینن دی پنتن، لینالول، مقداری بی سیکلیک سسکیترپن و تری سیکلیک سسکی ترپن می‌باشد.

ریشهٔ واژه پونه

ریشهٔ پونه «پوتونک» بوده که به پوتونه (یا پوتینه)، فودنه، پودنه، فودنج، یا فود، دگرگون شد و همینک واژه پونه در زبان فارسی معیار استفاده می‌شود. در تهران قدیم پوتونه می‌نامیدندش. در کردی پوونگه، در اردو پودینه و در مازندرانی بدان پیتنک می‌گویند.

خواص پونه برای پوست و مو

1. درمان آکنه و جوش صورت پونه دارای خواص ضد میکروبی و ضد التهابی بوده و به همین دلیل نوشیدن چای و دمنوش پونه یا بخور پونه با پاک سازی پوست به درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند. 2. جوان سازی پوست صورت روغن پونه دارای خواص آب رسانی قوی بوده که برای کاهش چین و چروک پوست و جوان سازی پوست صورت مفید می باشد. 3. درمان ریزش مو اگر 30 دقیقه قبل از حمام مو های خود را با روغن پونه ماساژ دهید به سفت شدن فولیکول مو کمک کرده و برای درمان ریزش مو مفید می باشد.

فواید دارویی و درمانی پونه

فواید دارویی و درمانی پونه برای بدن . قاعدگی و پریودی زنان پونه تازه و خشک یکی از بهترین گیاهان دارویی برای درمان بی نظمی قاعدگی بوده و به درمان درد پریود در زنان کمک می کند. 5. لاغری و کاهش وزن گیاه پونه به بهبود متابولیسم بدن و افزایش چربی سوزی کمک کرده و باعث لاغری و کاهش وزن می شود. 6. معده و دستگاه گوارش گفته می شود که پونه خواص ضد اسپاسمیک دارد و می تواند برای درمان نفح و گرفتگی معده، بهبود هضم غذا و سلامت دستگاه گوارش مفید باشد. 7. استرس، افسردگی و بی خوابی پونه دارای خواص آرام بخش بوده و با کاهش استرس و اضطراب به درمان افسردگی و بی خوابی کمک می کند. 8. روماتیسم، آرتروز و نقرس سبزی پونه خواص دیورتیک و ضد التهابی دارد و با دفع اسید اوریک اضافی خون به درمان روماتیسم، آرتروز و نقرس کمک می کند. 9. یبوست و اسهال پونه به عنوان یک ملین شناخته می شود و با بهبود حرکات روده و پاک سازی روده برای پیشگیری و درمان یبوست و اسهال مفید می باشد. 10. سرماخوردگی و عفونت مقادیر بالای مونولول موجود در پونه برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی، آنفلوآنزا و عفونت مفید بوده و با پاکسازی ریه ها به درمان بیماری های تنفسی مانند برونشیت و آسم کمک می کند. 11. فشار خون و قلب مقادیر بالای پتاسیم و منیزیم موجود در پونه به کاهش فشار خون بالا در افراد کمک می کند. پونه تازه و خشک با کاهش فشار خون بالا خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و سکته قلبی را کاهش می دهد. خواص چای و دم کرده پونه چای و دمنوش پونه خواص زیادی برای بدن دارد، همچنین دمنوش پونه و آویشن هم برای بدن مفید می بوده و به درمان سرماخوردگی، آنفلونزا و گرفتگی بینی کمک می کند. 12. معده و دستگاه گوارش چای و دمنوش پونه برای درمان نفخ و معده درد مفید بوده و به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند، همچنین دمنوش پونه برای جلوگیری از تجمع گاز در روده ها مفید است. 13. درمان تب دمنوش پونه با افزایش عرق به درمان تب بالا کمک می کند. 14. درمان بی خوابی چای پونه خاصیت آرام بخشی دارد و نوشیدن آن قبل از خواب با کاهش استرس و فشار های عصبی به درمان بی خوابی کمک می کند. 15. درمان درد پریود چای پونه با افزایش جریان خون قاعدگی به درمان گرفتگی و درد پریود کمک می کند. 16. درمان زخم های پوستی دمنوش پونه دارای خواص ضد عفونی کننده بوده و نوشیدن آن و همچنین استعمال موضعی می تواند به درمان زخم های پوستی و جلوگیری از عفونی شدن زخم ها کمک کند.

خواص دمنوش پونه

چای و دمنوش پونه خواص زیادی برای بدن دارد، همچنین دمنوش پونه و آویشن هم برای بدن مفید می بوده و به درمان سرماخوردگی، آنفلونزا و گرفتگی بینی کمک می کند. 12. معده و دستگاه گوارش چای و دمنوش پونه برای درمان نفخ و معده درد مفید بوده و به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند، همچنین دمنوش پونه برای جلوگیری از تجمع گاز در روده ها مفید است. 13. درمان تب دمنوش پونه با افزایش عرق به درمان تب بالا کمک می کند. 14. درمان بی خوابی چای پونه خاصیت آرام بخشی دارد و نوشیدن آن قبل از خواب با کاهش استرس و فشار های عصبی به درمان بی خوابی کمک می کند. 15. درمان درد پریود چای پونه با افزایش جریان خون قاعدگی به درمان گرفتگی و درد پریود کمک می کند. 16. درمان زخم های پوستی دمنوش پونه دارای خواص ضد عفونی کننده بوده و نوشیدن آن و همچنین استعمال موضعی می تواند به درمان زخم های پوستی و جلوگیری از عفونی شدن زخم ها کمک کند.

پونه , پونه کوهی , پونه کوهی خشک , پونه کوهی چیست

طرز تهیه دمنوش پونه

نصف قاشق چای خوری برگ های تازه یا خشک شده پونه را در یک فنجان آب جوش بریزید و بگذارید 10-15 دقیقه بماند تا دم بکشد، دمنوش پونه آماده است، می توانید با عسل شیرین کنید و بنوشید. میزان مصرف چای و دمنوش پونه در روز توجه داشته باشید که نباید بیش تر از 2 فنجان دمنوش پونه در روز مصرف کنید.

روغن پونه

روغن پونه بیشتر به صورت موضعی برای درمان بیماری ها استفاده می شود، توجه داشته باشید که روغن پونه بسیار سمی بوده و همیشه با یک روغن حامل استفاده می شود به این صورت که 1 یا 2 قطره روغن پونه را با روغن اسطوخودوس، روغن رزماری و روغن مریم گلی ترکیب کرده و سپس استفاده می کنند.17. درمان عفونت روغن پونه دارای خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی بوده و برای پیشگیری و درمان عفونت رحم، عفونت ادراری و درمان زخم های پوستی مفید می باشد. 18. درمان آرتروز، روماتیسم و نقرس ماساژ بدن با روغن پونه با افزایش گردش خون در بدن به دفع اسید اوریک اضافی خون کمک کرده و به درمان آرتروز، روماتیسم و نقرس کمک می کند. 19. پاک سازی و سم زدایی خون روغن پونه با افزایش جریان خون در بدن به پاک سازی و سم زدایی از خون کمک کرده و باعث بهبود اکسیژن رسانی به بدن می شود. 20. دفع آفات و حشرات اسپری روغن پونه برای دفع آفات و حشرات استفاده می شود. 21. تقویت لثه ها و عفونت دندان روغن پونه به دلیل خاصیت ضد عفونی کننده که دارد برای تقویت لثه ها و درمان عفونت دندان مفید می باشد. میزان مصرف روغن پونه در روز به علت سمیت بالایی که دارد نباید بیش تر از 5 گرم در روز استفاده کرد. (حتما پیش از مصرف روغن پونه با پزشک مشورت شود)

خواص عرق پونه

خواص عرق پونه 22. خاصیت آنتی بیوتیک یکی از خواص عرق پونه خاصیت ضد عفونی کننده و آنتی بیوتیک بودن آن است که مشابه یک آنتی بیوتیک طبیعی عمل می کند. عرق تهیه شده از گیاه پونه به دلیل دارا بودن ترکیبات ضد باکتریایی، دارویی فوق العاده برای رفع عفونت های تناسلی، ادراری و گلو دردهای چرکین بوده و مانند آنتی بیوتیک عمل می کند. 23. درمان سینوزیت استفاده از عرق پونه و بخوری گیاه پونه برای درمان سینوزیت بسیار موثر و مفید است. همچنین استفاده از این عرق گیاهی برای درمان گلو درد بسیار مفید است. 24. ضد نفخ و باد شکن عرق پونه دارای خواص ضد نفخ، ضد بلغم و سودا می باشد و برای دفع کردن انگل سودمند است .همچنین از این عرق برای درمان خانگی سوء هاضمه می توان استفاده نمود. 25. تقویت نیروی جنسی یکی از خواص عرق پونه تقویت نیروی جنسی است. 26. خلط آور و ضد سرفه عرق پونه به دلیل داشتن برخی ترکیبات شمیایی موجود در آن دارای خاصیت خلط آور بوده و از این جهت برای درمان سرفه و سیاه سرفه توصیه میشود. 27. درمان بی اختیار ادرار و رفع سوزش شدید ادرار از دیگر خواص عرق پونه کاربرد آن برای درمان بیماری بی اختیای ادرار، سوزش ادرار و سایر ناراحت های مجاری ادرار است. 28. درمان سرماخوردگی از عرق پونه برای درمان سرماخوردگی، زکام و سردردها استفاده می شود.

آخرین بروز رسانی در : جمعه 6 مهر 1397
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.