درمان بیماری‌ها با اکالیپتوس

درمان بیماری‌ها با اکالیپتوس

درمان بیماری‌ها با اکالیپتوس خواص اکالیپتوس,فواید اکالیپتوس,اکالیپتوس درمانی,خاصیت اکالیپتوس,خواص اکالیپتوس درمانی,خواص اکالیپتوس برای پوست,خواص اکالیپتوس برای مو,خواص اکالیپتوس برای جوانی,خواص اکالیپتوس برای بارداری,خواص خوردن اکالیپتوس,فواید اکالیپتوس خام,فواید اکالیپتوس پخته

آشنایی با خواص و فواید گل لادن

آشنایی با خواص و فواید گل لادن

آشنایی با خواص و فواید گل لادن خواص گل لادن,فواید گل لادن,گل لادن درمانی,خاصیت گل لادن,خواص گل لادن درمانی,خواص گل لادن برای پوست,خواص گل لادن برای مو,خواص گل لادن برای جوانی,خواص گل …

همه چیز درباره طرز تهیه و خواص شبدر قرمز و بنفش زینتی

همه چیز درباره طرز تهیه و خواص شبدر قرمز و بنفش زینتی

شبدر شبدر ,شبدر چهار پر,شبدر قرمز,شبدر زینتی,شبدر سیاه,شبدر پنج پر,شبدر بنفش,شبدر قرمز چیست,شبدر چهار پر نماد توضیحاتی در مورد شبدر گیاه شبدر که نام علمی آن Trifolium است جزء مهم‌ترین گیاهان علوفه‌ای …

چای ترش

چای ترش ,چای ترش خواص,چای ترش چیست,چای ترش نیوشا,چای ترش و لاغری,چای ترش در بارداری,چای ترش برای لاغری,چای ترش و فشار خون,چای ترش+خواص,چای ترش برای چی خوبه

چای ترش , چای ترش خواص , چای ترش چیست , چای ترش و لاغری

توضیحاتی در مورد چای ترش

چای تُرش یا چای مالمیر یا چای مکه (نام علمی: Hibiscus sabdariffa) یا چای روزل یا چای قرمز از کاسبرگ گیاه چای ترش تهیه می‌شود و در بسیاری از مناطق دنیا به صورت نوشیدنی گرم یا سرد مصرف دارد. در آمریکای لاتین و بخصوص در جامائیکا مصرف آن متداول است و بنام گل جامائیکا یا Sorrel، و شمال آفریقا بنام چای سودانی و در مصر بنام کرکده Karkade مشهور است. مزه آن ترش است و معمولاً با شکر نوشیده می‌شود. در این مطلب از سایت جسارت در مورد چای ترش صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

مشخصات گیاه چای ترش

گل جامائیکا (Roselle) گیاهی است یک ساله بوته‌هایی به ارتفاع ۲–۳ متر برگ‌های ۳–۵ وجهی سبز مایل به زرد گل‌های زرد با کاسبرگ‌های سبز که بعد از رسیدن میوه، کاسبرگ‌ها برنگ قرمز در می‌آید. در بعضی کشورها از الیاف ساقه‌های آن در تهیه وسائل استفاده می‌شود. این گیاه به صورت گونه مهاجر وارد ایران و در منطقه گلمورتی (دلگان) استان سیستان و بلوچستان برای اولین بار کشت شد. نام دیگر آن؛ چای مکی است زیرا به صورت گسترده‌ای در شبه جزیره عربستان کشت و مورد استفاده است.

چای ترش در طب سنتی

در طب سنتی از چای ترش برای درمان فشارخون بالا، بیماری‌های کبد و تب استفاده می شد. در طب سنتیِ آفریقا این گیاه برای درمان سرفه و گلودرد و همچنین به عنوان آنتی باکتری، مدرّ، ضد اسپاسم و از بین برنده ی زرداب و صفرا مصرف می‌شود. در طب سنتی تایلند چای ترش را برای درمان سنگ کلیه به کار می برند.

تداخل دارویی با چای ترش

مصرف چای ترش به همراه داروهای استامینوفن، دیکلوفناک و کلوروکوئین باعث بروز اثرات فارماکوکینتیک این داروها (جنبه ای از داروشناسی که با جذب و دفع داروها سروکار دارد) می شود. نوشیدن این چای پیش از مصرف استامینوفن، می تواند تأثیر استامینوفن در بدن را سریعتر از بین ببرد.

مصرف چای ترش

در اکثر نقاط آفریقا و آسیا مصرف دارد، در جامائیکا متداول است و هم به عنوان چای و هم به صورت نوشابه سرد فروخته می‌شود. در کشور پاناما بنام saril که از کلمه Sorrel جامائیکایی گرفته شده به صورت نوشابه با یا بدون اضافه کردن الکل در ایام کریسمس و عید نو چینی‌ها مصرف دارد. در ایالات متحده آمریکا نیز به صورت چای مصرف می‌شود و از طریق اهالی مکزیک آورده شده و بخصوص در کالیفرنیا فراوان است. در کلیه کشورهای شمال آفریقا به صورت روزانه و در چایخانه‌های کنار خیابان یا سیار عرضه می‌گردد. در اکثر کشورهای آسیائی مثل چین تایلند هند مالزی و خاورمیانه چای ترش مصرف دارد.

طعم چای ترش

ترشی آن بخاطر وجود اسید سیتریک و ویتامین ث می‌باشد ونیز دارای آنتی اکسیدان‌های ضد چربی خون است. عقیده بر اینست که وجود مقادیر زیاد آنتوسیانین Anthocyanins در کاسبرگ‌های گیاه نقش مهمی در کاهش فشارخون و خواص ضد سرطانی آن دارد. تحقیقات زیادی در ارتباط با مؤثر بودن آن در کاهش فشارخون محیطی و ادرار آوری آن انجام شده است .بعضی از بررسی‌های علمی نیز در ایران انجام شده و مؤثر بودن آن در کاهش فشارخون بیماران دیابتی را نشان داده‌است.از طرف دیگر در بعضی از مقاله‌های علمی این خاصیت چای زیر سؤال می‌باشد

طریقه مصرف چای ترش

درست کردن چای ترش کار سختی نیست و می توان آن را به راحتی با موادی مانند لیمو یا عسل از نظر بهبود سلامتی قوی تر هم کرد. مواد لازم : ۴ فنجان آب یک چهارم فنجان چای ترش یک تا دو قاشق عسل لیمو یا برگ نعنا برای طعم دهی بیشتر روش دم کردن: دو فنجان آب را در یک ظرف به جوش آورید و چای خشک را در آن بریزید و سپس گاز را خاموش کنید. صبر کنید رنگ مایع قرمز تیره شود. سپس دو قاشق عسل را به آن اضافه کرده و هم بزنید. چای را در فنجان بریزید و میل کنید. این چای را می توانید سرد یا گرم بخورید

خواص چای ترش برای پوست و مو

1. جوان سازی پوست صورت چای ترش خواص آنتی اکسیدانی داشته و چون سرشار از ویتامین C می باشد باعث کاهش چین و چروک و جوان سازی پوست صورت می شود. 2. پاک سازی پوست صورت چای ترش دارای سورفکتانت های طبیعی بوده و به عنوان یک اسکراب و پاک کننده طبیعی پوست صورت باعث پاکسازی پوست صورت و از بین بردن سلول های مرده پوست می شود. ماسک پاک کننده صورت 1 قاشق غذاخوری گیاه چای ترش و 1 قاشق غذا خوری عسل را در یک لیوان آب بریزید و بگذارید 30-40 دقیقه دم بکشد، سپس می توانید مقداری سبوس جو دوسر به آن اضافه کرده و بر روی صورت و گردن بمالید، بگذارید 10-15 دقیقه بماند و بعد از آن اول با آب گرم و سپس با آب سرد خوب بشویید. 3. درمان زخم مطالعات متعدد نشان داده که عصاره ی چای ترش باعث بهبودی زخم می شود. 4. تقویت و افزایش رشد مو برگ های گیاه چای ترش باعث تقویت و افزایش رشد مو می شود. ماسک چای ترش برای مو 10 تا 15 برگ گل جامائیکا را در روغن نارگیل بیندازید و بگذارید 3-6 هفته در محل تاریک و سرد بماند، سپس این روغن را بر روی مو ها و پوست سر ماساژ دهید تا باعث تقویت و افزایش رشد مو شود.

همه چیز درباره چای ترش

بسیاری از ما این گل را با گیاهی با گل قرمز به نام Hibiscus ascetosella اشتباه می‌گیریم که فقط یک گل زینتی است و هیچ اثر دارویی ندارد. از طرف دیگر چای ترش یا Hibiscus sabdariffa سرشار از خاصیت است و از گل، میوه و خصوصا کاسبرگ آن برای درست کردن دمنوش استفاده می‌شود. این دمنوش خاص از کاسبرگ Hibiscus sabdariffa درست می‌شود که رنگ روشنی دارد. اما این نوشیدنی سرخ فقط ترش نیست، و ممکن است طعم گس آن دهان شما را جمع کند. طعم ترش و تلخ زغال اخته را به یاد دارید؟ بله چای ترش هم همان طعم را دارد. شما می‌توانید آن را مطابق میل خود به صورت گرم یا سرد بنوشید. و درست مانند دمنوش‌های گیاهی دیگر چای ترش نیز کم‌کالری است و برای کسانی که می‌خواهند از کافئین اجتناب کنند مناسب است چون اصلا کافئین ندارد. من نمی‌گویم کافئین هیچ خاصیتی ندارد، بلکه برای دریافت فوری انرژی مفید است و برای بیدار نگه داشتن شب زنده‌دارها بهترین گزینه است. اما نمی‌توان از اثرات جانبی آن چشم‌پوشی کرد.

پایین آوردن فشارخون با چای ترش

آیا دچار سرگیجه و نوسانات خلقی می‌شوید؟ پس وقت آن است که فشار خون‌تان را کنترل کنید. اگر فشار خون شما بالا است، برای پایین آوردن آن چای ترش بنوشید. چای ترش به پایین آوردن فشار خون مشهور است. چرا فشار خون را پایین می‌آورد؟ نه تنها آزمایش‌های بالینی بلکه پژوهش‌های علمی نیز از این ادعا پشتیبانی می‌کند. چای ترش در افراد سالم نیز احتمال ابتلا به فشار خون بالا را کاهش می‌دهد. اما وقتی افراد سالم نوشیدن چای ترش را قطع کردند فشار خون‌شان بالا رفت. آزمایش‌ها روی چای ترش در مراحل مقدماتی است و هرگونه نتیجه‌گیری مستلزم پژوهش بیش‌تر است. هم‌چنین علت تاثیر چای ترش بر فشار خون این است که دارای خواص ضد التهابی و دیورتیک (ادرارآور) است. اما برای این‌که خوب جواب بدهد باید به مدت چند هفته روزی ۳ فنجان چای ترش بنوشید.

چای ترش و دیابت

چای ترش برای کسانی که به دیابت نوع دوم مبتلا هستند نیز یک نعمت است. همه‌ی ما می‌دانیم دیابت گاهی می‌تواند منجر به مرگ شود. ولی آیا می‌دانستید این دمنوش می‌تواند برای مشکل شما مفید باشد؟ چرا قند خون را پایین می‌آورد؟ چای ترش دارای خواص هایپولیپیدمیک و هیپوگلیسمی است که میزان قند خون را پایین می‌آورد.

کنترل وزن با چای ترش

بسیاری از آدم‌ها دمنوش‌های گیاهی را جایگزین کافئین می‌کنند تا چند کیلو وزن کم کنند. این بار دمنوش چای ترش را امتحان کنید، من علت‌اش را به شما می‌گویم. چرا برای کنترل وزن مفید است؟ گفته می‌شود عصاره‌ی چای ترش میزان جذب نشاسته و گلوکز را، که ممکن است به افزایش وزن منجر شود، کاهش می‌دهد. هم‌چنین چای ترش تولید آمیلاز را متوقف می‌کند. آمیلاز سرعت فرآیند جذب کربوهیدرات را افزایش می‌دهد. بنابراین اصلا عجیب نیست که از این گل به عنوان یکی از مواد اولیه‌ی محصولات لاغری استفاده می‌شود.

خواص ضدپیری چای ترش

تا به حال پیش آمده‌است که به چهره‌ی بی‌نقص سلبریتی‌ها غبطه بخورید و از خودتان بپرسید چه‌طور ممکن است زنی که هم سن و سال شما است این‌قدر جوان‌تر از شما به نظر می‌رسد؟ خوب، چین و چروک یکی از نشانه‌های پیری است، اما بوتاکس راه‌حل آن نیست. چای ترش می‌تواند راه‌حل مشکل شما باشد. چرا خاصیت ضدپیری دارد؟ آنتی‌اکسیدان موجود در چای ترش علائم مشهود پیری را، از جمله از دست دادن رطوبت، حالت ارتجاعی و چین و چروک، از چهره‌ی ما رفع می‌کند و به این طریق جوانی را به شما برمی‌گرداند.

تقویت دستگاه ایمنی با چای ترش

محتوای ویتامین C موجود در چای ترش و خواص آنتی‌باکتریالی و ضدالتهابی آن برای تقویت دستگاه ایمنی و پیشگیری از آنفلولانزا و سرماخوردگی عالی است. اگر تب دارید برای رفع آن چای ترش بنوشید تا احساس بهتری داشته‌باشید. این یک روش سالم و طبیعی است، بنابراین مصرف این دارو می‌تواند سرماخوردگی‌تان را درمان کند و در عین حال دستگاه ایمنی را تحریک کند تا برای مبارزه با بیماری‌ها قدرتمندتر شود. مجبور نیستید منتظر سرماخوردگی بمانید. هنگامی که علائم آن را مشاهده کردید این چای را بنوشید. این روش سریع و موثر خواهدبود.

اعصاب آرام با چای ترش

قبلا اشاره کردیم که چای ترش برای مبارزه با رادیکال‌های آزاد موثر است و از بدن شما در برابر بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی، آنفلولانزا، و حتی بیماری‌های کبدی و قلبی محافظت می‌کند. هم‌چنین گفتیم برای پوست مفید است و سرعت بروز علائم پیری را کاهش می‌دهد. مهم‌ترین علت فواید شگفت‌انگیزی که چای ترش برای سلامتی و زیبایی دارد وجود مقادیر زیادی آنتی‌اکسیدان است. بدن به آنتی‌اکسیدان نیاز دارد تا دستگاه ایمنی را به عملکرد و محافظت بهتر از بدن تحریک کند. خیلی ساده است، کافی است یک فنجان چای ترش سرد یا گرم را بنوشید تا از این خواص چای ترش بهره‌مند شوید. هم‌چنین بعد از یک روز سخت در محل کار و تحمل فشار زیاد چای ترش می‌تواند اعصاب شما را آرام کند.

مضرات چای ترش

بدون شک چای ترش یک نوشیدنی بی‌نظیر است. اما پیادمدهای منفی خودش را هم دارد. ۱. استروژن را تحت تاثیر قرار می‌دهد مصرف چای ترش می‌تواند میزان استروژن را پایین بیاورد. اگر در حال استفاده از روش جایگزینی هورمون هستید یا از انواع روش‌های پیشگیری از بارداری استفاده می‌کنید، باید از نوشیدن چای ترش صرف نظر کنید. اخیرا در دانشگاه علم و فناوری Guru Jambheshwar در هند پژوهشی درباره‌ی این تاثیر چای ترش انجام شده‌است. ۲. بارداری و باروری را تحت تاثیر قرار می‌دهد قبلا گفتیم که چای ترش میزان استروژن را کاهش می‌دهد. این یعنی مصرف چای ترش می‌تواند مستقیا رو توانایی تولید مثل شما تاثیر داشته‌باشد. اگر قصد دارید بچه‌دار شوید، کاهش استروژن ناشی از مصرف چای ترش می‌تواند برای شما مشکلاتی ایجاد کند. درباره‌ی تاثیر چای ترش روی جنین پژوهش زیادی انجام نشده‌است. بهترین کار این است که در دوره‌ی بارداری و پیش از آن از مصرف چای ترش اجتناب کنید. ۳. فشار خون را کاهش می‌دهد هرچند این یکی از فواید مهم چای ترش است، و به کاهش خطر فشار خون بالا کمک می‌کند، اما شاید خاصیت کاهش فشار خون و ادرارآوری چای ترش به گشاد شدن عروق خونی منجر شود. برای همین اگر از فشار خون پایین یا بالا رنج می‌برید، و داروی کاهنده‌ی فشار خون مصرف می‌کنید باید چای ترش را از رژیم غذایی‌تان حذف کنید. ۴. سبب مشکلاتی در بیماران سرطانی می‌شود پژوهش‌ها حاکی از آن است که چای ترش روی سلول‌های سرطانی پوست و مغز تاثیر می‌گذارد. موسسه‌ی ملی سرطان پی برده‌است اگر در حال انجام شیمی‌درمانی یا پرتودرمانی هستید، باید از مصرف چای ترش اجتناب کنید، چون ممکن است مصرف هم‌زمان آن با داروهای سرطان مشکلاتی ایجاد کند. این یکی از اثرات جانبی مهم چای ترش است که باید از آن آگاه باشید. ۵. تاثیر توهم‌زایی دارد چای ترش می‌تواند توهم ایجاد کند، و بسیاری از آدم‌ها پس از مصرف آن احساس سبک سری و حتی مستی می‌کنند. به یاد داشته‌باشید وقتی چای ترش نوشیده‌اید هنگام رانندگی یا استفاده از ماشین‌آلات بیش‌تر دقت کنید. ۶. تداخل دارویی ایجاد می‌کند اگر در حال مصرف دارو هستید، باید مطمئن شوید با مصرف چای ترش اثرات جانبی دارو تشدید نمی‌شود. علت‌اش این است که چای ترش می‌تواند اثرات جانبی برخی داروها را، از جمله داروهای دستگاه عصبی مانند داروهای ضدافسردگی، تشدید کند. هم‌چنین نمی‌توان چای ترش را هم‌زمان با داروهای سرطان مصرف کرد چون ممکن است شرایط را بدتر کند. بنابراین همیشه قبل از شروع مصرف چای ترش با پزشک خود مشورت کنید. ۷. سبب خواب آلودگی می‌شود چای ترش برای تسکین اعصاب موثر است، و به شما احساس آرامش بیش‌تری می‌دهد. با این حال گاهی می‌تواند سبب خواب رفتن شما شود. برای همین توصیه می‌شود قبل از رانندگی یا رفتن به محل کار چای ترش ننوشید. وقتی خانه هستید و قرار نیست کاری انجام دهید چای ترش بنوشید. این یک روش عالی برای استراحت بهتر است. ۸. ممکن است ایجاد حساسیت کند حساسیت به چای ترش علائمی از قبیل التهاب سینوس یا قرمزی چشم دارد. اگر نمی‌دانید به چای ترش حساسیت دارید یا نه نباید آن را به مقدار زیاد بنوشید تا واکنش بدن‌تان را ببینید. اگر این علائم بروز کرد مصرف چای ترش را متوقف کنید.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 25 شهریور 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.