اسهال و درمان آن
نشانه ها و عوامل ایجاد عفونت ریوی در سالمندان را بشناسید
نشانه ها و عوامل ایجاد عفونت ریوی در سالمندان را بشناسید عفونت ریوی,بیماری عفونت ریوی,عفونت ریوی در بارداری,علائم عفونت ریوی,درمان عفونت ریوی,درمان عفونت ریوی با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان عفونت …
راهکار هایی برای برطرف کردن بوی بد دهان
راهکار هایی برای برطرف کردن بوی بد دهان بوی بد دهان,بیماری بوی بد دهان,بوی بد دهان در بارداری,علائم بوی بد دهان,درمان بوی بد دهان,درمان بوی بد دهان با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب …
علت و درمان قطعی پوست مرغی شدن پوست بازو چیست
پوست مرغی پوست مرغی ,پوست مرغی شدن پوست,پوست مرغی نی نی سایت,پوست مرغی بازو,پوست مرغی چیست,پوست مرغی شدن بدن,پوست مرغی درمان,پوست مرغی شدن صورت,پوست مرغی در کودکان توضیحاتی در مورد پوست مرغی …
اسهال و درمان آن
اسهال,بيماري اسهال,اسهال در بارداري,علائم اسهال,درمان اسهال,درمان اسهال با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان اسهال,اسهال را چگونه درمان کنيم,اسهال در کودکان,اسهال در بزرگسالان,اسهال در نوزادان,اسهال در بهار,اسهال در تابستان,اسهال در پاييز,اسهال در زمستان,آشنايي با اسهال,همه چيز در مورد اسهال,اسهال واگيردار است,اسهال و درمان آن,ورزشهاي مناسب براي درمان اسهال
اسهال و درمان آن
به گزارش بی اس ام اس افزایش غیر طبیعی دفعات اجابت مزاج که معمولا با تغییر در قوام و حجم مدفوع همراه است، اسهال نامیده میشود که میتواند به دو صورت حاد یا مزمن بروز کند.
اسهال زمانی روی میدهد که:
– حجم مدفوع زیاد،
– قوام مدفوع نرم و آبکی و
– تعداد دفع مدفوع از 3 نوبت در شبانهروز تجاوز کند.
هر کدام از 3 شرط فوق نباشد، نمیتوان از اصطلاح اسهال استفاده کرد، مثل بچهای که فردا امتحان دارد و به دلیل استرس تعداد نوبتهای اجابت مزاجش بیشتر میشود، اما حجم کلی مدفوع تغییری نمیکند. یا اگر مقدار زیادی مواد غذایی مصرف کنیم حجم مدفوع بالا میرود، اما قوام آن تغییری نمیکند. پس هیچکدام از این موارد اسهال نیست.هر چند بسیاری از این حالتها تحت عنوان اسهال کاذب، نیاز به بررسی دارند.اسهال میتواند در اثر ابتلا به عفونت های میکروبی، بیماری ها (نظیر التهابهای رودهای و ایدز)، ناسازگاری های غذایی، حساسیت به الکل یا مسمومیت ها بروز نماید.اصولا اسهال خفیفی که با سایر علائم (تب، دفع خون و …) همراه نباشد، خودبخود بهبود مییابد، اما در صورتی که حالت آزاردهندهای به خود بگیرد، میتوان از فرآوردههای ضد اسهال بهره گرفت. این فرآوردهها نیز تنها در درمان شرایط موقت و گذرا توصیه میشوند.در صورتی که اسهال بیش از دو روز به طول بیانجامد، یا با تب بالا و از دست دادن پنج درصد کل آب بدن یا دفع خون همراه شود، هرگز خوددرمانی نکنید و فورا به پزشک مراجعه کنید.ممکن است اسهال باعث از دست دادن مقدار زیادی از آب و املاح بدن شود. در این شرایط، دهان خشک شده و چشم ها گود میافتند. ضعف، کاهش میزان دفع ادرار و سرگیجه نیز از علائم دیگر اسهال هستند. بنابراین جایگزینی آب از دست رفته برای افراد مبتلا به اسهال، خصوصا در اطفال، از اهمیت ویژهای برخوردار است. در این گونه موارد میتوان با نوشیدن انواع مایعات و یا استفاده از محلول های خوراکی نظیر ORS (او آر اس)، آب و املاح از دست رفته در بیماری اسهال را جبران کرد.در صورت عدم دسترسی به پودر بسته بندی شده ORS ، میتوان از دستور زیر برای تهیه آن برای درمان اسهال استفاده کرد:
-دو قاشق مرباخوری شکر
-یک قاشق چایخوری نمک
-نصف قاشق چایخوری جوش شیرین
-چهار لیوان آب جوشیده سرد شده و یا آب میوه
تمامی مواد بالا را با هم مخلوط کرده و در پارچ بریزید و در یخچال قرار دهید تا خنک شود، به خصوص برای بچه ها حتما خنک کنید تا بتواند آن را بخورد.
چه موقع برای درمان اسهال به پزشک مراجعه کنیم؟
1) اگر اسهال شما همراه با احساس تشنگی، خشکی زبان و چروکیدگی پوست شما باشد.2) اگر با گذشت 48 ساعت، هیچگونه بهبودی در حال شما رخ نداده است.3) اگر اطرافیان شما هم به اسهالی مشابه شما دچار شدهاند.4) اگر درجه حرارت بدن شما به 38/5 درجه یا بالاتر رسیده یا مدفوع شما به شدت خونی شده است.5) اگر کودک شما دچار اسهال شده است. فراموش نکنید که اسهال ویروسی به ظاهر ساده، هنوز هم شایعترین علت مرگ و میر کودکان شهری و روستایی است. خردسالان به سرعت حجم آب بدن خود را از دست میدهند.6) اگر شما بالای 50 سال سن دارید و اسهال شما همراه با دردهای شدید شکمی است. به خصوص اگر به تازگی از سیسییو یا آیسییو مرخص شدهاید.7) اگر در حال مصرف کورتون یا سایر داروهای تضعیفکننده سیستم ایمنی هستید و دچار اسهال شدهاید.
روش های غیردارویی برای درمان اسهال
اسهال و استفراغ در اکثر موارد خود به خود بهبود می یابند. اما لازم است همزمان با این بیماری، آب و املاح از دست رفته ی بدن جبران شود. خوردن مایعات، بهترین روش جایگزینی آب از دست رفته بدن است.بنابراین لازم است فرد در حد تحمل و در فواصل معین از مایعات استفاده کند.در مجموع بهترین اقدام در مورد اسهال و استفراغ، جبران املاح از دست رفته ی بدن است.ضمنا در مورد شیرخوارانی که از شیر مادر تغذیه میکنند، به هیچ عنوان نباید شیر مادر را قطع نمود، اما برای کودکانی که با شیر خشک تغذیه میشوند، طبق تجویز پزشک نوع مناسبتری از شیرخشک توصیه میشود.روش های دیگر عبارتند از : استراحت، رژیم غذایی مناسب (مصرف مایعات، غذاهای کم حجم، ولی مقوی و پرهیز از مصرف سبزیجات و میوهجات خام) و خودداری از مصرف مواد ملین مثل آلو.
10 ماده غذایی مناسب برای درمان اسهال
1- دم کرده یونجه اسهال را درمان می کند. اما مصرف زیاد یونجه توصیه نمی شود، زیرا باعث ایجاد نفخ می شود.2- علف هفت بند، برای درمان اسهال خونی، بواسیر و اسهال مفید است3- در طب سنتی هند موز کال، یبوست زا است و در درمان اسهال ساده و اسهال خونی مفید است و در بهبود زخم های روده کاربرد دارد. شیره گل های موز برای درمان اسهال خونی معجزه می کند.4- چای ریحان برای رفع بی اشتهایی، درمان اسهال، نفخ و زخم معده به کار می رود.5- گشنیز گاهی اوقات به عنوان یک ملین برای درمان یبوست و گاهی برای درمان اسهال استفاده می شود.6- خرما در درمان اسهال و اختلالات روده ای نقش دارد.7- ماست برای درمان اسهال کودکان مفید است. متخصصان در هنگام مصرف آنتی بیوتیک ها، مصرف ماست را توصیه می کنند، زیرا اغلب آنتی بیوتیک ها باعث نابودی باکتری های مفید دستگاه گوارش و اختلال در کار آن و بروز اسهال می شوند.8- گل های خشک شده انبه، برای درمان اسهال، اسهال خونی مزمن و برخی مشکلات مثانه مفید است. مغز هسته انبه، ضد اسهال است.9- مصرف ازگیل خام موجب تقویت بدن میشود و برای درمان اسهال مفید است.10- سیب را می توان برای برطرف کردن اسهال حتی برای کودکان به کار برد. بدین منظور سیب را باید رنده کرد و خورد.
==========
اسهال : خرما رسیده حاوی پتاسیم است. پتاسیم برای کنترل اسهال بسیار مهم است. آنها به راحتی هضم شده و برای برطرف کردن مشکل اسهال بسیار مفیدند.
منابع :سایت پزشکی شفا
سلامت نیوز
سیمرغ
ایسنا
سایت worldfood
اسهال بیماری است که به دلایل عفونی و فصلی در بدن ایجاد شده و سلامت بخش های مهم بدن را تا حد بالایی تهدید می کند و باید درمان آن را جدی گرفته شود.
زمانی که تغییر در تعداد و غلظت مدفوع ایجاد شود به طوری که مدفوع آبکی شده و تکرر ان بالا رود فرد مبتلا به اسهال می شود.
بزرگترین و اصلی ترین علت اسهال عوامل عفونی است که این عوامل از طریق مختلف وارد بدن می شود.
گاهی با خوردن میوه و سبزی که به درستی و کامل شستشو داده نشده باشد اسهال ایجاد می شود
در بعضی مواقع به دلیل رعایت نکردن بهداشت به خصوص بعد از اجابت مزاج عفونت موجود در دست هایی که شسته نشده اند و.. وارد بدن شده و اسهال رخ می دهد.
اگر در زمان ابتلا به اسهال این علائم را مشاهده کردید به پزشک مراجعه کنید:
1- اگر ابتلا به اسهال شما بعد از گذشت 2 روز هیچ تغییری البته رو به بهبودی نداشت.
2-اگر مدفوع شما خونی شد.
3-اگر فرد مبتلا به اسهال با لاتر از 45 سال بود چرا که بعد از 40 سالگی مقاوت سیستم ایمنی بدن تا حدی پایین می آید.
4-اگر در کنار اسهال بسیار تشنه می شوید و دهانتان خشک می شود.
5- اگر در کنار اسهال تب هم دارید.
زمانی که فردی مبتلا به اسهال از شما در مورد درمان می پرسد بدون معطلی کته ماست را به او پیشنهاد می کنید که این روش درمانی فوق العاده موثر است.
زمانی که فردی مبتلا به اسهال از شما در مورد درمان می پرسد بدون معطلی کته ماست را به او پیشنهاد می کنید که این روش درمانی فوق العاده موثر است.
متخخصین طب سنتی دم کرده یونجه را پیشنهاد می کنند البته به اندازه نه زیاد تر از حد .درمان سنتی دیگر دم کردن چای ریحان است.
میوه هایی که اسهال را بند می آورند:موز، سیب ,خرما و ازگیل
به یاد داشته باشید که در زمان ابتلا به اسهال بدن با بی آبی شدید مواجه می شود که باید در مصرف آب کاستی نشود.
درمان دارویی اسهال هم در کنار این درمان ها کامل کننده است که رایج ترین قرص برای متوقف کردن و درمان اسهال قرص دیفنوکسیلات است.
اِسهال (به انگلیسی: Diarrhea) وضعیتی است که در آن فرد بیمار دست کم سه بار در روز دفع مدفوع روان یا مایع دارد. این حالت میتواند چند روز به طول بیانجامد و موجب کم آبی بدن میشود که در پی از دست دادن مایعات رخ میدهد
نشانههای کم آبی معمولاً با از بین رفتن کشش طبیعی پوست و تغییر در شخصیت آغاز میشود. این وضعیت میتواند پیشروی کند و در حالات حادتر منجر به کاهش ادرار، رنگپریدگی، ضربان سریع قلب، و کاهش در پاسخگویی شود. ولی مدفوع روان اما بدون آب در کودکانی که از شیر مادر تغذیه میکنند میتواند طبیعی باشد.
عمدهترین دلیل اسهال عفونت رودهها است که ممکن است در پی این شرایط به وجود بیاید: ویروس، باکتری، انگل یا وضعیتی که به عنوان اسهال و استفراغ شناخته میشود. این آلودگیها معمولاً از طریق غذا یا آبی حاصل میشوند که آلوده به مدفوع شدهاند یا مستقیماً از فردی منتقل میشوند که به این بیماری آلوده شده است
این بیماری را میتوان به سه دسته تقسیمبندی کرد: اسهال آبکی کوتاه مدت، اسهال خونی کوتاه مدت، و اگر به مدت بیش از دو هفته ادامه یابد، به عنوان اسهال پایدار شناخته میشود. اسهال آبکی کوتاه مدت میتواند در پی آلودگی به وبا باشد. اسهال خونی کوتاه مدت وضعیتی است که به عنوان دیسانتری هم شناخته میشود
شماری از عوامل غیرعفونی نیز ممکن است منجر به اسهال بشوند. این عوامل شامل این موارد هستند: پرکاری تیروئید، عدم تحمل لاکتوز، بیماریهای التهابی روده، مصرف برخی داروها، سندروم روده تحریکپذیر و یک سری عوامل دیگر.[۲] در بیشتر موارد، برای شناخت عامل اصلی به کشت مدفوع نیازی نیست
راههای پیشگیری از اسهال عفونی شامل این موارد است: رعایت بهداشت، آب آشامیدنی پاک، و شستن دستها. شیردهی به مدت حداقل شش ماه نیز پیشنهاد میشود، چرا که به عنوان واکسیناسیون روتاویروس عمل میکند. محلول آب رسانی دهانی (ORS) که همان آب آشامیدنی به همراه مقدار متعادلی از نمک و شکر است نوعی درمان است که معمولاً در پیش گرفته میشود. قرصهای روی نیز پیشنهاد میشوند
ه طور طبیعی حجم زیادی از آب به داخل رودهٔ کوچک ترشح میشود، اما حجم بیشتر این آب ترشح شده دوباره توسط دیوارهٔ رودهٔ کوچک قبل از رسیدن به رودهٔ بزرگ بازجذب میشود. اسهال ترشحی زمانی رخ میدهد، که درآن ترشح به درون لومن روده بیشتر از بازجذب در دیوارهٔ روده رخ دهد یا از بازجذب مواد ترشحی، توسط دیوارهٔ روده جلوگیری به عمل آید. از شایعترین علل این نوع اسهال، توکسین ویبریو کلرا است، که ترشح آنیونها، به خصوص کلر را تحریک میکند، لذا برای نگه داشتن تعادل الکتریکی، یون سدیم به همراه آب دفع میشود. در این نوع از اسهال، اسمولاریتهٔ ترشحات رودهای با پلاسما برابر است و با ناشتا بودن، اسهال ادامه مییابد.[
بازجذب آب در روده، به بازجذب کافی مواد محلول در روده بستگی دارد. اگر میزان مواد محلول در لومن روده افزایش یابد، این مواد محلول اضافی بازجذب نشده و به دنبال آن، آب هم بازجذب نمیشود و در نهایت اسهال پدید میآید.
اسهال اسموتیک تحت شرایط دو وضعیت زیر ایجاد میشود:
وجود مواد اسموتیک (موادی با خاصیت بازجذب کم) در روده مانند مانیتول، سوربیتول، سولفات منیزیم و …
سوءجذب، ناتوانی در بازجذب بیکربنات از شایعترین علل اسهال ناشی از سوءجذب میباشد، مثال بارز عدم تحمل لاکتوز ناشی از نقص آنزیم لاکتاز موجود در حاشیه مسواکی دیوارهٔ روده میباشد در اثر نقص این آنزیم، لاکتوز، به گلوکز و گالاکتوز جهت بازجذب هیدرولیز نمیشود، بنابراین لاکتوز اسموتیک در لومن روده باقی خواهد ماند؛ این لاکتوز بازجذب نشده آب را نیز در لومن روده با خود نگه داشته و اسهال را پدید میآورد. این نوع از اسهال با ناشتا بودن و یا قطع مصرف مواد اسموتیک متوقف میشود.
افزایش غیر طبیعی دفعات اجابت مزاج که معمولا با تغییر در قوام و حجم مدفوع همراه است، اسهال نامیده میشود که میتواند به دو صورت حاد یا مزمن بروز کند.
اسهال میتواند در اثر ابتلا به عفونت های میکروبی، بیماری ها (نظیر التهابهای رودهای و ایدز)، ناسازگاری های غذایی، حساسیت به الکل یا مسمومیت ها بروز نماید.
اصولا اسهال خفیفی که با سایر علائم (تب، دفع خون و …) همراه نباشد، خودبخود بهبود مییابد، اما در صورتی که حالت آزاردهندهای به خود بگیرد، میتوان از فرآوردههای ضد اسهال بهره گرفت. این فرآوردهها نیز تنها در درمان شرایط موقت و گذرا توصیه میشوند.
ممکن است اسهال باعث از دست دادن مقدار زیادی از آب و املاح بدن شود. در این شرایط، دهان خشک شده و چشم ها گود میافتند. ضعف، کاهش میزان دفع ادرار و سرگیجه نیز از علائم دیگر این عارضه هستند. بنابراین جایگزینی آب از دست رفته برای افراد مبتلا به اسهال، خصوصا در اطفال، از اهمیت ویژهای برخوردار است. در این گونه موارد میتوان با نوشیدن انواع مایعات و یا استفاده از محلول های خوراکی نظیر ORS (او آر اس)، آب و املاح از دست رفته را جبران کرد.
ر صورت عدم دسترسی به پودر بسته بندی شده ORS ، میتوان از دستور زیر برای تهیه آن استفاده کرد:
دو قاشق مرباخوری شکر
یک قاشق چایخوری نمک
نصف قاشق چایخوری جوش شیرین
چهار لیوان آب جوشیده سرد شده و یا آب میوه
تمامی مواد بالا را با هم مخلوط کرده و در پارچ بریزید و در یخچال قرار دهید تا خنک شود، به خصوص برای بچه ها حتما خنک کنید تا بتواند آن را بخورد.
اسهال و استفراغ در اکثر موارد خود به خود بهبود می یابند. اما لازم است همزمان با این بیماری، آب و املاح از دست رفته ی بدن جبران شود. خوردن مایعات، بهترین روش جایگزینی آب از دست رفته بدن است.
بنابراین لازم است فرد در حد تحمل و در فواصل معین از مایعات استفاده کند. در مجموع بهترین اقدام در مورد اسهال و استفراغ، جبران املاح از دست رفته ی بدن است.
ضمنا در مورد شیرخوارانی که از شیر مادر تغذیه میکنند، به هیچ عنوان نباید شیر مادر را قطع نمود، اما برای کودکانی که با شیر خشک تغذیه میشوند، طبق تجویز پزشک نوع مناسبتری از شیرخشک توصیه میشود.
روش های دیگر عبارتند از : استراحت، رژیم غذایی مناسب (مصرف مایعات، غذاهای کم حجم، ولی مقوی و پرهیز از مصرف سبزیجات و میوهجات خام) و خودداری از مصرف مواد ملین مثل آلو.
دم کرده یونجه اسهال را درمان می کند. اما مصرف زیاد یونجه توصیه نمی شود، زیرا باعث ایجاد نفخ می شود.
علف هفت بند، برای درمان اسهال خونی، بواسیر و اسهال مفید است.
در طب سنتی هند موز کال، یبوست زا است و در درمان اسهال ساده و اسهال خونی مفید است و در بهبود زخم های روده کاربرد دارد. شیره گل های موز برای درمان اسهال خونی معجزه می کند.
چای ریحان برای رفع بی اشتهایی، درمان اسهال، نفخ و زخم معده به کار می رود.
گشنیز گاهی اوقات به عنوان یک ملین برای درمان یبوست و گاهی برای درمان اسهال استفاده می شود.
خرما در درمان اسهال و اختلالات روده ای نقش دارد.
ماست برای درمان اسهال کودکان مفید است. متخصصان در هنگام مصرف آنتی بیوتیک ها، مصرف ماست را توصیه می کنند، زیرا اغلب آنتی بیوتیک ها باعث نابودی باکتری های مفید دستگاه گوارش و اختلال در کار آن و بروز اسهال می شوند.
گل های خشک شده انبه، برای درمان اسهال، اسهال خونی مزمن و برخی مشکلات مثانه مفید است. مغز هسته انبه، ضد اسهال است.
مصرف ازگیل خام موجب تقویت بدن میشود و برای درمان اسهال مفید است.
سیب را می توان برای برطرف کردن اسهال حتی برای کودکان به کار برد. بدین منظور سیب را باید رنده کرد و خورد.
آب انار هم قابض هست و برای اسهال خوبه!
یک ماه دارم چه کنم
اسهال مداوم دارم بدون تب یادرد یاخون چکار کنم
روزه اسهال دل درد دارم اصلا اشتها ندارم دکتر رفتم میگه سالمی خسته شدم ازبس دل درد داشتم
پودر بلوط همراه با ماست برای رفع اسهال مفیده
اسهال یعنی مدفوع آبکی و شل که پی در پی دفع میشود. اسهال چیزی است که خیلی از افراد آنرا تجربه میکنند. اسهال اکثر اوقات باعث مراجعه بیشتر به دستشویی و حجم بیشتر مدفوع کردن، میباشد. در اکثر موارد نشانهها و علایم اسهال چندین روز طول کشیده و افراد را آزار میدهد. در مواردیکه اسهال بیش از یک هفته طول بکشد، میتواند نشانه بیماری جدی و مهمی باشد. این بیماریها میتواند شامل، بیماری التهاب روده و در موارد کم خطرتر سندرم روده تحریک پذیر باشد.
اسهال اسمزی (Osmotic diarrhea). این نوع اسهال نشان میدهد که چیزی در روده، آب بدن را بداخل روده میکشاند و باعث ابتلا به اسهال میشود.
اسهال ترشحی (Secretory diarrhea). این نوع اسهال زمانی رخ میدهد که بدن زمانیکه روده نیازی ندارد، آب درون روده ترشح میکند. انواع عفونت، داروها و سایر موارد میتواند باعث ابتلا به ایهال ترشحی شود.
اسهال اگزوداتیو (Exudative diarrhea). این نوع اسهال نوعی از اسهال است که در آن خون و یا چرک وجود داشته باشد. این نوع اسهال همراه با بیماری های التهابی روده، از قبیل بیماری کرون ، کولیت اولسراتیو و یا بعضی از عفونت ها رخ میدهد.
متداول ترین دلیل اسهال، ویروسی است که روده را آلئده میکند. این نوع عفونت معمولا دو روز طول میکشد و به آن آنفولانزای روده و یا آنفولانزای معده میگویند.
اسهال ممکن است بدلایل دیگری از جمله:
دیابت
بعضی از داروها
رادیوتراپی
پرکاری تیروئید
بعضی از انواع سرطان
مصرف بیش از حد ملین
مصرف الکل
جراحی دستگاه گوارش
عفونت از طریق باکتری (دلیل انواع متداول مسمومیت غذایی)
عفونت از طریق سایر موجودات زنده
خوردن غذاهایی که دستگاه گوارش را بهم میریزد.
آلرژی به بعضی از غذاهای خاص
بیماریهای روده (ازقبیل یماری کرون ، کولیت اولسراتیو)
عدم جذب (زمانیکه بدن نمیتواند موادمغذی خاص رژیم غذایی را جذب کند)
شانه ها و علایم اسهال به دو نوع ساده و پیچیده تفکیک میشود. اسهال پیچیده نشاندهنده بیماری جدی دیگری است.
نشانههای اسهال ساده شامل:
۱٫ نفخ و درد شکم
۲٫ مدفوع شل یا رقیق
۳٫ مدفوع آبکی
۴٫ احساس احتیاج سریع به مدفوع کردن
۵٫ تهوع و استفراغ
بعلاوه موارد بالا، نشانههای اسهال پیچیده شامل موارد زیر هم میشود:
۱٫ خون، بلغم یا غذای هضم نشده در مدفوع
۲٫ کاهش وزن
۳٫ تب
درصورتیکه اسهال شما بیش از ۲۴ ساعت طول کشید و یا تب داشتید سریعا به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر استفراغ مانع نوشیدن آب توسط شما میشود، با دکترتان تماس حاص نمایید.
در اکثر موارد اسهال چند روز بعد از ابتلا به آن از خودبخود درمان میشود.