بهترین زمان مصرف کندر در دوران بارداری , حاملگی , شیردهی

بهترین زمان مصرف کندر در دوران بارداری , حاملگی , شیردهی

بهترین زمان مصرف کندر در دوران بارداری , حاملگی , شیردهی بهترین زمان مصرف کندر در دوران بارداری , حاملگی , شیردهی در سایت جسارت کندر در دوران بارداری ,خوردن کندر در …

شناخت گیاهان ضد سرطان

شناخت گیاهان ضد سرطان

شناخت گیاهان ضد سرطان خواص گیاهان ضد سرطان,فواید گیاهان ضد سرطان,گیاهان ضد سرطان درمانی,خاصیت گیاهان ضد سرطان,خواص گیاهان ضد سرطان درمانی,خواص گیاهان ضد سرطان برای پوست,خواص گیاهان ضد سرطان برای مو,خواص گیاهان …

عوارض و موارد مصرف قرص گلوکوفاژ 500 چیست

عوارض و موارد مصرف قرص گلوکوفاژ 500 چیست

قرص گلوکوفاژ قرص گلوکوفاژ برای بارداری ,قرص گلوکوفاژ برای لاغری,قرص گلوکوفاژ و بارداری,قرص گلوکوفاژ500,قرص گلوکوفاژ برای چی خوبه,قرص گلوکوفاژ 1000,قرص گلوکوفاژ و لاغری توضیحاتی در مورد قرص گلوکوفاژ گلوکوفاژ نام تجاری داروی …

استوماتیت

استوماتیت ،استوماتیت مونیلیایی،استوماتیت کاندیدیاز،استوماتیت نیکوتینی،استوماتیت آفتی راجعه،استوماتیت ونسان،استوماتیت یعنی چه،استوماتیت هرپسی حاد،استوماتیت هرپسی،استوماتیت در سگ،استوماتیت هرپسی،درمان استوماتیت هرپسی

استوماتیت ،استوماتیت مونیلیایی،استوماتیت کاندیدیاز،استوماتیت نیکوتینی

استوماتیت (به انگلیسی: stomatitis) عبارت است از التهاب فراگیر دهان (شامل مخاط دهان، لب‌ها، زبان و کام‌) که دارای دو نوع اصلی است: استوماتیت هرپسی حاد و استوماتیت آفتی (زخم دهان) که شایع‌تر است. سایر انواع عبارتند از ژنژیویت، پریودنتیت، کاندیدیاز (برفک) و آنژین ونسان ( نوعی عفونت باکتریایی گلو ) .استوماتیت ممکن است نشانه‌ای از یک اختلال زمینه‌ای جدی‌تر باشد. در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد استوماتیت صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان را جلب کند.

علائم استوماتیت

التهاب دهان، قرمزی و خونریزی، درد خفیف تا شدید، زخم‌های دهان، تنفس بدبو استوماتیت. ممکن است با بی‌اشتهایی، خستگی، تب و تحریک‌پذیری همراه باشد.

شرح بیماری استوماتیت

استوماتیت‌ عبارت‌ است‌ از التهاب‌ فراگیر دهان‌ (شامل‌ مخاط‌ دهان، لب‌ها، زبان و کام‌) که‌ دارای‌ 2 نوع‌ اصلی‌ است‌: استوماتیت‌ هرپسی‌ حاد و استوماتیت‌ آفتی‌ (زخم‌ دهان‌) که‌ شایع‌تر است‌. سایر انواع‌ عبارتند از ژنژیویت، پریودنتیت، کاندیدیاز (برفک‌) و آنژین و نسان‌. استوماتیت‌ ممکن‌ است‌ نشانه‌ای‌ از یک‌ اختلال‌ زمینه‌ای‌ جدی‌تر باشد.

مدت زمان بر طرف شدن علائم استوماتیت

بستگی دارد بیمار به کدام یک از انواع این بیماری مبتلا شده باشد. اگر استوماتیت ناشی از ویروس باشد شامل قرمزی و ورم لثه است و بیشتر در کودکان 2 تا 3 ساله دیده می شود. زخم هایی که بیشتر روی لثه ایجاد می شود دردناک است و کودک نمی تواند تغذیه کند و باعث بیقراری و گریه کودک می شود. این بیماری خود به خود و بعد از گذشت دوره خاصی که معمولا یک هفته یا کمتر است از بین می رود. استوماتیتی که ناشی از رادیوتراپی و به قول عوام به دنبال برق گذاشتن به وجود می آید، باعث بروز قرمزی و سوزش دهان و بروز زخم هایی در دهان می شود و غذاخوردن را با مشکل مواجه می کند. در واقع می توان گفت تا زمانی که رادیوتراپی ادامه دارد،این مشکل هم وجود دارد. معمولا بعد از اتمام دوره رادیوتراپی، 2 تا 3 هفته طول می کشد تا آنها کاملا بهبود یابند. در استوماتیت آفتی زخم هایی گرد یا بیضی شکل، زردرنگ یا خاکستری با حاشیه قرمز و تا حدی برجسته و بیشتر در جلوی دهان یا پشت لب، در کف دهان، زیر و کناره های زبان ایجاد می شوند. آفت ها انواع مختلفی از جمله انواع کوچک و بزرگ دارند و علایم التهابی از خود نشان می دهند.

استوماتیت ،استوماتیت مونیلیایی،استوماتیت کاندیدیاز،استوماتیت نیکوتینی

علل استوماتیت

عفونت‌

تروما

خشکی‌

تحریک‌کننده‌ها

عوامل‌ سمی‌

بیش‌ حساسیتی‌

بیماری‌های‌ خودایمنی‌

کمبود ویتامین‌

کم‌خونی‌

گاهی‌ ناشناخته‌

استوماتیت زخم های دهانی

این عارضه به عنوان زخم آفتی نیز شناخته شده و بخشی از شایع ترین علت استوماتیت است. زخم های ایجاد شده به این علت زرد و سفید رنگ هستند و حلقه های بیرونی آن ها قرمز می باشد. این زخم ها به صورت جداگانه یا خوشه ای نیز شکل می گیرند و معمولا در داخل لب ها یا گونه ها یا روی زبان ایجاد می شوند. زخم های دهانی منجر به درد حاد و موقت می شوند. در موارد خفیف این زخم ها طی ۴ تا ۱۴ روز بهبود می یابند. اما در موارد شدیدتر که از هر ۱۰ زخم ۱ مورد آن چنین شرایطی را دارد، دوره بهبودی تا ۶ هفته نیز طول می کشد. هر فردی می تواند به این زخم ها مبتلا شود اما زنان و نوجوانان کمتر از ۲۰ ساله بیشتر آن را تجربه می کنند. این زخم ها می توانند ارثی باشند اما مسری نیستند.

استوماتیت زخم های سرد

تبخال، زخم های کوچک دردناک و پر از مایع هستند که معمولا در لب ها یا اطراف آن در نزدیکی لبه دهان رخ می دهند. ویروس هرپس (HSV) علت این بیماری می باشد. قبل از ایجاد ضایعات این نوع زخم فرد احساس درد، سوزن سوزن شدن و حساسیت به لمس دارد. زخم های خفیف معمولا پوسته زرد رنگ خشک دارند. طول دوره درمان تبخال معمولا حدود ۵ الی ۷ روز طول می کشد و می توانند عود کنند. این زخم ها بسیار مسری هستند.

استوماتیت ،استوماتیت مونیلیایی،استوماتیت کاندیدیاز،استوماتیت نیکوتینی

عوامل افزایش دهنده خطر استوماتیت

آلرژی به غذا یا داروها، سیگار کشیدن، دندان مصنوعی، استرس روحی، اضطراب، دندان‌های ناهموار، پرتودرمانی، شیمی‌درمانی، سوء مصرف الکل، غذاهای داغ یا چاشنی‌ها، حساسیت به دهان‌شویه ها، رنگ شکلات‌ها، رژ لب عوارض جانبی داروها، مواجهه شغلی با رنگ‌ها، فلزات سنگین، بخار اسید، غبار صنعتی

داروهای استوماتیت

در صورتی‌ که‌ بتوان‌ علت‌ زمینه‌ای‌ را کشف‌ کرده‌ داروها به‌ طور خاص‌ متوجه‌ آن‌ خواهند بود.

ممکن‌ است‌ شست‌وشو دهنده‌های‌ بینی‌ یا قرص‌های‌ خوراکی‌ تجویز شوند.

داروهای‌ بی‌حس‌کننده‌ موضعی‌ ممکن‌ است‌ مفید باشند.

در صورت‌ مشخص‌ شدن‌ عامل‌ مسبب‌، داروهای‌ ضد قارچ‌، ضد باکتری یا استروئیدی‌ موضعی‌

مکمل‌های‌ ویتامینی‌ در صورت‌ نیاز

درمان موضعی استوماتیت

درمان موضعی برای کاهش درد و سرعت بخشیدن به بهبودی مستقیما روی پوست مالیده می شوند. انواع درمان موضعی عبارتند از: کورتیکواستروئیدهای موضعی: هدف این درمان از بین بردن علائم است تا فرد بتواند بدون درد و نارحتی غذا و نوشیدنی بخورد. آنتی بیوتیک های موضعی: این داروها معمولا در قالب ژل و شستشو دهنده ها هستند و خواص ضد التهابی و آنتی بیوتیکی دارند. بی حسی موضعی: این داروها، داروهای خفیف می باشند و عمدتا بدون نسخه قابل تهیه هستند و برای کاهش موقت درد، مستقیما روی زخم مالیده می شوند. Kanka: یک محصول بدون نسخه است که موجب کاهش موقت درد می شود.

استوماتیت ،استوماتیت مونیلیایی،استوماتیت کاندیدیاز،استوماتیت نیکوتینی

عواقب استوماتیت

در اکثر موارد در عرض ۲-۱ هفته و در سایر موارد ۳-۲ هفته بهبود می‌یابد. برخی نیازمند درمان هستند و سایرین خود به خود بهبود می‌یابند. پیامدهای دیگر به اختلال زمینه‌ای بستگی دارد.ممکن است پس از درمان عود کند.اختلال زمینه‌ای ممکن است عوارض خطرناکی دربر داشته باشد.

درمان استوماتیت

درمان بسته به علت که گاهی تعیین آن مشکل است فرق می‌کند . معاینه فیزیکی لازم است و گاهی تهیه گستره یا کشت ضایعات عامل مسبب را مشخص می‌کند . بهداشت کامل دهان مهم است. ترک سیگار، بررسی تناسب دندان‌های مصنوعی با لثه‌ها . در صورتی که بتوان علت زمینه‌ای را کشف کرده داروها به طور خاص متوجه آن خواهند بود. ممکن است داروهای ضد قارچ، ضد باکتری یا استروئیدی موضعی، شست‌وشو دهنده‌های بینی یا قرص‌های خوراکی تجویز شوند . گاه داروهای بی‌حس‌کننده موضعی و مکمل‌های ویتامین مفید هستند.

فعالیت و رژیم‌ غذایی در بیماری استوماتیت

در فعالیت محدودیت‌ لازم‌ نیست‌. ممکن‌ است‌ لازم‌ باشد از غذاهای‌ چاشنی‌دار یا غذاهایی‌ که‌ سفت‌، تیز یا خشک‌ هستند، اجتناب‌ شود. از هر غذایی‌ که‌ یک‌ واکنش‌ آلرژیک‌ برانگیزد، خودداری‌ کنید.مصرف ویتامین آ و مواد غذایی حاوی این ویتامین در ترمیم مخاط دهان کمک کننده است و التهاب را کاهش می دهد. این افراد باید از مصرف مواد غذایی تند یا شور که باعث بروز سوزش می شوند خودداری کنند. مصرف بیش از حد غذاهای تند به مخاط دهان آسیب می رسانند و مخاط را از حالت طبیعی نرم خارج می کنند که باعث کاهش مقاومت مخاط به میکروب ها، عوامل سرطان زا و عفونی می شود. به همین دلیل در جوامعی که مصرف غذاهای تند در آنها رایج است، احتمال بروز استوماتیت و سرطان های دهان در حدود 40 تا 50 درصد بیشتر از سایر جوامع است.

جلوگیری از استوماتیت

اقدامات احتیاطی اساسی وجود دارد که افراد می توانند برای جلوگیری از بازگشت استوماتیت از آن ها استفاده کنند. این روش ها عبارتند از:

استفاده از دهانشویه ضد عفونی کننده و غیر الکلی

درمان خشکی مزمن دهان

استفاده از مسواک نرم

تغذیه مناسب و مرطوب نگه داشتن بدن

مراجعه منظم به دندانپزشک

بیشتر بخوانید : التهاب زبان ♥ سوزش زبان ♥ سوختگی زبان

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 30 خرداد 1397

40 دیدگاه

  • طناز ژانویه 2017 در 10:50

    استوماتیت‌ عبارت‌ است‌ از التهاب‌ فراگیر دهان‌ (شامل‌ مخاط‌ دهان، لب‌ها، زبان و کام‌) که‌ دارای‌ 2 نوع‌ اصلی‌ است‌: استوماتیت‌ هرپسی‌ حاد و استوماتیت‌ آفتی‌ (زخم‌ دهان‌) که‌ شایع‌تر است‌. سایر انواع‌ عبارتند از ژنژیویت، پریودنتیت، کاندیدیاز (برفک‌) و آنژین و نسان‌. استوماتیت‌ ممکن‌ است‌ نشانه‌ای‌ از یک‌ اختلال‌ زمینه‌ای‌ جدی‌تر باشد.

  • شیرین ژانویه 2017 در 10:50

    استوماتیت علائمی نظیر التهاب دهان، قرمزی و خونریزی، درد خفیف، شدید، زخم‌های دهان، تنفس بدبو، بی‌اشتهایی، خستگی، تب و تحریک‌پذیری را به همراه دارد.

  • ستایش ژانویه 2017 در 10:51

    علل‌ بیماری استوماتیت
    • عفونت‌
    • تروما
    • خشكي‌
    • تحريك‌كننده‌ها
    • عوامل‌ سمي‌
    • بيش‌ حساسيتي‌
    • بيماري‌هاي‌ خودايمني‌
    • كمبود ويتامين‌
    • كم‌خوني‌
    • گاهي‌ ناشناخته‌

  • وحید ژانویه 2017 در 10:51

    عوامل‌ افزایش‌ دهنده‌ خطر
    • آلرژی به‌ غذا یا داروها
    • سیگار کشیدن‌
    • دندان‌ مصنوعی‌
    • استرس‌ روحی‌، اضطراب‌
    • دندان‌های‌ ناهموار
    • پرتودرمانی
    • شیمی درمانی‌
    • سوء مصرف‌ الکل‌، غذاهای‌ داغ‌ یا چاشنی‌ها
    • حساسیت‌ به‌ دهان‌شوها، رنگ‌ شکلات‌ها، رژ لب‌
    • عوارض‌ جانبی‌ داروها
    • مواجهه‌ شغلی‌ با رنگ‌ها، فلزات‌ سنگین‌، بخار اسید، غبار صنعتی‌

  • لاله ژانویه 2017 در 10:51

    درمان استوماتیت با توجه به نوع آن متفاوت است. نوع ویروسی آن هیچ درمانی نمی خواهد. اگر در کودکان باشد، فقط چون کودک بیقراری می کند، ممکن است والدین را دچار اضطراب و نگرانی کند. کافی است به آنها اطمینان داد که علایم خودبه خود از بین می روند.

  • آمینه ژانویه 2017 در 10:52

    در مورد نوعی که ناشی از رادیوتراپی است بهتر است از دهانشویه استفاده شود. دهانشویه های زیادی امروزه در بازار موجود است که بدون نسخه هم قابل خریداری است. انواعی که دارای ماده ای به نام بنزین آمید است این علایم را کمتر می کند.

  • ایناز ژانویه 2017 در 10:52

    در مورد استوماتیت آفتی هم می توان از یک قاشق شربت دیفن هیدرامین فقط به عنوان دهانشویه استفاده کرد و با آن دهان را شستشو داد. پمادهای کورتیکواستروییدی نیز گاهی استفاده می شود که دوره آفت را کمتر می کند و مشکل بیمار را از بین می برد.

  • نفیسه ژانویه 2017 در 10:52

    در فعالیت محدوديت‌ لازم‌ نيست‌.
    ممكن‌ است‌ لازم‌ باشد از غذاهاي‌ چاشني‌دار يا غذاهايي‌ كه‌ سفت‌، تيز يا خشك‌ هستند، اجتناب‌ شود. از هر غذايي‌ كه‌ يك‌ واكنش‌ آلرژيك‌ برانگيزد، خودداري‌ كنيد.

  • فاطمه ژانویه 2017 در 10:52

    استوماتیت به معنی التهاب دهان است که ممکن است فراگیر باشد (مخاط دهان، لب ها، زبان و کام را درگیر کند) یا از نوع استوماتیت آفتی باشد. البته شایع ترین التهاب دهانی، استوماتیت آفتی است.

  • فرخنده ژانویه 2017 در 10:53

    انواع دیگر استوماتیت، معمولا بعد از رادیوتراپی در داخل دهان ایجاد می شوند. در افرادی که مشکلات بدخیمی سر و گردن دارند و تحت رادیوتراپی هستند، بعد از مدتی مخاط دهان دچار سوزش، زخم و قرمزی می شود که می تواند عوارض بدی به جای بگذارد.

  • نهال ژانویه 2017 در 10:53

    نوع سوم استوماتیت که می توان در این طبقه بندی به آن اشاره کرد، استوماتیتی است که ناشی از ویروس ها از جمله ویروس تبخال به نام هرپتی فرم است و معمولا در بچه ها و گاه در بزرگسالان اتفاق می افتد.

    این سه نوع از شایع ترین انواع استوماتیت ها هستند که نوع ویروسی آن از همه شایع تر است.

  • ندا ژانویه 2017 در 10:53

    بیمار مبتلا به استوماتیت چه علایمی دارد و چه مدت طول می کشد تا این علایم برطرف شوند؟

    بستگی دارد بیمار به کدام یک از انواع این بیماری مبتلا شده باشد. اگر استوماتیت ناشی از ویروس باشد شامل قرمزی و ورم لثه است و بیشتر در کودکان 2 تا 3 ساله دیده می شود. زخم هایی که بیشتر روی لثه ایجاد می شود دردناک است و کودک نمی تواند تغذیه کند و باعث بیقراری و گریه کودک می شود. این بیماری خود به خود و بعد از گذشت دوره خاصی که معمولا یک هفته یا کمتر است از بین می رود.

  • شکفه ژانویه 2017 در 10:54

    استوماتیتی که ناشی از رادیوتراپی و به قول عوام به دنبال برق گذاشتن به وجود می آید، باعث بروز قرمزی و سوزش دهان و بروز زخم هایی در دهان می شود و غذاخوردن را با مشکل مواجه می کند. در واقع می توان گفت تا زمانی که رادیوتراپی ادامه دارد،این مشکل هم وجود دارد. معمولا بعد از اتمام دوره رادیوتراپی، 2 تا 3 هفته طول می کشد تا آنها کاملا بهبود یابند.

  • ناشناس ژانویه 2017 در 10:54

    در استوماتیت آفتی زخم هایی گرد یا بیضی شکل، زردرنگ یا خاکستری با حاشیه قرمز و تا حدی برجسته و بیشتر در جلوی دهان یا پشت لب، در کف دهان، زیر و کناره های زبان ایجاد می شوند. آفت ها انواع مختلفی از جمله انواع کوچک و بزرگ دارند و علایم التهابی از خود نشان می دهند.

  • ناشناس ژانویه 2017 در 10:54

    درمان استوماتیت با توجه به نوع آن متفاوت است. نوع ویروسی آن هیچ درمانی نمی خواهد. اگر در کودکان باشد، فقط چون کودک بیقراری می کند، ممکن است والدین را دچار اضطراب و نگرانی کند. کافی است به آنها اطمینان داد که علایم خودبه خود از بین می روند.

  • قادر ژانویه 2017 در 10:54

    در مورد نوعی که ناشی از رادیوتراپی است بهتر است از دهانشویه استفاده شود. دهانشویه های زیادی امروزه در بازار موجود است که بدون نسخه هم قابل خریداری است. انواعی که دارای ماده ای به نام بنزین آمید است این علایم را کمتر می کند.

  • زیور ژانویه 2017 در 10:55

    در مورد استوماتیت آفتی هم می توان از یک قاشق شربت دیفن هیدرامین فقط به عنوان دهانشویه استفاده کرد و با آن دهان را شستشو داد. پمادهای کورتیکواستروییدی نیز گاهی استفاده می شود که دوره آفت را کمتر می کند و مشکل بیمار را از بین می برد.

  • اسما ژانویه 2017 در 10:55

    گاهی آلرژی های غذایی در ایجاد استوماتیت های ناشی از آفت موثر هستند، مخصوصا مواد خوراکی که در آنها از گندم استفاده شده است.

  • ناشناس ژانویه 2017 در 10:55

    کم خونی هم ممکن است در بروز استوماتیت آفتی دخیل باشد.

  • ثریا ژانویه 2017 در 10:56

    مصرف ویتامین آ و مواد غذایی حاوی این ویتامین در ترمیم مخاط دهان کمک کننده است و التهاب را کاهش می دهد.

    این افراد باید از مصرف مواد غذایی تند یا شور که باعث بروز سوزش می شوند خودداری کنند.

  • شهاب ژانویه 2017 در 10:56

    مصرف بیش از حد غذاهای تند به مخاط دهان آسیب می رسانند و مخاط را از حالت طبیعی نرم خارج می کنند که باعث کاهش مقاومت مخاط به میکروب ها، عوامل سرطان زا و عفونی می شود.

  • عابد ژانویه 2017 در 10:56

    به همین دلیل در جوامعی که مصرف غذاهای تند در آنها رایج است، احتمال بروز استوماتیت و سرطان های دهان در حدود 40 تا 50 درصد بیشتر از سایر جوامع است.

  • صادق ژانویه 2017 در 10:56

    من دور لثه بالاییم ورم داره چکارکنم

  • رضوان ژانویه 2017 در 10:57

    سلام علت استوماتیت در دوران بارداری چیست ؟ برای بهبود آن چه کار باید کرد؟ من در ماه دوم بارداری هستم ودچار این مشکل شده ام

  • رضا ژانویه 2017 در 10:57

    لطفا راه درمان التهاب کام را بگویید.چیست؟

  • امیریل ژانویه 2017 در 10:58

    استوماتیت‌ هرپسی‌ حاد و استوماتیت‌ آفتی‌ (زخم‌ دهان‌). سایر انواع‌ عبارتند از ژنژیویت، پریودنتیت، کاندیدیاز (برفک‌) و آنژین و نسان‌.

  • عرشیا ژانویه 2017 در 10:58

    استوماتیت علائمی نظیر التهاب دهان، قرمزی و خونریزی، درد خفیف، شدید، زخم‌های دهان، تنفس بدبو، بی‌اشتهایی، خستگی، تب و تحریک‌پذیری را به همراه دارد.

  • ایمان ژانویه 2017 در 10:58

    علل‌ استوماتیت

    عفونت‌، تروما، خشكي‌، تحريك‌كننده‌ها، عوامل‌ سمي‌، بيش‌ حساسيتي‌، بيماري‌هاي‌ خودايمني‌، كمبود ويتامين‌، كم‌خوني و گاهي‌ ناشناخته‌

  • بهراد ژانویه 2017 در 10:58

    عوامل‌ افزاینده خطر

    – آلرژی به‌ غذا یا داروها

    – کشیدن سیگار

    – داشتن دندان‌ مصنوعی‌

    – استرس‌ های روحی‌ و اضطراب‌

    – دندان‌های‌ مشکل دار

    – پرتودرمانی و شیمی درمانی

    – الکل‌، غذاهای‌ داغ‌ یا چاشنی‌ ها

    – حساسیت‌ به‌ دهان‌ شویه ها، رنگ‌ شکلات‌ و رژ لب‌

    – عوارض‌ جانبی‌ سایر داروها

    – مواجهه‌ شغلی‌ با رنگ‌ها، فلزات‌ سنگین‌، بخار اسید، غبار صنعتی‌

  • امید ژانویه 2017 در 10:58

    عواقب استوماتیت

    اکثرا در عرض 1 تا 2 هفته و در سایر موارد 2 تا 3 هفته بهبودی حاصل می شود. برخی افراد نیازمند درمان هستند و سایرین خود به خود بهبود می‌ یابند.

  • عدنان ژانویه 2017 در 10:59

    پیامدهای دیگر به اختلال زمینه‌ای بستگی دارد. ممکن است پس از درمان عود کند.اختلال زمینه‌ای ممکن است عوارض خطرناکی در بر داشته باشد.

  • ترنم ژانویه 2017 در 10:59

    درمان استوماتیت با توجه به نوع آن متفاوت است. نوع ویروسی بدون نیاز به درمان بوده و علایم آن خود به خود از بین می روند.

  • رویا ژانویه 2017 در 10:59

    در مورد نوعی که ناشی از رادیوتراپی است بهتر است از دهانشویه استفاده شود. انواعی که دارای ماده ای به نام بنزین آمید است این علایم را کمتر می کند.

  • شورانگیز ژانویه 2017 در 10:59

    در مورد استوماتیت آفتی هم می توان از یک قاشق شربت دیفن هیدرامین فقط به عنوان دهانشویه استفاده کرد و با آن دهان را شستشو داد.

  • رز ژانویه 2017 در 10:59

    پمادهای کورتیکواستروییدی نیز گاهی استفاده می شود که دوره آفت را کمتر می کند و مشکل بیمار را از بین می برد.

  • رامبد ژانویه 2017 در 10:59

    ممكن‌ است‌ لازم‌ باشد از غذاهاي‌ چاشني‌ دار يا غذاهايي‌ كه‌ سفت‌، تيز يا خشك‌ هستند، اجتناب‌ شود.

  • لادن ژانویه 2017 در 11:00

    استوماتیت‌ عبارت‌ است‌ از التهاب‌ فراگیر دهان‌ (شامل‌ مخاط‌ دهان، لب‌ها، زبان و کام‌) که‌ دارای‌ ۲ نوع‌ اصلی‌ است‌: استوماتیت‌ هرپسی‌ حاد و استوماتیت‌ آفتی‌ (زخم‌ دهان‌) که‌ شایع‌تر است‌. سایر انواع‌ عبارتند از ژنژیویت، پریودنتیت، کاندیدیاز (برفک‌) و آنژین و نسان‌. استوماتیت‌ ممکن‌ است‌ نشانه‌ای‌ از یک‌ اختلال‌ زمینه‌ای‌ جدی‌تر باشد.

  • ترنم ژانویه 2017 در 11:00

    استوماتیت علائمی نظیر التهاب دهان، قرمزی و خونریزی، درد خفیف، شدید، زخم‌های دهان، تنفس بدبو، بی‌اشتهایی، خستگی، تب و تحریک‌پذیری را به همراه دارد

  • فرخنده ژانویه 2017 در 11:00

    علل‌ بیماری استوماتیت

    • عفونت‌
    • تروما
    • خشکی‌
    • تحریک‌کننده‌ها
    • عوامل‌ سمی‌
    • بیش‌ حساسیتی‌
    • بیماری‌های‌ خودایمنی‌
    • کمبود ویتامین‌
    • کم‌خونی‌
    • گاهی‌ ناشناخته‌

  • قمر ژانویه 2017 در 11:01

    عوامل‌ افزایش‌ دهنده‌ خطر

    • آلرژی به‌ غذا یا داروها
    • سیگار کشیدن‌
    • دندان‌ مصنوعی‌
    • استرس‌ روحی‌، اضطراب‌
    • دندان‌های‌ ناهموار
    • پرتودرمانی
    • شیمی درمانی‌
    • سوء مصرف‌ الکل‌، غذاهای‌ داغ‌ یا چاشنی‌ها
    • حساسیت‌ به‌ دهان‌شوها، رنگ‌ شکلات‌ها، رژ لب‌
    • عوارض‌ جانبی‌ داروها

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.