درمان ارتودنسی

درمان ارتودنسی

درمان ارتودنسی ارتودنسی,بيماري ارتودنسی,ارتودنسی در بارداري,علائم ارتودنسی,درمان ارتودنسی,درمان ارتودنسی با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان ارتودنسی,ارتودنسی را چگونه درمان کنيم,ارتودنسی در کودکان,ارتودنسی در بزرگسالان,ارتودنسی در نوزادان,ارتودنسی در بهار,ارتودنسی در تابستان,ارتودنسی در …

چطور ساعت بدن را تنظیم کنیم

چطور ساعت بدن را تنظیم کنیم

چطور ساعت بدن را تنظیم کنیم خواص خواب,فواید خواب,خواب درمانی,خاصیت خواب,خواص خواب درمانی,خواص خواب برای پوست,خواص خواب برای مو,خواص خواب برای جوانی,خواص خواب برای بارداری,خواص خوردن خواب,فواید خواب خام,فواید خواب پخته

سکسکه و راه هایی برای رفع آن

سکسکه و راه هایی برای رفع آن

سکسکه و راه هایی برای رفع آن سکسکه,بيماري سکسکه,سکسکه در بارداري,علائم سکسکه,درمان سکسکه,درمان سکسکه با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان سکسکه,سکسکه را چگونه درمان کنيم,سکسکه در کودکان,سکسکه در بزرگسالان,سکسکه در نوزادان,سکسکه …

آرتروز زانو

آرتروز زانو,آرتروز زانو و درمان آن,آرتروز زانو چیست,آرتروز زانو در کودکان,آرتروز زانو و کمر,آرتروز زانو+علائم,آرتروز زانو و درمان گیاهی,آرتروز زانو و ورزش,آرتروز زانو و درمان,آرتروز زانو و پیاده روی,آرتروز زانو و راههای درمان آن,علائم آرتروز زانو چیست,علایم آرتروز زانو چیست,درمان آرتروز زانو چیست,علت آرتروز زانو چیست,مهمترین علامت آرتروز زانو چیست,آرتروز زانو و علائم آن

آرتروز زانو,آرتروز زانو و درمان آن,آرتروز زانو چیست,آرتروز زانو در کودکان

در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد آرتروز زانو و راه درمان آن صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.این درد که در مفصل بین استخوان ران و ساق پیدا می‌شود، درد مفصل است و چند حالت دارد: گاهی بدون ورم است و گاهی با ورم و گاهی نیز مفصل آب می‌آورد و اگر این درد در دو طرف زانو در طول پا امتداد پیدا کند سیاتیک نامیده می‌شود. اما جهت معالجه تا زمانیکه در مفصل ورم نباشد در مفصل از رطوبت است و احتیاج به داروهای ضمادی و خوراکی دارد. از جمله داروهایی که بصورت ضمادی مصرف می‌شود می‌توان مخلوط آب غوره و نمک طعام عصاره یا له کرده پیاز عنصل با آب غوره – آبی که توکلیجه در آن جوشیده باشد، روغن بادام شیرین – روغن‌های گرم مزاج مانند روغن کنجد و یا روغن زیتون – سالیسیلات محلول در آب گرم را نام برد و جهت خوراکی می‌توان از حب‌های درشت منیزی که به قدر نخود درشت باشند به مدت سه روز و روزی سه عدد میل نمود و اگر حب‌های کوچک باشند، باید روزی نه عدد خورده شود. برای اینگونه افراد راه رفتن و گرم نگه داشتن و حمام‌های گرم و آب‌های معدنی گرم و وان پر از آب داغ که در آن قرار گیرند بسیار نافع است. چنانچه در محل مفصل ورم باشد مزاج آن گرم است و باید همراه با مداوای مربوط چند عدد زالو نیز ریو ورم مفصل انداخته شود.

درمان آرتروز زانو

اما دوای اصلی در مفاصل از هر نوع که باشد(گرم مزاج، سرد مزاج و یا بصورت سیاتیک روماتیسمی سورنجان) بصورت زیر مصرف می‌شود. ابتدا سورنجان – توکلیجه – اصل سوس – هلیله سیاه – تخم کرفس که از هر کدام مقدار دو مثقال را دم کرده و آب دارو را پس از صاف نمودن جوشانده به عنوان مسهل می‌خورند: مقدار هشت تا ده مثقال روغن کرچک یا پنج مثقال سنای مکی و پنج مثقال گل سرخ را جوشانده و می‌خورند. اگر دسترسی به سنا نبود می‌توان مقدار چهار مثقال مغز میوه فلوس را مصرف نمود و روزی که مسهل خورده می‌شود، نباید نان یا میوه‌های خام همراه آن خورده شود.می‌توان جهت ادامه درمان یا در مواقعی که خوردن مسهل مقدور نیست استخوان قلم گوسفند را سوزانده و بصورت زغال در آورد سپس پودر نموده و با چودر سورنجان مخلوط و در کپسول نموده و روزی دو سه کپسول قبل از صبحانه تا چند روز خورده شود.

نکاتی متفرقه در مورد آرتروز زانو

داروهای ضد دیابت و داروهای مسکن و آرتروز، ممکن است خطر سکته قلبی و سکته مغزی را افزایش دهند. مصرف روغن سیاه دانه در برنامه غذایی در کاهش قند خون، تعادل فشارخون، بهبود آرتروز و التهاب لثه مۆثر است و کلیه و مجاری ادرار را تصفیه می کند. عواملی چون آسیب دیدگی عصب ها ،جراحت در بافت ها ،آرتروز و یا تاثیر روانی درد بر روی بیمار از پیامدهای سیاتیک است کلسیم عنصر لازم برای توسعه استخوان های ما است و چای قاصدک حاوی مقدار کلسیم. همچنین ویتامین C و leutin است . این باعث می شود استخوان ما قوی ترشود قاصدک هم درد آرتروز را کاهش می دهد و اسیدهای چرب موجود در آن درد استخوان را کاهش می دهد. کمپرس دم اسب برای رفع دردهای آرتروز و ورم مفاصل مفید می باشد. بیماری های متعددی هستند که سبب کمردرد با انتشار به پاها می شوند. از بین آنها بیماری هایی که بیشتر با فتق دیسک کمر اشتباه می شوند، عبارتند از: کشیدگی رباطها یا عضلات کمر، تنگی کانال نخاع، آرتروز کمر، برخی از بیماری های روماتیسمی، عفونتهایی مثل تب مالت، تومورها و بیماری های سیستم ادراری نظیر سنگ کلیه. علائم پادرد؛ درد در ناحیه‌ی ساق پا(در هنگام دویدن، بالا رفتن از پله و…)، کم تحرکی، آرتروز، خستگی، عفونت یا التهاب، درد مفصل، برآمدگی‌های پوستی، رگ‌های واریسی، درد ران پا، درد مفصل ران و ضعف در ران و پا.

آرتروز زانو چیست؟

به موازات پیر شدن و با افزایش سن، غضروفها هم دچار فرسودگی و پیری می شوند. غضروفهای زانو هم که بین ران و ساق پا قرار گرفته اند از این قاعده مستثنی نیستند و دچار فرسودگی می شوند که به آن آرتروز زانو گفته می شود. ساییدگی مفصل زانو یکی از رایج ترین بیماریهای رایج زانو و از شایع ترین اشکال آرتروز است. از ویژگی های اصلی آرتروز زانو از بین رفتن پیشرونده غضروف مفصلی است. غضروف مفصلی ماده ای ژلاتینی می باشد که بین دو استخوان وجود دارد. با این وجود آرتروز و ساییدگی مفصل زانو تنها بیماری بافت غضروفی مفصل نبوده و کل ساختار زانو بعد از غضروف درگیر شده و پس از آن همه بافتها بعد از غضروف شامل استخوان زیر این غضروف و حتی منیسک ها و رباط‌ها و قسمت عصبی- عضلانی غضروف نیز درگیر می‌شوند.

عوامل آرتروز زانو

آرتروز و ساییدگی زانو معمولاً از سن بالای 50 سال بارز می شود. اما بعضی از شرایط مانند: ژنتیک قوی – فشار زیاد به زانو – شکستگی های اندامهای تحتانی – شرایط را برای ابتلا به آرتروز زانو مستعدتر می کند.

درجات آرتروز زانو

آرتروز زانو بر اساس معاینه و عکس ساده و سایر آزمایشات به 4درجه تقسیم می شود که درجه آخر آن (شماره 4) قابل درمان با درمانهای طبی نمیباشد و لزوما باید با جراحی مفصل تعویض شود. اما عمدتا بیمارانی که به پزشک مراجعه می کنند در درجه 2 یا 3 آرتروز زانو قرار دارند و درمانهای جدید طب فیزیکی در این مراحل بسیار برای آنها کمک کننده می باشد.چنانچه بیمار در مراحل ابتدایی ابتلا مراجعه نماید مرحله درمان راحت تر و سریعتر انجام می شود.

علت آرتروز زانو

 آرتروز زانو یکی از انواع آرتریت زانو می باشد. ایجاد  آرتروز زانو  تا حدودی مرتبط با با مسائل ژنتیکی و نژادی بوده و  احتمال ابتلا به ارتروز زانو در خانمها از اقایان بیشتر می باشد.بالا رفتن سن و سال : بیشترین عامل ایجاد زانو درد و آرتروز زانو افزایش سن و کهولت مفصل زانو می باشد.ابتلا به بیماری آرتروز زانو در زنان با سن کمتر از ۴۵ سال تنها ۲% و در زنان بین ۶۴-۴۵ سال میزان شیوع تا  ۳۰% نیز بالا میرود. در زنان بالای سن  ۶۵ سال شیوع آرتروز زانو  ۶۸% می باشد. ضربه‌های شدید و استفاده زیاد از مفصل زانو : از سایر عوامل موثر در ابتلا به آرتروز زانو  وارد شدن ضربه و همچنین استفاده و کار زیاد این مفصل می باشد.پارگی کامل رباط ACL و آسیب منیسک : این عامل نیزمی تواند زمینه سازی باشد برای  ارتروز زودرس زانو. از جمله عواملی که در این زمینه تاثیرگذار می باشد کوهنوردی غیر اصولی و بالا رفتن های مکرر از پله و همچنین دو زانو و چهار زانو زدن های ممتد می باشد.چاقی : از عوامل  اصلی احتمال ابتلا به  آرترو زانو ، چاقی می باشد. آمارها نشان می دهند که با هر کیلوگرم افزایش وزن فشار روی زانو حدود 4 برابر افزایش می یابد و این فشار و در روی پله ها حدود 16 برابر می شود.

علائم آرتروز زانو

آنچه در بیماران آرتروز مورد اقرار قرار می گیرد آن است که تمامی آنها زانو درد خود را به صورت دردی عمقی در عمق زانو توصیف می‌کنند. این در حالی است که درد با کارکردن مفصل مثلا راه رفتن تشدید می‌ شود و با استراحت کاهش می یابد. نکته اینجاست که با پیشرفت ارتروز ممکن است درد دائمی شود. از ویژگیهای بارز این بیماری سفتی و خشکی و زانو درد صبحگاهی در هنگام بیدار شدن از خواب یا بعد از مدتی دوره بی‌فعالیتی و بی‌تحرکی می باشد. گرچه معمولا پس از تقریبا ۳۰ دقیقه خشکی و کمی دردتسکین پیدا می‌کند. در این بیماری، بیمار اغلب برای حرکت مفاصل خود گاهی خم کردن و گاهی راست کردن با مشکل مواجه می شود. همچنین فرد قادر نیست به دلیل زانو درد و خشکی زانو آنرا را خم و راست کند.

آرتروز زانو و درمان آن

رعایت دوره‌های متناوب استراحت در طول روز :شایان ذکر است بی‌حرکت کردن کامل مفصل دردناک و مثلا گچ گرفتن یا اتل زانو لازم نیست.

اصلاح انحرافات و حالت بد زانو، کمر یا کف پا :بیماری آرتروز زانو  ممکن است به علت وضعیت بد کل اسکلت بدن از زانو تا کمر یا کف پا ایجاد شده یا تشدید شود.در این حالت با تصحیح قوس کمر و درمان کف پای صاف و نیز استفاده از کفی مخصوص در موارد زانوی پرانتزی می تواند  مفید باشد.

خودداری از تحمیل بار اضافی به مفصل زانو = کاهش فشار روی مفصل زانو : بیمار مبتلا به آرتروز زانو و سایدگی  زانو، باید از ایستادن های طولانی، زانو زدن و چمباتمه زدن خودداری نمایید.

آرتروز زانو و پیاده روی

شش هزار قدم پیاده روی در روز به کاهش درد و تورم در بیماران آرتروز زانو کمک می‌کند. به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مطالعات جدید نشان داده است که پیاده روی به مدت یک ساعت به بهتر شدن آرتروز زانو و جلوگیری از ناتوانی کمک می‌کند. افرادی که آرتروز زانو دارند اغلب راه رفتن، بالا رفتن از پله و … را سخت می‌دانند. مدیر این تحقیقات دانیل وایت، استاد دپارتمان فیزیوتراپی و ورزش در این باره گفت: افرادی که در خطر ابتلا به آرتروز زانو هستند باید شش هزار قدم در روز پیاده روی کنند. آنها به این شکل می‌توانند کارایی خود را افزایش دهند. به طور متوسط در هر دقیقه‌ پیاده روی 100 قدم برداشته می‌شود. بنابراین شش هزار قدم حدودا یک ساعت به طول می‌انجامد. تحقیقات دیگر میزان پیاده روی بیشتری را برای سالم بودن پیشنهاد می‌کند، اما وایت معتقد است که این مقدار پیاده روی برای افرادی که آرتروز دارند یا در معرض آرتروز هستند مناسب است. محققان دریافتند که به ازای هر 1000 قدم پیاده روی 16 تا 18 درصد از محدودیت کارایی بیماران آرتروز کاسته می‌شود. پیاده روی نه تنها باعث قدرتمند شدن عضلات و افزایش انعطاف پذیری می‌شود، بلکه باعث کاهش درد نیز می‌شود.

آرتروز زانو و درمان گیاهی

سرکه سیب سرشار از مواد معدنی از جمله: کلسیم، منیزیم، پتاسیم و فسفر است. مصرف سرکه سیب تاثیر خوبی در کاهش درد آرتروز دارد. سرکه سیب موجب کاهش تجمع سموم در مفاصل و بافت‌های همبند می‌گردد.طریقه مصرف سرکه سیب : یک فنجان آب گرم را آماده کنید.یک قاشق سرکه سیب و عسل را به آب گرم افزوده ومخلوط کنید.این ترکیب اثر قلیایی دارد پس سعی کنید هر روز صبح یک فنجان از ترکیب آماده را بنوشید.زنجبیل یکی از گیاهان رایج در طبیعت است که به‌دلیل خاصیت ضدالتهابی طبیعی نقش مهمی در درمان آرتروز دارد.طریقه مصرف : 6 قاشق چای‌خوری زنجبیل خشک، 6 قاشق چای‌خوری تخم زیره و 3 قاشق چای‌خوری پودر فلفل سیاه را مخلوط کنید. 3 بار در طول روز، و هر بار نصف قاشق چای‌خوری از این مخلوط را با آب ترکیب و مصرف کنید.روغن زنجبیل را به‌طور منظم روی نواحی که احساس درد می‌کنید مالیده و خوب ماساژ دهید. این کار موجب کاهش درد، التهاب و خشکی مفاصل می‌شود.مصرف منظم زنجبیل خام موجب بهبود جریان خون شده و در نتیجه تاثیر خوبی در کاهش درد دارد. زنجبیل تازه را پوست بکنید، خرد کنید و در کنار وعده‌های غذایی مصرف کنید.مصرف منظم زردچوبه موجب کاهش التهاب می‌شود. زردچوبه گیاهی است که حاوی ماده‌ای به‌نام کورکومین بوده و خاصیت ضدالتهابی دارد. کورکومین تاثیر خوبی در درمان بیماری آرتریت روماتوئید دارد. می‌توانید 1 لیوان آب زردچوبه تازه و یا ترکیب 1 قاشق چای‌خوری زردچوبه در 1 لیوان شیر گرم را قبل از خواب میل کنید.

آرتروز زانو در جوانان

استئوارتروز زانو یکی از شایع ترین علل درد و محدودیت عملکردی در زانو می باشد. گرچه این وضعیت بیشتر در افراد مسن و کم تحرک دیده می شود. اما ممکن است افراد جوان و جمعیت ورزشکاران را نیز درگیر کند. این بیماری در جوانان معمولا بعد از آسیب ساختار های زانو. در اثر ضربه و کاهش ثبات مفصل ، ضعف عضلات اطراف مفصل زانو. بیماری های عفونی و التهابی و همچنین ورزش های سنگین و شدید ایجاد می شود. آرتروز زانو در جوانان با کمک علائم بیمار ، عکس های رادیوگرافی. MRI و همچنین تست های اختصاصی آرتروز زانو تشخیص داده می شود. اما گاهی تشخیص آرتروز زانو در جوانان و ورزشکاران به دلیل افزایش سطح تحمل درد. در آن ها بسیار مشکل می باشد. اما درمان آن ها با سایر بیماران مبتلا به استئوآرتروز زانو یکسان می باشد.

بیشتر بخوانید : قفل شدن زانو نشانه چیست ♥ التهاب زانو چیست ♥ علت درد جلوی ساق پا چیست؟

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 15 خرداد 1397

50 دیدگاه

  • یاسین فوریه 2017 در 14:38

    آرتروز زانو (به انگلیسی: Knee Osteoarthritis) از عوامل شایع ایجاد درد در افراد بالاتر از چهل سال است.

  • فاطمه فوریه 2017 در 14:39

    آرتروزمفصل زانو، شایعترین بیماری تخریبی ازمیان مفاصل بدن می‌باشد.میزان ابتلا در خانم‌ها نسبت به آقایان بیشتر است.

  • بهار فوریه 2017 در 14:39

    آرتروز یک بیماری تخریبی در مفصل است که ازآن به بیماری مفصلی پیشرونده یاد می‌شود

  • رضوان فوریه 2017 در 14:39

    از این بیماری به نام‌های استئوآرتریت و استئوآرتروز نیز یاد می کنند.تخریب پیشرونده مفصل در جامعه ما به نام آرتروز معروف است

  • سجاد فوریه 2017 در 14:39

    .با توجه به اینکه بیماری با افزایش سن پیشرفت می‌کند به آرتریت پیری نیز معروف است.

  • دانا فوریه 2017 در 14:39

    علاوه برسن، علل ژنتیکی، نوع شغل و حرفه، چاقی، عوامل هورمونی و نژاد نیز می‌تواند در بروزاین بیماری دخیل باشند.

  • اصغر فوریه 2017 در 14:40

    مهمترین مشخصه آرتروز، تخریب تدریجی غضروف مفصلی است.قسمت دو انتهای هر استخوان، از غضروف که بافتی است انعطاف پذیر ساخته شده‌است

  • رضا فوریه 2017 در 14:40

    با شروع بیماری آرتروز زانو، غضروف انتهای تحتانی استخوان فمور(ران) و غضروف قسمت فوقانی استخوان درشت‌نی به تدریج دچار تغییرات تخریبی(دژنراتیو) می‌گردد.به همین ترتیب درگیری و آسیب غضروف کشکک به آرتروز این ناحیه منجر می‌شود.بنابراین آرتروز مفصل زانو در دو ناحیه تیبیوفمورال (مفصلی که بین استخوان ران و ساق ایجاد می‌شود) و مفصل کشککی-رانی می‌تواند ایجاد شود.

  • افسانه فوریه 2017 در 14:40

    علت اصلی تخریب غضروف در بیماری آرتروز، عدم وجود عروق خونی جهت تغذیه این ناحیه می‌باشد و ازطرفی غضروف مفصلی فاقد عصب است و به هنگام آسیب دردی حس نمی‌شود که همین مسئله زمینه تخریب بیشتر را فراهم می‌کند.البته تغذیه غضروف ازطریق غشاء سینوویوم و حرکات مفصل انجام می‌شود.

  • غریبه فوریه 2017 در 14:40

    عواملی که روند آرتروز زانو را تسهیل می کنند عبارتنداز:

    ۱- ضربه

    ۲-پارگی عناصر مفصل زانو (مثلاً منیسک ها، رباط‌ها و کپسول مفصلی)

    ۳-بیماری کندرومالاسی کشکک (نرم شدن غضروف زیر کشکک) و موارد دررفتگی مکرر آن

    ۴-شکستگی‌ها ی درون مفصلی و دررفتگی‌ها

    ۵-وجود بیماری‌های مفصلی (همانند آرتریت روماتوئید یا بیماری عفونی در مفصل و…)

    ۶-تغییر شکل‌ها(دفورمیتی ها)ی مفصل زانو

  • شورانگیز فوریه 2017 در 14:41

    عدم کنترل فعالیت‌های روزمره که منجر به استرس بیش از اندازه به ناحیه زانو می‌گردد(مواردی چون چهارزانو نشستن، دوزانو نشستن، توالت طولانی مدت غیرفرنگی و بالا و پایین رفتن از پله‌ها به دفعات متوالی به خصوص پله‌هایی که شیب تند دارند)

  • زری فوریه 2017 در 14:41

    علایم و نشانه‌های آرتروز زانو ممکن است درارتباط با موارد زیر باشد:

    -درد که با پیشرفت بیماری ایجاد می‌شود

    -تغییر وضعیت عناصرمفصلی همانند التهاب تاندون‌ها و بورس‌ها، ضخیم شدن غشاء سینوویال و درگیرشدن استخوان‌های زیرغضروف که از عوامل مهم ایجاد درد مفصل زانو می‌باشند

    -خشکی مفصلی

    -کاهش دامنه حرکتی[۴] مفصل که در مراحل پیشرفته بیماری ایجاد می‌شود

    -ضعف و آتروفی عضلات اطراف مفصل که در موارد کاهش دامنه حرکتی بوجود می‌آید

    -گاهی وجود کریپتاسیون [۵] در حرکات مفصل

    -گاهی تجمع مایع در مفصل(Joint Efusion) دیده می‌شود.، وجود افیوژن در مفصل، مگر پس از فعالیت زیاد بعید است[۶].

    -دگرریختی یا تغییرشکل در مفصل که درارتباط با آرتروز زانو بیشتر به صورت پای پرانتزی (Genu Varum) است

    -احتمال ایجاد کیست در ناحیه پشت مفصل که به کیست بیکر(Baker Cyst) معروف است

  • یگانه فوریه 2017 در 14:41

    مهمترین نتایج رادیولوژی از ناحیه زانوی بیماران مبتلا به آرتروز زانو عبارتنداز:

    کاهش فضای مفصلی به خصوص در سمت داخل زانو.با توجه به وضعیت مفصل زانو (سطوح مفصلی کوندیل‌های داخلی-خارجی استخوان ران با سطوح کوندیل‌های داخلی-خارجی درشت نی) سطوح داخلی مفصل بیشتراز سطوح خارجی درگیرمی شود. غضروف در عکس رادیولوژی مشخص نمی‌باشد و ازطریق فضاهای مفصلی است که متوجه میزان آسیب می‌شویم
    وجود اسکلروز زیر غضروف
    ایجاد زواید استخوانی به نام استئوفیت در حاشیه استخوان‌های مفصل

  • بابک فوریه 2017 در 14:41

    درمان آرتروز زانو با توجه به مشکل بیمار می تواند درارتباط با موارد زیر باشد:

    1-درمان دارویی طبق نظر پزشک متخصص مربوطه

    2-کاهش وزن درصورت وجود چاقی

    3-کنترل فعالیت‌های روزمره(پرهیزازچهار زانو نشستن، پرهیزاز دو زانو نشستن، کاهش شیب پله‌های منزل، بالا و پایین رفتن از پله‌ها به صورت یک پله-یک پله که مستلزم صبر و حوصله می‌باشد، پرهیزاز وضعیت‌های ثابت که زانو در یک حالت به مدت طولانی قرار می‌گیرد و درنهایت عدم انجام حرکات جهشی-چرخشی و تند)

    4-تقویت عضلات اطراف مفصل زانو.با تقویت عضلات میزان فشار روی مفاصل کاهش می‌یابد که نوع تمرین و شدت آن ازطریق فیزیوتراپیست تنظیم می‌شود

    5-تحرک مفصل به صورت کنترل شده.با توجه به اینکه غضروف فاقد عروق خونی است، حرکات طبیعی نقش بسزایی در تغذیه غضروف دارد

    6-حرکات و فعالیت‌هایی که باعث تشدید درد می‌شوند حتماً ترک شود

    7-تنظیم یک برنامه درمانی برای بیمار توسط فیزیوتراپیست به خصوص در مواردی که بیماری شدت یافته و احتمال زمین گیر شدن وجود دارد.بهتر است در موارد شدید بیماری تنظیم برنامه درمانی در ارتباط با محیط فرد صورت گیرد، مسائلی ازقبیل استفاده از تخت، تنظیم ارتفاع تخت با توجه به قد فرد و به ویژه آموزش استفاده از وسایل کمکی همانند عصا و واکر.مثلاً تنظیم ارتفاع واکر با توجه به قد فرد در بسیاری از موارد، راه رفتن بیمار را تسهیل می‌کند.

    8-استفاده از زانوبند و وسایل کمکی طبق نظر متخصص ارتز و پروتز

    9-آب درمانی(هیدروتراپی)

    10-برنامه تمرینات هوازی[۷]

    11-درمان با عمل جراحی.زمانیکه درد و مشکلات مفصل خیلی شدید است، عمل جراحی طبق نظر پزشک متخصص جراحی ارتوپد ضرورت می‌یابد.

  • کرامت فوریه 2017 در 14:41

    جراحی در ناحیه زانو می تواند شامل موارد زیر باشد:

    تعویض مفصل زانو (آرتروپلاستی)
    برداشتن کشکک در مواردی که مفصل پاتلوفمورال شدیداً درگیراست (پاتلکتومی)
    تنظیم سطوح و عناصر مفصلی درگیر (Debridement). شامل برداشتن استئوفیت ها، سینوکتومی (به هنگام افزایش ضخامت غشای سینویال) و برداشت اجسام آزاد (loose body) در مفصل است. گاهی کناره غضروف‌ها و منیسک‌های ریش ریش شده برداشته شده و مفصل پاک و تمیز می‌گردد[۸].تمیزکردن و یا تنظیم عناصر مفصلی درگیر زانو ممکن است با آرتروسکوپی و یا بدون آرتروسکوپی انجام گردد.
    استئوتومی.زمانیکه دفورمیتی یا تغییرشکل در زانو وجود دارد(مثلاً به هنگام ایجاد پای پرانتزی یا ژنوواروم)

  • ترانه فوریه 2017 در 14:41

    برداشتن سطوح مفصلی و جوش دادن دو استخوان که به این عمل آرترودز(Arthrodesis) یا فیوژن می گویند.

  • سارا فوریه 2017 در 14:42

    با وجودی که سن عامل اصلی برای ابتلا به آرتروز زانو است، اما ممکن است بعضی اوقات جوانان نیز دچار ابتلا به این بیماری شوند . در بعضی از افراد، این مشکل می‌تواند جنبه ارثی داشته باشد. اما برای سایر افراد، ارتروز زانو می‌تواند در نتیجه وارد شدن آسیب یا عفونت و یا حتی اضافه وزن ایجاد شود.

  • احمدعلی فوریه 2017 در 14:42

    در کلینیک تخصصی امید سعی شده با بهره گیری از بهترین و جدیدترین روش های درمان به بیماران مبتلا به آرتروز زانو و آرتروز گردن جهت درمان قطعی درد و خشکی مفصل ناشی از آن کمک کنیم. در این کلینیک با استفاده از راه های درمانی از جمله ورزش زانو درد، فیزیوتراپی، بریس و زانو بند طبی، تزریقPRP و تزریق گاز ازن که در ادامه به تفصیل شرح داده می شوند، کلیه علائم آرتروز زانو را بطور قطعی درمان می کنیم و از پیشرفت آن جلوگیری می کنیم، بدین ترتیب دیگر بیماران نیاز به استفاده از جراحی برای درمان آرتروز زانو نخواهند داشت.

  • یگانه فوریه 2017 در 14:42

    آرتریت به زبان ساده یعنی التهاب مفاصل که می‌تواند بر اثر علل مختلفی ایجاد شود. دم.و نوع شایع آرتریت عبارتند از آرتروز و روماتیسم.

  • هاله فوریه 2017 در 14:43

    آرتروز مفصل زانو یکی از مشکلات بسیار شایع است، که اغلب در سنین میانسالی آغاز می‌شود و در سنین ۶۰ سالگی شدت می‌یابد و آشکار می‌شود و از دلایل اصلی خشکی زانو می باشد

  • بهراد فوریه 2017 در 14:43

    استئوآرتریت که معمولاً به عنوان آرتروز فرسایشی شناخته می‌شود، یکی از علل سشرایطی است که در آن فضای بالش مانند طبیعی بین مفاصل (غضروف) دچار فرسایش می‌شود. هنگامی که این شرایط اتفاق می‌افتد، استخوان‌های مفاصل به یکدیگر ساییده می‌شوند و کمتر امکان جذب شوک‌های وارد شده توسط غضروف‌ها وجود دارد. نتیجه حاصل از این سایش می‌تواند علت درد زانو باشد و یا ورم، سفت شدن، کاهش دامنه‌ی حرکت و گاهی اوقات تشکیل استخوان اضافی در محل و صدا دادن زانو باشد.

  • باران فوریه 2017 در 14:43

    لائم ساییدگی زانو اغلب به آرامی شروع شده و با گذشت زمان تشدید می‌شود. علائم و نشانه‌های این بیماری شامل موارد زیر هستند:

    درد: مفصل شما ممکن است در طول حرکت یا پس از آن درد داشته باشد.
    حساسیت به لمس کردن: مفصل شما ممکن است در هنگام وارد شدن فشار اندک به آن دچار درد و ناراحتی شود.
    سفت و خشک شدن: سفت شدن مفاصل و صدای تق تق زانو به ویژه زمانی که شما صبح از خواب بیدار می‌شوید یا برای یک مدت طولانی بی حرکت هستید.
    از دست دادن قابلیت انعطاف پذیری: در این حالت ممکن است شما توانایی حرکت دادن کامل مفاصل خود را نداشته باشید.
    احساس سایش: شما ممکن است صدا یا احساس سایش در مفصل داشته باشید.
    تشکیل استخوان اضافی (اسپرز یا خار استخوانی): این استخوان اضافی که شبیه یک توده سخت است می‌تواند در اطراف مفصل آسیب دیده تشکیل شود.

  • صبا فوریه 2017 در 14:43

    رایج‌ترین علت آرتروز زانو بالا رفتن سن است. تقریباً همه افراد با گذشت زمان به طور تدریجی تا حدودی به ساییدگی زانو مبتلا می‌شوند. به هر حال، عوامل متعدد می‌توانند ریسک ابتلا به آرتروز زانو در سنین پایین را افزایش دهند

  • ثریا فوریه 2017 در 14:43

    افزایش وزن باعث افزایش فشار وارد شده به همه مفاصل و به طور خاص مفاصل زانو می‌شود. در این حالت هر کیلو وزن اضافه شده می‌تواند ۳ تا ۴ کیلو وزن اضافی به زانوها وارد کند.

  • صمصام فوریه 2017 در 14:44

    وراثت: این عامل می‌تواند یک فرد را بیشتر در معرض ابتلا به آرتروز زانو در مقایسه با سایرین قرار دهد. این موضوع می‌تواند به خاطر مشکلات ارثی ایجاد شود.

  • مریم فوریه 2017 در 14:44

    زنان در سنین ۵۵ سال و بالاتر از آن با احتمال بیشتری نسبت به مردان به آرتروز زانو مبتلا می‌شوند.

  • محسن فوریه 2017 در 14:44

    آسیب‌های تکراری ناشی از وارد شدن فشار به مفاصل: این آسیب‌ها معمولاً در نتیجه نوع شغلی که فرد به آن اشتغال دارد ایجاد می‌شود. افرادی که به مشاغل خاص که نیازمند فشار به مفاصل همچون زانو زدن، چمباتمه زدن، یا بلند کردن اجسام سنگین (۲۷ کیلو و بیشتر) هستند، به احتمال بیشتری به

  • نینا فوریه 2017 در 14:45

    انجام فعالیت‌های ورزشی همچون فوتبال، تنیس، یا دوی ماراتون می‌تواند فرد را در معرض ریسک بالاتر ابتلا به آرتروز زانو قرار دهد. این موضوع به معنی این است که فرد باید مراقبت بیشتری برای اجتناب از وارد شدن آسیب به مفاصل خود داشته باشد. به هر حال، مهم است که توجه کنیم فعالیت‌های بدنی منظم و آرام می‌تواند باعث تقویت مفاصل شده و ریسک ابتلا به آرتروز را کاهش دهد. در حقیقت، ضعیف شدن عضلات اطراف زانو می‌تواند باعث ابتلای فرد به آرتروز زانو شود.

  • الناز فوریه 2017 در 14:45

    افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید که دومین نوع شایع آرتریت است به احتمال بیشتر به آرتروز زانو مبتلا می‌شوند. علاوه بر این افراد دچار مشکلات متابولیک همچون افزایش غیر طبیعی آهن خون و یا افزایش غیر عادی هورمون رشد نیز به احتمال بیشتری ممکن است به آرتروز مبتلا شوند.

  • زرناز فوریه 2017 در 14:46

    وضعیت غضروف‌ها با استفاده از تصویر برداری رادیولوژی مشخص نمی‌شود، اما امکان تشخیص از بین رفتن غضروف‌ها با مشخص شدن تنگ شدن فضای بین استخوان‌ها در مفاصل فرد وجود دارد. علاوه بر این عکس برداری رادیولوژی می‌تواند ایجاد استخوان اضافه (خار استخوانی) در اطراف یک مفصل را نشان دهد. به این ترتیب بعضی افراد می‌توانند از عکس برداری رادیولوژی برای تشخیص ابتلا به آرتروز قبل از ظاهر شدن علائم مربوط به این بیماری استفاده کنند.

  • اصغر فوریه 2017 در 14:46

    در ام آر آی از امواج رادیویی و یک میدان مغناطیسی قوی برای ایجاد عکس‌های دقیق از استخوان و بافت‌های نرم آن مثل غضروف‌ها استفاده می‌شود. ام آر آی معمولاً برای تشخیص آرتروز لازم نیست، اما می‌تواند اطلاعات بیشتری را در صورت پیچیده بودن شرایط در اختیار پزشک معالج قرار دهد.

  • فرهاد فوریه 2017 در 14:46

    آزمایش خون می‌تواند سایر عوامل مربوط به درد مفاصل همچون ابتلای فرد به آرتریت روماتوئید را مشخص کند.

  • غزل فوریه 2017 در 14:46

    اگر شما با درد مفاصل یا سفت شدن آن‌ها برای بیش از چند هفته مواجه شدید، لازم است با پزشک در این رابطه صحبت کنید.

  • لادن فوریه 2017 در 14:47

    در این روش، یک مایع ژله مانند که اسید هیالورونیک نامیده می شود به مفصل زانو تزریق می گردد. اسید هیالورونیک یک ماده طبیعی است که در مایع سینوویال دور مفاصل یافت می شود. این ماده به عنوان یک روان کننده عمل می کند و باعث می شود که استخوان ها روی یکدیگر به آرامی حرکت کنند و به عنوان یک ضربه گیر برای بارهای وارد شونده بر مفصل عمل می کند. در افراد مبتلا به آرتروز زانو غلظت اسید هیالورونیک کمتر از حد نرمال است. نظریه این است که اضافه کردن اسید هیالورونیک به مفصل مبتلا به آرتریت باعث تسهیل حرکت و کاهش درد می شود.

  • ناتاشا فوریه 2017 در 14:47

    در زانوهای مبتلا به آرتروز، مایع مفصل که مایع سینوویال نامیده می شود تجزیه می شود

  • شیدا فوریه 2017 در 14:47

    سینویسک وان به مایع مفصل زانو برای تسکین درد و بهبود قابلیت های ضربه گیری طبیعی مفصل کمک می کند

  • الناز فوریه 2017 در 14:48

    A غضروف فرسایش پیدا می کند B اسپرز استخوان بوجود می آید C مایع مفصل آسیب می بیند D سینویسک وان جایگزین مایع مفصل می شود

  • یگانه فوریه 2017 در 14:48

    .اسید هیالورونیک مستقیما به حفره دور مفصل زانو تزریق می شود. در طول این روش، در صورتی که التهاب در زانوی شما بوجود بیاید، پزشک قبل از تزریق اسید هیالورنیک مایع های اضافی را خارج می سازد.

  • شیده فوریه 2017 در 14:48

    یک دوره درمانی معمولی شامل یک تزریق در هر هفته به مدت سه تا پنج هفته است.

  • شهاب فوریه 2017 در 14:49

    ازن تراپی یکی از قوی‌ترین روش‌های درمانی در بین همه درمان‌های شناخته شده امروزی است. استفاده از روش اوزون تراپی می‌تواند تاثیرات سودمندی بر بهبود آرتروز زانو داشته باشد. اوزون در حقیقت مولکول اکسیژن سه اتمی است. با توجه به اینکه این گاز آبی رنگ است، هر دوی مایع ازن و گاز ازن به شدت آبی رنگ هستند. ازن تراپی مفصل زانو یک روش تزریق ساده است که می‌تواند آرتروز زانو را درسطح ملایم تا متوسط به طور قابل توجه درمان نماید.

  • محمد فوریه 2017 در 14:49

    یکی از روش‌های دیگری که می‌تواند به درمان آرتروز زانو کمک کند تزریق پلاسمای غنی شده با پلاکت است. انجام این کار نیازمند تهیه یک نمونه از خون فرد و پردازش آن برای ایجاد مایعی است که سطح بالاتری از پلاکت‌ها در مقایسه با حالت عادی در آن وجود دارد. در ادامه پزشک این مایع را به ناحیه آسیب دیده تزریق می‌کند. پلاکت‌های خون حاوی مواد شیمیایی طبیعی هستند که می‌تواند به درمان و بهبود آسیب‌های وارد شده به بیمار کمک کند. بیش از یک دهه است که پزشکان از تزریق PRP برای درمان سایر مشکلات همچون آسیب‌های وارد شده به تاندون بهره می‌گیرند.

  • پروین فوریه 2017 در 14:49

    تزریق استروئید می‌تواند به تسکین موقت درد و کاهش ورم زانو ایجاد شده کمک کند. کورتیکواستروئید یک شکل مصنوعی از کورتیزون می‌باشد که یکی از هورمون‌های طبیعی بدن می باشد. هنگامی که این ماده با دوز بالا به زانو تزریق می‌شود، می‌تواند تاثیر ضد التهاب قوی داشته و به سرعت درد بیمار را کاهش دهد. تزریق استروئید برای آرتروز زانو باید فقط به عنوان یک درمان کوتاه مدت مورد استفاده قرار گیرد، چرا که مدت زمان تاثیرگذاری این تزریق در بین افراد مختلف متفاوت است و تزریق‌های متوالی می‌تواند باعث وارد شدن آسیب به غضروف و بافت پیوندی شود.

  • ساعد فوریه 2017 در 14:49

    متخصص فیزیوتراپی می‌تواند به شما در ایجاد یک برنامه حرکات ورزشی و تمرین شخصی که نقش تقویت کننده برای عضلات اطراف مفصل داشته کمک کند و به این ترتیب دامنه حرکتی مفاصل را افزایش داده و درد ناشی از آرتروز را به طور موثر کاهش می دهد.

  • فرنوش فوریه 2017 در 14:50

    حرکت تقویت عضله سرینی: این تمرین می‌تواند به تقویت عضلات سرینی (عضلات بزرگ پشت ران)، کنترل بهتر بالا تنه، حفظ پایداری پاها و تعادل در زمان راه رفتن و نشستن کمک موثر کند. برای انجام این تمرین بر روی شکم خود دراز کشیده و زیر خود یک بالش برای حمایت از کمر قرار دهید. پای خود را برای تمرین کشیده، باسن خود را فشار داده و به آرامی پای خود را از روی زمین بلند کرده و به آرامی پایین بیاورید. این حرکت را ده بار در هر روز تکرار کنید.

  • فرزاد فوریه 2017 در 14:50

    حرکت تقویتی ماهیچه ساق پا: این تمرین به انعطاف پذیری بخش پایین پا و قوزک کمک می کند و بهبود وضعیت تعادل و نحوه راه رفتن شما را به همراه دارد. برای انجام این تمرین روبروی یک دیوار قرار گرفته و یک پا را در حالت کشیده پشت خود و پای دیگر را جلوی آن قرار دهید. دست‌ها یا بازوی خود را برای حمایت روی دیوار قرار دهید. به آرامی پای جلوی خود را خم کنید و پاشنه پای عقب را بر روی زمین نگه دارید. هنگامی که شما احساس وارد شدن فشار به عضله ساق پا در پشت قوزک خود کردید، این وضعیت را برای ۳۰ ثانیه حفظ کنید. به آرامی به حالت اولیه باز گردید. این حرکت را هر روز ۳ بار تکرار کنید.

  • رکسانا فوریه 2017 در 14:50

    ماساژ درمانی می‌تواند یک برنامه کلی برای درمان آرتروز زانو باشد. معمولاً هنگامی که با یک متخصص ملاقات می‌کنید، اولین چیزی که در برنامه درمانی وی مورد توجه قرار می‌گیرد مربوط به درمان ورم، التهاب و سایر علائم بیماری است. متخصص در ادامه با شما درباره سایر انتخاب‌های موجود برای درمان آرتروز زانو در جلسات بعد صحبت می‌کند. مطالعات انجام شده در این حوزه نشان می‌دهد فعالیت‌های انجام شده در ماساژ درمانی نقش بسیار موثر در درمان آرتروز زانو دارند.

  • میلاد فوریه 2017 در 14:50

    پزشک ممکن است به شما پیشنهاد دهد از کفش یا کفی طبی برای کاهش درد در زمان نشستن یا راه رفتن استفاده کنید. این ابزارها می‌تواند باعث بی تحرک کردن عضله آسیب دیده شود و از مفصل در برابر فشار وارد شده بر آن حمایت کند.

  • مهناز فوریه 2017 در 14:50

    ارتز طبی یک نوع خاص از کفی طبی کفش است که می‌تواند نحوه قرار گیری پا را تغییر داده و وزن را از روی ناحیه آسیب دیده در زانو به مفاصل دیگر هدایت کند. نتایج حاصل از بررسی محققان در این زمینه نشان می‌دهد استفاده از انواع خاص کفی طبی می‌تواند به کاهش درد و بهبود عملکرد عضلات کمک موثر کند. ارتز یا بریس های زانو و کفی‌های طبی را می‌توان از داروخانه‌ها، مراکز درمانی و فروشگاه‌های ورزشی خریداری کرد، اما بهترین نوع کفی طبی نوع سفارشی آن می باشد. به هر حال در برخی موارد پزشک ممکن است به شما توصیه کند از یک نوع خاص سفارشی برای رفع مشکل خود استفاده نمایید.

  • منیژه فوریه 2017 در 14:51

    کار درمانی می‌تواند به یافتن راهکارهای مناسب برای انجام فعالیت‌های روزمره یا انجام وظایف محول شده بدون وارد کردن فشار اضافی به مفاصل که باعث دردناک شدن آن‌ها شده است، کمک کند. برای مثال، استفاده از یک مسواک با موهای بلند می‌تواند عمل مسواک زدن را در صورت ابتلا به آرتروز انگشت ساده‌تر نماید. همچنین استفاده از یک صندلی در حمام می‌تواند به کاهش درد در صورت ابتلا به آرتروز زانو کمک موثر کند.

  • آقای حسنی فوریه 2017 در 14:51

    بریس زانو را می‌توان برای درمان آرتروز داخلی (نوع خاص آرتروز که در داخل مفصل زانو ایجاد می‌شود) مورد استفاده قرار داد. این بریس ها با کاهش فشار به بخش داخلی زانو کار می‌کند. این بریس ها به طور سفارشی ساخته می‌شوند و به همین خاطر می‌توانند گران باشند.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.