خواص و مضرات چای و درخت قره قاط برای دیابت چیست

خواص و مضرات چای و درخت قره قاط برای دیابت چیست

قره قاط قره قاط ,قره قاط چیست,قره قاط به انگلیسی,قره قاط از کجا بخریم,قره قاط چیست,قره قاط خشک,قره قاط و لاغری,قره قاط سیاه,قره قاط و دیابت,قره قاط+خواص توضیحاتی در مورد قره قاط …

فواید و خواص دارویی مصرف اگیر ترکی برای لکنت زبان

فواید و خواص دارویی مصرف اگیر ترکی برای لکنت زبان

اگیر ترکی اگیر ترکی ,اگیر ترکی چیست,اگیر ترکی خواص,اگیر ترکی طب اسلامی,اگیر ترکی لکنت زبان,اگیر ترکی و لکنت زبان,اگیر ترکی در طب سنتی,خواص اگیر ترکی برای پوست توضیحاتی در مورد اگیر ترکی …

خواص و طریقه مصرف شکر تیغال برای سرفه در طب سنتی

خواص و طریقه مصرف شکر تیغال برای سرفه در طب سنتی

شکر تیغال شکر تیغال ,شکر تیغال برای سرفه,شکر تیغال در طب سنتی,شکر تیغال برای کودکان,شکر تیغال در بارداری,شکر تیغال برای نوزاد,شکر تیغال نحوه مصرف توضیحاتی در مورد شکر تیغال شِکَرتیغال (نام علمی: …

عرق نعناع

عرق نعناع ,عرق نعنا در بارداری,عرق نعناع برای نوزاد,عرق نعناع و یبوست,عرق نعناع برای معده,عرق نعنا ویکی پدیا,عرق نعنا و بارهنگ,عرق نعناع برای اسهال

عرق نعناع , عرق نعنا در بارداری , عرق نعناع برای نوزاد , عرق نعناع و یبوست

توضیحاتی در مورد عرق نعناع

همه ما یا حداقل خیلی از ما وقتی دل درد و دل پیچه داریم، می‌رویم سراغ نسخه مادربزرگ‌ها: «ننه! عرق نعناع بخور.» تاثیر این نسخه از لحاظ علمی هم ثابت شده اما باید بدانید نعناع هم ممکن است ایجاد حساسیت کند و بهتر است هر روز از این گیاه استفاده نشود و در صورت مصرف، همراه با غذا خورده ‌شود.در این مطلب از سایت جسارت در مورد عرق نعناع صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

تولید عرق نعناع

از هر گیاهی مانند برگ نعناع، بیدمشک، ریحان، گل محمدی یا زیره که دارای رایحه و اسانس باشد، می توان عرقیات گیاهی تولید کرد. برای تولید عرق گیاهی، ابتدا آب و ماده معطر که همان گیاه باشد، می جوشانند. پس از تبخیر آب، عملیات سرد کردن بخار و تقطیر به صورت سنتی یا صنعتی انجام می شود و مایعی که با تقطیر به دست آمده ، همان آب معطری است که ما ایرانی ها به آنها عرق گیاهی می گوییم. طی فرآیند تبخیر و تقطیر، اسانس و رایحه گیاه داخل مولکول های آب نفوذ می کند و در اصطلاح علمی، آب معطر مقطر تولید می شود. این آب های معطر مقطر، علاوه بر طعم و رایحه خوبشان، خواصی هم برای بدن دارند. ما ایرانی ها معمولا فقط به مایعی که از گلبرگ های گل محمدی تهیه می شود، «گلاب» می گوییم و سایر آب های معطر مقطر را «عرق گیاهی» یا «طبی» می نامیم.

خواص عرق نعناع

عرق نعناع، فقط حاوی رایحه نعناع ترکیب شده با آب است که خاصیت ضدنفخ، ضددرد و ضداسپاسم (گرفتگی) دارد. از آنجا که تمام ترکیب های نعناع وارد عرقش نمی شود، نمی توان همه خواص برگ نعناع را به عرق آن هم نسبت داد ولی مصرف این عرق گیاهی، پس از غذا و برای رفع دل درد و نفخ یا هضم بهتر غذا مفید است.

عرق نعناع , عرق نعنا در بارداری , عرق نعناع برای نوزاد , عرق نعناع و یبوست

عرق نعناع ضد نفخ

عرق نعناع ضد نفخ است و می‌تواند باعث کاهش درد معده شود و برای بادشکن هم می‌تواند به خوبی استفاده شود و برای بعضی از دل‌دردها، دل‌پیچه‌ها، رفع سوء‌هاضمه و اینگونه بیماری‌ها فرآورده خوبی است. این گیاه برای کمک به هضم معده بسیار مفید است و افرادی که مشکل گوارشی دارند، می‌توانند از عرق نعناع استفاده کنند. نعناع تازه چون دارای اسانس بیشتر است مسلما خواص درمانی بیشتری هم دارد ولی حرارت دادن باعث کم شدن خاصیت آن می‌شود. از برگ‌های این گیاه برای خوشبو کردن ماست و دوغ نیز استفاده می‌شود که مفید است. دم‌‌کرده عرق نعناع هم برای تقویت معده و روده کاربرد دارد.

اسانس نعناع

اگر عرق نعناع به صورت خوراکی وارد بدن شود تاثیری در از بین بردن بوی بد دهان ندارد اما اگر کسی از اسانس نعناع به عنوان دهان شویه استفاده کند حتما مفید است. این گیاه اثر ضدمیکروب دارد؛ پس اگر عرق نعناع را به عنوان دهان‌شویه روزی چند بار استفاده کرده یا آدامس نعناع مصرف کنیم، خوب است اما اینکه گیاه آن را بخوریم به نظر نمی‌آید که اثر خوب یا خاصی روی بوی بد دهان داشته باشد. نیم استکان عرق نعناع یا مثلا قرص نعناع مشکلی ایجاد نمی‌کند ولی اگر از نعناع زیاد استفاده شود سیستم گوارشی را تحریک می‌کند.

عوارض مصرف عرق نعناع

نه، فقط افرادی که به خود گیاه نعناع حساسیت دارند و با خوردن آن دچار واکنش های آلرژیک می شوند، نه تنها عرق نعناع، بلکه هیچ یک از محصولاتی را که بر پایه گیاه نعناع تولید شده است، نباید مصرف کنند. در مورد میزان مصرف این گیاه هم باید بدانید که هر بار نصف استکان عرق نعناع کافی است. مصرف طولانی عرق نعناع به صلاح نیست. این گیاه عارضه خاصی ندارد ولی برای برخی افراد ممکن است ایجاد حساسیت کند.مصرف عرق نعناع بعد از غذا به میزان نیم استکان مفید است که باعث کاهش نفخ می‌شود و به هضم غذا هم کمک می‌کند. از اسانس این گیاه باید کمتر استفاده شود؛ مثلا 2، 3 قطره یا فقط یک قطره کافی است چون اسانس آن خیلی غلیظ است و ممکن است دهان را بسوزاند؛ بنابراین بهتر است در آب پخش شده یا همراه با غذا خورده شود.

طریقه مصرف عرق نعناع

بزرگسالان: نصف فنجان تا یک فنجان بسته به غلظت عرق نعناع همراه با آب بعد ازغذا کودکان: یک تا دو قاشق غذاخوری همراه با آب بعد ازغذا

خواص درمانی عرق نعناع

مقوی معده مولد خون درمان دل درد و دل پیچه بادشکن درمان سکسکه زفع سردی بدن و رطوبت معده درمان سردرد و آرامش ذهن رفع بوی بد دهان ضد درد عمومی، تسکین دهنده میگرن و سردردهای ناشی از سردی

تسکین معده با عرق نعناع

مردم برگ نعنا را به چای خود اضافه می‌کنند. خاصیت آرام‌بخش نعنا نه تنها زبان و گلو را خنک می‌کند بلکه می‌تواند معده را نیز آرام کند. برگ‌های نعنا به عنوان پیش‌غذا به کار می‌روند زیرا این برگ‌ها با متعادل کردن فرآیند گوارش و تسکین التهاب احتمالی، گوارش را بهبود می‌بخشند. بنابراین اگر به دلیل التهاب یا چیزهای دیگر، معده‌درد داشته باشید، می‌توانید یک فنجان عرق نعنا بخورید. همچنین عرق نعنا به دلیل گیاهی بودن، فیبر بالایی دارد که معد‌ه‌درد ناشی از یبوست یا سوء هاضمه را تسکین می‌دهد.

کاهش وزن با عرق نعناع

تقریبا تمام عرق‌های گیاهی خاصیت کاهش وزن دارند و عرق نعنا نیز از این قاعده مستثنا نیست. توضیح این خاصیت کاهش وزن بسیار ساده است. اول، برگ نعنا حای فیبر رژیمی است که باعث ایجاد حس سیری در فرد می‌شود. دوم، همان‌گونه که قبلا گفتیم، روغن معطر موجود در برگ نعنا، ترشح آنزیم‌های گوارش ضروری را تحریک کرده و خطر بروز مشکلات گوارشی را کاهش می‌دهد، در نتیجه دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشد.

عرق نعناع برای مادران شیرده

شیر مادر هنوز هم، روش درست انتقال مواد مغذی از جسم مادر به نوزاد است. علم نیز با یافتن فواید متعدد شیردهی برای مادر و نوزاد، این مسئله را تایید می‌کند. متاسفانه، شیردهی باعث بروز ناراحتی‌هایی از جمله آسیب نوک سینه برای مادر می‌شود. عرق نعنا می‌تواند راهی برای حل این مشکل باشد. با استناد به مطالعه‌ای که در آوریل ۲۰۰۷ در مجله بین‌المللی شیردهی به چاپ رسید، استفاده از عرق نعنا برای درمان ترک و درد نوک سینه به ویژه برای مادرانی که نخستین تجربه شیردهی را دارند موثر است.

عرق نعناع و سرماخوردگی

منتول موجود در عرق نعنا یک دکونژستانت شناخته شده است. در واقع برگ نعنا به عنوان ماده‌ای که در داروهای استنشاقی، بالم‌ها و دیگر روش‌های رفع مشکلات تنفسی به کار می‌رود، شهرت دارد. خبر خوب این است که این خواص در برگ نعنایی که در آب جوش دم کشیده است نیز وجود دارد. به همین دلیل، مصرف عرق نعنا برای افراد مبتلا به آبریزش بینی و احتقان مفید است و به رفع این علائم کمک می‌کند. خواص دکونژستانت منتول با رفع خلط و مخاط باعث می‌شود هوای بیشتری وارد بینی شده و تنفس، آسان شود. عرق نعنا می‌تواند گلو را خنک کرده و گلو درد که یکی از علائم سرماخوردگی است را رفع کند.

عرق نعناع , عرق نعنا در بارداری , عرق نعناع برای نوزاد , عرق نعناع و یبوست

سلامت دهان با عرق نعناع

منتول که روغن معطر موجود در عرق نعناست دارای خواص ضد میکروبی نیز هست. به همین دلیل است که در کنار الکل اتیل برای تهیه برخی دهانشویه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. عرق نعنا دهان را خنک کرده و به بهداشت آن کمک می‌کند. یک فایده دیگر، این است که برخلاف دهانشویه‌های الکلی، دهانشویه‌های حاوی منتول، دهان را خشک نمی‌کنند. برعکس، مری را آرام کرده و التهاب و خشکی آن قسمت را کاهش می‌دهند.

طبع عرق نعناع

طبع عرق نعناع گرم و خشک (صفراوی) است. مهمترین خواص درمانی عرق نعناع عبارتند از: از شناخته شده‌ترین خواص عرق نعنا تقویت معده و رفع مشکلات گوارشی مانند نفخ، سوء هاضمه، دل درد و دل پیچه است. عرق نعناع همچنین خاصیت ضد نفخ، ضددرد و ضداسپاسم (گرفتگی) دارد و از آن برای درمان و تسکین دل درد کودکان و نوزادان استفاده می‌شود. به طور کلی مصرف مقادیر متعادل عرق نعناع بعد از غذا به هضم بهتر غذا کمک شایانی می‌کند. استفاده از عرق نعناع، اسانس نعنا یا قرص‌های نعنایی موجود در بازار برای خوشبو کردن دهان بسیار مفید است و برای رفع بوی بد دهان کاربرد دارد. به طور کلی این گیاه ضدعفونی کننده است و استفاده از آن به حفظ سلامت دهان و دندان کمک خواهد کرد. مصرف عرق نعناع در برطرف نمودن بیماری صبحگاهی زنان باردار و کاهش حالت تهوع آنان موثر است. کمک به تنظیم و تعادل هورمونهای زنان از خواص عرق نعناع در طب سنتی است. رفع سردی بدن و رطوبت معده از دیگر خواص عرق نعناع است و مصرف آن باعث ضدعفونی شدن و تقویت معده و روده می‌شود. کاهش فشار خون و حرارت بدن از خواص عرق نعنا است. نوشیدن عرق نعناع به دلیل خاصیت ضد التهابی آن، به آرامش و تخلیه ذهن از نگرانی‌ها و کاهش استرس کمک شایانی می‌کند. در طب سنتی برای درمان سردرد، آرامش ذهن و خواب راحت، خوردن روزانه دمنوش و عرق نعناع توصیه می‌شود. خاصیت ضد درد عمومی، تسکین دهنده میگرن و سردردهای سرد مزاجان از خواص عرق نعناع در طب سنتی است. عرق نعناع محرک رحم بوده و مصرف آن قاعده آور می‌باشد، از این رو در اوایل بارداری بایستی با احتیاط مصرف شود. افرادی که دچار مشکل نفخ و یبوست هستند، می توانند صبح‌ها از عرق نعناع یا دمنوش نعناع به همراه عناب و نبات میل کنند و اثربخش بودن آن را در کاهش مشکل خود تجربه کنند.

طرز تهیه عرق نعناع

برای تهیه عرق نعناع از برگ‌های تازه‌ی این گیاه استفاده می‌شود. به این منظور برگ‌های تازه گیاه جوشانده می‌شوند و پس از تبخیر آب، عملیات سرد کردن بخار و تقطیر به صورت سنتی یا صنعتی انجام می‌شود. طی فرآیند تبخیر و تقطیر، اسانس و رایحه گیاه داخل مولکول‌های آب نفوذ می کند. مایعی که با تقطیر به دست آمده، همان عرق نعناع است که حاوی خواص گیاه می‌باشد. لازم به ذکر است بهترین ظروف برای نگهداری عرق نعناع ظرف‌های شیشه‌ای رنگی یا فلزی پاکیزه و بدون بو است. تمام عرق‌های گیاهی باید در جای خشک و خنک و دور از نور مستقیم آفتاب قرار بگیرند.

مضرات عرق نعناع

زیاده‌روی در مصرف عرق نعنا و مصرف آن به طور مداوم و طولانی مدت ممکن است سبب بالا رفتن فشار خون و برخی ناراحتی‌های گوارشی شود. افرادی که به گیاه نعناع حساسیت دارند، بایستی در مصرف عرق نعناع احتیاط کنند. مصرف زیاد عرق نعناع باعث ایجاد یبوست می‌شود. همچنین به دلیل اثر شل‌کنندگی دریچه تحتانی مری، مصرف آن در افرادی که برگشت اسید معده به مری (رفلاکس معده) دارند، بایستی با احتیاط همراه باشد. مصرف عرق نعنا در اوایل بارداری بایستی با احتیاط و نظر پزشک همراه باشد. زیاده‌روی در مصرف نعناع و فراورده‌های آن نظیر عرق و اسانس نعناع برای کودکان و نوزادان مضر بوده بر سیستم گوارش، حرکات تنفسی و قلب کودک تاثیر منفی می‌گذارد.

همه چیز درباره عرق نعناع

افرادی که تمایل دارند وزن خود را کاهش دهند، یک ربع قبل و بعد از مصرف غذا ، نصف استکان عرق نعنا مصرف کنند چرا که مصرف نعنا، میزان چربی سازی را در بدن کاهش می دهد. « مهدی برهانی » ، مدیر انجمن علمی طب سنتی گفت : افرادی که اقدام به لاغری و کاهش وزن می کنند، ممکن است به دلیل اینکه چاق شدند دچار مزاج سرد شوند، در نتیجه از عوارض ساده ی آن ایجاد یبوست و نفخ معده است. به این افراد توصیه می شود که مصرف مقداری عرق نعنا را در برنامه ی غذایی روزانه خود قرار دهند. مصرف عرق نعنا باعث می شود تا حرارت معده افزایش یابد و در نتیجه هضم معده را بالا می برد ؛ از سوی دیگر، میزان چربی سازی نیز در بدن کاهش می یابد. در حالت کلی، میزان مصرف مشخصی برای مصرف عرق نعناع در طول روز وجود ندارد. نکته ای در مورد حساسیت افراد به نعنا؛ چنان چه افراد به خود گیاه نعناع حساسیت دارند و با خوردن آن دچار واکنش های آلرژیک می شوند، نه تنها عرق نعناع، بلکه هیچ یک از محصولاتی را که بر پایه گیاه نعناع تولید شده است، نباید مصرف کنند.عرق نعناع ضد نفخ است و می‌تواند باعث کاهش درد معده شود و برای بادشکن هم می‌تواند به خوبی استفاده شود و برای بعضی از دل‌دردها، دل‌پیچه‌ها، رفع سوء‌هاضمه و اینگونه بیماری‌ها فرآورده خوبی است. این گیاه برای کمک به هضم معده بسیار مفید است و افرادی که مشکل گوارشی دارند، می‌توانند از عرق نعناع استفاده کنند. نعناع تازه چون دارای اسانس بیشتر است مسلما خواص درمانی بیشتری هم دارد ولی حرارت دادن باعث کم شدن خاصیت آن می‌شود. از برگ‌های این گیاه برای خوشبو کردن ماست و دوغ نیز استفاده می‌شود که مفید است. دم‌کرده عرق نعناع هم برای تقویت معده و روده کاربرد دارد. بهترین زمان مصرف عرق نعنا چه زمانی است معمولا روی بسته بندی عرقیات سنتی تاریخ تولید و انقضا وجود ندارد و گاهی فقط تاریخ تولید روی بسته بندی نوشته می شود. بهتر است عرق های گیاهی را حداکثر ۶ تا ۱۲ ماه پس از تولید مصرف کنید تا از خاصیت آنها بهره مند شوید. فساد عرق گیاهی را هم می توان از ظاهر آن متوجه شد. عرق سالم و عاری از آلودگی، کاملا شفاف است. وجود هر گونه کدورت یا رسوب در عرق های گیاهی می تواند نشان دهنده وجود آلودگی های میکروبی یا قارچ و کپک، درون آنها باشد و باید از مصرف چنین محصولاتی خودداری کرد.

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 11 مهر 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.