سنگ کلیه و آشنایی با مواد غذایی مفید و غیرمفید برای آن

سنگ کلیه و آشنایی با مواد غذایی مفید و غیرمفید برای آن

سنگ کلیه و آشنایی با مواد غذایی مفید و غیرمفید برای آن یکی از وظایف کلیه‌ها خارج کردن اوره و مواد معدنی اضافی از خون است. بدن انسان معمولاً این مواد را …

همه چیز درمورد غذای گربه + نکات کاربردی

همه چیز درمورد غذای گربه + نکات کاربردی

همه چیز درمورد غذای گربه + نکات کاربردی آیا در مورد غذای گربه چیزی می‌دانید؟ آیا تا کنون غذای گربه را خریداری نموده‌اید؟ دیگر تا به امروز همه‌ی ما می‌دانیم که نه …

مزایای طراحی وب سایت برای کسب ­‌و کار شما

مزایای طراحی وب سایت برای کسب ­‌و کار شما

مزایای طراحی سایت بسیار زیاد است اما برای اطلاع کلی از این موضوع در ادامه برخی از آن ها را برای شما بیان کرده و به مختصر توضیح داده ایم: ۱.کاهش هزینه …

وال پست و نبشی کشی در نمای ساختمان

 

وال پست و نبشی کشی در نمای ساختمان : وال پست‌ ها در اصل نوعی ساختار غیرسازه‌ای هستند که برای مقاومت سازه در برابر فشارهای وارد شده، زلزله، باد و… استفاده می‌شوند. به طور کلی وال پست‌ها نقش مهمی در استحکام و دوام سازه دارند و مهم است که به بهترین شکل در یک سازه اجرا شوند. در این متن قرار است در مورد وال پست و نبشی کشی در نمای ساختمان صحبت کنیم. با ما همراه باشید تا در این مورد بیشتر بدانیم.

images_1705393998_65a63f4e3b385.jpg

معرفی وال پست و ضرورت استفاده از آن

وال پست و نبشی کشی در نمای ساختمان در 10 سال گذشته در بسیاری از کشورها انجام می‌شود؛ این درحالی است که امروز می‌توان این کاربرد را در بسیاری از پروژه‌های ساختمانی در کشور ما هم دید. کمترین مزیت استفاده از این محصول، یکپارچه‌سازی دیوار با کل سازه است که باعث می‌شود سازه دوام بالایی داشته باشد. اگر وال پست‌ها با نقشه دقیق و به صورت درست اجرا شوند، به میزان قابل توجهی می‌توانند باعث افزایش استحکام دیوارها و به طورکلی سازه شوند. پس مهم است که نحوه اجرای وال پست‌ها طبق قوانین خاص باشد.

‌نبشی کشی در واقع نوع خاصی از وال پست‌ها در ساختمان هستند که با هدف افزایش استحکام و دوام یک سازه استفاده می‌شوند. نبشی کشی از نبشی‌هایی به شکل قائم یا افقی ساخته می‌شوند و در برابر عوامل طبیعی مانند: باد و زلزله دوام بالایی دارند. استفاده از این محصول می‌تواند مزایای زیادی برای سازه به همراه داشته باشد. از آنجایی که دیوارها نقش مهمی در استحکام یک سازه دارند، وال پست با تقسیم فشار به بخش‌های مختلف دیوار حتی از فروریختن دیوار هم در سازه جلوگیری خواهد کرد.

اگر بخواهیم به طور دقیق‌تر بگوییم، وال پست‌ها دیوار را به اسکلت اصلی ساختمان متصل می‌کنند و این موضوع در نهایت می‌تواند استحکام قابل‌توجهی به یک سازه بدهد؛ یعنی وال پست‌ها باعث یکپارچگی هرچه بهتر دیوار خواهند شد.

زلزله‌هایی که در سال‌های اخیر در کشور رخ داده، بیانگر ضعف در ستون و اسکلت اصلی ساختمان‌ها بوده و حتی باعث شده که بسیاری از سازه‌ها به طور کامل تخریب شوند. به همین دلیل امروزه استفاده از وال‌پست‌ها برای مقاوم‌سازی سازه‌ها اهمیت چندانی دارد و نمی‌توان این موضوع را نادیده گرفت.

بهتر است بدانید که وال پست‌ها به دو نوع وال پست عمودی و وال پست افقی هستند. نوع عمودی به موازات ستون‌ها قرار می‌گیرد و در زمان زلزله از بروز حوادث ناگوار برای ساختمان جلوگیری خواهد شد. در حالی که نوع افقی، برای طراحی دیوارها بیشترین کاربرد را دارند. در مناطقی که در معرض باد یا زلزله‌خیز هستند، باید حتما از نوع وال پست ترکیبی( ترکیبی از وال پست افقی یا وال پست عمودی) استفاده کرد.

images_1705394021_65a63f654ab65.jpg

نحوه اجرای وال پست در نمای سازه

به طور کلی برای اتصال وال پست از نبشی، قوطی یا ناودانی می‌توان استفاده کرد؛ اما معمولا از نبشی استفاده می‌شود؛ به همین دلیل برای خریداران این محصول استعلام قیمت نبشی امروز اهمیت بالایی دارد. نبشی‌های 4 و 5 بیشترین نوع نبشی استفاده شده برای وال پست هستند. در واقع انتخاب نبشی‌ها برای این کار باعث می‌شود که در انتقال درست بار جانبی بهتر عمل کنند و حتی باعث مهار، تیغه‌ها و دیوارهای غیرسازه‌ای خواهد شد.

نحوه اجرای وال پست در سازه‌های بتنی و فلزی با هر فرق دارد و برای هرکدام باید از قوانین خاصی تبعیت کرد.

نحوه اجرای وال پست در ساختمان بتنی

برای اتصال و اجرای وال پست‌ها باید از ورق فولادی استفاده کنید. یک نکته مهم فاصله ورق بین دیوار یا کف است. باید کوچکترین فاصله‌ای بین این دوتا نباشد و در اصل فاصله صفر در نظر گرفته شود.

مهم‌ترین نکته در اجرای وال پست‌های بتنی این است که نباید هیچ‌گونه فاصله‌ای باشد. بعد از این مورد، به حداقل چهار میلگرد که از کف و ستون به ورق‌ها متصل‌اند، نیاز دارید. بعد از تمامی این اقدامات، می‌توانید عملیات بتن ریزی را انجام دهید. در نظر داشته باشید که باید تمامی این قوانین را اجرا کنید تا کار به بهترین شکل پیش برود.

نحوه اجرای وال پست در ساختمان فلزی

برای اجرای وال پست در ساختمان فلزی باید وال پست به ساختمان شما متصل شود؛ این جوشکاری باید روی تیرچه سازه انجام شود و کیفیت جوشکاری مسئله مهمی است که باید به آن دقت داشته باشید.

در اسکلت‌های فلزی، نحوه قرارگیری مصالح ساختمانی موضوع مهمی است که نباید فراموش کنید. برای این منظور می‌توانید از قبل محل استقرار محصولات را روی نقشه مشخص کنید.

نحوه اجرای وال پست در بلوک‌‌های سبک

نحوه اجرای وال پست در بلوک‌های سبک کمی با محدودیت و پیچیدگی همراه است و باید اتصال ورق‌ها به دقیق‌ترین شکل باشد. در چنین سازه‌ای تنها در یک سمت بلوک باید وال پست‌ها را بگذارید. البته برای این منظور از روش‌های دیگری هم می‌توان استفاده کرد.

برای اجرای وال پست در بلوک‌های سبک، معمولا باید مراحل زیر طی شود تا بهترین کارائی را داشته باشد:

  1. بررسی و تعیین دقیق محل ورق‌های اتصال به کف و سقف بر اساس نقشه

  2. ایجاد اتصال توسط نصب ورق‌ها

  3. نصب وادار به ورق‌های پایینی و بالایی که به کمک جوشکاری انجام می‌شود.

  4. وادار در یک طرف بلوک به‌صورت کامل و در سمت دیگر وادار از داخل بلوک باید کار گذاشته شود.

روش اجرای Wall Post با روش انکر بولت

برای جایگذاری پلیت در داخل تیرها و ستون‌ها، از انکر بولت استفاده می‌کنند؛ کار باید طبق مراحل زیر پیش برود:

  1. بررسی و علامت‌گذاری محل‌های اتصال به کف و سقف که باید طبق نقشه انجام شود.

  2. باید در این مرحله نصب ورق‌های اتصال انجام شود.

  3. باید وادارهای فلزی به قسمت پایینی و بالایی به‌وسیله جوشکاری متصل شوند.

  4. یک طرفه بلوک بریده می‌شود و با استفاده از اره و مشحص‌شدن جای وادار اتصال انجام خواهد شد.

دقت داشته باشید که هرکدام از این مراحل اجرا با توجه به نوع سازه باهم فرق دارند و برای هرکدام باید از یک قانون خاص پیروی کرد. عدم اجرای درست وال پست می‌تواند خسارت زیادی به سازه وارد کند.

images_1705394608_65a641b0e899e.jpg

استفاده از وال پست‌ها چه مزایا و معایبی دارد؟

همان‌طور که در بالا گفته شد، استفاده از این محصول از سازه در مقابل زلزله، باد یا حتی فشارهای وارد شده محافظت می‌کند و باعث افزایش و پایداری سازه و عملکرد بهتر ساختمان خواهد شد. از مهم‌ترین مزایای استفاده از این محصول می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • اتصال قوی بین دیوار و اسکلت سازه

  • یکپارچگی در عملکرد دیوار و در طول‌های مشخص

  • افزایش مقاومت سازه در برابر زلزله و سایر فشارهای وارد شده با ساختمان

  • مهار نیروهای واردشده به دیوارها

  • قابلیت اجرا در اسکلت بتنی، اسکلت فلزی و حتی بلوک‌های سیمانی

  • قابلیت اجرا در انواع سازه‌ها

البته در کنار این مزایا، استفاده از این محصول هم می‌تواند معایبی به همراه داشته باشد.

کاهش فضا در داخل ساختمان، نیاز به مهاربندی وال پست، افزایش هزینه ساخت‌وساز و … را می‌توان از معایب استفاده از این محصول دانست. البته این عوامل باعث نمی‌شوند که نتوان از این محصول استفاده کرد؛ زیرا اجرای درست و دقیق وال پست می‌تواند تا از خسارات ناشی از زلزله جلوگیری کند. پس مهم است که حتما از وال پست‌ها به بهترین شکل و طبق قوانین برای هر ساختمان استفاده کرد.

در برخی از موارد در زمان اجرای وال پست‌ها اشتباهاتی رخ می‌دهند که سطحی یا حتی عمقی هستند. این اشتباهات می‌توانند خسارات زیادی به سازه شما وارد کنند. برخی از این اشتباهات به صورت زیر هستند:

  • استفاده از مصالح ساختمانی نامناسب (استفاده از مصالح ساختمانی که کیفیت بالایی ندارند، در کیفیت نهایی وال پست و استحکام سازه تاثیر دارد.)

  • در نظر نگرفتن ابعاد دقیق برای وال پست مورد نظر

  • عدم اتصال درست وال پست به سایر اجزای ساختمان

  • قرارگیری وال پست در مکان مناسب(محل قرارگیری وال پست باید مطابق با قوانین باشد)

  • عدم اجرای صحیح وال پست‌ها (اگر وال پست‌ها به درستی اجرا نشوند، سازه موردنظر دوام و استحکام چندانی ندارد.)

  • عدم کیفیت بالای ورق و نبشی مورد استفاده برای وال پست.

سخن پایانی

همان‌طور که گفته شد، وال پست و نبشی کشی در نمای ساختمان مهم‌ترین موضوعی است که باید به بهترین شکل و طبق قوانین انجام شود. نبشی کشی همراه با وال پست می‌تواند باعث افزایش استحکام و دوام سازه شود و ساختمان را در برابر فشارهای وارد شده، باد یا حتی زلزله مقاوم کند. در نظر داشته باشید که اجرای وال پست در ساختمان‌های فلزی و حتی ساختمان‌های بتنی متفاوت است و برای هرکدام باید طبق قوانین اجرا شود. استفاده از مصالح ساختمانی نامناسب، عدم اجرای درست وال پست، عدم استفاده از ورق و نبشی که کیفیت بالایی داشته باشد، می‌تواند باعث شود که وال پست مد نظر استحکام زیادی به سازه نبخشد یا حتی باعث ایجاد خسارات جبران‌ناپذیری شود.

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 27 دی 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.