خواص سرکه بالزامیک و روغن زیتون و فواید آنها

خواص سرکه بالزامیک و روغن زیتون و فواید آنها

خواص سرکه بالزامیک و روغن زیتون و فواید آنها سرکه بالزامیک و روغن زیتون ،مخلوط سرکه بالزامیک و روغن زیتون،ترکیب سرکه بالزامیک و روغن زیتون،سرکه بالزامیک و روغن زیتون برای مو،سرکه بالزامیک …

درمان بواسیر با روش های گیاهی

درمان بواسیر با روش های گیاهی

درمان بواسیر با روش های گیاهی خواص روش های گیاهی,فواید روش های گیاهی,روش های گیاهی درمانی,خاصیت روش های گیاهی,خواص روش های گیاهی درمانی,خواص روش های گیاهی برای پوست,خواص روش های گیاهی برای …

کاهش چربی خون با گیاهان

کاهش چربی خون با گیاهان

کاهش چربی خون با گیاهان خواص گیاهان,فواید گیاهان,گیاهان درمانی,خاصیت گیاهان,خواص گیاهان درمانی,خواص گیاهان برای پوست,خواص گیاهان برای مو,خواص گیاهان برای جوانی,خواص گیاهان برای بارداری,خواص خوردن گیاهان,فواید گیاهان خام,فواید گیاهان پخته

گوشت سویا

گوشت سویا ,گوشت سویا چیست,سویا گوشت گیاهی,خواص گوشت سویا,گوشت یا سویا,گوشت و سویا,گوشت با سویا سس,کالری گوشت سویا,فواید گوشت سویا,خواص گوشت سویا

گوشت سویا , گوشت سویا چیست , سویا گوشت گیاهی , خواص گوشت سویا

توضیحاتی در مورد گوشت سویا

سویا یکی از بقولات است. نیام و دانه آن (لوبیا) غذای میلیون‌ها نفر را فراهم می‌کنند و در تهیه مواد شیمیایی نقش عمده دارند. سویا احتمالاً حاصل اهلی‌سازی گیاهی وحشی در شرق آسیا است. روغن استخراج شده از دانه‌های سویا یکی از مهم‌ترین انواع روغنها است. این روغن حاوی اسید لینولئیک بسیار بالایی است و به همین دلیل از آن نمی‌توان برای تهیه روغن سرخ کردنی استفاده کرد. دانه سویا از لحاظ اسید آمینه میتونین نسبت به کنجد فقیر است اما از لحاظ اسید آمینه لیزین در سطح بالایی قرار دارد سویا بیش از سایر دانه‌ها به پروتئین حیوانی شباهت دارد. روغن سویا ۴۹ درصد لینولئیک اسید و ۲۵ درصد اسیداولئیک دارد. میزان پروتئین دانه سویا بسیار بیشتر از سایر دانه‌های روغنی است. ارقام زیر نشان دهنده تفاوت عمده سویا با سایر دانه‌های روغنی به لحاظ میزان روغن و پروتئین است. میزان پروتئین سویا۳۰–۵۰ درصد، کلزا۱۸–۲۵ درصد، آفتابگردان ۱۵–۲۵ درصد، گلرنگ ۱۵–۲۵ درصد، کنجد ۱۹–۲۵ درصد، بادام زمینی ۲۵–۳۵ درصد می‌باشد در این مطلب از سایت جسارت در مورد گوشت سویا صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

پروتئین سویا

آیا پروتئین سویا از نظر کیفیت و کمیت با پروتئین گوشت برابر است؟ وقتی سویا طبخ می‌شود، به دلیل اینکه آب زیادی جذب می ‌کند، غلظت پروتئین ‌اش حدود 15 تا 20 درصد کم می ‌شود که با وجود این، باز هم پروتئین آن بسیار بالا است. پس مقدار پروتئین آن در مقایسه با گوشت قابل ملاحظه است. از نظر کیفیت پروتئین و مرغوبیت آن نیز باید به این موضوع توجه کنیم که تا چه حد پروتئین سویا می ‌تواند نیاز یک فرد را برطرف کند. از نظر ترکیب، به طور کلی پروتئین‌ های گیاهی معمولا از نظر یک یا چند اسیدآمینه ضروری، کمبود دارند. برخی اسیدهای آمینه که به طور طبیعی در بدن ساخته می‌ شوند، به نام اسیدهای آمینه غیرضروری خوانده می‌ شوند. در صورتی که بدن، آنزیم‌ های لازم برای ساخت برخی از اسیدهای آمینه را نداشته باشد، به آن دسته، اسیدهای آمینه ضروری می ‌گویند؛ یعنی اگر در برنامه غذایی مصرف نشوند، علایم کمبود آن اسید آمینه در بدن ظاهر شده و عوارضی را به دنبال خواهد داشت. پروتئین‌ های حیوانی تقریبا کامل‌ هستند و ترکیب اسید‌آمینه آن ها کمبودی ندارد، اما پروتئین ‌های گیاهی از نظر یک یا چند اسیدآمینه محدودیت دارند.

میزان روغن در سویا

میزان روغن در سویا۱۸–۲۵ درصد، کلزا۴۰–۵۰ درصد، آفتابگردان۲۵–۵۰ درصد، گلرنگ۴۰–۵۰ درصد، کنجد۲۵–۴۵ درصد، بادام زمینی۴۵–۶۵ درصد می‌باشد. میزان پروتئین سویا دو برابر سایر دانه‌های روغنی است اما درصد روغن آن از سایر دانه‌های روغنی رایج کمتر است. وجود پروتئین زیاد سبب شده‌است که کنجاله روغن کشیده شده آن برای تغذیه انسان بسیار مناسب باشد

سویا جایگزین گوشت

با مصرف گوشت، آهن بدن تامین می ‌شود. حالا اگر سویا را جایگزین گوشت کنیم، دچار کمبود آهن نمی ‌شویم؟ در رابطه با میزان آهن باید به این موضوع اشاره کنم که میزان آهن موجود در گوشت زیاد بالا نیست و در حد یک یا یک ‌و هفت ‌دهم یا یک ‌و هشت ‌دهم میلی‌ گرم است، اما در سویای خام، چیزی حدود 13 تا 14 میلی ‌گرم آهن داریم. البته وقتی سویا پخته می ‌شود، مقداری از آهن موجود در آن در آب پخت و مقداری از آن نیز در مرحله خیساندن وارد آب شده و از این مقدار کم می ‌شود. اما با این وجود، باز از نظر محتوای آهن، سویا غنی ‌تر از گوشت است.

آرد سویا

آرد سویا آردی است حاوی پروتئین و کمی کربوهیدرات، که از آسیاب کردن دانه خشک سویا به دست می‌آید. مواد مغذی موجود در یک فنجان ۸۸ گرم آرد سویا بدون چربی: کالری ۲۹۰ – کربوهیدرات ۳۴ گرم – پروتئین ۴۱ گرم – کلسیم ۲۱۲ میلی‌گرم – چربی ۱ گرم – اشباع ۰ – فسفر ۵۹۳ میلی‌گرم – کلسترول ۰ میلی‌گرم – آهن ۸٫۱ میلی‌گرم – سدیم ۱۸ میلی‌گرم – تیامین ۰٫۶۱ میلی‌گرم – پتاسیم ۲۰۹۷ میلی‌گرم – ریبو فلاوین ۰٫۲۲ میلی‌گرم – الیاف غذایی ۲ گرم – نیاسین ۲٫۳ میلی‌گرم – ویتامین آ ۴ RE ویتامین ث ۰ میلی‌گرم

اثرات گوشت سویا در مردان

به دلیل محتوای فیتواستروژن سویا، برخی مطالعات عنوان کرده‌اند که مصرف سویا می‌تواند بر سطوح تستسترون در مردان اثر بگذارد. با این وجود، یک فراتحلیل در سال ۲۰۱۰ که از ۱۵ مطالعهٔ کنترل‌شدهٔ دارونما بدست آمده نشان داد که نه سویای غذایی و نه مکمل‌های ایزوفلاوون هیچ‌یک تراکم تستسترون یا استروژن موجود در بدن مردان را تغییر نمی‌دهد.به عنوان یک فرضیه عنوان شده که مصرف سویای غذایی و آنترولاکتون ممکن است خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش دهد- اگرچه هیچ رابطهٔ معناداری بین ایزوفلاوون‌های سویا و ابتلا به این سرطان مشاهده نشد.پژوهش انجام شده در سال ۲۰۱۰ نشان می‌دهد که مصرف سویا هیچ اثری بر مقدار و کیفیت اسپرم ندارد. نتیجهٔ یک فراتحلیل که در سال ۲۰۰۹ صورت گرفت نشان داد که «مصرف سویای غذایی با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان رابطه دارد.

پروتئین بافت دار سویا

پروتئین بافت دار سویا یا پروتئین بافت دار گیاهی (TVP) یکی از محصولات جانبی مهم سویاست که عمدتاً از دانه سویا که روغن آن طی فرایندی گرفته می‌شود، تهیه می‌شود. پروتئین بافت دار سویا، در ایران در بسیاری از اوقات، به‌طور خلاصه با عناوین «پروتئین سویا» یا «سویا» خوانده می‌شود.

بهترین منبع غذایی روی

بهترین منبع غذایی روی، گوشت است. در رابطه با سویای خشک باید گفت میزان روی موجود در آن حدود 5 تا 6 میلی ‌گرم به ازای هر 100 میلی گرم پروتئین است. طبیعی است که وقتی سویا طبخ می‌ شود، مقدار روی آن ناچیز شده و از این نظر چندان غنی نیست، اما فراموش نکنیم که قرار نیست همه مواد مغذی مورد نیاز خود را از یک ماده غذایی بگیریم و اصل تنوع در تغذیه هم بر همین واقعیت استوار است.

مضرات سویا

لوبیای سویای بکر تقریباً خوراکی بی‌خطری می‌باشد و می‌توان در رژیم غذایی بزرگسالان، کودکان یا حتی نوزادان استفاده نمود. با این حال آلرژی به سویا معمول بوده و اگر شما یا سایر اعضای خانوادتان به سویا حساسیت دارید، نمی‌بایست آن را مصرف کنید. نشانه‌های حساسیت به سویا متفاوت بوده و می‌تواند شامل آب ریزش بینی، التهاب دستگاه گوارش یا افت فشار ناگهانی شود. سویا خطر خون‌ریزی را افزایش می‌دهد و در افرادی که داروهای رقیق‌کننده خون مصرف می‌کنند، یا اختلالات خون‌ریزی دارند می‌بایست با احتیاط و کم مصرف شود. سویا ممکن است سطح قندخون را پایین بیاورد پس افراد دیابتی یا کسانیکه قندخون پایینی دارند باید با احتیاط آن را مصرف کنند. افرادی که دچار کم خونی، فیبروز کیستیک یا اختلالات تیروئید، معده، روده، سیستم ایمنی و قلبی دارند، باید با احتیاط مصرف شود. افراد مبتلا به نقرس بهتر است مصرف سویا را کم و محدود نمایند. تفاله سویا یا سویای فرآوری شده که پسماند کارخانه‌های روغن کشی است دارای آلودگی مواد شیمیایی می‌باشد و مصرف آن برای مبتلایان به بیماری‌های قلبی خطرناک است و باید از مصرف آن خودداری کرد.

همه چیز درباره سویا

سویا از دستهٔ تیره نخودها (لگومینوز) بوده و بیش از ۵,۰۰۰ سال است که در چرخهٔ غذایی گونهٔ انسان مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماده به عنوان تنها منبع اصلی پروتئین گیاهی شناخته شده و به دلیل دارا بودن همهٔ ۹ مورد «آمینو اسید» های مورد نیاز بدن -جهت رشد و ترمیم- همیشه مورد توجه واقع شده‌ است. از طرفی، یکی از دیگر ویژگی‌های قابل اشارهٔ این ماده، تأمین مقادیر بالایی «پتاسیم»، «زینک»، «آهن»، «ویتامین ای»، «فسفر» و «ویتامین ب کمپلکس» بوده و همچنین لازم به ذکر است که ترکیب شیمیایی سویا نیز حاوی ۳۰٪ کربوهیدرات، ۳۶٪ پروتئین، ۱۹٪ روغن و ۱۴٪ رطوبت می‌باشد.

گوشت سویا چیست

دکتر تیرنگ نیستانی، متخصص تغذیه و رژیم‌ درمانی، به این سوال و سایر سوال‌ های ما درباره خواص سویا پاسخ می ‌دهد. آقای دکتر! اجازه دهید با این سوال شروع کنیم که اصلا سویا چیست؟ آنچه به عنوان پروتئین سویا در بازار عرضه می ‌شود، در واقع، از نوعی لوبیا گرفته شده است. به عبارت ساده‌ تر، لوبیایی است که در صنعت روغن آن گرفته و پروتئین آن استخراج شده و با روش ‌های خاصی به آن شکل داده‌اند و به حالتی که در بازار می ‌بینیم به عنوان پروتئین سویا عرضه شده است. یعنی از نظر تغذیه ای در طبقه ‌بندی غذاها، سویا جزو حبوبات است. پس چرا تا این حد روی پروتئین سویا تاکید می ‌شود؟ چون حبوبات و از جمله سویا از محتوای پروتئینی بالایی برخوردارند، طوری که سویای خام پس از طبخ، چیزی حدود 50 تا 60 درصد پروتئین دارد.

ارزش بیولوژیکی گوشت سویا

امروزه روش‌های گوناگونی برای تعیین میزان ارزش پروتئین‌های مختلف غذایی موجود است، ولی مؤثرینِ آن‌ها، روش تعیین ارزش بیولوژیکی یا BV می‌باشد. این شیوه به شکلی کاملاً کاربردی و دقیق‌تر از دیگر رویکردها، میزان فعالیت بیولوژیکی و نرخ جذب پروتئین مصرفی در هر گرم را به ما نشان داده و به عنوان یک قانون اجمالی، می‌توان اذعان داشت که پروتئین‌هایی که مقدار BV بالاتری دارند برای ابقای «نیتروژن» و کاهش احتمال از دست رفتن بافت‌های ماهیچه‌‌ای طی شرایط دشوار تمرینی و فیزیکی، مناسب‌تر بوده و ویژگی‌های ضد کاتابولیکی‌شان نیز بیشتر است.وی و سفیدهٔ تخم‌مرغ بالاترین میزان BV را داشته و لذا بدنسازان و ورزشکاران، غالباً جهت تأمین پروتئین مورد نیاز خود روی مصرف این دو مورد حساب می‌کنند. ارزش بیولوژیکی یا BV پروتئین‌های رایج: پروتئین وی: ۱۰۴ تخم‌مرغ کامل: ۱۰۰ سفیدهٔ تخم‌مرغ: ۸۸ کازئین: ۷۷ سویا: ۷۴

سویا غذای مردم آسیا

سویا قرنهاست که غذای مردم آسیا مخصوصا چین بوده است . چینی ها آن را همراه با برنج بعنوان غذای اصلی خود مصرف می کنند . ایالات متحده آمریکا بزرگترین تولید کننده سویا می باشد و تقریبا دو سوم محصول کل دنیا را تولید می کند . سویا در ایران بنام (لوبیا روغنی ) ،‌( لوبیا چینی ) سوژا و دانه سویا معروف است . سویا گیاهی است یکساله دارای ساقه پرشاخه ، برگهای آن بیضی ، نوک تیز و سبز رنگ می باشد . میوه آن شبیه لوبیا است که در هر غلاف آن سه تا پنج دانه جدا از یکدیگر وجود دارد . رنگ دانه سویا بر حسب انواع مختلف متفاوت است و برنگهای زرد ، سفید ،‌سیاه ، خاکستری و خالدار دیده می شود . دانه سویا به بزرگی یک نخود کمی مسطح و گرد است . دانه سیاه سویا بشتر در طب گیاهی مصرف دارد ولی از دانه زرد رنگ آن بیشتر برای روغن گیری استفاده می کنند . سویا بعلت داشتن پروتئین و مواد مغذی در تغذیه انسان بکار می رود . سویا از چین به نقاط دیگر دنیا راه یافته است و بطور وحشی در آن کشور وجود دارد . سویا در حدود 3500 نوع مختلف دارد که هر کدام آب و هوای مخصوصی را می خواهد .

مصرف سویا در بدنسازی

مصرف سویا در بدنسازی و ارتباط این ماده غذایی با تیروئید از یک جنبه حائز اهمیت می‌باشد: اگر میزان هورمون‌های تیروئیدی در بدن بیش از حد نبوده و کالری مصرفی شخص نیز به اندازهٔ کافی در نظر گرفته شده باشد، تیروئید بر خلاف خاصیت کاتابولیکی خود، موجب افزایش سنتز پروتئینی نیز می‌شود که این مسئله می‌تواند در شرایطی که فرد مورد نظر قصد کاهش وزن خود را دارد بسیار مفید واقع شود.

ترکیبات شیمیایی سویا

ترکیبات شیمیایی: سویا از نظر ویتامین های گروه B بسیار غنی است و دارای مقداری ویتامین های C,D,E,K و کمی کاروتن می باشد . همچنین در سویا کلروفیل و آنتی بیوتیکی بنام کاناوالین یافت می شود. دانشمندان موفق شده اند که از لوبیای سویا یک نوع آنتی بیوتیک ارزان قیمت تهیه کنند که مورومیکس نامیده می شود و باکتریهای مضر روده را از بین می برد . جدول زیر مواد موجود در صد گرم دانه خشک و رسیده ،‌جوانه سویا ، شیر سویا و سبوس سویا را نشان می دهد .

آخرین بروز رسانی در : شنبه 22 آذر 1399

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.