طریقه و نحوه استفاده از میوه و گیاه کارلا یا خربزه تلخ چیست
خواص بسیار زیاد چای سبز با دارچین و معجزه کننده برای لاغری
خواص بسیار زیاد چای سبز با دارچین و معجزه کننده برای لاغری خواص بسیار زیاد چای سبز با دارچین و معجزه کننده برای لاغری در سایت جسارت چای سبز با دارچین ، …
روغن هل کاهش دهنده اضطراب
روغن هل کاهش دهنده اضطراب خواص روغن هل,فواید روغن هل,روغن هل درمانی,خاصیت روغن هل,خواص روغن هل درمانی,خواص روغن هل برای پوست,خواص روغن هل برای مو,خواص روغن هل برای جوانی,خواص روغن هل برای …
یک ماده غذایی موثر در کنترل فشارخون
یک ماده غذایی موثر در کنترل فشارخون خواص سیب زمینی,فواید سیب زمینی,سیب زمینی درمانی,خاصیت سیب زمینی,خواص سیب زمینی درمانی,خواص سیب زمینی برای پوست,خواص سیب زمینی برای مو,خواص سیب زمینی برای جوانی,خواص سیب …
کارلا
کارلا ,کارلا برونی,کارلا اورتیز,کارلا گوجینو,کارلا پترسون,کارلا سرنا,کارلا گارسیا,کارلا رادامز,کارلا هومولکا,کارلا هامفری
توضیحاتی در مورد کارلا
گیاه کارلا یکی از سبزیجات معروف آسیای جنوبی است و در آمازون، آفریقای شرقی، جزایر واقع در دریای کارائیب و جنوب امریکا به منظور تأمین غذا و دارو کشت می شود و از خانواده کدوئیان است. گیاهی یکساله و تک پایه و به ظاهر مثل خیار است با تعدادی زگیل که روی سطح میوه آن قرار دارد با وجود اینکه طعم آن تلخ است. از کدوهای مغزی محسوب می شود. علاوه بر آن سبزی متنوعی است و مصارف چند بعدی دارد. گیاهی است که از ریشه، ساقه، برگ، میوه و تخم آن استفاده غذایی و دارویی عدیده ای می شود. میوه ی کارلا از نظر تغذیه مشابه سایر کدوهاست. اما ویژگی استثنایی کارلا سرشاری آن از ویتامین ث می باشد و نوع دیگری از آن سرشار از ویتامین آ است. ارزش دارویی کارلا برای تنظیم و کنترل دیابت و مبارزه با بیماری ها، موجب شده تا توجه دانشمندان سراسر جهان را به خود جلب نماید. اخیراً بذر یکی از ارقام کارلا از هندوستان وارد ایران شده و برای مصارف دارویی کشت شده است و می توان گفت تولید کارلا در مناطق گرمسیری ایران مثل سیستان و بلوچستان و هرمزگان و بوشهر امکان پذیر است. دیابت در ایران در حال رشد است و نوع دوم آن از رشد بیشتری برخوردار بوده که از مهم ترین علل این افزایش تغییر الگوهای زندگی و محیطی است. با توجه به تأیید منابع غنی و فراوان علمی، اعجازانگیز گیاه کارلا اثبات شده است و مهم ترین خاصیت آن درمان کننده دیابت است و کشور ما تاکنون از این گیاه دارویی ارزشمند محروم بوده است.در این مطلب از سایت جسارت در مورد طریقه و نحوه استفاده از میوه و گیاه کارلا یا خربزه تلخ چیست صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
کارلا چیست
گیاه کارلا یا میوه کارلا (karela) یکی از میوه هایی است که اکثرا نامش را هم نشنیده ایم ولی خواص بی نظیرو شگفت انگیزی دارد. گیاه کارلا در زبان لاتین Momordica و در زبان عمومی خربزه تلخ نام دارد. این گیاه در آسیا، آفریقا و جزایر کارائیب رشد می کند. خربزه تلخ یا گیاه کارلا یکی از تلخ ترین میوههای دنیاست. ولی انقدر فایده دارد که از قرنها پیش کارلا را در طب سنتی آسیایی و آفریقایی به کار بردهاند. شاید به جزات بتوان گفت اصلی ترین خواص گیاه کارلا درمان دیابت و مقابله با سلول های سرطانی است.
کارلا و درمان دیابت
مردم هند از میوه گیاه کارلا برای درمان محلی و سنتی دیابت ها کمک می گیرند.امار بدست امده دیابت در ایران در حال رشد است و نوع دوم آن از رشد بیشتری برخوردار است. شاید مهم ترین علت این افزایش تغییر الگوهای زندگی و محیطی باشد. پس از گیاه کارلا برای درمان دیابت میتوان استفاده کرد. درمان دیابت راههای مختلفی دارد که یکی از موثرترین انها مصرف گیاه کارلا است. گیاه کارلا یکی از سبزیجات معروف آسیای جنوبی است و در آمازون، آفریقای شرقی، جزایر واقع در دریای کارائیب و جنوب امریکا به منظور تأمین غذا و دارو کشت میشود . گیاه کارلا گیاهییست یکساله و تک پایه و به ظاهر مثل خیار است با تعدادی زگیل که روی سطح میوه میباشد. به گزارش اسان طب از ریشه، ساقه، برگ، میوه و تخم آن استفاده غذایی و دارویی می شود و شبیه کدو هاست. یکی از خواص گیاه کارلا وجود مقدار زیادی ویتامین ث در آن است. همچنین نوع دیگری از آن سرشار از ویتامین آ است. ارزش دارویی کارلا برای تنظیم و کنترل دیابت و مبارزه با بیماری ها، موجب شده تا توجه دانشمندان سراسر جهان را به خود جلب نماید. اخیراً بذر یکی از ارقام کارلا از هندوستان وارد ایران شده و برای مصارف دارویی کشت شده است و می توان گفت تولید کارلا در مناطق گرمسیری ایران مثل سیستان و بلوچستان و هرمزگان و بوشهر امکان دارد. درمان دیابت امیدواریم کشت این گیاه با موفقیت انجام شود و ایرانیان بتوانند از ان برای سلامتی خود استفاده کنند.
کارلا و سرطان
همچنین طبق اطلاعات بدست امده محققان دانشگاه سنت لوییس به این نتیجه رسیدهاند که گوشت این میوه باعث تخریب سلولهای سرطان سینه و ممانعت از متاستاز آنها خواهد شد. به گزارش آسان طب نتایج پژوهش دیگری که در مرکز مطالعات سرطان دانشگاه کلرادو انجام شده بیان میکند که آب این میوه باعث کاهش پیشرفت تومورهای موجود در پانکراس خواهد شد. محققان مشاهده کردند بعد از 72 ساعت از تعداد تومورهای موشهایی که آب کارلا دریافت کردهاند به میزان 90 تا 98 درصد کاسته شده است. به عقیدهی محققان این میوه تأثیر زیادی در تخریب سلولهای سرطانی دارد بدون این که عوارض جانبی شیمی درمانی را در پیداشته باشد. نتایج پژوهشها نشان میدهند که این میوه در تخریب سلولهای سرطانی سینه، پانکراس، پروستات، کبد و کولون تأثیر دارد. این میوه همچنین باعث تقویت سیستم ایمنی بدن مبتلایان به سرطان میشود.
خواص کلی کارلا
برخی از خواص گیاه کارلا به طور کلی عبارتند از : – درمان کننده دیابت – کشنده باکتریها، ویروس ها – کشنده سلول های سرطانی – کشنده سلول های سرطان خون – پیشگیری از تومورها – کاهش دهنده ی قند خون – کاهش دهنده فشار خون – کاهش دهنده دمای بدن – کاهش دهنده ی کلسترول – مقابله با بیماری مالاریا – دارا بودن خواص ضدویروسی – بهبود مشکلات گوارشی – کمک به درمان دیابت – کمک به کاهش وزن – تخریب انگلهای روده – تسریع درمان جای سوختگی
کارلا و درمان سوختگی
گیاه کارلا یکی از گیاهان دارویی است که بسیاری از ما تا اکنون حتی نامش را هم نشنیده بودیم. این گیاه به شدت در درمان بیماری دیابت موثر است. خواص گیاه کارلا بسیار است. به عنوان مثال یکی دیگر از خواص گیاه کارلا مقابله با سلول های سرطانی است. همچنین جای سوختگی را سریع تر درمان می کند.
مصرف گیاه کارلا
گلولههای ژلهای قرمز رنگ، حاوی بذر کارلا است که درون میوه جای دارد و بسیار شیرین است. میوه کارلا وقتی هنوز نارس است خورده میشود، چون وقتی میوهاش میرسد، هم برای انسان و هم برای حیوانات سمی است. از کلیه ارقام کارلا هم به صورت خام در سالاد و هم به صورت پخته در کشورهای مختلف دنیا استفاده میشود. با توجه به تایید منابع غنی و فراوان علمی، اثرات اعجازانگیز این گیاه به خصوص در درمان دیابت و پایین آوردن میزان کلسترول، اثبات شده و کشور ما تاکنون از این گیاه دارویی محروم بوده است.
جغرافیای کارلا
کارلا یا خربزه تلخ، گیاه بومی مناطق گرمسیر با نام علمی Momordica charantia از خانواده کدوئیان Cucurbitacea است و ارقام وحشی و اهلی شده آن در مناطق گرمسیری پراکنده است. این گیاه بیشتر در هندوستان و جنوب چین، بومی است و در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری یافت میشود. یکی از میوههای بومی جنوب و شرق آسیا از قبیل سریلانکا، ویتنام، تایلند، مالزی، فیلیپین، پاکستان و جنوب چین است و در سطح محدودی از مناطق گرمسیری آمریکا نیز کشت میشود. در بخشهای جنوبی ایالات متحده آمریکا برای رستورانهای آسیایی کشت میشود. تاکنون هیچ منبعی به وجود آن در ایران اشاره نکرده است، اما اخیراً کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان، چهار رقم از آن را در مزارع دهستان کهیر شهرستان کنارک، مزارع بخش پلان در شهرستان چابهار و ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی سیستان کاشتهاند که عملکرد نسبتاً خوبی داشته و با همکاری دانشگاه زابل و تعدادی از دانشجویان دورههای فوق لیسانس و دکتری روی پارامترهای دیگر این گیاه تحقیق ادامه دارد. همچنین کاشت ارقام چهاگانه این گیاه در گلخانه نیز پاسخ مناسبی داده است.
اقلیم کارلا
کارلا بستری مشابه سایر کدوییان نیاز دارد. به طور طبیعی به صورت یک ساله کشت میشود، اما در زمستان در بعضی مناطق به صورت دایمی، نوع وحشی آن نیز میروید. این گیاه در اراضی پست و مناطقی با ارتفاع ۱۰۰۰ متر از سطح دریا خوب رشد میکند. نیاز به دمای حداقلی معادل ۱۸ درجه سانتیگراد برای رشد دارد. دمای مطلوب در محدوده ۲۴ تا ۲۷ درجه سانتیگراد است. این گیاه نسبت به سایر کدوها از تحمل دمای بالا برخوردار است اما در زمستان و یخبندان آسیب پذیر بوده و گیاه از بین میرود. خاک: باید عرض پشتهها حدود ۱۵۰ سانتیمتر، ارتفاع پشتهها ۲۰ تا ۳۰ سانتیمتر باشد. کارلا در انواع خاک رشد میکند، اما خاک شنی لومی به خوبی زهکشی شده برای کشت در هوای آزاد خوب است.PH مناسب خاک باید بین ۶ تا ۷/۶ باشد، اما تا PH 8 را تحمل میکند. استفاده از شبکه فوقانی و قیم به منظور بالا رفتن تاکهای خزنده این گیاه استفاده میشود.
روش کاشت کارلا
روش کاشت کارلا درست همانند کاشت کدوها است. در اقلیمهای خیلی سرد، بهتر است قبلاً در یک گلخانه کشت شوند و سپس در هوای مناسب به زمین اصلی منتقل گردند. روش اول، کاشت مستقیم بذر در مزرعه: برای کاشت بذرها هر ۵۰ سانتیمتر یک سوراخ روی پلاستیک ها ایجاد میکنند و فاصله ردیفها باید ۳ متر باشد. برای کاشت مستقیم بذر، در هر هکتار به ۵/۲ تا ۳ کیلوگرم بذر نیاز است. بذرها شب قبل از کاشت باید در آب خیسانده شوند. در داخل چالهها تعداد ۲ تا ۳ بذر به عمق ۲ سانتیمتر کاشته میشود. سرانجام بعد از یک هفته و حتی کمتر، سر از خاک در آورده و تا زمانی که چهار برگی میشود هنوز ضعیف است. روش دوم، تهیه نهال قابل انتقال (کشت غیر مستقیم): در کشت غیر مستقیم، هر دانه بذر را در یک گلدان پلاستیکی کوچک میکارند، یک برابر خاک گلدان و یک برابر دیگر ترکیبی از شن، کمپوست و پوشال برنج برای تهیه خاک، مناسب است. تعداد ۲ تا ۳ دانه بذر در هر گلدان کاشته و هر روز صبح آبیاری میشود. نهالها بعد ۱۵ تا ۲۰ روز در حالی که ارتفاع آنها ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر است، آماده انتقال به زمین اصلی میشوند؛ سپس گیاه را از گلدان خارج و داخل زمین آماده شده میکارند. کارلا به سرعت و بلافاصله پس از دو هفته بعد از کاشت رشد مینماید و ساقههای رونده آن به صورت پیچکی حرکت میکند. برای رشد بهتر و همچنین برداشت آسانتر بهتر است از قیمها و شبکه داربستی استفاده شود تا از نظر اندازه و راندمان محصول، نتیجه کار بهتر باشد و برداشت محصول و نگهداری آن بهراحتی انجام شود.
خربزه چیست
خَربُزه گیاهی از تیره کدوییان که میوهاش درشت و شیرین و آبدار است. بوته آن کوتاه و ساقههایش روی زمین میخوابد. خربزه گیاهی از خانواده Cucurbitaceae با نام علمی Cucumis melo var.inodorus است. خربزه جزو صیفیجات بهشمار میآید. خربزه دارای مقدار زیادی ویتامین A,C و سلولز است. بهطورکلی خانواده خربزه شامل انواع گرمک و طالبی نیز میشود که البته این دو نوع کمآبتر از خربزه هستند. خربزه شیرین توصیه بخوردن میشود معمولا هرچه رنگ خربزه زرد تیره مایل به نارنجی و خطوط سفید رنگ روی آن بیشتر باشد شیرین تر است
نحوه کاشت خربزه چیست
توصیه شده است که این گیاهان بر ردیفهایی از برآمدگیهای خاکی و به صورت گروهی یا دستهای کاشته شود. کاشت به صورت جوی و پشتهای و توسط بذر یا نشا انجام میشود. شهرستانهای تایباد و جیم آباد مشهد در خراسان رضوی ، گرمسار، سمنان و سرخه از مکانهای مهم کشت خربزه در ایران میباشد که در این بین خربزه تایباد و جیم آباد مشهد به لحاظ طعم و کیفیت و شهرت در رتبه بالاتر قرار دارد
خواص خربزه
مصرف خربزه در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی نقش به سزایی دارد. میوه خربزه، نقش این میوه را در طراوت و شادابی پوست و جلوگیری از بیماری های لثه موثر دانست. میزان پتاسیم موجود در خربزه برای بیماران مبتلا به بیماری قلبی – عروقی بسیار موثر است و مصرف این ماده غذایی نقش به سزایی در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی دارد. پیشگیری از بیماری های چشمی، جلوگیری از بیماری های عفونی، طراوات و شادابی پوست از جمله اثرات خربزه به علت داشتن این ویتامین است. خربزه با داشتن خاصیت ادرارآور بودن در بیماری های سنگ کلیه و مثانه مفید است؛ دراین بیماری ها باید نمک و فلفل کمتر خورده شود. خربزه سرشار از ویتامین هایA ،D وC و سلولز است. خربزه به علت دارا بودن خاصیت ملیّن، برای معالجه یبوست تجویز می شود. خربزه چون دارای قند است بسیار چاق کننده بوده و تاثیر مفیدی در مبتلایان به سل و یا کم خونی ایجاد می کند. خربزه به دلیل دارا بودن پتاسیم بسیار مدر بوده لذا باعث دفع مواد زاید و سموم موجود در خون شده و به فعالیت و شستشوی مثانه و کلیه ها کمک کرده و از احتباس ادرار و سنگ مجاری ادرار ممانعت می کند. خربزه به واسطه آب زیاد، مواد قندی را فورا جذب خون کرده به همین سبب باعث بالا رفتن قند خون و رفع خستگی و گرمازدگی می گردد. در میان مواد قندی و معدنی خربزه آنزیم هایی وجود دارد که سرعت هضم غذا را زیاد کرده بدین لحاظ در کودکان موجب افزایش اشتها و فعالیت و رشد سلول های بدن و در سالمندان به فعالیت سلول های دستگاه گوارش و در نهایت رفع سستی و بی حالی منجر می شود. خربزه به دلیل مواد فیبری و به خاطر وجود طعم و اسانس هایی که دارد یک محرک قوی شیمیایی برای دستگاه گوارش است لذا بسیار ملین بوده و مصرف آن برای مبتلایان به نقرس، رماتیسم، بواسیر و خصوصا برای کسانی که از یبوست رنج می برند، بسیار توصیه می شود. همچنین این میوه تاثیر خاصی در تخلیه میکروب و عفونت های موجود در روده ها دارد. به دلیل آن که گوشت خربزه یک ماده ضد تورم به شمار می رود لذا به شکل ضماد روی سوختگی های سطحی پوست بدن استفاده می شود. خربزه باعث افزایش شیر در زنان شیرده می شود. مغز تخم خربزه ی بو داده طبیعت گرم دارد. خربزه برای اشخاص مبتلا به سل ریوی و کم خونی مفید است. خربزه، رنگ چهره را روشن می کند و بیماری استسقاء ( احساس تشنگی دائمی ) را درمان می نماید.
خواص تخم خربزه
مغز تخم خربزه ی بو داده دارای خاصیت ادرار آور، نرم کنندهو افزایش دهنده میل جنسی است. تخم خربزه طبیعت گرم داشته و دارای چربی، پروتئین، آهن و ویتامینE است و مانند تخم کدو ادرارآور، پاک کننده کلیه، مثانه و کبد، مسکن سوزش مجاری ادرار، ملین و افزایش دهنده میل جنسی است و برای تب های شدید مفید است.5- اگر گوشت خربزه را له کنید و به صورت مرهم روی سوختگی های سطحی پوست بدن بگذارید، آن را معالجه خواهد کرد. تخم خربزه برای سرفه حاد، درد سینه و حلق و تب های شدید مفید است.
خربزه و سنگ کلیه
خربزه دارای ویتامین A و C است و در ترمیم و تجدید سلول های بدن نقش مهمی را بر عهده دارد همچنین این میوه بسیار مُدر بوده و برای افرادی که به بیماری های کلیوی و سنگ کلیه مبتلا هستند، بسیار مفید است. خربزه به دلیل داشتن ویتامین A برای تقویت بینایی، خون سازی و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است،خربزه سرشار از ویتامین های A و C و سلولز است همچنین این میوه ملیّن بوده و برای درمان یبوست بسیار مفید است. خربزه برای اشخاص مبتلا به کم خونی بسیار مفید است، رنگ چهره را روشن می کند، رفع کننده یبوست است و به هضم غذا کمک می کند همچنین افزاینده ادرار و دفع کننده سنگ مثانه و کلیه است.