عوارض و درمان برق گرفتگی
بهترین راههای درمان لاغری صورت بدن مچ پا سریع
بهترین راههای درمان لاغری صورت بدن مچ پا سریع درمان لاغری,درمان لاغری صورت,درمان لاغری بدن,درمان لاغری مچ پا,درمان لاغری سریع,درمان لاغری ناشی از استرس,درمان لاغری با داروهای گیاهی,درمان لاغری شدید,درمان لاغری با …
عوارض و درمان سریع برای بی خوابی شدید نوزاد و در بارداری
بی خوابی Insomnia در زبان لاتین به معنی “بدون خواب” بوده و امروزه یکی از بزرگترین مشکلات همهگیر سلامتی میباشد. طبق گزارشات مرکز ملی تحقیقات روی اختلالات خواب، بیش از ۴۰ درصد …
درمان و علت گوش درد در کودکان و نوزادان و سرماخوردگی
گوش درد گوش درد در کودکان ، گوش درد در نوزادان ، گوش درد بر اثر ضربه ، گوش درد بچه ، گوش درد در سرماخوردگی ، درمان گوش درد ، علت …
عوارض و درمان برق گرفتگی
برق گرفتگی,برق گرفتگی فشار قوی,برق گرفتگی به انگلیسی,برق گرفتگی چشم,برق گرفتگی+عوارض,برق گرفتگی در بارداری,برق گرفتگی چیست,برق گرفتگی در دوران بارداری,برق گرفتگی چشم در جوشکاری
به گزارش بی اس ام اس عبور جریان الکتریکی از بدن موجب برق گرفتگی میشود که در این لحظه ممکن است فرد را از هوش ببرد، منجر به توقف تنفس و حتی ضربان قلب او شود. این جریان ممکن است در محل ورودی و خروجی برق سوختگی ایجاد کند که اگر ولتاژ برق زیاد باشد منجر به مرگ فرد خواهد شد.
برق گرفتگی ممکن است از طریق صاعقه، تماس با جریان ولتاژ در خانه و… بوجود آید. عوامل دیگر؛ شکاف در روپوش سیمهای حامل برق، سوخته شدن سیمهای داخلی موتورها و دستگاههای داخلی، عدم ایزوله کردن به وسیلهی دستکش و لباس و… حفاظتی، ایزوله نکردن سیم ترانسفورماتور از زمین و عدم استفاده از رله دیفرانسیل روی موتورها.
به شخصی که در تماس با جریان الکتریکی است نباید دست زد. چون برق به فرد کمکرسان نیز منتقل خواهد شد. اما میتوان برای زنده ماندن فرد کارهایی انجام داد. قبل از هر کاری باید با اورژانس تماس گرفت و سپس میتوان روی یک ماده خشک نارسانا ایستاد و در صورت توقف تنفس، علائم حیاتی را حفظ کرد. (درصورت توان باید کنتور را خاموش و یا دوشاخه را خارج کرد. در صورت عدم دسترسی به چوب(نارسانا)، میتوان طنابی را دور مچ پای مصدوم آورد و او را از منبع جریان الکتریکی دور کرد.
آثار برق گرفتگی؛ اختلالات قلبی عروقی، اختلالات و ضایعات عصبی، اختلالات حسی(شنوایی و بینایی)، عوارض کلیوی و پخته شدن عضلات.
منبع:
مرکز تحقیقات و فناوری اتوماسیون صنعتی ایران
پرشین پرشیا
بسیاری از افراد هنگام نظافت و شستشوی آشپزخانه یا نصب لوستر دچار برق گرفتگی می شوند. در این زمان، بهترین اقدام آن است که بلافاصله برق را از کنتور قطع کنید.
اگر هم به کنتور دسترسی ندارید، سعی کنید به مصدوم نزدیک شوید و او را با اشیای خشک و ابزار نارسایی چون چوب یا پلاستیک از منبع برق جدا کنید. اگر هنگام نزدیک شدن به مصدوم احساس مور مور شدن و قلقلک در پاها کردید، بلافاصله بایستید.
این حس به شما علامت می دهد که شما روی زمین پر الکتریسیته هستید و جریان برق از یک پای شما وارد شده و از پای دیگر خارج می شود. در این زمان آرامش خود را حفظ کنید و فوری یک پای خود را از روی زمین بلند کرده، بچرخید و برگردید تا از این محیط خارج شوید.
برق گرفتگی وقتی اتفاق می افتد که برق مسیر رفت و برگشت داشته باشد. در این مواقع فرد یا باید روی یک پا بایستد یا ۲ پا را کامل به هم چسبانده تا در صورت ورود برق راهی برای خروج آن نباشد و خطر به حداقل رسد.
خطرناک ترین حالت برق گرفتگی زمانی است که جریان برق از یک دست وارد و از دست دیگر خارج شود. در این هنگام جریان برق از قلب و ریه گذشته و می تواند باعث از کار افتادن این اعضا و در نهایت منجر به مرگ شود.
چه باید کرد؟
۱ ـ با توجه به موارد ایمنی ذکر شده، مصدوم را از جریان برق جدا کنید.
۲ ـ تعداد تنفس و نبض مصدوم را شمارش کنید و اگر نفس نداشت به او تنفس مصنوعی دهید و بلافاصله با ۱۱۵ تماس بگیرید.
۳ ـ امکان دارد مصدوم با علائمی چون رنگ پریدگی، سرگیجه، رخوت، کاهش تعداد تنفس و ضربان قلب، دچار شوک شود. بنابراین فوری او را به پشت بخوابانید و پاهای او را ۲۰ سانتی متر (یک وجب) بالاتر از سطح بدنش قرار دهید و او را با یک پتو بپوشانید تا اتلاف گرمای بدن به حداقل رسد.
۴ ـ گاهی برق گرفتگی با سوختگی همراه است. اگر سوختگی سطحی بود، موضع را با آب خنک شستشو داده و پانسمان کنید، اما اگر سوختگی عمیق بود، مصدوم را بلافاصله به مراکز درمانی برسانید.
خطر برق گرفتگی در بدن مرطوب یک میلیون بار بیشتر از بدن خشک است. اگر با برق سرو کار دارید، دمپایی یا کفش هایی با عایق خشک بپوشید و سعی کنید هیچ قسمتی از بدن تان به طور مستقیم با زمین در تماس نباشد. با دست مرطوب و خیس به کلید، پریز و وسایل برقی دست نزنید و هنگام نظافت مراقب باشید تا آب به تجهیزات برقــی و کنتـــــور پاشیــده نشود.
اثرات برق گرفتگي در بدن انسان
بدست آوردن اطلاعاتی در مورد اثرات برق گرفتگی در بدن انسان مورد علاقه عموم مردم دنیا می باشد این اثرات نه تنها برای پزشکان بخاطر معالجه و مداوا مورد توجه است بلکه برای سازندگان لوازمات برقی و تکنسینها و متخصصین برق نیز مورد علاقه می باشد که بتوانند در جهت جلوگیری از این مخاطرات به راه حلهای مناسب دست یابند.
بشر از صدها هزار سال پيش با انرژي الكتريكي برخورد داشته و مي دانسته كه يك هيولا و اژدهايي در آسمانها وجود دارد ولي نمي دانسته به چه طريقي و با چه وسيله اي از اين انرژي گرانبها استفاده بكند.اثرات و خطرات اين انرژي را مشاهده مي كرد ولي قدرت بهره برداري از آن را نداشته است.زندگي بشر امروزي بدون استفاده از انرژي الكتريكي غير ممكن مي باشد و استفاده هايي را كه با ساخت لوازمات الكتريكي مي كند هنوز به 20% مزاياي اين انرژي پي نبرده است. توليد انرژي الكتريكي كه يكي از مهمترين و بهترين انرژيهايي است كه در اختيار بشر قرار دارد خيلي آسان و تبديل آن به انرژيهاي ديگر خيلي ساده مي باشد ولي طريقه حفاظت و بهره برداري صحيح از آن هميشه و در همه جا با مشكلاتي روبرو بوده است.
بخاطر اقتصادي بودن توليد انرژي الكتريكي و مساعد بودن آن براي محيط زيست استفاده از اين انرژي تا هزارها سال آينده نيز برقرار خواهد بود ولي اثرات فيزيكي اين انرژي بر روي بدن انسان و هر جانور زنده تغيير نخواهد كرد.
مهمترين اين مشكلات، برق گرفتگي و خطرات ناشي از آن مي باشد كه موجب از دست دادن جان انسان و حيوانات مي گردد علاوه بر آن با اتصال كوتاه هايي كه در مسير جريان برق رخ مي دهد باعث قطع شدن شبكه و سوختن لوازم الكتريكي و آتش سوزي مي شود كه با خسارت و خطرات زيادي همراه است.
اعتماد به سيم كشي و كابل كشي و استفاده از هرگونه ماشين آلات بويژه پمپ ها، روشنايي پاركها، استخر، پايه چراغ هاي معابر عمومي، مدارس، باشگاههاي ورزشي و بيمارستاها و كليه لوازم برقي و فلزي بخصوص كولرهاي آبي در منازل و كارخانجات به معناي اعتماد به طريقه صحيح ساخت و نصب استفاده از اين انرژي الكتريكي در ولتاژهاي پايين مي باشد.
درخواست اين اعتماد براي حفاظت جان انسان و حيوانات اهلي و جلوگيري از خطرات آتش سوزي و انفجارهاي عظيم در معادن، انبارهاي بزرگي، بخصوص پالايشگاههاي نفت و گاز و غيره بسيار مهم و با ارزش مي باشد.
تحقيقات انجام شده در مورد برق گرفتگي كه باعث مرگ شده ثابت مي كند كه پنجاه درصد آن در اثر تماس مستقيم سيم حامل برق در حمام، استخر، حياط، زير زمين، پاركها و يا جاهاي مرطوب بوده كه جريان برق مستقيما از بدن افراد به زمين برقرار شده است و بقيه بعلت فرسودگي كابلها ويا عايق نبودن صحيح لوازم خانگي و دستگاه هاي برقي ويا سيم كشي هاي غلط و استفاده از لوله هاي فلزي و سيم افشان اتفاق افتاده است.
سيستم توزيع انرژي الكتريكي كه سيستم ارت آن فاصله هاي مختلف شهر ارت گرديده است اين اعتماد را برقرار مي نمايد كه ولتاژهاي ايجاد شده در كليه قطعات فلزي ساختمان و برق گيرها در مواقع خطر هميشه مساوي صفر بوده و سنجش و آزمايشات آن با قوانين استاندارد هاي بين المللي مطابقت داشته باشد.
قبول و رعايت استانداردهاي بين المللي موجود در اجراي دستورالعمل هاي مورد لزوم در راه جلوگيري از خطرات برق گرفتگي كمك موثري در اين مورد مي باشد كه كشورهاي پيشرفته آنرا رعايت و تعداد سوانح برق گرفتگي را تا حد امكان كاهش مي دهند.
در مواقع رعد و برق و يا شعله ور شدن دستگاههاي برقي چه در ولتاژهاي پايين ويا ولتاژهاي بالا در نزديكي انسان امكان برق گرفتگي نيز وجود دارد كه خطرات و خسارات آن را به طور ساده نمي توان در اين بخش تشريح كرد.
جريان و فشار برق در بدن انسان در جاهايي كه مقاومت اهمي بدن كمتر باشد بيشتر و راحت تر جريان مي نمايد و سعي مي كند كه اين موانع را برطرف نمايد چنانچه اين موانع مقاومت در مقابل فشار برق را نداشته باشد جريان برق باعث متلاشي كردن و سوزاندن و به آتش كشيدن و برطرف كردن آين موانع خواهند شد ( مانند سوخت فيوز) سوزاندن و به آتش كشيدن يكي از خطرات بزرگ برق است كه جزو كاراكتر و قدرت برق مي باشد.
در بدن انسان و هر جانور زنده هنگام برق گرفتگي همين واقعه رخ مي دهد بارها اتفاق افتاده است كه در اثر يك اشتباه ويا دقت ننمودن و رعايت نكردن دستورالعمل هاي موجود حتي كارگران و مهندسين با تجربه هم دچار برق گرفتگي شده اند كه توام با مرگ بوده است.
كمترين مقامتهاي بدن انسان عضلات و ماهيچه ها و آاورت و حساسترين وظريفترين آنها دريچه هاي قلبي،كبد، ريه، غده تيروئيد وغيره مي باشند.
بزرگترين اين مقامتها از پوست بدن شروع و سپس سلسله مويرگها مي باشد كه در مقابل جريان برق با سوختگي ناگواري مواجه مي شود.
اين سوختگي ها عميق بوده و مداواي آن چنانچه زياد باشند بسيار سخت و در بعضي مواقع غير قابل علاج مي باشند بخصوص كه اگر سوختگي در برق گرفتگي با ولتاژ زياد اتفاق افتاده باشد و زخم هاي ايجاد گرديده عمقي تر بوده كه هميشه با دردهاي زياد و عفونت هاي سختي همراه خواهند بود.
آشنائي با ساختمان بدن انسان و مقاومتهاي داخلي آن بسيار مهم مي باشند زيرا در هنگام عبور جريان برق از بدن انسان اين مقاومتها در مقابل ولتاژ برقرار شده در نسوج بدن امپدانسي را تشكيل مي دهند كه بوسيله آن مي توان جريان را محاسبه نمود.
وقتی شخصی دچار برق گرفتگی می شود، عبور جریان الکتریکی از طریق بدن ممکن است وی را از هوش برده ، منجر به توقف تنفس و حتی ضربان قلب وی شود. جریان الکتریکی می تواند هم در محلی که وارد بدن می شود و هم در محلی که برای تخلیه به زمین از بدن خارج می شود، سوختگی ایجاد کند. در بعضی موارد، جریان برق ، گرفتگی عضلانی هم ایجاد می کند که این موضوع ، مانع از قطع ارتباط مصدوم با منبع برق می شود. بنابراین وقتی به صحنه حادثه می رسید، امکان دارد که هنوز جریان الکتریکی در بدن مصدوم برقرار باشد.
آسیب های الکتریکی معمولا در منزل یا محل کار و در اثر تماس با منابع برق با ولتاژ پایین رخ می دهند. همچنین ممکن است این آسیب ها در اثر تماس با منابع برق با ولتاژ بالا (مثل خطوط انتقال نیروی افتاده روی زمین ) هم رخ دهند. افرادی که با جریان ولتاژ بالا دچار برق گرفتگی می شوند، به ندرت زنده می مانند.
صاعقه یک جریان الکتریکی ناگهانی طبیعی است که از جو تخلیه می شود و در مسیر خود، مقادیر زیادی از حرارت و نور را منتقل می کند. صاعقه ، تماس خود را با زمین از طریق نزدیک ترین ساختارهای بلند محوطه و احتمالا هر شخصی که نزدیک آن ساختار ایستاده باشد، برقرار می کند. اصابت صاعقه می تواند به آتش گرفتن لباس ها، زمین خوردن مصدوم و حتی مرگ آنی منجر شود. هرچه سریع تر تمام افراد را از محل اصابت صاعقه دور کنید.
تماس با جریان ولتاژ بالا (که معمولا در خطوط نیرو و کابل های هوایی پرفشار وجود دارد) معمولا به مرگ فوری منجر می شود. افرادی که زنده می مانند، سوختگی های شدیدی خواهند داشت . از این گذشته ، این شوک می تواند با ایجاد اسپاسم عضلانی ، مصدوم را به اطراف پرتاب کرده ، آسیب هایی مثل شکستگی ایجاد کند. جریان برق با ولتاژ بالا می تواند تا ۱۸ متر جهش داشته باشد. اشیایی مثل چوب خشک یا لباس نمی توانند از شما محافظت کنند. قبل از نزدیک شدن به مصدوم ، منبع جریان برق باید قطع شده باشد؛ در صورتی که خطوط نیروی هوایی در راه آهن آسیب دیده باشند، قطع منبع برق بسیار حیاتی خواهد بود.
مصدوم احتمالا بی هوش است . پس از آنکه از بی خطر بودن محل مطمئن شدید، راه تنفسی مصدوم را باز کرده ، تنفس وی را بررسی کنید؛ آماده باشید تا در صورت لزوم احیای تنفسی و ماساژ قفسه سینه را آغاز کنید. در صورتی که مصدوم در حال نفس کشیدن است ، وی را در وضعیت بهبود قرار دهید. علایم حیاتی (سطح پاسخ دهی ، نبض و تنفس ) را مرتبا کنترل و ثبت کنید. در جریان برق با ولتاژ بالا ناظران را از محل حادثه ای که در اثر جریان ولتاژ بالا رخ داده است ، دور کنید. فاصله ایمن ، بیش از ۱۸ متر از منبع برق است .
جریان های خانگی که در منازل و محل های کار مورد استفاده قرار می گیرند، می توانند آسیب های جدی یا حتی مرگ ایجاد کنند. حوادث معمولا ناشی از کلیدهای برق خراب ، سیم های برق لخت شده یا وسایل برقی دارای نقص هستند. خصوصا کودکان کم سن و سال در معرض خطر هستند (کودکان به طور طبیعی کنجکاو بوده ، ممکن است انگشتان خود یا سایر اشیا را به داخل پریزهای دیواری برق فرو کنند). آب (که یک هادی قوی و خطرناک الکتریسیته است ) میزان خطر را افزایش می دهد. تماس با یک وسیله برقی بی خطر با دست های خیس یا در شرایطی که کف اتاق خیس باشد، خطر شوک الکتریکی را به مقدار زیادی افزایش می دهد.
در صورتی که مصدوم در تماس با جریان الکتریکی است ، به وی دست نزنید؛ ممکن است مصدوم برق دار باشد و شما هم در معرض برق گرفتگی قرار بگیرید. هرگز از وسایل فلزی برای قطع تماس الکتریکی استفاده نکنید. روی یک ماده خشک نارسانا ایستاده ، از یک وسیله چوبی استفاده کنید. آماده باشید تا در صورت توقف تنفس مصدوم ، احیای تنفسی یا ماساژ قلبی را تا رسیدن کمک های اورژانس آغاز کنید.
در صورتی که به محل انشعاب اصلی یا کنتور برق به سهولت دسترسی دارید، تماس بین مصدوم و منبع برق را از طریق خاموش کردن آن ، قطع کنید. در غیر این صورت ، دوشاخه را خارج کنید یا کابل را درآورید. اگر به کابل ، پریز یا محل انشعاب اصلی دسترسی ندارید، به موارد زیر عمل کنید: برای محافظت از خود، روی یک ماده خشک نارسانا مثل یک جعبه چوبی ، یک کفپوش پلاستیکی یا یک دفترچه راهنمای تلفن بایستید. با استفاده از یک وسیله چوبی (مثل یک جارو)، اندام های مصدوم را از روی منبع الکتریکی کنار بزنید یا منبع الکتریکی را از مصدوم دور کنید.
اگر قطع تماس (مصدوم با منبع برق ) با یک وسیله چوبی مقدور نیست ، ضمن آنکه کاملا مراقب هستید تا به مصدوم دست نزنید، طنابی را به دور مچ پای مصدوم یا بازوان وی حلقه کنید و وی را از منبع جریان الکتریکی دور کنید. تنها در صورتی که ضرورت دارد، مصدوم را با کشیدن بخش هایی از لباس که شل و خشک هستند، (از منبع برق ) دور کنید. این کار را تنها به عنوان آخرین تلاش انجام دهید، زیرا ممکن است مصدوم همچنان برق دار باشد.